22-07-17

Azië blijft sterkste markt voor mobiele games

Mobiele games zullen dit jaar wereldwijd een omzet realiseren van 46 miljard dollar. Tegen het einde van dit decennium zullen die inkomsten tot 64,9 miljard dollar zijn opgelopen. Dat blijkt uit een rapport van consulenten AppLift en Newzoo.

Lees Verder

 

 

10:27 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bagage vliegtuigpassagier zelden definitief verloren

Vliegtuigpassagiers nemen wereldwijd jaarlijks meer dan vier miljard koffers en tassen mee op reis. Uiteindelijk gaat 0,43 procent van dat volume volume verloren en komt nooit meer zijn de eigenaars terecht. Dat blijkt uit een rapport van de International Air Transport Association (IATA) en Airlines for America (A4A). De sector heeft zich echter geëngageerd om zijn serviceniveau nog verder te verbeteren. Tegen de zomer van volgend jaar zouden de vliegtuigmaatschappijen immers in staat moeten zijn de bagage gedurende de hele reis te volgen, tot de verantwoordelijkheid door een andere partij wordt overgenomen. Bovendien moet die informatie ook naar andere maatschappijen kunnen worden gecommuniceerd.

“De reiziger wordt met een frustrerende ervaring geconfronteerd wanneer hij op zijn plaats van bestemming arriveert zonder over zijn bagage te kunnen beschikken,” erkent Andrew Price, hoofd van de divisie bagage bij de International Air Transport Association. “Het voorbije decennium kon weliswaar al een belangrijke verbetering worden opgetekend, waarbij het verlies met 54 procent kon worden gereduceerd, maar toch wordt gestreefd naar een verdere optimalisering. Van innoverende technologieën kan immers gebruik gemaakt worden om de opvolging van het traject van de bagage nog verder te verfijnen.”

“Wanneer de passagier toch nog geconfronteerd zou worden met verloren bagage, kan door deze technologieën veel meer informatie worden aangebracht om het probleem op te lossen en de reiziger met zijn eigendommen te herenigen,” benadrukt Price. “Bovendien biedt de optimalisering van dit proces nog verdere voordelen. Het zal immers onder meer mogelijk worden om vliegtuigen sneller klaar te maken voor vertrek, terwijl ook een grotere automatisering van de behandeling van de bagage mogelijk zal worden. Bovendien zal ook de gelegenheid en het risico op fraude gevoelig worden verminderd.”

Lees Verder

09:20 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bagageverlies |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Als vestigingsplaats voor de productie van een volledig elektrisch aangedreven model van het automerk Mini, zou moederconcern BMW de voorkeur geven aan zijn fabriek in Oxford, ondanks de brexit. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters gemeld. BMW benadrukt echter dat er nog geen definitieve beslissing is genomen over de productielocatie van het nieuwe model, dat over twee jaar op de markt zou moeten komen. Mogelijk zou na de zomer een besluit bekend worden gemaakt. Oxford is de belangrijkste productiesite van Mini, maar er was ook gewag gemaakt van de fabriek van Nedcar in Nederlands Limburg, waar op dit ogenblik de hybride Mini Countryman wordt geproduceerd.

Het Nederlandse chemieconcern AkzoNobel heeft de Belg Thierry Vanlancker aangesteld tot chief executive. Vanlancker volgt bij het bedrijf Ton Büchner, die is vertrokken, opvolgen. Büchner is vijf jaar lang chief executive van AkzoNobel geweest. Aangegeven werd dat Büchner om gezondheidsredenen vertrekt. Vanlancker werkte tot nu toe bij de chemiegroep DuPont, waar hij de afsplitsing van de divisie speciaalchemie diende te superviseren. Het bestuur van AkzoNobel heeft de voorbije maanden een bijzonder turbulente periode doorgemaakt, waarbij het bedrijf zich probeerde te weren tegen een overnamebod van de Amerikaanse groep PPG Industries en opstandige aandeelhouders.

Muziekdienst Spotify wordt door songwriter Bob Gaudio, de man achter Frankie Valli and the Four Seasons, voor de rechter gedaagd wegens inbreuken op de auteursrechten. Spotify zou volgens de klacht composities van Gaudio in zijn catalogus hebben opgenomen zonder daarvoor de volledige licenties verworven te hebben. Daarnaast heeft ook uitgever Bluewater Music Services, eigenaar van de rechten op een grote verzameling hits, klacht neergelegd omdat licenties niet rechtmatig zouden zijn aangevraagd. Spotify heeft weliswaar met de rechtbank een akkoord van 43,5 miljoen dollar afgesloten om rechten te dekken, maar dat is volgens Gaudio en Bluewater niet voldoende.

De financiële groep American Express heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 8 miljard dollar. Dat betekende een daling met 4 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De winst ging met 8 procent achteruit tot 825 miljoen dollar. De terugval werd vooral toegeschreven aan hogere voorzieningen voor slechte leningen en oplopende kosten. American Express werd ook getroffen door het einde van de belangrijke samenwerking met groothandel Costco. Het is bij Costco sinds vorig jaar niet meer mogelijk om met een kaart van American Express te betalen. Mede door het verlies van die samenwerking wil American Express 1 miljard dollar kostenbesparingen doorvoeren.

Het olieconcern ExxonMobil moet een boete van 2 miljoen dollar betalen wegens inbreuken op de sancties tegen Rusland. Het bedrijf tekende drie jaar geleden een achttal overeenkomsten met de Russische ondernemer Igor Sechin, die door de Amerikaanse autoriteiten op de zwarte lijst was gezet. Omdat die akkoorden aan de Amerikaanse autoriteiten niet waren gemeld, werd het bedrijf gesanctioneerd. De Amerikaanse overheid legde ExxonMobil de maximum boete op. ExxonMobil zegt echter te goeder trouw te hebben gehandeld. Daarbij werd opgemerkt dat de contracten werden gesloten met het Russische staatsoliebedrijf Rosneft, waarvan Sechin de topman was.

Tijdens de herfst van dit jaar lanceert de Franse luchtvaartmaatschappij Air France zijn nieuwe budgetdochter Joon. Dat heeft de Franse maatschappij bekend gemaakt. Met de introductie van Joon hoopt Air France na jaren van stagnatie opnieuw met een groei te kunnen aanknopen. Air France bevestigde dat de eerste vluchten op middellange afstand door Joon al in de loop van de herfst zullen kunnen worden opgestart. Na de zomer zal meer duidelijkheid worden gecreëerd over het aanbod en de tarieven van de maatschappij. Vanaf volgende zomer zouden ook vluchten op verre bestemmingen in het aanbod worden opgenomen. Joon wil zich naar eigen zeggen vooral richten op actieve jongeren.

De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,4 miljard pond. Dat betekende een stijging met 16 procent. Er wordt wel opgemerkt dat de boekingen voor de paasvakantie, die vorig jaar nog in de eerste drie maanden werden geregistreerd, dit keer in het tweede kwartaal vielen. In totaal vervoerde easyJet 22,3 miljoen reizigers. Dat betekende een stijging met bijna 11 procent. Het aantal beschikbare zitplaatsen nam met ongeveer 10 procent toe. Carolyn McCall, vertrekkend chief executive van easyJet, benadrukte dat het bedrijf een moeilijke periode van achttien maanden achter de rug heeft, maar nu een herstel laat blijken.

Het online verhuurplatform Airbnb verzet zich tegen de belasting die het Brusselse gewest op toeristische verblijven heft. Airbnb heeft tegen de heffing een procedure opgestart bij de Raad van State. Gebruikers van Airbnb moeten sinds begin dit jaar in het Brusselse gewest een heffing van 3 euro per nacht betalen. Met de ingreep wil het Brusselse gewest de concurrentie tussen Airbnb en de hotelsector verkleinen. Airbnb wordt volgens de Brusselse wetgeving verplicht de gegevens van elke verhuurder, de coördinaten van de aangeboden etablissementen en het aantal geboekte overnachtingen over te maken. Indien Airbnb de informatieplicht niet naleeft, dreigt een administratieve boete.

De douanediensten van de lidstaten van de Europese Unie hebben het voorbije jaar in totaal 41 miljoen namaakartikelen, voor een gezamenlijke waarde van meer dan 670 miljoen euro, in beslag genomen. Dat betekende een stijging met 2 procent tegenover het jaar voordien. Ongeveer 80 procent van de voorraden was afkomstig uit China. Dat heeft de Europese Commissie bekend gemaakt. Uit het rapport bleek dat sigaretten met een aandeel van 24 procent ook het voorbije jaar de grootste buit bleken, gevolgd door speelgoed en voedingswaren met een score van respectievelijk 17 procent en 13 procent. De Europese Commissie benadrukt dat de bescherming tegen namaak cruciaal is voor economische groep en tewerkstelling.

De luchthaven van Aruba krijgt een belangrijke renovatie. Daardoor wil de luchthaven vooral grotere vliegtuigen kunnen opvangen. Op die manier wil Aruba ook meer toeristen kunnen ontvangen. Daarbij wordt ook gemikt op de Europese markt. Aruba hoopt in de nabije toekomst op een directe luchtverbinding met Duitsland. Er wordt nog gezocht naar een luchtvaartmaatschappij die de verbinding zou willen uitvoeren. Er zou ook gekeken worden naar mogelijkheden voor verbindingen met België en Italië. De renovatiewerken zouden een budget van ongeveer 7 miljoen dollar vergen. Tegen half december zouden de nieuwe installaties in gebruik genomen moeten kunnen worden.

Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 12,7 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 10 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Ook de winst liep met 5 procent op tot 942 miljoen dollar. Lockheed Martin, de grootste wapenleverancier van het Amerikaanse ministerie van landsverdediging, zegt vooral geprofiteerd te kunnen hebben naar een toegenomen vraag naar de Joint Strike Fighter (F35). Marillyn Hewson, chief executive van het concern, benadrukte dat het sterke kwartaal een aanzet zijn geweest om de vooruitzichten voor de omzet, het resultaat en de winst voor het hele jaar te verhogen.

De Nederlandse baggeraar Van Oord heeft een nieuwe opdracht in het emiraat Dubai ontvangen. Van Oord meldde een contract voor de uitvoering van waterbouwkundige werkzaamheden in Dubai Harbour. Financiële details werden niet meegegeven. Naast veertienhonderd aanlegplaatsen voor schepen, wordt in de haven ook een cruiseterminal aangelegd. Van Oord moet onder meer een kanaal met een lengte van 12 kilometer aanleggen en is ook verantwoordelijk voor de landwinning van het project. De werkzaamheden zullen na de zomer van start gaan en zouden over twee jaar moeten zijn afgerond. Van Oord was in Dubai eerder ook al betrokken bij de aanleg van Palm Jumeirah, The World en diverse andere kunstmatige eilanden.

Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn in België in totaal 5.256 bedrijven failliet gegaan. Dat betekend een stijging van 9,5 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Federale Overheidsdienst Economie. Vooral in Brussel, waar een toename met 40,2 procent werd opgetekend, werden gevoelig meer faillissementen opgetekend. In Wallonië en Vlaanderen werd een daling met respectievelijk 6,8 procent en 0,1 procent gemeld. De stijging zet zich volgens de cijfers overigens door in zowat alle sectoren. De grootste achteruitgang werd opgetekend door de transportsector en andere diensten, waar 16,2 procent meer faillissementen werden genoteerd.

Het Britse bedrijf Vertu, verkoper van luxetelefoons, zet de productie stop. Door de sluiting worden tweehonderd banen bedreigd. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Britse krant The Telegraph gemeld. De sluiting van de productiedivisie werd aangekondigd nadat een reddingsplan voor de onderneming was mislukt. Andere divisies blijven ongemoeid. Vertu is vooral bekend voor de productie van smartphones die op de markt aan tienduizenden euro worden aangeboden. In de smartphones van Vertu worden onder meer struisvogelleer en juwelen verwerkt. Het bedrijf draagt een schuldenlast van 128 miljoen pond. Een herstructurering van de schuld werd door de crediteuren echter afgewezen.

De Britse motorenfabrikant Cosworth denkt aan een terugkeer naar de Formule Eén. Hal Reisiger, chief executive van Cosworth, benadrukte al enkele gesprekken met een aantal teams uit de Formule Eén te hebben gehad en daaruit voldoende steun ervaren te hebben om een terugkeer naar de competitie te overwegen. Er zouden inmiddels ook al een aantal mondelinge overeenkomsten zijn bereikt. Mogelijk zou Cosworth over vier jaar naar de Formule Eén realiseren. In totaal hebben racewagens met een Cosworth-motor in de Formule Eén 176 wedstrijden gewonnen. De laatste activiteit van de Britse groep in de Formule Eén dateert van vier jaar geleden. Toen leverde Cosworth motoren aan de renstal Marussia.

Meer Nieuws

09:01 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-07-17

China blijft de belangrijkste afnemer van Australische wijnen

China blijft de belangrijkste afnemer van Australische wijnen. Dat blijkt uit een rapport van Wine Australia over de Australische wijnexport het voorbije jaar. In totaal werd een groei met 10 procent tot 2,3 miljard dollar opgetekend, maar de uitvoer naar China steeg met 44 procent tot 607 miljoen dollar.

Lees Verder

 

15:03 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Winkelbezoekers apprecieert aanwezigheid muziek

De meeste consumenten tonen nog altijd een voorkeur voor de fysieke winkel boven het online shoppen. Daarbij worden verschillende redenen geciteerd, maar vooral de mogelijkheid om goederen aan te raken blijkt voor 72 procent van de klanten het sterkste motief om voor de fysieke winkel te kiezen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van het bureau Mood Media. Verder werd onder meer vastgesteld dat 60 procent vooral de wachtrijen als een probleem ziet dat hen zou kunnen doen besluiten een winkelbezoek te schrappen, gevolgd door uitverkochte voorraden (47 procent). Tevens bleek dat vooral muziek de kwaliteit van de shoppingervaring kan verbeteren.

Lees Verder

14:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Concentratie consument lijdt onder storende online reclame

De concentratie van de consument lijdt onder storende online reclame. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de West Pomeranian University of Technology in Polen.

Lees Verder

 

13:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Raaf herinnert zich bedrieglijk gedrag

Raven kunnen zich perfect herinneren wanneer ze door de mens zijn bedrogen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universität Wien in Oostenrijk. De dieren bleken het uiterlijk van de bedrieger tot een maand lang te kunnen onthouden.

Lees Verder

 

12:01 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |