15-10-17

Millennial wil dat merken zijn persoonlijkheid erkennen

Merken die millennials willen benaderen, moeten vooral proberen om de persoonlijkheid van de consument te ondersteunen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Moosylvania bij vijftienduizend millennials in de Verenigde Staten.

Lees Verder

 

12:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tieners na weekend vaak met jetlag geconfronteerd

Vele tieners gooien tijdens de weekends hun gewone slaappatroon volledig ondersteboven. Daardoor dreigt op maandagochtend vaak een jetlag. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Örebro Universitet in Zweden.

Lees Verder

 

10:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Steuntrekkers geconfronteerd met onderbewuste vooroordelen

Het individu koestert onderbewust vooroordelen tegen personen die op steun beroep doen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Kent.

Lees Verder

 

09:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Millennials sturen groei organische markt

De verkoop van organische producten kan de volgende jaren een belangrijke groei kennen. Dat is in belangrijke mate te wijten aan de houding van de millennials, die voor hun kinderen streven naar een gezonde levenswijze. Dat blijkt uit een rapport van de Organic Trade Association.

Lees Verder

 

08:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn 1.647 gevallen van online bankfraude gemeld. Vorig jaar ging het tijdens dezelfde periode over 352 dossiers. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische bankenkoepel Febelfin. De buit van de daders nam eveneens toe van 441.214 euro naar 1,8 miljoen euro. Er moet volgens Febelfin dan ook gevreesd worden voor een nieuw recordjaar voor online bankfraude. Het vorige record dateert van vier jaar geleden, toen over een periode van twaalf maanden 1.772 fraudegevallen werden geregistreerd. Uit het rapport blijkt verder dat phishing, waarbij getracht wordt de online identiteit van een consument te stelen, veruit de meest populaire vorm van internetfraude blijft.

Het Amerikaanse bedrijf Facebook, met meer dan twee miljard leden het grootste sociale netwerk van de wereld, opent eind november aan de Wetstraat een nieuw kantoor. De nieuwe uitvalsbasis van Facebook wordt ingeplant in Regent Park, een complex op de kruising van de Wetstraat en de Kleine Ring. In het gebouw huurt Facebook een volledige verdieping van bijna achthonderd vierkante meter. Het was al langer bekend dat Facebook in Brussel op zoek was naar een prominent uithangbord. Regent Park ligt in de nabijheid van een aantal belangrijke centra, zoals de Europese wijk en de Belgische nationale instellingen. De vestiging zal wellicht worden ingeschakeld bij Europees lobbywerk.

Contactcentergroep Mifratel breidt zijn activiteiten uit naar Bulgarije. Mifratel was eerder al actief in België, Luxemburg, Marokko en Nederland, maar heeft nu ook een belang van 50 procent genomen in het Bulgaarse contactcenter Euroccor. Het belang werd overgenomen van de Waalse mediagroep Rossel. Mifratel, opgericht in Gent, had begin september al van een mogelijke overname gewag gemaakt. Euroccor werd twaalf jaar geleden opgericht door de Belgische ondernemers Stefan Dermul en Reinhilde Muys. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 5 miljoen euro. Euroccor heeft tweehonderd mensen in dienst en levert ondersteunende diensten aan West-Europese bedrijven.

Beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert brengt de informatica-activiteiten van zijn gezondheidsdivisie daadwerkelijk onder in een afzonderlijke vennootschap. In eerste instantie wordt de afsplitsing doorgevoerd in Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Agfa-Gevaert had de mogelijke verzelfstandiging van de informatica-activiteiten aangegeven. Christian Reinaudo, topman van Agfa-Gevaert, had daarbij aangevoerd dat de informatica een groeiende activiteit is die veel aandacht opeist van het management, dat echter ook over de andere divisies moet waken. De afgesplitste activiteiten vertegenwoordigen een een jaaromzet van ongeveer 500 miljoen euro.

Luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines verhuist eind oktober zijn vrachtactiviteiten van Schiphol naar Brussels Airport. De verhuis is een gevolg van de saturatie waarmee de maatschappij in Amsterdam wordt geconfronteerd. Aangegeven wordt dat wekelijks drie tot vier vluchten naar Brussels Airport in Zaventem zullen worden overgeheveld. Nochtans is Singapore Airlines met zijn zware cargotoestellen één van de maatschappijen die het zwaarste slachtoffer zijn van de geluidsnormen die de Brusselse regering begin dit jaar heeft ingevoerd. Er werden al verscheidene boetes uitgeschreven en er werd dan ook gespeculeerd dat Singapore Airlines van Brussels Airport zou weggaan.

Tijdens het derde kwartaal van dit jaar zijn wereldwijd 67 miljoen personal computers verkocht. Dat betekende een daling met 3,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van consulent Gartner. De verkoop laat al twaalf kwartalen op rij een daling optekenen. De grootste achteruitgang werd opgetekend op de Amerikaanse markt, waar de verkoop met 10,3 procent terugviel. In de andere regio’s kon ongeveer een status-quo worden opgetekend. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika werd een achteruitgang met 1,1 procent tot 19 miljoen exemplaren opgetekend. De grootste verkoper is Hewlett-Packard met een marktaandeel van 21,8 procent, gevolgd door Lenovo (21,4 procent).

De Amerikaanse miljardair Michael Bloomberg, voormalig burgemeester van New York, stelt een bedrag van 64 miljoen dollar ter beschikking aan organisaties die zich inzetten voor de bescherming van het klimaat. Dat heeft Bloomberg bekend gemaakt. De betrokken organisaties streven naar de sluiting van oude steenkoolcentrales in de Verenigde Staten. Bovendien worden beurzen voorzien voor de omscholing van de getroffen mijnwerkers. Bloomberg wijst erop dat de voorbije zes jaar de sluiting van 259 steenkoolcentrales is aangekondigd. Tegelijkertijd kon volgens de miljardair een halvering worden vastgesteld bij het aantal overlijdens door steenkoolvervuiling.

Het Antwerpse havenbedrijf Rent-A-Port gaat in Vietnam tests uitvoeren voor de bouw van een windmolenpark. De installatie moet energie leveren voor de havenzones die Rent-A-Port in Vietnam uitbaat. Dat heeft Marc Stordiau, topman van het havenbedrijf, bekend gemaakt. Rent-A-Port heeft volgens Stordiau van de Vietnamese regering een concessie gekregen om in de haven van Hai Phong een windmolenpark van dertig megawatt te bouwen. Er wordt gestart met de bouw van een prototype, waarna volgend jaar in samenwerking met het Belgische ingenieursbedrijf 3E windtests zullen worden georganiseerd. Met de bouw is een investering van 80 miljoen dollar gemoeid.

In Nederland sluit snackfabrikant Van Geloven zijn fabriek in Oostzaan. De productie van kroketten en bitterballen van de merken Van Dobben, Kwekkeboom en Laan wordt overgeheveld naar de fabriek van de groep in Tilburg. Van Geloven heeft in Oostzaan een zestigtal medewerkers. Er wordt volgens het bedrijf in samenwerking met de vakbonden gewerkt aan een sociaal plan. Een dertigtal medewerkers zouden in Tilburg een nieuwe baan kunnen vinden, maar Peter Doodeman, topman van Van Geloven, benadrukt te beseffen dat niet iedereen in de verplaatsing is geïnteresseerd. Het bedrijf wijst erop dat aan de recepturen van de merken Van Dobben, Kwekkeboom en Laan niets verandert.

Tijdens de eerste helft van dit jaar werden wereldwijd 8.553 fusies en overnames geregistreerd. Dat betekende een daling met bijna 7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat is uit een studie van accountant KPMG. Er wordt wel opgemerkt dat de totale waarde van de operaties van 1.235 miljard euro naar ruim 1.400 miljard euro is toegenomen. Binnen de Europese Unie konden tijdens de eerste zes maanden van dit jaar 3.486 fusies en overnames worden gemeld. Dat betekende een achteruitgang met 9,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De achteruitgang van het aantal samensmeltingen moet volgens het rapport onder meer aan het toenemende protectionisme worden toegeschreven.

De Virgin Group van de Britse miljardair Richard Branson investeert in Hyperloop One. Dat heeft Branson bekendgemaakt. Financiële details over de investering werden niet meegedeeld. Branson krijgt door de investering wel een zetel in het bestuur van het project, dat ook tot Virgin Hyperloop One wordt omgedoopt. Hyperloop One werkt aan de realisatie van een supersonische vacuumtrein, die door de Amerikaanse ondernemer Elon Musk, oprichter van de bedrijven Tesla en Spacex, werd bedacht. Het bedrijf wil zich richten op een passagiersdienst en een vervoerssysteem voor vrachtgoederen. Vorige maand kreeg Hyperloop One een investering van 85 miljoen dollar.

Het Nederlandse concern Fugro verkoopt zijn maritieme kabelactiviteiten aan zijn Amerikaanse sectorgenoot Global Marine Holdings (GMG). Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. De divisie is gespecialiseerd in de aanleg van kabels en geulen voor pijpleidingen in de zeebodem. Fugro ontvangt voor de verkoop van de activiteiten een belang van 24 procent in de gemeenschappelijke operaties. Die transactie heeft een waarde van 65 miljoen dollar. Daarnaast ontvangt het bedrijf binnen een jaar een uitgestelde betaling van 7,5 miljoen dollar. Voor de betreffende activiteiten is in de toekomstplannen van Frugro geen plaats meer. Daarbij wordt onder meer gewezen naar een gebrek aan schaalgrootte.

In Berlijn is Deutsche Telekom tests gestart met een mobiel netwerk van de vijfde generatie. Er worden vier antennes voorzien voor een trafiek die een snelheid van twee gigabits per seconde moet halen. Dat heeft het Duitse bedrijf bekend gemaakt. Deutsche Telekom is de eerste Europese provider die reële trafieken met de nieuwe technologie opzet. Daarbij zouden video’s met een hoge resolutie naar mobiele apparaten zijn gestreamd. Bij één van de experimenten zouden live beelden naar een bril voor virtual reality zijn gestuurd. Deutsche Telekom zou bij de tests apparatuur van het Chinese bedrijf Huawei hebben ingezet. Tegen eind dit decennium zou Deutsche Telekom de technologie willen lanceren.

Het softwarebedrijf Cyngn - het voormalige Cyanogen - werkt aan een technologie voor zelfrijdende wagens. Dat hebben een aantal bronnen gezegd. Eerder richtte het bedrijf zich op de ontwikkeling van een alternatief voor het mobiele besturingsprogramma Android. Veel informatie over de ontwikkeling autonome autotechnologie is niet bekend. Wel zou het bedrijf voor de activiteiten op zoek zijn naar een leidinggevende in Singapore. Verder werd aangegeven dat het bedrijf toestemming heeft gekregen om zelfrijdende auto’s op de openbare weg in Californië te testen. De onderneming zou voor de nieuwe activiteit een aantal specialisten van Facebook en Mercedes-Benz

Groningen Airport Eelde mag een luchthaven voor drones inrichten. Dat heeft het Nederlandse ministerie van infrastructuur en leefmilieu bekend gemaakt. Op de DroneHub van Groningen Airport kunnen bedrijven, kennisinstellingen en de autoriteiten onderzoeken op welke manier onbemande vliegtuigen in het normale luchtvaartverkeer kunnen worden geïntegreerd. Onder meer wordt daarbij volgens de initiatiefnemers onderzocht op welke manier drones op radars zichtbaar kunnen worden gemaakt. Verwacht wordt dat tegen het einde van het eerste kwartaal volgend jaar op de Nederlandse luchthaven de eerste vluchten met drones zullen kunnen worden georganiseerd.

07:46 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-10-17

Amerikaan vreest vooral corrupte ambtenaren

De Amerikaanse burger vreest vooral voor een corrupte overheid. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Chapman University bij meer dan twaalfhonderd Amerikaanse respondenten. Corrupte ambtenaren voeren al voor het derde jaar op rij de ranglijst aan.

Lees Verder

 

16:04 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vakbond zorgt voor een evenwichtiger leven

De aanwezigheid van een vakbond op de werkvloer kan een positieve impact hebben op de balans tussen arbeid en gezin. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het University College London en het National Institute of Economic and Social Research (NIESR) bij een reeks ondernemingen in Groot-Brittannië.

Lees Verder

 

15:39 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |