29-08-17

Mobiele zoekmarkt heeft eigen karakteristieken

Smartphones en tablets vertegenwoordigen 57 procent van de trafieken die op de zoekmachine van het internetbedrijf Google worden opgetekend. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent BrightEdge. Er wordt aan toegevoegd dat de mobiele activiteiten in een aantal specifieke sectoren - zoals restaurants - nog hogere cijfers laten optekenen. Ook bij de jongere demografieën loopt het mobiele aanbod verder nog. Verder moet volgens de onderzoekers worden vastgesteld dat mobiele platformen inmiddels 87 procent van de inkomsten uit zoekreclame vertegenwoordigen. Tevens bleek dat consumenten op computers heel andere zoekactiviteiten hanteren dan op smartphones en tablets.

“De resultaten tonen in ieder geval aan dat merken voor zoekmachines op verschillende strategieën voor mobiele en vaste platformen beroep moeten doen,” stippen de onderzoekers aan. “Bovendien wordt aangetoond dat content steeds vaker in de eerste plaats op mobiele activiteiten moet worden afgesteld en niet zonder meer van desktop-versies kan worden gedupliceerd.” Wanneer naar de totale lijst van zoektermen wordt gekeken, kunnen tussen de twee platformen een verschil van 79 procent worden gemeld. Ook indien naar de twintig meest populaire zoekopdrachten op beide platformen wordt gekeken, moet nog een verschil van 47 procent worden geregistreerd.

“De resultaten van de studie leiden tot belangrijke gevolgtrekkingen,” stippen de onderzoekers nog aan. “Onder meer zullen merken moeten ervaren dat ze op de verschillende platformen ook op andere posities zijn gerangschikt. Tevens moet worden ervaren dat de aangeboden content in een reactie op de zoekopdrachten tussen vaste en mobiele platformen belangrijke afwijkingen kan tonen. Er wordt ook op gewezen dat 51 procent van de consumenten toegeeft zijn smartphone te gebruiken voor onderzoek naar merken en producten. Ook zei 69 procent van de gebruikers dat een toegankelijke mobiele website de kans op een aankoop gevoelig zal doen toenemen.

Lees Verder

13:24 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zoekmachine |  Facebook |

Jonge werknemers zien robots niet als een bedreiging

Jongeren stellen zich relatief optimistisch op over de impact van robots en artificiële intelligentie op de werkvloer. Dat is de conclusie van een internationaal onderzoek van het World Economic Forum (WEF) op basis van een enquête van meer dan 31.000 werknemers in meer dan honderdtachtig landen. De onderzoekers stelden vast dat 79 procent van de millennials ervan overtuigd is dat technologie meer banen zal creëren dan bedreigen. Wel geeft 46 procent van de betrokkenen toe dat de toegang tot de arbeidsmarkt steeds moeilijker zal worden voor werknemers die niet over technologische vaardigheden beschikken.

De respondenten menen dat de gezondheidszorg, het onderwijs en de basisindustrieën de grootste voordelen zullen halen uit de technologische ontwikkelingen. Ondanks die positieve visies blijken echter niet alle millennials grote liefhebbers van robots. Er moet immers worden vastgesteld dat 51 procent er geen vertrouwen in zou hebben dat machines in hun plaats beslissingen zouden nemen. Ongeveer hetzelfde percentage zou zich verzetten tegen de toekenning van rechten aan humanoïde robots. Tevens bleek dat robots en artificiële intelligentie door 45 procent worden gezien als de volgende grote technologische trend, gevolgd door het internet-of-things (23 procent) en machine learning (13 procent).

Uit het onderzoek bleek nog dat 57 procent van de jongeren corruptie in hun land bestempelen als het belangrijkste probleem waarvoor een oplossing moet worden gevonden. Daarbij blijkt 58 procent corruptie ook als de belangrijkste pijler van ongelijkheid in hun economieën te beschouwen. Met een score van 45 procent wordt de klimaatverandering voor het tweede jaar op rij als het grootste wereldwijde probleem naar voor geschoven, gevolgd door grootschalige conflicten (38 procent) en religieuze conflicten (34 procent). Verder werd vastgesteld dat de millennials het liefst een professionele carrière uitbouwen in de Verenigde Staten, gevolgd door Canada.

In Europa staat Groot-Brittannië op de eerste plaats, gevolgd door Duitsland.

Lees Verder

11:21 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: robots |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het cosmeticabedrijf Estée Lauder is niet bezig met een verkoop of fusie. Dat heeft William Lauder, topman van het concern, tegenover zijn werknemers benadrukt. Recent was gewag gemaakt van de interesse die verscheidene partijen - waaronder Unilever - in Estée Lauder zouden hebben getoond. Daarbij was ook gemeld dat Estée Lauder al twee zakenbanken in de arm zou hebben genomen om een eventuele verkoop te onderzoeken. Volgens de topman zijn de berichten echter niet op feiten gebaseerd en staat het bedrijf in geen geval te koop. Het familiebedrijf zou erg gesteld zijn op zijn zelfstandigheid en bovendien ook financieel voldoende kracht te hebben om een eigen koers te blijven varen.

Het Japanse bedrijf Toshiba moet over de verkoop van zijn chipdivisie snel een overeenkomst sluiten met Western Digital. Dat hebben de banken van Toshiba volgens een aantal waarnemers aan de top van het Japanse concern gemeld. Toshiba koesterde plannen om de divisie aan de Zuid-Koreaanse groep SK Hynix te verkopen, maar Western Digital had door een joint-venture eveneens een belang in de afdeling en verzette zich tegen de transactie. Het dispuut leek lange tijd in een aanslepende juridische procedure terecht te zullen komen, maar de partijen zouden inmiddels dicht bij een akkoord staan, waarbij Toshiba de divisie voor 17 miljard dollar aan een consortium rond Western Digital zou overdragen.

De Waalse drankenproducent Spadel heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet realiseren van 147,1 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 17,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 60,3 procent naar 13,9 miljoen euro. De groei wordt in belangrijke mate toegeschreven aan het bedrijf Devin, producent van water met fruitsmaken, uit Bulgarije. Daarnaast geeft Spadel toe te hebben kunnen profiteren van de gunstige weersomstandigheden in de maanden mei en juni, waardoor de vraag naar water opliep en een organische omzetstijging met 7,3 procent kon worden gemeld. Tevens wordt gewag gemaakt van een grotere vraag naar aromatische waters.

Carrefour België start met een online platform waar een aantal zakelijke partners eigen producten en diensten aan het publiek zullen kunnen aanbieden. Dat heeft Carrefour België bevestigd. Met het nieuwe platform wil Carrefour webwinkels zoals Bol.com, onderdeel van de groep Ahold Delhaize, beconcurreren. Concrete details over de invulling en lanceerdatum van de nieuwe marktplaats kon Carrefour nog niet geven. Wel wordt opgemerkt dat de samenwerking met externe partijen aan Carrefour de mogelijkheid zal bieden zijn online aanbod uit te breiden. De partners krijgen door de samenwerking anderzijds de mogelijkheid een breed publiek te bereiken. Carrefour heeft al een online marktplaats in Frankrijk en Polen.

Bij de Duitse autobouwer Audi, dochter van de groep Volkswagen, zullen vier van de zeven topfiguren worden vervangen. Dat heeft de raad van commissarissen van Audi beslist. Eerder al was aangegeven dat financieel topman Axel Strotbek, verkoopsdirecteur Dietmar Voggenreiter, productieverantwoordelijke Hubert Waltl en personeelsdirecteur Thomas Sigi vervangen zouden worden. De vertrekkers zullen worden opgevolgd door respectievelijk Alexander Seitz, Bram Schot, Peter Kössler en Wendelin Göbel. Anderzijds werd beslist dat chief executive Rupert Stadler, die al tien jaar aan het hoofd staat van Audi, zal aanblijven. Stadler zou de steun genieten van de hoofdaandeelhouders van Volkswagen.

In China kunnen de steenkoolproducent Shenhua Group en het elektriciteitsconcern Guodian Group fuseren. De samensmelting is door de Chinese autoriteiten goedgekeurd. De nieuwe groep zal ruim 228 miljard euro activa beheren en beschikt over een productiepark met een omvang van meer dan 225 gigawatt. De Chinese fusiegroep wordt de grootste elektriciteitsproducent van de wereld. Het merendeel van de activiteiten van de nieuwe entiteit zijn gebaseerd op steenkool. De combinatie Shenhua-Guodian is volgens waarnemers mogelijk de eerste fase van een grote fusiebeweging in de Chinese energiesector. Daarbij zou China zijn industriële overcapaciteit willen afbouwen en het aantal staatsondernemingen beperken.

Het Nederlandse chemiebedrijf Avantium heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,8 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 37 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het verlies liep verder op van bijna 7 miljoen euro naar ruim 9 miljoen euro. Het bedrijf meldde een sterke interesse voor zijn divisie katalysatoren, maar voegt er aan toe belangrijke investeringen te hebben moeten doen in de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Avantium, een voormalige ontwikkelingsafdeling van de groep Shell, werkt onder meer aan technologieën om suiker te winnen uit houtsnippers en suiker om te zetten tot duurzaam plastic.

De Amerikaanse farmagroep Gilead neemt zijn sectorgenoot Kite Pharma over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van bijna 12 miljard dollar. Kite Pharma is gespecialiseerd in de ontwikkeling van behandelingen tegen kanker. Daarbij wordt gewerkt met een therapie die het immuunsysteem van het lichaam van de patiënt versterkt, zodat tumoren sterker kunnen worden bestreden. Gilead, dat zich tot nu toe vooral specialiseerde in de ontwikkeling van antivirale middelen, had eerder al te kennen gegeven zich meer op oncologie te willen toespitsen. John Milligan, topman van Gilead, bestempelde de overname dan ook als een fundament waarop het toekomstig kankeronderzoek zou kunnen worden uitgebouwd.

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft tijdens het voorbije boekjaar, dat eind juni werd afgesloten, een omzet van 16,1 miljard Australische dollar gerealiseerd. Dat betekende een daling met 0,9 procent tegenover het jaar voordien. De terugval moet vooral worden toegeschreven aan de internationale activiteiten, waar de sterke concurrentie de prijs van de vliegtuigtickets sterk heeft doen dalen. Daardoor werd de groei op de binnenlandse markt teniet gedaan. De jaarwinst viel met 8,5 procent terug tot 1,4 miljard Australische dollar. Er kon wel worden geprofiteerd van lagere brandstofkosten en kostenbesparingen, maar dat werd gecompenseerd door de grotere vliegactiviteit.

De Belgische kledinggroep Cassis Paprika, die gecontroleerd wordt door de holding Mitiska, breidt zijn activiteiten uit naar Duitsland. Daarbij werden partnerships gesloten met Kaufhof, Otto en Amazon. Cassis Paprika, vijftien jaar geleden opgericht door Jacques Hayez, was eerder al actief in Nederland, Luxemburg en Frankrijk. In een dertigtal vestigingen van Galeria Kaufhof zal het merk Paprika, dat zich richt op een vrouwelijke publiek met een grotere maat, een eigen afdeling krijgen. Door een partnership met Otto wordt ook gerekend op een versterking van de online verkoop. In Nederland en Frankrijk heeft Paprika telkens een twintigtal winkels. Ook op die markten wordt een verdere groei aangekondigd.

Investeerder Waterland heeft in twee maanden tijd bij beleggers een recordbedrag van 2 miljard euro opgehaald bij beleggers. Er wordt gewag gemaakt van een bijzonder grote interesse van beleggers, die door het hogere rendement zouden zijn aangetrokken. Waterland zegt echter bewust de voorziene grens van 2 miljard euro niet te hebben willen overschrijden. Er wordt aan toegevoegd dat telkens 40 procent van de deelnemers aan het fonds afkomstig zijn uit Europa en de Verenigde Staten. Het saldo van het aangebrachte kapitaal is afkomstig uit het Midden-Oosten en Azië. Onder meer de Belgische ondernemers Marc Coucke en Filip Balcaen behoorden tot de investeerders.

De Nederlandse groep Royal Delft - producent van aardewerk, glaswerk, bestek en kookgerei - heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 9,7 miljoen euro. Dat betekende een daling met bijna 18 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf boekte een verlies van 111.000 euro, tegenover een positief resultaat van 115.000 euro tijdens de eerste zes maanden vorig jaar. Onder meer wordt gewezen op de tegenvallende resultaten bij dochtermerk BK Cookware, dat onder de effecten van kortingsacties bij Albert Heijn zou hebben geleden. Verder merkt het bedrijf op een aanhoudende druk te verwachten vanwege moeizame ontwikkelingen op de Chinese markt.

Het Chinese concern PetroChina heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 975,91 miljard yuan. Dat betekent een stijging met 32 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf kon daarbij naar eigen zeggen profiteren van de hogere prijzen van petroleum en gas, terwijl ook de verkochte volumes een toename konden melden. De nettowinst steeg van 531 miljoen yuan naar 12,68 miljard yuan. Daarbij wordt gewag gemaakt van onder meer een sterke kostencontrole. Het Chinese concern stelde wel tijdens de tweede jaarhelft een grotere concurrentie op de internationale petroleummarkt te verwacht. Ook wordt gewaarschuwd voor toenemende geopolitieke risico’s.

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de Ierse bank Permanent TSB Group (PTSB) een boete van 2,5 miljoen euro opgelegd omdat de instelling te weinig financiële reserves had aangehouden. Het is de eerste keer dat de Europese Centrale Bank een boete uitdeelde sinds de financiële autoriteit drie jaar geleden verantwoordelijk werd voor het toezicht op de Europese bankensector. De Ierse bank wijt de problemen aan een misinterpretatie van de nieuwe regels en was er ook nooit sprake geweest van een verslechtering van de financiële positie. De Europese Unie verplicht zijn banken om voldoende financiële reserves aan te houden om plotselinge tegenslagen te kunnen opvangen.

De Canadese retailer Hudson's Bay onderzoekt zijn strategische opties. Dat heeft de onderneming bekend gemaakt. Daarbij geeft Hudson’s Bay toe aan de druk die de activistische Amerikaanse aandeelhouder Land & Buildings Investment Management de voorbije periode op de retailer heeft uitgeoefend. LBI Management eiste daarbij dat Hudson’s Bay meer waarde voor de aandeelhouders zou creëren. Daarbij werd gewag gemaakt van een mogelijke beursgang, terwijl ook bedrijfsonderdelen of vastgoed zouden kunnen worden verkocht. Onder meer wordt gewezen naar de supermarkt Saks Fifth Avenue in New York, die bij een verkoop mogelijk een waarde van 3,8 miljard dollar zou kunnen opleveren.

09:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-08-17

Voor millennial is ook design van applicatie cruciaal

Millennials tonen zelfs geen enkele tolerantie tegen applicaties met een design dat niet aan de verwachtingen voldoet. Dat is één van de conclusies van een rapport van consulent ComScore bij ruim duizend consumenten. Vastgesteld werd immers dat 21 procent van de millennials erkent een applicatie te hebben verwijderd omdat het ontwerp geen weerspiegeling van de persoonlijke vereisten bleek te kunnen garanderen. Met een weigering van amper 2 procent toont Generation X zich volgens de onderzoekers beduidend toleranter tegenover het design van de applicaties. Het fenomeen heeft volgens de onderzoekers vooral te maken met de functie die de smartphone in het leven van de millennial vervult.

“De millennial identificeert zich in grote mate met zijn smartphone en nagenoeg elk aspect van zijn leven is met het apparaat geïntegreerd,” btoogt Adam Lella, marketing-analist bij ComScore. “Daarom vormen de applicaties op de smartphone dan ook een representatie van hun identiteit. Zelfs wanneer een applicatie voldoet aan een praktische behoefte, zal de millennial het programma verwijderen indien het design niet aan de individuele verwachtingen voldoet en de gebruiker niet op de gewenste manier vertegenwoordigt. Er wordt nog opgemerkt dat een meerderheid van de gebruikers geen enkele applicatie per maand downloadt. De gemiddelde gebruiker downloadt twee applicaties per maand.

“Millennials tonen wel een grotere interesse voor nieuwe applicaties,” benadrukken de onderzoekers. “Bij oudere smartphone-gebruikers blijft de interesse in nieuwe programma’s echter beperkt.” Uit de studie blijkt verder dat een meerderheid van de gebruikers maximaal twintig applicaties per maand activeert. Jongere gebruikers tonen wel een grotere activiteit. Er werd immers vastgesteld dat 44 procent van de millennials minstens veertig applicaties per maand activeert. Verder bleek dat Facebook de meest gebruikte applicatie vormt, gevolgd door Google. Er wordt aan toegevoegd dat de twee bedrijven samen acht van de tien meest populaire applicaties bezitten. Snapchat en Pandora vormen de enige uitzonderingen.

Lees Verder

17:47 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: applicatie |  Facebook |

Welke stervoetballer is zijn salaris waard?

Lionel Messi zou op basis van zijn talent weliswaar de best betaalde voetbalspeler van de wereld moeten zijn, maar tegelijkertijd is hij ook de meest overbetaalde speler uit het wereldwijde voetbal. Dat blijkt uit een rapport van de Lawrence Technological University in de Amerikaanse staat Michigan op basis van de gegevens over de vaardigheden en inkomsten van 6.082 professionele voetbalspelers. Opgemerkt wordt dat Messi volgens de parameters van de studie een weekloon van ongeveer 235.000 euro zou mogen verdienen. In werkelijkheid verdient Messi ruim twee keer meer. In de lijst van overbetaalde spelers wordt Messi gevolgd door Angel Di Maria, Robin van Persie, Ivan Rakitic en Nicolas Otamendi.

“Wanneer alleen naar de vaardigheden wordt gekeken, moest Lionel Messi zonder twijfel het voorbije seizoen als de best betaalde speler uit het wereldwijde voetbal worden erkend,” zeggen de onderzoekers Lara Yaldo en Lior Shamir, computerwetenschappers van de Lawrence Technological University. “Daarna volgens Cristiano Ronaldo, Luis Suarez, Neymar, David De Gea en Mesut Özil. De meest onderbetaalde speler daarentegen bleek Bernard Silva, gevolgd door Harry Kane, Granit Xhaka, Timo Horn en Paco Alcacer.” In de studie werd echter alleen rekening gehouden met de voetballende kwaliteiten en werd niet gekeken onder meer televisierechten en merchandising, die nochtans de aantrekkingskracht kunnen versterken.

Tegenover de meest overbetaalde spelers bleken de onderbetaalde spelers volgens de onderzoekers vooral uit te blinken in behendigheid, snelheid, versnelling, balans en de vaardigheid om de posities van andere spelers te identificeren. De overbetaalde spelers bleken daarentegen alleen in lichamelijke sterkte superieur te zijn. Tevens werd vastgesteld dat de gevraagde vaardigheden tussen de onderscheiden competities belangrijke verschillen kunnen laten optekenen. In Duitsland blijken vooral penalty's en visie geapprecieerd te worden, terwijl in Frankrijk en Engeland meer belang zou worden gehecht aan de geprefereerde voet. Spanje kijkt vooral naar afwerking en volleys, terwijl Italië grotere waarde hecht aan tackles.

De reactietijd op evoluties op het terrein wordt in alle landen met een hoger salaris in verband gebracht. Er wordt wel opgemerkt dat in alle landen een sterke relatie tussen prestaties en salarissen kon worden gemeld. Polen vormt hierop de enige uitzondering, want daar is de vergoeding vooral gekoppeld aan de club waarvoor de speler uitkomt. Tenslotte moet volgens de onderzoekers ook worden opgemerkt dat een grotere loonongelijkheid een negatieve impact heeft op de prestaties van de spelers.

Lees Verder

17:07 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voetbal, salaris |  Facebook |

Consument eist dat websites steeds sneller werken

Om de loyaliteit van de hedendaagse consument te kunnen verwerven, is een sterke online en mobiele ervaring noodzakelijk. Dat blijkt uit een rapport van consulent Apica bij 2.250 consumenten in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Zweden, waarin wordt aangetoond dat meer dan 50 procent van de consumenten door de confrontatie met een slechte digitale prestatie tegenover de betrokken merken minder loyaliteit vertonen. Bovendien moet er volgens de onderzoekers rekening mee worden gehouden dat 80 procent van de consumenten zou overwegen om zijn slechte ervaringen met het merk, onder meer door trage laadtijden, aan vrienden en andere consumenten verder te vertellen.

Onder meer wordt door de klant verlangd dat websites een oplaadtijd van maximaal drie seconden mogen hebben. Tegelijkertijd merken de consumenten echter op dat de websites sneller moeten opladen dan drie jaar geleden het geval was. Bijna 40 procent toont zich niet bereid langer dan tien seconden te wachten. Wanneer de website niet binnen dat tijdsbestek de website volledig beschikbaar is, wordt naar een alternatief gezocht. Bovendien bleek dat 11 procent slechts vijf seconden geduld toont. Verder moest worden vastgesteld dat 54 procent van de consumenten van mening is dat websites nooit langer dan één uur onbeschikbaar zouden mogen zijn.

“Indien de bedrijven hun klanten en inkomsten willen behouden, moeten hun digitale diensten op een proactieve manier worden getest en opgevolgd, zodat een onbeschikbaarheid, zelfs op piektijden, nooit zou kunnen gebeuren,” benadrukt Carmen Carey, chief executive van Apica. “De resultaten van de studie demonstreren dat digitale consumenten slechts een beperkt geduld hebben voor langzaam werkende platformen of vertragingen. Er is bovendien duidelijk een algemene verwachten dat websites en applicaties steeds sneller en beter zullen presteren. Er moeten door de bedrijven dan ook op alle ogenblikken piekprestaties kunnen worden gegarandeerd.”

Lees Verder

16:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: websites |  Facebook |

Franse wijngaarden getroffen door droogte en vorst

De Franse wijn haalt dit jaar wellicht een productieniveau van 37,2 miljoen hectoliter. Dat betekent een daling met 18 procent tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Franse ministerie van landbouw. Tegenover de gemiddelde opbrengsten van de voorbije vijf jaar moet rekening gehouden worden met een daling met 17 procent. De achteruitgang moet volgens het rapport worden toegeschreven aan de vrieskou die alle Franse wijnregio’s tijdens de voorbije lente heeft getroffen. Ook het voorbije jaar werd de sector al geconfronteerd met een aantal klimaatincidenten, waardoor de productie een dubbelcijferige terugval had moeten melden.

Wetenschappers waarschuwen al langere tijd dat de klimaatverandering een belangrijke dreiging voor de Franse wijnproductie zou kunnen worden. Daarbij wordt erop gewezen dat de voorbije veertien jaar geregeld terugkerende hittegolven moesten worden geregistreerd, waardoor de Franse wijnmakers overtuigd zijn geraakt van de noodzakelijke strijd tegen de klimaatverandering. Het voorbije jaar moest al de laagste wijnoogst van de voorbije drie decennia melden. “Dit jaar werd de oogst geraakt tijdens een gevoelig stadium van de teelt,” wordt er opgemerkt. “Alle wijnregio’s werden geraakt, maar niet overal waren de gevolgen even zwaar.”

De wijnregio’s van Bordeaux, Charentes, Elzas en Jura werden het zwaarst getroffen. “Wijngaarden van een aantal bekkens - vooral in de Loire-vallei - konden weliswaar een gedeelte van de verliezen opvangen, maar een complete compensatie was onmogelijk,” wordt er aangevoerd. “Problemen bij onder meer Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais en Languedoc hebben de totale productie op een negatieve manier beïnvloed.” De problemen werden volgens het ministerie nog verergerd door een zware droogte die onder meer door producenten op Corsica en in Languedoc en Beaujolais werden ervaren. Er wordt anderzijds op gewezen dat die droogte wel de ziektebestrijding heeft vergemakkelijkt.

Lees Verder

16:16 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wijnen, frankrijk |  Facebook |