18-11-17

Facebook is eerder een nuttig dan cool product

Facebook wordt door de meeste consumenten weliswaar een nuttig instrument voor communicatie genoemd, maar slechts weinigen beschouwen het sociale netwerk als een cool product. Bovendien zijn velen ervan overtuigd dat het platform een prooi voor hackers zou kunnen zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van The Verge bij ruim vijftienhonderd Amerikaanse consumenten. Uit het onderzoek is gebleken dat 75 procent van de ondervraagden van mening is dat het sociale netwerk hen helpt om contact met vrienden of verwanten te onderhouden. Daarnaast zegt meer dan 60 procent dat het platform hen geholpen heeft om met vroegere kennissen opnieuw contact te nemen.

Lees Verder

 

14:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Robot eerder carrière-coach dan concurrent op arbeidsmarkt

Robots worden door vele werkzoekenden eerder als een carrière-coach bestempeld dan als een concurrent op de arbeidsmarkt. Dat is de conclusie van een onderzoek van de carrièresite Indeed bij een groep werkzoekenden in Groot-Brittannië. Vastgesteld werd dat 30 procent van de betrokkenen bereid zou zijn carrière-advies van een robot te aanvaarden en zijn ervan overtuigd dat daarmee de kansen op het vinden van werk kunnen worden verbeterd. Bovendien kon worden vastgesteld dat 58 procent van de werkzoekenden ervan overtuigd is dat zijn functie nooit door een robot of geautomatiseerde technologie zal worden vervangen.

Lees Verder

 

14:22 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Midden-Oosten moet 3.350 nieuwe vliegtuigen kopen

Het Midden-Oosten heeft de volgende twintig jaar in totaal ongeveer 3.350 nieuwe vliegtuigen nodig. Dat vertegenwoordigt een budget van ongeveer 730 miljard dollar. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing. De groei heeft volgens het rapport verschillende redenen. Onder meer wordt opgemerkt dat de regio in de toekomst nog meer een knooppunt van het internationaal luchtvaartverkeer zal worden. Daarnaast wordt gewag gemaakt van de introductie van diverse zakelijke modellen en toenemende investeringen in infrastructuur. Verwacht wordt dat de luchtvaarttrafieken in het Midden-Oosten de volgende twee decennia een jaarlijkse gemiddelde groei met 5,6 procent zullen boeken.

Lees Verder

 

13:33 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobiele afhankelijkheid is geen utopie

Een smartphone wordt gemiddeld zevenenveertig per dag geraadpleegd. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulenten Deloitte en Ipsos Mori bij tweeduizend online consumenten in de Verenigd Staten. Bij jonge consumenten blijkt een mobiele telefoon zelfs gemiddeld zesentachtig keer per dag geraadpleegd te worden. Bovendien moet worden vastgesteld dat ongeveer 90 procent van de consumenten binnen het eerste uur na het ontwaken al met hun smartphone actief zijn geweest. Dat gebruik eindigt ook slechts net voor het slapengaan. Ook bij het shoppen erkent 90 procent vaak gebruik te maken van de mobiele telefoon.

Lees Verder

12:44 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wereldwijde luxesector knoopt met hernieuwde groei aan

De luxesector zal dit jaar wereldwijd een omzet halen van 1,2 biljoen dollar. Dat betekent een stijging met 5 procent tegenover vorig jaar. Daarmee beleeft de sector opnieuw een terugkeer naar een groeiscenario, nadat vorig jaar een status-quo werd opgetekend. Dat blijkt uit een rapport van consulent Bain & Company. De groei wordt gedragen door luxewagens, waar een stijging met 6 procent tot 489 miljard dollar wordt opgetekend. Een gelijkaardige toename kon worden opgemerkt bij luxebelevingen zoals voeding en drank. Bij de luxecruises wordt zelfs een stijging met 14 procent opgemerkt. De positieve trend wordt volgens Bain nog tot minstens eind dit decennium gehandhaafd.

Lees Verder

 

11:39 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Automaker Volkswagen wil de volgende vijf jaar 72 miljard euro investeren in de ontwikkeling van onder meer de ontwikkeling van duurzame initiatieven. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. Opgemerkt wordt dat de beslissing gevolgen zou kunnen hebben voor andere onderdelen van het bedrijf, aangezien Volkswagen de kapitaaluitgaven wil terugbrengen tot 6 procent van de omzet. De productie van elektrische auto's voor de Europese markt zou naar verwachting gebeuren in de Duitse fabriek in Zwickau. Eerder meldde Volkswagen al 12 miljard euro te zullen investeren in de ontwikkeling en productie van duurzaam aangedreven modellen in China. Volkswagen wil in het land veertig duurzame modellen produceren.

De Slovaakse vrachtmaatschappij Air Cargo Global heeft besloten zijn activiteiten op luchthaven Brussels Airport te hernemen. De vrachtvervoerder verliet de Belgische luchthaven zes maanden geleden wegens de boetes die het Brusselse gewest wegens geluidsoverlast oplegt. Air Cargo vliegt immers met twee zware toestellen van het type B747 van Boeing, die met zware claims geconfronteerd dreigden te worden. De maatschappij besliste daarom zijn activiteiten van Brussels Airport naar Schiphol in Amsterdam over te hevelen. Daar lijdt Air Cargo echter onder het plafond van 500.000 vliegbewegingen per jaar dat op de Nederlandse luchthaven is geïntroduceerd.

De Franse operator Bouygues Telecom heeft tijdens de eerste drie kwartalen van dit jaar een omzet gerealiseerd van 3,73 miljard euro. Dat betekende een stijging met 6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Die groei was onder meer gebaseerd op prijsverhogingen die in mei dit jaar werden doorgevoerd. Daarnaast kon ook de portefeuille mobiele klanten met 940.000 gebruikers worden uitgebreid. Daardoor heeft het bedrijf inmiddels in totaal 13,9 miljoen abonnees. Verder bleken tijdens de eerste negen maanden ook 243.000 extra vaste verbindingen aangetrokken te zijn. Daardoor heeft de Franse groep een netwerk met in totaal 3,344 miljoen vaste lijn.

De Amerikaanse autobouwer Tesla heeft zijn langverwachte elektrische truck Semi gepresenteerd. Elon Musk, topman van Tesla, zegt de concurrentie te kunnen verslaan met een grotere accu en belooft dat de elektrische vrachtwagen met één oplaadbeurt een afstand van 800 kilometer kan rijden. De Tesla Semi kan bovendien van stilstand op vijf seconden een snelheid van 96 kilometer per uur realiseren. De vrachtwagen kan op snelwegen deels zelfstandig rijden en kan ook automatisch remmen. De ramen zijn onbreekbaar. Opladen duurt maximaal dertig minuten voor een afstand van ruim 600 kilometer. Informatie over de prijs is niet bekend. De auto zou over twee jaar op de markt kunnen komen.

De grootste Britse tapijtgroep Victoria neemt in Spanje de tegelproducent Keraben over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 274 miljoen euro. De transactie volgt op eerdere overnames van de kunstgrasproducenten Avalon en Grassinc in Nederland en tegelfabrikant Serre in Italië. Keraben realiseerde vorig jaar een omzet van ruim 118 miljoen euro. Het boekte een tevens een bruto bedrijfswinst van 36,4 miljoen euro. Voor dit jaar wordt een groei van 10 procent in het vooruitzicht gesteld. Victoria wordt geleid door de Belg Philippe Hamers, die tot vorig jaar bij Balta verantwoordelijk was voor de divisie kamerbreed tapijt. Eerder werkt Hamers nog voor de Vlaamse groepen Beaulieu en Lano.

De Zweedse streamingdienst Spotify gaat zijn activiteit in Groot-Brittannië gevoelig uitbreiden. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Spotify heeft in Londen op die ogenblik ongeveer tweehonderd medewerkers, maar volgens het bedrijf zal dat personeelsbestand op enkele jaren tijd zal worden verdubbeld. Daarbij wordt ook naar een nieuw locatie uitgekeken. De aanwervingen gebeuren in het kader van een nieuw centrum voor onderzoek en ontwikkeling dat in Londen zal worden opgericht. Spotify heeft al researchcentra in Stockholm, Göteborg, New York, San Francisco en Londen. Spotify wijst voor zijn keuze naar de bloeiende startup-gemeenschap en een rijkdom aan technologietalent in de Britse hoofdstad.

De Duitse scheepvaartgroep Hapag-Lloyd heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 7,3 miljard euro, tegenover 5,7 miljard euro dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 8,2 miljoen euro naar 54,3 miljoen euro. De sterke groei wordt verklaard door de impact van een sterke wereldeconomie. Daardoor konden hogere transportvolumes worden gemeld. Anderzijds konden de kosten onder controle worden gehouden. Tevens worden positieve resultaten gemeld van de samensmelting met de Arabische containerrederij Uacs. Over de eerste negen maanden van dit jaar werden 7 miljoen standaardcontainers vervoerd. Dat betekende een stijging met 24,4 procent.

Het alternatieve hotelplatform Airbnb heeft het Londense bedrijf Accomable overgenomen. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. Accomable is de ontwikkelaar van een verhuurplatform dat gespecialiseerd is in overnachtingsmogelijkheden voor personen met een handicap. Accomable werd twee jaar opgericht door Srin Madipalli (31), die had vastgesteld dat veel locaties geen geschikte infrastructuur hebben voor rolstoelgebruikers. Het platform beschikt inmiddels over elfhonderd adressen met aangepaste voorzieningen voor een fysieke handicap. Het bedrijf zal ook zijn bestaande formules aanpassen, zodat ook andere adressen kunnen melden over geschikte infrastructuur te beschikken.

De Amerikaanse keten Foot Locker, verdeler van sportkleding, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,9 miljard dollar. Dat betekende quasi een status-quo tegenover dezelfde periode vorig jaar. Wanneer echter louter naar de identieke omzet wordt gekeken, zou er sprake zijn geweest van een daling met 3,7 procent. Ook de nettowinst viel van 157 miljoen dollar naar 102 miljoen dollar terug. Richard Johnson, chief executive van Foot Locker, betoogt dat de resultaten grotendeels overeenstemden met de gestelde verwachtingen. Het bedrijf zegt dat de markt weliswaar door een sterke concurrentie wordt gekenmerkt, maar toch de verkoop naar premium-producten verschuiven.

De kostprijs voor de Antwerpse Oosterweelverbinding stijgt tot 4,1 miljard euro. Dat blijkt uit een nieuwe raming van het Rekenhof. Tot nu toe werd uitgegaan van een kostprijs van ongeveer 3,6 miljard euro. De stijging heeft onder meer te maken met de intrestkosten en de indexering van de kostprijs. Rekening houdend met het feit dat het project sinds zijn lancering al grote vertraging heeft opgelopen, waardoor een indexatie door Ben Weyts, Vlaams minister van mobiliteit, als een logisch gegeven kan worden beschouwd. Er wordt aan toegevoegd dat ook aan de inkomstenzijde met een indexatie van de toltarieven rekening is gehouden. De oppositie wijst er wel op dat deze kosten buiten de Vlaamse begroting blijven.

In Italië is voormalig maffia-baas Toto Riina (86) overleden. De man werd zesentwintig keer tot levenslang veroordeeld wegens tientallen moorden en terroristische aanslagen. Riina leed al geruime tijd aan kaker. Riina werd geboren in het Siciliaanse dorp Corleone. Hij zou zich ontwikkelen tot een van de machtigste bazen van de Cosa Nostra. Onder meer werd hij in verband gebracht met moorden op de vroegere Siciliaanse gouverneur Piersanti Mattarella en maffia-onderzoekers Giovanni Falcone en Paolo Borselino. Riina werd vierentwintig jaar geleden gevat. Sindsdien verbleef hij in de gevangenis. Hij overleed in de zwaar beveiligde gevangenis van Parma. Riina laat vier kinderen na. Twee zonen sloten zich bij de maffia aan.

Het Amerikaanse concern Applied Materials, toeleverancier voor de halfgeleiderindustrie, heeft tijdens het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van ongeveer 4 miljard dollar. Dat betekend een stijging met 20 procent tegenover dezelfde periode vorig boekjaar. De nettowinst steeg van 610 miljoen dollar naar 982 miljoen dollar. Opgemerkt wordt dat Zuid-Korea 30 procent van de omzet rekening nam, gevolgd door Taiwan (18 procent), China (15 procent), Japan (13 procent) en de Verenigde Staten (10 procent). Daarna volgen Zuidoost-Azië en Europa met respectievelijk 8 procent en 6 procent. In alle regio’s werd groei gemeld, behalve in Taiwan en Europa, die een inkrimping kenden.

Het netwerkbedrijf Cisco gaat 1 miljard dollar vrijmaken voor de ontwikkeling van intelligente steden. Dat heeft het bedrijf op het Smart City Expo World Congress in Barcelona gezegd. Het geld zal gebruikt worden voor de uitbouw het managementplatform Cisco Kinetic for Cities, dat van het internet-of-things gebruik maakt om informatie over de stedelijke infrastructuur - zoals verkeerslichten, gebouwen en bewakingscamera’s - in te winnen. Voor veel steden is de financiering volgens Cisco vaak een onoverkomelijke drempel om projecten rond intelligente infrastructuur op te zetten. Volgens het bedrijf genieten zijn activiteiten terzake op meer dan vijfhonderd locaties een toenemende belangstelling.

Het bedrijf Sabca uit Charleroi, fabrikant van vliegtuigonderdelen, heeft een contract ontvangen voor de aanpassing van afgeschreven vliegtuigen, die zullen worden gebruikt voor militaire schijngevechten. Opdrachtgever is de Amerikaanse Airborne Tactical Advantage Company (Atac), een filiaal van de groep Textron. Atac is eigenaar van de grootste privévloot oude militaire vliegtuigen. Het contract met Sabca heeft betrekking op 63 exemplaren van het Franse gevechtsvliegtuig Mirage F1 die twee jaar geleden door het Franse leger drie jaar geleden buiten dienst werden gesteld. Sabca gaat de helft van de toestellen reviseren en opnieuw klaar maken voor operaties. De andere vliegtuigen worden gebruikt voor onderdelen.

KBC Groep heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar bijna 1,04 miljard euro rentebaten geboekt, tegenover ruim 1,06 miljard euro dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg nochtans van 629 miljoen euro naar 691 miljoen. De Belgische activiteiten boekten een winst van 455 miljoen euro. Johan Thijs, chief executive van de bank, wees erop dat opnieuw een sterk resultaat kon worden gemeld. Daarbij waren volgens Thijs een aantal factoren bepalend, waaronder de groei van de nettorente-inkomsten, sterke netto provisie-inkomsten en hoge verzekeringsinkomsten. Bovendien kon volgens hem ook de kosten onder controle worden gehouden en bleven de waardeverminderingen op kredieten bijzonder laag.

07:29 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-11-17

Ook chimpansees kunnen afstanden communiceren

Ook chimpansees zijn in staat om afstanden in te schatten en te communiceren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Primate Research Institute van de Kyoto University. De onderzoekers zeggen immers vastgesteld te hebben dat de communicatie van de chimpansees met hun menselijke begeleiders over voeding wijzigt naarmate ook het product zich op een andere locatie bevindt. De onderzoekers wijzen erop dat de mens afstanden kan communiceren aan de hand van woorden of gebaren, maar merken op dat ook chimpansees signalen ter beschikking hebben om informatie terzake met hun omgeving te delen.

Lees Verder

18:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |