27-11-17

Shoppingproces evolueert door technologische innovatie

Technologische innovaties hebben een belangrijke impact op het shoppingproces van de consument. Er kan immers worden vastgesteld dat deze nieuwe toepassingen - zoals intelligente betaalsystemen, magische spiegels en bodyscanners - zowel de consumentenbeleving als het beslissingsproces hebben veranderd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Brunel University in Londen. Opgemerkt wordt dat de nieuwe technologieën de dynamiek van het shoppingproces veranderen, waarbij zowel een impact op de wensen, de houding als de actie van de consument kan worden opgetekend.

Lees Verder

 

17:31 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tevreden werknemers zorgen voor betere bedrijfsresultaten

Tevreden werknemers zullen ook de resultaten van de onderneming verbeteren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of East Anglia. De onderzoekers merken op dat vele aandeelhouders onterecht van mening zijn dat investeringen in het welzijn van werknemers de rendabiliteit van hun participatie aantast. In werkelijkheid kan volgens de Britse wetenschappers echter een omgekeerd verband worden opgetekend. De studie toont volgens hen immers dat de tevredenheid van de werknemers uiteindelijk een impact heeft op het financiële succes van een onderneming op langere termijn.

Lees Verder

 

17:12 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zoektocht naar nieuwe baan blijft vaak taboe

De zoektocht naar een nieuwe baan is voor vele werknemers een bijzonder stresserende en frustrerende periode. Dat blijkt uit een onderzoek van het rekruteringsplatform Indeed bij tienduizend werknemers over de hele wereld. Daarbij moest worden vastgesteld dat 40 procent van de betrokkenen bezorgd is dat zijn huidige werkgever over de zoektocht naar een nieuwe baan zou worden geïnformeerd. Anderzijds bleek dat 34 procent zich vooral zorgen zou maken de nieuwe baan uiteindelijk toch niet te krijgen. Tevens moest worden vastgesteld dat 24 procent de zoektocht naar de nieuwe baan op sociale media in geen geval zou willen aan bod laten komen.

Lees Verder

 

16:46 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In Duitsland is het Bundeskartellamt een verkennend onderzoek naar luchtvaartmaatschappij Lufthansa gestart. De mededingingsautoriteit geeft daarbij aan te willen nakijken of Lufthansa van het faillissement van concurrent Air Berlin misbruik heeft gemaakt om de prijzen te verhogen. Een aantal klanten zou daarover een klacht hebben ingediend. Lufthansa ontkent echter de aantijgingen. De maatschappij voegde eraan toe inzage te zullen geven in de manier waarop de prijzen tot stand zijn gekomen. Lufthansa zegt dat wel hogere prijzen werden ingevoerd op maandagochtend en vrijdagmiddag, maar die beslissing had volgens het bedrijf geen enkel verband met de overname van Air Berlin.

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat ook van zijn bestelwagens elektrische versies op de markt brengen. In de zomer van volgend jaar zal volgens het concern een eVito als eerste model op de markt worden gebracht. Elektrische versies van andere modellen zullen het jaar daarop worden gelanceerd. Volker Mornhinweg, hoofd van de divisie bestelwagens bij Mercedes-Benz, zegt dat de autobouwer overtuigd is van de noodzaak van een elektrische aandrijving in de bestelwagens van het concern. Dat geldt vooral voor het gebruik in de steden. De elektrische eVito zal in Duitsland ongeveer 40.000 euro kosten. Over twee jaar zal een eSprinter op de markt worden gebracht.

Het Amerikaanse bedrijf Garmin, ontwikkelaar van satellietnavigatie, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 743 miljoen dollar. Dat was een stijging met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 125,1 miljoen dollar naar 147,4 miljoen dollar. Wel diende de fitness-divisie, met onder meer fietsproducten, een omzetdaling met 12 procent tot 167 miljoen dollar te melden. Ook de autosector moest een achteruitgang met 12 procent tot 189 miljoen dollar registreren. Daarentegen kon, onder invloed van succesvolle wearables, een stijging met 31 procent tot 185 miljoen dollar bereikt. De maritieme activiteiten stegen met 10 procent tot 77 miljoen dollar.

Arriva, onderdeel van het Duitse spoorconcern Deutsche Bahn, wil ook in Nederland de grootste organisator van openbaar vervoer worden. Dat heeft Anne Hettinga, topman van Arriva, in een gesprek met de krant De Telegraaf gezegd. Arriva wil daarbij de concurrentie met de Nederlandse Spoorwegen (NS) aangaan. Het bedrijf wil bij nieuwe aanbestedingen delen van het Nederlandse hoofdspoor inlijven en wil ook eigen flitstreinen op de hogesnelheidslijnen inzetten. Hettinga pleit daarbij voor een volledig geliberaliseerd openbaar vervoer in Nederland. Daarbij zou de Nederlandse Spoorwegen niet langer een monopoliepositie behouden, maar zou iedere vervoerder gelijke kansen krijgen.

Het personeel van de failliete elektriciteitscentrale Langerlo eist tientallen miljoenen euro's van Uniper, de verzelfstandigde divisie van de Duitse energiegroep Eon. Langerlo was de laatste steenkoolcentrale van België, maar ging dit jaar failliet omdat de omzetting naar biomassa niet op de verhoopte miljardensubsidies kon rekenen. Door het faillissement verdwenen een honderdtal banen. Volgens het personeel heeft Uniper zich bij het management van de centrale onvoldoende zorgvuldig gedragen. Die klacht is ook gericht aan German Pellets, dat de centrale van Uniper had overgenomen, maar uiteindelijk doorverkocht aan de groep Graanul Invest uit Estland, dat dit jaar de boeken neerlegde.

Jack Lew, die vier jaar geleden door Barack Obama tot Amerikaans minister van financiën werd benoemd, stapt over naar de investeringswereld. Hij wordt partner bij Lindsay Goldberg, een investeringsmaatschappij uit New York die zich vooral op familiebedrijven toespitst. Lew werkte eerder al voor het Amerikaanse financiële concern Citigroup en was ook enkele tijd kabinetschef van Barack Obama. Lew volgt met zijn nieuwe carrièrewending het voorbeeld van Timothy Geithner, zijn voorganger als Amerikaans minister van financiën. Na zijn afscheid als minister werd Geithner immers aangesteld tot voorzitter van investeerder Warburg Pincus.

Verzekeraar American International Group (AIG) heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 11,8 miljard dollar. Dat was een daling met 9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De verzekeraar werd echter geconfronteerd van 1,74 miljard dollar, tegenover een positief resultaat van 1,1 miljard dollar tijdens het derde kwartaal vorig jaar. Brian Duperreault, chief executive van de Amerikaanse verzekeraar, benadrukte dat de sector tijdens de voorbije periode met een aantal catastrofes is geconfronteerd. Hij verwees daarbij naar een reeks orkanen die in de Verenigde Staten een grote ravage hebben aangericht. Om de claims op te vangen werd een extra reserve van 840 miljoen dollar voorzien.

Het Japanse verfconcern Nippon Paint heeft een bod uitgebracht op zijn Amerikaanse sectorgenoot Axalta Coating Systems. Dat heeft het Japanse concern bevestigd. Verdere details over het Japanse voorstel werden niet gegeven. Axalta voerde eerder gesprekken over een samenwerking met het Nederlandse bedrijf AkzoNobel, maar volgens Charles Shaver, topman van het Amerikaanse bedrijf, moest daarbij worden vastgesteld dat een overeenkomst onmogelijk bleek. Er zou immers onvoldoende aan de voorwaarden van Axalta worden voldaan. Daardoor zou het Amerikaanse bedrijf beslist hebben op zoek te gaan naar alternatieven die wel voldoende waarde zouden creëren.

Het Amerikaanse bedrijf Pandora Media, de tweede grootste aanbieder van muziekstreams van de Verenigde Staten, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 378,6 miljoen dollar. Dat betekende een stijging met 7,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies liep van 61,5 miljoen dollar naar 84,6 miljoen dollar op. Pandora had tijdens het voorbije kwartaal nog gemiddeld 73,7 miljoen luisteraars, tegenover 77,9 miljoen gebruikers het kwartaal voordien. Daarbij diende voor het derde kwartaal op rij een daling worden gemeld. Ook kon minder reclame worden aangetrokken. Wel kon tijdens de maand oktober voor de eerste keer meer dan één miljoen premium-luisteraars worden gemeld.

Zes Vlaamse startups krijgen tussen januari en april volgend jaar in New York intensieve coaching en begeleiding bij hun eerste stappen op de Amerikaanse markt. Dat heeft Philippe Muyters, Vlaams minister van economie, gemeld. Het initiatief is een pilootproject van het nieuwe Flanders New York Accelerator (FNYA). Er is een budget voorzien van 250.000 euro, die gelijk wordt verdeeld over de deelnemende bedrijven Ontoforce, Lynxcare, Twikit, Yields.io en Hashting. Arco is de zesde deelnemer, maar financiert zijn eigen activiteiten. De budgetten bestaan uit renteloze leningen die de bedrijven moeten terugbetalen wanneer ze commercieel succes oogsten. Daardoor worden ook verdere projecten mogelijk.

Het Amerikaanse concern Tyson Foods, producent van vlees en voedingsproducten, heeft tijdens het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 10,15 miljard dollar, tegenover 9,16 miljard dollar dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep van 391 miljoen dollar naar 394 miljoen dollar op. Tyson wijst daarbij op een groei in de vier kernsegmenten - rundvlees, varkensvlees, kip en bereide voeding - van de groep. Over het hele boekjaar werd een omzetstijging van 36,88 miljard dollar naar 38,26 miljard dollar gemeld. De jaarwinst liep van 1,76 miljard dollar naar 1,77 miljard dollar. Tom Hayes, chief executive van Tyson, maakte daarbij gewag van een nieuw recordjaar.

Bij het Amerikaanse bedrijf Pentair Manufacturing in Herentals verdwijnen bijna zestig banen. Dat heeft de directie van Pentair tijdens een bijzondere ondernemingsraad gemeld. Op dit ogenblik werken in de fabriek nog nagenoeg tweehonderd mensen. De afslanking is te wijten aan de sluiting van de divisie pompen, die wordt overgeheveld naar Pisa in Italië, waar met lagere loonkosten kan worden gewerkt. De vakbonden zeggen echter te vrezen dat de ontslagen een begin vormen van een uitdoofscenario voor de fabriek in Herentals. Pentair produceert druktanks in kunststof voor de behandeling en het transport van vloeistoffen, naast filters, pompen en componenten voor de zwembadindustrie.

Een op drie Belgen raakt gestresseerd door de constante toevloed van digitale informatie. Dat is gebleken uit een onderzoek van de Gezinsbond en de seniorenbeweing Okra bij ruim zestienhonderd Belgen. Vastgesteld werd dat de helft van de online actieve Belgen de dag beginnen en eindigen met een controle van zijn email en sociale media. Eén op de vijf voelt zich digitaal hulpeloos en gestresseerd door gebrek aan vaardigheden en de toenemende druk om zaken online af te handelen. Eén op de tien ondervraagden vreest zelfs op professioneel vlak onvoldoende mee te kunnen met de snelle digitalisering. Eén op twee wil een wet die het recht geeft professionele emails na de werkuren te kunnen negeren.

Het Amerikaanse online reisplatform Priceline heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 4,4 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 22 procent tegenover dezelfde periode jaar. De nettowinst loopt met 240 procent tot 1,7 miljard dollar. De onderneming - die ook eigenaar is van reissites zoals Kayak, Booking.com en OpenTable - kon tijdens het voorbije kwartaal voor 21,8 miljard dollar boekingen laten optekenen. Glenn Fogel, chief executive van Priceline, merkte op dat het bedrijf uitstekende prestaties heeft laten optekenen, vooral gedragen door internationale activiteiten. Er wordt ook verder gewerkt, onder meer met de overname van Meituan-Dianping, aan een uitbreiding in China.

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) is van plan om de kredietdagen van het personeel uit te betalen. Dat zou het bedrijf een kost van ongeveer 3,1 miljoen euro opleveren. Indien immers alle werknemers zouden beslissen tot de opname van kredietdagen die dreigen te vervallen, zou de werking van het bedrijf ernstig in het gedrang komen. Werknemers van de NMBS mogen maximaal vijfendertig kredietdagen opsparen. Door de hoge werkdruk bij de spoorwegmaatschappij hebben echter veel personeelsleden die limiet overschreden. In totaal zouden de werknemers nog 56.000 kredietdagen moeten opnemen. Het gaat vooral om treinbestuurders en begeleiders.

12:31 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-11-17

Kleinste digitale voetafdruk kan consument beïnvloeden

Psychologische karakteristieken die van één enkele like op het sociale netwerk Facebook kunnen worden geïdentificeerd, kunnen worden gebruikt om gerichte reclameboodschappen te creëren die zowel het aantal clicks als de verkoop kunnen doen toenemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Cambridge University en de Columbia Business School, op basis van een analyse van meer dan 3,5 miljoen online consumenten. De onderzoekers zeggen daarbij tot de vaststelling te zijn gekomen dat zelfs de kleinste digitale voetafdruk kan worden gebruikt om het gedrag van de consument te beïnvloeden.

Lees Verder

20:49 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Trauma verhoogt bij vrouwen gevaar op obesitas

Vrouwen die traumatische ervaringen hebben meegemaakt, lopen een groter risico om met obesitas geconfronteerd te worden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California bij meer dan twintigduizend vrouwen van middelbare en oudere leeftijd. De onderzoekers wijzen erop dat stress een impact heeft op het menselijk gedrag, waarbij vaak ook eetpatronen worden beïnvloed. Tegelijkertijd kan volgens de onderzoekers vaak ook een neuro-hormonale activiteit worden opgetekend. Daarbij wordt gewezen op een mogelijke toename van de cortisol-productie, die in verband gebracht wordt met een gewichtstoename.

Lees Verder

20:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nepnieuws is rendabel zakelijk model geworden

Nepnieuws is een winstgevend zakelijk model geworden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het online beveiligingsbedrijf Digital Shadows. De onderzoekers zeggen te hebben vastgesteld dat services voor de creatie van nepnieuws al voor minder dan 10 dollar kunnen worden geleverd. Bedoeling is volgens het rapport om valse mediawebsites, namaak besprekingen en sociale mediabots te creëren om specifieke commerciële producten en diensten te promoten of af te breken. Digital Shadows merkt op dat de betrokken services vaak worden aangeboden op het darkweb, waar de gebruikers moeilijk kunnen worden geïdentificeerd.

Lees Verder

19:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |