10-12-17

Gebruiksgemak grootste aantrekkingskracht ecommerce

Gebruiksgemak is voor de consument de belangrijkste reden om voor online aankopen te kiezen. Dat blijkt uit een onderzoek van ecommerce-specialist Arvato en marktonderzoeker OnePoll bij tweeduizend consumenten in de Verenigde Staten. Vastgesteld werd dat 58 procent van de respondenten te kennen geeft uit gebruiksgemaak online winkelen te verkiezen boven een bezoek aan een fysiek winkel. Onder meer werd vastgesteld dat 61 procent van mening was dat online gemakkelijker prijzen kunnen worden vergeleken, terwijl 54 procent getuigt dat op een ecommerce-platform een grotere keuze kan worden teruggevonden.

Lees Verder

 

16:18 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Retail moet vaker met frauduleuze transacties afrekenen

De retailsector wordt in toenemende mate met frauduleuze transacties geconfronteerd. Het fenomeen wordt vooral gedragen door online kanalen en de verkoop van digitale goederen. Dat is de conclusie van een onderzoek van LexisNexis bij nagenoeg zevenhonderd risicobeheerders van diverse retailorganisaties. Opgemerkt wordt dat de kost van de fraude tegenover vorig jaar nog met 15 procent is toegenomen. Daarbij wordt benadrukt dat elke dollar fraude de retailers een verlies van 2,77 dollar kost, tegenover 2,40 dollar vorig jaar. In totaal doet fraude 1,58 procent van de omzet verdwijnen, tegenover 1,47 procent vorig jaar.

Lees Verder

 

15:11 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Meerderheid internet-gebruikers plaatst video’s online

Een grote meerderheid van de internet-gebruikers plaats foto’s online, maar datzelfde gebeurt vaak ook met video. Dat is de conclusie van een rapport van consulent GlobalWebIndex op basis van een enquête bij bijna tachtigduizend online consumenten. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat 73 procent van de ondervraagden erkende de maand voordien minstens één foto online te hebben geplaatst. Dat geldt volgens 58 procent van de respondenten echter ook voor video. De grootste activiteit kan worden opgetekend in de leeftijdscategorie tussen vijfentwintig en vierendertig jaar, waar geplaatste foto’s een score van 80 procent bereiken, maar 66 procent ook een video op het internet heeft gezet.

Lees Verder

 

14:04 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Facebook en Google domineren ook online videoreclame

Facebook en Google hebben ook op de online videomarkt een grote reclame-dominantie opgebouwd. Dat is de conclusie van een rapport van het technologiebedrijf Innovid en marktonderzoeker Brand Innovators. Opgemerkt wordt dat Facebook 39 procent van de inkomsten uit online videoreclame opeist. Google bereikt een aandeel van 27 procent. Over-the-top services, die weliswaar een snelle groei kennen, vertegenwoordigen slechts 9 procent van alle bestedingen. Uit het onderzoek bleek nog dat 79 procent van de marketeers te kennen geeft volgend jaar zijn bestedingen aan videoreclame verder te willen opvoeren.

Lees Verder

 

 

12:56 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Nederlandse chemieconcern AkzoNobel gaat bij de productie van poedercoatings voortaan ook beroep doen op grondstoffen die worden gewonnen uit de recyclage van autobanden. Het concern start daarvoor een samenwerking met het Nederlandse bedrijf Black Bear. Financiële details over project werden niet bekend gemaakt. Carbon black, de grondstof voor de coatings, wordt op dit ogenblik nog gewonnen uit aardolie. Daarbij komt echter ook het broeikasgas koolstofdioxide vrij. Black Bear heeft in Nederlands-Limburg een vestiging waar jaarlijks anderhalf miljoen banden kunnen worden verwerkt. AkzoNobel en Black Bear zeggen naar verder toepassingen van carbon black te zoeken.

In Duitsland heeft een rechtbank de erfenis van Berthold Albrecht, de voormalige topman van retailketen Aldi-Nord, bevestigd. Albrecht overleed vijf jaar geleden. Even voordien had hij de statuten van het bedrijf veranderd, waarbij zijn familie minder macht kreeg in de stichting die een belang van 19,5 procent in Aldi-Nord aanhoudt. Babette Albrecht, de weduwe van de topman, vocht samen met haar kinderen de statutenwijziging aan. Daarbij hadden ze aangevoerd dat Berthold Albrecht op het einde van zijn leven niet meer over zijn volledige geestesvermogen beschikte. In eerste instantie was de eis van Babette Albrecht ingewilligd, maar de rechtbank heeft die beslissing nu teruggedraaid.

Het Canadese supermarktconcern Hudson's Bay heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 3,2 miljard Canadese dollar of 2,1 miljard euro. Dat betekende een daling met ruim 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies kende bijna een verdubbeling tot 243 miljoen dollar. Hudson's Bay kampt al langer met dalende verkopen, onder meer door felle concurrentie van webwinkels. Het concern probeert zelf ook online een groei te realiseren, maar die bijkomende inkomsten wogen niet op tegen de hoge kosten die het bedrijf het voorbije kwartaal diende te maken voor reorganisaties. Ook wordt gewezen op investeren in nieuwe markten.

