29-09-17

Amerikaanse ambachtelijke bieren garanderen bijna half miljoen banen

Ambachtelijke bieren hebben het voorbije jaar in de Verenigde Staten voor 67,8 miljard dollar inkomsten gezorgd. Bovendien heeft de sector meer dan 455.000 arbeidsplaatsen gegenereerd. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse Brewers Association. Deze cijfers vertegenwoordigen naar eigen zeggen een belangrijke groei tegenover twee jaar voordien. De inkomsten kenden een stijging met 21,7 procent, waaruit volgens het rapport blijkt dat de kleine en onafhankelijke microbrouwers een belangrijke economische groeimotor vormen die in elke regio van het land een bijdrage leveren tot de welvaart van de bevolking. Ook bij de tewerkstelling was er sprake van een groei met 7,5 procent.

In de brouwerijen en biercafés werden vorig jaar 128.768 medewerkers geteld. Er wordt nog opgemerkt dat Californië bij de microbrouwerijen Amerikaanse marktleider is. De sector realiseert er immers een omzet van 7,3 miljard dollar, waarbij ook 49.308 arbeidsplaatsen kunnen worden gemeld. Op de tweede plaats staat Pennsylvania met 5,8 miljard dollar inkomsten, gevolgd door Texas (4,5 miljard dollar), New York (3,4 miljard dollar) en Florida (3,1 miljard dollar). Per hoofd van de bevolking wordt de ranglijst echter aangevoerd door Colorado, waar per inwoner een omzet van 764 dollar kan worden gemeld.

"Microbrouwerijen zijn een levendige en bloeiende economische macht op lokaal, regionaal en nationaal vlak," benadrukt Bart Watson, hoofdeconoom van de Brewers Association. Hij wijst erop dat de sector profiteert van de veranderende smaak van de consument, die steeds vaker een voorkeur voor een bredere waaier kwaliteitsbieren laat blijken. De Brewers Association merkt op dat tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een verdere volumegroei met 5 procent kon laten optekenen. Dat betekende weliswaar een vertraging tegenover dezelfde periode vorig jaar, toen nog een toename met 8 procent kon worden gemeld, maar weerspiegelt daarbij naar eigen zeggen vooral een evolutie naar een mature markt.

Eind juni dit jaar waren in de Verenigde Staten 5.562 microbrouwerijen operationeel. Dat betekende een stijging met 906 partijen tegenover hetzelfde tijdstip vorig jaar. Op dat ogenblik waren er bovendien ook nog eens 2.739 nieuwe projecten in voorbereiding.

Lees Verder

11:41 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bier |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Japanse technologieconcern Toshiba verkoopt zijn chipdivisie aan een consortium van investeerder Bain Capital en de technologiebedrijven Apple, Dell, Hynix en Hoya. Met de transactie is een bedrag van 2 biljoen yen of 15 miljard euro gemoeid. Zelf houdt Toshiba een kleinere participatie in de verkochte afdeling. Er is tegen de transactie nog wel verzet van Western Digital, een partner van Toshiba die rechten op de betrokken divisie opeist. De verkochte divisie is één van de weinige partijen die in staat is om hoogwaardige geheugenchips te produceren. De divisie is dan ook een grote concurrent van de Zuid-Koreaanse groep Samsung. Onder meer Apple ziet vele kansen met de overname.

De Finse appbouwer Rovio, vooral bekend van het populaire mobiele game Angry Birds, krijgt bij zijn introductie op de beurs van Helsinki een waarde van bijna 900 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Zelf haalt het bedrijf met de beursgang 30 miljoen euro aan nieuw groeikapitaal op. Rovio werd veertien jaar geleden opgericht. Angry Birds werd acht jaar geleden gelanceerd en kon in het verleden met een eenmalige betaling gedownload. Nu betalen de gebruikers een maandelijks abonnementsgeld. Daarnaast verwierf het bedrijf ook inkomsten  uit een tekenfilm. De Finse groep wil echter nieuwe producten op de markt brengen om een verdere groei te realiseren.

Luchtvaartmaatschappij Ryanair misleidt klanten door vluchten te schrappen en gedupeerde passagiers onvoldoende alternatief te bieden. Dat heeft de Britse Civil Aviation Authority (CAA). De Britse toezichthouder dreigt stappen te ondernemen indien de luchtvaartmaatschappij doorgaat met een verkeerde voorlichting van passagiers. Ryanair heeft door een overbelaste vakantieregeling bij de piloten een aantal vluchten moeten schrappen. Getroffen reizigers werden overgeboekt of hebben hun geld teruggekregen. De Britse autoriteiten vinden echter dat Ryanair meer compenserende maatregelen zou moeten voorzien en onder meer ook een overboeking op andere maatschappijen mogelijk zou moeten maken.

De Nederlandse supermarktketen Hema staat te koop. Dat heeft eigenaar Lion Capital bevestigd. Credit Suisse werd als adviseur aangetrokken om de strategische mogelijkheden voor de toekomst te onderzoeken. Er wordt ook op gewezen dat de resultaten de voorbije kwartalen een gevoelige verbetering hebben kunnen laten optekenen, waardoor Lion Capital volgens waarnemers nu goed gepositioneerd is om te profiteren van het toekomstig groeipotentieel. Onder meer het persbureau Reuters had begin augustus al gemeld dat Hema te koop zou worden gezet. Daarbij werd ook gewag gemaakt van een mogelijke beursintroductie. Ook begin dit decennium had Lion Capital een verkoop overwogen.

In Los Angeles is Hugh Hefner, oprichter van het magazine Playboy, op 91-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Playboy bekend gemaakt. Gemeld werd dat Hefner in het beroemde Playboy Mansion in Beverly Hills een natuurlijke dood is gestorven. Hefner startte in de eerste helft van de jaren vijftig van de voorbije eeuw het tijdschrift Playboy. Voor het eerste exemplaar van het magazine kocht Hefner foto’s van Marilyn Monroe. Op basis van het magazine bouwde Hefner een groot mediaconcern op. In de loop van de jaren negentig begon het succes van Playboy te tanen. De Playboy Mansion was in augustus dit jaar verkocht voor een bedrag van 100 miljoen dollar. Hefner had wel een levenslang woonrecht.

Luchtvaartmaatschappij Etihad Airways heeft Tony Douglas tot chief executive aangesteld. Douglas neemt zijn nieuwe functie begin volgend jaar op en wordt bij Etihad de opvolger van James Hogan, die eerder dit jaar diende te vertrekken. Tony Douglas werkte voordien voor het Britse ministerie van defensie, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor de inkoop. Hij was ook actief op de luchthavens Heathrow Airport en Abu Dhabi Airport. Zijn nieuwe werkgever wijst er dan ook op dat Douglas een grote expertise heeft op luchtvaartgebied en bovendien met de Golfregio goed is vertrouwd. Hogan leidde Etihad elf jaar, maar moest na mislukte investeringen in Air Berlin en Alitalia uiteindelijk opstappen.

Investeerder Alychlo van Marc Coucke lanceert een openbaar bod op alle resterende aandelen van de Nederlandse groep SnowWorld, uitbater van skihallen. Eerder was al bekend gemaakt dat Coucke een belang van 40 procent in SnowWorld zo overnemen van Koos Hendriks, huidig topman van de Nederlandse groep. Omdat Coucke door die operatie in SnowWorld een participatie van bijna 64 procent had opgebouwd, werd hij verplicht een openbaar bod uit te brengen op de resterende aandelen van het Nederlandse bedrijf. De totale waarde van SnowWorld wordt geraamd op een bedrag van ongeveer 30 miljoen euro. Hendriks (69) legt uiterlijk in maart zijn functie als topman van SnowWorld neer.

De Zweedse kledingketen Hennes & Mauritz (H&M) heeft tijdens het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van bijna 59,4 miljard Zweedse kroon of 6,2 miljard euro. Dat betekende een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig boekjaar. De winst daalde echter met 20 procent tot 5 miljard kroon. De achteruitgang moet volgens het bedrijf echter worden toegeschreven aan omvangrijke kortingsacties, zodat het bedrijf voorraden kon wegwerken en ruimte kon worden gecreëerd voor de herfstcollectie. Anderzijds maakt het Zweedse concern gewag van een sterke groei van de online verkoop. Het bezoek aan de fysieke winkels kende daarentegen wel een inkrimping.

De Duitse investeerder Rocket Internet heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,2 miljard euro. Dat betekende een stijging met 29 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies liep van 617 miljoen euro naar 27 miljoen euro terug. De Duitse groep zegt dat vooral investeringen in HelloFresh en Global Fashion Group een significante groep konden melden. Oliver Samwer, chief executive van Rocket Internet, stelde te hopen dat de investeerder er nog dit jaar zal in lukken drie startups winstgevend te maken, zoals eerder was gehoopt. Hij waarschuwde wel dat die deadline mogelijk met drie tot zes maanden zou kunnen worden uitgesteld.

De Belgische regering wil de procedure van een beursgang voor bankverzekeraar Belfius snel opstarten. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de krant De Tijd gezegd. Terwijl eerder ook was gedacht aan een eventuele gedeeltelijke verkoop van de bankverzekeraar, zou uiteindelijk voor een beursintroductie zijn gekozen. Belfius zou graag in de lent van volgend jaar een introductie op de beurs van Brussel realiseren. Daarbij zou de Belgische staat maximaal 49 procent van de aandelen in Belfius naar de beurs brengen. De totale waarde van Belfius wordt geraamd op een bedrag tussen 7 miljard euro en 9 miljard euro. Belfius kwam in 2011 in handen van de staat, toen de Dexia-groep aan het omvallen was.

Alle Noord-Koreaanse bedrijven in China moeten worden gesloten. Dat hebben de Chinese autoriteiten beslist. De geviseerde bedrijven krijgen honderdtwintig dagen tijd om hun activiteiten af te ronden. Ook joint-ventures van Noord-Koreaanse en Chinese bedrijven moeten worden gesloten. De maatregel is een gevolg van de nieuwe sancties die de Verenigde Naties tegen Noord-Korea heeft uitgesproken. Noord-Korea wordt daarmee gestraft voor zijn aanhoudende rakettests en dreigementen met een kernaanval. De Verenigde Naties legde onder meer een exportverbod op voor textiel, één van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor Noord-Korea. Ook brandstofleveringen werden beperkt.

De intrekking van de licentie van het alternatieve taxibedrijf Uber in Londen is een overdreven sanctie. Dat heeft de Britse premier Theresa May gezegd. Transport for London (TfL), de vervoersautoriteit van de Britse hoofdstad, had beslist de verlenging van de vergunning voor Uber te weigeren. Daarbij werd opgemerkt dat Uber onvoldoende inspanningen deed om problemen op het gebied van openbare orde en veiligheid aan te pakken. May gaf toe dat Uber een aantal verbeteringen moet doorvoeren, maar de intrekking van de licentie gaat volgens haar te ver. Onder meer wees May erop dat Uber aan duizenden chauffeurs werk biedt en het vervoer van miljoenen klanten voor zijn rekening neemt.

Het Chinese conglomeraat Fosun heeft een participatie van 3,01 procent opgebouwd in de Belgische verzekeringsgroep Ageas. Dat heeft Ageas zelf bekendgemaakt. Fosun is een gediversifieerde investeringsmaatschappij en heeft zijn hoofdzetel in Shanghai. Het concern is onder meer hoofdaandeelhouder van de toeristische groep Club Mediterranee en de internationale theatergroep Cirque du Soleil. Daarnaast heeft Fosun echter ook een belangrijke activiteit in de financiële sector. Fosun is niet de eerste Chinese aandeelhouder van Ageas. Tien jaar geleden stapte ook verzekeraar Ping An in de Belgische verzekeringsgroep. Ping An heeft op dit ogenblik een belang van 5,17 procent in Ageas.

De Franse energiegroep Engie heeft bij een aanbesteding van de Braziliaanse overheid concessies gewonnen voor de bouw van twee waterkrachtcentrales. De opdrachten hebben een waarde van ongeveer 950 miljoen dollar. De centrales worden gebouwd in Rio Grande en Rio Araqui en beschikken over een respectievelijke capaciteit van 424 megawatt en 408 megawatt. De contracten geven een concessie voor dertig jaar en versterken volgens Engie de positie van het Franse bedrijf als de grootste particuliere energieproducent van Brazilië. De investering kadert ook in de strategie van Engie om zich intensiever op de ontwikkeling van duurzame energie toe te spitsen.

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing dreigt in Groot-Brittannië met een boycot te worden geconfronteerd. Dat heeft de Britse premier Theresa May gesuggereerd. Reden is een conflict tussen Boeing en diens Canadese sectorgenoot Bombardier, die door de wrijvingen uiteindelijk in de Verenigde Staten met zware invoerheffingen moet rekening houden. Bombardier heeft in Noord-Ierland een vestiging met vierduizend werknemers. Wanneer Bombardier Amerikaanse contracten verliest, zou ook die tewerkstelling in het gedrang kunnen komen. Die problemen zouden volgens May de Britse regering kunnen aanzetten om Boeing niet langer in aanmerking te nemen bij toekomstige Britse legeraankopen.

09:40 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-09-17

Hogere temperaturen doen ook criminaliteit toenemen

Wanneer de temperaturen oplopen moet, ongeacht het seizoen, ook met een toename van de gewelddadige criminaliteit rekening worden gehouden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Drexel University op basis van criminaliteitscijfers uit Philadelphia sinds het midden van vorig decennium. Daardoor dreigen volgens de onderzoekers ook de misdaadcijfers verder te zullen oplopen. De resultaten van de studie kunnen volgens de onderzoekers politiediensten aanzetten om hun middelen optimaal in te zetten. Het fenomeen moet echter ook tot nadenken aanzetten, want door de klimaatverandering mogen overal verdere temperatuursstijgingen worden verwacht.

“Politiemensen weten uit ervaring dat een warmere dag meestal ook grotere problemen zal opleveren,” benadrukt onderzoeksleider Leah Schinasi, professor volksgezondheid aan de Drexel University. “Ook uit het onderzoek kon worden vastgesteld dat bij hogere temperaturen ook de statistieken over geweldmisdrijven en wangedrag een stijgende tendens tonen. De hoogste criminaliteit werd opgetekend tijdens de warmste maanden van het jaar, tussen mei en september. Pieken werden bereikt op de warmste dagen van het jaar. Op dagen met een hitte-index van 98 graden lag de gewelddadige criminaliteit 9 procent hoger dan op dagen met een index van 57 procent. Ook wangedrag steeg met 7 procent.

Tijdens de koudere maanden - tussen oktober en april - konden sterkere verbanden worden opgetekend. Wanneer de index een niveau van 70 graden bereikte, bleek de criminaliteit en wangedrag respectievelijk 16 procent en 23 procent hoger te liggen dan het gemiddelde van 43 graden. “Achter de cijfers gaan een verklaarbaar sociaal gedrag schuil,” stippen de onderzoekers aan. “Bij extreem hoge of lage temperaturen verkiezen de mensen binnen te blijven. Wanneer de temperaturen echter comfortabeler worden, gaat men liever op stap, wat een grotere gelegenheid tot criminaliteit creëert.””

Wanneer aangenamer weersomstandigheden in een grotere criminele activiteit leidt, zou men kunnen afleiden dat koelere dagen tijdens warme maanden tot meer misdrijven zouden leiden. Dat bleek echter niet het geval te zijn, aangezien de cijfers tijdens de warme maanden relatief stabiel bleven wanneer de temperatuur onder het seizoensgemiddelde zakte. Een concrete reden daarvoor kon niet worden gegeven, maar in het algemeen kan volgens de onderzoekers worden gesteld dat warmere temperaturen leiden tot hogere misdaadcijfers.

Lees Verder

19:22 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: misdaad |  Facebook |

Autobezitter vermindert brandstofefficiëntie met tweede aankoop

Amerikaanse consumenten compenseren het gebruik van een zuinige wagen vaak met de aankoop van een groter tweede voertuig. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California, het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en de Yale University. Het fenomeen zal er volgens de onderzoekers toe leiden dat de voordelen van de grotere brandstofefficiëntie in huishoudens met twee auto’s mogelijk met 60 procent kunnen worden uitgehold. Dit betekent volgens de onderzoekers niet dat het streven naar brandstofefficiëntie moet worden opgegeven, maar wel moet volgens hen een aangepast beleid worden gevoerd.

“Uit het onderzoek is gebleken dat de brandstofefficiëntie van een bijkomend voertuig vaak afhankelijk is van het verbruik van de auto die het huishouden al in bezit heeft,” benadrukt onderzoeksleider David Rapson, directeur van het Davis Energy Economics Program (Deep) aan de University of California. “Deze vaststellingen kunnen belangrijke implicaties hebben voor beleidsbeslissingen die de brandstofefficiëntie van de autovloot verder moeten verbeteren. Dergelijke onbedoelde en onverwachte consequenties moeten bij de beleidskeuzes in rekening worden gebracht. Indien consumenten brandstofefficiëntie met hun tweede aankoop compenseren, gaat een gedeelte van het effect verloren.”

“Consumenten kiezen vaak voor de combinatie van een zuinige wagen en een krachtig voertuig,” zegt professor Rapson. “Die keuzes worden vaak gemaakt uit praktische overwegingen. Vaak zal een zuinige wagen worden gekocht voor de dagelijkse activiteiten, maar wordt een zwaardere auto aangeschaft voor verdere verplaatsingen en vakanties.” Uit het onderzoek bleek dat de verhoogde brandstofefficiëntie in een gezin met twee wagens in Californië een jaarlijkse besparing tussen vierentwintig en zevenentwintig gallons zou opleveren. Eerder was gerekend op een bate van achtenzestig gallons per jaar.

Lees Verder

18:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brandstof |  Facebook |

Amerikaanse internationale toerist reist liefst naar Europa

Europa blijft voor Amerikaanse toeristen de belangrijkste internationale bestemming. Dat blijkt uit een rapport van consulent BDRC Group bij meer dan tweeduizend consumenten in de Verenigde Staten. Vastgesteld werd dat 30 procent bij buitenlandse reizen zou kiezen voor een Europese bestemming. Asia-Pacific staat op de tweede plaats met een score van 27 procent. Er kon tevens worden vastgesteld dat Parijs met een score van 23 procent de geliefkoosde stadsbestemming zou zijn. Wanneer daarentegen naar een favoriet land gevraagd, blijkt Italië met een score van 15 procent op de eerste plaats te eindigen.

De onderzoekers stelden verder dat Amerikaanse internationale toeristen sneller geneigd zijn dan hun collega’s uit Europa, Azië of Latijns-Ameria om hun reis vooraf te plannen, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten. Daarentegen zijn Amerikaanse reizigers minder geïnteresseerd om ter plaatse nog naar nieuwe belevingen op zoek te gaan. Anderzijds werd vastgesteld dat Amerikaanse toeristen op internationale bestemmingen grotere sommen besteden en ook meer overnachtingen boeken dan hun collega’s uit andere regio’s. Amerikanen willen wel een contact met de lokale cultuur, maar willen zeker de belangrijke toeristische niet opzij laten liggen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 72 procent van de Amerikaanse internationale toeristen met het vliegtuig op reis gaan. Gemiddeld worden vier buitenlandse reizen per jaar georganiseerd, waarbij in totaal achtentwintig overnachtingen in hotels worden geboekt. In geen enkele andere regio vertegenwoordigen de babyboomers een groter deel van het reispubliek dan in de Verenigde Staten. Bij de hotelkeuze spreekt 78 procent een voorkeur uit voor de hogere middenklasse, gevolgd door een luxeverblijf en een middenklassehotel. Daarnaast kon ook worden vastgesteld dat 39 procent voor een alternatieve overnachting uit de deeleconomie heeft gekozen.

Lees Verder

18:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toerisme |  Facebook |

Online en offline vriendschappen tieners evenwaardig

De online vriendschappen zijn bij tieners even zinvol als hun persoonlijke contacten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California. De onderzoekers merken op dat de meerderheid van de adolescenten elektronisch immers vooral communiceert met individuen die ook offline als vrienden worden bestempeld. Er is volgens de wetenschappers dan ook geen enkele verklaring om te suggereren dat deze technologische communicatie de intimiteit van deze relaties zal uithollen. Daarentegen zou van de dubbele communicatie - online en offline - volgens het rapport bijkomende voordelen mogen worden verwacht.

“Vele ouders maken zich bezorgd over de tijd die hun tieners online met hun vrienden besteden,” benadrukt onderzoeksleider Stephanie Reich, professor educatieve wetenschappen aan de University of California. “Er wordt ook gevreesd dat die online contacten een minderwaardig vervangmiddel zijn voor de persoonlijke relaties die in het verleden werden onderhouden. Uit onze studie is echter gebleken dat een groot deel van dit digitaal gedrag hetzelfde doel dient en dezelfde kwaliteiten herbergt dan de persoonlijke ontmoetingen. Er kan zelfs gewag worden gemaakt van bijkomende mogelijkheden om samen tijd door te brengen en gedachten en gevoelens uit te wisselen.”

De onderzoekers merken onder meer op dat deze online mogelijkheden het contact tussen vrienden kunnen versterken door conversaties die tijdens de dag en de nacht kunnen worden gevoerd zonder anderen te storen. Ook wordt volgens de wetenschappers meer tijd gecreëerd om de emoties te controleren en te kalmeren vooraleer op een probleem wordt gereageerd. Wel wordt erkend dat vriendschappen onder meer kunnen roddels en geruchten, die door cyberspace immers sneller en verder kunnen reizen dan in de offline wereld. In het algemeen kan volgens professor Reich worden gesteld dat offline en online vriendschappen grote gelijkenissen vertonen.

Lees Verder

18:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vriendschap |  Facebook |

Online marketeers werken met tientallen websites

Ondanks veiligheidsbekommernissen koopt een grote meerderheid van de marketeers advertentieruimte op minstens vijftig websites. Sommige marketeers kopen zelfs ruimte aan op honderden of duizenden websites. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Advertiser Perceptions op basis van een enquête bij ongeveer tweehonderd adverteerders. De onderzoekers stelden vast dat 78 procent van de ondervragen toegaf op minstens vijftig websites advertentieruimte te kopen. Bij een groep van 23 procent is er daarbij zelfs sprake van meer dan duizend, terwijl 30 procent gewag maakt van tweehonderdvijftig tot duizend webadressen.

Uit het onderzoek bleek dat 63 procent van de adverteerders al wel heeft overwogen om het aantal partners te beperken en een witte lijst met betrouwbare websites samen te stellen. Toch moet worden vastgesteld dat slechts 14 procent van de adverteerders al daadwerkelijk met een witte lijst werkt. De onderzoekers kwamen verder tot de vaststelling dat 52 procent van de ondervraagde marketeers toegeeft door fraude tussen 10 procent en 50 procent van zijn totale reclamebudget te hebben verloren. Bij de andere respondenten werd aangegeven dat de fraude onder het niveau van 10 procent bleef.

De onderzoekers stelden ook vast dat een meerderheid bij de aankoop van media vooral inzichten in het doelpubliek van de partners wil verwerven. Daarbij geeft 77 procent aan vooral inzichten te wensen die een impact kunnen hebben op de omzetten van het bedrijf. De onderzoekers moesten daarbij echter ook tot de conclusie komen dat slechts 33 procent van de marketeers getuigt een volledig vertrouwen te hebben in de data die hen door partners worden geleverd. Daarnaast maakte 49 procent gewag van een relatief vertrouwen, maar de resterende 19 procent zei te geloven dat de verkregen data niet kunnen worden vertrouwd.

Lees Verder

18:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: marketing |  Facebook |