19-11-17

Londen en South East productiefste Britse regio’s

Indien de productiviteit van de Britse arbeidsmarkt op nationaal vlak een niveau zou halen dat in Londen en het South East wordt geregistreerd, zou de economie van Groot-Brittannië een jaarlijkse injectie van 203 miljoen pond kunnen rekenen. Dat blijkt uit een rapport van van het Centre for Cities. Opgemerkt wordt dat de productie per werknemer in gebieden zoals Londen, Slough, Reading, Milton Keynes en Aldershot bijna het dubbele bedraagt van de prestaties die elders in het land worden geleverd. De hoogste score wordt opgetekend in Slough, waar de gemiddelde werknemer een jaarlijkse productie van 82.100 pond laat optekenen. Onderaan de rangschikking staan Stoke en Blackburn met 41.500 pond.

Lees Verder

14:21 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dagelijkse muziekconsumptie blijft verder toenemen

In de Verenigde Staten luistert de gemiddelde consument vierenhalf uur per dag naar muziek. Dat komt uit op een wekelijkse muziekconsumptie van 32,1 uur. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Nielsen. Opgemerkt wordt dat op één jaar een sterke toename van de muziekconsumptie kan worden opgetekend. Vorig jaar werd immers per dag nog iets minder dan vier uur naar muziek geluisterd. De toename moet volgens Nielsen vooral worden toegeschreven aan de impact van de rol van technologische apparatuur op de muziekconsumptie. Gemiddeld worden tijdens een week 3,4 apparaten gebruikt om muziek te beluisteren.

Lees Verder

 

12:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ouders staan positief tegenover geconnecteerd speelgoed

In ongeveer drie op tien huisgezinnen hebben kinderen speelgoed dat op het internet is aangesloten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Amerikaanse Family Online Safety Institute (Fosi). In deze gezinnen wordt tegenover de voordelen van de geconnecteerde wereld een groter optimisme opgetekend dan in huishoudens waar kinderen niet met speelgoed aan het internet zijn verbonden. Er moest immers worden vastgesteld dat gemiddeld 70 procent van de ouders een positieve houding toont tegenover de geconnecteerde technologie. Wanneer in het gezin geconnecteerd speelgoed aanwezig is, loopt dat cijfer echter op tot 94 procent. In huishoudens zonder geconnecteerd speelgoed valt die score terug tot 59 procent.

Lees Verder

11:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Onbeschikbaarheid geschenk bederft de kerstbeleving

Tijdens de eindejaarsperiode is het vertrouwen van consumenten in merken bijzonder kwetsbaar. Dat blijkt uit een onderzoek van het bedrijf LevaData en consulent Propeller Insights bij meer dan duizend consumenten in de Verenigde Staten. Onder meer moest worden vastgesteld dat 23 procent van de respondenten toegeeft dat zijn vertrouwen in het merk zou worden aangetast omdat de levering van een geschenkproduct door de terugroepacties van bepaalde componenten zou worden vertraagd. Bovendien zou 20 procent een aankoop bij een concurrent overwegen. Voor 9 procent zou de onbeschikbaarheid van het geschenk bovendien het gevoel hebben dat kerstmis is bedorven.

Lees Verder

 

10:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

China voert opnieuw de wereldwijde markt van de supercomputers aan. Dat blijkt uit een rapport van de organisatie Top500.org. Er moet immers worden vastgesteld dat bij de vijfhonderd sterkste supercomputers van de wereld 202 vermeldingen krijgt. In de Verenigde Staten worden nog 144 eenheden geteld. Zes maanden geleden hadden de Verenigde Staten nog 169 vermeldingen, tegenover 160 exemplaren in China. De grootste supercomputer van de wereld is Sunway TaihuLight van het Chinese National Supercomputing Center in Wuxi met 93,01 petaflops. Op de tweede plaats staat Tianhe-2 van het National Supercomputer Center in Guangzho met 33,86 petaflops. Zij voeren de ranglijst al twee jaar op rij aan.

Het technologiebedrijf United Masters heeft met een kapitaalronde een bedrag van 70 miljoen dollar opgehaald. Het bedrag werd aangebracht door Andreessen Horowitz, 21st Century Fox en Alphabet, het moederbedrijf van Google. United Masters wil aan muzikanten een digitaal alternatief bieden voor de klassieke labels. Het bedrijf wordt geleid door Steve Stoute, die een lange carrière in de muziekindustrie heeft opgebouwd. Het platform moet artiesten helpen om hun muziek te verspreiden langs streamingdiensten zoals Spotify of Pandora. Ook moet aan muzikanten de kans worden geboden om met digitale marketing een groter aantal luisteraars te kunnen bereiken.

Het gamebedrijf Take-Two Interactive Software heeft tijdens het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet geboekt van 443,6 miljoen dollar. Dat betekende een stijging met 6 procent tegenover dezelfde periode vorig boekjaar. De digitale inkomsten stegen met 31 procent tot 302,9 miljoen dollar. Onder meer franchises zoals Grand Theft Auto en SuperCard hadden volgens het bedrijf een belangrijke bijdrage in de omzetgroei. Take-Two Interactive leed echter een nettoverlies van 2,7 miljoen dollar, tegenover een winst van 36,4 miljoen dollar tijdens het tweede kwartaal vorig boekjaar. In de Verenigde Staten steeg de omzet met 9,3 procent tot 276 miljoen dollar. International was er een status-quo op 167,6 miljoen dollar.

Het bedrijf Diresco uit Opglabbeek, producent van kwartscomposiet, zoekt een partner om zijn internationale groei te versnellen. Om een gepaste partner te vinden, zou consulent Deloitte zijn ingeschakeld. Het is echter nog niet duidelijk of verkoopintenties betrekking hebben op een minderheidsbelang of een meerderheidsparticipaties. Diresco is een fabrikant van keukenbladen en badkamerbekleding uit kwartscomposiet. Het materiaal wordt ook gebruikt voor de productie van wandtegels. Kwartscomposiet is krasvast en waterproof, waardoor het materiaal bijzonder geschikt is voor onder meer keukens en badkamers. Het bedrijf is nog altijd volledig in handen van de familie van oprichter Chris Schelfhout.

De Zweedse streamingdienst Spotify heeft de startup Soundtrap overgenomen. Ook Soundtrap is een Zweedse onderneming en biedt zijn gebruikers een online muziekstudio aan. Ook biedt het bedrijf zijn consumenten toe om samen met andere mensen muziek te produceren en op te nemen. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. Het platform van Soundtrap blijft ook na de overname operationeel. Het is niet duidelijk of de diensten van Soundtrap uiteindelijk ook in Spotify zullen worden geïntegreerd. Wel wordt opgemerkt dat beide ondernemingen dezelfde visie koesteren om het ecosysteem van de muziekcreatie toegankelijker te maken. Op die manier moeten ook nieuwe artiesten worden ontdekt.

Indonesië wil tegen eind dit decennium duizend nieuwe moskeeën bouwen met gebruik van duurzame technieken. Dat heeft de Indonesische vicepresident Jusuf Kalla aangekondigd. Onder meer zouden de moskeeën gebruik moeten maken van hernieuwbare energie, maar ook het beheer van voedsel en water op een duurzame manier zouden organiseren. Bovendien zouden de gebedshuizen de bezoekers ook moeten onderrichten in een groter ecologisch bewustzijn. Indonesië is met 250 miljoen inwoners het grootste islamitische land van de wereld. In totaal telt Indonesië ruim 800.000 moskeeën. Het land heeft echter op ecologisch gebied geen goede reputatie, onder meer door de export van steenkool en palmolie.

Horlogemerk Fossil heeft tijdens het derde kwartaal van een omzet gerealiseerd van 653,2 miljoen dollar. Dat betekende een daling met 6,7 procent procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De identieke omzet daalde met 8 procent. De terugval wordt in sterke mate verklaard door de moeilijke omstandigheden op de traditionele horlogemarkt. Ook de verkoop van leder en juwelen bleef naar eigen zeggen onder de verwachtingen. Bij de online uurwerkverkopen kon daarentegen wel een groei worden gemeld. De onderneming moest een operationeel verlies optekenen, tegenover een positief resultaat van 31,2 miljoen dollar dezelfde periode vorig jaar. Fossil wordt al enkele tijd met ontgoochelende prestaties geconfronteerd.

De Belgische chemiegroep Solvay verkoopt zijn fabriek in Charleston in de Amerikaanse staat South Carolina aan het Duitse concern Lanxess. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. De Amerikaanse fabriek maakt producten op basis van fosfoderivaten en realiseerde vorig jaar een omzet van 65 miljoen euro. De producten worden gebruikt in onder meer additieven voor kunststoffen, vlamvertragers en agrarische toepassingen.  In de fabriek werken ongeveer negentig mensen, die allemaal mee de overstap naar Lanxess kunnen maken. Verwacht wordt dat de verkoop in de eerste helft van volgend jaar zal kunnen worden afgerond.

Het Franse bankconcern Crédit Agricole heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 4,6 miljard euro. Dat betekende een stijging met 22,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst van de bank viel met 42,8 procent terug tot 1,07 miljard euro. Er wordt vooral gewezen naar de dalende handelsopbengsten, vooral door tegenvallende inkomsten uit obligaties. Vastgesteld werd dat de beleggingsinkomsten met 28 procent daalden tot 462 miljoen euro. Ook de inkomsten uit commissielonen op de Franse vastgoedmarkt vielen verder terug. Anderzijds wordt gemeld dat de Franse bank het voorbije kwartaal minder reserves heeft moeten voorzien voor risicovolle kredieten.

Het Amerikaanse chemieconcern FRX Polymers wil volgend jaar een introductie op de beurs. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Het concern wil de opbrengsten van de operatie gebruiken om de expansie van zijn fabriek in Antwerpen, gevestigd op de site van Covestro, te financieren. Het bedrijf wijst erop een jaarlijkse groei met 50 procent te laten optekenen. Om die groei te ondersteunen wil het bedrijf ongeveer 10 miljoen euro investeren om de productiecapaciteit van zijn Antwerpse fabriek te verdubbelen. Er zijn ook plannen voor de bouw van een nieuwe fabriek in China. FRX Polymers produceert vlamvertragende stoffen die onder de merknaam Nofia op de markt worden gebracht.

Het Nederlandse bedrijf SBM Offshore, leverancier van maritieme diensten, heeft tijdens de eerste negen maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,2 miljard dollar, tegenover 1,5 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De daling moet naar eigen zeggen worden toegeschreven aan de moeilijke omstandigheden op de markt van olie en gas. Daarbij wordt gewezen op een omzetdaling van 80 procent in de divisie Turnkey, die opslagplatforms en tankers voor de oliesector produceert. Door de lagere petroleumprijzen zijn oliemaatschappijen volgens het bedrijf terughoudend met investeringen. Het bedrijf heeft voor 60 miljoen dollar afschrijvingen voorzien.

Het bedrijf Proxyclick uit Brussel heeft met een kapitaalronde een bedrag van 3 miljoen euro opgehaald. Met de bijkomende financiële middelen wil de onderneming de uitbreiding van zijn activiteiten versnellen. Voor de kapitaaloperatie werd beroep gedaan op het investeringsfonds Join Capital uit Berlijn. Proxyclick is ontwikkelaar van software voor bezoekersbeheer. De technologie moet bedrijven de mogelijkheid bieden om de analoge gastenregistratie aan de receptie te vervangen door een digitaal alternatief. Opgemerkt wordt daarbij dat bezoekersbeheer voor het bedrijfsleven vaak veiligheidsproblemen oplevert. Proxyclick vervangt het gastenboek door een iPad, waar bezoekers zich met gezichtsherkenning kunnen melden.

Het Franse telecombedrijf Orange heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 10,2 miljard euro. Dat betekende een stijging met 0,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De groei was volgens het bedrijf hoofdzakelijk te danken aan de Europese markt, waarbij vooral Spanje en Centraal-Europa sterke prestaties zouden hebben laten optekenen. Daarentegen diende in Afrika en andere internationale markten een achteruitgang te boeken. De winst steeg met 2,1 procent tot 3,6 miljard euro. Stéphane Richard, chief executive van Orange, wijst erop dat de omzet voor het negende kwartaal op rij een groei liet optekenen, ondanks de nieuwe regels voor roaming in Europa.

De Amerikaanse autobouwer Ford Motor Company heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 36,45 miljard dollar, tegenover 35,94 miljard dollar inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 957 miljoen dollar naar 1,56 miljard dollar. De positieve resultaten worden volgens de autobouwer vooral gedragen door een sterke prestatie in Noord-Amerika en recordwinsten in Azië. Ook wordt opgemerkt wordt dat Ford kon profiteren van een verschuiving naar trucks en sportieve terreinwagens. Onder meer wordt gewezen op een stijging met 14 procent in de verkoop van de F-Series. Het model liet zijn beste derde kwartaal optekenen sinds het midden van het voorbije decennium.

Steengroep Brachot-Hermant uit Deinze neemt zijn sectorgenoot Beltrami uit Harelbeke over. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. Door de overname kan Brachot-Hermant een nieuwe activiteit aan zijn portfolio toevoegen. De groep is immers gespecialiseerd in producten uit natuursteen, keramiek en composiet. Brachot-Hermant bezit ook elf steengroeven, onder meer in Noorwegen, Zuid-Afrika en Portugal. Beltrami is daarentegen vooral gericht op de productie van tegels en kasseien, een sector waarin Brachot-Hermant tot nu toe slechts in beperkte mate actief was. Beltrami merkt op dat de samensmelting een noodzaak bleek, aangezien op de markt een voldoende schaalgrootte wordt geëist.

08:59 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-11-17

Vermogende toerist op zoek naar koude en avontuurlijke vakantie

Kapitaalkrachtige consumenten denken voor hun vakanties volgend jaar vooral aan koude locaties. Dat is de conclusie van een onderzoek van het netwerk Virtuoso, gespecialiseerd in luxereizen. Terwijl deze categorie in het verleden vooral zocht naar bestemmingen waar zon en zee waren gegarandeerd, moet nu een opmerkelijke interesse in locaties zoals IJsland, Antarctica en de Noordpool worden vastgesteld. Anderzijds kan volgens de onderzoekers worden vastgesteld dat de vermogende toerist ook een toenemend interesse in avontuurlijke en uitdagende reizen toont. Bovendien kan een trend worden opgemerkt waarbij meerdere generaties van een familie samen op vakantie trekken.

Lees Verder

 

16:32 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Besteding vaak ingegeven door fundamentele karaktereigenschap

Fundamentele karaktereigenschappen hebben ook op bescheiden financiële transactie op korte termijn invloed. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Massachusetts Institute of Technology op basis van de economische stimulus-betalingen die de regering van de Verenigde Staten negen jaar geleden aan de Amerikaanse gezinnen had bezorgd. Impulsen om die surplus onmiddellijk te besteden konden volgens de onderzoekers veel meer worden gelinkt aan een lager historisch inkomen dan aan tijdelijke fluctuaties in de verdiensten. Consumenten die zichzelf als een spender beschouwen, zullen bovendien ook sneller tot een besteding van bonussen overgaan.

Lees Verder

 

15:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |