25-06-17

Sociale media vaak aanleiding professionele naijver

Sociale media kunnen jonge werknemers vaak tot impulsieve beslissingen over hun carrière aanzetten. Content die vrienden over hun eigen baan op sociale media plaatsen, kunnen immers vaak een gevoel van naijver opwekken. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Milkround bij een groep jonge werknemers in Groot-Brittannië. Vastgesteld werd dat 95 procent van de ondervraagden zich enigszins jaloers voelt tegenover de carrières die vrienden maken, waarbij vooral reisopportuniteiten een reden voor de naijver vormen. Er werd echter ook opgemerkt dat 37 procent naar sociale media verwijst als bron voor de jaloezie.

“Jonge werknemers die teveel belang hechten aan de boodschappen die vrienden over hun individuele professionele ervaringen op sociale media plaatsen, kunnen mogelijk hun carrière in het gedrang brengen,” stippen de onderzoekers aan. “Percepties over het succes van vrienden worden in grote mate door sociale media gevormd, waarbij moet worden vastgesteld dat meer dan 33 procent toegeeft dat positieve boodschappen op sociale media hen zullen laten veronderstellen dat hun vrienden het goed maken.” Snapchat blijkt de meeste angstigheid rond de carrière te creëren. Daarbij moet volgens de onderzoekers gewag worden gemaakt van vluchtige verhalen met een blijvende indruk. Daarna volgen Linkedin en Twitter.

De eigen onzekerheid is volgens de onderzoekers één van de belangrijkste verklaringen voor de gevoelens van jaloezie. Er wordt opgemerkt dat 60 procent van de schoolverlaters nog altijd in onzekerheid verkeert over de uitbouw van zijn carrière. “Die onzekerheid kan gemakkelijk in jaloezie uitmonden wanneer men geconfronteerd wordt met sociale berichten die getuigen van het succes dat vrienden te beurt is gevallen,” aldus Milkround. “Maar daarnaast is er ook een financieel element, want 46 procent geeft toe vooral jaloers te zijn op het hoge salaris dat vrienden ontvangen, wat vaak blijkt uit foto’s van vakanties en aankopen die op sociale netwerken worden geplaatst.”

Lees Verder

14:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sociale media |  Facebook |

Levenstevredenheid moeders afhankelijk van eigen voorkeuren

Hoogopgeleide moeders laten de grootste levenstevredenheid optekenen wanneer hun professionele status perfect aan hun persoonlijke voorkeuren beantwoordt. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Arizona State University bij meer dan tweeduizend moeders in de Verenigde Staten. Vastgesteld werd dat de levenstevredenheid van deze groep niet afhankelijk is door een professionele activiteiten, maar wel door de gelijkenissen tussen de eigen voorkeuren en de reële situatie. Moeders die tegen hun zin op huishoudelijke taken moesten toespitsen, bleken psychologisch de grootste moeilijkheden te ervaren.

Lees Verder

 

13:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sociale netwerkeconomie werkt slechts voor kleine elite

De sociale netwerkeconomie biedt slechts aan een kleine minderheid een aanvaardbaar inkomen. Dat is de conclusie van het boek ‘(Not) Getting Paid to Do What You Love: Gender, Social Media, and Aspirational Work’ van Brooke Erin Duffy, professor communicatie aan de Cornell University. Duffy merkt op dat onder meer in de modesector een aantal opmerkelijke succesverhalen kunnen worden opgetekend, maar voegt eraan toe dat vele gegadigden uiteindelijk slechts onbetaald werk blijken te kunnen vinden, in de hoop toch ooit een doorbraak te kunnen realiseren en bekendheid en inkomen te kunnen vergaren.

Lees Verder

 

12:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fietsers laten ook stress achter zich

Een verplaatsing met de fiets kan het stressniveau verminderen en kan de werkprestatie verbeteren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Concordia University in Montreal naar de verplaatsingsgewoontes van meer dan honderdtwintig werknemers van een lokale informatica-onderneming. De onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat forenzen die met de fiets naar het werk waren gekomen tijdens de eerste vijfenveertig minuten op kantoor significant minder tekenen van stress lieten optekenen dan collega’s die van de auto gebruik had gemaakt. Daarentegen was volgens de onderzoekers geen verschil in stemming merkbaar.

“De studie toont aan dat een verplaatsing met de fiets een uitstekende basis voor een goede dag kan vormen,” betoogt onderzoeksleider Stéphane Brutus. “Eerder onderzoek heeft al aangetoond dat de stemming en stress tijdens de ochtend een vaak heel goed de rest van de dag kunnen voorspellen. Dat vertrekpunt bepaalt vaak op welke manier gebeurtenissen later op de dag worden ervaren en geïnterpreteerd en op welke manier op die impulsen zal worden gereageerd. De studie maakt duidelijk dat fietsers de werkvloer significant minder gestresseerd betreden dan collega’s die de verplaatsingen met de auto hebben gemaakt.”

De onderzoekers wijzen naar een studie van zes jaar geleden, waaruit bleek dat 6 procent van de Canadese werknemers zich met de fiets verplaatsen. “Dat aandeel neemt wel toe, maar toch heeft Canada op dat gebied nog een grote achterstand tegenover de Europese landen,” benadrukt Brutus. “Nochtans is fietsen een relatief goedkope transportmiddel, dat zich bovendien uitstekend tot fysieke activiteit leent.” Uit cijfers van het Institute for Transportation and Development Policy blijkt dat de fiets zou kunnen helpen om de uitstoot van kooldioxide van het stedelijk passagiersvervoer tegen het midden van dit decennium met 11 procent te verminderen.

De fiets zou daarmee wereldwijd de maatschappij ook een besparing van 24 biljoen dollar kunnen opleveren.

Lees Verder

12:20 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fiets |  Facebook |

Selfies hebben vooral te maken met eigen uiterlijk

Selfies hebben vooral te maken met het eigen uiterlijk van de fotograaf. Dat is de conclusie van een onderzoek van computerwetenschappers aan het Georgia Institute of Technology op basis van ongeveer tweeënhalf miljoen selfies op Instagram. Vastgesteld werd dat 51,75 procent van de selfies gelinkt konden worden aan het uiterlijk - zoals cosmetica, kleding of haarsnit - van de auteur. Op de tweede plaats staan foto’s met geliefden en huisdieren (14 procent), gevolgd door etnische opnames (13 procent), reisfoto’s (7 procent) en gezondheid en fitness (5 procent). Nog bleek dat de meeste selfies solo-opnames zijn en slechts in beperkte mate een groepsgebeuren vormen.

Uit het onderzoek bleek nog dat 57 procent van de selfies op Instagram werden geplaatst door de leeftijdsgroep tussen achttien en vijfendertig jaar. “Rekening houden met de demografische kenmerken van Instagram is die vaststelling geen verrassing,” betoogt onderzoeksleider Julia Deeb-Swihart. De categorie onder de grens van achttien jaar was verantwoordelijk voor ongeveer 30 procent van de selfies. Het aandeel van de vijfendertigplussers blijft daarentegen beperkt tot 13 procent. Opgemerkt wordt dat het eigen voorkomen in alle leeftijdsgroepen het belangrijkste motief achter de selfies was.

“Selfies zijn een identiteitsinspanning,” benadrukt Deeb-Swihart. “Er wordt zorgvuldig overwogen welke indruk men online wil maken. Selfies zijn een extensie van die inspanningen. Net zoals in andere sociale mediakanalen wordt in selfies een identiteit geprojecteerd die rijkdom, gezondheid en de fysieke aantrekkelijkheid van het individu uitstralen. Selfies kunnen worden bestempeld als een samenvloeiing van de online en offline identiteit van een individu. Een selfie moet immers een online bewijs van het individu in het echte leven tonen.” De relatief hoge score van etniciteit-selfies vormen volgens de onderzoekers een aanwijzing dat de betrokkenen fier zijn op hun achtergronden.

Lees Verder

11:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: selfies |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het mijnbouwconcern Glencore heeft zijn bod op de groep Coal & Allied Industries, de steenkooldivisie van sectorgenoot Rio Tinto, verhoogd. Glencore zou nu bijna 2,7 miljard dollar willen bieden op de divisie. Eerder was een bedrag van 2,6 miljard dollar geboden. Bovendien zouden aan de steenkoolprijs ook royalties worden gekoppeld. Er wordt echter opgemerkt dat een overeenkomst niet is gegarandeerd. Onder meer regelgevende instanties zouden daarvoor akkoord moeten geven. Bovendien is Glencore niet de enige geïnteresseerde partij. Eerder maakte het Chinese Yancoal al zijn interesse in de activiteiten kenbaar. Het nieuwe bod van Glencore zou minstens 225 miljoen dollar hoger liggen dan het Chinese voorstel.

De Ierse overheid heeft met de verkoop van een belang van 25 procent in Allied Irish Banks een bedrag van ongeveer 3 miljard euro opgehaald. Bedoeling is om de volgende jaren ook de rest van de aandelen te verkopen. Allied Irish Banks werd naar de beurzen in Londen en Dublin gebracht. De Ierse overheid moest tijdens de financiële crisis de bank te hulp schieten met 21 miljard euro aan noodsteun om te voorkomen dat de financiële groep zou omvallen. Ierland moest vervolgens zelf met Europese noodhulp gesteund worden. Allied Irish Banks werd in overheidshanden sterk afgeslankt en buitenlandse bezittingen werden verkocht. De bank richt zich nu op zijn Ierse thuismarkt.

Het technologiebedrijf Aproplan heeft met een kapitaalronde een bedrag van 5 miljoen euro opgehaald. Aproplan ontwikkelde een applicatie voor bouwplannen, waardoor aannemers, ingenieurs en architecten met gedeelde digitale kopieën kunnen werken. De applicatie moet het bespreken, registreren en rapporteren van bouwprojecten vereenvoudigen. De opbrengst van de kapitaalverhoging moet vooral gebruikt worden om de applicatie verder uit te bouwen tot een persoonlijke assistent voor werfleiders. Ook worden de activiteiten in het buitenland versterkt. Aproplan, dat vijf jaar geleden werd opgericht, haalde het kapitaal op bij onder meer Fortino Capital, Inventures en Matexi.

De Belgische brouwerijen hebben het voorbije jaar gezamenlijk 294,8 miljoen euro geïnvesteerd. Daarmee is een nieuw record gevestigd. Tegenover het jaar voordien was er sprake van een toename met 26,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Federatie van Belgische Bouwers. Verder werd gemeld dat de Belgische biersector inmiddels 224 brouwers telt. Ook dat betekent een toename met 12,5 procent tegenover het jaar voordien. De groei moet worden toegeschreven aan de opkomst van een groot aantal kleine ambachtelijke brouwerijen. In totaal bieden de Belgische brouwers werk aan 4.735 werknemers. Dat niveau bleef constant tegenover het jaar voordien. Onrechtstreeks worden 49.000 banen ondersteund.

Het Britse automerk Jaguar Land Rover (JLR) wordt mogelijk naar de beurs gebracht. Tata Motors, het Indiase moederconcern van Jaguar Land Rover, zou een notering aan de beurzen van Londen en New York overwegen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. De opbrengst van de beursgang zou worden gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe modellen en technologieën. Tata Motors kocht Jaguar Land Rover negen jaar geleden van het Amerikaanse concern Ford. Met die transactie was een bedrag gemoeid van 2,5 miljard dollar. In maart volgend jaar wordt bij Jaguar Land Rover een investeringsprogramma afgerond, waarbij een bedrag van ruim 5 miljard dollar werd geïnjecteerd.

Door de beslissing van Groot-Brittannië om zich van de Europese Unie los te maken, zal het Japanse beurshuis Nomura zijn Europese hoofdkantoor van Londen naar Frankfurt overhevelen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. Bij de operatie zouden bijna honderd medewerkers zijn vertrokken. Ook München, Luxemburg en Parijs werden als mogelijke bestemming overwogen, maar uiteindelijk koos Nomura toch voor het Duitse financiële centrum Frankfurt. De Japanse groep, die zijn hoofdkantoor heeft in Tokio, heeft in Europa ruim drieduizend medewerkers. Het merendeel daarvan werkt vanuit Londen. Ook Goldman Sachs en Morgan Stanley zijn in Frankfurt op zoek naar kantoorruimte.

De Amerikaanse kabelgroep Charter Communications heeft mogelijk plannen om Cox Communications over te nemen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de krant New York Post gemeld. Charter Communications nam eerder ook al Time Warner Cable over. Er wordt wel opgemerkt dat er tussen Charter en Cox nog een formele gesprekken zijn opgestart. Cox heeft eerder echter al duidelijk gemaakt geen interesse te hebben in overnamevoorstellen. Het bedrijf wijst daarbij naar de investeringen die worden gedaan in de uitbreiding van het netwerken, de producten en de samenwerkingsverbanden. Dat kan volgens sommige bronnen echter veranderen met de komst van een nieuwe chief executive begin volgend jaar.

Het Amerikaanse bouwconcern Lennar Corporation heeft tijdens het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van ruim 3,26 miljard dollar, tegenover bijna 2,75 miljard dollar tijdens dezelfde periode vorig boekjaar. De nettowinst daalde echter van 219 miljoen dollar naar 214 miljoen dollar. Stuart Miller, chief executive van Lennar, maakte gewag van sterke resultaten, die volgens hem gesteund werden door een verbetering van de economie. Miller zei dat Amerikaanse consumenten opnieuw een groter vertrouwen tonen, terwijl ook de arbeidsmarkt opnieuw groeit. Het orderboek van Lennar breidde met 12 procent uit tot bijna negenduizend woningen. Dat is de sterkste groei in tien jaar.

De Franse energiebedrijf Engie heeft een belang van 40 procent in het koelbedrijf National Central Cooling Company (Tabreed) uit Dubai gekocht. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 700 miljoen euro. Dat heeft Engie bekend gemaakt. Engie nam het belang over van investeringsmaatschappij en grootaandeelhouder Mubadala Investment Company uit Abu Dhabi. Na de verkoop houdt Mubadala nog een belang van 42 procent in Tabreed. De overname zou tijdens het derde kwartaal van dit jaar moeten kunnen worden afgerond, maar zou nog wel door de toezichthouders van de Verenigde Arabische Emiraten moeten worden goedgekeurd.

Het telecomconcern Altice heeft de overname van Teads, een platform voor online videoreclame, afgerond. Dat heeft Altice bekend gemaakt. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 285 miljoen euro. Teads werd zes jaar geleden opgericht en heeft 1,2 miljard unieke bezoekers. Het mobiele publiek van Teads bestaat uit 720 miljoen consumenten. De overname door Altice werd in maart dit jaar aangekondigd. In de overeenkomst is voorzien dat het management van Teads in functie blijft. Bovendien krijgt Pierre Chappaz, topman van Teads, een zetel in het bestuur van Altice. Teads boekte vorig jaar een omzet van 187,7 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 44 procent tegenover het jaar voordien.

BNP Paribas Fortis verhuist de volgende twee jaar een gedeelte van de informatica en een aantal andere ondersteunende diensten van Brussel naar Lissabon. Dat heeft de bank bevestigd. Bij de operatie zullen ruim honderdtwintig werknemers zijn betrokken, maar de bank benadrukte dat er geen naakt ontslagen zullen vallen. Voor de betrokken personeelsleden zouden immers interne oplossingen kunnen worden gevonden. De operatie maakt deel uit van plannen die twee jaar geleden al werden uitgewerkt en waarin voorzien werd dat in de ondersteunende diensten in verschillende landen het aantal effectieven zou worden beperkt. Door de operatie wil de bank de nodige kostenbesparingen doorvoeren.

De Italiaanse financiële instellingen Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca zullen de boeken moeten neerleggen. Dat heeft de Europese Centrale Bank (ECB) beslist. Er was een injectie van 6,4 miljard euro nodig om de beide banken te kunnen redden, maar de Europese instelling wijst erop dat geen van beide Italiaanse banken een geloofwaardig herstelplan heeft kunnen voorleggen en evenmin een oplossing voor een aanzuivering van hun kapitaaltekorten hebben kunnen aanreiken. Omdat de twee banken geen sleutelrol vertolken in het Italiaanse financiële stelsel, zal het verdwijnen van de instellingen volgens de Europese autoriteiten ook geen impact hebben op de financiële stabiliteit van het land.

Het Nederlandse technologieconcern Philips neemt het Amerikaanse bedrijf Electric Geodesics, leverancier van geavanceerde apparatuur voor hersenscans, over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van bijna 33 miljoen euro. De overname laat Philips toe het eigen bestaande productaanbod op het gebied van medische beeldvorming te versterken. Electric Geodesics maakt apparatuur en bijbehorende software waarmee elektrische hersenactiviteit kan worden gemeten en beoordeeld, zonder de patiënt met een grote overlast te confronteren. Met de technologie kan Philips aan de artsen ook een completer beeld van de hersenen van een patiënt bieden dan nu nog het geval is.

In Peru hebben de autoriteiten maatregelen genomen om de historische site van Machu Picchu tegen een toeristische overlast te beschermen. Voortaan zal de oude incastad immers uitsluitend nog met een officieel erkende gids kunnen worden bezocht. Een gids mag ook slechts maximaal zestien personen rondleiden en wordt verplicht een opgelegd traject volgen. Bovendien wordt ook de duur van een bezoek beperkt. Een prijsverhoging is voorlopig niet voorzien, maar toegangstickets gelden voortaan wel nog slechts voor een halve dag. Machu Picchu werd vorig jaar, ondanks een moeilijk toegankelijke ligging, door een recordaantal van 1,4 miljoen toeristen bezocht.

In Rusland dreigt mediaregulator Roskomnadzor de communicatie-applicatie Telegram te blokkeren. De Russische veiligheidsdiensten willen meer zicht op de gebruikers van Telegram in het kader van de strijd tegen het terrorisme, maar Pavel Dourov, oprichter van de applicatie, weigert de geëncrypteerde gespreksgegevens vrij te geven. Roskomnadzor heeft daarop op zijn website een open brief geplaatst waarin Dourov wordt gevraagd de informatie vrij te geven. Indien daaraan geen gevolg wordt gegeven, zou Telegram in Rusland worden geblokkeerd. De applicatie zou vaak door allerhande misdadigers worden gebruikt omdat de versleutelde berichten niet door de autoriteiten kunnen worden opgespoord.

Meer Nieuws

10:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-06-17

Warmte heeft ook negatieve impact op hulpvaardigheid

Wanneer de weersomstandigheden oncomfortabel warm worden, loopt de hulpvaardigheid en het prosociale gedrag van de mens snel terug. Dat blijkt uit een onderzoek van psychologen aan de Lehigh University in Pennsylvania en de Northwestern University in Illinois. De studie toont volgens de wetenschappers vooral aan dat omgevingstemperatuur op het individu een grote impact kan hebben en tot bijzondere emotionele reacties en gedragingen aanleiding kunnen geven. Terwijl een opgetogen stemming leidt tot een sociaal en vriendelijk gedrag, zal een teneergedrukt gevoel volgens de onderzoekers anderzijds voor egocentrische en norse reacties zorgen

Uit het onderzoek bleek onder meer dat werknemers van een Russische keten bij oncomfortabel hoge temperaturen 50 procent minder geneigd waren tot prosociaal gedrag, zoals de bereidheid klanten te helpen, actief te luisteren of suggesties te formuleren. “Zelfs wanneer respondenten online aan oncomfortabel hoge temperaturen worden herinnerd, blijkt de hulpvaardigheid snel te verdampen,” benadrukken de onderzoekers Liuba Belkin en Maryam Kouchaki. De herinnering aan de ongemakkelijke situatie leidt tot een groter gevoel van vermoeidheid, wat de positieve opstelling reduceert en uiteindelijk ook het prosociale gedrag zal aantasten.”

“Zelfs lichte veranderingen in de temperatuur kan een impact hebben op het gedrag,” betogen de onderzoekers. “In een oncomfortabel warme zaal bleken slechts 64 procent van de respondenten minstens één vraag van een enquête te beantwoorden. In een aangename omgeving liep dat cijfer op tot 95 procent. Bovendien werden in de oncomfortabele omgeving gemiddeld slechts zes vragen beantwoord, terwijl in aangename omstandigheden een gemiddelde van vijfendertig antwoorden kon worden opgetekend.” Indien onder meer op de werkvloer geen mogelijkheid bestaat om de temperatuur te milderen, moeten volgens de onderzoekers andere inspanningen worden gedaan om het moreel van het personeel op peil te houden.

Lees Verder

17:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hulpvaardigheid |  Facebook |