21-08-17

Nieuwsoverzicht

De top van Air Berlin wil haast maken met de verkoop van de boedel. Dat heeft Thomas Winkelmann, topman van Air Berlin, tegenover Duitse media gemeld. Volgens Winkelmann moet de verkoop uiterlijk in september zijn afgerond, zodat kan worden gegarandeerd dat klanten in de luchtvaartmaatschappij vertrouwen houden. Een verkoop aan één partij is echter uitgesloten. Air Berlin is een voormalige dochter van Etihad, maar heeft het faillissement gevraagd. Door een overbruggingskrediet van 150 miljoen euro kunnen de activiteiten drie maanden worden verder gezet. Onder meer EasyJet, Tuifly, Condor en Lufthansa zouden interesse hebben om delen van de maatschappij over te nemen.

In Iran blijft Bijan Zanganeh, minister van olie, op post. Dat heeft het Iraanse parlement beslist. Sinds de internationale sancties tegen Iran werden opgeheven, kent de olieproductie van het land een sterke toename. Daarvoor wordt Zanganeh, die een belangrijke rol in die groei zou hebben gehad, beloond met een verlengd mandaat. Onder meer zorgde de minister ervoor dat een bijzonder waardevolle overeenkomst kon worden gesloten met het Franse energieconcern Total, dat in Iran een groot gasveld wil ontwikkelen. Ook het mandaat van Mohammad Javad Zarif, Iraans minister van buitenlandse zaken, wordt verlengd. Hij had immers een belangrijke rol in het afbouwen van de internationale sancties tegen zijn land.

Jeff Immelt, de voormalige topman van General Electric (GE), wordt mogelijk de volgende topman van het alternatieve taxibedrijf Uber. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. Uber is op zoek naar een opvolger voor oprichter Travis Kalanick, die eerder onder grote druk van investeerders zijn functie als chief executive moest neerleggen. Kalanick werd ervan beticht wangedrag van een aantal kaderleden, waaronder seksuele intimidatie, te hebben verzwegen. Bovendien beslisten een aantal belangrijke bestuurders van Uber het bedrijf te verlaten. De nieuwe topman moet een nieuwe toekomststrategie voor Uber uitwerken. Naast Immelt zou minstens nog één andere kandidatuur worden besteed.

Het Franse modehuis Chanel International heeft tijdens het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 5,7 miljard dollar. Dat betekende een daling met 9 procent tegenover het jaar voordien. De operationele winst daalde met 20,6 procent tot 1,3 miljard dollar, terwijl de nettowinst een achteruitgang met 35 procent tot 875 miljoen dollar moest registreren. De achteruitgang moet volgens Chanel International vooral worden toegeschreven aan ongunstige wisselkoerseffecten. Chanel, dat fiscaal in Amsterdam is gevestigd, maakte een dividend van 3,4 miljard dollar over aan zijn moedervennootschap Chanel Limited. Tevens bleek dat het modehuis wereldwijd 370 miljoen vennootschapsbelasting heeft betaald.

Banken in Qatar moeten minder op staatsfinanciën leunen, maar zouden meer internationale investeerders moeten worden aangetrokken. Dat hebben een aantal adviseurs van de Qatarese overheid aan de financiële sector gemeld. Door de internationale operaties zouden de banken ervoor moeten zorgen dat de buitenlandse reserves zouden dalen en een verdere afwaardering van de kredietwaardigheid moeten helpen voorkomen. De economie van Qatar leunt in belangrijke mate op betrekkingen met buurlanden zoals Saudi-Arabië, Egypte en Bahrein, die echter een boycot tegen de staat hebben ingevoerd omdat Qatar het terrorisme zou helpen financieren. Daardoor staan de winsten van de Qatarese bedrijven onder druk.

In de Verenigde Staten hebben de autoriteiten tegen James Liang, een voormalig ingenieur van autobouwer Volkswagen, drie jaar cel geëist. De man wordt ervan beticht bij zijn vroegere werkgever betrokken te zijn geweest bij de organisatie van de emissiefraude met dieselmotoren. Liang heeft schuld bekend, waardoor hij aan de maximumstraf van vijf jaar ontsnapt. Liang is een van de acht voormalig medewerkers van Volkswagen en Audi die in de Verenigde Staten is aangeklaagd. Volgens de aanklagers was Liang, een dieselexpert die bij Volkswagen een ervaring van meer dan dertig jaar had opgebouwd, op de hoogte van de fraude, maar verzuimde hij zijn verantwoordelijkheid te nemen en alarm te slaan.

Het Amerikaanse bedrijf Office Depot, verkoper van kantoorartikelen, heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 2,4 miljard dollar, tegenover 2,6 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst daalde van 271 miljoen dollar naar 46 miljoen dollar, terwijl bij de nettowinst een terugval van 210 miljoen dollar naar 24 miljoen dollar werd opgetekend. Gerry Smith, chief executive van Office Depot, wees er ook op dat het concern niet ontsnapt aan de overgang van het papieren kantoor naar de digitale werkomgeving. Daarom investeert Office Depot volgens hem nog eens 150 miljoen dollar in de modernisering van zijn activiteiten. Een aantal winkels worden gesloten.

De Nederlandse lingerieketen Hunkemöller wil zijn activiteiten in Zwitserland verder uitbreiden. Uiteindelijk wil de groep in Zwitserland een netwerk met veertig tot vijftig winkels openen. Dat heeft Hunkemöller gemeld. In september vorig jaar werd naar eigen zeggen met succes een Zwitserse webwinkel geopend. Aan die online activiteiten wil de groep nu ook fysieke winkels koppelen. Verwacht wordt dat een eerste winkel in oktober zal kunnen worden geopend. Tegen het einde van het jaar zou Hunkemöller in Zwitserland al minsten vier operationele winkels moeten hebben. Er wordt op gewezen dat Zwitserland met zijn grote koopkracht één van de meest stabiele en welvarende markten van Europa vormt.

Het Duitse modehuis Hugo Boss heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 636 miljoen euro. Dat was een stijging met 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De groei werd volgens het concern vooral gedragen door een sterke vraag in China, waar gewag kon worden gemaakt van een verkoopstoename van 14 procent. Ook in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten werden naar eigen zeggen goede prestaties geregistreerd, waarmee de lagere verkopen op de Duitse thuismarkt konden worden gecompenseerd. De nettowinst van de Duitse groep liep van 11,1 miljoen euro op naar 57,6 miljoen euro. Daarbij wordt gewag gemaakt van een succesvolle reorganisatie die vorig jaar werd gestart.

In Nederland wordt een poging opgezet om met crowdfunding het energiebedrijf Eneco over te nemen. Dat heeft de Stichting Greencrowd, gespecialiseerd in de financiering van projecten rond duurzame energie, bekend gemaakt. Eerder werd al duidelijk dat vier grote aandeelhouders van Eneco - de Nederlandse gemeenten Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Leidschendam-Voorburg - hun belangen in het energiebedrijf willen verkopen. Deze partijen hebben een belang van ongeveer 60 procent in de onderneming. Greencrowd wijst erop dat Eneco van groot belang is voor de verduurzaming van de Nederlandse energievoorziening. Een overname door een grote buitenlandse partij zou dan ook niet aangewezen zijn.

Het Ierse bedrijf Kingspan, producent van isolatiematerialen, heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,47 miljard euro. Dat betekende een stijging met 19 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst nam met 5,5 procent toe tot 163,3 miljoen euro. Het bedrijf gaf aan tijdens de eerste jaarhelft een bedrag van 64 miljoen euro te hebben geïnvesteerd, waarbij 14 miljoen euro werd geïnjecteerd in overnames. Gene Murtagh, chief executive van Kingspan, benadrukte daarbij dat de Ierse groep mogelijk verdere overnames zou kunnen overwegen. Daarbij zou onder meer worden gekeken naar Latijns-Amerika of naar de uitbreiding van een aantal jonge divisies van het bedrijf.

De Amerikaanse mediagroep Advance investeert een bedrag van 3,5 miljoen dollar in de Nederlandse onderneming Gambitious, uitgever van games. Door de bijkomende financiële middelen moet Gambitious in staat worden gesteld zijn groei te versnellen en grotere projecten te lanceren. Paul Hanraets, oprichter van Gambitious, zegt dat het bedrijf nu bedragen tot 1 miljoen dollar kan voorzien voor interessante games die door een ontwikkelaar worden aangedragen. Dat betekent een belangrijke stijging tegenover het verleden. Verder werd bekend gemaakt dat Gambitious zijn naam verandert in Good Shepherd Entertainment, waarmee het bedrijf zijn functie als uitgever sterker wil benadrukken.

De Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van ruim 1,85 miljard euro. Dat was een daling met 21 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De achteruitgang is te wijten aan een verlies aan commissies met 8,8 procent tot 903,3 miljoen euro en een daling van de intresten met 12,7 procent tot 857,5 miljoen euro. Ook de terugval van de resultaten van financiële transacties, met een achteruitgang van 86,5 procent tot 42,9 miljoen euro, droeg bij tot de omzetdaling. Door zware afschrijvingen op risicovolle leningen werd uiteindelijk een nettoverlies geleden van 3,1 miljard euro, tegenover een winst van 209 miljoen euro dezelfde periode vorig jaar.

De applicatie van het sociale netwerk Gab is uit de Play Store van Google verwijderd. De applicatie zou zich niet aan de voorwaarden van de virtuel winkel hebben gehouden. Gab is een sociaal netwerk dat vooral door volgelingen van extreemrechtse bewegingen wordt gebruikt. Volgens Google heeft Gab zich daarbij schuldig gemaakt aan haatzaaierij. Volgens de regels van de Play Store mogen applicaties niet op basis van afkomst, religie, gender, leeftijd, nationaliteit of seksuele oriëntatie discrimineren. Gab zegt de westerse waarden, vrijheid en de vrije uitwisseling van ideeën te willen vertolken. In juni werd de applicatie van Gab om gelijkaardige redenen ook al uit de AppStore van Apple geweerd.

In India heeft het ministerie van telecommunicatie het webplatform Wayback Machine onlangs laten blokkeren. Dat zou gebeurd zijn op vraag van twee Indiase filmproducenten - Red Chillies Entertainment en Prakash Jha Productions - die eisten dat zou worden opgetreden tegen filesharing-projecten waarbij bioscoopfilms illegaal online werden verspreid. De Wayback Machine is een project van het Internet Archive biedt een platform aan waar oude versies van webpagina’s kunnen worden opgevraagd. Het platform slaat al meer dan anderhalf decennium kopieën van websites op en is vaak de enige online locatie waar oude en inmiddels verwijderde pagina’s kunnen worden geraadpleegd.

09:30 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-08-17

Hele wereld toont neiging naar groter individualisme

Over de hele wereld kent het individualisme een opmerkelijke opmars. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers University of Waterloo en de Arizona State University op basis van gegevens van inwoners van bijna tachtig landen de voorbije vijf decennia. Volgens de onderzoekers blijkt vooral een socio-economische ontwikkeling een sterke link heeft met de toenemende individualistische praktijken en waarden die in een land kunnen worden opgetekend. Vastgesteld werd dat in steeds meer culturen de burger als een autonoom wezen met een grote drang naar zelfbestemming wordt bestempeld.

“Algemeen wordt opgemerkt dat de westerse wereld door een toenemend individualisme wordt gekenmerkt, maar in werkelijkheid kan worden gesproken over een wereldwijd fenomeen,” benadrukt onderzoeksleider Henri Santos, professor psychologie aan de University of Waterloo. “In individualistische maatschappijen zijn onafhankelijkheid en de unieke persoonlijkheid cruciale culturele waarden, terwijl de collectivistische samenleving meer aandacht vraagt voor wederzijdse afhankelijkheid, familierelaties en sociale conformiteit. Hoewel de relatie tussen persoon en collectiviteit niet overal identiek is, zijn er belangrijke aanwijzingen van een algemene trend naar een groter individualisme.”

Wanneer gekeken wordt naar de visie en het gedrag van de bevolking, blijkt volgens de onderzoekers dat het individualisme op een halve eeuw tijd met 12 procent is gestegen. “Landen die geen sterke toename van het individualisme konden melden, bleken op het gebied van socio-economische ontwikkeling de zwakste prestaties op te tekenen,” zegt professor Santos. “China is daarop de grote uitzondering. Het land blijkt een duidelijk verlies aan individuele waarden te koppelen aan een sterke economische groei. China heeft echter een bijzondere complexe socio-economische geschiedenis, zodat het interessant kan worden het land in de toekomst meer in detail te bestuderen.”

Lees Verder

 

19:23 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: individualisme |  Facebook |

Sociale mobiliteit kinderen wordt ook genetisch bepaald

De sociale mobiliteit van kinderen wordt voor bijna 50 procent genetisch bepaald. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het King’s College London bij zesduizend gezinnen met tweelingen in Groot-Brittannië. De onderzoekers merken op dat de impact van de ouders op de kinderen oorspronkelijk als een omgevingsfactor werd bestempeld, maar moet in werkelijkheid ook een sterke genetische component worden opgetekend. Indien men de educatieve ongelijkheden wil wegwerken, moet men volgens de wetenschappers ook begrijpen in welke mate kinderen een genetische aanleg voor academische successen hebben.

“Eén van de beste parameters om de academische prestaties van kinderen te voorspellen, kan worden gezocht bij het educatieve niveau van de ouders,” benadrukt onderzoeksleider Ziada Ayorech, professor neurowetenschappen aan het King’s College London. “In het verleden werd echter meestal aangenomen dat deze invloed hoofdzakelijk omgevingsgebonden was en weinig met genetica had te maken. Daarbij werd opgemerkt dat ouders met een hogere schoolopleiding een betere toegang hadden tot academische en sociale mogelijkheden, waardoor hen meer mogelijkheden ter beschikking stonden om opportuniteiten aan hun kinderen door te geven.”

“Men kan echter vaststellen dat bij de sociale mobiliteit van kinderen ook een substantiële genetische invloed kan worden onderkend, wat belangrijke implicaties kan hebben om de educatieve ongelijkheid te beperken,” betogen de onderzoekers. “Vastgesteld werd dat kinderen met betere genetische middelen ook betere academische resultaten lieten optekenen, ook wanneer ze tot gezinnen behoren waar geen van beide ouders een universitaire opleiding had genoten. Verder werden vooral positieve resultaten opgetekend in gezinnen waarin alle leden een hoger opleidingsniveau genoten, terwijl de laagste resultaten werden opgetekend wanneer iedereen een beperkte opleiding had ontvangen.

Gezinnen met een sociaal mobiel karakter liet gemiddelde scores optekenen.

Lees Verder

16:42 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sociale mobiliteit |  Facebook |

Harde aanpak kan ook positieve bedoelingen hebben

Harde standpunten hebben vaak de bedoeling anderen te kwetsen of het eigenbelang te dienen, maar soms kunnen ook andere motieven spelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Plymouth, waarin wordt aangegeven dat die harde aanpak ook uit altruïstische overwegingen kan worden gehanteerd. Daarbij wordt onder meer gewezen op het gedrag van ouders die hun kinderen streng behandelen om hen optimaal voor te bereiden op moeilijke examens, zodat ze meer kansen op succes hebben. Op die manier kan men volgens de onderzoekers een individu helpen een bepaald doel te bereiken.

“Een harde aanpak om anderen helpen, kan in een aantal gevallen een zinvolle strategie blijken,” betoogt onderzoeksleider Belen Lopez-Perez, professor psychologie aan de University of Plymouth. “De studie toont aan dat het kan helpen om een emotioneel fragiele partner te helpen door acties te ondernemen die bij de betrokkene emoties van angst of boosheid opwekken.” De resultaten werpen volgens de onderzoekers een nieuw licht op de sociale dynamiek, waarbij onder meer duidelijk kan worden waardoor soms negatieve gevoelens worden opgewekt indien die emoties kunnen helpen een bepaalde doelstelling te bereiken.

De resultaten leveren volgens de onderzoekers een verdere bijdrage tot in inzichten in de motivaties van de onderliggende emotie-patronen tussen mensen. “Eerder onderzoek had al aangetoond dat personen soms zullen proberen om voor eigen persoonlijke voordelen bij anderen negatieve gevoelens op te wekken,” benadrukt professor Loper-Perez. “Er kunnen echter ook altruïstische redenen zijn waarom men bij anderen negatieve gevoelens probeert op te wekken. Daarbij kon ook worden vastgesteld dat vaak heel gericht tewerk wordt gegaan, waarbij specifieke emoties worden gekozen om bepaalde effecten te bereiken.”

Lees Verder

16:11 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: motivatie |  Facebook |

Winnaarseffect wordt bepaald door omgang met testosteron

Het lichaam maakt op een sluwe manier van het hormoon testosteron om tijdens sportwedstrijden en andere confrontaties een grotere kans op winst te maken. Dat is de conclusie van een studie van wetenschappers aan de Wake Forest University, de University of California en de University of Wisconsin op basis van een onderzoek bij een populatie mannelijke Californische muizen (Peromyscus californicus). Opgemerkt wordt dat voor en na een agressieve strijd een opstoot van testosteron de dieren aanzet om in een volgende confrontatie aan het langste eind te trekken. De conclusies van de studie kunnen volgens de onderzoekers atleten en coaches helpen winnende trainingsschema’s op te zetten.

“Elke keer een competitieve situatie wordt ervaren, worden hormonen zoals testosteron vrijgegeven, zodat de kans op winst wordt verhoogd,” betoogt onderzoeksleider Matthew Fuxjager, professor biologie aan de Wake Forest University. “Deze hormonen zorgen er bovendien voor dat het brein voorbereid is voor een volgende strijd. Het onderzoek toont aan dat hormonen zoals testosteron de agressie versterken en daarmee ook de kans op winst verhogen. Een opstoot van testosteron na een overwinning verhoogt de agressie en de kans om bij een volgend treffen opnieuw de bovenhand te halen. Dat fenomeen vormt de basis voor het zogenaamde winnaarseffect.”

“Winst levert gemakkelijker nieuwe winst op,” benadrukt professor Fuxjager. “De opbouw van succesvolle ervaringen verhoogt de kans op een volgende winst. Ook tijdens de training moet dan ook een gevoel van winst worden gestimuleerd, zoals onder meer in het boksen gebeurt met de inschakeling van zwakkere sparring-partners. Vele trainers erkennen getuige te zijn geweest van het winnaarseffect, maar in veel gevallen kunnen de preciese werking van het fenomeen niet worden verklaard en kan de ervaring ook niet worden gedupliceerd. Het nieuwe onderzoek toont dat een overwinning een impact heeft op de manier waarop het brein stoffen zoals testosteron in toekomstige confrontaties kan herkennen.”

“Testosteron verhoogt de competitiviteit en kan het vertrouwen opdrijven,” verduidelijkt Fuxjager. “Het onderzoek toont dat agressie niet louter te maken heeft met testosteron, maar met de manier waarop het hormoon in het lichaam en de hersenen werkt. Het basisniveau testosteron zal niet altijd exact voorspellen welk gedrag zal worden vertoond. Bepalend is de manier waarop het brein met de hormonen omspringt.”

Lees Verder

13:58 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: testosteron, competitiviteit |  Facebook |

Ooggetuige door bekenden gemakkelijk beïnvloed

Het ligt in de menselijke natuur om de standpunten en uitspraken van familie en vrienden te ondersteunen, maar dat fenomeen kan in de rechtspraak leiden tot onjuiste getuigenissen, waardoor mogelijk verkeerde uitspraken zullen worden gedaan. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Huddersfield bij meer dan vierhonderd respondenten. De onderzoekers merken op dat de politie en de rechtbanken met deze mogelijke vertekening rekening dienen te houden. Daarbij wordt gewezen naar eerdere studies, waaruit is gebleken dat 86 procent van de getuigen van incidenten elkaar kennen.

“Uit eerder onderzoek is al gebleken dat de herinnering aan incidenten vaak wordt vertekend door de commentaren van anderen, zelfs wanneer die het tegenovergestelde van de realiteit beweren,” benadrukt onderzoeker Dara Mojtahedi, docent forensische psychologie aan de University of Huddersfield. “Die leidde tot inaccurate en misleidende verklaringen van getuigen. Die impact blijkt echter nog groter te zijn wanneer de getuigen elkaar al langer met elkaar bekend zijn. Politiebeambten, advocaten, rechters en juryleden moeten dan ook onderzoeken of de getuige de feiten al dan niet in het gezelschap van vrienden of familieleden heeft beleefd.

De conclusies zijn volgens professor Mojtahedi geen verrassing. “Wanneer men informatie verkrijgt van een vreemde, heeft men geen enkele achterliggende kennis die de betrouwbaarheid van de getuige kan helpen inschatten of een signaal zou kunnen geven dat de betrokkene meer kans heeft een correcte weerspiegeling van de feiten te geven,” benadrukt de onderzoeker. “Wanneer men echter te maken heeft met vrienden en familie, kan men terugvallen op een lange gezamenlijke geschiedenis. Wanneer men iemand graag heeft, is het ook normaal dat men minder snel geneigd is diens verklaringen in vraag te stellen en aan de betrouwbaarheid en accuraatheid van de betrokkene te twijfelen.”

Lees Verder

13:25 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ooggetuigen |  Facebook |

Gelukkige kinderen hebben geen tabak of alcohol nodig

Een gevoel van welzijn kan, samen met kennis over de mogelijke gevaren van de praktijk, bij jongeren de consumptie van tabak en alcohol tegengaan. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het University College London (UCL) bij meer dan zeventienhonderd jongeren tussen tien en vijftien jaar. De onderzoekers stelden vast dat jongeren met een sterker geluksgevoel en een grotere kennis over de gevaren van de producten, minder kans maakten ooit te roken of te drinken. Er wordt wel opgemerkt dat bijkomende studies noodzakelijk zijn om een oorzakelijk verband tussen het welzijnsgevoel en het gebruik van alcohol en tabak te bevestigen.

“In het algemeen kon worden vastgesteld dat een grotere kennis over de schadelijke impact van tabak en alcohol, jongeren kon aanzetten het roken en drinken te mijden, maar dat bleek toch niet bij iedereen het geval te zijn zijn,” benadrukte onderzoeksleider Noriko Cable, professor epidemiologie aan het University College London. “Bij sommige adolescenten bleek die kennis net een aanzet om tabak en alcohol uit te proberen. Mogelijk moet daarbij worden verondersteld dat de positieve verwachtingen over roken en drinken bij sommige jongeren opweegt tegen het inzicht over de gezondheidsproblemen die deze producten kunnen veroorzaken. Ook ondersteunende vrienden vormen hier geen barrière.”

De onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat de meest gelukkige kinderen 10,8 procent kans maken alcohol of sigaretten uit te proberen. Bij hun minst gelukkige generatiegenoten loopt dat cijfer echter op tot 21,5 procent. “Kinderen die zich in alle aspecten van het leven - in de thuisomgeving, op school en tussen vrienden - gelukkig voelen, hebben geen andere substanties nodig om een gebrek aan emotioneel welzijn te compenseren,” benadrukken de onderzoekers. “Positieve verwachtingen rond alcohol en tabak kunnen alleen worden opgemerkt wanneer de producten worden gebruikt om negatieve emotionele gevoelens te helpen verwerken.”

Lees Verder

12:24 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tabak, alcohol, kinderen, welzijn |  Facebook |