27-06-17

Herhaling geen oplossing voor duurzame herinnering

Een eindeloze herhaling is geen ideale manier om informatie voor langere termijn in de hersenen op te slaan. Het is beter om die informatie aan een betekenisvol element te koppelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers van het Rotman Research Institute in Canada. Voor de opslag van informatie op korte termijn zijn volgens de onderzoekers beide strategieën worden toegepast, maar aangevoerd wordt dat voor een duurzame herinnering de verbinding met een betekenisvol gebeuren een beter alternatief blijkt. De resultaten van de studie kunnen volgens de onderzoekers in een aantal gevallen een hulpmiddel aanreiken voor personen die hersenschade hebben opgelopen.

Lees Verder

 

 

11:31 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Online retail lijdt grote verliezen door vergeten paswoorden

De online handel verliest bijzonder veel inkomsten omdat shoppers zich hun paswoorden niet meer kunnen herinneren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Oxford en de financiële dienstverlener MasterCard. De onderzoekers zeggen dat de gemiddelde consument geregistreerd is bij negentig online accounts die een paswoord vereisen en benadrukken dat slechts weinige shoppers erin zullen slagen zoveel codes te onthouden. Ongeveer één derde van de online aankopen zouden bij de afronding worden afgebroken omdat de consument niet in staat is om zijn paswoord te reproduceren. Voor een groot aantal betrokkenen bieden biometrische alternatieven een oplossing.

Om het probleem te kunnen opvangen, zou 51 procent van de consumenten met variaties van hetzelfde paswoord werken. Er wordt echter opgemerkt dat 21 procent van de klanten na twee weken hun paswoorden vergeten blijken te zijn. Bovendien zou 25 procent van de consumenten minstens één keer per dag een paswoord vergeten. Vaak moeten dan ook nieuwe codes worden aangemaakt, maar die operatie zou 18,75 procent van de respondenten aanzetten de online aankoop af te breken. “Het publiek is online bijzonder ongeduldig,” merken de onderzoekers op. “Een aantal klanten zal dan ook al na één of twee minuten afhaken.”

Een groot aantal betrokken partijen zou het probleem met biometrische alternatieven willen aanpakken. Daarbij wordt opgemerkt dat 93 procent van de consumenten de voorkeur zou geven aan een identificatie met biometrische gegevens. Daarbij wordt echter wel op een aantal potentiële problemen gewezen. Onder meer wordt benadrukt dat ondanks de grote interesse, slechtst een beperkte expertise terzake kan worden gemeld. Bovendien blijkt dat in de groep zonder expertise 96 procent biometrische toepassingen de veiligheid van transacties zou garanderen. In de groep met ervaring terzake valt dat cijfer echter terug tot 61 procent.

Lees Verder

10:12 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: paswoorden |  Facebook |

Vrouwen verwachten meer steun van leidinggevende seksegenotes

Vrouwen verwachten op de werkvloer vaak meer steun van leidinggevende seksegenoten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Massey University in Nieuw-Zeeland. Vastgesteld werd dat vrouwelijke werknemers vaak gewag maken van negatieve ervaringen met leidinggevende seksegenoten. Het fenomeen kan volgens de onderzoekers echter meestal niet aan de houding van de leidinggevenden worden toegeschreven, maar moet wel verwezen worden naar de specifieke verlangens die in deze relaties vanuit de ondergeschikten vaak naar voor blijken te komen.

Daarbij wordt opgemerkt dat vrouwelijke werknemers tegenover een mannelijke leidinggevende meestal niet dezelfde verwachtingen naar voor brengen. “Vaak wordt bij onderlinge conflicten tussen vrouwen gesproken over een Queen Bee Syndroom, waarbij vrouwelijke managers ondergeschikte seksegenoten extreem streng zouden behandelen, maar dat fenomeen blijkt hier niet aan het werk te zijn,” betoogt onderzoeksleider Jane Hurst, professor management aan de Massey University. “Wel moet worden vastgesteld dat vrouwelijke werknemers in het algemeen van leidinggevende seksenoten een hoger niveau van emotioneel begrip verwachten,” zegt de onderzoekster.

“Daarbij wordt ervan uitgegaan dat een vrouwelijke leidinggevende onder meer beter zou moeten begrijpen welke problemen de combinatie van het moederschap met een carrière creëren. Verwacht wordt vaak dat hieruit ook een aantal toegevingen – onder meer op het gebied van flexibiliteit – volgen.” Uit het onderzoek bleek volgens professor Hurst echter ook dat het traditionele hiërarchische bedrijfsmodel vaak niet overeenstemt met de carrière-ontwikkeling die veel vrouwen voor ogen hebben. Vrouwen bekijken volgens haar hun loopbaan veel minder vanuit een streven naar de opwaartse professionele mobiliteit in een hiërarchische organisatie.

“Voor hen staat een succesvolle carrière vaak eerder synoniem voor een uitdagend en interessant werk,” aldus Janet Hurst.

Lees Verder

09:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrouw |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Duitse autofabrikant BMW investeert de volgende drie jaar 600 miljoen dollar in zijn fabriek in Spartanburg in de Amerikaanse staat South-Carolina. In de fabriek zal de nieuwe generatie van het model X3 worden geproduceerd. Bij BMW in Spartanburg werken op dit ogenblik negenduizend mensen, maar door de nieuwe investeringen worden duizend bijkomende banen gecreëerd. De fabriek in Spartanburg, waar vorig jaar 411.000 wagens werden geproduceerd, is de grootste vestiging van de Duitse autobouwer in de wereld. De fabriek werd vijfentwintig jaar geleden geopend en kreeg sindsdien al 8 miljard dollar investeringen. De productie is voor 70 procent gericht op de export.

De autoverhuurdienst Avis heeft een samenwerking gesloten met Waymo, gespecialiseerd in de ontwikkeling van zelfrijdende wagens en dochter van het technologieconcern Alphabet. Avis zal het onderhoud verzorgen van de vloot minibussen, geleverd door Chrysler, waarop de technologie van Waymo wordt uitgetest. Financiële details over het akkoord werden niet meegedeeld. Waymo heeft in Phoenix een proef opgezet waarbij zelfrijdende voertuigen door consumenten als deelauto - met een begeleider om bij noodgevallen in te grijpen - kunnen worden gebruikt. De wagens worden opgeslagen en onderhouden bij Avis Budget, maar blijven wel eigendom van het technologiebedrijf.

De werknemers van voedingsgroep Mondelez hebben in Rhisnes nabij Namen het werk neergelegd. Het personeel wou met het initiatief zijn onvrede tonen over een aangekondigde afslanking, waarbij vijftig banen zouden verdwijnen. Bij Mondelez in Rhisnes werken op dit ogenblik nog 431 mensen, maar volgens het bedrijf weegt de brexit op de verkoop. Tot voor kort werd 30 procent van de productie in Rhisnes, waar kazen van de merken Philadelphia en Ziz worden gemaakt, naar Groot-Brittannië uitgevoerd. De vakbonden hopen dat de ontslagen in een vervroegd pensioen zouden kunnen worden omgezet. In totaal werken in België 1.700 mensen voor Mondelez.

De Nederlandse retailer Hema heeft tijdens het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 283,4 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 4,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfswinst steeg van 15,8 miljoen euro naar 17,9 miljoen euro. Het Nederlandse concern boekte daarbij een nettoverlies van 12,4 miljoen euro, tegenover een negatief resultaat van 14,7 miljoen euro dezelfde periode vorig boekjaar. De grootste groei werd opgetekend bij verzorgingsproducten, waar de omzet met 9,6 procent toenam. Bij kleding was er een stijging met 2,3 procent. De divisie voeding liet daarentegen een achteruitgang met 0,7 procent optekenen.

Het videoplatform Vimeo werkt niet langer aan de uitbouw van een eigen streamingdienst. Dat heeft Joey Levin, chief executive van Vimeo, benadrukt. Het bedrijf had eind vorig jaar bekend gemaakt een betaalde streamingdienst te willen organiseren. De dienst zou in de loop van volgend jaar moeten worden gelanceerd en zou bovendien, net zoals Netflix, ook eigen producties op de markt moeten brengen. Bij het filmbedrijf Paramount Pictures werd voor de creatie van die content Alana Mayo weggehaald. Levin benadrukt nu echter dat Vimeo zich volledig moet toeleggen op de verdere ontwikkeling van zijn bestaande platform, dat inmiddels ruim 750.000 betalende gebruikers zou tellen.

Mijnbouwgroep Rio Tinto beschouwt het Chinese Yancoal als voorkeursbieder in de biedingsstrijd op zijn Australische steenkooldivisie Coal & Allied Industries. Dat heeft Rio Tinto bekend gemaakt nadat gebleken was dat Yancoal zich bereid toonde een bedrag van 2,7 miljard dollar te betalen voor Coal & Allied. Ook Glencore had een bod van 2,7 miljard dollar gedaan op de divisie, waarbij bovendien ook nog een aantal royalties waren beloofd. Volgens Rio Tinto heeft het bod van Yancoal echter een grotere kans van slagen. Daarbij wordt gewezen op mogelijk verzet van de toezichthouders tegenover een bod van Glencore, dat volgens Rio Tinto ook nog een aantal financiële onzekerheden zou inhouden.

Het Noorse Oljefondet, het grootste staatsinvesteringsfonds van de wereld, heeft zich aangesloten in de strijd tegen aandelen zonder stemrecht. Het fonds, dat een vermogen van 960 miljard dollar heeft, zegt zijn steun te verstrekken aan een oproep om bedrijven met aandelen zonder stemrecht in de beursgraadmeters minder ruimte te geven. Het Noorse staatsfonds benadrukt dat stemrecht op aandeelhoudersvergaderingen belangrijk is om bedrijven te kunnen aan te spreken op hun strategie en financiële prestaties. Eerder mengde het fonds zich onder meer al in de discussie over de hoogte van beloningen van topmensen in het bedrijfsleven en trok het zich terug uit bedrijven die niet genoeg doen om het milieu te beschermen.

Dankzij de brexit kunnen in het Duitse financiële centrum Frankfurt tussen drieduizend en vijfduizend nieuwe banen worden gecreëerd. Dat heeft het Duitse Verbandes der Auslandsbanken (VAB) gemeld. Door het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, zullen zich volgens Stefan Winter, voorzitter van de organisatie, in Frankfurt tussen twaalf of veertien grote banken vestigen of bestaande divisies sterk uitbreiden. De bijhorende tewerkstelling zal volgens hem geleidelijk toenemen. Uiteindelijk ongeveer vijf jaar na de brexit, zal volgens Winter elke grote bank of financiële instelling met internationale activiteiten zijn personeelsbestand met driehonderd tot vijfhonderd personeelsleden hebben uitgebreid.

Kabelgroep Altice wil eventueel het belang van het Portugese bedrijf Promotora de Informaciones (Prisa) in het Portugese mediaconcern Media Capital overnemen. Er worden tussen beide partijen verkennende gesprekken over een mogelijk overnamebod gevoerd. Dat heeft Altice gezegd in een reactie op vragen van de toezichthouder Comissão do Mercado de Valores Mobiliários. Media Capital is een Portugese mediagroep die volgens Altice leidende posities heeft in onder meer televisie, audiovisuele producties, radio en entertainment. Prisa heeft een belang van 94,69 procent in Media Capital. De groep zou voor de participatie een bedrag van 450 miljoen euro willen ontvangen.

Het activistische hedgefonds Third Point van investeerder Daniel Loeb heeft een belang van van ruim 1 procent genomen in de Zwitserse voedingsgroep Nestlé. Met de transactie was een bedrag van ruim 3 miljard euro gemoeid. Third Point wil met zijn belang Nestlé onder meer dwingen om zich uit cosmeticaproducent L’Oréal terug te trekken. Nestlé heeft nu nog ongeveer 23 procent van L'Oreal in handen. Loeb wil ook dat de Zwitserse groep een aantal verbeteringen doorvoert en een aantal duidelijke doelstellingen op het gebied van winstgevendheid zou instellen. Nestlé zegt contact te houden met zijn aandeelhouders, maar benadrukt tevens vast te houden aan zijn strategie.

De Britse groep Holland & Barrett, een keten van gezondheidswinkels, wordt door het concern L1 Retail van de Russische miljardair Mikhail Fridman overgenomen. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 2 miljard euro. Holland & Barrett heeft een netwerk van meer dan 1.150 winkels in elf landen, waaronder Koeweit, Malta, Singapore en China. De Britse groep werd zeven jaar geleden gekocht door investeerder Carlyle. Ook Kohlberg Kravis Roberts, Bain Capital en Advent zouden interesse hebben gehad in een overname van Holland & Barrett. Peter Aldis, chief executive van Holland & Barrett, blijft ook na de overname door L1 Retail in functie. Holland & Barrett boekte vorig jaar 610 miljoen pond omzet.

De geplande overname van de Italiaanse probleembanken Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca door sectorgenoot Intesa Sanpaolo kost mogelijk 3.900 medewerkers banen. Dat is gebleken nadat de Italiaanse overheid een speciale noodwet stemde die de afwikkeling van beide probleembanken mogelijk maakt. Slechte leningen worden ondergebracht is een zogenaamde badbank. Intesa liet weten de gezonde delen van de twee banken voor een symbolisch bedrag over te willen nemen. De ontmanteling van de banken kan Italië in totaal tot 17 miljard euro kosten. Daarvan wordt ruim 5 miljard euro gebruikt om de kosten van Intesa te dekken. Daarnaast heeft de staat garanties gegeven voor 12 miljard euro.

De Franse bankgroep Natixis neemt een belang van 50,04 procent in het Belgische bedrijf Dalenys, gespecialiseerd in betaaloplossing, over. Dalenys is het voormalige Rentabiliweb en werd vijftien jaar geleden opgericht door Jean-Baptiste Descroix-Vernier. Saint-Georges Finance, de holding van Descroix-Vernier, heeft nog iets meer dan de helft van Dalenys in handen. Andere aandeelhouders zijn Le Peigné van Bernard Arnault en de Franse vermogensbeheerder Oddo Asset Management. Door de verkoop wordt de waarde van Dalenys geraamd op een bedrag van 160 miljoen euro. De Franse bank zal tegen dezelfde voorwaarden een bod uitbrengen op de resterende aandelen van het Belgische bedrijf.

Facebook praat met Amerikaanse filmstudio's over de productie van originele televisie-series voor het sociale netwerk. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal gemeld. Facebook zou per aflevering een bedrag van 3 miljoen dollar betalen. Dat bedrag ligt op het niveau van de prestigieuze reeksen van partijen zoals Netflix of Home Box Office (HBO). Met de originele series zou Facebook een gedeelte van de miljardenmarkt voor televisiereclames willen inpalmen. De eerste afleveringen zouden tegen het einde van de zomer moeten kunnen worden gelanceerd. Ook zouden bij producenten zoals BuzzFeed een aantal korte video’s willen inkopen.

Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani, de emir van Qatar, heeft met Darren Woods, de topman van het olieconcern ExxonMobil, gesprekken gevoerd over een samenwerking. Dat heeft het Qatarese staatspersbureau bekend gemaakt. ExxonMobil heeft de voorbije jaren een bijzonder groot aandeel gehad in de ontwikkeling van Qatar als grootste exporteur van vloeibaar gas. In samenwerking met het staatsconcern Qatar Petroleum werd onder meer geïnvesteerd in productielocaties, transportschepen en de benodigde infrastructuur. De leidinggevende positie van Qatar zou echter door het diplomatieke conflict met een aantal buurlanden in het gedrang kunnen worden gebracht.

Meer Nieuws

07:39 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-06-17

Kwart tieners doft zich op voor videochat

De meeste tieners verkiezen in de communicatie met vrienden voor een persoonlijke ontmoeting, maar toch bleek dat 19 procent een voorkeur voor videochat vertoont. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent YouGov. Er werd daarbij ook vastgesteld dat vrouwelijke tieners sneller geneigd waren om een videochat te verkiezen boven een persoonlijke ontmoeting. De onderzoekers benadrukten daarbij echter ook vast dat 25 procent zich opmaakt vooraleer met een videochat-sessie te beginnen. Bij vrouwelijke tieners loopt dat cijfer zelfs op tot 34 procent, tegenover 14 procent bij hun mannelijke leeftijdsgenoten.

“Tot een recent verleden waren video-telefoons een gadget die vooral in episodes van The Jetsons of Star Trek konden worden opgemerkt,” benadrukt YouGov. “Vandaag beschikt de consument echter over een hele reeks toepassingen die een virtueel persoonlijk gesprek mogelijk maken. Vooral tieners maken gretig van de technologie gebruik. Een gedeelte van de jongeren verkiest deze communicatie zelfs boven een persoonlijk gesprek. Nochtans moet worden vastgesteld dat deze interactie vaak ook heel wat voorafgaande inspanningen vergt om zich uiterlijk op het onderhoud voor te bereiden.”

Wel wordt opgemerkt dat de populariteit van het tekstbericht door de mogelijkheden van videochat niet wordt aangetast. “Uit de cijfers blijkt dat tekstberichten vaak de voorkeur krijgen op de nachtrust of onderwijs,” zeggen de onderzoekers. “Er kan daarbij worden vastgesteld dat 62 procent een tekstbericht naar vrienden heeft verstuurd terwijl ze verondersteld werden te slapen, terwijl ook 46 procent toegeeft vanuit het leslokaal een boodschap te hebben verzonden. Daarnaast erkende 36 procent tijdens de gezinsmaaltijd met vrienden berichten te hebben uitgewisseld. Ook vanuit de bibliotheek en de kerk werden volgens respectievelijk 34 procent en 10 procent dergelijke communicaties georganiseerd.”

Lees Verder

15:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: videochat |  Facebook |

Prestige-zoekers kiezen vaak voor grote vijver met kleine vissen

Personen die naar prestige streven zullen vaak de voorkeur geven aan een grote groep met gemiddelde kwaliteiten, waardoor ze gemakkelijker opvallen. Veel minder vaak wordt gekozen voor een elitegroep, waar men een groter risico zou lopen tot een meeloper gedegradeerd te worden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Michigan bij een groep Amerikaanse studenten van Aziatische en Europese herkomst. Uit het onderzoek bleek onder meer dat 58 procent van Chinese jongeren voor de grote groep met gemiddelde kwaliteiten zou kiezen, tegenover slechts 29 procent van de Europese Amerikanen.

Lees Verder

14:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verbergen reële persoonlijkheid kan werknemer veel schade opleveren

Werknemers die hun reële persoonlijkheid verbergen, dreigen hun carrière schade toe te brengen en de verbondenheid met de werkvloer aan te tasten. Dat is de conclusie van een onderzoek van University of Exeter bij een groep gestigmatiseerde werknemers. Personen die hun eigenheid probeerden te verbergen, bleken geconfronteerd te worden met een lager zelfbeeld, jobtevredenheid en werkengagement. De onderzoekers merken op dat een aantal werknemers hun ware identiteit zullen proberen te verbergen om gemakkelijker aanvaard te worden, maar waarschuwen dat daarmee belangrijke schade kan worden aangericht.

Lees Verder

13:21 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |