26-10-17

Televisiepubliek houdt van traditionele programma’s

Bedrijven zoals Netflix en Amazon investeren miljarden dollar in online televisiecontent, maar consumenten vertonen vaak een voorkeur voor traditionele content. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Nielsen. De onderzoekers stelden vast dat slechts 20 procent van betaalde videocontent op platformen van bedrijven zoals Netflix, Amazon Prime en Hulu geïnvesteerd wordt in nieuwe programmering, terwijl de rest bestaat uit programma’s uit de bestaande historische bibliotheek televisieshows zoals Seinfeld, Friends of The Office, maar ook uit filmproducties die het bioscoopcircuit hebben verlaten.

Lees Verder

 

13:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Terugnames kunnen succes online verkoper bepalen

Een meerderheid van de online shoppers verkiest aankopen bij retailers die gratis terugnames garanderen. Dat is de conclusie van een onderzoek van Happy Returns bij achttienhonderd shoppers in de Verenigde Staten. De onderzoekers stelden vast dat 73 procent van de consumenten terugnames het minst populaire onderdeel van het online shoppingproces vinden. Tevens werd aangegeven dat 28 procent van de ondervraagden erkent minder online te shoppen dan ze willen omdat ze niet met de problemen van de terugnames willen afrekenen. Terugnames zijn volgens de onderzoekers dan ook een manier om klanten te binden.

Lees Verder

 

12:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tijdperk van email is nog lang niet voorbij

Het tijdperk van de email is nog lang niet voorbij. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent SendGrid, die heeft vastgesteld dat 74 procent van de consumenten in de communicatie met bedrijven nog altijd een voorkeur voor email toont. Bovendien wordt voorspeld dat Generation Z het gebruik van email de volgende jaren met ongeveer 83 procent zal opvoeren. Daarmee wordt Generation Z de demografische groep die het meest op email beroep zal doen. Marketeers moeten volgens SendGrid dan ook in email blijven geïnvesteerd worden.

Lees Verder

 

11:14 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Online consument staat ook open voor alternatieven

Een belangrijk deel van de consumenten ervaart moeilijkheden om online het product te vinden dat ze wensen aan te schaffen. Vaak wordt dan ook een grote openheid getoond voor aanbevelingen voor alternatieve producten indien hun gewenste aankoop niet meer in voorraad is. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent ViSenze bij meer dan duizend consumenten in de Verenigde Staten. De onderzoekers merken op dat vele consumenten geïnspireerd zijn producten te kopen die online werden opgemerkt, maar die zoektocht kan vaak heel wat moeilijkheden opleveren, wat kan leiden tot frustratie en verwarring.

Lees Verder

 

10:14 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Millennials tonen grootste openheid over eigen loon

Millennials zijn gemakkelijker geneigd om informatie over hun salaris met collega’s te delen. Dat is de conclusie van een onderzoek van TheCashlorette bij een groep Amerikaanse werknemers. Er moet volgens de onderzoekers een mogelijk verband worden gelegd met de algemene waarde die millennials aan transparantie hechten, terwijl deze groep bovendien ook een voorliefde toont om details over hun dagelijkse leven met anderen op sociale media te dalen. Er wordt aan toegevoegd dat de houding van de millennials tegenover het taboe van het salaris op termijn zou kunnen helpen om de loonkloof te verkleinen.

Lees Verder

 

09:31 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Investeringsmaatschappij Cerberus Capital Management is bereid om de failliete Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia volledig over te nemen. Wel wil de investeerder de mogelijkheid krijgen om bij Alitalia een zware reorganisatie door te voeren. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. De termijn voor de officiële biedingen op Alitalia is al afgelopen. Daarbij bleek dat partijen zoals Lufthansa en EasyJet alleen in een aantal onderdelen zijn geïnteresseerd. Cerberus zou nu bij de bewindvoerders van Alitalia echter een voorstel voor een volledige overname hebben ingediend. Er zouden ook investeringen tussen 100 miljoen euro en 400 miljoen euro worden voorzien.

De Nederlandse groep Refresco, bottelaar van frisdranken en fruitsappen, wordt overgenomen door de Franse investeerder PAI Partners. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1,6 miljard euro. PAI Partners wordt bij de operatie gesteund door het Canadese British Columbia Investment Management. Verwacht wordt dat het bod in het eerste kwartaal van volgend jaar zal kunnen worden afgerond. In april wees Refresco een eerder bod van PAI Partners voor een bedrag van 1,4 miljard euro af. Refresco stond sinds tweeënhalf jaar genoteerd op de beurs van Amsterdam. Toen al zou PAI Partners interesse hebben getoond. De Nederlandse groep is ook eigenaar van de kinderlimonade Wicky.

De Amerikaanse drankengroep Coca-Cola heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 9,1 miljard dollar. Dat betekende een daling met 15 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De terugval is het gevolg van de uitbesteding van activiteiten aan franchises, waardoor de omzet met 18 procent is ingekrompen. De autonome groei bedroeg 4 procent. De operationele winst daalde met 7 procent tot 2,1 miljard dollar, maar de nettowinst kende een stijging met 38 procent tot 1,5 miljard dollar. Het concern kon daarbij profiteren van onder meer een lagere fiscale druk. Ook de verliezen van een aantal randactiviteiten konden worden teruggeschroefd.

Er is nog geen definitieve beslissing over de verdere Europese vergunning van onkruidverdelger glyfosaat. In het Europese Parlement werd een verlenging van de vergunning voor een periode van tien jaar weggestemd. De Europese parlementairen vroegen een uitdoofscenario met een volledig verbod voor de hele Europese landbouw binnen een periode van vijf jaar. Voor privégebruik werd al een verbod eind dit jaar geëist. Glysofaat, dat door het bedrijf Monsanto onder de naam Roundup op de markt wordt gebracht, zou immers kankerverwekkend kunnen zijn. De lidstaten van de Europese Unie konden echter geen definitieve beslissing nemen. Er kon onvoldoende steun voor het verbod worden gevonden.

De Oostenrijkse bank Bawag heeft bij zijn introductie op de beurs van Wenen een bedrag van 1,9 miljard euro opgehaald. Daarmee is Bawag de grootste introductie uit de Oostenrijkse beursgeschiedenis. Investeerders Cerberus Capital Management en GoldenTree Asset Management, hoofdaandeelhouders van Bawag, brachten een belang van ongeveer 40 procent van de Oostenrijkse bank naar de beurs. Daardoor krijgt Bawag een totale waarde van 4,8 miljard euro. Bawag is de vierde grootste bank van Oostenrijk. De bank kwam tien jaar geleden in handen van Cerberus nadat de Oostenrijkse overheid de instelling tijdens de financiële crisis van de ondergang had moeten redden.

De Vlaamse overheid stond vorig jaar borg voor 13,6 miljard euro schulden. Dat blijkt uit de begrotingsdocumenten van de Vlaamse regering. De waarborgen die de Vlaamse overheid voor schulden van bedrijven of instellingen heeft geboden, kenden tegenover het jaar voordien nog een lichte stijging. Er kon de voorbije jaren een constante stijging van het waarborgbedrag worden opgetekend. Acht jaar geleden bedroeg die borgstelling nog 8,2 miljard euro. Er wordt nu echter een daling verwacht. Dit jaar zou er nog sprake van zijn een borgstelling van 13,3 miljard euro en volgend jaar zou dat bedrag nog verder dalen naar 12,8 miljard dollar. Een aantal projecten vragen immers geen waarborgen meer.

Deutsche Bank heeft in de afwikkeling van de Libor-fraude met 45 Amerikaanse staten een schikking voor 220 miljoen dollar gesloten. De Duitse groep had meegewerkt aan een manipulatie van het Libor-rentetarief, waardoor bij de verkoop van financiële producten overdreven hoge kosten konden worden aangerekend. Het akkoord vormt een onderdeel van de vele procedures die rond de Libor-fraude worden gevoerd. Deutsche Bank moest in het dossier eerder onder meer al 2,5 miljard dollar aan boetes betalen. De omvang van de nieuwe schikking met Deutsche Bank weegt dubbel zwaar als de vergoeding die de Britse bank Barclays vorig jaar in een vergelijkbare procedure moest betalen.

De Britse farmagroep GlaxoSmithKline (GSK) heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 7,8 miljard pond. Dat betekende een stijging met 11 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Daarbij wordt wel gewezen op de impact van gunstige wisselkoersen. Wanneer met valutaschommelingen geen rekening wordt gehouden, zou een groei met 3 procent zijn gerealiseerd. De winst steeg met 7 procent tot 2,5 miljard pond. Het bedrijf merkt zowel bij de geneesmiddelen als consumentenproducten een grotere verkoop te hebben kunnen realiseren. De inkomsten uit vaccins bleef daarentegen nagenoeg stabiel. Ook de verkoop van het astmamiddel Advair gaat achteruit.

Het Belgian Chocolate House, onderdeel van de Nationale Portefeuillemaatschappij (NPM) van investeerder Albert Frère, wil zijn activiteiten verder internationaal uitbreiden. De keten wil onder meer een aanwezigheid in de Golfstaten, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten uitbouwen. Het Belgian Chocolate House is een onderdeel van International Duty Free (IDF), het vroegere Belgian Sky Shops. De keten verkoopt producten van diverse merken en beschikt op dit ogenblik over zes verkooppunten op de luchthavens van Brussel en Charleroi. Ook zijn er twee vestigingen in het spoorwegstation Brussel-Zuid. Daarnaast zijn er ook filialen in Luxemburg en Nairobi. Vestigingen in Brugge en Antwerpen zijn gepland.

De Franse luxeholding Kering heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 3,9 miljard euro. Dat betekende een stijging met 23,2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De Franse groep, eigenaar van merken zoals Gucci en Yves Saint Laurent, zegt te verwachten dit jaar een absoluut omzetrecord te kunnen boeken. Het bedrijf maakt onder meer gewag van een sterke verkoopsgroei in China en West-Europa. Wel wordt opgemerkt dat de winstmarges enigszins lijden onder de sterkere euro, maar de groeivooruitzichten blijven naar eigen zeggen bijzonder sterk. Vooral het Italiaanse dochtermerk Gucci laat de jongste periode uitstekende cijfers optekenen.

De Belgische maalderij Dossche Mills neemt zijn Nederlandse sectorgenoot Meneba over. Financiële details over de transactie zijn niet bekend gemaakt. Door de samenbundeling van de krachten moet de fusiegroep zijn positie op de Europese graanmarkt gevoelig kunnen versterken. Door de transactie wordt de capaciteit tot 1,2 miljoen ton tarwe per jaar opgedreven. Er zal een omzet worden gerealiseerd van 350 miljoen euro. Dat betekent een verdubbeling van de inkomsten die de entiteiten afzonderlijk realiseerden. Dossche en Meneba hebben op hun thuismarkt een leidinggevende positie in de productie en verkoop van bloem en afgeleide producten voor onder meer de bakkerijsector en voedingsindustrie.

De Franse autoconstructeur PSA Groupe heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 15 miljard euro. Dat betekende een stijging met 31,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De groei is onder meer te danken aan de overname van de Duitse autobouwer Opel, die 2,8 miljard euro inkomsten opleverde. Het concern maakt wel gewag van een negatieve invloed van vertragende verkopen op de Chinese markt. In de rest van de wereld kon naar eigen zeggen zowel de verkoop als het marktaandeel worden opgevoerd. Carlos Tavares, topman van PSA Groupe, heeft eerder aangekondigd dat bij Opel en diens Britse zustermerk Vauxhall kostenbesparingen nodig zijn.

Maaltijdbesteller Deliveroo maakt een einde aan zijn samenwerking met de freelancecoöperatie Smart. Door die beslissing kunnen ruim 3.800 fietskoeriers niet langer op een uurloon rekenen. Deliveroo had vorig jaar een samenwerking met Smart opgezet, zodat zijn fietskoeriers op een minimale sociale bescherming kunnen rekenen. De maaltijdbesteller zegt nu echter op een flexibeler werkmodel over te schakelen, waarbij gebruik gemaakt wordt van freelancers. De fietskoeriers zullen daarvoor voortaan per levering worden betaald. Volgens Smart zorgt Deliveroo met het nieuwe systeem voor de creatie van minibanen. Koeriers moeten door het nieuwe systeem voor een stukloon werken.

De Nederlandse bierproducent Heineken heeft tijdens de eerste drie kwartalen van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van bijna 1,49 miljard euro, tegenover een positief resultaat van nagenoeg 1,24 miljard euro dezelfde periode vorig jaar. Toen moest echter wel een afschrijving van 233 miljoen euro worden verwerkt. Tijdens het derde kwartaal van dit jaar werd 60 miljoen hectoliter bier verkocht. Dat betekende een stijging met 11,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De groei werd vooral gerealiseerd door de overname van de activiteiten van Kirin in Brazilië. In Europa diende een daling met 2,8 procent worden gemeld, onder meer door het verlies van een grote klant in Groot-Brittannië.

De Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines koestert plannen om een directe verbinding tussen Brussel en Shenzhen op te zetten. Dat heeft Arnaud Feist, chief executive van Brussels Airport, gezegd naar aanleiding van de officiële heropening van de verbinding tussen Brussel en Shanghai. Hainan heeft slots aangevraagd om tussen Brussel en Shenzhen, een technologiecentrum in het zuidoosten van China, te kunnen vliegen. Shenzhen is één van de snelstgroeiende steden van de wereld. Er wordt wel op gewezen dat de onderhandelingen over de nieuwe route nog volop lopen. Een definitieve beslissing is nog niet genomen. Hainan vliegt vanuit Brussel ook op de Chinese hoofdstad Peking.

08:33 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-10-17

Veiligheid zelfrijdende auto overtuigt potentiële publiek

In de Verenigde Staten toont een merendeel van de bevolking terughoudendheid om met een zelfrijdende auto mee te rijden. Toch zou het publiek wel eens beter voorbereid zijn op autonome voertuigen dan algemeen wordt gedacht. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse commerciële autoplatform Edmunds. Er moet volgens het rapport immers worden vastgesteld dat vele autobestuurders momenteel al wagens met autonome functies kopen. Daarbij wordt opgemerkt dat bijna twee derde van alle nieuwe auto’s die op de markt worden gebracht een aantal autonome elementen herbergen.

“Sommige autokopers beschouwen een volledig autonoom voertuig misschien wel als een novelty,” benadrukt Jessica Caldwell, hoofdanalist bij Edmunds. “Een voertuig dat de mogelijkheid om een ongeval te vermijden vooraleer het probleem zich heeft voorgedaan, wordt algemeen als een belangrijke doorbraak op het gebied van veiligheid bestempeld.” Uit het onderzoek bleek dat meer dan 40 procent van de ondervraagden bereid zou zijn om voor een voertuig met actieve veiligheidsondersteuning een extra bedrag tussen 1.000 dollar en 2.000 dollar te willen betalen. Onder meer wordt daarbij gewezen op dodehoek-detectie, een alarmsysteem voor een dreigende aanrijding en een assistent om dezelfde rijstrook aan te houden.

“Meestal duurt het geruime tijd voor duurdere nieuwe technologieën vanuit de luxesector naar de brede markt doorsijpelen,” betoogt Jessica Caldwell. “Omdat een aantal beleidsveranderingen bepalen dat sommige veiligheidstechnologieën verplicht zullen moeten worden geïnterpreteerd, zal dat proces in dit geval wellicht veel sneller verlopen. Autobouwers die in hun modellen een volledig arsenaal van actieve veiligheidsmaatregelen voorzien, kunnen zich dan ook verzekerd weten van een belangrijke concurrentiële voorsprong. Op deze manier kunnen zij momenteel al hun technologisch leiderschap tonen.”

“Wanneer de zelfrijdende technologie zijn definitieve doorbraak beleeft, zullen deze constructeur al het nodige vertrouwen en geloofwaardigheid hebben uitgebouwd bij een brede basis van potentiële kopers,” beklemtoont Caldwell nog. Een Amerikaans onderzoek eerder dit jaar toonde dat 78 procent van de reizigers toegaf angst te hebben om in een auto zonder chauffeur plaatst te nemen. Ook beklemtoonde 54 procent van de chauffeurs zich niet veilig te voelen met de wetenschap dat zich ook zelfrijdende auto’s door het verkeer zouden begeven.

Lees Verder

17:00 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: automotive |  Facebook |