29-11-17

Multinational en consument denken anders over waarde

Multinationale technologiebedrijven proberen bijkomende inkomsten te genereren door consumenten met services extra waarde aan te bieden. In werkelijkheid moet echter worden vastgesteld dat bedrijven en consumenten vaak heel uiteenlopende ideeën hebben over de creatie van waarde. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Vaasa in Finland. Het fenomeen moet volgens de onderzoekers worden verklaard door het feit dat er tussen het multinationale bedrijf en zijn klant een grote afstand bestaat. De kennis over de consument rust immers bij de lokale verkoper, maar het beleid wordt op de centrale zetel van de onderneming bepaald.

Lees Verder

 

08:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Carrière millennial bestaat uit meer dan twaalf banen

Millennials zullen tijdens hun actieve beroepscarrière wellicht dubbel zoveel werkgevers tellen dan het gemiddelde van het huidige personeelsbestand. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Investec Click & Invest bij een groep Britse werknemers. Vastgesteld werd dat de gemiddelde Britse werknemer in zijn carrière zes verschillende banen heeft. Tegelijkertijd moet echter worden vastgesteld dat millennials gemiddeld drie jaar en vier maanden in hun huidige baan denken te zullen blijven. Dat komt overeen met een totaal van twaalfenhalve banen tijdens een volledige carrière.

Lees Verder

07:48 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-11-17

Nieuwsoverzicht

De brouwerij van de Deense bierproducent Carlsberg in de Zweedse stad Falkenberg werkt voortaan volledig op basis van duurzame energiebronnen. Dat heeft Carlsberg bekend gemaakt. In het verleden werd al voor 26 procent gebruik gemaakt van biogas dat afkomstig was van het eigen afvalwater. Het resterende pakket van 74 procent werd geleverd door aardgas, dat nu eveneens vervangen werd door biogas dat door het bedrijf Orsted wordt geleverd. Carlsberg wil tegen eind volgend decennium de emissies koolstofdioxide van al zijn vestigingen elimineren. Ook het waterverbruik van Carlsberg zou wereldwijd worden gehalveerd. Over vijf jaar al moeten alle brouwerijen van de groep op duurzame energie werken.

De lidstaten van de Europese Unie hebben in een beroepscomité beslist om de vergunning voor glyfosaat met vijf jaar te verlengen. Voor het eerst schaarden voldoende lidstaten zich achter een nieuwe toelating voor het veelbesproken onkruidbestrijdingsmiddel. België verzette zich met acht andere landen tegen de verlenging van de vergunning, die eind dit jaar afloopt. Daarentegen keurden achttien lidstaten de verlenging goed. Duitsland had zich eerder nog onthouden, maar stemde nu met een verlenging in. Het Duitse chemieconcern Bayer had gevraagd een verlenging met vijftien jaar goed te keuren. Bayer is in verregaande onderhandelingen voor de overname van Monsanto, fabrikant van het glyfosaat-merk Roundup.

De Duitse gasproducent Linde heeft tijdens de eerste negen maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 12,9 miljard euro. Dat betekende een stijging met 2,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst liep met 3,8 procent op tot 3,2 miljard euro. Aldo Belloni, chief executive van Linde, wees er tevens op dat de organisatie op schema zit met zijn efficiëntie-programma. Linde concurreert met het Franse concern Air Liquide voor het marktleiderschap in de sector van industriële gassen. Het bedrijf heeft ook een akkoord gesloten met de Abu Dhabi National Oil Company (Adnoc) om de stikstof--activiteiten in Ruwais in Abu Dhabi uit te bouwen om de toekomstige industriële vraag te beantwoorden.

Grupo Modelo, dochter van biergroep AB InBev, investeert een bedrag van meer dan 750 miljoen dollar in een nieuwe fabriek in Mexico. Dat heeft Grupo Modelo bekend gemaakt. De nieuwe installaties komen in de stad Apan in de Mexicaanse deelstaat Hidalgo. De nieuwe site zou over anderhalf jaar operationeel moeten worden. In eerste instantie wordt gemikt op een jaarlijkse capaciteit van 12 miljoen hectoliter. Op termijn wordt gerekend op een verdubbeling. Mexico is de vierde grootste bierproducent van de wereld. Het land is ook de grootste exporteur van bier. De zestien merken van Grupo Modelo worden in Mexico gebrouwen. In mei nam de groep nog een nieuwe fabriek in gebruik op het schiereiland Yucatán.

De Amerikaanse autobouwer Tesla heeft in Australië een nieuwe batterijcentrale opgeleverd. De site moet de energiebevoorrading in Zuid-Australië garanderen. De regio wordt geregeld geconfronteerd met zware stormen, waardoor geregeld met elektriciteitspannes rekening moet worden gehouden. Elon Musk, topman van Tesla, had echter een oplossing aangereikt. Hij had daarbij beloofd om in honderd dagen een batterijcentrale te zullen bouwen die de bevoorrading zou kunnen garanderen. Indien Tesla die deadline niet zou halen, zou de Australische overheid volgens Musk voor de installatie geen enkele financiële bijdrage moeten leveren. De centrale is gevestigd op een windfarm ten noorden van Adelaide.

Ook na het midden van het volgende decennium zullen in België minstens twee kernreactoren geopend moeten blijven. Dat hebben de werkgeversorganisaties Agoria, Essenscia en Febeliec gezegd in een reactie op een studie van netbeheerder Elia over de energieveiligheid van België. Werkgeversorganisatie Voka had daarbij gepleit voor snelle beslissingen over de bouw van gascentrales, waardoor de nucleaire installaties konden worden gesloten. Door een aantal kernreactoren operationeel te houden, kunnen volgens de andere sectorgenoten echter belangrijke besparingen op kosten en uitstoot worden gerealiseerd. Er moet volgens hen aan een gefaseerde afbouw worden gewerkt.

De Amerikaanse farmagroep Eli Lilly heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,7 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf wijst erop door de lancering van nieuwe geneesmiddelen hogere opbrengsten te hebben realiseren. Daarnaast wordt ook gewag gemaakt van prijsstijgingen. De nettowinst viel echter met ruim 30 procent terug tot 556 miljoen dollar. Die achteruitgang moet naar eigen zeggen vooral worden toegeschreven aan eenmalige kosten voor herstructurering en uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling. Het bedrijf bekijkt ook de toekomst van de divisie Elanco Animal Health, gericht op diergeneeskunde.

Het mediaconcern Meredith neemt sectorgenoot Time Inc over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 2,8 miljard dollar. Dat heeft Meredith, uitgever van onder meer Better Homes & Gardens en Allrecipes, bekend gemaakt. Bij beide bedrijven heeft het bestuur al met de overname ingestemd. De combinatie van beide bedrijven creëert een groep met een gecombineerde omzet van 4,8 miljard dollar, waaronder 2,7 miljard dollar uit reclame. De fusiegroep zou ook een winst van 800 miljoen dollar realiseren. Verwacht wordt dat de transactie tijdens het eerste kwartaal van volgend jaar zal worden afgerond. Tijdens de eerste twee jaar wordt een kostensynergie tussen 400 miljoen dollar en 500 miljoen dollar voorzien.

De Britse regering wil de volgende vijf jaar voor omgerekend bijna 15 miljard pond aandelen in Royal Bank of Scotland (RBS) verkopen. Dat komt neer op een belang van bijna 50 procent. De verkoop zal worden doorgevoerd in vijf tranches van 3 miljard pond. De bank werd tijdens de financiële crisis zwaar getroffen en werd genationaliseerd. De Britse regering heeft nog altijd een belang van 70 procent in de bank. Tijdens het derde kwartaal dit jaar boekte Royal Bank of Scotland een omzet van 3,16 miljard pond, tegenover 3,31 miljard pond inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De bank boekte echter anderzijds een winst van 392 miljoen pond, tegenover een verlies van 469 miljoen pond het derde kwartaal vorig jaar.

Bij de Zwitserse vermogensbeheerder Julius Baer heeft chief executive Boris Collardi zijn vertrek aangekondigd. Hij stapt over naar vermogensbeheerder Pictet. Collardi (43) heeft de Zwitserse bank negen jaar lang geleid. Onder zijn leiding heeft de vermogensbeheerder een grotere activiteit uitgebouwd op de Aziatische markt. Over vijf jaar zouden die Aziatische activiteiten ongeveer één derde van de inkomsten van Julius Baer vertegenwoordigen. Collardi breidde de activiteiten van de vermogensbeheerder bovendien met een aantal overnames over. De vertrekkende topman zal bij Julius Baer voorlopig worden opgevolgd door Bernhard Hodler, de rechtstreekse assistent van Collardi.

In Frankrijk riskeert autobouwer Fiat Chrysler een boete van maximaal 9,6 miljard euro voor misleidende emissieresultaten. Dat heeft de Franse krant Le Monde gezegd op basis van documenten van het Franse bureau voor fraudebestrijding. Fiat Chrysler zou bij enkele modellen emissie-resultaten hebben gemanipuleerd om een aantal certificering-tests met succes te kunnen afronden. De autobouwer heeft echter te kennen gegeven dat de geformuleerde aantijgingen in Le Monde ongegrond zijn. Wel werd aangegeven dat de testresultaten van het Franse bureau voor fraudebestrijding een verschil laten blijken met de eigen gegevens van de autobouwer en de conclusies van het Italiaanse ministerie van transport.

Sportartikelenfabrikant Puma heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,12 miljard euro. Dat betekende een stijging met 17 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep op van 39,5 miljoen euro naar 62,1 miljoen euro. Opgemerkt wordt dat de schoenenverkoop nog altijd de grootste drijfkracht achter de positieve resultaten blijft, maar ook de divisie accessoires liet naar eigen zeggen tijdens het derde kwartaal een sterke vooruitgang optekenen. Bjorn Gulden, chief executive van Puma, benadrukte verder dat alle regio’s aan de groei hebben bijgedragen. Volgens een aantal bronnen zouden de goede resultaten moederbedrijf Kering mogelijk een verkoop doen overwegen.

Het technologiebedrijf Option uit Leuven heeft een akkoord bereikt met zijn grootste aandeelhouders over een redding en de oprichting van een nieuwe onderneming. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Aangekondigd werd daarbij dat 80 procent van de schulden - voor een bedrag van ongeveer 6,5 miljoen euro - in aandelen worden omgezet. Over de resterende 20 procent wordt nog onderhandeld. Ook krijgt Option een overbruggingskrediet van 1,6 miljoen euro van Alychlo en Van Zele Holding. Option zal zich in de toekomst vooral toespitsen op geïntegreerde systemen rond het internet-of-things voor industriële klanten en de publieke sector. Het bedrijf zal worden geleid door Guy Coen.

De Amerikaanse farmagroep AbbVie heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 7 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 8,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Humira, een product voor de behandeling van reuma, liet een omzetgroei met 14,8 procent tot 4,7 miljard dollar. In Noord-Amerika kon een omzetgroei met 19,1 procent worden gemeld. Gunstige wisselkoerseffecten genereerden een omzetgroei mt 0,7 procent. De operationele winst steeg van 2,4 miljard dollar naar 2,7 miljard dollar. De nettowinst bleef nagenoeg status-quo op 1,6 miljard dollar. Richard Gonzalez, chief executive van AbbVie, wees ook op nieuwe kandidaat-geneesmiddelen die worden ontwikkeld.

John Lasseter, één van de oprichters van de animatiestudio Pixar, neemt een vakantieperiode van zes maanden. Dat heeft Lasseter in een email aan zijn medewerkers meegedeeld. Aanleiding zijn beschuldigingen van ongepast gedrag die aan het adres van Lasseter werden geuit. Lasseter gaf daarbij ook aan zich te willen verontschuldigen tegenover iedereen die zich door zijn gedrag ongemakkelijk of niet gerespecteerd zou hebben gevoeld. Pixar is inmiddels een onderdeel van Disney, waar Lasseter chief creative officer van de Animation Studios werd. Disney benadrukt in een mededeling veel belang te hechten aan een omgeving waarin alle werknemers gerespecteerd worden.

10:29 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-11-17

Werknemer baalt vooral van gebrekkig management

Een gebrekkig bedrijfsmanagement vreet aan het geluk van de werknemers. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Hales Group bij een populatie Britse werknemers. Er moest immers worden vastgesteld dat 48 procent van de ondervraagden toegeeft zich door een gebrekkig management ongelukkig te voelen. Het management en de bedrijfscultuur vormen de twee elementen die de werkneemsters het liefst veranderd zouden zien. De resultaten van de studie tonen volgens Hales aan dat het loon en de bonussen niet langer de belangrijkste werkinstrumenten blijken om het personeelsbestand te houden.

Lees Verder

20:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gespierde blanke man nog steeds de eerste partnerkeuze

Blanke en sterke mannen vormen vaak nog steeds de meest aantrekkelijke partner. Dat kan zowel bij heteroseksuele vrouwen als homoseksuele mannen worden vastgesteld. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Coventry University en de Aberystwyth University op basis van een analyse over foto’s van mannen die over een periode van drie jaar die op het online platform TubeCrush werden geplaatst. De resultaten van de studie druisen volgens de onderzoekers sterk in tegen de actuele percepties rond houdingen tegenover het fenemeen van de mannelijkheid.

Lees Verder

 

19:44 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

In technologische wereld blijven menselijke vaardigheden cruciaal

Volgens millennials zullen in het technologische tijdperk uitzonderlijke menselijke vaardigheden een cruciale basis voor zakelijk succes blijken. Dat blijkt uit een studie van de Global Alliance in Management Education (Cems) bij afgestudeerden van managementscholen in vierenvijftig landen. Er moest immers worden vastgesteld dat 56 procent van de ondervraagden van mening is dat menselijke vaardigheden prioritair zullen zijn op de werkvloer van de toekomst. Daarbij wijst 33 procent op de noodzaak aan sociale vaardigheden, terwijl 23 procent gewag maakt van vaardigheden om mensen te leiden.

Lees Verder

 

18:42 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Crowdsourcing kan succes productlancering voorspellen

Crowdsourcing kan bedrijven helpen het succes van nieuwe productlanceringen te voorspellen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de UTS Business School en de Singapore Management University. Op die manier kan crowdsourcing volgens de onderzoekers een belangrijk hulpmiddel worden om de toekomstkansen van een nieuw product in te schatten vooraleer aan een dure investering in de fabricage wordt begonnen. Crowdsourcing kan volgens de onderzoekers immers heel snel de nodige feedback bieden, maar kan ook een geëngageerde groep geïnteresseerden creëren, waardoor ook aanzienlijke kosten voor promotie en reclame kunnen worden bespaard.

Lees Verder

 

17:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |