13-07-17

Consument gelooft in stemtechnologie voor mobiele zoekopdrachten

Het gebruik van stemtechnologie bij mobiele zoekopdrachten neemt toe, maar ook adverteerders moeten met de toepassingen meer rekening houden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het internetbedrijf Google. In de groep consumenten die de voorbije zes maand gestart bij mobiele zoekopdrachten gestart zijn met stemcommando’s, blijkt 42 procent dagelijks van de toepassing gebruik te maken. In de groep die vier jaar geleden met de technologie van start is gegaan, daalt dat cijfer tot 25 procent. Er werd ook vastgesteld dat 45 procent stemtechnologie als de belangrijkste toepassing voor zoekopdrachten in de toekomst ziet.

Lees Verder

09:13 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Luchthaven Frankfurt Airport heeft tijdens de eerste helft van dit jaar bijna 30 miljoen reizigers ontvangen. Daarmee heeft de Duitse luchthaven een nieuw record laten optekenen. Dat blijkt uit cijfers van Fraport, exploitant van de luchthaven. Tegenover de eerste helft van vorig jaar nam de trafiek op Frankfurt Airport met 1,3 miljoen passagiers toe. In totaal werden op de Duitse luchthaven tijdens de eerste zes maanden van dit jaar 227.558 vliegbewegingen geregistreerd. Dat betekende een lichte stijging tegenover de eerste helft van vorig jaar. Bij het vrachtvervoer werd een groei met bijna 5 procent tot ruim 1,1 miljoen ton opgetekend. Daarmee heeft het vrachtvervoer op Frankfurt Airport het hoogste niveau in zes jaar bereikt.

Het Nederlandse postconcern PostNL levert voortaan ook voedingsmiddelen op de Belgische markt. Dat heeft het Nederlandse bedrijf bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. De Belgische activiteiten van de Nederlandse groep omvatten in eerste instantie drie klanten. PostNL zal in België immers de maaltijdboxen van het bedrijf Marley Spoon, bestellingen van de Nederlandse biologische supermarktketen Ekoplaza en de aankopen bij vestigingen van de supermarktketen Carrefour bij klanten aan huis bezorgen. Sinds een drietal jaar bezorgt PostNL ook in eigen land al boodschappen en voedingsmiddelen bij consumenten thuis.

De Duitse autogroep BMW heeft tijdens de eerste helft van dit jaar 1,22 miljoen wagens verkocht. Dat was een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Hoofdmerk BMW kon een groei met 5,2 procent tot bijna 1,04 miljoen exemplaren melden. Daarmee overschrijdt BMW voor de eerst keer de grens van één miljoen verkopen tijdens de eerste jaarhelft. Weliswaar was er in eigen land een lichte daling, maar vooral China boekte goede resultaten. Zustermerk Mini meldde een toename met 3,6 procent tot 181.214 wagens, terwijl Rolls-Royce een achteruitgang met 6,5 procent tot 1.575 exemplaren kende. Daarnaast werden ook 88.389 motorfietsen verkocht. Dat weerspiegelde een groei met 9,5 procent.

Het Amerikaanse technologieconcern Apple opent in Guizhou zijn eerste Chinese datacenter geopend. Met de operatie wil Apple voldoen aan de nieuwe cybersecurity-wetgeving die in China werden geïntroduceerd. Dat heeft het bedrijf tegenover het persbureau Reuters gemeld. Volgens de nieuwe Chinese wet moeten gegevens van onderdanen ook binnen de landsgrenzen worden opgeslagen. Apple heeft voor de realisatie een collaboratie gesloten met het lokale bedrijf Guizhou-Cloud Big Data Industry. Apple investeert 1 miljard dollar in vestigingen in Guizhou. Het bedrijf benadrukt dat de systemen binnen het nieuwe datacenter goed worden beveiligd, zodat geen klantengegevens kunnen worden verspreid.

Mark Karpeles, voormalig chief executive van de bitcoinbeurs Mt. Gox, heeft nooit valuta van zijn klanten verduisterd. Dat heeft Karpeles (32) voor een rechtbank in Tokio gezegd. Karpeles is door voormalige gebruikers van Mt. Gox voor de rechtbank gedaagd omdat hij ervan verdacht werd oor een bedrag van 300 miljoen euro aan bitcoins te hebben verduisterd. Mt. Gox was drie jaar geleden de eerste grote bitcoinbeurs die de boeken diende neer te leggen. Daarbij bleken 850.000 bitcoins te zijn verdwenen. Een aantal gedupeerden wees daarbij naar Karpeles, die kort daarna ook daadwerkelijk werd gearresteerd. Mt. Gox controleerde ooit 80 procent van de totale bitcoinmarkt.

Het Britse modehuis Burberry heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 478 miljoen pond. Dat betekende een stijging met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De vergelijkbare verkopen lieten een toename met 4 procent optekenen. Het bedrijf dankt de groei vooral aan de positieve resultaten op de Aziatische markt, waar een omzetstijging met ongeveer 5 procent kon worden gemeld. Die positieve resultaten waren vooral te danken aan een sterke interesse op de Chinese markt. Ook in Groot-Brittannië kon het bedrijven goede resultaten melden, waardoor de lichte omzetdaling in Noord-Amerika en Zuid-Amerika kon worden opgevangen.

Luchthaven Brussels Airport heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar ruim 11,5 miljoen passagiers ontvangen. Daarmee heeft de luchthaven een nieuw record laten optekenen. Dat heeft Brussels Airport Company, uitbater van de luchthaven in Zaventem, bekend gemaakt. Tegenover dezelfde periode twee jaar geleden - toen de vorige recordcijfers werden opgetekend, kon een groei met 6,3 procent worden gemeld. Een vergelijking met vorig jaar, toen de luchthaven in maart met een terroristische aanslag werd geconfronteerd, zou weinig informatie bieden over de gezondheid van de luchthaven. Bij de transitreizigers werd een groei met 18,8 procent gemeld, tegenover een groei met 4,7 procent bij de vertrekkende passagiers.

Het staalconcern Tata Steel heeft honderd topkaders een aanblijfbonus van minstens anderhalf jaar salaris aangeboden. De premie moet ervoor zorgen dat hoge kaderleden nog minstens twee jaar in dienst blijven. Volgens een aantal waarnemers kan een dergelijk aanbod op een belangrijke koerswijziging in de toekomst wijzen. Onder meer wordt opgemerkt dat in de aanloop naar overnames vaak van retentiebonussen gewag kan worden gemaakt. Mogelijk zou Tata Steel zich voorbereiden op een grote fusie. Al meer dan een jaar bekijkt Tata Steel de mogelijkheden om zijn activiteiten te laten samensmelten met de staaldivisie van de Duitse groep ThyssenKrupp. De totale bonus heeft een waarde van 25 miljoen euro.

Luchtvaartmaatschappij Iran Air heeft Farzaneh Sharafbani (44) aangesteld tot chief executive. Daarmee wordt Sharafbani de eerste vrouwelijke bedrijfsleider uit de geschiedenis van Iran. Sharafbani was eerder ook de eerste vrouw die een doctoraatsdiploma ruimtevaarttechniek behaalde en gas les aan de universiteit. De vrouw werkte eerder al mee aan een aantal luchtvaartprojecten en was ook al lid van de raad van bestuur van Iran Air. Sharafbani moet bij de luchtvaartmaatschappij een grootscheepse modernisering leiden. Iran Air wordt onder meer geconfronteerd met een sterk verouderde vloot vliegtuigen, die na het wegvallen van de internationale sancties tegen het land snel zouden moeten worden vervangen.

Het Brits-Nederlandse energieconcern Shell verkoopt voor een bedrag tot 1,23 miljard dollar aan bezittingen in Ierland aan het Canadese CPP Investment Board. Dat heeft Shell bekend gemaakt. De transactie heeft betrekking het gasveld Corrib, waarin Shell een belang van 45 procent had. In eerste instantie ontvangt Shell een vergoeding van 947 miljoen dollar, maar afhankelijk van de gasprijzen en productieniveaus kunnen tot het midden van volgend decennium nog voor 285 miljoen dollar bonussen worden geboekt. Shell voorziet bij de transactie wel een afschrijving van 350 miljoen dollar. De verkoop maakt deel uit van een desinvesteringsprogramma van 30 miljard dollar dat Shell heeft opgestart.

Het imago van de Verenigde Staten in de rest van de wereld lijdt onder de verkiezing van president Donald Trump. Dat blijkt uit een enquête van het Pew Research Center in zevenendertig landen. Slechts 22 procent van de ondervraagden heeft er vertrouwen in dat Trump in zijn buitenlands beleid de juiste beslissingen zal nemen. Barack Obama, voorganger van Trump, haalde op het einde van zijn ambtstermijn een score van 64 procent. Bij een aantal grote bondgenoten van de Verenigde Staten in Azië en Europa wordt een sterke terugval in het vertrouwen opgetekend. Alleen in Rusland en Israël wordt in Trump meer vertrouwen gesteld dan in Obama. Hij wordt door 64 procent wel een sterk leider genoemd.

Ten laatste tegen het einde van dit decennium wil de Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn nog uitsluitend cashloze verplaatsingen mogelijk maken. Dat hebben woordvoerders van het vervoerbedrijf bevestigd. De maatschappij heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de levering van aangepaste betaalterminals waardoor cashloze betalingen mogelijk worden. Een betaalsysteem zonder fysiek geld biedt volgens De Lijn immers verschillende voordelen. Onder meer wordt erop gewezen dat de aanwezigheid van geld steeds een veiligheidsprobleem blijft, terwijl de betalingen ook tijdrovend zijn en dat ook een negatieve impact hebben op de stiptheid van de maatschappij.

Tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar werden in België 254.899 wagens verkocht. Daarbij kozen 131.161 kopers voor een benzinemotor, terwijl nog 123.738 klanten de voorkeur gaven voor een dieselmotor. Dat blijkt uit cijfers van de autofederatie Febiac. Daarmee wordt benzine bij de Belgische autobestuurder voor de eerste keer populairder dan diesel. Het fenomeen moet worden toegeschreven aan de maatregelen van de overheid, waardoor het immers steeds minder interessant is geworden om een dieselwagen te kopen. Door de hervorming van de belasting op de inverkeerstelling en de verkeersbelasting is de aankoop en het gebruik van een dieselwagen gevoelig duurder geworden.

Tijdens de eerste helft van dit jaar werden in België 5.731 faillissementen geregistreerd. Dat betekende een stijging met 8,9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van consulent Graydon. Opgemerkt wordt dat vooral het Brusselse gewest een belangrijke bijdrage tot de toename van het aantal faillissementen heeft geleverd, al diende ook in Wallonië en Vlaanderen een stijging worden gemeld. Verder bleek dat opnieuw de horeca het grootste slachtoffer werd. Anderzijds kon worden gemeld dat door de faillissementen minder banen verloren gingen dan tijdens de eerste helft vorig jaar. Het grootste faillissement was IdemPapers, waar 396 arbeidsplaatsen verdwenen.

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) heeft het voorbije jaar in totaal een oppervlakte van 116.400 vierkante meter graffiti moeten laten verwijderen. Dat betekende een toename met 10,5 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van François Bellot, federaal minister van mobiliteit. Tegenover drie jaar geleden is er zelfs sprake van een stijging met 24 procent. Er wordt aan toegevoegd dat het spoorbedrijf de voorbije jaren maatregelen heeft genomen om graffiti sneller op te sporen en te verwijderen. De maatschappij schuift daarbij het esthetisch uitzicht als een absolute prioriteit naar voor. Die actie krijgt dan ook voorrang op de opsporing van de daders.

Meer Nieuws

08:34 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-07-17

Hersenen bewijzen dat vrijgevigheid gelukkiger maakt

Vrijgevigheid maakt de gever gelukkiger, ook wanneer slechts een bescheiden gebaar wordt gedaan. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Zurich, die bij donaties de activiteit in de temporoparietal junction, het ventral striatum en de orbitofrontale cortex van de mens analyseerden. Personen die louter uit eigenbelang handelen, blijken volgens het rapport het minst gelukkig. Er is echter geen relatie tussen de omvang van de vrijgevigheid en het niveau van tevredenheid. Alleen al een belofte om zich meer vrijgevig op te stellen, zou in de hersenen voldoende activiteit op te wekken waardoor het individu zich gelukkiger zou voelen.

Lees Verder

16:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Economische mobiliteit motiveert academische inspanning

Wanneer er weinig kansen lijken op economische mobiliteit, tonen studenten uit lagere socio-economische klassen zich veel minder gemotiveerd om academische uitdagingen te overwinnen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Northwestern University. Eerder onderzoek had al aangetoond dat studenten uit lagere socio-economische groepen kunnen worden aangemoedigd door te zetten indien ze weten dat hun opleiding een concrete bijdrage kan leveren tot toekomstig socio-economische succes. De nieuwe studie toont aan dat het uitzicht op socio-economische mobiliteit daartoe een bijkomende motivatie kan bieden.

Lees Verder

15:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Premier League verdiept financiële kloof met Europese rivalen

Het Engelse voetbal diept de financiële kloof met zijn Europese rivalen verder uit. Dat blijkt uit een rapport van consulent Deloitte, gebaseerd op cijfers van twee seizoenen geleden. Opgemerkt wordt dat de vijf grote Europese competities dat seizoen een recordomzet van 13,4 miljard euro boekten. Dat betekende een stijging met 1,4 miljard euro tegenover het seizoen voordien. De Engelse Premier League en Football League verzamelden samen een inkomen van 4,9 miljard euro. Er wordt aan toegevoegd dat de tweeënnegentig clubs uit het Engelse voetbal ook 1,6 miljard pond fiscale bijdragen hebben betaald.

Lees Verder

15:03 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bijna helft huurders botst met huiseigenaar

Nagenoeg de helft van de huurders komt uiteindelijk in aanvaring met zijn huiseigenaar. Een groot aandeel wil na het conflict ook liefst naar een ander adres verhuizen. Dat blijkt uit een onderzoek van het verlichtingsbedrijf Lightbulbs Direct bij een groep Britse huurders. De onderzoekers stelden vast dat 49 procent toegeeft al een aanvaring met zijn huiseigenaar te hebben gehad. Bovendien zegt 89 procent dat een conflict met de eigenaar een reden zou zijn om een verhuis te overwegen. Daarnaast klaagt 18 procent dat zijn huisbaas onbereikbaar blijft. Vooral jongere huurders blijken relatief snel met hun huiseigenaar in onmin te raken.

De studie toonde dat huurders gewag maken van een brede waaier klachten. Daarbij erkende 66 procent bij de huiseigenaar geklaagd te hebben over een gebroken raam, gevolgd door vragen voor herstellingen van defecte apparaten (46 procent), geblokkeerde toiletten (44 procent) en opkuisen van een vervuilde eigendom (33 procent). Verder wordt opgemerkt dat in de leeftijdsgroep tussen vijfentwintig en vierendertig jaar 66 procent toegeeft ooit met de eigenaar in onmin te zijn geraakt. Ook in de categorie tussen achttien en vierentwintig jaar wordt een score van 65 procent gehaald. In de leeftijdsgroep tussen vijfenvijftig en vierenzestig jaar daalt dat cijfer tot 36 procent en zelfs tot 34 procent bij de vijfenzestigplussers.

Verder werd opgemerkt dat 24 procent van de respondenten moet toegeven minstens één keer de deadline voor de betaling van de maandelijkse huur te hebben gemist. In de leeftijdsgroep tussen vijfentwintig en vierendertig jaar loopt dat cijfer echter op tot 44 procent, tegenovere slechts 5 procent in de categorie vijfenzestigplussers. Volgens David Tetlow, ecommerce-manager bij Lightbulbs Direct, kan het voor de huurder verstandig zijn om vooraf informatie in te winnen over een toekomstige huisbaas. Dat kan volgens Tetlow helpen om een idee te krijgen over de manier waarop de eigenaar in een geval van crisis mogelijk zal reageren.

Lees Verder

12:30 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: huurder |  Facebook |

Zakenreiziger verwacht veel van artificiële intelligentie

Zakenreizigers zien artificiële intelligentie als een mogelijkheid om de beleving van hun verplaatsingen te verbeteren. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Northstar en het platform Egencia, een divisie van Expedia, bij meer dan 4.500 responden in negen verschillende landen. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat 43 procent van de respondenten van mening is dat artificiële intelligentie hun reiservaring zou kunnen verbeteren. In de Verenigde Staten loopt dat cijfer zelfs op tot 55 procent. Deze cijfers tonen volgens Egencia aan dat technologie voor zakenreizigers steeds belangrijker wordt.

Lees Verder

 

11:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Minder dan een kwart Britten vertrouwt de media

In Groot-Brittannië heeft nog amper 22 procent van de bevolking altijd vertrouwen in de informatie die door de media wordt gepubliceerd. Dat blijkt uit een rapport van het online videoplatform Newsflare. Er wordt aan toegevoegd dat 33 procent van de Britten aangeeft minder vertrouwen te hebben in de media dan zes jaar geleden. Er moest worden vastgesteld dat slechts 27 procent van de bevolking de overtuiging heeft de jongste periode niet met namaaknieuws geconfronteerd te zijn geweest, terwijl 31 procent toegeeft onzeker te zijn. Daarentegen zegt 42 procent geconfronteerd te zijn met nieuws dat onbetrouwbaar leek.

In de groep sceptische nieuwsconsumenten zegt 73 procent dat het fenomeen van het namaaknieuws hen doet twijfelen aan de legitimiteit van het betrokken medium. “De omvang van het wantrouwen in de Britse media is zowel hoopgevend als zorgwekkend,” benadrukt Jon Cornwell, chief executive van Newsflare. “Een kritische visie bewijst immers de vrijheid van mening die in de maatschappij een belangrijk goed is, maar een stroom recente rapporten over namaaknieuws heeft de opinie van het publiek over de authenticiteit en de betrouwbaarheid van de mediacontent duidelijk gewijzigd. Er kan dan ook in toenemende mate een interesse in user-generated-content worden opgetekend.”

Uit het onderzoek bleek dat de respondenten op een brede waaier van kanalen beroep doet om op de hoogte te blijven van de actualiteit, met inbegrip van kranten, online nieuwssites, applicaties en sociale media. Wanneer echter gevraagd wordt naar de verslaggeving over een incident, stelde 45 procent van de ondervraagden in eerste instantie geloof te hechten aan het verhaal van een individu dat ter plaatse fysiek getuige was geweest van het gebeuren. Slechts 30 procent zou bij voorkeur op een bericht van een journalist beroep willen doen. Er wordt aan toegevoegd dat onder meer de videomogelijkheden van de smartphone het belang van de burger als getuige en nieuwsbron doen toenemen.

Lees Verder

11:09 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: media |  Facebook |

Brexit jaagt vastgoedprijzen Frankfurt omhoog

De Duitse stad Frankfurt wordt met een opmerkelijke opstoot van de vastgoedprijzen geconfronteerd. Het fenomeen is een uitloper van de beslissing van Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten. Dat blijkt uit een rapport van Deutsche Bank. Door de brexit moeten vele financiële instellingen, die vaak hun hoofdkwartier of een belangrijke regionale zetel  in de City of London hadden, op zoek naar een nieuwe uitvalsbasis op het Europese continent. Daarbij kiezen vele instellingen voor Frankfurt, dat al de thuisbasis is van de Europese Centrale Bank (ECB) en eveneens een sterke financiële wijk heeft. Talloze bankiers zijn dan ook volop op zoek naar een woning in Frankfurt.

Uit een rapport van Deutsche Bank blijkt dat de vastgoedprijzen in Frankfurt onder invloed van de brexit met ongeveer 11 procent zouden kunnen stijgen. De Duitse bank had ook al gesuggereerd dat mogelijk vierduizend banen van Londen naar Frankfurt zouden worden overgeheveld. Hoewel niet alle betrokken werknemers daadwerkelijk naar Frankfurt zullen verhuizen en mogelijk in eigen land een andere baan zullen zoeken of krijgen, zullen volgens vastgoedspecialisten toch een groot aantal bankiers vanuit de City of London hun baan naar Frankfurt volgen en dan ook tevens in de buurt van de Duitse financiële metropool op zoek zullen gaan naar een nieuwe woonplaats.

Opgemerkt wordt dat een aantal kandidaten een daadwerkelijke verhuis naar Frankfurt overweegt, terwijl anderen in de Duitse stad alleen een kleine flat voor de werkweek zoeken en tijdens het weekend opnieuw naar hun thuisbasis in Londen terugkeren. Vastgoedspecialist Olivier Peters wijst erop dat Frankfurt de voorbije periode al een belangrijke instroom van gemiddeld duizend nieuwkomers per maand liet optekenen en de vastgoedprijzen in de stad dan ook al een hoog niveau hebben bereikt. Die trend zou sinds de beslissing over de brexit nog worden versterkt. Verwacht wordt dat Frankfurt de volgende jaren met 40.000 mensen zal aangroeien en eind dit decennium 765.000 inwoners zal tellen.

Lees Verder

 

09:48 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: frankfurt |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Franse farmagroep Sanofi neemt het Amerikaanse bedrijf Protein Sciences, ontwikkelaar van griepvaccins, over. Met de transactie zou uiteindelijk een bedrag van 750 miljoen dollar kunnen zijn gemoeid. Sanofi betaalt in eerste instantie 650 miljoen dollar, maar daaraan kan nog eens een bedrag van 100 miljoen dollar worden toegevoegd indien Protein Sciences aan bepaalde ontwikkelingsdoelstellingen voldoet. De transactie moet later dit jaar afgerond worden. Protein Sciences kreeg in oktober van de Amerikaanse toezichthouder de toestemming om een griepvaccin op de markt te brengen. Met de overname van het Amerikaanse bedrijf versterkt Sanofi de eigen portefeuille griepvaccins.

Het Nederlandse bedrijf Vika, producent van kaas en bouillon, wordt overgenomen door het Zwitserse concern Givaudan, producent van geuren en smaken. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. Vika producent onder meer kaas-ingrediënten voor snacks, sauzen en bereide maaltijden. Vika heeft meer dan tweehonderd medewerkers en heeft vestigingen in Nederland, België, Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland. Het Nederlandse bedrijf realiseert een jaaromzet van ongeveer 64 miljoen euro. De aankoop zou tijdens de tweede helft van het jaar moeten worden afgerond. De operatie moet nog wel door de autoriteiten worden goedgekeurd.

De Britse winkelketen Marks & Spencer (M&S) heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 2,5 miljard Britse pond. Dat betekende een stijging met 2,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten van de divisie kleding krompen met 0,5 procent tot 852 miljoen pond. Het fenomeen moet worden verklaard door een keuze om minder vaak kortingen aan te bieden. In de afdeling voeling kon een groei met 4,5 procent tot 1,4 miljard pond worden gemeld. In Groot-Brittannië steeg de omzet met 2,6 procent tot 2,3 miljard pond. Steven Rowe, topman van Marks & Spencer, benadrukte dat de reorganisatie van het bedrijf, met een groot aantal winkelsluitingen, op koers zit.

De Britse mediagroep Pearson verkoopt een belang van 22 procent in uitgever Penguin Random House aan het Duitse mediaconcern Bertelsmann. Pearson behoudt een kwart van de aandelen van Penguin Random House. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Met de transactie was een bedrag van 1 miljard dollar gemoeid. De opbrengst van de operatie zal worden gebruikt om de balans van Pearson te versterken. Daarnaast wordt voor een bedrag van 340 miljoen euro aandelen ingekocht. Verwacht wordt dat de verwachting tegen het einde van het derde kwartaal zal kunnen worden afgerond. Penguin, dat onder meer schrijvers zoals John Grisham en Dan Brown in portefeuille heeft, bezit nu 75 procent van Penguin.

De Britse uitzender PageGroup heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een brutowinst gerealiseerd van 182 miljoen pond. Dat betekende een stijging met 7,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Steve Ingham, chief executive van PageGroup, wees erop dat het bedrijf weliswaar een recordwinst heeft kunnen melden, maar hij waarschuwde tegelijkertijd voor een negatieve impact van de brexit en de politieke onzekerheid, waardoor de markt in Groot-Brittannië onder druk staat. Ook in Australië moest een negatieve evolutie worden opgetekend. Anderzijds wordt gewezen op sterke prestaties in Frankrijk, Duitsland en Zuid-Europa, maar ook in Zuidoost-Azië, op uitzondering van Singapore.

Het Amerikaanse concern PepsiCo heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 15,71 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Autonoom kon een groei met 3,1 procent worden gemeld. De nettowinst steeg van 2,01 miljard dollar naar 2,11 miljard dollar. Indra Nooyi, chief executive van PepsiCo, benadrukte dat de kwartaalresultaten in lijn zitten met de eerdere verwachtingen. Het concern blijft volgens Nooyi op schema om zijn financiële doelstellingen voor het lopende jaar te realiseren. Het bedrijf maakte verder bekend dit jaar voor ongeveer 3 miljard dollar investeringen te voorzien.

Het Nederlandse bedrijf Ordina, gespecialiseerd in automatisering, wil zijn kostenstructuur verlichten. Daarvoor zal een besparing van 5 miljoen euro op de jaarlijkse overheadkosten worden doorgevoerd. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Onder meer zal worden gesneden in het aantal managers, terwijl ook het personeelsbestand op het hoofdkantoor zal worden afgeslankt. Daarnaast zullen volgens het bedrijf ook de processen sterk worden vereenvoudigd. Ordina boekte tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 84,7 miljoen euro, tegenover 87,9 miljoen euro inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat daalde van 3,7 miljoen euro naar 2,7 miljoen euro.

Bij het Duitse concern ThyssenKrupp zullen tussen tweeduizend en vijfduizend banen worden geschrapt. Dat heeft ThyssenKrupp bekend gemaakt. Er zou vooral worden gesnoeid in administratieve functies. De operatie moet de volgende drie jaar een kostenbesparing van ongeveer 400 miljoen euro opleveren. Het concern heeft op dit ogenblik een jaarlijkse administratieve kost van 2,4 miljard euro. Dat cijfer ligt naar eigen zeggen gevoelig hoger dan bij de concurrentie. ThyssenKrupp heeft wereldwijd 156.000 mensen in dienst. In de administratie werken 18.000 personen. De helft van de sanering, die tegen eind dit decennium moet kunnen worden afgerond, zal in Duitsland worden doorgevoerd.

De waarde van het technologiebedrijf Snap, eigenaar van het videoplatform Snapchat, was te hoog ingeschat. Dat heeft analist Morgan Stanley erkend. Onder meer wordt opgemerkt dat het innovatievermogen van het sociale mediabedrijf verkeerd werd ingeschat. Er zou teveel vertrouwen zijn gehecht aan het vermogen van Snap om advertentie-producten te blijven vernieuwen en verbeteren. Tevens zou onvoldoende rekening zijn gehouden met de toegenomen concurrentie van Instagram en gelijkaardige producten. Snap werd begin maart dit jaar op de beurs van New York tegen een prijs van 17 dollar geïntroduceerd. Eén dag later werd een recordprijs van 27 dollar bereikt. De koers is nu onder de introductieprijs teruggevallen.

De clip Gangnam Style van de Zuid-Koreaanse artiest Psy is op YouTube niet langer de meest bekeken video. Gangnam Style verzamelde tot nu toe 2,894 miljard views. Psy voerde met zijn clip vijf jaar lang de lijst van YouTube aan, maar is nu voorbij gestoken door See You Again van Wiz Khalifa en Charlie Puth, die 2,895 miljard views kon registreren. De top vijf wordt vervolledigd door Sorry van Justin Bieber (2,63 miljard), Uptown Funk van Mark Ronson en Bruno Mars (2,55 miljard) en Despacito van Luis Fonsi (2,48 miljard). Omdat Despacito pas in januari van dit jaar online werd geplaatst, wordt verwacht dat See You Again uiteindelijk slechts korte tijd de ranglijst van YouTube zal aanvoeren.

Lufthansa Group heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar ongeveer 60 miljoen passagiers vervoerd. Tegenover dezelfde periode vorig jaar werd een groei met 17,2 procent opgetekend. Dat heeft het concern bekend gemaakt. De luchtvaartgroep vervoerde daarmee naar eigen zeggen een recordaantal passagiers. De bezettingsgraad steeg met 2,7 procentpunt tot 79 procent. De groei is onder meer te danken aan de overname van Brussels Airlines en de inhuur van bijkomende capaciteit bij Air Berlin. Ook bij het vrachtvervoer kon een verdere toename worden gemeld. Het totale aantal tonkilometers nam met 7,1 procent toe, terwijl de beladingsgraad met 2,7 procentpunt steeg naar 69 procent.

Het Project Loon van Alphabet dreigt door patentproblemen in het gedrang te komen. Dat hebben een aantal partijen bekend gemaakt. Alphabet heeft Project Loon opgezet om met behulp van heliumballonnen in afgelegen en onherbergzame gebieden draadloos internet te kunnen voorzien. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een systeem dat de ballonnen toelaat zijn koers aan te passen door de vlieghoogte te veranderen. De achterliggende technologie zou echter worden geclaimd door het bedrijf Space Data. Er wordt aan toegevoegd dat Alphabet zonder het patent op de technologie onmogelijk in staat zou zijn Project Loon verder te zetten. Space Data zou Alphabet ook voor de rechtbank dagen.

De Amerikaanse autobouwer Faraday Future, ontwikkelaar van supersnelle elektrische wagens, heeft zijn plannen voor de bouw van een fabriek in de omgeving van Las Vegas dienen op te bergen. Dat heeft Faraday Future bekend gemaakt. Het bedrijf wierp zich op als de grote uitdager van Tesla en kondigde aan op het Apex Industrial Park ten noorden van Las Vegas een autofabriek te willen bouwen. Met het project was een bedrag voorzien van 1 miljard dollar, maar Faraday Future heeft nu bekend gemaakt die plannen te verlaten en op zoek te gaan naar een bestaande fabriek in Californië of Nevada, waar de productie sneller zou kunnen worden opgestart. Daardoor zouden ook sneller inkomsten kunnen worden verworven.

De Franse luxegroep Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) brengt het smartwatch Tambour Horizon op de markt. Het horloge werkt op het besturingssysteem Android van Google en kost meer dan 2.100 euro. Tambour Horizon richt zich vooral op de welstellende reiziger en biedt de gebruiker toegang tot vluchtinformatie en reisgidsen voor zeven bestemmingen. Ook de basisfuncties van de smartphone zijn in het aanbod van Tambour Horizon opgenomen. Het toestel is weliswaar acht keer duurder dan de Apple Watch, maar toch hoopt Louis Vuitton een gedeelte van de markt te kunnen veroveren. De Apple Watch werd op amper twee jaar het tweede populairste horlogemerk, na Rolex, ter wereld.

In Pakistan moet een dochteronderneming van het Brits-Nederlandse energieconcern Shell een schadevergoeding en compensatie van minstens 2 miljoen dollar betalen. Dat hebben de Pakistaanse autoriteiten beslist. De sanctie heeft betrekking op de explosie van een tankwagen van Shell in de provincie Punjab in juni dit jaar, waarbij meer dan tweehonderd mensen om het leven kwamen. De tankwagen, eigendom van een onderaannemer van Shell, zou door een klapband zijn gekanteld en ontplofte toen honderden inwoners van een nabijgelegen dorp toesnelden om weglekkende olie te bemachtigen. Volgens de toezichthouder zou Shell zich niet aan de veiligheidsvoorschriften hebben gehouden. Shell kan nog wel in beroep gaan.

Meer Nieuws

09:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-07-17

Tour de France zet ook Azië op de fiets

De Tour de France heeft de belangstelling voor de fiets op het Aziatische continent gevoelig doen toenemen. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Nielsen Sports, waarbij gewezen wordt op een sterke groei van de interesse in Hongkong, Japan en China. Daarbij werd vastgesteld dat in Hongkong de sterkste groei kon worden opgetekend. Vier jaar geleden toonde 39 procent van de inwoners van de stad een interesse in het fietsen, maar dat is inmiddels opgelopen tot 48 procent. In Japan kon over dezelfde periode een stijging van 14 procent naar 21 procent worden gemeld, terwijl in China de belangstelling van 19 procent naar 25 procent zou zijn opgelopen.

“Grote wielerevenementen, zoals de Tour de France, hebben de interesse in Azië voor de fiets gevoelig doen toenemen,” benadrukt Nielsen Sports. “Dat heeft de Union Cycliste Internationale (UCI) dan ook aangezet om de Tour of Guangxi in China op te nemen in de World Tour. De wedstrijd zal in oktober worden verreden en zal gedurende minstens drie jaar worden georganiseerd. Daarnaast zal de Tour de France in China nog een criterium en een andere wedstrijd ondersteunen.” Claude Ringuet, managing director van Nielsen Sports in Zuidoost-Azië en China, benadrukt dat de regio een toenemende interesse in het fietsen laat blijken, waarbij ook steeds meer evenementen worden georganiseerd. Vooral in China wordt een sterke groei opgetekend.

Er kunnen volgens Ringuet verschillende redenen worden aangegeven voor de toegenomen belangstelling. “Een aantal grote fietsmerken laat een toenemende activiteit in de regio optekenen,” getuigt hij. “Bovendien kan worden gewezen op een aangroeiende middenklasse, een toegenomen investering in de fietsinfrastructuur en de organisatie van grote fietsevenementen. Die evoluties bieden belangrijke mogelijkheden voor merken en rechtenhouders die een meerwaarde kunnen halen uit de toenemende publieke belangstelling in de sport.” Ook de Verenigde Staten, Rusland en India behoren in de fietswereld volgens Nielsen Sports tot de sterkste groeimarkten.

Lees Verder

17:50 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fietsen |  Facebook |

Ierland heeft snelstgroeiende bevolking van de Europese Unie

Ierland heeft de snelstgroeiende bevolking van de Europese Unie. Dat zegt een rapport van de Europese Unie. Er kan immers worden vastgesteld dat het land het hoogste geboortecijfer en het laagste sterftecijfer van de hele Europese regio heeft. Het voorbije jaar werden in Ierland immers 63.900 geboortes geregistreerd. Daarmee wordt een niveau van 13,5 geboortes per duizend inwoners opgetekend. Dat is het hoogste cijfer van de hele Europese Unie. Tegelijkertijd werden in Ierland 30.400 overlijdens geteld. Dat komt overeen met 6,4 overlijdens per duizend inwoners. Dat is, ex-aequo met Cyprus, het laagste cijfer van de hele Europese Unie. Dat leidt tot een bevolkingsgroei van 7,1 nieuwe burgers per duizend inwoners.

Lees Verder

 

17:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Werknemer kan spaarniveau nog gevoelig opdrijven

De meeste burgers zouden tijdens hun carrière meer geld opzij kunnen zetten door hun uitgaven strikter onder controle te houden. Daarmee zou men ook sneller op rust kunnen gaan of tijdens zijn pensioen een bredere financiële armslag kunnen behouden. Dat zegt de miljardair Grant Sabatier, oprichter van Millennial Money. Sabatier benadrukt daarbij dat de meeste consumenten 70 procent van hun inkomsten besteden aan huisvesting, transport en voeding. In sommige regio’s loopt dat aandeel volgens hem zelfs nog verder op. Voor burgers die naar een vroeger pensioen streven, ligt volgens Sabatier hier een opportuniteit.

“Het lijkt vaak niet evident om over een carrière van veertig jaar voldoende reservekapitaal te houden om tijdens zijn pensioen eenzelfde levensstijl te kunnen blijven hanteren,” benadrukt Grant Sabatier. “Wanneer men echter zijn uitgavenpatroon kent, wordt het mogelijk om de uitgaven terug te schroeven en tijdens zijn carrière meer geld te sparen. Men zou immers kunnen beslissen om naar een kleiner appartement te verhuizen, een werkvloer te kiezen die op wandelafstand van de woonplaats ligt en maaltijden in de eigen keuken te bereiden. Daarmee zou gemakkelijk meer dan 25 procent van de bestedingen kunnen worden gespaard.”

Er wordt daarbij op gewezen dat in de Verenigde Staten ongeveer 33 procent van de gezinnen een woning kiest die ze zich met hun beschikbare inkomen zich eigenlijk niet kunnen veroorloven. Tevens wordt benadrukt dat Amerikanen gemiddeld meer geld uitgeven aan een auto dan aan een universitaire opleiding. Maar vooral restaurantbezoek - dat in de Verenigde Staten bij het gemiddelde gezin 43 procent van de uitgaven aan voeding vertegenwoordigt - zou een belangrijke bron van besparingen kunnen zijn. Daarnaast zouden ook de aankopen aan bereide maaltijden en snacks kunnen worden beperkt. Sabatier zegt met dergelijke ingrepen tot 13.000 dollar per jaar te hebben kunnen sparen.

Lees Verder

13:55 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sparen |  Facebook |

Consument bezoekt slechts beperkt aantal online winkels

Hoewel op het internet schijnbaar een onbeperkt aantal winkels toegankelijk zijn, blijkt de shopper zich vaak tot enkele online adressen te beperken. Dat is de conclusie van een rapport van consulent YouGov en het bedrijf Apptus bij nagenoeg zeventienhonderd online modeshoppers in Groot-Brittannië. De onderzoekers stelden daarbij vast dat 62 procent van de consumenten terugvalt op een beperkte lijst met online kledingshops die altijd opnieuw worden bezocht. Bij vrouwen loopt dat cijfer nog verder op tot 68 procent en bij shoppers tussen achttien en vierentwintig jaar zelfs tot 78 procent en 70 procent in de categorie tussen vijfentwintig en vierendertig jaar.

“In de groep consumenten met een kleine selectie voorkeurwinkels, bleek 63 procent maximaal drie online adressen geregeld te bezoeken, benadrukken de onderzoekers. “Bovendien moet worden vastgesteld dat slechts zelden - misschien één keer in een kwartaal - aandacht wordt besteed aan andere online winkels. Het lijkt erop dat de consument niet echt geïnteresseerd is door een grote rijkdom aan keuzes, maar liever zijn opties tot enkele favoriete adressen zou beperken en zich aan die selectie te houden. Dit houdt echter in dat men weliswaar klanten kan aantrekken voor een eenmalige aankoop, maar de uitbouw van een nieuw loyaal klantenbestand daarentegen bijzonder moeilijk is.”

De onderzoekers stelden nog vast dat een aanbod met een voordelige verhouding tussen prijs en kwaliteit de beste mogelijkheid biedt om shoppers te verleiden om een aankoop buiten de vertrouwde kring van online leveranciers te overwegen (66 procent). Daarnaast wordt gewezen op initiatieven die de consument zouden toelaten op een gemakkelijke manier de gewenste producten te vinden (48 procent). Verder wordt gewezen op een personalisering van de website naar de individuele smaak van de shopper (22 procent) en de presentatie van relevante aanbevelingen (12 procent). Slechts 4 procent gaf aan dat lifestyle-content hun interesse zou wekken en loyaliteit zou kunnen opbouwen.

Lees Verder

13:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ecommerce |  Facebook |

Vrouwelijke sollicitanten worden harder op rooster gelegd

Tijdens sollicitaties worden vrouwelijke kandidaten vaak strenger aangepakt dan hun mannelijke collega’s. Dat is de conclusie van een onderzoek van sociologen aan de University of California en de University of Southern California, die meer dan honderd opgenomen jobinterviews analyseerden. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat mannelijke rekruteerders twee keer sneller geneigd bleken een vrouwelijke kandidaat te onderbreken dan een mannelijke sollicitant. Tevens moest volgens de Amerikaanse wetenschappers genoteerd dat vrouwelijke kandidaten ook twee keer meer risico liepen midden in hun uitleg onderbroken te worden.

“Er moest ook worden vastgesteld dat vrouwelijke kandidaten vaker met vervolgvragen werden geconfronteerd,” betoogt onderzoeksleider Mary Blair-Loy, sociologe aan de University of California. “Gemiddeld bleken vrouwen met vijf vervolgvragen voorgeschoteld te krijgen. Dat is één vraag meer dan aan mannelijke sollicitanten worden voorgelegd. Die grotere werklast zorgt er tijdens het interview voor dat vrouwen minder kansen krijgen om een uitgebalanceerd pleidooi voor zichzelf op te bouwen en hun kwaliteiten optimaal te kunnen presenteren. Dat geldt niet alleen voor de voorbereide gesprekken, maar ook voor de spontane antwoorden op de gestelde vragen.”

“Daardoor dreigt een perceptie dat de vrouwelijke sollicitant minder sterk is dan een mannelijke kandidaat,” zeggen de onderzoekers. “Zelfs vrouwen met een indrukwekkend curriculum vitae kunnen door deze vragen hun competentie in vraag zien gesteld. Het fenomeen van deze terugkerende eisen om zichzelf telkens weer opnieuw te bewijzen, kan een gedeeltelijke verklaring zijn waarom sommige beroepen nog altijd door mannen worden gedomineerd.” De onderzoekers maken daarbij gewag van subtiele interactie-patronen die een nagenoeg onzichtbaar vooroordeel vertegenwoordigen, waar een klimaat kan ontstaan waarin het mogelijk wordt om aan de vrouwelijke competentie te blijven twijfelen.

Lees Verder

12:27 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sollicitatie |  Facebook |

Nieuwe recordproductie bij Engelse wijnbouwers

De Engelse wijnindustrie heeft het voorbije jaar een recordomzet van 132 miljoen pond gerealiseerd. Tegenover het jaar voordien was er sprake van een toename met 16 procent. Dat blijkt uit een rapport van het online platform Funding Options. Vijf jaar voordien werd een omzet geboekt van 55,7 miljoen pond. Er kan dan ook geconcludeerd worden dat de Engelse wijnproductie op amper een half decennium bijna een verdrievoudiging heeft laten optekenen. Funding Options merkt daarbij op dat de Engelse wijn niet door iedereen altijd als een ernstige concurrent voor de historische producenten werd bestempeld, maar de voorbije jaren toch een belangrijke groeisector is geworden.

“Bovendien kan de Engelse wijn rekenen op een groeiende nationale en internationale erkenning, waardoor ook de interesse van de consument wordt getrokken de prijs kan worden opgetrokken,” betoogt Conrad Ford, oprichter van Funding Options. Daarbij wordt er onder meer op gewezen dat in mei dit jaar Winbirri Vineyards uit Norfolk op de Decanter World Wine Awards werd bekroond als de beste producent van witte wijn ter wereld. Waarnemers voegen eraan toe dat de wijnproducenten verder kunnen profiteren van de groeiende populariteit van de Britse alcohol-productie, die ook producten zoals gin en ambachtelijke bieren omvat.

De verhoogde verkoop moedigt volgens Funding Options ook nieuwe producenten op de markt te betreden. “Uit de meest recente cijfers blijkt dat het voorbije jaar in Engeland vierenzestig nieuwe producenten een licentie hebben ontvangen,” benadrukt Conrad Ford. “Indien de Engelse producenten de vraag willen bijhouden en hun winstgevendheid willen opdrijven, moeten de kapitaalinvesteringen worden opgevoerd en moet ook de volumecapaciteit worden opgevoerd.” Met de daling van het Britse pond door het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, zou een verhoogde capaciteit volgens Ford de Engelse wijnproducenten ook kunnen toelaten buitenlandse markten te verkennen.

Lees Verder

11:33 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wijn |  Facebook |

Krachtcentrales veroorzaken grootste uitstoot in Europa

Steenkoolcentrales zijn de grootste vervuilers van Europa. Dat blijkt uit een rapport van het Europese Environment Agency (EEA) op basis van een analyse van de uitstoot van vijfendertig industriële sites in de Europese Unie, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland en Servië. Opgemerkt wordt dat Groot-Brittannië met veertien locaties staat vermeld in de ranglijst met sites die de grootste uitstoot van koolstofdioxide, zwaveldioxide en stikstofoxiden in het grondwater en de atmosfeer veroorzaakten. Op de tweede plaats staat Duitsland met zeven sites, gevolgd door Frankrijk en Polen, die elk vijf zwaar vervuilende industriële sites lieten registreren.

“Er is in de Europese Unie een sterke vooruitgang geboekt om de klimaatdoelstellingen en de energieplannen tegen het einde van het volgend decennium te halen,” benadrukken de onderzoekers. “Anderzijds moet worden vastgesteld dat steenkool voor zware industriële sites - zoals krachtcentrales, raffinaderijen, grote chemische installaties en staalfabrieken - nog steeds de grootste brandstofbron vormen, ondanks een significante afbouw tijdens de voorbije jaren en een verdrievoudiging van het gebruik van biomassa de voorbije tien jaar.” Er wordt opgemerkt dat steenkool nog altijd de grootste bron van uitstoot in het leefmilieu, hoewel sommige sites hun prestaties de voorbije jaren hebben verbeterd.

De slechtste milieuprestatie werd opgetekend bij de krachtcentrale van Belchatow in Polen, die voor de drie onderzochte emissies de hoogste waarden liet optekenen. Bij de uitstoot van koolstofdioxide werden de hoogste cijfers opgetekend rond de centrale van Drax in Groot-Brittannië, terwijl bij zwaveldioxide en stikstofoxiden de ranglijst wordt aangevoerd door de fabrieken van Jänschwalde in Duitsland en Kozienice in Polen. In België is de staalfabriek van ArcelorMittal in de Gentse haven de grootste vervuiler. Naast de steenkoolcentrales vormt de staalproductie de meest vervuilende activiteit van de Europese industrie.

Lees Verder

09:47 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Nederlandse groep Eneco heeft de overname van Eni België - het voormalige Nuon - afgerond. De Belgische mededingingsautoriteiten hebben de transactie immers zopas goedgekeurd. Dat heeft Eneco bekend gemaakt. Eneco krijgt in België toegang tot een portefeuille van 1,1 miljoen klanten en wordt daarmee de derde grootste energieleverancier van het land. Marktleider is Engie Electrabel, gevolgd door EDF Luminus. Eneco is op dit ogenblik nog in handen van een aantal Nederlandse lokale overheden. De gemeentebesturen van Rotterdam en Den Haag - die respectievelijk een belang van 31 procent en 16,6 procent in Eneco hebben - willen hun participatie echter verkopen.

De Nederlandse autoverkoper Pon Holdings neemt een belang in zijn Amerikaanse sectorgenoot IndiGo Auto Group, verdeler van merken zoals Porsche, Bentley, Lamborghini en Audi in de Verenigde Staten. Pon importeert en verkoopt deze merken als op de Nederlandse markt. Verdere details over de transactie werden niet bekendgemaakt. Wel zou Pon op termijn de ambitie hebben volledig eigenaar van IndiGo te worden. Pon is in Noord-Amerika al actief als producent en verkoper van fietsmerken Gazelle, Kalkhoff, Santa Cruz, Cervélo en Faraday. Pon deed eerder dit jaar ook een vergeefse poging om zijn Nederlandse sectorgenoot - eigenaar van de merken Sparta, Batavus en Koga - over te nemen.

De Amerikaanse voedingsgroep Kraft Heinz zal mogelijk een vijandig bod lanceren op het Brits-Nederlandse concern Unilever. Dat heeft analist Susquehanna gemeld. Kraft Heinz deed eerder een mislukte overnamepoging over Unilever, maar volgens Susquehanna is er 75 procent kans dat er uiteindelijk een vijandig bod zal volgen. Volgens de analisten is het veelzeggend dat Kraft Heinz al vijf maanden niet meer op de overnamemarkt actief is geweest. Bovendien meent Susquehanna dat Kraft Heinz en zijn grootaandeelhouder 3G Capital een mislukt overnamebod niet kunnen tolereren indien ze van plan zijn om op de markt van consumentenproducten verder uit te breiden.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Jawbone, producent van intelligente armbanden, heeft het faillissement aangevraagd. Dat heeft de nieuwssite The Information gemeld. Het bedrijf was één van de pioniers op het gebied van wearables en bereikte drie jaar geleden een piekwaarde van 3,2 miljard dollar. Investeerders zoals BlackRock, Sequoia Capital en Andreessen Horowitz stelden het bedrijf ongeveer 900 miljoen dollar ter beschikking en moeten met een zwaar verlies rekening houden. Jawbone wordt na zonnepanelenproducent Solyndra zes jaar geleden het grootste faillissement uit de geschiedenis van de Amerikaanse startup-sector. Jawbone werd vorig jaar in de etalage geplaatst.

Het beursbedrijf Euronext heeft een belang van 60 procent genomen in iBabs, ontwikkelaar van digitale vergadertechnologieën. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 30,1 miljoen euro. Dat heeft Euronext bekend gemaakt. iBabs levert een veilige digitale omgeving voor vergaderingen aan bijna duizend bedrijven en publieke organisaties met meer dan 77.000 gebruikers. De onderneming realiseerde vorig jaar omzet van 5,9 miljoen euro en boekte een winst van 3,8 miljoen euro. De overname past volgens Stéphane Boujnah, chief executive van Euronext, in de strategie van het beursbedrijf om de zakelijke dienstverlening aan bedrijven verder te verbeteren.

De overheden van China en Canada hebben onlangs een overeenkomst getekend waarin beide partijen beloven elkaars zakenmarkten niet meer te hacken om geheimen te stelen. Dat heeft het persbureau Reuters gemeld. Met de overeenkomst zeggen de landen geen hackaanvallen meer te richten op de private sector. Er zijn geen beloftes gemaakt over mogelijke hackaanvallen op overheidsdoelwitten. De overeenkomst moet de diefstal van bedrijfsgeheimen en geheime technologie tegengaan. Spionage door inlichtingendiensten is nog wel toegestaan. Onderhandelingen over de overeenkomst werden gevoerd door een adviseur van de Canadese inlichtingendienst en een lid van de Chinese Communistische Partij.

Het gewapend conflict in Syrië, dat intussen al zes jaar woedt, heeft de infrastructuur van het land volledig verwoest en de economie 226 miljard dollar gekost. Dat bedrag is nagenoeg het viervoud van het volledige bruto binnenlandse product van het land op het ogenblik dat het conflict uitbarstte. Dat heeft de Wereldbank berekend. De oorlog kostte aan minstens 320.000 mensen het leven. Ongeveer de helft van de Syrische bevolking sloeg op de vlucht. Meer dan een kwart van alle woningen zijn vernield, net zoals ongeveer de helft van alle scholen en ziekenhuizen. Bovendien moet volgens de Wereldbank worden vastgesteld dat het sociale en economische weefsel van het land is vernield.

De investeringsmaatschappijen Bain Capital en Cinven verhogen hun overnamebod op de Duitse farmagroep Stada Arzneimittel, nadat een eerder bod onlangs mislukte omdat te weinig aandeelhouders hun participatie hadden aangemeld. Er wordt nu een bod van 66,25 euro gedaan op een aandeel van Stada. Dat betekende een stijging met 0,25 euro tegenover het vorig bod. Daarmee wordt Stada gewaardeerd op 5,4 miljard euro. Verder wordt de minimale acceptatiegrens verlaagd naar 63 procent. Bain en Cinven hebben aan Bafin, de Duitse financiële autoriteit, gevraagd om een uitzondering voor de uitsluitingsperiode van een jaar waarin geen nieuw bod mag worden gedaan.

De Chinese vastgoedpromotor Sunac neemt een pakket activa ter waarde van 9,3 miljard dollar over van het conglomeraat Dalian Wanda Group. Dat hebben de twee bedrijven bekend gemaakt. De overname betekent volgens Bloomberg de grootste vastgoedovereenkomst die tot nu toe in China werd gerealiseerd. In de overeenkomst is voorzien dat Sunac 76 hotels van Dalian Wanda overneemt. Daarnaast wordt ook een belang van 91 procent verworven in dertien andere culturele en toeristische projecten. Sunac wordt gecontroleerd door miljardair Sun Hongbin, die het voorbije jaar meer dan 12 miljard dollar heeft geïnvesteerd in de uitbreiding van zijn holding.

In de nasleep van het dieselschandaal bij Volkswagen is het gerecht van Stuttgart nu ook een onderzoek gestart tegen Porsche. Medewerkers van de luxewagenfabrikant in Duitsland en de Verenigde Staten zouden zich schuldig hebben gemaakt aan fraude en valse reclame met betrekking tot de uitstootwaarden van dieselwagens. Meer details over het onderzoek werden voorlopig niet bekend gemaakt. Porsche benadrukte wel zijn volledige samenwerking aan het onderzoek te zullen verlenen. Porsche vertolkt in het schandaal slechts een bijrol, want de autobouwer betrekt zijn dieselmotoren bij zustermerk Audi, die al langer het onderwerp van een gerechtelijk onderzoek is.

De Britse bouwonderneming Carillion zal tijdens de eerste helft van dit jaar minder winst maken dan oorspronkelijk was geraamd. Dat heeft de onderneming bekend gemaakt. Er werd aan toegevoegd dat Richard Howson zijn mandaat als bestuursvoorzitter van Carillion neerlegt. Hij blijft nog wel een jaar aan de bouwonderneming verbonden om de transitie in goede banen te leiden. Het bedrijf benadrukt verder zijn activiteiten en kapitaalstructuur onder de loep te zullen nemen. Er zullen voor 125 miljoen pond aan bezittingen worden verkocht. Ook zouden stappen worden ondernemen om de kredieten gevoelig terug te schroeven. Er zal dit jaar geen dividend worden uitbetaald.

Het Nederlandse retailconcern Hema wil met de uitgifte van obligaties een bedrag van 760 miljoen euro ophalen. De uitgifte moet het concern toelaten zijn schulden te herfinancieren. Dat heeft Hema bekendgemaakt. De opbrengst van de operatie zal, samen met bestaande financiële reserves, worden gebruikt om een aantal oude kredieten af te betalen. Het bedrijf heeft voor 715 miljoen euro obligaties uitstaan die over twee jaar aflopen, maar waarop rentepercentages tot 8,5 procent moeten worden betaald. Door de operatie wordt het volgens waarnemers minder waarschijnlijk dat Hema snel te koop zal worden gesteld. Eigenaar Lion Capital had eerder aangegeven op termijn uit Hema te willen stappen.

Het Duitse concern Siemens tolereert niet dat zijn gasturbines door Rusland worden ingezet om op de Krim elektriciteit op te wekken. Het bedrijf stapt naar de rechter om de turbines te laten stilleggen. Dat heeft Siemens bekend gemaakt. Siemens leverde de turbines aan een Russisch ingenieursbedrijf. De operaties in de Krim zijn strijdig met sancties van de Europese Unie tegen Rusland voor de annexatie van de Krim. Siemens zegt echter dat zijn Russische klant heeft gelogen over de bestemming van de turbines. De Russische regering benadrukt dat de turbines in Rusland werden geproduceerd. Het materiaal komt uit een fabriek uit Sint-Petersburg, die echter voor bijna tweederde eigendom is van Siemens.

Tabaksfabrikant Philip Morris moet ettelijke miljoenen dollars aan gerechtskosten terugbetalen aan de Australische overheid. Dat heeft het Permanent Hof van Arbitrage in Den Haag beslist. Philip Morris had Australië voor de rechter gedaagd omdat het land zes jaar geleden merklogo's op sigarettenverpakking verbood. Er werden miljarden dollar compensaties geëist, tenzij de maatregel zou worden teruggedraaid. De eis van de tabaksfabrikant was twee jaar geleden al afgewezen, maar nu is beslist dat de onderneming ook de gerechtskosten van de Australische regering op zich moet nemen. Volgens ramingen zouden die kosten kunnen oplopen tot 50 miljoen dollar.

De Amerikaanse retailer Abercrombie & Fitch staat niet langer te koop. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal gemeld. In mei had Abercrombie & Fitch aangekondigd over een mogelijke verkoop voorlopige gesprekken te voeren met verschillende partijen. Het concern waarschuwde destijds echter wel dat er geen zekerheid was dat de gesprekken tot een transactie zouden leiden. Het verkoopproces trok volgens de bronnen een aantal geïnteresseerden, waaronder rivalen Express en American Eagle Outfitters, die samenwerken met investeerder Cerberus Capital Management. De waarde van Abercrombie & Fitch wordt geraamd op 820 miljoen dollar.

Meer Nieuws

09:26 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-07-17

Live videostreams worden snel een dagelijks gegeven

Live videostreams worden snel een dagelijks gegeven. Dat blijkt uit een onderzoek van analist Magid bij een groep online consumenten in de Verenigde Staten. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling van 48 procent van de Amerikaanse online bevolking inmiddels toegeeft minstens één keer per week naar een live videostream te kijken. Bij een groep van 23 procent is er zelfs sprake van een dagelijkse consumptie. Ondanks die resultaten blijft er volgens de onderzoekers echter nog een belangrijke groeimarge. Er kon immers ook worden vastgesteld dat 28 procent van de respondenten nog nooit van live streaming gebruik heeft gemaakt.

Lees Verder

15:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ook in Midden-Oosten wint online shoppen snel terrein

Ook in het Midden-Oosten begint online shoppen een grote populariteit te genieten. Inmiddels blijkt bijna drie op tien consumenten in de regio minstens één keer per maand op het internet aankopen te doen. Dat is de conclusie van een enquête van consulent PricewaterhouseCoopers (PwC) bij meer dan duizend online shoppers in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Egypte en Saoedi-Arabië. De onderzoekers voegen eraan toe dat de consumenten verschillende motieven citeren bij de keuze voor het online shoppen. Daarbij wordt in eerste instantie gewag gemaakt van lagere prijzen (40 procent), een superieure productselectie (31 procent) en het gebruiksgemak (17 procent).

Lees Verder

 

14:49 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Seychellen hebben duurste luxehotel van de wereld

Het duurste luxehotel van de wereld bevindt zich op de Seychellen. Dat blijkt uit een studie van sectororganisatie Luxury-Hotels.com, waar werd vastgesteld dat een verblijf in het North Island Lodge op de Seychellen deze zomer een bedrag van minstens 6.995 dollar per nacht zou kosten. Op de tweede plaats staat het Laucala Resort op Taveuni, een onderdeel van de Fiji Islands, met een bedrag van minstens 5.700 dollar per maand. De top vijf bestaat verder uit drie locaties in Botswana. Daarna volgen hotels op de Windward Islands (Kleine Antillen) en locaties in de Seychellen, Canada, de Verenigde Staten en Sardinië.

Lees Verder

 

 

13:51 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Grote delen wereldbevolking verhangen aan digitale technologie

Wereldwijd geeft een belangrijk gedeelte van de internet-gebruikers toe moeilijkheden te ervaren om zich van de technologie los te maken. Vooral jongere gebruikers tonen een grote afhankelijkheid. Dat blijkt uit een rapport van het bureau GfK bij online consumenten in zeventien landen. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat gemiddeld 34 procent van de respondenten toegeeft zich moeilijk van digitale technologieën te kunnen afwenden, maar in de leeftijdsgroep tussen vijftien en negentien jaar loopt dat op tot 44 procent. In de leeftijdsgroepen tussen twintig en veertig jaar worden bijna even hoge scores opgetekend.

“Onder de leeftijdsgrens van veertig jaar blijken slechts weinig consumenten te beweren dat ze het online medium gemakkelijk kunnen loslaten,” getuigen de onderzoekers. “Bij oudere respondenten lijkt dat gemakkelijker te lukken. Dat geldt vooral voor zestigplussers, waar slechts 15 procent van de internet-gebruikers erkent moeilijkheden te ervaren om zich van de technologie los te maken.” Anderzijds zeggen de onderzoekers vastgesteld te hebben dat ook het inkomen een impact heeft op de afhankelijkheid van technologie. Bij de hogere inkomens wordt door 39 procent een sterkere afhankelijkheid aangegeven, tegenover 30 procent bij de lagere inkomens.

Tevens bleek dat in de verschillende landen andere niveaus van afhankelijkheid worden gemeld. In China wordt door 43 procent van de ondervraagden erkend dat het moeilijk is om de technologie links te laten liggen. Ook in Latijns-Amerika wordt van een sterkere afhankelijkheid gewag gemaakt, met een score van 42 procent in Brazilië, 40 procent in Argentinië en 38 procent in Mexico. De Verenigde Staten staan op een vijfde plaats met een totaal van 31 procent. West-Europa zou daarentegen het minst aan het internet verhangen zijn. In Duitsland zegt 35 procent de technologie gemakkelijk te kunnen noteren, gevolgd door Nederland (30 procent) en België (28 procent). Daarna volgen Canada en Rusland (27 procent).

Lees Verder

12:44 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: internet |  Facebook |

Britse muziekfestival lokken ruim 30 miljoen bezoekers

In Groot-Brittannië hebben het voorbije jaar 30,9 miljoen muziekliefhebbers een festival of concert bijgewoond. Daarmee is een nieuw record bereikt. Dat blijkt uit een rapport van sectororganisatie UK Music. Tegenover het jaar voordien werd een groei met 12 procent gemeld. In totaal bracht de sector het voorbije jaar de Britse economie een bedrag van 4 miljard pond op. In het rapport wordt erop gewezen dat ook steeds meer muziekliefhebbers langere verplaatsingen doen om een evenement bij te wonen. Het Britse muziektoerisme kende het voorbije jaar een stijging met 20 procent, waarbij ook een verdere toename van het aantal buitenlandse bezoekers kon worden opgemerkt.

Lees Verder

 

 

11:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wereldwijde mobiele reclame boekt snelle groei

Wereldwijd is vorig jaar 63 miljard euro geïnvesteerd in mobiele reclame. Dat betekende een stijging met 60,5 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van het Interactive Advertising Bureau Europe en consulent IHS Markit. De groei is volgens de onderzoekers vooral te danken aan de prioriteit die door de wereldwijde consument aan mobiele activiteiten wordt gegeven en aan de verbeterende technologieën. Noord-Amerika was het voorbije jaar met een marktaandeel van 46 procent de belangrijke regio voor mobiele reclame, gevolgd door Asia-Pacific (33 procent), Europa (19 procent), het Midden-Oosten en Afrika (0,8 procent) en Latijns-Amerika (0,7 procent).

Lees Verder

 

10:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Afrikaans toerisme heeft vooral vrede nodig

Over een tiental jaar zal het Afrikaans toerisme een inkomen van 121 miljard dollar realiseren. Dat blijkt uit een rapport van de UN Conference on Trade and Development (Unctad). De onderzoekers merken daarbij op dat het Afrikaanse toerisme een snelle groei laat optekenen. Op dit ogenblik vertegenwoordigt de toeristische activiteit ongeveer 8,5 procent van het Afrikaanse bruto binnenlandse product. Twintig jaar geleden bleef dat aandeel nog beperkt tot 6,8 procent. Opmerkelijk is ook dat het Afrikaanse toerisme vooral een interne groei laat optekenen, want vier op tien internationale toeristen is van het continent zelf afkomstig.

Lees Verder

09:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Franse industrieconcern Schneider Electric wil een nieuwe poging wagen om het Britse softwarebedrijf Aveva in te lijven. Dat hebben Britse media gemeld. Daarbij wordt aangegeven dat de aandeelhouders van beide ondernemingen interesse in een volledige overname zouden hebben. Twee eerdere pogingen om een fusie of samenwerking te realiseren, liepen uit op een mislukking. Aveva is gespecialiseerd in de ontwikkeling van software en informatica-diensten voor de energiesector. Op diezelfde markt bevinden zich ook een groot aantal klanten van Schneider. Door een bundeling van de krachten zouden de bedrijven beter in staat moeten zijn de moeilijke marktomstandigheden het hoofd te bieden.

Het Chinese maritieme concern Cosco Shipping wil zijn kleinere concurrent Orient Overseas International (OOIL) uit Hongkong overnemen. Dat heeft Cosco bekend gemaakt. Met de transactie zou een bedrag van ongeveer 5,5 miljard euro zijn gemoeid. Cosco zou voor de overname samenwerken met het havenbedrijf Shanghai Port Group, dat een belang van bijna 10 procent zou verwerven in de nieuwe onderneming. Door de samensmelting van de twee Chinese rederijen wordt de derde grootste containervervoerder van de wereld gecreëerd, na het Deense AP Moller-Maersk en het Zwitserse Mediterranean Shipping Company (MSC). Er werd al enkele maanden gespeculeerd over de Chinese fusie.

Het beursbedrijf Euronext - eigenaar van de aandelenmarkten in Amsterdam, Parijs, Brussel en Lissabon - heeft een reserve van ongeveer 2 miljard euro opzij gezet voor mogelijke overnames. Dat heeft Stephane Boujnah, topman van Euronext, tegenover het persbureau Bloomberg gezegd. Boujnah wijst erop dat ook Euronext zich zich voorbereiden op een vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, dat volgens hem het speelveld op de financiële markten de volgende jaren ingrijpend zal veranderen. Euronext zou daarbij willen zoeken naar overnames die voor extra schaalgrootte creëren en de inkomsten diversifiëren. Boujnah verwacht daarbij de steun van zijn aandeelhouders te genieten.

Het Amerikaanse financiële concern Visa gaat een samenwerking aan met de Zweedse online betaaldienst Klarna. Dat heeft Visa bekend gemaakt. Financiële details over de constructie werden niet meegedeeld. De twee partijen willen naar eigen zeggen met een strategische samenwerking de uitrol van online en mobiele commerciële diensten in Europa versnellen. Klarna levert momenteel betalingsdiensten aan 70.000 retailers en 60 miljoen consumenten. De Zweedse groep kreeg recent een Europese banklicentie, zodat aan klanten ook betaalkaarten en betaalrekeningen kunnen worden aangeboden. Door de samenwerking met Klarna krijgt Visa toegang tot een nieuwe generatie diensten en consumenten.

Het Braziliaanse energieconcern Petrobras heeft een samenwerking opgezet met China National Petroleum Corporation (CNPC). Daarover heeft Pedro Parente, chief executive van Petrobras, in Peking een intentie-overeenkomst ondertekend met Wang Dongjin, de vice-voorzitter van het Chinese bedrijf. De partners willen bekijken op welke manier hun onderscheiden ervaring en capaciteiten voor gezamenlijke projecten kunnen worden gebruikt. Samenwerkingsverbanden vormen een belangrijk onderdeel van de strategie van Petrobras, dat hiermee risico's wil delen en zijn investeringscapaciteit verhogen. Beide partijen werken al vier samen voor de ontwikkeling van het oliegebied Libra.

Postbedrijf Bpost heeft interesse in fietskoerier Bubble Post. Dat heeft Marc Morioux, topman van Bubble Post, bevestigd. Bpost zou bereid zijn een bod van ongeveer 4 miljoen euro te doen op Bubble Post, dat naar eigen zeggen ook met een aantal potentiële investeerders rekening houdt. Bubble Post werd vijf jaar geleden in Gent opgericht en spitst zich toe op ecologisch pakketvervoer. Morioux benadrukt dat het bedrijf al enkele maanden geleden te kennen gaf een partner te zoeken om zijn activiteiten verder te ondersteunen en uit te breiden. Bubble Post hoopt tegen het einde van de zomer een akkoord te hebben kunnen bereikt. Huidig hoofdaandeelhouder van Bubble Post is de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV).

Het bedrijf Apicbase, die professionele koks helpt gerechten te fotograferen en archiveren, haalt bij een aantal Vlaamse investeerders en Vlaio, een agentschap van de Vlaamse overheid, een bedrag van 700.000 euro op. Jan Verbeke, één van de betrokken investeerders, wordt voorzitter van de onderneming. Apicbase is een initiatief van de Antwerpse kok Julien Burlat, gastronoom Carl Jacobs en fotograaf Kim Rothuys. Het bedrijf werkt onder meer voor restaurants in België, Frankrijk en Spanje en heeft ook een samenwerking met de Amerikaanse driesterrenkok Thomas Keller. Apicbase heeft inmiddels zijn klantenbestand verder uitgebreid naar het bedrijfsleven en grote cateraars. Er zijn een honderdtal klanten per jaar.

In Frankrijk is Station F, de grootste incubator voor startups ter wereld, van start gegaan. Het nieuwe project is gevestigd in de Halle Freyssinet, een oud station voor goederentreinen uit de jaren twintig van de voorbije eeuw, in Parijs. Het complex zal plaats bieden aan tweehonderd startups. De resterende achthonderd worden aan andere programma’s voor onderzoek naar nieuwe projecten - zoals een Startup Garage van Facebook - ter beschikking gesteld. In totaal kan Station F plaats bieden aan een duizendtal startende projecten. Met de realisatie van het project, dat onder meer gesteund werd door Microsoft Ventures, was een investering gemoeid van 247 miljoen euro. Initiatiefnemer is Xacier Niel.

Hertz Global Holdings gaat auto's leveren aan Apple, dat daarmee de ontwikkeling van technologieën voor zelfrijdende wagens wil testen. Dat heeft het persbureau Bloomberg gemeld op basis van documenten die bij het California Department of Motor Vehicles werden ingediend. Volgens Bloomberg heeft Apple vorig jaar in de omgeving van San Francisco met een zestal wagens tests rond zelfrijdende technologieën uitgevoerd. Voorzien zou zijn dat Donlen, een dochteronderneming van Hertz, aan Apple zes exemplaren van het merk Lexus zal leveren. De samenwerking zou ook voor Hertz een manier zijn om de mogelijkheden van de technologie te testen zonder nu al klanten in te schakelen.

Keyware Technologies heeft het Franse fintechbedrijf Magellan volledig overgenomen. Dat heeft Keyware bekend gemaakt. In september vorig jaar nam Keyware voor een bedrag van 4 miljoen euro al een belang van 40 procent in het Franse bedrijf. Nu wordt ook het resterende pakket van 60 procent voor een bedrag van 6 miljoen euro verworven. Keyware betaalt de uitbreiding van de participatie gedeeltelijk met eigen middelen, aangevuld met een banklening van 4,5 miljoen euro. Magellan behaalde vorig jaar een omzet van 3,3 miljoen euro en boekte daarbij een winst van 0,6 miljoen euro. Het bedrijf maakt onder meer gebruik van technologie voor gespreide betalingen voor consumentenaankopen.

Transurb, het studiebureau van de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS), wordt overgenomen door de ingenieursgroep Cockerill Maintenance & Ingénierie (CMI), voor 80 procent gecontroleerd door de Franse zakenman Bernard Serin. De ingenieursgroep verwerft een belang van 82 procent in Transurb, dat in de eerste helft van de jaren zeventig van de voorbije eeuw door de NMBS en het energiebedrijf Tractebel werd opgericht. Transurb diende in eerste instantie technische bijstand te leveren aan de voormalige Belgische kolonie Congo. Op dit ogenblik biedt het studiebureau technische assistentie aan voor allerlei projecten op het gebied van spoorverkeer en openbaar vervoer.  

Het Amerikaanse technologieconcern Qualcomm heeft een nieuwe vingerafdrukscanner voor smartphones ontwikkeld. De vingerlezer kan onder meer bij schermen en metaal worden gebruikt. De scanner kan onder het aanraakscherm van een smartphone worden geïnstalleerd. Om een scan te maken, hoeft de gebruiker alleen een vinger op het scherm te leggen. De nieuwe hardware stelt de producenten van smartphones in staat om vingerafdruklezers te installeren zonder daarvoor op het toestel een speciaal aanraakvlak te moeten monteren. Qualcomm wil de hardware vanaf eind dit jaar aan geïnteresseerde smartphone-fabrikanten aanbieden. De eerste apparaten zouden de eerste helft van volgend jaar op de markt komen.

Rusland is begonnen met de opruiming van het radioactief afval van kernonderzeeërs uit de tijd van de Sovjet-Unie. Een eerste lading afgewerkte splijtstof is inmiddels naar een opwerkingsfabriek verstuurd. Het radioactieve materiaal is afkomstig uit meer dan honderd kernreactoren van een vijftigtal onderzeeërs. De voorbije vijfendertig jaar lag het afval opgeslagen op een marinebasis langs de Andrejevbaai in de Barentszzee. De basis ging vijfentwintig jaar geleden, kort na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie, dicht. Het opruimen van het kernafval, dat wordt gezien als een groot risico voor het milieu, vindt plaats in internationaal verband. Europa en Canada dragen 165 miljoen euro bij aan het project.

De Mossad, de geheime dienst van Israël, heeft het technologiefonds Libertad gelanceerd. Het fonds moet voor de geheime dienst innoverende spionage-technologieën helpen ontwikkelen. Daarbij wordt gemikt op bedrijven en startups die onder meer actief zijn in robotica, cryptologie of de identificatie van goederen en diensten. De Mossad wil tot 500.000 euro in het project investeren. Er werd wel meegedeeld dat de geheime dienst nooit bekend zal maken in welke technologieën en projecten zal worden geïnvesteerd. De Mossad is niet de eerste geheime dienst die in technologie investeert. Op het einde van de voorbije eeuw lanceerde de Amerikaanse Central Intelligence Agency (CIA) al het fonds In-Q-Tel.

Het investeringsfonds Saffelberg van voormalig informatica-ondernemer Jos Sluys neemt een meerderheidsbelang in het bedrijf Maxi Cleaning. Financiële details over de transactie zijn niet bekend. Maxi Cleaning is een reinigingsbedrijf uit Zaventem met activiteiten in de particuliere en industriële sector. Het bedrijf realiseerde het voorbije jaar een nettowinst van 1,3 miljoen euro. Sluys richtte Saffelberg op nadat hij zijn controlend belang in Arinso had verkocht. Saffelberg investeert in kleine en middelgrote ondernemingen. Naast Jos Sluys investeert ook Olivier Somers, oprichter van Gemaco, in het reinigingsbedrijf. Gemaco werd eerder dit jaar verkocht aan de Duitse groep Capiton.

Meer Nieuws

08:17 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-07-17

Email-account verwerkt meer dan zeventig boodschappen per dag

Email blijft, ondanks de populariteit die andere kanalen kennen, een bijzonder belangrijk communicatiemiddel. Dat is de conclusie van een rapport van de Radicati Group, waarin onder meer werd vastgesteld dat dit jaar 3,7 miljard email-gebruikers actief zijn. Dat aantal zal de volgende periode een groei met gemiddeld 3 procent per jaar laten optekenen. Daardoor zullen over vier jaar wereldwijd meer dan 4,1 miljard email-gebruikers kunnen worden geteld. De dagelijkse email-trafiek zal volgens het rapport tijdens diezelfde periode een groei met 4 procent per jaar laten optekenen. Op dit ogenblik worden dagelijks 269 miljard emails verstuurd. Over vier jaar zou er sprake zijn van 320 miljard emails emails per dag.

Lees Verder

14:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Omzet is beste maatstaf voor gelukte reclamecampagne

De omzet is de beste maatstaf om de efficiëntie van reclame te evalueren. Dat is de conclusie van een onderzoek van de consulenten Econsultancy en Research Now bij nagenoeg tweeduizend marketeers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië. De onderzoekers stelden vast dat 54 procent van de ondervraagden een toename van de omzet als een signaal als een bevestiging van een gelukte campagne zou zien. Die conclusie is volgens de onderzoekers ook niet verrassend, aangezien reclame meestal in de eerste plaats wordt opgezet om meer inkomsten te genereren. Daarna volgen het aantal impressies (53 procent) en het bereik en de frequentie (52 procent).

Lees Verder

 

13:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Omzet Amerikaanse promoproducten op nieuw recordniveau

In de Verenigde Staten heeft de markt van promotionele producten het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 21,3 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 2,4 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de Promotional Products Association International (PPAI). Opgemerkt wordt dat de markt het voorbije jaar een nieuwe recordomzet heeft laten optekenen. Er wordt aan toegevoegd dat promoproducten inmiddels in de Verenigde Staten meer reclame-inkomsten genereren dan de consumentenmagazines (14,5 miljard dollar) en de krantenuitgevers (14,2 miljard dollar). De grootste verkoop werd gerealiseerd door de textielsector, die onder meer petten, jassen of t-shirts op de markt bracht.

Lees Verder

 

12:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Virtual reality lonkt vooral naar toeristische sector

Vooral de toeristische industrie lijkt bijzonder veel mogelijkheden voor reclame met virtual reality of augmented reality te bieden. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Vibrant Media bij drieduizend consumenten in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Duitsland. De onderzoekers stelden immers vast dat bijna driekwart van de consumenten geïnteresseerd zou zijn in de exploratie van toeristische bestemmingen met behulp van reclame die van virtual reality of augmented reality gebruik zou maken. Een gelijkaardige reactie werd bij nagenoeg twee derde van de respondenten opgetekend voor reclame in evenementen zoals concerten, tentoonstellingen of sportgebeurtenissen.

Lees Verder

 

11:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |