17-04-18

Ook in Midden-Oosten wordt consument meer prijsbewust

Consumenten in het Midden-Oosten tonen zich in toenemende mate kostenbewust. Tegelijkertijd kan een daling van de klantentrouw worden opgetekend. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent McKinsey bij consumenten in Egypte, Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Pakistan. Daarbij wordt opgemerkt dat in de regio een duidelijke verschuiving in het bestedingsgedrag kan worden vastgesteld. Vastgesteld werd dat meer dan 55 procent van de consumenten in de regio hun bestedingsbudget hebben verlaagd en een groter gedeelte van hun inkomsten willen proberen te sparen.

Lees Verder

16:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: klantentrouw |  Facebook |

China groeiende markt voor Australische wijnexport

Australië heeft het voorbije jaar voor 2,65 miljard Australische dollar – ongeveer 2 miljard Amerikaanse dollar – wijn geëxporteerd. Dat betekende een stijging met 16 procent tegenover het jaar voordien. Daarmee heeft de Australische wijnuitvoer het hoogste niveau in een decennium laten optekenen. Dat blijkt uit een rapport van sectororganisatie Wine Australia. In volumes groeide de export met 10 procent tot 844 miljoen liter.  In het verleden waren de Verenigde Staten steeds de belangrijkste buitenlandse afzetmarkt voor de Australische wijnen, maar aan die traditie werd twee jaar geleden een einde gemaakt. Toen wierp het Chinese vasteland zich immers als de belangrijkste exportmarkt voor de Australische wijnproducenten op.

Lees Verder

15:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wijn |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Bij de Nederlandse elektronicagroep Philips ambieert topman Frans van Houten een derde termijn. Dat heeft van Houten tegenover Nederlandse media bevestigd. Zijn huidige ambtstermijn loopt volgend jaar af. Hij zegt echter nog een termijn van vier jaar verder te willen blijven werken – Het streamingbedrijf Netflix heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 3,7 miljard dollar. Dat betekende een stijging met ruim 40 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep van 178 miljoen dollar op naar 290 miljoen dollar – De Amerikaanse investeerder Advent International neemt Zentiva, de divisie generieke geneesmiddelen van de Franse farmagroep Sanofi, over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 2 miljard euro. Sanofi wil zich toespitsen op biotechnologie en nieuwe geneesmiddelen.

Amerikaanse bedrijven mogen de volgende zeven jaar geen onderdelen meer verkopen aan de Chinese smartphonemaker ZTE Technology. Dat heeft het ministerie van handel van de Verenigde Staten beslist. Ook in Groot-Brittannië zijn bedrijven voor de Chinese groep gewaarschuwd – De Zwitserse uitzendgroep Adecco neemt het Amerikaanse opleidingsbedrijf General Assembly, gespecialiseerd in digitale vaardigheden, over. De overname kent aan General Assembly een waarde toe van 335 miljoen euro en versterkt de positie van Adecco in herscholing –  Het ecommerce-bedrijf Amazon komt terug op zijn beslissing om zich ook met de verkoop van geneesmiddelen aan ziekenhuizen in te laten. Dat hebben Amerikaanse media gemeld. Slechts weinig Amerikaanse ziekenhuizen zouden bereid zijn hun aankoopbeleid te veranderen.

De Chinese smartphonemaker Xiaomi wil volgende maand een introductie op de beurs realiseren. Het bedrijf zou daarbij kiezen voor een notering aan de beurs van Hongkong. Vermoed wordt dat door de operatie Xiaomi een waarde tussen 65 miljard dollar en 100 miljard dollar zou krijgen – De Bank of America (BofA) heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 23,1 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 4 procent tegenover het jaar voordien. De nettowinst liep met 30 procent op tot 6,9 miljard dollar, waarmee een nieuw record is gevestigd – Het Franse telecombedrijf Bouygues werkt aan een overname van de Franse tak van de telecomgroep Altice. Bouygues zou daarbij aansturen op een gezamenlijk bod met investeringsmaatschappij CVC Capital Partners. De gesprekken zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden.

Deutsche Bank heeft het voorbije jaar in België een omzet gerealiseerd van 177 miljoen euro. Dat betekende een daling met bijna 8 procent tegenover het jaar voordien. De winst, die het jaar voordien nog 16 miljoen euro bedroeg, werd volledig uitgeveegd – De Duitse vrachtwagenbouwer Volkswagen Truck & Bus overweegt om zijn Amerikaanse sectorgenoot Navistar International over te nemen. De Duitse groep bezit sinds twee jaar een belang van 17 procent in Navistar. De overname moet de concurrentiepositie van Volkswagen versterken – Luchthavenretailer Dubai Duty Free heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 520 miljoen dollar gerealiseerd. Dat betekende een stijging met 11 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Daarmee heeft de groep een nieuw omzetrecord geboekt.

De Franse mediagroep Vivendi neemt het Nederlandse ticketbedrijf Paylogic over. Daarover hebben beide partijen een akkoord bereikt. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. Paylogic wordt onderdeel van de divisie See Ticket van Vivendi – De Amerikaanse transportgroep JD Hunt heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,95 miljard dollar, tegenover 1,63 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 102,7 miljoen dollar naar 118,1 miljoen dollar. De Iers-Amerikaanse farmagroep Shire verkoopt zijn divisie oncologie aan zijn Franse sectorgenoot Servier. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 2,4 miljard dollar. De divisie, die onder meer de middelen Oncaspar en Onivyde omvat, boekte vorig jaar 262 miljoen dollar omzet.

15:39 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-04-18

Verenigde Emiraten en Oman sterkste groeiers in Golfregio

De landen van de Gulf Cooperation Council (GCC) zullen dit jaar een sterkere economische prestatie laten optekenen. Dat blijkt uit een rapport van consulent Coface, waarin voor de Arabische regio voor dit jaar een economische groei met 2,3 procent in het vooruitzicht wordt gesteld, tegenover een stijging met 0,6 procent vorig jaar. De versnelde groei kan volgens Coface worden toegeschreven aan de wereldwijd verbeterende omstandigheden en de hogere olieprijzen. Wel wordt opgemerkt dat een sterkere economische groei wordt afgeremd door volatiele energieprijzen en geopolitieke onzekerheden.

Lees Verder

22:22 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: emiraten |  Facebook |

New York ervaart negatieve impact van buitenlandse vastgoedbezitters

In New York City beleven de winkeliers een bijzonder moeilijke periode. Dat blijkt onder meer uit een rapport van het Siena College Research Institute. De onderzoekers maken daarbij gewag van een reële retail-apocalyps. Inmiddels is volgens de respondenten zo problematisch geworden dat het vertrouwen van de consumenten in de economische toekomst van de stad teruggevallen is tot het laagste niveau sinds december drie jaar geleden. Opgemerkt wordt dat overal de signalen van een toenemende malaise kunnen worden opgetekend, waarbij aangevoerd wordt dat dichtgespijkerde winkels grote delen van wijken tot echte spooksteden omvormen.

Lees Verder

21:21 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new york |  Facebook |

Griekse economie traagste groeier van de hele eurozone

Geen enkel land van de eurozone heeft het voorbije jaar een tragere groei gekend dan Griekenland. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Centrale Bank. Daarbij wordt opgemerkt dat het Griekse bruto binnenlandse product het voorbije jaar met 1,4 procent is toegenomen, tegenover een gemiddelde stijging met 2,3 procent voor de volledige eurozone. Aan het andere einde van het spectrum staat Ierland, die zijn economie het voorbije jaar met 5 procent zag groeien. De cijfers tonen volgens de Europese Centrale Bank aan dat de economische crisis, ondanks het einde van het internationale hulpprogramma, nog altijd zwaar op Griekenland blijft wegen.

Lees Verder

20:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: griekenland |  Facebook |

Franse luchtvaartindustrie heeft nieuw recordjaar achter de rug

De Franse luchtvaartindustrie heeft het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 64 miljard euro. Dat betekende een stijging met 6 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de Groupement des Industries Françaises Aéronautiques et Spatiales (Gifas), waarin gewag wordt gemaakt van een nieuw recordjaar. Er wordt daarbij opgemerkt dat de sector het voorbije jaar tevens voor 44 miljard euro heeft geëxporteerd. Ook dat vertegenwoordigde een stijging met 6 procent tegenover het jaar voordien. Verwacht wordt dat de trend zich ook dit jaar verder zal doorzetten.

Lees Verder

20:21 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: luchtvaart |  Facebook |