31-08-17

Nieuwsoverzicht

De investeringsgroep Berkshire Hathaway van belegger Warren Buffett is de grootste aandeelhouder geworden van Bank of America. Berkshire Hathaway heeft immers de optie gelicht om 700 miljoen aandelen van Bank of America aan te kopen voor een bedrag van 5 miljard dollar. Op de reguliere markt zou die operatie aan Buffett een bedrag van 16,5 miljard dollar hebben gekost, maar had bij een kapitaalinjectie de optie bedongen een pakket aandelen te kopen aan een prijs die Berkshire Hathaway nu een besparing van 11,5 miljard dollar blijkt op te brengen. De holding van Buffett verwerft door de operatie een belang van 6,6 procent in Bank of America. Buffett heeft ook belangen in Wells Fargo en JPMorgan Chase.

Het alternatieve taxibedrijf Uber zal over achttien tot zesendertig maanden naar de beurs worden gebracht. Dat heeft Dara Khosrowshahi, toekomstig topman van Uber, in een toespraak tegen het personeel van de onderneming aangekondigd. De actuele waarde van het bedrijf wordt geraamd op ongeveer 62,5 miljard dollar. Travis Kalanick, voorganger van Khosrowshahi, had een beursgang zo lang mogelijk willen uitstellen. Kalanick moest echter vertrekken nadat een aantal grote aandeelhouders hun vertrouwen hadden opgezegd in de topman, die volgens hen onvoldoende inspanningen deed om een aantal schandalen bij het bedrijf over onder meer seksueel wangedrag aan te pakken.

Het mediaconcern RTL Group heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 2,98 miljard euro. Dat betekende een stijging met 3,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De positieve ontwikkelingen kunnen volgens het bedrijf worden toegeschreven aan de snelgroeiende digitale activiteiten en aan de goede prestaties van dochterondernemingen Mediengruppe RTL Deutschland, Groupe M6 en FremantleMedia. De nettowinst nam met ruim 6 procent af tot 320 miljoen euro. Het concern zegt in de toekomst vooral een sterke groei van de online activiteiten te verwachten, onder meer door de verkoop van producties aan platformen zoals Amazon of Netflix.

Het online betaalplatform PayPal brengt in de Verenigde Staten een plastic kredietkaart uit. Daardoor kunnen de Amerikaanse klanten van de onderneming in de toekomst ook in de fysieke winkel met hun account van PayPal betalen. PayPal werkt voor het nieuwe initiatief samen met de financiële dienstverlener Synchrony. Het initiatief kadert in de strategie van het bedrijf om zich meer als een traditionele betaaloplossing op de markt te profileren. Het voorbije anderhalf jaar heeft het betaalplatform al meer dan twintig overeenkomsten gesloten met grote bedrijven zoals Apple, Visa of JPMorgan. Daardoor hoopt de onderneming voor zijn klanten de prioritaire betaaloplossing te kunnen worden.

De Braziliaanse regering heeft een milieu-effectenstudie van de Franse oliegroep Total over een project voor oliewinning in de monding van de Amazone verworpen. Geëist wordt dat Total bijkomende garanties biedt voor de bescherming van de koraalriffen die in het gebied zijn gelegen. Braziliaanse en internationale milieuverenigingen hebben op het project van Total, dat voor de ontwikkeling samenwerkt met British Petroleum en het Braziliaanse Petrobras, al zware kritiek geuit. De koraalriffen werden vorig jaar ontdekt en liggen voor de noordoostelijke kust van Brazilië, waar de Amazone in de Atlantische Oceaan stroomt. Total zegt echter ver uit de buurt van het rif weg te blijven.

Ook na het midden van het volgende decennium zal kernenergie nog altijd een onderdeel van de Belgische energiemix deel moeten blijven uitmaken. Dat heeft Pieter Timmermans, topman van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), gezegd. Voorzien is dat alle Belgische kerncentrales midden volgend decennium definitief worden stilgelegd, maar die operatie zal volgens Timmermans niet kunnen zonder problemen voor de bevoorradingszekerheid en kostprijs. Hij benadrukte dat naar duurzame energievorming wordt gestreefd, maar wijst erop dat bij die overschakeling een realistische timing moet worden gehanteerd. De milieuverenigingen wijzen het voorstel van Timmermans af.

De Zwitserse verzekeraar Baloise heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet van 5,67 miljard Zwitserse frank gerealiseerd. Dat betekende een stijging met 0,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De groei werd vooral gedragen door schadeverzekeringen en de opbrengsten van investeringsprojecten. De nettowinst steeg echter met 34 procent tot 298,6 miljoen Zwitserse frank. Opgemerkt wordt dat in de meeste segmenten een groei kon worden gemeld. In België kon volgens Gert De Winter, chief executive van Baloise, gewag worden gemaakt van sterke prestaties. Gewag wordt gemaakt van een sterke basis voor een verdere groei, waarbij ook nieuwe overnames worden gesuggereerd.

Het internetbedrijf Google zal op zijn zoekplatform de eigen producten en diensten niet langer bevoordelen tegenover het aanbod van concurrenten. Dat heeft Google tegenover Europese Commissie gemeld. Het bedrijf krijgt van de Europese autoriteiten nu tot eind september om die beloftes in concrete maatregelen te vertalen. De Europese Commissie had in juni van dit jaar Google een recordboete van 2,42 miljard euro opgelegd omdat de onderneming de eigen diensten voorrang gaf, waardoor zowel concurrenten als klanten zouden worden benadeeld. Indien Google geen afdoende maatregelen neemt dreigt een bijkomende boete die tot 5 procent van de dagomzetten kan oplopen.

De Belgische tapijtgroep Balta heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 333,9 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 15,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzetgroei is voor 10,1 procentpunt te danken aan de overname van het Amerikaanse bedrijf Bentley Mills. De organische groei leverde een bijdrage van 6,1 procentpunt. Opgemerkt wordt dat vooral de divisie karpetten met een stijging van bijna 13 procent uitstekende prestaties lieten optekenen. Wel wordt gewezen op een daling met 1,8 procent in de residentiële afdeling, waarbij vooral wordt naar de daling van het Britse pond door de brexit. De bedrijfswinst steeg met 11,1 procent tot 46,5 miljoen euro.

De Amerikaanse autoriteiten doen onderzoek naar een mogelijke smeergeldaffaire in Nigeria waarbij het Chinese staatsbedrijf China Petroleum & Chemical Corporation (Sinopec) betrokken zou zijn. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. Het olieconcern, dat ook een beursnotering heeft in New York, zou volgens de bronnen voor ongeveer 100 miljoen dollar aan smeergeld hebben betaald aan ambtenaren in Nigeria om een zakelijk geschil op te lossen. Met het geld zou een dispuut van Addax Petroleum, dochter van Sinopec, met de Nigeriaanse staat over onder meer boringen, belastingverplichtingen en royalty's zijn geregeld.

Bij het Amerikaanse openbaar ministerie loopt een vooronderzoek naar een aantal managers van het taxibedrijf Uber. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal gemeld. Gewag wordt gemaakt van steekpenningen die door de betrokken managers aan buitenlandse ambtenaren en andere hooggeplaatste functionarissen zouden hebben betaald. Er zou gesproken worden over een bewust agressieve expansiestrategie die nog werd bedacht onder het beleid van vorig topman Travis Kalanick. Afhankelijk van de resultaten van het vooronderzoek zal het openbaar ministerie uiteindelijk beslissing over de eventuele start van een gerechtelijk onderzoek.

De Franse retailgroep Carrefour heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 38,5 miljard euro. Dat betekende een stijging met 6,2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst viel echter met 12,1 procent terug tot 621 miljoen euro. Daarbij wordt gewezen op een sterke prijsdruk in Frankrijk, terwijl ook Argentinië voor het bedrijf een blijvende verliesmarkt blijkt. Ook in andere Europese landen wordt een druk ervaren, onder meer door de integratie van de overgenomen winkels van Eroski in Spanje en Billa in Roemenië. In België werd een omzetgroei met 0,1 procent tot 2,1 miljard euro gemeld. Daarbij kon tijdens het tweede kwartaal wel een versnelling worden gemeld.

Cortana, de virtuele assistent van Microsoft, start een samenwerking met zijn concurrent Alexa van Amazon. De bedrijven merken op door de samenwerking aan het publiek een sterker aanbod te kunnen presenteren. Op de markt voor virtuele assistenten wordt een belangrijke concurrentiestrijd gevoerd, maar Microsoft en Amazon benadrukken dat een afscherming van de individuele toepassingen de mogelijkheden van de technologie beperkt. De bedrijven merken op dat elke assistent eigen sterktes heeft waarvan andere collega’s kunnen profiteren. Door de samenwerking kan volgens Microsoft en Amazon aan de consument een rijkere ervaring worden geboden.

De Amerikaanse groep Brown-Forman, fabrikant van onder meer het Amerikaanse whiskey-merk Jack Daniel’s, heeft tijdens het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 732 miljoen dollar, tegenover 661 miljoen dollar inkomsten dezelfde periode vorig boekjaar. De vooruitgang was naar eigen zeggen vooral te danken aan een sterke verkoop op een aantal groeimarkten. De nettowinst steeg van 144 miljoen dollar naar 178 miljoen dollar. Paul Varga, chief executive van Brown-Forman, benadrukt een verder groeipotentieel te voorzien voor zijn merken, waarbij vooral de Amerikaanse whiskey op een grote belangstelling zou kunnen rekenen.

De Nederlandse chipfabrikant NXP Semiconductor start een samenwerking met de Chinese autofabrikant Changan. De samenwerking zal in een eerste fase vooral zijn gericht op de ontwikkeling van infotainment-systemen, maar later zou het Nederlandse bedrijf aan Changan ook producten ter beschikking kunnen stellen voor de uitbouw van intelligente wagens. Opgemerkt wordt dat de samenwerking uiteindelijk zou moeten uitmonden in de creatie van de auto als mobiele informatieplatformen. Financiële details over het akkoord werden niet bekendgemaakt. Changan was de eerste Chinese autobouwer die autonome autotechnologieën op langere afstanden heeft uitgetest.

08:42 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-08-17

Menopauze staat ten dienste van volgende generaties

De menopauze kan evolutionair mogelijk worden gelinkt aan de opvoeding van kleinkinderen. Dat is de conclusie van een onderzoekers van wetenschappers aan het Institut des Sciences de l’Evolution van de Université de Montpellier in Frankrijk op basis van een reeks computersimulaties. Daarbij werd vastgesteld dat een grootmoeder meer kans zou hebben om haar genen op een succesvolle manier door te geven door haar cognitieve mogelijkheden direct of indirect te gebruiken om haar bestaande kinderen en kleinkinderen te helpen dan zelf nog meer kinderen te verwekken. Dit voordeel kan volgens de onderzoekers een belangrijke basis voor de evolutie van de menopauze bij de mens zijn geweest.

“Vrouwen gaan door hun menopauze lang voor het einde van hun verwachte levensduur,” benadrukt onderzoeksleider Carla Aimé, professor antropologie aan de Université de Montpellier. “Onderzoekers hebben al langer gesuggereerd dat de menopauze en een langere post-reproductieve levensloop een belangrijk evolutionair voordeel zou kunnen opleveren. Deze situaties zouden immers de kans verhogen dat de vrouw haar genen zou kunnen doorgeven. De menopauze werd daarbij beschouwd als een strategie rond de keuze van de beschikbare middelen en waarbij de reproductie wordt geblokkeerd om ervoor te zorgen dat de mogelijkheden elders zouden kunnen worden ingezet.”

“Reproductie heeft een groter voordeel bij cognitieve mogelijkheden dan bij fysieke sterkte,” betogen de onderzoekers nog. “De cognitieve mogelijkheden maken het immers mogelijk dat vaardigheden en expertise over de levensloop worden opgebouwd en dus een voordeel voor de opbouw van middelen kan worden gecreëerd. Het blokkeren van de reproductie tijdens latere stadia van het leven, maakt het mogelijk om deze opgebouwde surplus te gebruiken voor de ondersteuning van volgende generaties, waardoor de vruchtbaarheid van de kinderen en de overlevingskansen van de kleinkinderen worden versterkt.

Eerder hadden een aantal onderzoekers gesuggereerd dat de menopauze het gevolg was van een nutteloze vruchtbaarheid van oudere vrouwen. Mannen zouden immers de voorkeur geven aan jongere partners, waardoor de vruchtbaarheid van oudere vrouwen ongebruikt bleef en dus stilaan zou zijn afgestorven.

Lees Verder

18:10 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: menopauze |  Facebook |

Baan weegt mentaal meer op man dan op vrouw

De cultuur op de werkvloer kan voor mannelijke werknemers een belangrijke bedreiging vormen. Eén op drie mannen merkt immers op dat hun baan een negatieve impact heeft op hun mentale gezondheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Britse organisatie Mind, promotor van een goede mentale gezondheid, bij meer dan vijftienduizend Britse werknemers, waarvan 11,8 procent erkende op dat ogenblik met een problematische mentale gezondheid te worden geconfronteerd. Er wordt aan toegevoegd dat op de werkvloer van vele bedrijven een machocultuur blijkt te heersen, waardoor het voor werknemers quasi onmogelijk wordt om over hun gevoelens te praten.

“Slechts 31 procent van de ondervraagde mannen gaf aan dat de cultuur in hun organisatie toelaat dat openlijk over mentale gezondheidsproblemen zou kunnen worden gepraat, tegenover 38 procent bij hun vrouwelijke collega’s,” zeggen de onderzoekers. “De studie toonde ook aan dat mannen minder snel geneigd zijn om hulp te zoeken of verlof te nemen om te kunnen recupereren. Er kon immers worden vastgesteld dat 43 procent van de vrouwelijke werknemers wegens mentale gezondheidsproblemen vakantie heeft genomen, tegenover slechts 29 procent bij hun mannelijke collega’s. Mannen proberen vaak op zichzelf met hun problemen om te gaan.”

“Het is bijzonder zorgwekkend dat zoveel mannen zichzelf niet in staat achten met hun bazen te praten over de impact dat hun werk heeft op hun welzijn,” zeggen de onderzoekers nog. “Nog meer verontrustend is dat mannen ook niet vragen om tijd vrij te krijgen om te kunnen recupereren. Een meerderheid van de managers toont een grote bereidheid om medewerkers met mentale gezondheidsproblemen te ondersteunen, maar er kan alleen steun worden gegeven wanneer men op de hoogte is gebracht dat er problemen zijn gerezen. De organisatie moet dan ook de nodige inspanningen doen om te garanderen dat in de dialoog over de mentale gezondheid een tweerichtingsverkeer kan worden aangeboden.”

Lees Verder

18:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezondheid |  Facebook |

Codes betalende videostreams worden graag gedeeld

Paswoorden voor betalende platformen voor videostreams worden door consumenten geregeld met elkaar uitgewisseld. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Morning Consulent bij een groep internetgebruikers in de Verenigde Staten. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat 37 procent van de respondenten toegaf voor minstens één streamingdienst hun paswoord met andere gebruikers te delen. Meestal gaat het om toegangscodes voor Netflix, dat 85 procent van de uitgewisselde paswoorden zou vertegenwoordigen. De dominantie van Netflix moet volgens de onderzoekers wellicht worden toegeschreven aan de populariteit van het platform.

“Uit ramingen is gebleken dat Netflix over vier jaar in de Verenigde Staten bijna 142 miljoen gebruikers zal hebben,” stippen de onderzoekers aan. “Daarmee zal het bedrijf een marktaandeel van 67,5 procent laten optekenen. Netflix heeft met dergelijke cijfers zowel op het gebied van gebruikersaantallen als marktaandeel een bijzonder grote voorsprong op de concurrentie.” Er wordt nog opgemerkt dat de intentie tot het delen van paswoorden het hoogst ligt bij de millennials, waar 56 procent zou hebben aangegeven zijn persoonlijke toegangscode aan een andere persoon te hebben doorgegeven.

“Op die manier willen millennials, die vaak met budgettekorten worden geconfronteerd, wellicht geld op hun televisie-abonnementen besparen,” betogen de onderzoekers nog. “Het lenen van een paswoord is dan een gemakkelijke en goedkope manier om online videocontent te kunnen consumeren.” Er zijn volgens Morning Consulent echter aanwijzingen dat een groot gedeelte van deze groep gratis gebruikers zou kunnen worden aangemoedigd een betalend abonnement te nemen. Ongeveer 60 procent van de ondervraagden zou immers hebben aangegeven een betalend abonnement te zullen nemen indien ze niet in staat zouden zijn een account met een andere gebruiker te delen.

Lees Verder

17:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: video |  Facebook |

Online nieuwsmerken vaak afhankelijk van andere platformen

Een belangrijk aantal nieuwsmerken zijn voor hun online lezerstrafieken steeds meer afhankelijk van indirecte routes zoals sociale media en zoekopdrachten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Reuters Institute for the Study of Journalism at the University of Oxford naar de Britse online nieuwsconsumptie. Opgemerkt wordt dat bij The Independent, die nog uitsluitend in online versie op de markt komt, de directe bezoeken aan de eigen website het laagste aandeel in de totale bezoekerstrafieken hebben, maar ook bij kranten met een belangrijke gedrukte traditie - zoals The Sun, the Mirror of The Telegraph - bleken alternatieve routes het merendeel van de online lezerspubliek te omvatten.

Het grote succes van The Independent op alternatieve platformen kan volgens de onderzoekers wellicht worden toegeschreven aan een focus op content die in sociale media en zoekopdrachten sterk naar voor kunnen treden, zoals content met een grote aandacht voor fotomateriaal en video die op Facebook of Twitter worden geplaatst. Er wordt anderzijds opgemerkt dat de merkbekendheid in belangrijke mate verantwoordelijk kan zijn voor de rechtstreekse trafiek die nieuwssites kunnen aantrekken. Daarbij wordt gewezen naar onder meer de websites van de British Broadcasting Corporation (BBC), The Guardian of Mail Online.

Opgemerkt wordt dat de Britse openbare omroep een aandeel had van 39 procent had in de nieuwscontent die in Groot-Brittannië online wordt geconsumeerd, gevolgd door The Guardian (14 procent) en Mail Online (10 procent). Er wordt aan toegevoegd dat 78 procent van de online nieuwsconsumptie van de openbare omroep op desktop en laptop gelinkt is aan gebruikers die zich rechtstreeks op het platform aanmelden. Andere bronnen, zoals sociale media of zoekopdrachten, hebben slechts een bescheiden aandeel. Bij andere nieuwsmerken hebben deze alternatieve platformen volgens de onderzoekers wel een belangrijke impact.

Er wordt nog opgemerkt dat een eigen visueel karakter of consistente content voor deze merken een belangrijk instrument kunnen zijn om de herkenbaarheid bij het publiek op te drijven.

Lees Verder

15:59 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nieuwsmerk |  Facebook |

Europese Unie ziet grotere smokkel met bulktabak

In de zuidelijke en zuidoostelijke regio’s van Europa blijken toenemende hoeveelheden tabak in bulk illegaal te worden verkocht. Daardoor dreigen de betrokken landen miljoenen euro aan verschuldigde belastingen te missen. Dat is de conclusie van een rapport van Crime & Tech, een spinoff van de Università Cattolica del Sacro Cuore. Opgemerkt wordt dat in de Europese Unie alleen al 32,2 procent van alle bulktabak twee jaar geleden illegaal werd geconsumeerd. In minstens negen Europese tabaksproducenten - waaronder zeven naties uit de Balkan - vormt illegale handel meer dan de helft van de totale consumptie aan bulktabak.

De betrokken landen zijn Montenegro, Servië, Bosnië-Herzegovina, Polen, Kroatië, Slowakije, Albanië, Kosovo en Bulgarije. Er wordt aan toegevoegd dat de illegale handel in bulktabak de lidstaten van de Europese Unie bijna 1 miljard euro fiscale inkomsten kost. Opgemerkt wordt dat Polen al zwaar getroffen is door de illegale handel in sigaretten en aangevoerd wordt dat deze situatie door de ondergrondse trafieken met bulktabak alleen nog maar is verergerd. Ook wordt opgemerkt dat in Kroatië met een mogelijk inkomstenverlies van 88,9 miljoen euro rekening moet worden gehouden. Bulk vertegenwoordigt er immers 84,9 procent van de tabaksconsumptie.

Olaf, het Europees bureau voor fraudebestrijding, benadrukt dat de reden voor de toename van illegale tabakstrafieken niet helemaal duidelijk is. Er kan ook niet uitgemaakt worden of er gewag moet worden gemaakt van binnenlandse problemen of het fenomeen moet worden toegeschreven aan illegale import uit externe landen. Günther Oettinger, Europees commissaris voor begroting, benadrukt dat op dit ogenblik de directieven over de heffingen op de productie van tabak worden herbekeken. Ruwe tabak geniet daarbij tot nu toe een uitzondering, maar mogelijk zou die maatregel kunnen worden herzien. Het systeem zou immers tot grotere duidelijkheid over de trafieken kunnen bieden.

Daarmee zouden de belangrijkste knelpunten en grondslagen voor de illegale handel kunnen worden geïdentificeerd en aangepakt.

Lees Verder

13:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tabak, smokkel |  Facebook |

Touchscreen zet shopper aan tot impulsieve aankopen

Touchscreens lokken bij de consument een sterk experimentele denkstijl uit, waardoor mogelijk impulsieve beslissingen kunnen volgen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of British Columbia bij een honderdtal studenten. De Canadese onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat de respondenten bij het online shoppen op een desktop een meer rationeel gedrag vertoonden dan op apparaten met een touchscreen. De onderzoekers wijzen erop dat de vaststellingen belangrijke consequenties kunnen hebben, aangezien aanraakschermen volgend jaar bij de helft van de volledige ecommerce-activiteit zullen zijn betrokken.

“Wanneer shoppers gebruik maken van een apparaat met een touchscreen, zijn ze meer geneigd aangename producten - die meestal niet levensnoodzakelijk zijn - interessanter te vinden, zodat ook gemakkelijker een aankoop wordt verricht,” voeren de onderzoekers Ying Zhu en Jeffrey Meyer, docenten marketing, aan. “Met touchscreens kunnen door de vingerbewegingen gevoelens met een experimenteel en affectief karakter worden gecreëerd, in lijn met de speelsheid en emotionele natuur van hedonische producten.” Onder meer werd vastgesteld dat consumenten met touchscreens meer geneigd waren om sneller een kortingsbon voor een restaurant dan voor een voedingswinkel aan te kopen.

“Het restaurant is duidelijk een hedonische beslissing,” betogen de onderzoekers. “Bij desktops kon de tegenovergestelde keuze worden opgetekend.” Tevens werd vastgesteld dat touchscreens ook eerder konden worden gelinkt aan impulsieve beslissingen dan aan rationele keuzes. Desktops konden daarentegen eerder worden gekoppeld aan voorzichtige overwegingen. De resultaten van het onderzoek sluiten minstens gedeeltelijk aan bij eerdere vaststellingen, waaruit al gebleken was dat een consument sneller tot een aankoop zal overgaan wanneer hij het product voordien heeft kunnen betasten. De aanraking zou immers een emotie en een gevoel van verbondenheid genereren.

Lees Verder

12:40 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: touchscreen |  Facebook |