18-04-18

Parijse kantoormarkt profiteert van heropleving Franse economie

Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar werd in Parijs een totale oppervlakte van 741.800 vierkante meter in gebruik genomen. Dat betekende een stijging met 13 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van het immobiliënplatform Immostat. Opgemerkt wordt dat de kantorenmarkt van de Franse hoofdstad de sterkste groei in acht jaar tijd heeft kunnen laten optekenen. De positieve resultaten kunnen volgens Immostat vooral worden toegeschreven aan de positieve ontwikkelingen in de Franse economie, maar ook aan de beslissing van Groot-Brittannië om zich uit de Europese Unie terug te trekken.

Lees Verder

 

16:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: parijs |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

China bouwt de beperkingen voor de introductie van buitenlandse autobouwers op de binnenlandse markt af. Dat heeft de Chinese Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming aangekondigd. Onder meer voor elektrische wagens worden een aantal voorwaarden geschrapt - Een aantal consumenten uit de Amerikaanse staat Illinois mogen een groepsgeding opstarten tegen het sociale netwerkbedrijf Facebook. Dat heeft een rechter in Californië beslist. De klacht heeft betrekking op het gebruik van biometrische gegevens voor gezichtsherkenning - De Amerikaanse farmagroep Johnson & Johnson (J&J) heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 20 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 12,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 5 miljard dollar naar 5,6 miljard dollar.

De Duitse autoproducent Opel zet eind dit decennium de contracten met al zijn Europese dealers stopzetten. De constructeur wil een samenwerking met een beperkt aantal verdelers. Dat heeft de krant De Tijd gemeld. Opel heeft in Europa 1.600 dealers - Eind mei zal koffieketen Starbucks al zijn winkels in de Verenigde Staten gedurende een namiddag sluiten. Daarvan zal worden gebruikt om bijna 175.000 medewerkers een opleiding over racisme krijgen. Aanleiding is een incident in een filiaal van Starbucks in Philadelphia - Peter Bossaert is niet langer chief executive van Medialaan. Gewag wordt gemaakt van een verschil in visie over de toekomstige koers van het bedrijf en vooral de samensmelting van Medialaan en De Persgroep. Bossaert werkte meer dan twintig jaar bij Medialaan.

Het Amerikaanse concern International Business Machines (IBM) heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 19,1 miljard dollar. Dat was een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde van 1,75 miljard dollar naar 1,68 miljard dollar - Investeerder Permira neemt de Franse informatica-groep Exclusive over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1,3 miljard euro. Exclusive was voor 54 procent in handen van Cobepa. Andere aandeelhouders waren Edmond de Rothschild Investment Partners en het management - De Antwerpse haven heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een goederenoverslag van 58,3 miljoen ton laten optekenen. Daarmee werd een nieuw record geboekt. Tegenover het eerste kwartaal vorig jaar was er een stijging met 7,1 procent. Ook de containeroverslag boekte een record.

Het Amerikaanse conglomeraat General Electric (GE) werkt aan de verkoop van Oostenrijkse dochterbedrijf Jenbacher, producent van industriële machines. Met de transactie zou meer dan 3 miljard dollar zijn gemoeid. Potentiële overnemers zijn Cummings en CVC Capital Partners - De Amerikaanse bank Goldman Sachs heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar ruim 10 miljard dollar inkomsten geboekt. Dat is een stijging met 25 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 2,2 miljard dollar naar 2,7 miljard dollar - De Belgische farmagroep Cooper-Vemedia neemt een portefeuille geneesmiddelen over van de Franse groep Sanofi. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 158 miljoen euro. Onder meer het ontsmettingsmiddel Hemoxodine behoort tot de overgenomen portfolio.

De Amerikaanse autobouwer Ford wil een eigen platform voor services met zelfrijdende taxi’s uitbouwen. De dienst moet over drie jaar operationeel zijn. Dat heeft Jim Farley, vice-president van Ford, tegenover de Amerikaanse zakenkrant Financial Times gezegd - Steeds meer aandeelhouders van het Brits-Nederlandse concern Unilever verzetten zich tegen de beslissing van het bedrijf om zijn hoofdzetel in Londen op te geven en naar Rotterdam te verhuizen. Gevreesd wordt voor een verlies aan visibiliteit op de Britse beursvloer - Het Nederlandse bedrijf TomTom heeft het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 191,8 miljoen euro. Dat was een daling met 10 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er was een winst van 6,3 miljoen euro, tegenover een verlies van 2,2 miljoen euro vorig jaar.

09:32 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-04-18

Chinese provincie Hainan moet grote vrijhandelszone worden

China heeft plannen om Hainan uit te bouwen als een grote vrijhandelszone. Dat heeft de Chinese president Xi Jinping aangekondigd. De ingreep zou van het eiland Hainan, gelegen in het uiterste zuiden van China, voor het aantrekken van talent en investeringen een belangrijke concurrent kunnen maken van Hongkong en Singapore. De Chinese president wees erop dat Hainan voor de ontwikkeling van verdere economische hervormingen een aantal bijzondere troeven kan voorleggen. Het eiland heeft immers al de grootste bijzondere economische van het land en kan ook geografische en ecologische voordelen naar voor schuiven.

Lees Verder

18:46 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hainan, china |  Facebook |

Arabische Golf investeert zwaar in toeristische infrastructuur

De landen van de Gulf Cooperation Council (GCC) investeren over een periode van vier jaar 56 miljard dollar in toeristische infrastructuur. Dat is de conclusie van een rapport van Colliers International. De investeringen worden volgens de onderzoekers vooral gedragen door de ontwikkeling van revolutionaire transportprojecten zoals de hyperloop en andere grote initiatieven, zoals de Haramain High Speed Railway en de verdere ontwikkeling van luchthavens in Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Oman en Koeweit. Deze projecten zullen de toeristische infrastructuur in de regio volgens de onderzoekers fundamenteel veranderen.

Lees Verder

18:07 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: arabische golf |  Facebook |

Aziatische consument minst tevreden over online shopping

In Azië toont de consument zich minder tevreden met het online shoppen dan in de rest van de wereld. Dat is de conclusie van een wereldwijd onderzoek van United Parcel Service (UPS) en consulent ComScore bij meer dan achttienduizend consumenten. De onderzoekers stelden vast dat slechts 57 procent van de Aziatische respondenten tevreden toonde met het online shoppen, tegenover een score van 88 procent in de Verenigde Staten en 78 procent in Europa. Nergens werd een lagere score opgetekend dan in Azië. Bovendien moet worden opgemerkt dat de tevredenheid van de Aziatische online shopper op drie jaar slechts een vooruitgang van 11 procentpunt heeft laten optekenen.

Lees Verder

17:42 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: shopping |  Facebook |

Grieks toerisme heeft recordwinter achter de rug

Griekenland rekent ook dit jaar op een sterke groei van zijn toeristische sector. Dat heeft Elena Kountoura, Grieks minister van toerisme, tegenover de nationale media gemeld. Volgens Kountoura zal de Griekse toeristische sector de gunstige trend van de voorbije drie jaar ook dit jaar verder zal doorzetten. Volgens de minister zijn er zelfs aanwijzingen die een versnelling van de groei zouden laten uitschijnen. Daarbij verwijst Kountoura onder meer naar de cijfers van het eerste kwartaal, waarin een stijging van het aantal internationale toeristen met 20 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien kon worden gemeld.

Lees Verder

17:00 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: griekenland, toerisme |  Facebook |

Poetin en Medvedev eigenaars van Russische oldtimers

De Russische president Vladimir Poetin heeft het voorbije jaar een inkomen van ruim 18,72 miljoen roebel of 302.201 dollar ontvangen, tegenover een bedrag van 9,8 miljoen roebel het jaar voordien. Dat heeft het Russische persbureau Tass gemeld op basis van cijfers van de Russische belastingdienst. Er wordt opgemerkt dat het gemiddelde maandinkomen van de Russische president het voorbije jaar van 7308.000 roebel tot 1,5 miljoen roebel is gestegen. Verder werd gemeld dat Poetin ook een appartement met een oppervlakte van 77 vierkante meter en een garage van 18 vierkante meter bezit.

Lees Verder

16:34 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: poetin, medvedev, oldtimer |  Facebook |