24-09-17

Retailer steeds meer distributeur van mediacontent

Retailers worden ook steeds meer distributeurs van content. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Brightcove bij retailers in Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Daarbij werd vastgesteld dat 80 procent van de ondervraagden te kennen gaf dat op een bepaald ogenblik in de toekomst alle retailers tot mediabedrijven zullen zijn geëvolueerd. Er werd door 61 procent van de respondenten ook aangegeven dat hun bedrijf op dit ogenblik content levert die als een televisie-ervaring kan worden bestempeld, terwijl nog eens 33 procent te kennen geeft dergelijke programma’s binnen een periode van twee jaar te zullen leveren.

Lees Verder

 

20:26 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Commerciële applicatie vooral zoektocht naar kortingen

Commerciële applicaties vormen vooral een zoektocht naar kortingen en bijzondere aanbiedingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Clutch bij meer dan vijfhonderd mobiele shoppers. Daarbij werd vastgesteld dat kortingen en aanbiedingen volgens 68 procent van de consumenten de meest populaire reden vormden om een mobiele applicatie te gebruiken, gevolgd door de flexibiliteit om op elk ogenblik van de dag een aankoop te kunnen verrichten (64 procent), prijzen en producten te kunnen vergelijken (62 procent) en tijdverlies op de winkelvloer te kunnen vermijden (54 procent).

Lees Verder

 

20:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sociale media meest efficiënt in consumentenmarkt

Sociale mediaplatformen hebben op de consumentenmarkt (B2C) een grotere waarde dan in de zakelijke sector (B2B). Dat is de conclusie van een onderzoek van consulenten Clutch en Smart Insights. De onderzoekers stelden dat in de consumentensector 60 procent van de ondervraagde bedrijven te kennen gaf dat sociale media heeft bijgedragen tot een omzetgroei, maar in de zakelijke industrie valt dat cijfer terug tot 46 procent. Er kon ook worden opgemerkt dat in de consumptiesector de voorkeur wordt gegeven aan platformen zoals Facebook en YouTube, terwijl in de zakelijke wereld sneller naar professionele netwerken zoals Linkedin wordt gegrepen.

Lees Verder

 

19:19 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Online verkoop kan nog moeilijk zonder levering dezelfde dag

In Noord-Amerika biedt inmiddels 51 procent van alle retailers bij een online aankoop een levering op dezelfde dag aan. Dat is meer dan een verdrievoudiging op één jaar tijd. Dat blijkt uit een rapport van Boston Retail Partners (BRP). Daarbij wordt aangegeven dat bijna twee op drie retailers van plan is om over twee jaar een levering op de dag van de online aankoop in zijn programma te hebben opgenomen.

Lees Verder

 

18:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Amerikaanse YouTube bijna één miljard uur per maand bekeken

In de Verenigde Staten werden tijdens de maand juli van dit jaar bijna één miljard uur videocontent op het platform YouTube bekeken. Dat blijkt uit een analyse van consulent App Annie. Daarbij wordt ook opgemerkt dat over een periode van één jaar de applicatie van YouTube ook een aandeel van ongeveer 80 procent had in het volledige videovolume dat door het Amerikaanse publiek werd geconsumeerd. Er wordt aan toegevoegd dat over diezelfde periode door de Amerikaanse consumenten aan de tien grootste streaming-applicaties meer dan 570 miljoen dollar hebben besteed. Dat betekende een toename met 80 procent tegenover het jaar voordien.

Lees Verder

 

18:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Contactloos betalen staat voor sterke groeiperiode

De wereldwijde markt voor contactloze betalingen zal over vijf jaar een waarde van 411,4 miljard dollar hebben bereikt, tegenover een omzet van 59,7 miljard dollar dit jaar. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Transparency Market Research. Opgemerkt wordt dat de groei zal worden gedreven door de verdere adoptie van smartphones. Het belangrijkste gedeelte van de markt steunt op near-field-communication, die dit jaar met een omzet van 43,6 miljard dollar 75,3 procent van de totale markt vertegenwoordigt. De sector zal het volgende halve decennium een groei met 52,6 procent per jaar laten optekenen. Over vijf jaar zal daardoor een waarde van 360,9 miljard dollar kunnen worden gemeld.

Lees Verder

 

17:48 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Britse maaltijdbezorger Deliveroo heeft bij de Amerikaanse investeerders Fidelity en T. Rowe Price een bedrag van 325 miljoen euro aan nieuw kapitaal opgehaald. Dat hebben Britse media bekend gemaakt. Door de operatie wordt de totale marktwaarde van Deliveroo geraamd op een bedrag van 1,7 miljard euro. Volgens een aantal bronnen moet de investering van de twee fondsen, die eerder ook al in Facebook en Snapchat stapten, gezien worden als een opstap naar de beursnotering voor Deliveroo, waarover al geruime tijd wordt gesproken. Deliveroo is actief in twaalf landen en kon vorig jaar door contracten met 25.000 restaurants zijn omzet met ongeveer 600 procent opvoeren.

De verkoop van de failliete luchtvaartmaatschappij Air Berlin levert waarschijnlijk tussen 250 miljoen euro en 350 miljoen euro op. Dat hebben verschillende Duitse media gemeld. Verwacht wordt dat met de opbrengst van de verkoop onder meer het overbruggingskrediet van 150 miljoen euro kan worden terugbetaald dat eerder door de Duits overheid aan Air Berlin ter beschikking werd gesteld zodat de activiteiten konden worden verder gezet in afwachting van een akkoord over een mogelijke overname. Lufthansa en EasyJet zouden door de curatoren als de geprefereerde overnamekandidaten worden bestempeld. Beide partijen zouden nog discussiëren over de landingsrechten op de luchthaven van Düsseldorf.

Duitse autobouwers mogen alle kosten voor de correcties van de emissiefraude met dieselmotoren fiscaal in mindering brengen. Dat heeft de Duitse regering bevestigd. De bedrijven moeten onder meer de aanpassing en installatie van de software in de gecontesteerde motoren betalen. De kosten van die inspanningen zijn volgens het Duitse ministerie van economische zaken aftrekbaar. De Duitse oppositie heeft met teleurstelling op de boodschap van de regering gereageerd. Opgemerkt wordt dat de autoconstructeurs door die beslissing de mogelijkheid krijgen om de kosten voor het schandaal uiteindelijk af te wentelen op de belastingbetaler, die ook als bestuurder het slachtoffer van de frauduleuze praktijken was.

Mark Zuckerberg, oprichter van het sociale netwerkbedrijf Facebook, verkoopt voor 12,79 miljard dollar aandelen van zijn eigen onderneming. Dat heeft Zuckerberg, de vijfde rijkste persoon van de wereld, zelf bekend gemaakt. In totaal zal de topman vijftien miljoen aandelen verkopen. De opbrengst van de verkoop zal volgens de Amerikaanse miljardair aan caritatieve projecten worden geschonken. De verkoop van de aandelen zal over anderhalf jaar worden gespreid. Facebook heeft een belang van 17 procent in de onderneming, die een totale marktwaarde heeft van 495,28 miljard dollar. Zuckerberg heeft beloofd om 99 procent van zijn belang in het bedrijf tijdens zijn leven weg te schenken.

Het Chinese ministerie van financiën zegt zich niet akkoord te kunnen verklaren met de ratingverlaging die het bureau Standard & Poor’s (S&P) heeft beslist. Het ministerie heeft het over een verkeerde beslissing, waarbij geen rekening zou zijn gehouden met de gezonde economische fundamenten en gunstige vooruitzichten van het land. Het ministerie zei verder verbaasd te zijn overe het besluit van het ratingbureau, waarbij wordt aangevoerd dat de Chinese overheid goed in staat is om de financiële stabiliteit te waarborgen. Standard & Poor’s heeft de rating van China met één stap tot A-plus verlaagd. Daarbij werd vooral gewezen op de aanhoudend sterke groei van de Chinese schuldenlast.

In de Verenigde Staten heeft het biofarmabedrijf Versartis moeten melden dat de derde fase van de klinisch studie met het potentiële geneesmiddel Somavaratan voor de behandeling van problemen met groeihormonen niet de gewenste resultaten heeft opgeleverd. Jay Shepard, chief executive van Versartis, gaf toe teleurgesteld te zijn door de tegenvallende uitslag. Hij voegde er echter aan toe dat de resultaten van de studie verder zullen worden onderzocht om een sterker inzicht te verkrijgen in de uitkomst van het onderzoek. Versartis, gevestigd in Menlo Park in Californië, had gehoopt om Somavaratan als een alternatief van Genotropin van Pfizer op de markt te kunnen brengen.

Het Nederlandse bedrijf AkzoNobel bestudeert plannen voor de bouw van een nieuwe fabriek voor zijn Bermocoll-divisie, die al meer dan vijftig jaar operationeel is. Dat heeft het Nederlandse concern bekend gemaakt. De Bermocoll-productie werkt met een natuurlijk polymeer dat van hout of plantenvezels is afgeleid. AkzoNobel merkt op dat voor de nieuwe fabriek weliswaar een aantal locaties worden overwogen, maar het wordt ook niet uitgesloten dat bestaande productiesites zouden kunnen worden uitgebreid. De studie zou tegen eind dit jaar moeten worden afgerond. Het bedrijf merkt op dat uitbreiding van de capaciteit van de Bermocoll-producten het bedrijf moet toelaten op de groeiende vraag in te spelen.

De Europese Centrale Bank (ECB) lanceert een nieuw rentetarief dat door banken en private partijen bij de kredietverstrekking kan worden gebruikt. Het nieuwe referentiepunt moet een alternatief worden voor de omstreden rentetarieven Libor en Euribor. Gehoopt wordt het nieuwe tarief tegen het einde van dit decennium te kunnen lanceren. De Europese bankautoriteit noemt het van vitaal belang dat de rentetarieven op de markt algemeen worden geaccepteerd. Er wordt aan toegevoegd dat het tarief volledig zal gebaseerd zijn op transacties in euro. Libor en Euribor kwamen de voorbije jaren wegens een schandaal over manipulaties met rentetarieven in het gedrang. Er rees dan ook een vraag naar grotere transparantie.

Het Amerikaanse bedrijf Calgon Carbon, gevestigd in Pittsburgh, wordt overgenomen door de Japanse groep Kuraray. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1,1 miljard dollar. Dat heeft Calgon Carbon, producent van actieve koolstof voor de zuivering van water en lucht, bekend gemaakt. De Amerikaanse onderneming heeft een productielijn van meer dan honderd verschillende producten en telt meer dan veertienhonderd werknemers in de Verenigde Staten, Azië en Europa. De overname biedt Kuraray naar eigen zeggen de mogelijkheid om zijn activiteiten rond actieve koolstof verder uit te breiden. Voor Calgon Carbon betekent het samengaan met Kuraray de toegang tot een grotere internationale markt.

De Brits-Nederlandse groep Unilever verkoopt de Zuid-Afrikaanse activiteiten van zijn divisie smeerolieproducten aan de Zuid-Afrikaanse investeerder Remgro. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 4,9 miljard Zuid-Afrikaanse rand of 310 miljoen euro. Ook draagt Remgro zijn belang van 25,75 procent in Unilever South Africa Holdings over aan de verkopende partij. Daardoor vertegenwoordigt de transactie voor Unilever in totaal een waarde van ongeveer 753 miljoen euro. Remgro verkreeg het belang in Unilever tien jaar geleden, maar denkt betere resultaten te kunnen realiseren met een volledig bezit van merken dan als een aandeelhouder van een grote multinational.

De Amerikaanse geneesmiddelenfabrikant Allergan heeft het patent op Restasis, een dure behandeling tegen droge ogen, tijdelijk overgedragen aan de Mohawk-indianen. Door de operatie wil Allergan het patent op het product in de toekomst te beschermen. De Mohawk-indianen hebben een reservaat op de grens van de Verenigde Staten en Canada, maar genieten een soevereine status. Daardoor ontsnapt het gebied ook aan de Amerikaanse en Canadese wetgeving, zodat het onmogelijk is om vanuit die landen het patent op geneesmiddelen aan te vechten. De Mohawk krijgen voor hun medewerking een eenmalige vergoeding van 11,5 miljoen euro en jaarlijks 12,5 miljoen euro licentie-inkomsten.

In Nederland moeten de providers Ziggo en XS4ALL de downloadsite Pirate Bay opnieuw blokkeren. Dat heeft een rechtbank in Den Haag geoordeeld in een klacht van Stichting Brein. Op Pirate Bay kunnen gebruikers illegaal films, muziek en games downloaden, maar de rechter had vijf jaar geleden al besloten dat het platform diende te worden geblokkeerd. In hoger beroep was die beslissing echter opnieuw teruggedraaid. Er loopt nog een procedure voor een hoger Nederlands rechtsorgaan, maar de providers worden er door de uitspraak van de rechtbank toe verplicht de toegang tot Pirate Bay af te sluiten. Op een inbreuk staat een boete tussen 10.000 euro en 1 miljoen euro.

Iran zal zijn raketprogramma versterken en zijn militaire macht verder uitbreiden. Dat heeft de Iraanse president Hassan Rohani gezegd tijdens een toespraak aan de strijdkrachten in de hoofdstad Teheran. Dat heeft het persbureau Reuters gemeld. Het land zou beschikken over een ballistische raket die met verschillende kernkoppen zou kunnen worden uitgerust en een reikwijdte van ongeveer tweeduizend kilometer zou hebben. De uitspraken van Rohani volgen op de beschuldigingen van de Amerikaanse president Donald Trump, die tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties had opgeworpen dat Iran gevaarlijke raketten bouwt en kritiek had op het nucleaire akkoord dat het westen met het land heeft.

In Peru wordt de toegang tot de archeologische site van Machu Picchu nog meer gereglementeerd. De Peruviaaanse regering heeft immers beslist dat alle licenties voor de toegang tot de site langs de historische route voor volgend jaar tegen begin oktober zullen worden verdeeld. Daarmee worden de licenties vier maanden vroeger afgerond dan eerder was aangekondigd. Bovendien werd beslist dat per dag nog slechts vijfhonderd vergunningen ter beschikking zullen worden gesteld. Een tocht naar Machu Picchu langs de historische route duurt viert dagen. Er is nog wel een alternatieve route, maar die neemt meer tijd in beslag en slaat ook een aantal belangrijke archeologische haltes over.

De Franse president Emmanuel Macron heeft de wetteksten ondertekend rond de controversiële hervorming van de arbeidsmarkt die hij eind augustus had voorgesteld. Daarmee officialiseerde Macron een hervorming die tot vele protesten en manifestaties heeft geleid. Door de hervorming wordt op de Franse arbeidsmarkt een significant grotere flexibiliteit geïntroduceerd. Macron noemde de hervorming onmisbaar voor de Franse economie en maatschappij. De vakbonden en de links-radicale oppositiepartij La France Insoumise beschouwen de hervorming echter als een sociale achteruitgang en spreken van een sociale staatsgreep. Het wordt onder meer gemakkelijker om werknemers te laten afvloeien.

17:13 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |