15-02-18

China wellicht nieuwe groeimarkt voor schuimwijnen

Schuimwijnen kunnen in China de volgende jaren mogelijk een sterke groei kennen. Dat zou kunnen in de hand worden gewerkt door de opkomst van meer betaalbare varianten. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Wine Intelligence. Er wordt op gewezen dat Chinese consumenten weliswaar bekend zijn met Champagne, maar de drank is voor de meeste consumenten in het land niet betaalbaar. Daarentegen is er over alternatieve aanbiedingen, zoals de Spaanse Cava of de Italiaanse Prosecco, relatief weinig kennis. Daardoor blijft de verkoop van schuimwijnen in China op dit ogenblik relatief beperkt, maar dat zou volgens Wine Intelligence in de toekomst kunnen veranderen.

Daarbij wordt gewezen op een opkomst van goedkopere alternatieven in de online en offline retailkanalen, waardoor bij de jonge Chinese professionals interesse groeit in de sector van de schuimwijnen. In de meeste markten hebben de schuimwijnen een aandeel van ongeveer 10 procent, maar in China valt dat cijfer terug tot 1 procent. China consumeert jaarlijks 1,5 miljoen dozen van negen liter schuimwijn. De consumptie van andere wijnen loopt in het land op tot 160 miljoen  dozen. In Duitsland worden daarentegen 45,5 miljoen dozen schuimwijnen verbruikt. Er wordt aan toegevoegd dat schuimwijnen in China nog altijd vaak worden gelinkt aan feestelijkheden en bijzondere gelegenheden.

Aangezien echter steeds meer schuimwijnen van minder dan 100 yuan of 16 dollar op de markt komen, kan volgens Wine Intelligence bij de Chinese jonge professionals mogelijk snel een toenemende interesse in het product opmerken. Vooral wanneer men zich bewust wordt dat schuimwijnen ook in informele omstandigheden en met vrienden kunnen worden geconsumeerd, kan volgens de onderzoekers een snelle evolutie worden verwacht. Ook in andere markten kon volgens Wine Intelligence onder impact van goedkopere alternatieven zoals Cava en Prosecco een toenemende interesse in de schuimwijnen worden opgemerkt.

In Groot-Brittannië zou op die manier tijdens de voorbije vier jaar in de verkoop een stijging met 80 procent zijn opgemerkt.

Lees Verder

17:07 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: china, schuimwijnen |  Facebook |

Werkomgeving heeft impact op houding auditeurs

Een positieve werkplekomgeving bij grote bedrijven kan mogelijk de kosten en duur van een audit verminderen. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Kansas en de University of Louisville over de evaluaties van bijna honderdduizend werknemers over vijftienhonderd ondernemingen. De studie suggereert dat accountants bedrijven minder riskant lijken te vinden als werknemers hun werkplek leuk vinden en risicovoller zijn als werknemers klagen over een disfunctionele omgeving. Een negatieve werkomgeving kan tot een sterkere professionele controle leiden en ook de kosten voor de audit opvoeren.

"De studie heeft aanwijzingen gevonden dat een negatieve werkomgeving de professionele controle op het bedrijf kan vergroten", zegt hoofdonderzoeker Felix Meschke, hoogleraar financiën aan de Universiteit van Louisville. "Auditors hebben ook de neiging om meer procedures uit te voeren en de audit van bedrijven met een slecht werkklimaat te vergroten. Er worden in een negatieve werkomgeving meer kosten aangerekend omdat meer inspanningen moeten worden gedaan of dat men vreest een probleem over te hoofd te zien, waarop men eventueel later zelf afgerekend zou kunnen worden.”

“Men mag niet vergeten dat de tevredenheid van het personeel een belangrijk overvloei-effect kan hebben,” zegt professor Metschke nog. “Elke bezoeker aan een restaurant zal door de tafelservice snel de sfeer bij het personeel kunnen voelen.” Er wordt aan toegevoegd dat een gebrek aan personeelstevredenheid ook kan leiden tot een aantal problemen, zoals diefstallen of fraude, die eveneens het werk van de auditeurs zouden kunnen beïnvloeden. De ondervraagde auditeurs erkenden dat de kwaliteit van de werkomgeving een impact kan hebben op onder meer productiviteit en efficiëntie.

De resultaten van de studie tonen volgens de onderzoekers dat de bedrijfscultuur bijzonder belangrijk is, vooral omdat een negatieve werkomgeving een aantal schadelijke consequenties kan hebben. Tevens wordt erop gewezen dat een bedrijfsomgeving met een neiging tot risicogedrag en een gebrek aan integriteit aanleiding van de financiële crisis op het einde van het voorbije decennium is geweest.

Lees Verder

16:33 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: werkvloer |  Facebook |

Ook reissector toont kloof tussen verschillende leeftijdsgroepen

Jongere en oudere reizigers hebben verschillende benaderingen voor het boeken van reizen en het nemen van vakanties in het algemeen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Qubit bij meer dan duizend respondenten in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Uit de enquête bleek dat 42 procent van de reizigers onder de leeftijdsgrens van vijfendertig jaar, de millennials, eerder een mobiel apparaat gebruiken voor het opdoen van reisinspiratie, terwijl 36 procent het toestel gebruikt om een reis te boeken. In de leeftijdsgroepen boven de vijfendertig dalen die cijfers echter tot respectievelijk 24 procent en 20 procent.

Bij de millennials neemt ook 22 procent vier of meer vakanties per jaar, tegenover met 14 procent bij de oudere leeftijdsgroepen. In totaal zei 80,5 procent van de Amerikaanse respondenten dat ze van plan waren dit jaar in hun eigen land te blijven reizen. Slechts 18,5 procent was van plan naar het buitenland te gaan. De studie toonde ook aan dat bepaalde segmenten van de bevolking positiever reageren op de inspanningen die de sector op het gebied van personalisering doet. De meest positieve reactie op personalisering kunnen volgens de onderzoekers worden opgetekend bij millennials, gezinnen en last-minute reizigers.

Tevens wordt gesteld dat Amerikaanse reizigers aanzienlijk loyaler tegenover de sites waar ze eerder hebben geboekt. Terwijl in de Verenigde Staten 27,19 procent zegt niet te willen overschakelen, valt dat cijfer in Groot-Brittannië terug tot 9,4 procent. Verder bleek dat de meeste reizigers geïnteresseerd zijn van aanbevelingen van eerdere klanten. Ook hier blijken de millennials gepersonaliseerde aanbevelingen beter te waarderen dan de oudere leeftijdsgroep. In Groot-Brittannië vond 69 procent van de millennials aanbevelingen nuttig, tegenover 40 procent in de oudere groepen. In de Verenigde Staten lopen deze cijfers op tot respectievelijk 78 procent en 64 procent.

Klantrecensies zijn nu uitermate belangrijk voor alle consumenten, ongeacht de leeftijdscategorie, die onderzoek naar reizen doen. In Groot-Brittannië vond 78 procent van de millennials deze recenties nuttig, tegenover 72 procent in de oudere leeftijdsgroepen. In de Vereenigde Staten bleken deze cijfers op te lopen tot respectievelijk 88 procent en 82 procent. Tenslotte bleek dat in de Verenigde Staten 75 procent van de millennials geïnteresseerd zijn om hun reiservaringen te delen en een beoordeling achter te laten. In Groot-Brittannië valt dat cijfer terug tot 54 procent.

Lees Verder

15:36 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toerisme |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De uitzendrechten voor de Premier League de volgende drie seizoenen zijn voor een totaalbedrag van 4,46 miljard pond verkocht aan de groepen Sky en British Telecom (BT). Dat bedrag ligt wel gevoelig lager dan het lopende contract van 5,14 miljard pond. Er moeten nog wel twee kleinere pakketten voor veertig wedstrijden worden geveild, maar dat zal die kloof niet meer kunnen overbruggen. Sky betaalt in het nieuwe contract 3,57 miljard pond voor de uitzendrechten op 128 wedstrijden uit de Engelse hoogste voetbalcompetitie. British Telecom betaalt 885 miljoen pond voor 32 wedstrijden. Wel moeten bij deze inkomsten ook nog de internationale rechten, die nog altijd oplopen, worden bijgeteld.

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) heeft voorgesteld om het ruimtevaartbedrijf Spacex toestemming te geven om breedband aan te bieden met een netwerk van satellieten. De technologie moet onder meer helpen om online activiteiten te bregen bij bevolkingsgroepen op het Amerikaanse platteland, waar vezelkabels en zendmasten geen dekking kunnen bieden. Dat heeft Ajit Pai, voorzitter van de Amerikaanse communicatie-autoriteit gemeld. Spacex maakte begin februari bekend twee experimentele satellieten te willen lanceren. Over twee jaar zouden de eerste operationele sondes worden gelanceerd. Over zes jaar moet het hele netwerk actief zijn.

Het hotelconcern Hilton Worldwide Holdings heeft tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar een omzet gerealiseerd van 2,28 miljard dollar, tegenover 2,17 miljard dollar inkomsten dezelfde periode het jaar voordien. De nettowinst steeg van 169 miljoen dollar naar 174 miljoen dollar. Opgemerkt wordt dat de prijs per beschikbare kamer met 3,8 procent kon worden opgevoerd. Bovendien konden tijdens het vierde kwartaal 18.400 kamers aan het aanbod worden toegevoegd. Over het hele jaar werden 51.600 nieuwe kamers in gebruik genomen. Dat betekende een stijging met 6,5 procent tegenover het jaar voordien. Het concern verwacht extra zakenreizen door de Amerikaanse fiscale hervorming.

De Franse zuivelproducent Danone verkoopt miljoenen aandelen van zijn Japanse sectorgenoot Yakult. Daarmee is een bedrag gemoeid van bijna 1,5 miljard euro. Danone had een belang van ruim 20 procent uitgebouwd in het Japanse concern. Daarmee was Danone de grootste aandeelhouder van Yakult. Er zouden binnen de Franse groep echter al langer intern een discussie zijn gestart over het pakket. Danone had eerder gepoogd zijn belang in Yakult te verhogen, maar dat werd geweigerd. Door de huidige transactie wordt het aandeel van Danone in Yakult tot bijna 8 procent teruggebracht. Daarmee blijft de Franse groep echter nog altijd de grootste aandeelhouder van Yakult.

De top van zes Amerikaanse inlichtingendiensten - waaronder het Federal Bureau of Investigation (FBI), het Central Intelligence Agency (CIA) en het National Security Agency (NSA) - raden Amerikanen af telefoons van de Chinese merken Huawei of ZTE Corporation te gebruiken. Dat hebben Amerikaanse media gemeld. De veiligheidsdiensten zouden vrezen dat de telefoons door de Chinese overheid zouden kunnen worden afgeluisterd. Gewaarschuwd werd dat men moet vermijden dat de Amerikaanse telecommunicatie gedeeltelijk in handen zou kunnen komen van buitenlandse overheden die de Amerikaanse waarden niet delen. Gewezen werd op een gevaar van spionage en manipulatie.

De Franse winkelketen Franprix, onderdeel van de groep Casino, opent in Brussel een testwinkel. Dat hebben Franse media gemeld. Dat is opmerkelijk, want Casino had tot nu toe in België nog geen activiteiten, terwijl Carrefour en Ikea hun Belgische aanwezigheid beperken. Wel is de webwinkel Cdiscount.com van Casino in België operationeel. Een winkel in het centrum van Brussel zou volgens Casino moeten duidelijk maken of er mogelijkheden op de Belgische markt aanwezig zijn. Casino heeft wereldwijd bijna dertienduizend winkels en telt meer dan 220.000 werknemers, maar is vooral actief in Frankrijk en Latijns-Amerika. Franprix baat kleinere voedingswinkels uit in de Franse stadscentra.

Het alternatieve taxiplatform Uber heeft vorig jaar een omzet geboekt van 37 miljard dollar. Dat was een stijging met 85 procent tegenover het jaar voordien. Het bedrijf leed een verlies van 4,5 miljard dollar, tegenover een negatief resultaat van 2,8 miljard dollar het jaar voordien. Wel wordt opgemerkt dat het verlies tijdens het laatste kwartaal van 1,46 miljard dollar naar 1,1 miljard dollar kon worden teruggebracht. Dara Khosrowshahi zegt echter te hopen dat volgend jaar een winst zal kunnen worden gemeld. Het bedrijf heeft een turbulent jaar achter de rug, waarbij de dienst niet alleen in verscheidene landen op oppositie botste, maar ook in eigen huis een nonchalance tegenover seksueel wangedrag bleek.

De Belgische baggeraar Jan De Nul zal voor de kust van de Duitse stad Borkum aan de bouw van het offshore windpark Trianel Borkum II meewerken. Daarover heeft de baggeraar een contract ondertekend met het Hamburgse bedrijf Senvion, een wereldwijd marktleider in de bouw van offshore en onshore windturbines. Het nieuwe contract voorziet dat Jan De Nul tweeëndertig windturbines van 6,33 megawatt zal installeren. Ook zal een exportkabel worden gelegd om de productie van de windpark naar het vasteland te kunnen transporteren. De werken zullen in de loop van volgend jaar van start gaan. Jan De Nul heeft in Duitsland nog drie andere offshore projecten.

Het Franse gameconcern Ubisoft heeft tijdens het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 725 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 36,8 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De omzetstijging is in belangrijke mate te danken aan het game Assassin’s Creed Origins. De franchise was volgens Yves Guillemot, chief executive van Ubisoft, het best presterende game van het voorbije jaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De speeltijd kende een verdubbeling. De omzet uit digitale games liep op tot 670,3 miljoen euro. Daarmee vertegenwoordigde de sector 56,3 procent van de totale omzet. Tijdens het derde kwartaal vorig boekjaar bleef dat aandeel nog beperkt tot 47,2 procent.

De Nederlandse bedrijven AkzoNobel en Philips werken samen aan de ontwikkeling van een techniek die de algengroei op olietankers tegen te gaan. Gehoopt wordt binnen vijf jaar een eerste eindproduct op de markt te kunnen brengen. Dat heeft AkzoNobel bekendgemaakt. Bedoeling is dat ledlampen met ultraviolet licht van Philips zouden worden geïntegreerd in de beschermende coatings van AkzoNobel. Die toepassing zou de groei van algen, schelpen en andere vormen van aanslag op de romp van de schepen moeten kunnen tegengaan. Op die manier zouden de schepen een hogere snelheid kunnen halen, waardoor op brandstof zou kunnen worden bespaard. Door de toepassing zouden de schepen bovendien minder onderhoud vergen.

Producer Ryan Murphy gaat vijf jaar exclusief voor Netflix televisieseries en films maken. Daarover hebben beide partijen een akkoord ondertekend. Murphy zou voor de opdrachten van Netflix een vergoeding ontvangen tussen 250 miljoen euro en 300 miljoen euro. Murphy is verantwoordelijk voor series zoals Nip/Tuck, The People v. O.J. Simpson, American Horror Story en Glee. Ted Sarandos, topman van Netflix, wijst erop dat Murphy de voorbije jaren een belangrijke impact op de wereldwijde cultuur gehad. Ook merkte Sarandos op dat Murphy een aantal genres heeft heruitgevonden en de koers van de televisiegeschiedenis heeft veranderd. Murphy werkte de voorbije maanden al aan een aantal projecten voor Netflix. Dat leidt onder meer tot de reeksen Ratched en The Politician.

Het uitzendbedrijf Randstad heeft tijdens het vierde kwartaal van het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van bijna 5,8 miljard euro. Dat betekende een stijging met 8 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De nettowinst liep met 30 procent op tot 197,9 miljoen euro. In nagenoeg alle geografische regio’s kon een groei worden gemeld. Noord-Amerika was de enige uitzondering op die positieve trend, maar toch stelde Jacques van den Broek, topman van Randstad, ook over de prestaties in die regio tevreden te zijn. Van den Broek maakte verder bekend dat beslist werd een verhoogd dividend uit te keren. Dat moet beleggers volgens hem aanzetten om Randstad meer als een stabiele investering te zien, zodat minder schommelingen moeten worden opgetekend.

In IJsland zal de ontginning van bitcoins dit jaar meer energie opeisen dan het gezamenlijk verbruik van de huishoudens. Dat heeft het IJslandse energiebedrijf HS Orka, beheerder van geothermische centrales, gezegd. Het bedrijf wijst erop dat zich in IJsland de voorbije jaar steeds meer rekencentra hebben gevestigd. Bedrijven kunnen in het land immers massaal op hernieuwbare bronnen, zoals aardwarmte en waterkracht, beroep doen. Daarmee kunnen de ondernemingen ook hun ecologische voetafdruk verminderen. De rekencentra worden echter ook door miners ingezet. Om nieuwe bitcoins te kunnen creëren is immers een gigantische rekenkracht noodzakelijk. De IJslandse huishoudens verbruiken jaarlijks 700 gigawattuur, maar de mining zou 840 gigawatuur kosten.

Het Amerikaanse bedrijf Cisco Systems, producent van netwerkapparatuur, heeft tijdens het vierde kwartaal van het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 11,9 miljard dollar. Dat betekende een stijging met ongeveer 3 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. Het bedrijf merkt op daarmee voor de eerste keer in twee jaar weer een omzetgroei te hebben gekend. Wel moest een verlies van 8,8 miljard dollar worden opgetekend. Dat negatieve resultaat is echter te wijten aan een eenmalige last die moest worden genomen voor de Amerikaanse belastinghervormingen. Het jaar voordien had het vierde kwartaal nog een nettowinst van 2,3 miljard dollar geboekt. Chuck Robbins, topman van Cisco, stelde bijzonder tevreden te zijn met de resultaten.

In Griekenland wil de regering een verder onderzoek naar de Zwitserse farmagroep Novartis, die in een gerechtelijk dossier ervan verdacht wordt gedurende verscheidene jaren smeergeld te hebben betaald aan ambtenaren, politici en artsen. Dat moest het bedrijf volgens de betichtingen een betere toegang tot de markt bezorgen en Novartis ook toelaten zijn prijzen op te drijven. Gewag wordt gemaakt van tientallen miljoenen euro smeergeld. De feiten zouden twaalf jaar geleden zijn gestart en zouden tot het midden van dit decennium hebben geduurd. In het dossier worden ook de namen genoemd van een aantal oppositieleden die vroeger in de regering zetelden. De oppositie maakt echter gewag van een politiek complot en opgezette constructies.

09:55 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-02-18

Superieure beleving weegt niet op tegen negatieve percepties

Merken zoals Facebook, Twitter en Airbnb kunnen wel een aantal zakelijke en commerciële successen opeisen, maar blijken op andere vlakken toch tekort te schieten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Charisma Consortium, dat bijna tienduizend consumenten in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en Italië vroeg naar de waardering over een reeks nationale en internationale bekende merken. Daarbij is volgens de onderzoekers echter gebleken dat miljoenen gebruikers en een sterke consumentenbeleving niet noodzakelijk indicatoren zijn voor een algemene waardering. Wanneer naar alle factoren wordt gekeken, blijkt Lego als laureaat te worden aangeduid.

Lees Verder

 

20:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jongeren zelden door ideologie tot terrorisme gedreven

Inspanningen tegen terreur die gebaseerd zijn op percepties dat kinderen en jongeren door ideologische motieven naar extremistische groepen worden getrokken, zullen meestal op een gebrek aan efficiëntie moeten rekening houden en dreigen zelfs averechts te zullen werken. Dat is de conclusie van een onderzoek van de United Nations University (UNU). De onderzoekers ontdekten dat ideologie in veel gevallen niet de belangrijkste drijfveer was die kinderen naar gewapende groepen leidde. Dat geldt volgens de onderzoekers zelfs voor jongeren die als gewelddadige extremisten worden geïdentificeerd.

Lees Verder

19:14 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geld kan slechts een beperkt volume geluk kopen

Er zijn grenzen aan de volumes geluk die door geld kunnen worden gekocht. Dat bedrag varieert bovendien wereldwijd. Dat zegt een onderzoek door wetenschappers van de Purdue University. De wetenschappers betogen dat televisie en adverteerders weliswaar vertellen dat er geen plafond is aan het volume geluk dat door geld kan worden gekocht, maar de studie toont dat er toch een aantal drempels kunnen worden gelegd. Voor de levenstevredenheid zou een maximum van ongeveer 95.000 dollar worden geteld, terwijl bij emotioneel welzijn sprake zou zijn van een limiet tussen 60.000 dollar en 75.000 dollar.

Lees Verder

 

18:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |