28-07-17

Online veiligheid voor niet voor iedereen hetzelfde

Er kunnen in de stellingen tegenover online veiligheid belangrijke verschillen worden opgemerkt tussen enerzijds het Europese continent en anderzijds Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau YouGov en de Duitse zakenkrant Handelsblatt bij online gebruikers in Groot-Brittannië, Scandinavië, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. De onderzoekers merken op dat deze verschillen in visies ook belangrijke implicaties kunnen hebben voor het gebruik van online media en digitale instrumenten. Andere studies hebben uitgewezen dat deze bekommernissen onder meer de introductie van digitale innovaties kunnen belemmeren of afremmen.

Uit het onderzoek bleek onder meer dat in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië respectievelijk 59 procent en 64 procent van de respondenten zich vooral bezorgd toonden over de dreiging van cybercriminaliteit waarbij onder meer geld of persoonlijke informatie zou worden gestolen. Op de tweede plaats stond in beide landen, met een respectievelijke score van 49 procent en 58 procent, de vrees voor een cyberaanval tegen de nationale veiligheid. Op het Europese vasteland bleken cybercriminaliteit en cyberoorlogen daarentegen slechts voor minder dan één kwart van de ondervraagden de belangrijkste online bekommernis te zijn.

Daarentegen toonde het Europese continent een veel grotere bezorgdheid over een mogelijke blootstelling van kinderen aan ongepaste online content. De hoogste score daarbij werd opgetekend in Denemarken (66 procent) en Zweden (58 procent). Die cijfers vielen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten echter terug tot respectievelijk 43 procent en 23 procent. De verzameling van persoonlijke gegevens bleek de grootste bekommernis in Finland (68 procent), Noorwegen (64 procent), Duitsland (54 procent) en Frankrijk (48 procent), maar ook hier moeten in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten met respectievelijk 35 procent en 30 procent opmerkelijk lagere scores worden vastgesteld.

De bekommernis over namaaknieuws bleek het hoogste in de Verenigde Staten (31 procent), gevolgd door Groot-Brittannië (22 procent) en Duitsland (21 procent). Daarna volgen Noorwegen (16 procent), Finland, Denemarken en Zweden (13 procent) en Frankrijk (12 procent).

Lees Verder

12:01 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eetstoornissen voor muzikanten vaak een beroepsziekte

Bij muzikanten lijken eetstoornissen vaak een beroepsziekte. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het University College London (UCL) bij meer dan driehonderd muzikanten. Volgens de onderzoekers kan het probleem wellicht verklaard worden door een combinatie van persoonlijke karaktereigenschappen en professionele omstandigheden. Volgens de studie moest bij 32,3 procent van de ondervraagde muzikanten een eetstoornis worden vastgesteld, waarmee een hogere score werd geregistreerd dan in de gemiddelde Britse bevolking. De resultaten van de studie kunnen volgens de onderzoekers artsen mogelijk helpen gezondheidsklachten bij muzikanten beter te plaatsen.

“De opvallend prominente aanwezigheid van eetstoornissen bij muzikanten kan mogelijk gedeeltelijk verklaard worden door een verhoogd niveau van perfectionisme,” benadrukt onderzoeksleider Marianna Kapsetaki, neurowetenschapper aan het Imperial College London en zelf een actief concertpianiste. “De mentale en praktische druk van een onvoorspelbaar werkschema en de voortdurende verplaatsingen kunnen professionele muzikanten in een vicieuze cirkel van ongezond eetgedrag werpen. Bovendien moet ook rekening worden gehouden met de eis die gesteld wordt om een uitmuntende prestatie neer te zetten, waardoor de muzikanten onder zware stress kunnen raken.”

“Deze druk kan onder meer leiden tot angstaanvallen en depressies, die op hun beurt een risicofactor vormen voor eetstoornissen,” betoogt Marianna Kapsetaki nog. De onderzoekster wijst erop dat de resultaten van de studie medici kunnen helpen alert te zijn voor potentiële eetstoornissen bij patiënten die in de muzikale wereld actief zijn. Op dit manier kan volgens Kapsetaki mogelijk een adequate hulp worden aangereikt, waardoor de gezondheid en daarmee uiteindelijk ook de prestatie van de muzikant kan worden verbeterd. De onderzoekster voegt eraan toe dat deze sector van de geneeskunde nog grotendeels onbetreden gebied is en stelt dan ook dat een brede waaier aspecten van het probleem moeten worden bestudeerd.

Lees Verder

http://www3.imperial.ac.uk/newsandeventspggrp/imperialcollege/newssummary/news_21-7-2017-14-11-31

10:59 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: eetstoornissen |  Facebook |

Sportief succes niet afhankelijk van vroege specialisatie

Een sportieve specialisering op jonge leeftijd is niet altijd een aangewezen strategie om een succesvolle carrière in de gekozen discipline uit te bouwen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Thomas Jefferson University Hospital in Philadelphia bij meer dan dertienhonderd studenten aan Amerikaanse hogescholen en universiteiten en ruim zeventienhonderd professionele atleten. Er werd ook vastgesteld dat bij de atleten aan hogescholen en universiteiten vaker sprake was van kwetsuren dan bij hun professionele collega’s. Opmerkelijk genoeg zei slechts 22,3 procent van de professionele atleten dat hun eigen kinderen de toelating zouden krijgen vroeg een specialiteit te kiezen.

“Een specialisatie op jonge leeftijd wordt door vele Amerikaanse ouders bestempeld als een ideale strategie voor hun kind om een interessante studiebeurs aan een gerenommeerde universiteit te bemachtigen en zelfs een professionele sportcarrière te kunnen uitbouwen,” betoogt onderzoeksleider Patrick Buckley, professor sportgeneeskunde aan het Thomas Jefferson University Hospital. “In werkelijk blijkt die strategie echter niet altijd de beste optie. Er moest immers worden vastgesteld dat de atleten aan de Amerikaanse hogescholen gemiddeld twee jaar vroeger voor een sportieve specialisatie kozen dan hun collega’s in universitaire competities of het professionele circuit, die hoger zijn aangeschreven.”

Uit die vaststelling moet volgens professor Buckley worden afgeleid dat een specialisatie op een bijzonder jonge leeftijd geen enkel verband heeft met de kans op het bereiken van een elite-status in de gekozen discipline. De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat atleten aan hogescholen gemiddeld voor hun dertien jaar een keuze voor een specialiteit hadden gemaakt, terwijl dat ogenblik bij collega’s aan universiteiten oploopt tot bijna vijftien jaar. Professionele atleten bleken gemiddeld ruim veertien jaar geworden te zijn vooraleer ze de keuze voor een specialiteit maakten. Wel bleek dat meer dan 80 procent van de atleten uit alle studiegroepen aangaf tevreden te zijn met de leeftijd waarop ze hun keuze hadden gemaakt.

Lees Verder

09:58 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sport |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Belgische farmabedrijf UCB heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 2,23 miljard euro. Dat betekent een stijging met 12 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De stijging kan volgens het bedrijf worden toegeschreven aan de prestaties van zijn kernproducten. Cimzia was met een verkoop van 663 miljoen euro de voorbije zes maanden het belangrijkste product van het Belgische farmabedrijf. De nettowinst steeg met 44 procent tot 431 miljoen euro. Een gedeelte van die stijging moet worden toegeschreven aan een eenmalige bate van 56 miljoen euro uit een licentie-akkoord voor het allergiemiddel Xyzal zonder voorschrift in de Verenigde Staten.

Brouwer AB InBev heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 14,2 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Die groei was onder meer te danken door een volumegroei met 1 procent tot bijna 158 miljoen hectoliter. Bij de internationale merken - zoals Budweiser, Stella Artois en Corona - konden de inkomsten met 8,9 procent worden opgedreven. Het bedrijfsresultaat steeg met bijna 12 procent tot iets minder dan 5,4 miljard dollar. Het concern maakte verder onder meer bekend 2 miljard dollar te willen investeren in de Verenigde Staten, waarmee vooral de verkoop van premiumbier moet worden ondersteund.

De luchtvaartmaatschappijen Delta Air Lines, Virgin Atlantic en Air France-KLM creëren samen met Alitalia een wereldwijde joint-venture. Daarmee worden twee bestaande joint-ventures rond Air France-KLM samengevoegd. De nieuwe samenwerking moet dagelijks bijna driehonderd rechtstreekse transatlantische vluchten garanderen. Ook worden belangrijke synergieën voorzien. Ook wil Air France-KLM zijn samenwerking met China Eastern versterken. Delta Air Lines en China Eastern nemen elk een belang van 10 procent in de Frans-Nederlandse groep, waarmee een totaalbedrag van 751 miljoen euro is gemoeid. Air France-KLM neemt voor 247 miljoen euro een belang van 31 procent in Virgin Atlantic.

Het spoorbedrijf Eurostar, operator van de hogesnelheidstrein tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland, heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een een omzet gerealiseerd van 452,6 miljoen Britse pond. Dat betekende een stijging met 11 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Wanneer geen rekening wordt gehouden met wisselkoerseffecten, zou een omzetgroei met 6 procent zijn gerealiseerd. In totaal werden tijdens de eerste zes maanden van dit jaar 5,04 miljoen reizigers vervoerd. Dat vertegenwoordigde een toename met 1 procent tegenover de eerste helft vorig jaar. Er werd vooral een groei gemeld bij Amerikaanse reizigers, die profiteerden van het goedkopere Britse pond.

Jeff Bezos, de oprichter van Amazon, heeft Bill Gates ingehaald als de rijkste persoon van de wereld. Bezos profiteerde daarbij van de beurswinst die het bedrijf maakte, waardoor het aandeel van Amazon een waarde kreeg van 1.065,92 dollar. De portefeuille Amazon-aandelen van Bezos kreeg daardoor een waarde van 90,9 miljard dollar. Het vermogen van Bill Gates, oprichter van Microsoft, wordt geraamd op 90,7 miljard dollar. Gates stond in de lijst van wereldwijde miljardairs al meer dan vier jaar op de eerste plaats. Bezos, die een belang van ongeveer 17 procent heeft in Amazon, stond begin dit jaar nog op een vierde plaats. Sindsdien heeft hij echter Warren Buffett en Amancio Ortega ingehaald.

Autobouwer Porsche moet 22.000 wagens van het type Cayenne met een drieliter turbodiesel-motor in Europa terugroepen. Dat heeft Alexander Dobrindt, Duits minister van verkeer, bekendgemaakt. Volgens Dobrindt is in de wagen een ongeoorloofd uitschakelsysteem voor reiniging van uitlaatgassen vastgesteld. De minister wijst op het gebruik van frauduleuze software. De Duitse overheid heeft voor het model een toelatingsverbod uitgevaardigd, waardoor ook geen nieuwe exemplaren op de markt mogen worden gebracht. Eerder werd het gebruik van frauduleuze software ook al bij Volkswagen en Audi, zustermerken van Porsche, vastgesteld.

Het Taiwanese technologiebedrijf Foxconn, onder meer toeleverancier van Apple, investeert een bedrag van 10 miljard dollar in de bouw van een nieuwe fabriek in de Amerikaanse staat Wisconsin. Onder meer zullen in de fabriek lcd-schermen worden geproduceerd. Dat heeft Donald Trump, president van de Verenigde Staten, bekend gemaakt. De fabriek zal in eerste instantie werk bieden aan ongeveer drieduizend mensen, maar uiteindelijk wordt gerekend op mogelijk dertienduizend werknemers. Scott Walker, gouverneur van Wisconsin, noemde de investering het grootste project van economische ontwikkeling uit de geschiedenis van zijn staat. Foxconn zou nog meer Amerikaanse investeringen plannen.

Een rechtbank in Los Angeles heeft de erfgenamen van de overleden popzanger Michael Jackson opgedragen aan producer Quincy Jones ruim 9 miljoen dollar te betalen. Quincy Jones eiste van de maatschappij MJJ Productions, die de nalatenschap van Jackson vertegenwoordigt, ongeveer 30 miljoen dollar. Jones leverde een belangrijke bijdrage tot succesprojecten van Jackson zoals de albums Thriller, Bad en Off the Wall. De producer claimde daarbij de rechten op bewerkingen van de originele opnames. Op basis daarvan eiste Jones de rechten op het gebruik van de songs in de film This is It en voorstellingen van Cirque de Soleil. De erfgenamen van Jackson boden slechts een betaling van 392.000 dollar aan.

De Zuid-Koreaanse technologiegroep Samsung heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een operationele winst van 14,07 biljoen won of 10,8 miljard euro geboekt. Dat betekende een stijging met bijna 90 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met bijna 20 procent tot 61.000 miljard won. Het Zuid-Koreaanse concern profiteerde vooral van de sterke prestaties van zijn chipdivisie, die een recordomzet van 7,2 miljard dollar liet optekenen. Daarnaast kon ook de nieuwe generatie van de smartphone Galaxy uitstekende resultaten liet optekenen. De verkopen van het nieuwe model werden voor het eerst voor een volledig kwartaal in de boeken opgenomen.

Frankrijk heeft de scheepswerf STX France in Saint-Nazaire, waar 2.700 mensen werken, genationaliseerd. Dat heeft Bruno Le Maire, Frans minister van economie, bekend gemaakt. Le Maire benadrukte dat het land zijn voorkooprecht op STX France heeft beslist uit te oefenen. Met de operatie wil de Franse regering volgens de strategische belangen van het land verdedigen. Volgens Le Maire zou de privatisering 80 miljoen euro kosten. Hij benadrukte wel dat de Franse regering niet van plan is om de scheepswerf op lange termijn in overheidshanden te houden. De Franse werven werden vorig jaar te koop gezet nadat het Zuid-Koreaanse moederconcern STX Offshore & Shipbuilding failliet was gegaan.

Het Amerikaanse ecommerce-bedrijf Amazon heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 38 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 25 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. In zijn Noord-Amerikaanse thuismarkt boekte het bedrijf 22,3 miljard dollar inkomsten, terwijl de internationele divisie 11,4 miljard dollar omzet realiseerde. De nettowinst viel echter met 77 procent terug tot 197 miljoen dollar. De achteruitgang kon volgens het bedrijf worden verklaard door hogere kosten, die van 29,12 miljard dollar naar 37,33 miljard dollar opliepen. Die hogere uitgaven hadden vooral betrekking op marketing en de ontwikkeling van diverse nieuwe technologieën.

Het Amerikaanse sociale netwerkbedrijf Twitter heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 573,9 miljoen dollar. Dat betekende een daling met 4,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf leed bovendien een nettoverlies van 116 miljoen euro. Daarmee werd het negatieve resultaat nog met 9 procent uitgediept. De achteruitgang moet vooral worden verklaar door dalende reclame-inkomsten. Twitter merkt wel op tegenover het tweede kwartaal van vorig jaar 5 procent meer maandelijkse gebruikers te hebben kunnen tellen. Het aantal dagelijkse gebruikers nam met 12 procent toe. Jack Dorsey, chief executive van Twitter, toonde zich tevreden met die groei.

Het biotechbedrijf Galapagos heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 73 miljoen euro. Dat betekende een stijging met ruim 24 miljoen euro tegenover dezelfde periode vorig jaar. Tegelijkertijd moest worden vastgesteld dat het operationeel verlies nog met bijna 9 miljoen euro opliep tot 32,9 miljoen euro. Uiteindelijk diende het bedrijf een nettoverlies te boeken van ruim 49 miljoen euro, tegenover een negatief resultaat van ruim 32 miljoen euro de eerste helft vorig jaar. Het bedrijf wijst erop goed gepositioneerd te zijn om zijn brede portefeuille voor onderzoek en ontwikkeling verder te zetten. Galapagos verwacht dit jaar een cashburn tussen 135 miljoen euro en 155 miljoen euro.

De directie van het Franse energiebedrijf Engie heeft met vier vakbonden een akkoord gesloten over het Franse luik van de herstructurering. In Frankrijk, België en Groot-Brittannië zullen door die operatie 504 arbeidsplaatsen verdwijnen. Dat heeft een woordvoerder van de groep bekend gemaakt. In België worden 116 banen bedreigd, terwijl in Groot-Brittannië alle 76 arbeidsplaatsen worden geschrapt en een filiaal wordt gesloten. De meeste ontslagen vallen op de Franse hoofdzetel, maar zouden grotendeels kunnen worden opgevangen met een vrijwillige vertrek, interne mobiliteit en vervroegde pensioen. De herstructurering kadert in de strategie van Engie om zich meer op duurzame energie toe te spitsen.

Autobouwer Volkswagen zegt op dit ogenblik geen standpunt in te nemen rond de geruchten die in de Duitse pers werden verspreid over een mogelijke samenzwering met andere constructeurs. Anderzijds benadrukt Volkswagen dat in de autosector een uitwisseling van informatie over technische aspecten gebruikelijk is, waardoor immers de snelheid en kwaliteit van innovaties toeneemt. Het bedrijf zegt dat het vaak noodzakelijk is onderling de haalbaarheid en standaardisering van bepaalde technische oplossingen te bespreken, aangezien er vaak sprake is van nieuwe technologieën waarvoor nog geen regulerende richtlijn beschikbaar zijn, maar waarbij de eerlijke concurrentie nooit in het gedrang zou zijn.

Meer Nieuws

07:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-07-17

Millennials doen vaakst aan onderlinge digitale spionage

Bij jonge koppels is onderlinge digitale spionage geen zeldzaamheid. Dat blijkt uit een onderzoek van het consulent YouGov bij een groep millennials in de Verenigde Staten. De onderzoekers stelden immers vast dat in het algemeen 23 procent van de Amerikaanse koppels toegeven de tekstberichten van hun partner te lezen, maar in de groep tussen achttien en vierendertig jaar loopt dat cijfer op tot 37 procent. Eenzelfde fenomeen kan worden opgemerkt op sociale media, waar 23 procent van de ondervraagden toegeeft de accounts van zijn partner te controleren, maar bij de millennials loopt dat cijfer op tot 37 procent.

Een identieke vaststelling kan worden gedaan bij email, waar bij 22 procent van de algemene bevolking en 31 procent van de millennials controle op de partner kan worden vastgesteld. Het gedrag van de millennials laat volgens de onderzoekers dan ook twijfelen of de relaties van jongeren wel degelijk op een sterke fundering van vertrouwen zijn gebouwd. Er wordt aan toegevoegd dat millennials ook het vaakst van digitale communicatie gebruik maken om een einde te maken aan de relatie. Vastgesteld werd dat 33 procent van de millennials een relatie met een tekstbericht had beëindigd, tegenover slechts 11 procent in de leeftijdscategorie tussen vijfendertig en vierenvijftig jaar;

Daarentegen greep bij de vijfenvijftigplussers slechts 1 procent naar een tekstbericht om een relatie af te breken. Bij deze groep kon volgens YouGov ook in het algemeen de laagste graad van digitale spionage op de partner worden opgetekend. “De problematiek van de digitale privacy in romantische relaties toont aan hoe belangrijk online communicaties in het leven van de jongere bevolkingsgroepen zijn geworden,” benadrukken de onderzoekers nog. Er werd ook vastgesteld dat 9 procent van de ondervraagden minstens één keer op sociale media de account van een vroegere geliefde bezoekt. Bij millennials loopt dat cijfer op tot 17 procent.

Lees Verder

15:55 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: millennials |  Facebook |

Britse autobouwers willen geleidelijke overstap op elektrische aandrijving

Groot-Brittannië wil tegen 2040 de verkoop van nieuwe wagens met motoren op benzine en diesel verbieden, maar die ingreep dreigt desastreuze economische gevolgen te zullen hebben. Dat hebben vertegenwoordigers van de Britse autosector gezegd. Mike Hawes, chief executive van de Britse Society of Motor Manufacturers and Traders, zegt dat de autofabrikanten met de Britse overheid samenwerkt om een overstap naar elektrische wagens te promoten, maar waarschuwt daarbij dat bij die initiatieven beter met een wortel dan met een stok wordt gewerkt. Anderen merken echter op dat de sector voldoende tijd krijgt om zich aan te passen.

“Een verbod zou ook de huidige markt voor nieuwe wagens en de autosector in het algemeen, die in Groot-Brittannië aan meer dan 800.000 mensen werk verschaft, ondermijnen,” betoogt Mike Hawes tegenover de Britse krant The Guardian. “Er moet dan ook een voorkeur worden gegeven aan een positieve benadering, waarbij consumenten stimulansen zouden krijgen aangeboden om elektrische wagens te kopen. Indien de autosector niet voldoende tijd krijgt om zich aan de nieuwe situatie aan te passen, dreigt Groot-Brittannië een succesvolle economische sector te ondermijnen.”

Sommige experts wijzen er echter op dat de autobouwers voldoende tijd krijgen om het gebruik van fossiele brandstoffen af te bouwen. “Een termijn van twintig jaar biedt voldoende ruimte om de overstap naar nieuwe aandrijfsystemen te overbruggen,” benadrukt David Bailey, professor economie aan de Aston University. “Tegen de gestelde deadline zullen de autobouwers, ongeacht de aankondiging van de overheid, trouwens toch al op elektrische wagens zijn overgeschakeld,” voert hij aan. “De autosector heeft echter wel gelijk wanneer wordt opgemerkt dat de overheid meer inspanningen moet doen om - al op korte termijn - de overstap naar elektrische en hybride modellen bij het publiek aan te moedigen.”

Volgens David Bailey moet alvast tot in de loop van het volgende decennium de aankoop van milieuvriendelijke auto’s worden gesubsidieerd, tot een keerpunt is bereikt en totale gebruikskosten - aankoop, onderhoud en verbruik - voor een elektrische wagen goedkoper zijn geworden dan voor een auto met een motor op benzine of diesel.

Lees Verder

14:53 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: autosector |  Facebook |

Ransomware laat toenemende activiteiten optekenen

Wereldwijd werden over een periode van twaalf maanden - tot maart dit jaar - ruim 2,58 miljoen online consumenten het slachtoffer van een aanval met ransomware. Dat betekende een stijging met 11,4 procent tegenover het jaar voordien. De aanvallen met ransomware proberen bestanden van hun slachtoffers te blokkeren en eisen een losgeld om de gegevens weer toegankelijk te maken. De Europese politiedienst Europol merkt echter op dankzij geavanceerde technologieën, ontwikkeld in samenwerking met een aantal partners, ongeveer 28.000 geblokkeerde apparaten te hebben kunnen vrijmaken.

“Ransomware heeft de voorbije vijf jaar een sterke toename gekend,” benadrukt Europol. “Criminelen werden immers aangetrokken door het gemakkelijke karakter van de operaties en de grote winsten.” Een jaar geleden creëerde Europol in samenwerking met de Nederlandse politie, beveiligingsspecialist Kaspersky en een aantal partners het initiatief No More Ransom, waarbij zich inmiddels meer dan honderd partners hebben aangesloten. In mei van dit jaar maakte een aanval met het ransomware-virus WannaCry echter op enkele dagen tijd meer dan 300.000 zakelijke slachtoffers in ongeveer honderdvijftig landen. Daarbij werden ook een aantal grote ondernemingen en kritische infrastructuur getroffen.

De voorbije maand werden vervolgens Europa en Noord-Amerika getroffen door een nieuwe generatie van de malware Petya. “Een aantal organisaties lijden nog altijd onder de gevolgen van de aanvallen van ExPetya eind juni dit jaar,” aldus Europol. De Europese politiedienst zegt echter meer dan vijftig programma’s, aangeleverd door negen partners, op de website van No More Ransom te hebben geplaatst om slachtoffers van ransomware te helpen om hun geblokkeerde apparaten weer operationeel te krijgen zonder aan de hackers losgeld te hebben moeten betalen. Europol benadrukt verder dat slachtoffers in geen geval losgeld mogen betalen, maar wel onmiddellijk contact op te nemen met de politiediensten.

Lees Verder

13:52 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ransomware |  Facebook |