De Nederlandse supermarktketen Jumbo wil naar België komen. De groep zou plannen hebben om in Bree een eerste winkel te bouwen. Het gemeentebestuur van Bree bevestigde dat Jumbo één van de kandidaten is om een pand te betrekken in het nieuw winkelcentrum dat is gepland. Jumbo is na Albert Heijn de populairste supermarktketen van Nederland. Jumbo werd negentig jaar geleden opgericht en is volledig in handen van de familiale groep Van Eerd. De keten heeft in eigen land een marktaandeel van 19 procent, tegenover 35 procent voor Albert Heijn. Jumbo genereert met 580 winkels een jaaromzet van 6,7 miljard euro. De komst naar België werd vorige maand aangekondigd.

Als de Antwerpse haven bij de marktleiders van de Europese containerhavens wil blijven spelen, moet de aanleg van het Saeftinghedok worden gegarandeerd. Dat hebben de internationale rederijen Mediterranean Shipping Company (MSC), Maersk, CMA CGM en Hapag Lloyd - belangrijke klanten van de Antwerpse haven - in een opiniestuk in De Tijd. Het Saeftinghedok zou mogelijk het dorp Doel opslokken. Indien het dok er niet komt, zal Antwerpen volgens de bedrijven gedoemd zijn om in de groeiende containermarkt een tweederangsrol te spelen. De extra trafieken zouden wellicht naar Rotterdam gaan. In Antwerpen vertegenwoordigen containers inmiddels iets meer dan de helft van de totale overslag.

Voor de kust van Zeebrugge moet over twee jaar een stopcontact op zee zijn gebouwd. Dat heeft de ministerraad beslist. De inplanting van het platform wordt op 40 kilometer buiten de kust voorzien. Bedoeling is dat alle offshore windparken worden aangesloten op het stopcontact, dat met een elektriciteitskabel met de wal is verbonden. Op die manier moet de aanleg van een complex netwerk kabels tussen de windparken en de kust worden vermeden. De kostprijs van het project bedraagt 400 miljoen euro. De investering wordt gedragen door Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet. Bedoeling is dat ook toekomstige windparken zich op het stopcontact kunnen aansluiten.

Het schilderij ‘Salvator Mundi’ van Leonardo da Vinci wordt overgebracht naar het Louvre Abu Dhabi. Dat heeft de Amerikaanse krant The New York Times gemeld. Het schilderij werd onlangs op een veiling bij Christie’s in New York voor een bedrag van 450 miljoen dollar aangekocht. Daarmee is een nieuw record gevestigd. De koper is volgens de Amerikaanse krant de Saudische prins Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan al-Saud. Het schilderij zou echter permanent worden uitgeleend aan het Arabische filiaal van het Louvre, dat in november werd geopend. Farhan al-Saud omschreef zichzelf als een vastgoedondernemer. Hij zou een vriend zijn van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.

De Amerikaanse speelgoedketen Toys ‘R’ Us mag zijn zeventien toplui een aanmoedigingspremie van 14 miljoen dollar uitbetalen, ondanks het feit dat het bedrijf bescherming tegen zijn schuldeisers geniet. Dat heeft een Amerikaans rechter beslist. Volgens het bedrijf zijn de bonussen nodig om de topmanagers tijdens de drukke eindejaarsperiode te kunnen blijven motiveren. Indien de jaarwinst onder het streefdoel van 484 miljoen dollar uitkomt, worden de bonussen niet uitgekeerd. Pas wanneer de winst de grens van 550 miljoen dollar bereikt, zullen de maximale vergoedingen worden uitbetaald. Toys ‘R’ Us kon de voorbije vier jaar geen enkele keer een positief resultaat voorleggen.

Het feit dat Brussel op het Europees voetbalkampioenschap over drie jaar geen enkele wedstrijd kan organiseren, zal de economie tussen 100 miljoen euro en 120 miljoen euro inkomsten kosten. Dat heeft Alain Courtois, Brussels schepen voor sport, gezegd. Onder meer de hotelsector, het toerisme en het transport zullen volgens hem worden geraakt door de beslissing van de Europese voetbalfederatie Uefa om Brussel niet langer als een wedstrijdlocatie te weerhouden. Trudo De Jonghe, sporteconoom aan de Universiteit Leuven, meent echter dat de cijfers van Courtois sterk zijn overdreven. Bij dergelijke evenementen is volgens De Jonghe bij de begroting altijd sprake van een overschatting.

De Belgische ondernemer Guido Dumarey wil 100 miljoen euro investeren in een nieuwe fabriek en een ontwikkelingscentrum voor elektrische motoren. De fabriek zou mogelijk op een terrein van 30 hectaren in de Waalse gemeente Dour worden gebouwd. Dat heeft Dumarey bevestigd. Maar ook een keuze voor een locatie in Frankrijk of Duitsland behoort tot de mogelijkheden. Dumarey heeft al een grote fabriek voor de bouw van transmissiesystemen in Straatsburg. Volgens hem zal over acht jaar elke auto met een verbrandingsmotor ook een elektrische aandrijving hebben. Daardoor zal zich volgens hem een grote markt voor de bouw van elektromotoren worden gecreëerd.

Het energiepact waarover de vier regeringen in België overleggen, moet niet enkel gaan over kernenergie en duurzame energie. De overheid moet ook snel werk maken van een ondersteuningsmechanisme voor de bouw van nieuwe krachtcentrales op aardgas. Dat heeft Chris Peeters, chief executive van netbeheerder Elia, gezegd. De gascentrales zijn volgens Peeters nodig om het capaciteitsverlies door het definitief stilleggen van de kernreactoren op te vangen. Door de huidige marktprijzen zijn gascentrales echter niet rendabel. Die situatie zal volgens Peeters wellicht niet voor eind volgend decennium veranderen. Dus moet er volgens de topman van Elia dringend een subsidiesysteem worden uitgewerkt.

De Zuid-Afrikaanse retailgroep Steinhoff wordt met zware financiële problemen geconfronteerd. Het concern, na Ikea de grootste meubelketen op de Europese markt, heeft de voorbije jaren een agressieve internationale overnamestrategie gevoerd. Daardoor werd een zware schuldenlast opgebouwd. Gevreesd wordt dat het bedrijf daarmee in moeilijkheden zal komen, vooral omdat in de boekhouding een aantal onregelmatigheden zouden zijn ontdekt en chief executive Markus Jooste diende te vertrekken. Steinhoff verklaarde wel dat voor minstens 1 miljard euro activa zullen worden verkocht, maar gevreesd wordt dat het concern zijn schulden - onder meer aan een aantal banken - niet meer zal kunnen aflossen.

Het Duitse chemieconcern Basf en Deutsch Erdöl (DEA), het energiebedrijf van de Russische miljardair Mikhail Fridman, voegen hun activiteiten op het gebied van gas en olie samen. Daarover hebben beide partijen een intentieverklaring ondertekend. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. Door de overeenkomst worden de twee grootste producenten van olie en gas van Duitsland samengebracht. Basf krijgt een belang van 66 procent in de nieuwe onderneming, die op termijn een beursnotering zou moeten krijgen. Deutsche Erdöl is een gewezen divisie van de Duitse energiegroep RWE en werd drie jaar geleden door Fridman overgenomen voor een bedrag van ruim 5 miljard euro.

In Nederland heeft het technologieconcern Philips het softwarebedrijf VitalHealth overgenomen. VitalHealth is een aanbieder van applicaties voor patiënten met chronische aandoeningen, zoals hartfalen of diabetes, maar ook depressies. De acquisitie helpt Philips naar eigen zeggen een totaalpakket van geïntegreerde oplossingen uit te bouwen. Opgemerkt wordt dat de producten van VitalHealth patiënten de mogelijkheid bieden een beter inzicht te verwerven in hun gezondheidstoestand, de behandeling en de status van hun chronische aandoening. Ook laat de technologie een online communicatie tussen patiënt en zorgverstrekker toe. Bij VitalHealth werken op dit ogenblik een tweehonderdtal mensen.

In China is een nieuwe hogesnelheidslijn tussen de steden Xian en Chengdu in gebruik genomen. Daardoor kan de reistijd tussen beide steden - die 663 kilometer van elkaar verwijderd liggen - van elf uur tot iets meer dan vier uur worden teruggebracht. Op termijn moet de reisduur nog verder tot minder dan drieënhalf uur worden teruggebracht. Het traject is van bijzonder groot symbolisch belang, want de verbinding gaat dwars door het Qinling-gebergte, de traditionele grens tussen het noorden en het zuiden van het land. Onder meer het toerisme zou van de nieuwe verbinding moeten profiteren. Voor de lijn werden 139 bruggen gebouwd, terwijl ook 62 tunnels moesten worden gegraven.

12:13 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-12-17

Europeanen moeten algen en kril leren eten

Algen en kril kunnen een uitstekende bron van voeding vormen, maar er zullen wellicht belangrijke inspanningen moeten worden gedaan om het Europese publiek tot een consumptie van deze producten aan te zetten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers van de SAM High Level Group.

Lees Verder

 

 

20:48 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Onrechtvaardige werkvloer stimuleert langdurig ziekteverlet

Een onrechtvaardige werkvloer moet met een groter risico op langdurig ziekteverlet rekening houden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of East Anglia en de Stockholm University op basis van een studie bij meer dan negentienduizend werknemers in Zweden. Onrechtvaardigheid is op een werkvloer volgens de onderzoekers een even groot probleem als werkonzekerheid.

Lees Verder

 

 

19:42 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |