27-10-17

Bedrijfsleven gelooft in artificiële intelligentie

In het bedrijfsleven kan een belangrijke interesse voor artificiële intelligentie worden opgemerkt. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulenten Market Cube en Cylance bij meer dan zeshonderd technologie-verantwoordelijken uit het bedrijfsleven in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Vastgesteld werd dat 85 procent van de respondenten van mening is dat artificiële intelligentie zijn beloftes ook heeft waargemaakt, hoewel 76 procent waarschuwt voor een overdreven optimistische marketing. Bovendien bleek 38 procent de volgende periode tussen 25 procent en 50 procent van zijn volledige technologiebudgetten aan artificiële intelligentie te willen besteden.

Lees Verder

11:37 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobiele sector belangrijk voor online modewereld

In de online modewereld is het mobiele platformen bijzonder belangrijk geworden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Unbdx op basis van een analyse van zestig miljoen online mode-aankopen. De onderzoekers merken op dat 49 procent van de online aankopen mobiel gebeuren. Daarbij vormen ook zoekmachines een belangrijk instrument. Zoekopdrachten op mobiele platformen zijn inmiddels bij 11,3 procent van alle transacties betrokken. Shoppers die van zoekopdrachten gebruik maken zijn ook sneller geneigd om een aankoop te verrichten. Mobiele zoekopdrachten hebben een aandeel van 29,2 procent in de totale inkomsten.

Lees Verder

 

10:13 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gevoel van achterstelling basis voor populistisch succes

Personen die tot een achtergestelde groep behoren, zijn gemakkelijker geneigd te zijn een onrealistisch geloof te koesteren in de grootheid van hun natie. Deze bevolkingsgroep is ook sneller geneigd om populistische ideologieën te ondersteunen. Dat is de conclusie van een studie van onderzoekers aan de universiteiten van Kent in Engeland, Warschau in Polen en Maryland in de Verenigde Staten. De onderzoekers merken op dat een nationaal collectief narcissisme gekoppeld kan worden aan de steun voor populisme. De perceptie van een relatieve achterstelling, gevoed door populistische leiders, kan volgens de studie een defensief en destructief nationaal perspectief versterken.

Lees Verder

 

09:32 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Google en Facebook behouden opmerkelijke positie in digitale reclame

Google en Facebook behouden een opmerkelijk sterke positie in digitale reclame. Dat blijkt uit een rapport van consulent Merkle over evoluties in de digitale marketing tijdens het derde kwartaal van dit jaar. Opgemerkt wordt dat de inkomsten uit digitale reclame bij Google en Facebook tijdens het derde kwartaal respectievelijk een groei met 24 procent en 40 procent lieten optekenen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Bij betaalde sociale content werd een stijging met 29 procent opgetekend. Tevens wordt aangevoerd dat betaalde zoekreclame tussen de verschillende industrieën een andere evolutie kent en tevens in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië op een andere manier wordt bekeken.

Lees Verder

 

08:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat verder met het opkopen van obligaties, maar het maandelijks volume zal wel worden teruggeschroefd. Dat heeft Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, gemeld. Tot eind dit jaar zal maandelijks voor een bedrag van 60 miljard euro obligaties, zoals tot nu toe het geval was, worden opgekocht. Daarna wordt dat bedrag echter teruggebracht tot 30 miljard euro. Dat beleid zal minstens tot september worden verder gezet. Draghi noemde het het opkoopprogramma een beleid met een open einde. Er is dan ook geen specifieke deadline voor de ondersteuning voorzien. Wellicht zal op termijn het programma geleidelijk worden afgebouwd.

De uitzendrechten voor Studio 100 TV worden vanaf begin volgend jaar exclusief aan telecomgroep Proximus toegewezen. Dat heeft Proximus bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. De commerciële relatie tussen Studio 100 en Proximus ging twee jaar van start met het digitale platform Wanagogo. Daaraan werd vorig jaar in Wallonië ook Studio 100 TV toegevoegd. Dat partnership wordt nu naar Vlaanderen uitgebreid. Daardoor zal Proximus het aanbod van Studio 100 TV exclusief in heel België kunnen aanbieden. Door de overeenkomst kan Studio 100 TV in de toekomst niet meer door concurrent Telenet worden uitgezonden.

Eind dit jaar legt Carsten Kengeter zijn functie als topman van Deutsche Börse neer. Dat heeft Kengeter bekend gemaakt. Er loopt naar de man een onderzoek wegens vermeende handel met voorkennis. Kengeter houdt zijn onschuld staande, maar zegt niet te willen dat de beursuitbater de nadelen zou ondervinden van het aanslepende onderzoek naar zijn integriteit. Kengeter kocht in december twee jaar geleden voor 4,5 miljoen euro aandelen van Deutsche Börse. Korte tijd later werd bekend dat de Duitse beursuitbater fusiegesprekken voerde met sectorgenoot London Stock Exchange. De samensmelting zou uiteindelijk wegens mededingingsbezwaren worden geblokkeerd. Er is nog geen opvolger bekend.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 27,8 miljard dollar, tegenover 22,5 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst liep van 5,8 miljard dollar naar 7,8 miljard dollar, terwijl bij de nettowinst een toename van 5,1 miljard dollar naar 6,7 miljard dollar werd opgetekend. De inkomsten uit advertenties stegen met 21 procent tot 21,4 miljard dollar. Het aantal betaalde clicks op advertenties kende wel een toename met 47 procent, maar de inkomsten per individuele click liepen met 18 procent terug. Die achteruitgang moet worden toegeschreven aan een verschuiving naar de activiteit naar mobiele platformen.

De digitale taxidienst Uber zet met de financiële groepen Barclays en Visa een samenwerking op om een eigen kredietkaart op de markt te brengen. De nieuwe service wordt in november gelanceerd. De kaart biedt kortingen van 4 procent op restaurantrekeningen, terwijl op vliegtuigreizen en hotelovernachtingen tegemoetkomingen van 3 procent zijn voorzien. Op online aankopen is een terugbetaling van 2 procent aangekondigd. Bij alle andere aankopen wordt een reductie van 1 procent gehanteerd. De kortingen kunnen worden verkregen in cash geld, maar ook in geschenkkaarten of kredieten op de diensten van Uber. De kaart biedt Uber een beter inzicht in het koopgedrag van zijn gebruikers.

Pablo Isla, topman van de Spaanse kledingholding Inditex, is de beste chief executive van de wereld. Dat blijkt uit een rangschikking van de Harvard Business Review. Isla wordt daarmee de opvolger van Lars Rebien Sorensen van het Deense farmabedrijf Novo Nordisk. Sorensen is sinds september vorig jaar met pensioen en is dan ook uit de ranglijst verdwenen. Isla gaat in de ranglijst Martin Sorrell (WPP), Jensen Huang (Nvidia), Jacques Aschenbroich (Valeo) en Bernard Arnault (LVMH) vooraf. De top tien wordt verder gevormd door Martin Bouygues (Bouygues), Johan Thijs (KBC), Mark Parker (Nike), Elmar Degenhart (Continental) en Florentino Perez Rodriguez (ACS).

Het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft heeft tijdens het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 24,5 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 12 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep met 16 procent op tot 6,6 miljard dollar. De sterke prestaties weerspiegelen volgens Amy Hood, financieel directeur van Microsoft, de impact van continue investeringen in productinnovatie en marktopportuniteiten. Bij de zakelijke toepassingen kon een omzetstijging met 28 procent worden opgetekend, maar in de consumentendivisie moest een achteruitgang met 1 procent worden gemeld. Onder meer clouddiensten boekten sterke resultaten.

De Zweedse bank Nordea wil de volgende jaren minstens zesduizend banen schrappen. Dat heeft Casper von Koskull, chief executive van Nordea, bekend gemaakt. Onder meer zullen tweeduizend adviseurs worden ontslagen. De ingreep is volgens von Koskull noodzakelijk om de kosten structureel te verlagen, zodat Nordea concurrerend kan blijven. De ontslagen zijn volgens de topman het gevolg van de verdere digitalisering van de dienstverlening. Voor de operatie wordt tijdens het vierde kwartaal een last van 150 miljoen euro voorzien. De verdere kosten worden per kwartaal ingeschreven. Nordea maakt in september al bekend zijn hoofdkantoor van Stockholm naar Helsinki te verhuizen.

Brouwer AB InBev heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 14,7 miljard dollar, tegenover 11,1 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 1,4 miljard dollar naar 2,6 miljard dollar. De brouwer maakt gewag van uitstekende resultaten, waarbij onder meer gewezen wordt van een toenemende interesse voor premiumbieren. Het bedrijf voegde eraan toe dat de drie wereldwijde merken van de groep sterke prestaties lieten blijven. De merken konden vooral buiten hun thuismarkten op een grote interesse rekenen. De verkochte volumes daalden met 1,5 procent. Gewezen wordt vooral op ongunstige weersomstandigheden in de Verenigde Staten.

Het Iraanse oliebedrijf National Iranian Oil en een consortium van Iraanse en Noorse bedrijven hebben een contract getekend voor de verkoop van vloeibaar gas, dat moet worden afgeleverd door een schip van Exmar. Dat heeft de Iraanse persdienst Shana gemeld. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. Bij de operaties zal volgens Shana de drijvende hervergassingsfabriek Caribbean van Exmar worden ingezet. De Caribbean heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 500.000 ton. Het contract heeft een looptijd van twintig jaar. Caribbean zal worden aangemeerd in de omgeving van Fars. Exmar was al geruime tijd op zoek naar opdrachten voor de hervergassingsfabriek.

De online retailer Amazon heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 43,7 miljard dollar, tegenover 32,7 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De nieuwe dochteronderneming Whole Foods droeg een bedrag van 1,3 miljard dollar bij aan de inkomsten. De operationele winst viel van 575 miljoen dollar naar 347 miljoen dollar terug. Het bedrijf diende een aantal belangrijke lastenposten te boeken. Daarbij wordt onder meer gewag gemaakt van oplopende kosten voor marketing, sales en informatica. Whole Foods boekte een operationele winst van 21 miljoen dollar. De nettowinst van Amazon steeg met 4 miljoen dollar naar 256 miljoen dollar.

De Belgische groep Soudal, fabrikant van siliconen, neemt zijn Zuid-Koreaanse sectorgenoot Dong Yang over. De transactie moet Soudal toelaten zijn geplande expansie naar Zuidoost-Azië te realiseren. Dong Yang moet voor Soudal immers de uitvalsbasis worden voor de bredere Zuidoost-Aziatische markt. Dong Yang boekte vorig jaar een omzet van 30 miljoen euro. In de loop van de volgende vijf jaar moeten dat niveau echter kunnen worden verdubbeld. Soudal merkt echter op dat Dong Yang niet alleen een toegang tot een nieuwe markt garandeert, maar met een eigen fabriek en onderzoekslaboratorium ook op het gebied van productie een belangrijke toevoeging zal betekenen.

De Amerikaanse groep Intel, fabrikant van halfgeleiders, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 16,1 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 3,4 miljard dollar naar 4,5 miljard dollar. De positieve resultaten zijn vooral te danken aan een sterke groei van de inkomsten uit de datacenter-activiteiten, waar een omzetstijging met 7 procent tot 4,9 miljard dollar kon worden gemeld. Deze activiteiten verwerven een steeds groter aandeel in de activiteiten van Intel. Bij de traditionele computerchips werd een status-quo op ongeveer 8,68 miljard dollar geboekt.

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) heeft nog 296,4 miljoen euro onbetaalde boetes openstaan. Dat blijkt uit cijfers van François Bellot, federaal minister van mobiliteit. Erkend wordt dat het vaak bijzonder moeilijk blijkt om uitgeschreven boetes daadwerkelijk te innen. Het voorbije jaar werden voor 3,9 miljoen euro boetes geïnd, maar er staat van datzelfde jaar nog altijd een bedrag van meer dan 39 miljoen euro open. Over de voorbije jaar lopen de openstaande boetes op tot 296,4 miljoen euro. In dat bedrag zijn echter de wettelijk voorziene verhogingen begrepen. Wanneer alleen naar de initiële boetes wordt gekeken, staat nog een bedrag van 31 miljoen euro open.

Het modefonds CLCC van de Antwerpse reder Christian Cigrang heeft een belang in het Belgische jeanslabel Eat Dust genomen. Christian Cigrang, topman van de groep Cobelfret, nam een kapitaalverhoging van 400.000 euro bij Eat Dust voor zijn rekening. De omvang van de participatie van Cigrang in Eat Dust is niet bekend. Eat Dust werd opgericht door de Vlaming Keith Hioco en de Nederlander Rob Harmsen. Onder meer in de rockmuziek heeft Eat Dust inmiddels een grote populariteit opgebouwd. Inmiddels heeft CLCC belangen in een achttal modeprojecten, waaronder het Belgische A.F. Vandevorst (Blixa), de Chinese Yang Li en het Duits-Zwitserse huis WeberHodelFeder.

08:40 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-10-17

Mobiele consument werkt graag met vertrouwde merken

De consument toont bij mobiele aankopen een duidelijke voorkeur voor de platformen van pioniers. Dat blijkt uit een onderzoek van het bedrijf Matrixx Software bij meer dan drieduizend mobiele consumenten in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Daarbij werd vastgesteld dat 75 procent van de ondervraagden te kennen gaf zich bij de aankoop van mobiele diensten in eerste plaats te zullen wenden tot bedrijven zoals Amazon, Paypal en Netflix. Daarbij wordt gewezen op onder meer gebruiksgemak, personalisering en een transparant prijsbeleid. Er kon ook worden vastgesteld dat vele consumenten aangeven om voor een betere service bereid te zijn om naar een andere mobiele provider over te stappen.

Lees Verder

 

15:17 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Games blijven belangrijkste applicatie-toepassing

Een gemiddelde bezitter van een iPhone in de Verenigde Staten zal over twee jaar een bedrag van 88 dollar in applicaties investeren. Dat betekent een stijging met 86 procent tegenover vorig jaar. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Sensor Tower Store Intelligence. Tegenover dit jaar is er eveneens nog sprake van een toename met 40 procent. Het grootste gedeelte van het applicatie-budget wordt volgens het rapport gereserveerd voor games. Tevens wordt opgemerkt dat muziek dit jaar door entertainment als tweede meest populaire categorie in de applicatie-sector zal worden verdrongen.

Lees Verder

 

14:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |