25-11-17

Schuldenlast Amerikaanse gezinnen groeit jaarlijks 500 miljard dollar

In de Verenigde Staten wordt inmiddels 46 procent van de consumenten met kredietkaarten-schulden geconfronteerd. Onder meer die problemen zorgen ervoor dat 33 procent van de betrokkenen de eindejaarsperiode liefst zou overslaan, zodat ze geen geschenken zouden hoeven te kopen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de financiële dienstverlener Mr. Cooper bij meer elfhonderd Amerikaanse consumenten. Opgemerkt wordt dat de gezamenlijke schuldenlast van de Amerikaanse bevolking jaarlijks met een bedrag van 500 miljard dollar toeneemt. Die schuld weegt volgens de onderzoekers sterk op het gemoed van de consument.

Lees Verder

13:27 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwe toepassingen vullen dalperiodes reclamesector op

In de Verenigde Staten zullen reclame en marketing dit jaar een omzet van 470,5 miljard dollar laten optekenen. Dat betekent een stijging met 3,2 procent tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van consulent PQ Media. Nochtans moet tijdens een oneven jaar traditioneel met een daling worden gerekend, aangezien grote reclamebestedingen rond grote sportevenementen of belangrijke Amerikaanse verkiezingen ontbreken. Die terugval wordt volgens PQ Media echter ruimschoots gecompenseerd door een sterke toename van de bestedingen in opkomende digitale en alternatieve media.

Lees Verder

12:26 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Applicaties verwerven toenemend aandeel in berichtentrafiek

De volgende vijf jaar zullen consumenten steeds vaker tekstberichten ontvangen die door machines (application-to-customer) zijn verstuurd. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Juniper Research. Opgemerkt wordt dat dit jaar 2,1 biljoen berichten worden geteld, maar over vijf jaar zal dan volume zijn gestegen tot 2,7 biljoen boodschappen. De toename zal volgens de onderzoekers vooral worden gedreven door een stijging van automatische marketing-berichten, maar ook door financiële transacties en authentificerings-boodschappen. Er wordt aan toegevoegd dat de sector een belangrijke inkomstenbron wordt voor de wereldwijde telecomindustrie.

Lees Verder

 

 

11:26 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Amerikaanse consument minder vaak op Facebook

In de Verenigde Staten plegen de consumenten minder vaak een bezoek aan het sociale netwerk Facebook. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Verto Analytics. Vastgesteld werd daarbij dat de gebruikers nog achttien uur en vierentwintig uur per maand op Facebook actief zijn. Daarmee blijft Facebook weliswaar het populairste platform van het land, maar toch moet volgens Verto een belangrijke terugval worden opgetekend tegenover twaalf maanden geleden, toen een tijdsbesteding van tweeëndertig uur en drieënveertig minuten kon worden gemeld. Gemiddeld werden nog 173 sessies opgetekend. Vorig jaar werd nog een frequentie van 311 bezoeken gemeld.

Lees Verder

 

11:03 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Levensverwachting op halve eeuw met tien jaar gestegen

Een betere levensstijl kan het leven gevoelig verlengen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso). De onderzoekers stelden daarbij vast dat de voorbije kwarteeuw in de vijfendertig lidstaten van de organisatie de levensverwachting door een gezondere levensstijl, een beter onderwijs en een hoger inkomen met tien jaar is gestegen. Opgemerkt wordt dat in de lidstaten inmiddels gerekend kan worden op een levensverwachting van 80,6 jaar. Dat betekent een stijging met meer dan tien jaar tegenover het begin van de jaren zeventig.

Lees Verder

 

10:31 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Franse bank BNP Paribas stopt met investeren en het adviseren van bedrijven die actief zijn in de tabaksindustrie. De bank neemt vanwege de gezondheidsrisico's die kleven aan roken afstand van die sector. De bank heeft nog een aantal lopende contracten met partijen in de tabakssector. Het zal voldoen aan zijn contractuele verplichtingen, maar geleidelijk worden de investeringen in de industrie teruggedraaid. BNP Paribas is niet de eerste partij die een dergelijke stap zet. Groepen zoals ABN Amro en Axa namen eerder een gelijkaardige beslissing. BNP Paribas maakte eerder ook al bekend niet langer te investeren in de ontginning van schalielagen en teerzandprojecten, die schadelijk zijn voor het leefmilieu.

Het Duitse chemieconcern Basf praat met het energiebedrijf van de Russische miljardair Mikhail Fridman over een samenvoeging van hun activiteiten rond olie en gas. Dat heeft Basf bevestigd. De gesprekken gaan over een samenvoeging van Wintershall, een energiedochter van Basf, met het bedrijf DEA Deutsche Erdöl van Fridman. De waarde van het gecombineerde concern zou meer dan 10 miljard euro bedragen. Fridman nam DEA Deutsche Erdöl drie jaar geleden van het energieconcern RWE over voor een bedrag voor ruim 5 miljard euro. Ook Basf was destijds een geïnteresseerde partij. Basf zou een meerderheid van het fusiebedrijf in handen krijgen. Mogelijk wordt op termijn een beursgang voorzien.

De Zwitserse herverzekeraar Swiss Re heeft tijdens de eerste negen maanden van jaar 26,66 miljard dollar premie-inkomsten gegenereerd. Dat betekende een daling met 5,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Wanneer geen rekening worden gehouden met ongunstige wisselkoersen, zou de daling beperkt zijn gebleven tot 4,2 procent. Het herverzekeraar werd echter geconfronteerd met een verlies van 468 miljoen dollar, tegenover een winst van 3 miljard dollar dezelfde periode vorig jaar. Het verlies moet worden toegeschreven aan schadeclaims die werden ingediend voor de tropische stormen Harvey, Irma en Maria, die samen met de aardbevingen een kostenpost van 3,6 miljard veroorzaakten.

Tom Enders, topman van Airbus is als getuige gehoord in een groot corruptieonderzoek rondom de levering van satellieten aan Kazachstan zeven jaar geleden. Ook drie andere hooggeplaatste medewerkers van de vliegtuigbouwer zijn in Frankrijk door justitie ondervraagd. Dat hebben een aantal bronnen tegenover Franse en Duitse media gemeld. Het onderzoek spitst zich toe op een verdachte betaling bij de verkoop van twee satellieten, meerdere helikopters en een aantal locomotieven aan Kazachstan door bedrijven die inmiddels door Airbus zijn ingelijfd. De transactie had een waarde van 2 miljard euro. De kaders van Airbus zouden niet van betrokkenheid bij de affaire worden verdacht.

De Nederlandse chemiegroep AkzoNobel is gestart met de uitbreiding van zijn Zweedse fabriek voor microvoedingsstoffen voor de landbouw. Akzo trekt met zijn divisie Specialty Chemicals 10 miljoen euro uit om de maximale productie van de fabriek in Kvarntop te vergroten. De Zweedse fabriek is een producent van zogenaamde gechelateerde micronutriënten, mineralen die op moleculair niveau worden ingepakt zodat ze beter door gewassen worden opgenomen. Het product wordt met een toenemende vraag geconfronteerd, vooral uit regio’s met een slechte kwaliteit van landbouwgrond. Akzo is naar eigen zeggen marktleider op het gebied van hoogwaardige chelaten. De uitbreiding moet eind volgend jaar klaar zijn.

De holding Ackermans & van Haaren heeft zijn belang van 75 procent in de Nationale Maatschappij der Pijpleidingen (NMP) verkocht aan het Havenbedrijf Antwerpen. Met de transactie was een bedrag gemoeid van 45 miljoen euro. Het Havenbedrijf Antwerpen neemt ook het minderheidsbelang van Electrabel (25 procent) in het pijpleidingbedrijf over. De Nationale Maatschappij der Pijpleidingen (NMP), oorspronkelijk opgericht door de Belgische Staat, is gespecialiseerd in de realisatie en het beheer van pijpleidingen voor het vervoer van industriële gassen en producten voor de petrochemische industrie. In het midden van de jaren negentig werd het bedrijf geprivatiseerd.

Investeringsmaatschappij Gimv heeft een meerderheidsbelang verworven in de Franse groep AgroBiothers, producent van verzorgingsartikelen en accessoires voor huisdieren. De Vlaamse investeringsmaatschappij stapt in het kapitaal naast de oprichtersfamilie Jenoudet, die zelf ook bijkomende middelen in AgroBiothers pompt. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. AgroBiothers is gevestigd in Cuisery in de Bourgogne en realiseert een omzet van bijna 65 miljoen euro. Het bedrijf verdeelt vierduizend producten in meer dan twintig landen. Het bedrijf treedt daarbij op als leverancier aan speciaalzaken en ketens. Gimv is de eerste externe investeerder in het kapitaal van de groep.

Het Brits-Nederlandse concern Unilever heeft headhunter Egon Zehnder International gecontacteerd om een opvolger te vinden voor huidig topman Paul Polman. Dat heeft de Britse nieuwszender Sky News gemeld. Polman heeft zijn vertrek bij het concern nog niet aangekondigd. De Nederlander werd acht jaar geleden tot chief executive van Unilever benoemd. Hij was voordien werkzaam voor Nestlé. Volgens Sky News verwachten de bronnen dat Polman (61) binnen anderhalf jaar met pensioen gaat. Onder meer Vittorio Colao, chief executive van Vodafone, wordt als een mogelijke opvolger genoemd. Ook Graeme Pitkethly, chief financial officer van Unilever, zou een kandidaat zijn om de functie van Polman over te nemen.

De groep Jensen, fabrikant van industriële wasmachines, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 78,5 miljoen euro. Dat betekent een stijging met ruim 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Over de eerste negen maanden van dit jaar is er sprake van een stijging met 5,5 procent tot 252 miljoen euro. Het bedrijf wijst er ook op dat de omvang van het orderboek tijdens het derde kwartaal bijna 15 procent hoger was dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Jensen zegt te verwachten het lopende jaar met een omzetgroei te kunnen afsluiten. Wel wordt gewezen op een grillige vraag, financieringsmogelijkheden van klanten, sterk volatiele wisselkoersen en fluctuerende prijzen.

De Nederlandse technologiegroep Philips neemt het Amerikaanse bedrijf Analytical Informatics, ontwikkelaar van software voor radiologische onderzoek, over. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. Analytical Informatics werd zes jaar geleden opgericht als een spinoff van de University of Maryland in Baltimore. De technologie van het bedrijf biedt ziekenhuizen de mogelijkheid om de de werking van de afdelingen radiologie en beeldvorming te verbeteren. Door de Amerikaanse overname kan Philips zijn eigen productaanbod terzake versterken. Het Nederlandse bedrijf spitst zich steeds verder toe op de uitbouw van een portfolio technologie, software en andere diensten voor de gezondheidszorg.

De Russische telecomgroep Veon heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van bijna 2,5 miljard dollar. Dat was een stijging met 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Daarbij wordt vooral gewezen op goede prestaties in Rusland, Pakistan en Oekraïne. Anderzijds wordt naar eigen zeggen in Algerije en Bangladesh een grotere druk ervaren. De autonome omzetgroei bedroeg 3,2 procent. Veon, het voormalige Vimpelcom, realiseerde een kwartaalwinst van ruim 1 miljard dollar. Dat betekende een stijging met ruim 16 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Jean-Yves Charlier, topman van Veon, waarschuwde wel voor grotere druk door de overname van activiteiten van het Russische Euroset.

Uber heeft de Japanse investeerder Softbank geïnformeerd over een groot datalek voordat het nieuws publiekelijk naar buiten werd gebracht. Dat heeft Uber gemeld. Softbank is bij Uber momenteel bezig met een boekenonderzoek. De doorlichting heeft te maken met een mogelijke investering van 10 miljard dollar die Softbank in Uber zou plannen. Recent raakte bekend dat hackers in oktober vorig jaar de persoonlijke gegevens van 57 miljoen gebruikers en chauffeurs van Uber konden bemachtigen. Uber betaalde de hackers 100.000 dollar om de diefstal stil te houden en data te vernietigen. De hack werd niet gemeld aan de autoriteiten. Uber benadrukte wel dat de gelekte gegevens nooit werden misbruikt.

De Nederlandse online financiële groep BinckBank heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar 23,5 miljoen euro inkomsten gerealiseerd. Dat betekende een stijging met 5 procent tegenover het kwartaal voordien. De nettowinst steeg van 7,3 miljoen euro naar 9 miljoen euro. In totaal kon de online broker 1,71 miljoen transacties laten optekenen. Dat betekende een daling met 4 procent tegenover het tweede kwartaal van dit jaar. BinckBank wijst op de impact van eenmalige fiscale baten. Anderzijds kon relatief weinig handel worden opgetekend. De financiële groep zegt een sterke aangroei van nieuwe klanten voor de online vermogensbeheerder Binck Forward te hebben kunnen opmerken.

Het biotechnologiebedrijf Curetis heeft tijdens de eerste negen maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 831.000 euro, tegenover ruim 1,1 miljoen euro dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies liep op van 10,7 miljoen euro naar 14,6 miljoen euro. Gewezen wordt naar de kosten, die van 12 miljoen naar 14,8 miljoen euro opliepen. Benadrukt wordt dat die stijging samenhangt met de groei van de activiteiten en de hogere distributiekosten. Curetis, gespecialiseerd in moleculaire diagnoses, zegt ook in de nabije toekomst met blijven volatiele marktomstandigheden rekening te houden. Er zouden door ziekenhuizen minder diagnosetoestellen worden besteld dan oorspronkelijk werd verwacht.

De Nederlandse ondernemer John de Mol brengt al zijn mediabedrijven samen in het nieuwe conglomeraat Talpa Network. De activa omvatten een aantal radiozenders en televisiestations, waaronder Veronica, naast de online diensten Juke en Kijk. Tegelijkertijd neemt Talpa Network ook het ecommerce-bedrijf Emesa, onder meer eigenaar van de website Vakantieveilingen, over. Met de inlijving van Emesa wil Talpa Network onder meer zijn advertentiemogelijkheden vergroten. De Mol hoopt door de samenvoeging van de mediamerken een kruisbestuiving te realiseren tussen de verschillende takken van het mediabedrijf. De Mol kondigde ook aan te zullen investeren in nieuwe programma’s.

08:56 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-11-17

Europa kan energiedoelstellingen bijsturen

De indrukwekkende prijsdalingen op de markt voor hernieuwbare bronnen, heeft de Europese Commissie aangezet om zijn vooruitzichten voor de energiemarkten bij de stellen. Dat heeft Maros Sefcovic, Europees commissaris voor energie, gezegd. Volgens Sefkovic moet het mogelijk zijn om tegen eind volgend decennium te streven naar een marktaandeel van 30 procent voor hernieuwbare bronnen. Drie jaar geleden had de Europese Unie voor het einde van het volgende decennium een aandeel van 27 procent in het vooruitzicht gesteld. Er zijn volgens Sefkovic aan de verscherping van de doelstelling relatief weinig extra kosten betrokken.

Lees Verder

 

19:35 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |