29-11-17

Conversaties hebben belangrijk aandeel in verkoop

Sociale conversaties en mond-aan-mond reclame - zowel online als offline - vormen een belangrijke basis voor de verkoop. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Engagement Labs. Daarbij werd vastgesteld dat online en offline conversaties een aandeel van 19 procent in de verkopen hebben. Dat komt alleen in de Verenigde Staten uit op een bedrag tussen 7 biljoen dollar en 10 biljoen dollar. De onderzoekers zeggen verder te hebben kunnen vaststellen dat zelfs een kleine verbetering in de online en offline sociale prestatie een grote impact op de resultaten van het merk zal hebben.

Lees Verder

 

17:42 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Vliegtuigbouwer Airbus werkt samen met motorenbouwer Rolls Royce en het industriële concern Siemens aan de ontwikkeling van een hybride vliegtuigmotor. Een eerste test op een commercieel vliegtuig is over drie jaar voorzien. Daarbij zal één elektromotor worden gecombineerd met drie conventionele straalmotoren. Siemens bouwt momenteel een motor met een vermogen van twee megawatt. Dat is ongeveer de helft van de kracht die door een conventionele aandrijving kan worden geleverd. Rolls Royce zal een gasturbine leveren die in de romp van het vliegtuig geïnstalleerd wordt en stroom voor de motoren moet opwekken. Airbus wordt verantwoordelijk voor de integratie van de systemen.

De Europese Unie moet tegen eind volgend decennium 40 procent energiezuiniger zijn. Die doelstelling moet aan de lidstaten kunnen worden opgelegd. Dat heeft de industriecommissie van het Europees Parlement gezegd. De Europese Commissie had een besparing van 30 procent voorgesteld. Verder vraagt de industriecommissie dat eind volgend decennium 35 procent van de opgewekte energie in de Europese Unie uit duurzame bronnen afkomstig is. Daarmee zou het aandeel van duurzame bronnen 8 procentpunt hoger liggen dan aanvankelijk werd gesuggereerd. Hier werden echter geen bindende nationale doelen naar voor geschoven, tot ontgoocheling van het World Wildlife Fund en Greenpeace.

De Zweedse meubelketen Ikea Group heeft tijdens het voorbije gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 34,1 miljard euro. Dat betekende een stijging met bijna 4 procent tegenover het jaar voordien. De operationele winst viel daarentegen van 4,5 miljard euro naar 3 miljard euro terug. De terugval moet worden toegeschreven aan het feit dat een aantal winstgevende delen heeft overgedaan aan merkhouder Inter Ikea. Bovendien wordt opgemerkt dat het voorbije jaar ook werd geïnvesteerd om de online en offline verkopen verder aan te jagen. De 403 winkels van Ikea zijn verdeeld over elf franchisers. Ikea Group is met 355 vestiging de grootste franchisenemer van het hele consortium.

Chocoladegroep Baronie, in handen van de Nederlandse ondernemer Fons Walder, neemt roomijsmaker Glacio over. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. Glacio is eigenaar van onder meer het bedrijf IJsboerke, dat de voorbije jaren echter marktaandeel moet inleveren door de concurrentie van Ola, Magnum en Cornetto, merken van Unilever. Door de overname van Glacio kan Baronie zijn assortiment verder uitbreiden. De groep van Walder nam de voorbije vijf jaar al de merken Jacques, Kathy, Duc d’O en Ashbury over. Met het merk Jacques had Baronie al een samenwerking met Glacio. Door de toevoeging van roomijs wordt het assortiment van Baronie ook minder seizoensgevoelig.

De Duitse verzekeraar Allianz heeft een bod gedaan om de Franse kredietverzekeraar Euler Hermes volledig over te nemen. Allianz had al een belang van ongeveer 63 procent in Euler Hermes uitgebouwd, maar wil nu ook het resterende pakket aandelen in handen krijgen. In eerste instantie is een akkoord gesloten met een aantal partijen die een belang van ruim 11 procent in Euler Hermes vertegenwoordigen. Daarna zal ook een bod op het resterende pakket worden gedaan. Euler Hermes werd voor de transactie gewaardeerd op circa 4,3 miljard euro. Door een aantal bronnen werd al in juni dit jaar gemeld dat Allianz voorbereidingen trof om Euler Hermes volledig in handen te krijgen.

Investeerder Neo Investment Partners heeft een bedrag van 30 miljoen pond geïnjecteerd in het Britse modemerk Victoria Beckham. De bijkomende financiële middelen zullen door Beckham worden gebruikt om een aantal nieuwe winkels te openen en de online activiteiten verder op te voeren. Bedoeling zou ook zijn om een aantal nieuwe productlijnen te lanceren. Door de groei van haar bedrijf had Victoria Beckham naar eigen zeggen behoefte aan externe investeerders, die ook externe expertise konden aanbrengen. Neo Investment Partners krijgt in ruil van zijn inbreng een minderheidsbelang in het Britse modelabel. De waarde van het merk wordt geraamd op 100 miljoen pond.

De Britse autobouwer Aston Martin heeft tijdens de eerste negen maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 567 miljoen pond. Dat betekende een stijging met 84 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het succes is te danken aan een sterke vraag naar het model DB11 en inkomsten uit de beperkte editie van het model Vanquish Zapato. De autobouwer boekte een winst van 22 miljoen pond, tegenover een verlies van 124 miljoen pond dezelfde periode vorig jaar. Voor de eerste keer sinds zijn afsplitsing van Ford negen jaar geleden kon Aston Martin vier winstkwartalen op rij melden. Tijdens de eerste drie kwartalen van dit jaar verkocht Aston Martin in totaal 3.300 wagens. Dat betekent een stijging met 65 procent.

Het Amerikaanse concern Emerson, gespecialiseerd in industriële automatisering, trekt zijn overnamebod op sectorgenoot Rockwell Automation in. Dat heeft Emerson bekend gemaakt. Opgemerkt wordt dat Emerson zijn origineel bod tot twee keer heeft verhoogd, maar ook daarmee Rockwell niet heeft kunnen overtuigen. Het uiteindelijke bod hechtte aan Rockwell een waarde van ongeveer 30 miljard dollar. Rockwell wijst er echter op dat het bod onder de reële waarde van de onderneming blijft. Bovendien wordt opgemerkt dat het bod van Emerson een aantal belangrijke risico’s vertegenwoordigde. Tenslotte wordt erop gewezen dat het bedrijf met een ongevraagd bod werd geconfronteerd.

Het Amerikaanse bedrijf Colgate Palmolive, fabrikant van verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 3,97 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De autonome groei bedroeg 1,5 procent. De operationele winst liep van 1,07 miljard dollar naar 927 miljoen dollar terug. De nettowinst kromp van 702 miljoen dollar naar 607 miljoen dollar. Ian Cook, chief executive van Colgate Palmolive, stelde tevreden te zijn dat verhoogde reclame-inspanningen ook de omzet hebben doen groeien. Cook maakte ook gewag van een gezonde volumestijging in Latijns-Amerika, Noord-Amerika en Europa.

Het Britse luchtvaartconcern International Air Group (IAG) wil vaker gebruik maken van luchthaven London Gatwick. Dat hebben woordvoerders van de groep tegenover de Britse zakenkrant Financial Times bevestigd. Het concern - de koepel boven de maatschappijen British Airways, Iberia, Aer Lingus en Vueling - hoopt daarbij de landingsrechten van luchtvaartmaatschappij Monarch, die onlangs failliet werd verklaard, over te nemen. De landingsrechten van Monarch op Gatwick en Luton worden door accountant KPMG beheerd. Een Britse rechter had beslist dat de betrokken rechten niet kunnen worden verkocht. De accountant heeft tegen die beslissing echter beroep aangetekend en wil daarmee nog geld recupereren.

Het Brits-Nederlandse concern Unilever neemt het Amerikaanse bedrijf Sundial Brands, producent van verzorgingsmiddelen voor het haar en de huid, over. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. Wel werd gemeld dat Sundial Brands, gevestigd in New York, ook binnen Unilever als een autonome entiteit verder zal blijven werken. Ook Richelieu Dennis, oprichter van Sundial, blijft in de nieuwe structuur in functie. Sundial Brands is eigenaar van merken zoals SheaMoisture, Nubian Heritage en Madam C.J. Walker. Het bedrijf zal dit jaar een omzet van ongever 240 miljoen dollar realiseren. Gehoopt wordt dat de overname tijdens het eerste kwartaal van volgend jaar kan worden afgerond.

De Franse bank Société Générale (SocGen) wil in zijn thuisland nog eens negenhonderd banen schrappen. Daarbij worden ook driehonderd kantoren gesloten. Dat heeft SocGen bekendgemaakt. Op dit ogenblik heeft SocGen in Frankrijk nog ongeveer tweeduizend filialen. De Franse bank ontvouwde begin vorig jaar al plannen die tot een reductie van 2.550 banen zouden moeten leiden. Met de nieuwe ingreep komt de totale banenreductie bij SocGen, één van de grootste banken van Europa, tegen eind dit decennium op ongeveer 3.450 arbeidsplaatsen. Vanwege deze reorganisatie neemt de Franse bank tijdens het vierde kwartaal een buitengewone last van ongeveer 400 miljoen euro.

De Britse educatieve uitgever Pearson verkoopt zijn Engelstalige onderwijsdivisie aan investeerders Barings Private Equity Asia en Citic Capital. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 300 miljoen dollar. Dat heeft John Fallon, chief executive van Pearson, gemeld. De operatie kadert volgens hem in een herstructurering die het bedrijf efficiënter moet maken. Opgemerkt wordt dat in het onderwijs steeds meer op digitaal educatief materiaal wordt overgeschakeld. De divisie telt 3.600 medewerkers. De nieuwe eigenaars zouden plannen voor investeringen hebben. Pearson maakte eerder bekend tijdens de eerste negen maanden van dit jaar een omzetdaling met 4 procent te hebben geleden tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Voortaan laat New York opnieuw toe dat in bars en cafés zou worden gedanst. Dat heeft Bill de Blasio, burgemeester van New York, bekend gemaakt. Sinds de cabaretwet van het midden van de jaren twintig van de voorbije eeuw was het in New York verboden om in bars en cafés te dansen. De gemeenteraad besliste eind oktober echter de wet in te trekken. De Blasio benadrukte dat het verbod op dansen niet langer steek houdt. Hij voegde eraan toe dat het nachtleven onderdeel vormt van de cultuur van New York. Tot nu toe kon alleen gedanst worden indien de uitbater over een speciale vergunning beschikte. Minder dan honderd uitbaters in heel New York beschikken over de vereiste licenties.

De Zwitserse bank UBS heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 7,15 Zwitserse frank. Dat betekende een daling met 1,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 14 procent tot 0,9 miljard Zwitserse frank. Er konden onder meer goede resultaten worden gemeld bij het zakenbankieren. Er werd wel aangegeven dat deze activiteiten in de toekomst een grotere druk moeten verwachten door de nieuwe Europese regels voor de handel op de financiële markten. Verder wordt ook gewezen op de impact van lage rentevoeten, een bescheiden activiteit op de markten en de introductie van striktere regels rond verplichte reserves.

12:11 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobiele telefoon meet economische impact natuurrampen

Mobiele telefoons vormen een goed werkinstrument om de sociale en economische impact van natuurrampen op de lokale bevolking te registreren en analyseren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers van het Boston Children’s Hospital, het Media Lab van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en het internetbedrijf Google naar de impact van de orkaan Maria in Puerto Rico. Onder meer kon worden vastgesteld dat op de dag voor de orkaan toesloeg vanuit Puerto Rico 20 procent meer reizigers vertrokken. Een groot deel van die vluchtelingen bleek uiteindelijk terecht te komen in Orlando, Miami, New York en Atlanta.

Lees Verder

 

11:46 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ook werkzoekenden grijpen naar sociale media

Ook werkzoekenden maken van sociale media gebruik om potentiële werkgevers onder de loep te nemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het online marketingbureau Digimax. Daarbij werd vastgesteld dat 73 procent van werkgevers de activiteit van potentiële kandidaten op sociale media controleert, maar dat blijkt bij 22 procent ook in omgekeerde richting te gebeuren. Bovendien werd opgetekend dat 50 procent van alle werkzoekenden op sociale media beroep doet om zich op een interview met een potentiële werkgever voor te bereiden. Daarbij wordt onder meer gezocht naar gemeenschappelijke interesses die tijdens het gesprek aan bod kunnen komen.

Lees Verder

 

11:19 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Xenofobie had belangrijke impact op brexit

Xenofobie heeft een belangrijke impact gehad op de uitslag van het referendum dat vorig jaar in Groot-Brittannië werd gehouden over de scheiding met de Europese Unie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Goldsmiths University of London. Britten die getuigen angst voor vreemdelingen te hebben, bleken immers sneller geneigd te zijn om op een afsplitsing van de Europese Unie aan te sturen. De onderzoekers zeggen bovendien verder te hebben moeten vaststellen dat het collectieve narcisme bij verkiezingen als een nieuwe factor moet worden bestempeld.

Lees Verder

 

10:31 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bedrijven minder actief met fundamenteel onderzoek

Grote bedrijven investeren steeds minder in wetenschappelijk onderzoek. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Duke University op basis van een analyse van investeringen in wetenschappelijk onderzoek tussen het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw en het midden van het voorbije decennium. Onder meer moest worden vastgesteld dat de publicaties door wetenschappers uit het bedrijfsleven in een brede waaier industriële sectoren is gedaald. Tevens wordt aangevoerd dat bedrijven steeds vaker prioriteit geven aan de ontwikkeling en commercialisering van bestaande knowhow dan aan de creatie van nieuwe kennis door fundamenteel onderzoek.

Lees Verder

 

09:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nepnieuws kan ook auteur veel schade berokkenen

Nepnieuws kan een grote invloed hebben op het gedrag van het doelpubliek, maar kan ook voor de fabrikant zware consequenties hebben. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of British Columbia (UBC) en de California State University. Gewaarschuwd wordt dat dergelijke acties zich als een boomerang tegenover de bron kunnen keren. Bedrijven die met de lancering van nepnieuws een concurrent proberen te beschadigen, dreigen volgens de onderzoekers bij een ontmaskering zelf zwaar getroffen te zullen worden. Er moet immers rekening worden gehouden met negatieve publiciteit en reputatieschade.

Lees Verder

 

09:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |