27-01-18

Vrouw neemt fiscale verplichtingen ernstiger dan man

Mannen zijn sneller geneigd om hun fiscale verplichtingen te ontwijken dan vrouwen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Exeter bij nagenoeg vijftienhonderd belastingplichtigen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Zweden en Italië. Vastgesteld werd dat mannen wel gestimuleerd konden worden om zich bij hun fiscale aangifte correcter op te stellen wanneer hen meer informatie werd gegeven over de realisaties die met hun bijdrage konden worden geboekt. Verder wordt aangegeven dat een versterking van de vrouwelijke gelegenheid ook fiscaal een positief initiatief zou blijken te zijn.

Lees Verder

11:31 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gentrificatie zorgt ook voor de daling van de criminaliteit

Gentrificatie zorgt ook voor de daling van de criminaliteit. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT), gebaseerd op evoluties die konden worden opgetekend nadat in de stad Cambridge in de Amerikaanse staat Massachusetts in bepaalde wijken de beperking op de huurprijzen werd gestopt. Vastgesteld werd dat het einde van de maatregel ook de criminaliteit in de betrokken wijken met 16 procent deed afnemen. Opgemerkt wordt dat de maatregel de waarde van het vastgoed met 2 miljard dollar heeft doen toenemen. Ongeveer 200 miljoen dollar meerwaarde zou te danken zijn geweest aan de toegenomen veiligheid.

Lees Verder

 

 

10:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ook in bioscoop is een diverse aanpak basis van succes

Ook in de bioscoopsector worden de beste resultaten geboekt met een diverse aanpak. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de London Business School op basis van meer dan tweehonderd Amerikaanse animatiefilms tussen de tweede helft van de jaren zeventig van de voorbije eeuw en de eerste helft van dit decennium. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat de meest succesvolle producties werden gedragen door een team dat over een brede waaier van vaardigheden en specialiteiten kon terugvallen. Wanneer daarentegen alleen de meest moderne technologieën centraal stonden, kende de kans op succes uiteindelijk een belangrijke daling.

Lees Verder

 

09:12 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Chinese technologieconcern Tencent Holding zou mogelijk een poging kunnen ondernemen om het sociale netwerkbedrijf Twitter in te lijven. Dat wordt gesteld in een rapport van analist Citron Research, die verwijst naar de goede prestaties die het netwerkbedrijf laat optekenen. Omdat die trend zich mogelijk nog verder zal doorzetten, kan volgens Citron bij een aantal partijen interesse groeien in een instap in Twitter. Ook werd al gewag gemaakt van een eventuele interesse van het cloudbedrijf Salesforce. Marc Benioff, chief executive van Salesforce, had die berichten echter in oktober al ontkend. Hij benadrukte daarbij dat de activiteiten van Twitter en Salesforce weinig raakpunten hebben.

Het Duitse technologieconcern Siemens brengt zijn medische divisie Healthineers naar verwachting in maart naar de beurs van Frankfurt. Volgens ingewijden zouden de exacte plannen in februari bekend worden gemaakt. Enkele weken later zou de beursintroductie kunnen volgen. Verwacht wordt dat Siemens een belang tussen 15 procent en 25 procent in Healthineers naar de beurs zal brengen. De operatie zou Siemens een bedrag tussen 6 miljard euro en 10 miljard euro moeten opleveren. De opbrengsten van de beursgang zouden worden geïnvesteerd in de verdere groei van de divisie. Siemens Healthineers is een fabrikant van ziekenhuisapparatuur en zorgtechnologie.

Het alternatieve hotelplatform Airbnb heeft het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van ongeveer 3,5 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 150 procent tegenover het jaar voordien. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. Er werd ook een winst van ongeveer 100 miljoen dollar geboekt. Daarmee kan de onderneming, die tien jaar geleden werd gelanceerd, voor de eerste keer in zijn geschikt een positief nettoresultaat melden. Twee jaar geleden had Airbnb voor de eerste keer al een kwartaalwinst gerealiseerd. Het bedrijf heeft volgens analisten sindsdien kunnen profiteren van een uitbreiding naar China en de introductie van een aantal nieuwe producten.

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) heeft het voorbije jaar een stiptheid van 88,3 procent laten optekenen. Het jaar voordien was nog een stiptheid van 89,2 procent geregistreerd. Daarbij wordt wel gewezen op de impact van derde partijen, die het voorbije jaar een aandeel van 45 procent in de vertragingen, tegenover 39,5 procent het jaar voordien. De maatschappij merkte wel op dat een aantal maatregelen zullen worden genomen om het probleem aan te pakken. François Bellot, federaal minister van mobiliteit, had eerder al te kennen gegeven dat het gebrek aan stiptheid onaanvaardbaar. De NMBS vervoerde vorig jaar gemiddeld 850.000 reizigers per dag. Dat was een stijging met 3 procent.

Coincheck, een van de grootste Japanse beurzen voor cryptovaluta, is 500 miljoen Nem-munten kwijtgeraakt. De voorraad was volgens het platform illegaal naar een andere locatie verstuurd. De buit heeft een waarde van ongeveer 524 miljoen dollar. Er wordt wel benadrukt dat andere cryptomunten niet werden geraakt. Nem is de tiende grootste cryptomunt van de wereld. Het incident is volgens waarnemers wellicht de grootste virtuele gelddiefstal uit de geschiedenis. Het record stond tot nu toe op naam van het platform Mt.Gox, waar vier jaar geleden voor 470 miljoen dollar bitcoins bleken ontvreemd te zijn. Mt.Gox, op dat ogenblik het grootste handelsplatform voor cryptomunten, moest na het probleem zijn deuren sluiten.

BNP Paribas moet in de Verenigde Staten voor de manipulatie van valutakoersen een boete van 90 miljoen dollar betalen. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van justitie beslist. BNP Paribas is volgens de Amerikaanse autoriteiten de zesde bank die in het dossier schuld bekend. De Franse bank beloofde volledig mee te werken aan het verdere onderzoek naar frauduleus gedrag door handelaren. BNP Paribas zei eerder al de misstappen uit het verleden te betreuren en dat maatregelen werden genomen om dergelijke incidenten in de toekomst vermijden. Eerder werden ook al Citigroep, JPMorgan Chase, Barclays, Royal Bank of Scotland en UBS tot een gezamenlijke boete van ruim 2,7 miljard dollar veroordeeld.

De Franse groep Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), producent van luxegoederen, heeft het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 42,6 miljard euro. Dat betekende een stijging met 13 procent tegenover het jaar voordien. Gewag wordt gemaakt van een nieuw recordjaar, waarbij vooral de modedivisie, onder meer dankzij een aantal overnames, een groei met ruim 20 procent tot 15,5 miljard euro kon worden gemeld. Er wordt echter opgemerkt dat alle divisies, op uitzondering van de afdeling champagne en sterke dranken, een dubbelcijferige groei konden laten optekenen. De nettowinst van het concern steeg met bijna 33 procent tot 5,1 miljard euro. Voor dit jaar is de groep naar eigen zeggen voorzichtig optimistisch.

Het Deense farmaconcern Novo Nordisk zal wellicht een verhoogd overnamebod op het biotechbedrijf Ablynx uitbrengen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. Novo Nordisk had eerder dit jaar een bron uitgebracht dat aan Ablynx een waarde van 2,6 miljard euro koppelde. Dat voorstel werd door Ablynx echter resoluut afgewezen. Betoogd werd dat het biotechbedrijf een beduidend grotere waarde had dan het bedrag dat de Deense groep wou bieden. Een verhoogd bod zou volgens een aantal waarnemers geen verrassing zijn. Het Deense concern had immers aangegeven dat het bod vooral moest worden begrepen als een uitnodiging om gesprekken te starten.

De Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft tijdens het vierde kwartaal van het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 6 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 6 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De keten maakt gewag van een recordomzet, die echter wel grotendeels werd gerealiseerd door een aantal winkelopeningen. De vergelijkbare omzet zou een groei met 2 procent zijn gemeld. In de Verenigde Staten werd een status-quo opgetekend, terwijl in Europa een daling met 1 procent werd geboekt. In China daarentegen was er een groei met 30 procent. Door een aantal eenmalige baten kende de nettowinst van Starbucks een verdrievoudiging tot 2,3 miljard dollar.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Dell overweegt een beursgang. Met de opbrengsten van die operatie zou het concern zijn verdere groei willen financieren. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. Het bedrijf was door oprichter Michael Dell en investeerder Silver Lake Management van de beurs gehaald. Door een aantal overnames wordt het bedrijf echter met een relatief grote schuld geconfronteerd. Die last zou door een nieuwe beursintroductie echter kunnen worden afgebouwd. Een alternatief zou kunnen worden gevonden met een beursgang van dochterbedrijf Pivotal Software. Die onderneming zou Dell een bedrag van 7 miljard dollar kunnen opleveren.

Investeerder Pershing Square Holdings, het beleggingsbedrijf van de Amerikaanse miljardair Bill Ackman, heeft een belang opgebouwd in sportartikelenfabrikant Nike. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. Details over de omvang van het verworven belang werden niet meegedeeld. Wel werd opgemerkt dat Ackman geen plannen zou hebben om zich als een activistische partij over het beleid van de onderneming te buigen. Pershing zou zich bij Nike als een passieve investeerder gedragen. Ackman zou volgens de bronnen van mening zijn dat het bedrijf, dat een waarde heeft van ongeveer 110 miljard dollar, een goede strategie hanteert. Pershing heeft de voorbije periode enkele belangrijke tegenslagen gehad.

Autobouwer Fiat-Chrysler heeft tijdens het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 111 miljard euro. Dat betekende ongeveer een status-quo tegenover het jaar voordien. De nettowinst kende echter nagenoeg een verdubbeling tot 3,5 miljard dollar. In totaal leverde Fiat-Chrysler het voorbije jaar bijna 1,25 miljoen wagens af. Tegenover het jaar voordien nam de verkoop met 14.000 exemplaren toe. De winstgroei is dan ook vooral te danken aan een betere productmix. Er werd immers vooral een verkooptoename opgemerkt bij de duurdere modellen, waarop de autobouwer ook een grotere winstmarge realiseert. Vooral in Europa, het Midden-Oosten en Afrika kon een sterkere groei worden gemeld.

In Duitsland dreigt het Bundeskartellamt ermee Facebook zware beperkingen op te leggen in de manier waarop gegevens van gebruikers op het internet kunnen worden verzameld. De Duitse marktregulator liet verstaan dat Facebook bij het verzamelen van data over het internetverkeer van zijn gebruikers geen beroep meer zou mogen doen op externe websites. Facebook gebruikt deze informatie om gerichte reclame te kunnen verkopen. De plannen van het Duitse Bundeskartellamt zouden dan ook een belangrijke bedreiging van het zakelijke model van het sociale netwerkbedrijf kunnen vormen.

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines moet een oplossing proberen te vinden voor een dreigend conflict bij de piloten. Reden is de overname van Thomas Cook Airlines Belgium door Brussels Airlines. Bij die overname maakten ook veertig piloten van Thomas Cook de overstap naar Brussels Airlines. De integratie van dat pilotenbestand wordt echter met belangrijke problemen geconfronteerd. De twee groepen hebben immers een verschillend statuut. Thomas Cook Airlines voerde immers vooral charters uit, waarbij de piloten nog dezelfde dag naar hun thuisbasis terugkeren. Bij Brussels Airlines moet echter vaak in het buitenland worden overnacht. Dat heeft ook invloed op de vergoedingen.

Het Amerikaanse concern Caterpillar, de grootste fabrikant van werfvoertuigen ter wereld, heeft het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 45,5 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 18 procent tegenover het jaar voordien. Er werd een winst geboekt van 754 miljoen dollar, tegenover een verlies van 67 miljoen dollar het jaar voordien. Jim Umpleby, topman van Caterpillar, benadrukte dat veel belangrijke markten na een uitdagende periode van vier jaar opnieuw een verbetering konden laten blijken. Er wordt vooral gewezen van een toenemende vraag vanuit de mijnbouw. Dat wordt toegeschreven aan de aantrekkende grondstoffenprijzen en een grotere vraag naar bouwmachines vanuit onder meer China.

08:58 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-01-18

Nieuwe toepassingen dragen groei Chinese technologiemarkt

In China zal de technologiemarkt dit jaar een groei met 8 procent tot 234 miljard dollar laten optekenen. Ook voor volgend jaar moet een verdere stijging met 9 procent in het vooruitzicht worden gesteld. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Forrester. Die groei zal volgens de onderzoekers vooral worden gedragen door investeringen in digitale innovatie en inspanningen om het technologisch ecoysteem van het land verder te versterken. Er wordt aan toegevoegd dat hardware weliswaar de meerderheid van de bestedingen zal vertegenwoordigen, maar toch met een status-quo zal rekening moeten houden. Cloudcomputing maakt immers de inzet van hardware minder noodzakelijk.

Lees Verder

19:31 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: china |  Facebook |

Groei wereldwijde reclamemarkt versnelt

De wereldwijde reclamemarkt zal dit jaar wellicht een groei met 4,7 procent tot 572 miljard dollar laten optekenen. Dat is de sterkste toename in zeven jaar tijd. Dat staat in een rapport van consulent Warc. De groei wordt vooral toegeschreven aan een aantal grote sportevenementen die dit jaar op de kalender staan, samen met politieke verkiezingen in de Verenigde Staten. Het voorbije jaar werd een groei met 3 procent gemeld, tegenover een stijging met 3,8 procent het jaar voordien. De groei stond het voorbije jaar vooral onder druk door een inkrimping met 8,5 procent in de Verenigde Staten, die met een aandeel van 34 procent de grootste reclamemarkt van de wereld is.

De sterkste groei wordt verwacht in Oost-Europa, waar een toename met 8,4 procent wordt verwacht, nadat de regio ook vorig jaar een stijging met 14,5 procent kon melden. Op de tweede plaats volgt Latijns-Amerika, dat vorig jaar al 9,4 procent steeg en ook dit jaar een verdere groei met 9 procent zou laten optekenen. In Asia-Pacific wordt, na een afkoeling vorig jaar, opnieuw een versnelling met een stijging van 6 procent verwacht. West-Europa, dat vorig jaar ongeveer een status-quo liet optekenen, zou eveneens met 2,6 procent stijgen. In Noord-Amerika wordt dit jaar een groei met 5 procent in het vooruitzicht gesteld.

Dit jaar vormen onder meer de Olympische winterspelen in PyeongChang en de World Cup in Rusland belangrijke fundamenten voor een sterkere groei van de reclamemarkt. Nog wordt opgemerkt dat mobiele reclame ook dit jaar zijn opgang zal verder zetten. “Vorig jaar was de mobiele sector al het enige medium dat zijn marktaandeel kon uitbreiden,” aldus het rapport. “De sector bereikte met een omzet van 112 miljard dollar een marktaandeel van 20,6 procent. Dit jaar wordt een verdere stijging met 32 procent tot 149 miljard dollar verwacht. Alleen televisie is nog groter, maar het marktaandeel van het medium is vorig jaar al verder teruggevallen tot 36,5 procent.”

Lees Verder

18:27 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reclame |  Facebook |

Merken ervaren van Linkedin minste bedreiging

Het voorbije jaar werden 75 procent van de merken met potentiële veiligheidsproblemen geconfronteerd. Toch moest worden vastgesteld dat 15 procent geen enkele actie heeft ondernomen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de bedrijven GumGum en Custom naar de impact van veiligheidsproblemen op de reclamesector. Gemeld wordt dat 10 procent van de ondervraagde bedrijven toegeeft geregeld aan problemen blootgesteld te worden. De onderzoekers kwamen daarbij ook tot de vaststelling dat Facebook als het minst veilige platform wordt bestempeld. Linkedin kan daarentegen op het grootste vertrouwen rekenen.

Vlogger Paul Logan had eind vorig jaar op YouTube ruim vijftien miljoen volgelingen. Dat kan voor adverteerders een aantrekkelijk publiek zijn. Een opzienbarende video, waarin een zelfmoord door verhanging te zien was, bracht de vlogger echter in opspraak. Een dergelijke controverse zou ook op de adverteerder kunnen afstralen. Uit het onderzoek van GumGum en Custom blijkt echter dat vele merken met gelijkaardige problemen worden geconfronteerd. Vastgesteld werd dat 70 procent van de ondernemingen de beveiliging van het merk bijzonder ernstig neemt. Slechts 26 procent van de ondervraagden is de jongste gestart met een introductie van oplossingen.

Uit het onderzoek bleek nog dat 44 procent van de ondervraagden te kampen heeft met beelden die het merk zouden kunnen bedreigen, terwijl 32 procent problemen ervaart met video. Toch moet worden vastgesteld dat slechts 15 procent van computertechnologie gebruik maakt om visuele content vooraf te scannen. De onderzoekers tekenden verder op dat 47 procent door de incidenten op sociale media een negatieve impact heeft ervaren, terwijl 25 procent gewag maakt van een negatieve verslaggeving in de media. Toch geeft slechts 13 procent aan door de problemen omzet te hebben verloren. Volgens 59 procent zijn directe relaties de meest efficiënte manier om de merkveiligheid te garanderen.

Lees Verder

17:44 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: merk |  Facebook |