05-07-17

Merken profiteren van sponsoring televisieprogramma's

Merken kunnen een groot voordeel halen uit de sponsoring van televisieshows. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Thinkbox naar de impact van televisie-sponsoring op de Britse consument. De onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat de kijker van een gesponsord televisieprogramma 53 procent meer verbondenheid toont met het betrokken merk dan andere consumenten. Er wordt aan toegevoegd dat de persoonlijkheid van de televisieshow door de kijker verder wordt doorgetrokken naar de sponsor. Dat effect zou ook toenemen naarmate de sponsoring over een langere periode wordt uitgespreid.

Lees Verder

15:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Deeleconomie bereikt al kwart Amerikaanse bevolking

In de Verenigde Staten zullen dit jaar 56,5 miljoen mensen deelnemen aan de deeleconomie. Daarmee bereikt de deeleconomie inmiddels meer dan een kwart van de totale Amerikaanse bevolking. Dat blijkt uit een rapport van consulent eMarketer. Naarmate het vertrouwen en de bekendheid van de deeleconomie toeneemt, stijgt volgens de onderzoekers ook het aantal gebruikers. Er wordt aan toegevoegd dat de Amerikaanse deeleconomie zich verder heeft ontwikkeld dan eerder werd ingeschat. Dat heeft vooral te maken met de sterke populariteit van diensten voor autodelen en alternatieve overnachtingsplatformen.

Lees Verder

14:41 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Europese steden blijven grote toeristische troeven

Londen was het voorbije jaar met bijna 75,1 miljoen overnachtingen opnieuw de meest populaire toeristische markt van Europa. Tegenover het jaar voordien werd een groei met 3,2 procent gerealiseerd. Dat blijkt uit een rapport van European Cities Marketing. De top vijf bestaat verder uit Parijs, Berlijn, Rome en Barcelona, dat opnieuw de vijfde plaats overneemt van Madrid. Er wordt op gewezen dat de Europese steden als toeristische bestemming onder alle omstandigheden een grote aantrekkingskracht blijven uitoefenen. Terwijl het totale toerisme in de Europese Unie de voorbije jaar een groei met 8,8 procent liet optekenen, kon bij de stedelijke bestemmingen over diezelfde periode een stijging met 14,2 procent worden genoteerd.

Lees Verder

 

13:18 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sociale media bij vele vakantiegangers bron van frustratie

Eén op vier reizigers denkt dat zijn zomervakantie en daarmee ook zijn relatie in het gedrang zal komen door een verslaving aan sociale media. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Britse juristenkantoor Brookman bij duizend gehuwde Britse toeristen. De onderzoekers stelden daarbij vast dat vele reizigers kunnen aanvaarden dat hun partner op vakantie professionele telefoons en mails ontvangt en verstuurt, maar men blijkt zich anderzijds zwaar te storen aan een aanhoudend sociaal mediagebruik. Onder meer werd daarbij opgemerkt dat meer dan 25 procent van de ondervraagden zich gefrustreerd en verontwaardigd voelt omdat hun partner tijdens de vakantie een duidelijke mentale afstand liet blijken.

“Vaak moet vastgesteld worden dat gebruikers van sociale media weliswaar fysiek aanwezig zijn, maar zich emotioneel in een heel andere omgeving bevinden,” betogen de onderzoekers. “Dat geldt blijkbaar ook voor vakantieperiodes. Een overdreven gebruik van sociale media op vakantie kan tot zware ruzies leiden en zelfs uitmonden in een echte relatiecrisis.” De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat vele vakantiegangers aanvaarden dat hun partner een laptop of telefoon meeneemt en volgens 80 procent heeft die partner een evenwichtige balans tussen werk en gezin, maar wanneer sociale media ter sprake komen, duikt volgens Brookman een heel ander verhaal op.

Vastgesteld werd dat meer dan 60 procent van de ondervraagden getuigt dat zijn partner ook op vakantie minstens één keer per jaar zijn accounts op sociale media controleert. Bij 25 procent is er sprake van meerdere controlemomenten per dag en 2,6 procent klaagt over minstens tien contacten per etmaal. Volgens 6,8 procent van de reizigers is hun partner tijdens vakantieperiodes zelfs onafgebroken actief op sociale media. Brookman, gespecialiseerd in familierecht, waarschuwt dat technologie-verslaving voor de goede verhouding tussen koppels een groeiend probleem vormt en voor relaties even schadelijk kan zijn als alcoholisme of een drugverslaving.

Lees Verder

11:51 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sociale media |  Facebook |

Voor mobiele platformen is vertrouwen cruciaal

Een gebrek aan vertrouwen blijft het grootste obstakel voor de introductie van mobiele producten en diensten. Dat blijkt uit een rapport van het Mobile Ecosystem Forum. De onderzoekers merken op dat de markt geconfronteerd wordt met een onderlegde consument, die vragen stelt over veiligheid en privacy en dan ook bij het gebruik van mobiele producten en diensten de nodige voorzichtigheid aan de dag legt. Onder meer moest worden vastgesteld dat 75 procent van de consumenten aangeeft minstens geregeld het privacy-beleid en de gebruiksvoorwaarden van een mobiele service of applicatie te lezen. Indien daarbij argwaan groeit, zou door 86 procent actie worden ondernomen.

Lees Verder

10:51 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Na een onderbreking van zeventien jaar start de Duitse autoproducent Volkswagen opnieuw met een verkoop in Iran. De Duitse groep heeft voor de import van de modellen Tiguan en Passat in Iran een overeenkomst gesloten met een lokale partner. In augustus zou worden begonnen met de verkoop bij dealers in de regio rond de Iraanse hoofdstad Teheran. Ook de Franse groepen PSA Peugeot-Citroën en Renault zijn al opnieuw in Iran actief. Autobouwers beschouwen de tachtig miljoen inwoners van Iran als een belangrijke groeimarkt. De Iraanse overheid verwacht dat op termijn op de lokale markt jaarlijks ongeveer drie miljoen nieuwe wagens kunnen worden verkocht.

Italië heeft toestemming om 5,4 miljard euro nieuw kapitaal te injecteren in de bank Monte dei Paschi di Siena (MPS). De Europese Commissie heeft voor de investering zijn toestemming gegeven nadat gebleken is dat de aandeelhouders en een aantal obligatiehouders 4,3 miljard euro meebetalen aan het reddingsplan voor de bank. Een bedrag van meer dan 26 miljard euro slechte leningen zal aan investeerders worden overgedragen. Verder werd bepaald dat Monte dei Paschi binnen een periode van vijf jaar een reorganisatie moet doorvoeren. De salarissen van de topkaders van de bank worden geplafonneerd. Tevens moet de instelling zijn efficiëntie opvoeren. Daardoor kunnen ontslagen volgen.

De staatsbank Belfius kan mogelijk gedeeltelijk naar de beurs worden gebracht zonder de dividenden voor de Belgische overheid in het gedrang te brengen. Dat zeggen Bank of America Merrill Lynch en JPMorgan, die werden aangesteld om een mogelijke privatisering van Belfius te onderzoeken. Volgens de banken zou de beursgang van Belfius een bedrag tussen bijna 1,5 miljard euro en nagenoeg 4,5 miljard euro kunnen opleveren. Die middelen zouden kunnen worden gebruikt om de overheidsschuld af te bouwen, maar tegelijkertijd is het volgens de zakenbanken ook niet uitgesloten dat Belfius een groter deel van zijn winst zou uitkeren, zodat ook de inkomsten uit dividenden gegarandeerd blijven.

Het Britse bedrijf Worldpay, een voormalige divisie van Royal Bank of Scotland (RBS), is door twee Amerikaanse groepen benaderd voor een mogelijke overname. Dat heeft het bedrijf, dat twee jaar geleden op de beurs werd geïntroduceerd, bekend gemaakt. Zowel de bank JPMorgan Chase als Vantiv, ontwikkelaar van betaaltechnologie, zouden interesse in Worldpay hebben laten blijven. Worldpay is Europees marktleider voor betaaldiensten en werd begin dit decennium door Royal Bank of Scotland verkocht aan de investeerders Advent International en Bain Capital. De waarde van de onderneming wordt geraamd op ongeveer 6,4 miljard pond. Worldpay realiseerde vorig jaar een omzet van 4,5 miljard pond.

Het Spaanse energieconcern Gas Natural heeft interesse in een fusie met zijn Portugese sectorgenoot Energias de Portugal (EDP). Door de samensmelting zou een Iberisch consortium ontstaan met een waarde van ongeveer 35 miljard euro. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters bevestigd. De Spaans-Portugese combinatie zou op het gebied van beurswaarde de vierde grootste energiegroep van Europa worden. Gemeld wordt dat Isidre Faine, topman van Gas Natural, al met zijn Portugese collega Antonio Mexia zou hebben gesproken, maar er zou nog geen enkele aanwijzing van een overeenkomst zijn. Energias de Portugal ontkent de toenadering.

China Literature, online uitgever en boekhandel, wil een notering op de beurs van Hongkong. Het bedrijf hoopt met de operatie een bedrag van 800 miljoen dollar te kunnen ophalen. De bijkomende financiële middelen zouden worden gebruikt om toekomstige overnames te kunnen ondersteunen en de diensten van China Literature voor smartphones en tablets uit te breiden. China Literature is een dochter van de Chinese technologiegroep Tencent, die op dit ogenblik nog een belang van 65 procent heeft in de online uitgever. Ook na de beursgang wil Tencent minstens een participatie van 50 procent in het bedrijf behouden. China Literature realiseerde vorig jaar een nettowinst van 5 miljoen euro.

Lidstaten van de Europese Unie mogen de activiteiten van de taxidienst UberPop verbieden zonder de Europese Commissie in te lichten. Dat staat in een advies van Maciej Szpunar, advocaat-generaal van het Europees hof van justitie. UberPop maakt gebruikt van particuliere chauffeurs, maar werd twee jaar geleden in Frankrijk door het grondwettelijk hof geweerd. UberPop was echter van mening dat een dergelijke beslissing vooraf aan de Europese Commissie zou moeten worden voorgelegd en vroeg dan ook de Franse maatregel ongedaan te maken. Advocaat-generaal Szpunar is echter een andere mening toegedaan. Meestal volgt het Europese hof het advies van de advocaat-generaal.

Het Amerikaanse concern Procter & Gamble (P&G) heeft zijn sectorgenoot Edgewell wegens een patentinbreuk voor een Duitse rechtbank gedaagd. Het dispuut tussen de twee groepen heeft te maken met de productie van scheermessen. Procter & Gamble is eigenaar van Gillette, terwijl zijn concurrent het merk Wilkinson in portefeuille heeft. Wilkinson heeft scheermessen gemaakt voor het scheerapparaat Mach 3 van Gillette. Daarmee maakt Wilkinson volgens Procter & Gamble een inbreuk op de patenten van Gillette. Edgewell voert echter aan dat de gecontesteerde technologie al bestond vooraleer Gillette op het einde van de jaren negentig een patent op de toepassing nam.

De Duitse retailgroep Aldi Nord wil een budget van 5 miljard euro reserveren voor de renovatie en modernisering van zijn winkels. De ingreep moet de groep toelaten een sterke marktpositie te behouden in de strijd met concurrent Lidl. Theo Albrecht, topman van het Duitse concern, maakt gewag van de meest ingrijpende operatie uit de geschiedenis van de groep. In negen landen - waaronder België en Nederland - zouden de winkels worden gemoderniseerd. Een definitieve beslissing over de investering is nog niet genomen. Een aantal andere leden van de familie Albrecht moeten immers nog hun toestemming geven en zouden meer informatie hebben gevraagd vooraleer een beslissing te nemen.

Het Britse chemiebedrijf Ineos overweegt een tweede investering van tientallen miljoenen op zijn site in Zwijndrecht in de Antwerpse haven. De divisie Ineos Oxide, fabrikant van oxoalcoholen, wil een nieuwe fabriek bouwen om de productie van oxoderivaten op te drijven. Het project zou ook enkele tientallen arbeidsplaatsen creëren. Naast Zwijndrecht zouden ook de fabrieken van Ineos in Dormagen in Duitsland of Lavéra in Frankrijk kandidaat zijn voor de nieuwe investering. In Lavéra heeft Ineos al een oxoalcoholfabriek, maar Graham Beesley, chief executive van de divisie, beklemtoont dat Antwerpen een even valabele kandidaat is voor de investering als de Franse site.

Het Spaanse bedrijf Zara Home, onderdeel van de groep Inditex, heeft voor een kaarsencollectie zonder toelating gebruik gemaakt van een embleem dat door de Limburgse houtsnijder Patrick Damiaens eerder was gemaakt voor het wapenschild van een Nederlandse familie. Dat heeft een rechtbank in Brussel beslist. De Brusselse rechter bepaalde dat Zara Home daarmee het auteursrecht van Damiaens heeft geschonden. De Spaanse keten werd veroordeeld tot een schadevergoeding van 7.500 euro en moet ook de gerechtskosten betalen. Bovendien mogen de kaarsen niet meer in België worden verkocht. Zara Home kan nog wel tegen de beslissing in beroep gaan.

Het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de uitbreiding van het transportbedrijf Essers in Genk is door de Raad van State geschorst. Opgemerkt dat in de ruimtelijke plannen onvoldoende rekening werd gehouden met de impact van een eerdere uitbreiding van het bedrijf en vroegere afspraken over natuurbescherming. Door de uitbreiding, die vierhonderd banen zou creëren, zou immers twaalf hectare bos moeten verdwijnen. Door de beslissing van de Raad van State kan Essers zijn uitbreidingsplannen voorlopig niet doorvoeren. Het bedrijf zegt op zoek te gaan naar noodoplossingen voor de lopende projecten en uit te kijken naar alternatieven in binnenland en buitenland.

Het staalconcern Aperam wil de volgende jaren een budget van 150 miljoen dollar investeren in de modernisering van zijn fabrieken. Tussen 25 procent en 33 procent van die investeringen zullen worden toegewezen aan de vestigingen van Aperam, producent van roestvrij staal, in Genk en Châtelet. Timoteo Di Maulo, chief executive van Aperam, maakt daarbij gewag van investeringen in nieuwe technologieën zoals bigdata, automatisatie en robotisering om de productielijnen competitiever te maken. Het nieuwe budget komt volgens Di Maulo boven de klassieke onderhoudsinvesteringen, waarvoor jaarlijks een bedrag van ongeveer 100 miljoen euro is voorzien.

Het farmabedrijf Alter Pharma uit Brussel is door zijn eigenaar, de familiale groep Van Rompay, te koop gezet. Aan de Britse zakenbank Jefferies zou de opdracht zijn gegeven een koper te zoeken voor het bedrijf, dat gespecialiseerd is in de distributie van generische geneesmiddelen. Zowel industriële groepen als financiële partijen zouden als mogelijk overnemer in aanmerking kunnen komen. Het verkoopproces zou zich echter nog in een beginstadium bevinden. Alter Pharma bestaat uit veertien bedrijven, gespreid over Ierland, België en Luxemburg. Er zou voor de verkoop van het bedrijf een bedrag van 150 miljoen euro worden gevraagd. Alter Pharma boekte vorig jaar een omzet van 71 miljoen euro.

De Amerikaanse basketbalspeler Stephen Curry (29) heeft bij zijn club Golden State Warriors een nieuw contract voor vijf jaar ondertekend. Hij zal daarbij in totaal een salaris van 201 miljoen dollar ontvangen. Curry leidde de Golden State Warriors recent nog naar een tweede Amerikaanse titel in drie jaar tijd. Hij wordt met het nieuwe contract de best betaalde speler uit de geschiedenis van de Amerikaanse National Basketball Association (NBA). Curry krijgt ontvangt immers een jaarloon van 40 miljoen dollar. Het huidige record staat nog op naam van LeBron James van de Cleveland Cavaliers, die vorig seizoen 30,9 miljoen dollar kreeg betaald en volgend jaar 33,3 miljoen dollar zal verdienen.

Meer Nieuws

09:21 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-07-17

Toenemend aantal Britse afgestudeerden voelt zich ondertewerkgesteld

In Groot-Brittannië voelen steeds meer afgestudeerden zichzelf ondertewerkgesteld. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Accenture bij ruim duizend afgestudeerden aan Britse universiteiten. Vastgesteld werd dat 71 procent van de Britse afgestudeerden zichzelf ondertewerkgesteld voelt, tegenover slechts 60 procent twee jaar geleden. De onderzoekers stelden ook vast dat 85 procent van de respondenten een jaarsalaris van meer dan 25.000 pond verwacht, tegenover 70 procent twee jaar geleden. Tevens werd vastgesteld dat 83 procent bereid zou zijn te verhuizen om een carrière te kunnen uitbouwen.

Lees Verder

 

 

18:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jeep meest patriottistische Amerikaanse merk

Autobouwer Jeep wordt in de Verenigde Staten als het meest patriottistische merk bestempeld. De autoconstructeur gaat in de rangschikking de merken Levi Strauss, Disney, Coca-Cola en Ford vooraf. Dat blijkt uit een rapport van consulent Brand Keys. Opgemerkt wordt dat Jeep, Coca-Cola en Levi Strauss ook vijftien jaar geleden al in de top vijf van Brand Keys werden vermeld. Opmerkelijke nieuwkomers in de rangschikking zijn onder meer MSNBC en Fox News op een respectievelijke tiende en vijftiende plaats. Er wordt wel opgemerkt dat de perceptie over patriottisme in de Verenigde Staten een duidelijke wijziging heeft ondergaan.

Lees Verder

 

17:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Digitale sector grootste Europese reclamemedium

De digitale sector heeft zijn dominante positie als belangrijkste reclamemedium van Europa het voorbije jaar nog verder uitgebouwd. Dat blijkt uit een rapport van het Interactive Advertising Bureau Europe. Berekend werd dat de online reclame in Europa een omzet van 41,8 miljard euro heeft laten optekenen. Daarmee boekt de sector ruimschoots 7 miljard euro inkomsten meer dan televisie. Zoekreclame is daarbij met 19,1 miljard euro de belangrijkste online categorie, waarbij een groei werd gerealiseerd met 12,9 procent tegenover het jaar voordien. De sterkste groei werd opgetekend door de mobiele sector.

Lees Verder

 

16:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Cruisesector bouwt capaciteit met 40 procent uit

Wereldwijd zijn bij scheepswerven orders geplaatst voor cruiseschepen met een kwart miljoen passagiers. Daarmee zal de wereldwijde capaciteit tegen het midden van volgend decennium met 40 procent worden verhoogd. Dat gezamenlijke orderboek heeft een totale waarde van 47,6 miljard dollar, maar wordt nog steeds gedomineerd door de Europese werven Fincantieri, Meyer Werft en STX France. In totaal zijn vijfenzeventig schepen besteld. Het grootste aantal orders werd geplaatst bij Fincantieri, waar negenentwintig schepen werden besteld, gevolgd door Meyer Werft met zeventien exemplaren en STX France met twaalf vaartuigen.

Een aantal analisten wijzen erop dat er tijdens de eerste helft van volgend decennium onvermijdelijk nog een aantal orders zullen worden geplaatst, waardoor de vlootcapaciteit uiteindelijk met minstens 50 procent zal toenemen. Er wordt aan toegevoegd dat wereldwijd over vijf jaar 30 miljoen passagiers zullen worden geteld, tegenover 24 miljoen reizigers vorig jaar. Over negen jaar worden 35 miljoen passagiers verwacht, maar tegen eind volgend decennium zou dat aantal tot 40 miljoen opvarenden worden geteld. Bovendien wordt opgemerkt dat vele rederijen ook investeren in de renovatie van hun bestaande vloot, waarbij alleen vorig jaar al een budget van 1,5 miljard dollar werd voorzien.

“De evolutie binnen de sector wordt vooral gedragen door een groeistrategie en de creatie van het megaschip,” benadrukt Tony Peisley, analist van de cruisesector. “Verwacht mag worden dat in de toekomst nog meer megaschepen zullen worden gebouwd en er kan zelfs gewag gemaakt worden van een verdere vergroting van het formaat.” Tevens wordt gewezen op de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Elf van de lopende orders heeft betrekking op schepen die zowel in de havens als op volle zee gebruik van vloeibaar gemaakt gas gebruik zullen maken. Twee orders werden telkens geplaatst door Royal Caribbean International en MSC Cruises. De resterende zeven bestellingen zijn afkomstig van Carnival.

Lees Verder

16:31 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cruiseschepen |  Facebook |

Ook bij bedrog kan creativiteit meerwaarde blijken

Ook bij bedrog kan creativiteit een belangrijke meerwaarde blijken. Partijen die bij bedrieglijke praktijken van enige vindingrijkheid blijkt geven, lopen immers minder kans met repercussies te worden bestraft. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Southern California. De onderzoekers merken op dat creativiteit door de gemeenschap als een positieve en waardevolle eigenschap wordt beschouwd, waardoor vindingrijke bedriegers een aureool krijgen waardoor hun inbreuken gemakkelijker worden verteerd, vooral wanneer de feiten relatief minder schade lijken aan te richten. Er wordt aan toegevoegd dat creatief bedrog ook een besmettelijke werking kan hebben.

Lees Verder

11:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Marketeers sceptisch over bereik commerciële content

Een meerderheid van de marketeers vreest dat minder dan de helft van zijn content uiteindelijk ook de consument bereikt. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau BrightEdge bij meer dan tweehonderdvijftig marketeers van grote multinationals. Vastgesteld werd dat 32 procent van de ondervraagden van mening is dat consument uiteindelijk tussen 10 procent en 25 procent van de marketing-content zal verwerken. Een groep van 28 procent maakt daarentegen gewag van een consumptie tussen 25 procent en 50 procent. Volgens 12 procent wordt zelfs minder dan 10 procent van de content geconsumeerd. Amper 9 procent gelooft in een consumptie van minstens 75 procent.

Lees Verder

 

10:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Amerikaanse ambachtelijke bieren krijgen eigen keurmerk

In de Verenigde Staten heeft de Brewers Association een keurmerk gelanceerd waardoor het publiek de producten van ambachtelijke brouwers van de industriële biermerken kan onderscheiden. De maatregel moet volgens de initiatiefnemers zorgen voor een grotere duidelijkheid op de markt. Opgemerkt wordt dat het publiek steeds vaker klaagt over een gebrek aan transparantie, onder meer omdat ambachtelijke brouwers in toenemende mate door grote bierconcerns worden overgenomen. Ambachtelijke producenten vertegenwoordigen in de Verenigde Staten 99 procent van de actieve brouwerijen, maar hun bijdrage tot de omzet bedraagt 12 procent. De meerderheid van de verkoop is afkomstig van de grote biermerken en geïmporteerde producten.

Lees Verder

09:31 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Londense City probeert bij de Europese Unie de toekomstige belangen van de Britse financiële sector verdedigen. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. Daarbij een plan worden voorgelegd voor de toekomstige verhoudingen wanneer Groot-Brittannië zich uit de Europese Unie terugtrekt. Onder meer zou worden aangestuurd op een onbeperkte toegang tot de wederzijdse markten, terwijl ook een gezamenlijke regelgeving en arbitrage zou worden voorzien. Het initiatief toont volgens de krant dat de Britse financiële sector geen vertrouwen heeft in de strategie die de Britse regering rond de brexit hanteert en weinig geloof hecht aan een gunstige uitkomst.

Het Japanse technologieconcern Toshiba wil zijn divisie Landis+Gyr naar de beurs in Zürich te brengen. De opbrengst van de beursgang moet Toshiba de mogelijkheid helpen bieden de financiële problemen van zijn nucleaire divisie aan te pakken. Landis+Gyr is een ontwikkelaar van intelligente energienetwerken. Gehoopt wordt de beursgang tegen eind september te kunnen realiseren. Volgens sommige bronnen hebben CVC Capital en Hitachi op de divisie al een gezamenlijk bod van ongeveer 2 miljard dollar gedaan. Toshiba heeft een belang van 60 procent in Landis+Gyr. Het andere pakket behoort tot de portefeuille van Innovation Network Corporation of Japan (INCJ)

Het Franse levensmiddelenconcern Danone verkoopt zijn divisie Stonyfield aan landgenoot Lactalis. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 875 miljoen dollar. Stonyfield is een Amerikaanse producent van organische zuivelproducten zoals yoghurt, room en melk. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 370 miljoen dollar. De verkoop van Stonyfield is een gevolg van de overname van het Amerikaanse bedrijf WhiteWave Foods, producent van sojamelk en andere biologische voedingsmiddelen, door Danone. Om voor die transactie - met een waarde van ruim 10 miljard dollar - toelating van de Amerikaanse autoriteiten te krijgen, moet Danone andere activiteiten in de Verenigde Staten afbouwen.

Het Nederlands-Belgisch investeringsfonds Waterland zoekt een overnemer voor het isolatiebedrijf Ipcom uit Gent. Inmiddels zouden al een aantal geïnteresseerde partijen zijn benaderd. Ipcom versnijdt isolatiemateriaal op maat voor de bouwsector en technische infrastructuur, zoals ketels, elektrische installaties en ventilatiesystemen. Het bedrijf werkt met materiaal van leveranciers zoals Saint-Gobain, Paroc, Armacell of Recticel. Waterland nam zeven jaar geleden een belang in het isolatiebedrijf, dat sindsdien vijftien overnames realiseerde en onder meer zijn activiteiten naar Zwitserland en Ierland uitbreidde. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van ongeveer 270 miljoen euro.

Op de scheepswerf Geoje in Zuid-Korea is de drijvende gasfabriek Prelude opgeleverd. Het schip werd gebouwd door Samsung Heavy Industries in opdracht van de Brits-Nederlandse energiegroep Shell en wordt de grootste drijvende fabriek voor vloeibaar aardgas. Financiële details over de investering werden niet bekendgemaakt, maar volgens sommige bronnen zou de Prelude een bedrag van meer dan 10 miljard dollar hebben gekost. Het schip is 488 meter lang en heeft een breedte van 74 meter. De Prelude zal worden ingezet op een gasveld 200 kilometer voor de kust van Australië. De productie kan volgend jaar worden gestart. Volgens Shell zal de Prelude jaarlijks een productie van 3,6 miljoen ton realiseren.

Hinkley Point, de kerncentrale die door de Franse energiegroep Electricité de France (EDF) in Somerset in Engeland wordt gebouwd, zal uiteindelijk 1,5 miljard pond meer kosten dan oorspronkelijk was geraamd. Er moet nu rekening gehouden worden met een totale kostprijs van 20,3 miljard pond. Dat heeft het Franse concern bekend gemaakt. Tevens moet volgens het bedrijf rekening gehouden worden met een vertraging van vijftien minuten. Hinkley Point is de eerste kerncentrale die in Groot-Brittannië sinds twintig jaar geleden wordt gebouwd. De site moet over een periode van zestig jaar 7 procent van de totale elektriciteitsbehoefte van het land leveren. De bouw ging in september vorig jaar van start.

Het Amerikaans technologieconcern Microsoft heeft plannen om zijn commerciële afdelingen te herstructureren. Door de operatie zouden in de divisies verkoop en marketing duizenden banen worden bedreigd. Dat hebben een aantal bronnen tegen het persbureau Bloomberg gemeld. Het bedrijf zou zich volgens de bronnen meer willen concentreren op de verkoop van cloud-diensten, die de levering van software voor desktops zouden moeten vervangen. Microsoft telde eind maart wereldwijd 121.000 medewerkers. Ook vorig jaar meldde Microsoft 2.850 banen te schrappen. Toen verdwenen bij de afdeling verkoop negenhonderd banen. De voorbije jaren werden al verscheidene reorganisaties doorgevoerd.

Het levensmiddelenconcern Unilever verkoopt zijn fabriek in het Nederlandse Oss aan de Zwanenberg Food Group. In de fabriek worden producten van de merken Unox, Bertolli en Knorr geproduceerd. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Opgemerkt wordt dat alle merken en recepten eigendom blijven van Unilever, dat ook verantwoordelijk blijft voor de marketing en verkoop. Unilever zegt te willen profiteren van de innoverende productiemethodes van Zwanenberg. De fabriek telt 325 medewerkers, die de overstap naar Zwanenberg zullen maken. Zwanenberg hevelt ook eigen productie over naar de fabriek in Oss, waardoor de gelegenheid met 20 procent zou toenemen.

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs lijdt sterk onder tegenvallende inkomsten uit zijn beleggingen in grondstoffen. De bank zou dan ook overwegen zich volledig uit de sector terug te trekken. Dat hebben een aantal bronnen tegen het persbureau Bloomberg gemeld. Goldman Sachs is een van de weinig grote zakenbanken die nog een eigen handelsdesk voor grondstoffen heeft. De raad van bestuur van de bank zou volgens Bloomberg een onderzoek naar een eventuele stopzetting van de activiteiten hebben ingezet. Goldman Sachs gaf aan te verwachten dat de slechte prestaties van de grondstoffen zich ook het volgende kwartaal verder zullen doorzetten.

De Britse hotelgroep Queens Moat Houses (QMH) verkoopt zijn Nederlandse dochterketen Bilderberg aan een consortium van de Singaporese vastgoedinvesteerder First Sponsor Group en de Duitse holding Event Hotels. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. Bilderberg heeft in Nederland zeventien luxehotels met restaurants. First Sponsor Group is in Nederland al eigenaar van onder meer de Arena Torens, de Mondriaan Toren en het Munthof in Amsterdam en Berg & Bosch in Bilthoven. Event Hotels is een familiebedrijf uit Keulen en heeft op dit moment elf hotels in Nederland onder beheer. Bilderberg telt 1.360 werknemers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Renkum.

De Amerikaanse autobouwer Tesla heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar iets meer dan 22.000 wagens afgeleverd. Dat betekende een stijging met 53 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Bij het Model S werd een levering van 12.000 exemplaren gemeld. Het Model X kende een productie van 10.000 eenheden. Over de eerste zes maanden van het jaar werd een levering van 47.100 voertuigen gemeld. Wel wordt gemeld dat de productie tijdens het tweede kwartaal werd afgeremd door problemen met de levering van batterijen. Het bedrijf zegt te verwachten dat tijdens de tweede jaarhelft een hogere productie zal worden gerealiseerd dan tijdens de eerste twee kwartalen.

Medewerkers van de Bank of England willen eind juli een stakingsactie houden. Gedurende vier dagen zou het werk worden stilgelegd. Dat heeft de vakbond Unite bekend gemaakt. De actie zou bij de Engelse centrale bank de eerste staking in vijftig jaar zijn. De actievoerders zouden een hoger loon eisen. Onder meer in de diensten onderhoud en beveiliging zou worden gestaakt. Volgens Unite zal de bank door de staking worden platgelegd. De vakbond heeft Mark Carney, gouverneur van de Bank of England, gevraagd om persoonlijk in het arbeidsconflict in te grijpen. De bank zegt dat maatregelen zijn genomen om de dienstverlening tijdens de staking te kunnen garanderen en zegt nog op een oplossing te hopen.

In de Verenigde Staten is de overname van het bedrijf Baker Hughes, dienstverlener voor de oliesector, door het industriële conglomeraat General Electric (GE) afgerond. Dat hebben de twee bedrijven aangekondigd. De overname werd vorig jaar aangekondigd. Door de samensmelting van Baker Hughes met de energiedivisie van General Electric ontstaat een bedrijf met een gecombineerde omzet van 32 miljard dollar. De onderneming wordt onder de naam Baker Hughes als een zelfstandige entiteit op de Amerikaanse beurs genoteerd. General Electric krijgt in de fusiegroep een meerderheidsbelang van 62,5 procent. Aan de aandeelhouders van Baker Hughes wordt 7,4 miljard dollar uitgekeerd.

Deepmind, het dochterbedrijf van Google en gespecialiseerd in artificiële intelligentie, heeft twee jaar geleden in een samenwerking met Britse ziekenhuizen de Britse privacywetgeving overtreden. Dat heeft de Britse dataregulator gemeld. Er zou immers nagelaten zijn aan de patiënten toestemming te vragen voor het gebruik van hun persoonlijke gegevens. De dataregulator beklemtoont dat de privacyrechten niet aan innovatie worden opgeofferd. Bovendien wordt opgemerkt dat Deepmind onvoldoende zorgzaam is omgegaan met de gevoelige patiënteninformatie. Deepmind gaf toe dat de patiënten een betere voorlichting hadden moeten krijgen. De samenwerking is inmiddels aangepast.

Talpa Radio, de radiodivisie van het Nederlandse entertainmentconcern Talpa Media, lanceert samen met elektronicaketen MediaMarkt een dienst voor muziekstreaming. Aan de ontwikkeling van de dienst, die onder de naam Juke op de markt wordt gebracht, werd anderhalf jaar gewerkt. Juke zal muziekzenders, specifiek samengestelde speellijsten en een muziekbibliotheek van 40 miljoen composities aanbieden. De dienst is ondergebracht in een joint-venture, waarvan de partners elk 50 procent bezitten. Talpa Radio en MediaMarkt denken door hun huidige bereik de concurrentie van buitenlandse diensten aan te kunnen. Later zou Juke eventueel ook aan een uitbreiding naar het buitenland kunnen werken.

Meer Nieuws

09:07 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-07-17

Beleving cruciaal voor delen van persoonlijke gegevens

Beleving bepaalt de mate waarin de consument bereid is om persoonlijke gegevens te delen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent RichRelevance bij meer dan drieduizend consumenten in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Vastgesteld werd dat 81 procent van de Europese ondervraagden erkent bereid te zijn om in ruil voor ervaringen persoonlijke gegevens te delen, maar in de Verenigde Staten valt dat cijfer terug tot 63 procent. De grootste openheid voor nieuwe technologieën kon worden opgetekend in Frankrijk, gevolgd door Groot-Brittannië en Duitsland.

“Retailers worden wereldwijd geconfronteerd met dalende verkopen en winkelsluitingen en de sector probeert dan ook van digitale technologieën gebruik te maken om nieuwe modellen te ontwikkelen,” benadrukken de onderzoekers. “Technologieën kunnen veel mogelijkheden bieden, maar anderzijds moet worden vermeden dat de consumenten worden afgeschrikt.” Uit de studie bleek volgens RichRelevance alvast dat Europese consumenten zich met de nieuwe technologieën comfortabeler voelen dan hun Amerikaanse collega’s. Bovendien kon worden vastgesteld dat niet alle nieuwe technologieën op een grote bijval van de consumenten kunnen rekenen.

Onder meer bleek vingerafdrukken en stemherkenning kunnen op een sterke interesse bij de consument rekenen. Dat geldt voor een meerderheid van de consumenten in Frankrijk en Duitsland ook voor interactieve paskamers, maar in Groot-Brittannië valt het enthousiasme voor deze toepassingen terug tot 44 procent. Daarnaast kan ook in het algemeen positieve reacties worden opgetekend voor het contactloos shoppen en de inzet van robots als winkelpersoneel. Daarentegen blijkt een grotere terughoudendheid tegenover onder meer gezichtsherkenning om aan het personeel de voorkeuren van de shoppers te communiceren, hoewel toch een grotere tolerantie tegenover vorig jaar kon worden gemeld.

De grootste tegenstand kan echter worden opgemerkt tegen artificiële intelligentie die zonder menselijke inmenging producten voor shoppers zou kiezen en bestellen. Ook de inzet van chatbots wordt nog steeds door een belangrijk gedeelte van de consumenten afgewezen.

Lees Verder

16:36 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: shopping |  Facebook |

Sterke waarden en relevant aanbod garanderen verkoop

Meer dan de helft van de consumenten blijft van dezelfde merken, websites en winkels gebruik maken zonder in andere alternatieven belangstelling te tonen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Direct Marketing Association (DMA) en Foresight Factory. De onderzoekers stelden daarbij vast dat 55 procent van de ondervraagden zich loyaal toont. Toch kon ook worden opgemerkt dat meer dan 80 procent van de consumenten bereid zou zijn tijd te investeren in het onderzoek naar producten die de beste waarde vertegenwoordigen. Tegelijkertijd wordt opgemerkt dat 46 procent van de respondenten toegeeft moeilijkheden te ervaren bij de identificatie van merken en bedrijven die kunnen worden vertrouwd.

Lees Verder

15:40 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ransomware keert terug naar eerdere slachtoffers

Bedrijven die het slachtoffer geworden zijn van ransomware, dreigen ook in de toekomst het doelwit van een nieuwe aanvaller te zullen worden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Druva bij meer dan achthonderd internationale ondernemingen. Vastgesteld werd dat 50 procent van de slachtoffers van ransomware meer dan één keer werden aangevallen. Er wordt aan toegevoegd dat ransomware aan het bedrijfsleven het voorbije jaar ongeveer 1 miljard dollar schade heeft opgeleverd. Tevens werd opgemerkt dat de activiteit van ransomware op één jaar tijd ongeveer een verviervoudiging heet gekend.

Lees Verder

 

14:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Canada land met de beste reputatie ter wereld

Geen enkel land heeft wereldwijd een betere reputatie dan Canada. Dat is de conclusie van een rapport van het Reputation Institute over het internationale imago van vijfenvijftig grote economieën. Canada voert die rangschikking aan met 82,8 punten. Zwitserland eindigde met een nagenoeg identieke score op de tweede plaats, terwijl Zweden met een totaal van 81,9 punten als derde eindigde. De top tien bestaat verder uit Australië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Finland, Denemarken, Nederland en Ierland. Verder kon worden vastgesteld dat de Verenigde Staten op één jaar tijd tien posities heeft verloren en nu op een 38ste plaats kan worden teruggevonden.

“Canada is een veilig land, maar geniet ook op ethisch gebied een sterk imago,” benadrukt het Reputation Institute. “Bovendien beschikt het land ook over een efficiënte regering.” Sinds het begin van dit decennium werd Canada door het Reputation Institute al vier keer tot wereldwijd lijstaanvoerder bekroond. Drie jaar geleden moest het Noord-Amerikaanse land zijn meerdere erkennen in Zwitserland en vorig jaar stond Zweden op de eerste plaats. In beide gevallen eindigde Canada op de tweede plaats. Er wordt daarbij op gewezen dat Canada zowel in eigen land als internationaal op een bijzonder sterke reputatie kan terugvallen. Dat is niet alleen belangrijk voor het toerisme, maar ook voor export en buitenlandse investeringen.

De onderzoekers wijzen verder op de opmerkelijke stijging van Griekenland, dat het voorbije jaar een winst van 14,3 procent liet optekenen, gevolgd door de Verenigde Arabische Emiraten en Egypte, die respectievelijk een stijging met 13,6 procent en 10,7 procent konden melden. Tevens wordt opgemerkt dat Groot-Brittannië onder de impact van de brexit in de rangschikking vijf plaatsen diende in te leveren en tot een achttiende plaats is teruggevallen. Dat kan volgens de onderzoekers belangrijke invloed hebben op de buitenlandse investeringen, de internationale handel en de nationale arbeidsmarkt. Anderzijds bleek dat het Britse zelfbeeld met 7,5 procent is gestegen.

België eindigde op een vijftiende plaats.

Lees Verder

14:10 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reputatie, canada |  Facebook |

Geloof in vrije wil stuurt tolerantie tegen onethisch gedrag

In landen met een transparante overheid en lage corruptieniveaus, blijkt het geloof in de vrije wil een belangrijke aanwijzing voor een gebrek aan tolerantie voor onethisch gedrag en een grotere wens om criminele daden harder te bestraffen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Minnesota op basis van een analyse van meer dan 65.000 residenten in zesenveertig naties. In landen met een zwakke overheid en corrupte leiders heeft de vrije wil volgens de onderzoekers daarentegen geen invloed op de tolerantie tegenover onethisch gedrag, maar wel kan een verband worden opgetekend met de wens voor een bestraffing van criminelen.

Lees Verder

 

13:49 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Video heeft een optimale mobiele aanpak nodig

Video heeft een optimale mobiele aanpak nodig. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Mighteor, gespecialiseerd in digitale videoproducties, waaruit bleek dat 77 procent van de mobiele consumenten afhaakt wanneer geen optimale service wordt geboden. Uit het onderzoek bleek verder nog dat 20 procent van de millennials een voorkeur vertoont voor content met een lengte tussen vijf en vijftien minuten. Tevens werd vastgesteld dat 85 procent van de consumenten bij het bekijken van online video aangeeft liever gebruik te maken van applicaties dan van mobiele browsers.

Lees Verder

 

12:49 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Websites retailers moeten sneller reageren

Websites van retailers en andere handelaars hebben teveel tijd nodig om volledig op te laden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Retail Systems Research (RSR) naar de websites van een tachtigtal retailers. De onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat de websites op mobiele apparaten gemiddeld 9,5 seconden nodig hadden om op te laten. Op desktops bleek dat tijdsbestek zelfs verder op te lopen tot meer dan zestien seconden. Nochtans zijn experts het eens dat websites binnen maximaal drie seconden toegankelijk moeten zijn om te vermijden dat consumenten hun interesse verliezen en een ander online bestemming opzoeken.

“Uit eerder onderzoek blijkt dat elke seconde vertraging bij het opladen van de website de kans op een transactie met ongeveer 7 procent doet dalen,” benadrukken de onderzoekers. “Retailers worden geconfronteerd met een moeilijke keuze tussen hogere online snelheden en rijke webervaringen. Daardoor proberen sommige handelaars zoveel mogelijk functies samen te duwen, ongeacht de impact op de prestaties van de website, terwijl anderen ervoor kiezen de online activiteit zo slank mogelijk te houden om tijdwinst te kunnen garanderen. In de huidige omgeving kan men zich dergelijke keuzes echter niet meer veroorloven. Een rijke webervaring moet gepaard gaan met een hoge online snelheid.”

Uit het onderzoek bleek dat de retailers op hun websites gemiddeld zeventig ecommerce-applicaties van derde partijen gebruiken. Tussen 50 procent en 75 procent van het tijdverlies zou echter aan deze applicaties moeten worden toegeschreven. “Applicaties van externe partners kunnen de ervaring van de klant weliswaar versterken, maar kunnen ook een grote druk leggen op de performantie van de website,” benadrukt Nikki Baird, managing partner van Retail Systems Research. “Er moet worden vastgesteld dat er bij veel online retailers nog een grote ruimte voor verbetering kan worden vastgesteld. Daardoor kunnen ook nieuwe opportuniteiten worden gecreëerd om de digitale beleving te versterken.”

Lees Verder

11:52 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: website |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Franse oliemaatschappij Total tekent in iran een contract voor de ontwikkeling van een nieuwe fase van het offshore gasveld South Pars. Met de overeenkomst is een bedrag gemoeid van 4,8 miljard dollar. Total krijgt een belang van 50,1 procent in het project. De rest van de participatie wordt gedeeld door China National Petroleum Corporation (CNPC) en de Iraanse groep Petropars, die respectievelijk 30 procent en 19,9 procent van het pakket in portefeuille hebben. Total raamt dat het project, de elfde fase van South Pars, een productie van 370.000 vaten per dag zal opleveren. South Pars is het grootste offshore gasveld van de wereld. Sinds vorig jaar zijn economische sancties tegen Iran opgeheven.

De Britse regering is van plan het visserijverdrag met verschillende lidstaten van de Europese Unie eenzijdig op te zeggen. Het initiatief zou voor Groot-Brittannië een eerste stap zijn om weer zeggenschap over eigen wateren te krijgen. Dat heeft Michael Gove, Brits minister van leefmilieu, tegenover Britse media gezegd. Het akkoord geeft deelnemende landen toestemming om te vissen in wateren die tussen de zes en twaalf zeemijlen van de Britse kust liggen. Het verdrag heeft betrekking op onder meer Ierland, Nederland, Frankrijk, Duitsland en België. Het akkoord werd in het midden van de jaren zestig ondertekend. Ook Britse schepen zullen nu worden geweerd voor de kust van andere Europese landen.

India heeft bij de hervorming van zijn belastingstelsel de registratie van meer dan honderdduizend bedrijven ongedaan gemaakt. De bedrijven handelden volgens de Indiase premier Narendra Modi in strijd met de wet. Hij waarschuwde dat nog meer ondernemingen zullen worden gesanctioneerd. Naar driehonderdduizend bedrijven zou nog een onderzoek worden gevoerd. Bij de eerdere hervorming van het Indiase monetaire stelsel, waarbij de biljetten van vijfhonderd en duizend roepie waren afgeschaft, zou volgens de premier gebleken zijn dat een grote groep bedrijven zich aan allerlei onregelmatigheden hadden geleend. Modi zegt tegen zwart geld en corruptie te strijden.

De Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij South African Airways heeft van de nationale overheid bijkomende financiële middelen gekregen om zijn schuldeisers te kunnen betalen. Dat heeft de Zuid-Afrikaanse regering bekend gemaakt. De omvang van de financiële tussenkomst werd niet bekendgemaakt, maar wel werd meegedeeld dat de maatschappij door de steun zijn schuld van ongeveer 154 miljoen euro aan de bank Standard Chartered zal kunnen terugbetalen. Het Zuid-Afrikaanse ministerie van financiën bevestigde eerder dat de luchtvaartmaatschappij aan een zevental crediteuren in totaal ruim 590 miljoen euro moet terugbetalen. De maatschappij worstelt met grote financiële problemen.

De Chinese overheid gaat zich landelijk meer richten op kunstmatige intelligentie-projecten (AI). Daarmee wil het land de productiviteit binnen zijn bedrijven verhogen. Dat heeft Wan Gang, Chinees minister van wetenschap en technologie, bekend gemaakt. China is van plan meerdere projecten met kunstmatige intelligentie te starten, waarbij het gebruik van de technologie wordt onderzocht. Op termijn moet de technologie volgens de minister frequenter worden gebruikt in het onderwijs, de gezondheidszorg en de beveiligingswereld. De Chinese overheid wil samenwerking met buitenlandse bedrijven stimuleren. Wan hoopt dat technologiebedrijven ook onderzoekscentra in China zullen vestigen.

Facebook heeft zijn algoritme aangepast om spammers en nepnieuws gemakkelijker te identificeren en de betrokken  links te verbergen. Dat heeft Facebook aangekondigd. Volgens het sociale netwerk is een kleine groep dagelijks verantwoordelijk voor de publicatie van een grote hoeveelheid berichten, wat volgens Facebook in het overzicht van bevriende gebruikers tot spam leidt. Het platform wil met het vernieuwde algoritme vooral clickbait en nepnieuws bestrijden. Daarmee moet de informatiewaarde van het nieuwsoverzicht van Facebook gevoelig worden versterkt. Er werd wel benadrukt dat aan andere berichten - zoals foto’s, video’s of statusupdates - niet zal worden geraakt.

In Duitsland is een wet aangenomen waarmee sociale media zoals Facebook en Twitter een boete van maximaal 50 miljoen euro kunnen krijgen als ze haatzaaiende berichten niet verwijderen. Dat heeft het magazine Der Spiegel gemeld. De betrokken berichten moeten na een melding binnen een periode van vierentwintig uur worden verwijderd. Onder meer wordt gewezen op laster en het aanzetten tot geweld en haat. Indien het bericht niet wordt verwijderd, dreigt een boete van 5 miljoen euro, die uiteindelijk tot maximaal 50 miljoen euro kan oplopen. De nieuwe wet wordt in oktober van kracht. Critici noemen de wet een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting.

In Rotterdam heeft de maritieme groep Boskalis zijn nieuwe baggerschip Helios gedoopt. De Helios is een megasnijkopzuiger en werd speciaal ontwikkeld voor baggerwerk in extreem harde grond. Het schip zal onder meer worden ingezet bij baggerwerken in de haven van Duqm in Oman. Met de bouw van de Helios zou een investering zijn gemoeid van ongeveer 170 miljoen euro. Het schip heeft een lengte van 152 meter en een breedte van 28 meter en kan baggeren op dieptes van zes tot vijfendertig meter. Daarmee is de Helios de grootste en krachtigste snijkopzuiger die Boskalis heeft laten bouwen. Tegen eind dit decennium zou Boskalis ook een zusterschip van de Helios in de vaart nemen.

Autofabrikanten investeren sinds de beslissing over de brexit veel minder in de Britse autosector. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. In de eerste helft van dit jaar werd nog 322 miljoen pond geïnvesteerd, tegenover 1,66 miljard pond over de volledige periode van twaalf maanden vorig jaar. Het jaar daarvoor werd nog een investering van 2,5 miljard pond opgetekend. De afname is volgens de krant sterker dan verwacht en ook de volgende zes maanden zouden geen grote investeringen meer worden voorzien. Volgens een woordvoerder van de Britse autosector willen de fabrikanten meer zekerheid vooraleer opnieuw grote investeringen te overwegen.

De Zweedse kledingketen Hennes & Mauritz (H&M) heeft tijdens het tweede kwartaal van zijn boekjaar, dat eind mei werd afgesloten, een omzet van 59,5 miljard Zweedse kroon of 6,1 miljard euro gerealiseerd. Dat betekende een stijging met 10 procent tegenover dezelfde periode vorig boekjaar. De nettowinst steeg met 11 procent tot 607 miljoen euro. Het bedrijf profiteerde naar eigen zeggen van een groei van het winkelbestand, een stijging van de online verkoop en kostenbesparingen. De keten kondigde verder aan de voorbije periode winkels te hebben geopend in Kazachstan en Colombia. Dit jaar zijn ook nog openingen gepland in IJsland, Vietnam en Georgië.

Blokker Holding gaat niet meer verder met de ombouwoperatie van Bart Smit naar Intertoys in België en Luxemburg. Het Nederlandse winkelbedrijf wil kopers van de speelgoedketens, die in de etalage staan, daarmee de kans geven zelf over hun toekomststrategie te beslissen. Dat heeft een woordvoerder van Blokker bekend gemaakt. Blokker kondigde vorig jaar aan dat alle filialen van Bart Smit en Toys XL verder zouden gaan onder de naam Intertoys. Dit betrof in totaal bijna 250 winkels. Uiteindelijk werden de speelgoedketens echter in de etalage geplaatst. De ombouw was in België in april al tijdelijk uitgesteld omdat de naam van Intertoys slechts weinig bekend was.

Het Russische applicatiebedrijf Telegram gaat toch akkoord met de eis van de Russische telecomautoriteit Roskomnadzor om zich te laten inschrijven bij een register van overheidsdiensten. Dat heeft het Russische persbureau Tass gemeld. De Russische mediaregulator had eerder nog geblokkeerd Telegram te zullen blokkeren indien het bedrijf geen informatie zou verstrekken. Pavel Durov, oprichter van Telegram, weigerde lange tijd aan de eisen van de Russische overheid te voldoen. Durov zegt wel informatie over het bedrijf te willen leveren, maar benadrukt dat Russische overheidsdiensten geen inzage zouden krijgen in de chatbestanden van gebruikers.

Bij Uber wist niemand dat Anthony Levandowski, die was aangeworven om zelfrijdende autotechnologie te helpen ontwikkelen, geheime documenten van zijn vorige werkgever in bezit had. Dat heeft Uber in documenten voor de rechtbank gemeld. Levandowski werkte bij Waymo, een zusterbedrijf van Google, aan de ontwikkeling van technologieën voor zelfrijdende auto’s, waarna hij overging tot de oprichting van een eigen bedrijf, dat nadien door Uber zou worden overgenomen. Waymo heeft Uber ervan beschuldigd 14.000 documenten met gestolen bedrijfsgeheimen in bezit te hebben. Uber zegt niet op de hoogte te zijn geweest van de activiteit van Levandowski, die inmiddels is ontslagen.

De Canadese constructeur Bombardier stapt opnieuw naar de Raad van State tegen de toewijzing van een order van De Lijn aan de Spaanse groep Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF). Dat hebben woordvoerders van Bombardier Transportation bevestigd. De Raad van State had in november vorig jaar de toewijzing van een order van 146 trams aan de Spaanse groep geschorst. Vorige maand gunde De Lijn een eerste schijf van vierentwintig trams opnieuw toe aan de Spaanse groep, al was er sprake van een mogelijke commerciële samenwerking met Bombardier. De Canadese groep zegt dat De Lijn echter niet grondig op de bezwaren van de Raad van State heeft geantwoord.

Het Nederlandse concern IMCD, producent van chemicaliën, neemt zijn Italiaanse sectorgenoot Neuvendis over. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. Neuvendis is vooral actief met de distributie van chemische producten aan de bouwsector, fabrikanten van verf en kunststoffen, inkten en de lederindustrie. Het Italiaanse bedrijf heeft een twintigtal medewerkers en realiseerde vorig jaar een omzet van 26,3 miljoen euro. Dankzij de overname van Neuvendis kan IMCD zijn positie op de markt voor specialistische chemicaliën in Italië en Zuid-Europa versterken. Volgens het Nederlandse bedrijf vormt Neuvendis een uitstekende aanvulling op zijn bestaande activiteiten.

Meer Nieuws

10:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-07-17

Gebrek aan sociale isolatie leidt tot gezondheidsproblemen

Een gebrek aan sociale isolatie kan het risico op gezondheidsproblemen verhogen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Pennsylvania naar de impact van sociale isolatie op de gezondheid bij fruitvliegen. Opgemerkt wordt dat sociale isolatie aanleiding kan geven tot een brede waaier van gezondheidsproblemen, terwijl ook een negatieve impact op de levensverwachting wordt opgetekend. Benadrukt wordt dat het verdedigingssysteem van het lichaam een bescherming biedt tegen stress, maar er wordt aan toegevoegd dat een chronische activering de lichaamscellen kan beschadigen.

Lees Verder

 

16:32 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nachtwerk bemoeilijkt herstel genetische schade

Een nachtploeg kan ervoor zorgen dat het herstel van genetische schade wordt belemmerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het British National Cancer Institute. De onderzoekers wijzen erop dat nachtwerk een bijzonder complex gegeven is. Er is immers de aanwezigheid van kunstlicht, maar ook moet er rekening worden gehouden met een verstoring van de nachtrust. De onderzoekers wijzen erop dat deze problemen onder meer tot genetische schade kunnen leiden, die zonder herstel uiteindelijk tot een mutatie kunnen leiden die mogelijk kanker tot gevolg zouden kunnen hebben.

Lees Verder

 

16:23 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Angst vormt een grote bedreiging voor succes

Het vooruitzicht aan een test onderworpen te worden, kan bij een groep personen een pathologische vorm van angst doen ontstaan. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Ludwig Maximilian Universität München. Deze pathologische angstsituaties gaan vaak gepaard met plotselinge paniekuitbraken, een onregelmatige hartslag en zweetaanvallen. De problemen vormen aan universiteiten de sterkste reden voor de uitval, maar de onderzoekers merken op dat het probleem kan worden aangepakt. Volgens de onderzoekers geeft 53 procent van de studenten in Duitsland geconfronteerd te worden met stressniveaus die niet met alledaagse strategieën kunnen worden opgevangen.

Lees Verder

 

16:12 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Overdreven zelfvertrouwen kan nefaste gevolgen hebben

Een overdreven zelfvertrouwen kan uiteindelijk negatieve uitkomsten hebben. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Bangor University. De onderzoekers zeggen immers te hebben moeten vaststellen dat een overdreven zelfvertrouwen een negatieve impact heeft op het volume inspanningen die in een taak worden geïnvesteerd. Een overdreven zelfvertrouwen zorgt er immers voor dat de kandidaten niet langer de nood voelen om alle middelen in de opdracht te steken. Vooral wanneer onvoldoende informatie beschikbaar is over de prestatieniveaus, dreigt volgens de onderzoekers een overdreven zelfvertrouwen.

Lees Verder

 

16:01 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Video wordt vooral in langere formaten bekeken

De meerderheid van de tijdsbesteding aan digitale video kan inmiddels worden gelinkt aan langere formaten, met een duur van meer dan twintig minuten. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Ooyala. Terwijl in het verleden vooral korte videoformaten konden worden vastgesteld, vertonen langere programma's inmiddels op alle platformen de meerderheid van de sessies. Op televisie hebben de langere formaten een aandeel van 98 procent, tegenover 83 procent vorig jaar, maar ook bij de smartphones kon een toename van 29 procent naar 55 procent worden gemeld. Bij tablets was er een stijging van 51 procent naar 81 procent, terwijl bij personal computers gewag werd gemaakt van een stijging van 35 procent tot 65 procent.

Lees Verder

 

15:49 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Competentie zorgt ook voor grotere veerkracht

Traumatische gebeurtenissen, zoals een terroristische aanval of een natuurramp, kunnen op kinderen een blijvende impact hebben. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Iowa State University. Kinderen met een hoger competentieniveau bleken volgens de onderzoekers een grotere veerkracht te vertonen, terwijl ook minder symptomen van posttraumatische stress konden worden opgetekend. De onderzoekers zeggen dat ouders weliswaar niet moeten proberen te beletten dat deze gebeurtenissen door hun kinderen worden bekeken, maar wel zou het tijdsgebruik kunnen worden beperkt en zou voor de nodige begeleiding moeten worden gezorgd.

Lees Verder


15:37 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Grensmuur vooral een bedreiging voor biodiversiteit

Een fysieke grensmuur is niet efficiënt om illegale migranten tegen te houden, maar kan wel een probleem vormen voor de biodiversiteit. Dat is de conclusie van apport van wetenschapsjournalist Lesley Evans Ogden. Opgemerkt wordt dat een muur populaties kan scheiden, waardoor de reproductie en de overlevingskans van de soort in het gedrang zou kunnen worden gebracht. Zelfs wanneer er geen fysieke barrières aanwezig zijn, kunnen grenspatrouilles volgens haar de leefgebieden van een aantal soorten verstoren. Anderzijds blijkt een grensmuur volgens Ogden weinig impact te hebben op de activiteit van mensensmokkelaars.

Lees Verder

 

15:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Sportartikelenfabrikant Nike wordt de volgende vijf seizoenen kledingsponsor van de Engelse voetbalclub Tottenham Hotspur. Het bedrijf heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met de Londense club, die het voorbije seizoen als tweede eindigde in de Premier League. Het contract zou een waarde hebben van ongeveer 30 miljoen pond per jaar. De voorbije vijf jaar werkte Tottenham Hotspur samen met Under Armour. Nike heeft nu een akkoord met de drie teams die het voorbije seizoen de rangschikking hebben aangevoerd. Ook landskampioen Chelsea en Manchester City hebben Nike immers als kledingsponsor. Tottenham Hotspur bouwt aan White Hart Lane een nieuw stadion en speelt volgend seizoen op Wembley.

De Verenigde Staten willen voor 1,3 miljard dollar wapens leveren aan Taiwan. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van landsverdediging bevestigd. Het contract omvat onder meer raketten en geleide bommen, naast het onderhoud en upgrades van reeds geleverde wapens, zoals een luchtafweersysteem. Het Amerikaanse Congres moet de verkoop wel nog goedkeuren, maar dat lijkt slechts een formaliteit. Het order is de eerste wapenlevering aan Taiwan onder president Donald Trump. De leveringen zouden China tegen het hoofd kunnen stoten, maar de Verenigde Staten zeggen dat het order tegemoetkomt aan de veiligheidsnoden van Taiwan. Twee jaar ontving Taiwan ook voor 1,8 miljard dollar Amerikaanse wapens.

Paul McCartney en het muzieklabel Sony hebben een compromis bereikt in hun dispuut rond de auteursrechten op het oeuvre van The Beatles. Dat heeft het magazine Hollywood Reporter gemeld. Financiële details over het akkoord werden niet meegedeeld. McCartney probeert al jaren de rechten terug te krijgen van de composities die hij samen met John Lennon heeft geschreven. Sony kocht acht jaar geleden de rechten uit de erfenis van zanger Michael Jackson, die de catalogus in het midden van de jaren tachtig voor een bedrag van 50 miljoen dollar had verworven. Sony had eerder gemeld niet bereid te zijn om de rechten op de portfolio van The Beatles zomaar af te staan.

Steeds meer maffiabendes uit Sicilië wijken uit naar Duitsland omdat ze in hun thuisland in financiële moeilijkheden komen. Dat heeft de Britse krant The Guardian gemeld. De Siciliaanse bendes zouden immers in Italië zware klappen hebben gekregen van de economische crisis en van de strijd van de overheid tegen de georganiseerde misdaad. Onder meer zouden de Italiaanse bendes een nieuwe toekomst zoeken in Baden-Württemberg, één van de meest welvarende regio’s van Duitsland. Onder meer de Siciliaanse maffiafamilie Mondino uit Palermo zou in Duitsland actief zijn, net zoals de Cosa Nostra. Onder meer de Siciliaanse bouwsector, één van de werkterreinen van de maffia, heeft zware klappen gekregen.

Bij autobouwer McLaren, constructeur van racewagens, heeft Ron Dennis zijn functie als bestuursvoorzitter neergelegd. Dennis maakte bekend ook zijn aandelen in McLaren te verkopen. Daarmee neemt McLaren na zesendertig jaar definitief afscheid van de autobouwer. Dennis werd in november vorig jaar al gedwongen zijn functie als directeur van McLaren neer te leggen. Hij werd in die functie vervangen door Zak Brown. Weliswaar bleef Dennis toen nog wel aan als bestuursvoorzitter, maar hij trok zich toen al volledig terug uit de race-activiteit van het merk. McLaren heeft al sinds de Grand Prix van Brazilië vijf jaar geleden geen race meer gewonnen. Het team ondervindt ook nu zware problemen met de motoren van Honda.

Luchthaven Brussels Airport doet voortaan beroep op de humanoïde robot Bruce Pepper om reizigers te begeleiden. De robot kan niet alleen de boardingpass lezen en informatie over de vluchten en de betrokken vertrekgates verstrekken, maar geeft ook nieuws over de weersomstigheden op de plaats van bestemming. Ook geeft Bruce Pepper tips en informatie over winkels en restaurants op de luchthaven en kan hij de weg naar de toiletten wijzen. Brussels Airport benadrukt wel dat ook het personeel van de luchthaven verder ter beschikking blijft staan om de reizigers verder te helpen. Robot Pepper werd ontwikkeld door het bedrijf Softbank Robots. Ook op de luchthaven van Oostende is al een robot operationeel.

De Efteling heeft zijn nieuwe attractie Symbolica officieel in gebruik genomen. Met de bouw van de attractie was een investering gemoeid van ongeveer 35 miljoen euro. Daarmee is Symbolica de duurste attractie uit de geschiedenis van het Nederlandse themapark. De attractie heeft een oppervlakte van 3.600 vierkante meter en reikt tot 30 meter hoog. Symbolica kan per uur maximaal veertienhonderd bezoekers ontvangen. Een bezoek aan de attractie duurt zeven minuten. Verwacht wordt Symbolica snel de meest populaire attractie van De Efteling zal worden en daarmee Droomvlucht van de troon zal stoten. De Efteling wil tegen eind dit decennium 5 miljoen bezoekers per jaar ontvangen.

De Franse divisie van Volkswagen heeft aan het hoofdkwartier jarenlang verkeerde cijfers gepresenteerd. Daarmee zou de Frans divisie een overdreven positieve indruk hebben willen wekken. De praktijken zouden begin dit decennium van start zijn gegaan en zouden betrekking hebben gehad op de merken Volkswagen, Audi, Skoda en Seat. Dat heeft het magazine Der Spiegel gemeld. In totaal zouden achthonderdduizend wagens bij de constructies zijn betrokken. Matthias Müller zou in april dit jaar een intern rapport over de praktijken hebben ontvangen. Jacques Rivoal, hoofd van de Franse divisie van Volkswagen, moest daarop vertrekken, al werd officieel gewag gemaakt van strategische verschillen.

De Duitse ontwerper Philipp Mainzer heeft bij het Bundesgerichtshof in Karlsruhe klacht neergelegd tegen de Zweedse meubelgroep Ikea, die ervan beticht werd zich met zijn bedtype Malm aan plagiaat schuldig te hebben gemaakt. Mainzer beweert voor het Duitse meubelmerk e15 het bedmodel Mo ontworpen te hebben. Dat model kwam vijftien jaar geleden op de markt. Eén jaar later volgde het type Malm van Ikea. Volgens Mainzer zijn er tussen beide types opvallende gelijkenissen. Ikea betoogt echter dat beide ontwerpen tegelijkertijd werden ontwikkeld. Daardoor zou Malm volgens de Zweedse groep volgens de Duitse wet dan ook afgeschermd zijn tegen het patent dat voor Mo was verkregen.

De Vlaamse Radio en Televisie (VRT) zal nog zeker gedurende zes jaar de Tour de France kunnen uitzenden. Daarover heeft de Vlaamse omroep een akkoord gesloten met Amaury Sport Organisation (ASO), de eigenaar van het sportevenement. Het huidige contract loopt over twee jaar af, maar is nu nog eens met vier jaar verlengd. Naast de Tour de France omvatten de rechten ook de uitzendingen op wedstrijden zoals Parijs-Roubaix, Parijs-Nice, Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl, het Criterium du Dauphiné, Parijs-Tours en de Grote Prijs van Frankfurt. Door het contract kan de Vlaamse omroep naar eigen zeggen ook de volgende jaren een aantrekkelijk, relevant en consistent wieleraanbod garanderen.

Door een halvering van de kosten moet het technologiebedrijf Option tegen eind dit jaar opnieuw rendabel zijn. Dat heeft Eric Van Zele, voorzitter van de onderneming, tijdens de algemene vergadering van de onderneming tegenover de aandeelhouders bevestigd. Met een halvering van de kosten verwacht Van Zele naar eigen zeggen tijdens de tweede jaarhelft een operationele winst te kunnen boeken. Hij voegde eraan toe dat inmiddels het grootste deel van de schuldenberg van Option al kon worden weggewerkt. De kosten werden tot 3 miljoen euro gehalveerd. Tevens werden twaalf banen geschrapt, waardoor de onderneming nog een dertigtal werknemers overhoudt. Ooit had Option zevenhonderd medewerkers.

Warren Buffett gaat een optie lichten op 700 miljoen aandelen die zijn holding Berkshire Hathaway zes jaar geleden had verworven bij een investering van 5 miljard dollar in Bank of America. De transactie heeft een waarde van 17 miljard dollar, waardoor hij op de investeringen uiteindelijk een meerwaarde van 12 miljard dollar realiseert. Door de investering van onder meer Warren Buffett moest Bank of America destijds de nodige middelen verzamelen om de verliezen door de financiële crisis in de Verenigde Staten te kunnen opvangen. Buffett wordt door de lichting van de optie meteen ook de grootste aandeelhouder van Bank of America, de tweede grootste bank van de Verenigde Staten. Die positie heeft hij ook al bij Wells Fargo.

In Japan is het proces tegen drie voormalige topfiguren van het energiebedrijf Tepco van start gegaan. Het drietal moet zich verantwoorden voor de rol die Tepco heeft gehad bij de ramp in zijn kerncentrale in Fukushima. Voormalig bestuursvoorzitter Tsunehisa Katsumata (77) en twee hogere kaderleden Sakae Muto (66) en Ichiro Takekuro (71) moeten zich voor de rechtbank verantwoorden wegens nalatigheid. Het bedrijf wordt ervan beticht onvoldoende voorzorgsmaatregelen te hebben genomen voor de risico’s van een tsunami. De betichten houden echter hun onschuld staande en benadrukken dat een dergelijk ongeval nooit had kunnen voorzien. Ze hebben wel hun verontschuldigingen aangeboden.

Kledingmerken en kledingwinkels hebben het veiligheidsakkoord voor Bangladesh verlengd. Dat heeft de Schone Kleren Campagne bekend gemaakt. Het huidige akkoord loopt tot en met volgend jaar, maar werd nog eens met drie jaar verlengd. Bij de overeenkomst zijn onder meer bedrijven zoals Hennes & Mauritz (H&M), Zara, Primark en Clemens & August (C&A), net zoals vakbonden en een aantal andere sociale organisaties. Door de overeenkomst stellen de kledingbedrijven zich akkoord met onafhankelijke inspecties in hun fabrieken in Bangladesh. Het originele akkoord werd vier jaar geleden gesloten in een reactie op een brand in een kledingfabriek in Dhaka, waarbij elfhonderd arbeiders om het leven kwamen.

Luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) heeft van de Britse autoriteiten toestemming gekregen om tijdens een stakingsactie van het personeel vliegtuigen van Qatar Airways in te zetten. Een gedeelte van het cabinepersoneel van British Airways heeft beslist om de eerste twee weken van de maand juli het werk neer te leggen. Reden is de onvrede bij het personeel voor het schrappen van reisvoordelen voor actievoerders. Volgens vakbond Unite zouden zeker tweeduizend medewerkers aan de actie deelnemen. Om de passagiers toch op hun bestemming te krijgen, wil British Airways negen toestellen van Qatar Airways inzetten. Qatar Airways heeft een belang in International Air Group (IAG), het moederbedrijf van British Airways.

Meer Nieuws

08:11 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |