15-04-18

Russische hotels tijdens World Cup 1.000 procent duurder

Een groot aantal Russische hotels hebben in de aanloop naar de organisatie van de World Cup hun kamerprijzen sterk verhoogd. Dat is de conclusie van een rapport van de Rospotrebnadzor, het Russische federale bureau voor de bescherming van de consumentenrechten, die meer dan twaalfduizend hotels heeft gecontroleerd. Daarbij werden volgens de organisatie ongeveer vijftienhonderd administratieve overtredingen vastgesteld. Volgens Rospotrebnadzor moest worden vastgesteld dat 561 uitbaters met overdreven prijzen bleken te werken. In totaal werden voor 6 miljoen roebel of 96.000 Amerikaanse dollar boetes uitgedeeld. Er werden ook 187 waarschuwingen uitgedeeld.

Lees Verder

20:16 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rusland |  Facebook |

Amerikaanse bedrijven mogen helpen aan bouw Taiwanese duikboten

Amerikaanse producten van militaire uitrusting mogen Taiwan ondersteunen bij de bouw van eigen duikboten. Daarvoor heeft de regering van de Verenigde Staten recent toelating gegeven. Dat hebben woordvoerders van het ministerie van defensie van Taiwan bekendgemaakt. De beslissing betekent volgens de woordvoerders een belangrijke stap in de ambities van het land om zijn oorlogsvloot verder uit te bouwen, waardoor Taiwan zich beter zou moeten kunnen beschermen tegen een mogelijke dreiging van China. De Amerikaanse licenties voor de bouw van de Taiwanese duikboten werden in China dan ook op zware kritieke ontvangen. China beschouwt Taiwan als een opstandige provincie.

Lees Verder

15:11 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: duikboten |  Facebook |

Griekenland ziet groot gedeelte luxetoerisme aan zich voorbijgaan

Griekenland is weliswaar één van de absolute toeristische trekpleisters van het mediterrane bekken – samen met Turkije op een derde plaats na Spanje en Italië – maar moet als locatie voor luxevakanties met een belangrijke achterstand afrekenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van IPK International en de Association of Greek Tourism Enterprises (Sete). Het probleem moet volgens het rapport vooral worden toegeschreven aan een gebrekkige infrastructuur, terwijl het ook moeilijk zou zijn een geschikt product aan te bieden. Daarnaast wordt echter ook gewezen aan een zwakke promotie.

Lees Verder

14:17 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: griekenland |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Isaac Larian, chief executive van de groep MGA Entertainment wil ongeveer tweehonderdtachtig winkels van de failliete speelgoedverkoper Toys R Us in de Verenigde Staten en Canada overnemen. Larian zou daarbij een bod van ongeveer 890 miljoen dollar hebben gedaan - De Nederlandse optiekketen Hans Anders verkoopt zijn Franse activiteiten aan de groep Abittan, die onder meer eigenaar is van de optiekformule Acuitis. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. De formule van Hans Anders is voor Frankrijk minder geschikt - Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 60 biljoen won of 46 miljard euro gerealiseerd. Dat was een stijging met 19 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 58 procent tot 15,6 biljoen won.

Het Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (Ocha) van de Verenigde Naties heeft een bedrag van 530 miljoen dollar gereserveerd voor hulp aan Congo. In totaal heeft Congo volgens het Ocha dit jaar 1,8 miljard euro humanitaire hulp nodig - De voorgenomen reorganisatie bij Volkswagen moet sneller tot uitvoering worden gebracht. Dat heeft Herbert Diess, de nieuwe topman van de Duitse autogroep, gezegd. De truckdivisie krijgt volgens Diess mogelijk een beursnotering, maar blijft zeker onder de controle van de groep - De chief executive van een grote beursgenoteerde Belgische onderneming ontving vorig jaar een gemiddeld inkomen van 2,15 miljoen euro. Dat is een stijging met 13 procent tegenover het jaar voordien. Dat heeft De Tijd berekend. Carlos Brito van AB Inbev ontving het hoogste loon.

Het Franse toeristische concern Groupe Pierre & Vacances-Center Parcs heeft tijdens de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 654,8 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 6,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. - Een gemiddeld gezin bezat vorig jaar in België een vermogen van 517.200 euro. Dat betekende een stijging met 2 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank van België. De toename bleef echter lager dan de inflatie, die 2,1 procent bedroeg. - Het Britse softwareconcern Sage heeft tijdens de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een omzetgroei met 6,4 procent gerealiseerd, tegenover een stijging met 11,1 procent dezelfde periode vorig jaar. Vooral in Noord-Europa, het Midden-Oosten en Afrika was er een vertraging.

De Franse vastgoedinvesteerder Klépierre heeft de plannen voor een overname van zijn Britse sectorgenoot Hammerson opgeborgen. Dat heeft de Franse groep gemeld. Hammerson had twee biedingen van Klépierre, dat een bedrag tot 5 miljard pond had geboden, afgewezen - Supermarktketen Carrefour is bereid om zijn filialen in Genk en Angleur open te houden. In ruil wordt een grotere flexibiliteit gevraagd. Bij de herstructurering die Carrefour eind januari had aangekondigd, was nog de sluiting van beide winkels gemeld - Het Afrikaanse ecommerce-platform Jumia heeft het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 507 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 41,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies liep echter op van 91,3 miljoen euro naar 120 miljoen euro.

Google wordt mogelijk de nieuwe eigenaar van een divisie die zich bij Nokia heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling van draadloze verbindingen aan boord van vliegtuigen. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. De onderhandelingen zouden in een vergevorderd stadium zijn - Rusland zal mogelijk de leveringen titanium aan de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing stopzetten. De maatregel zou onderdeel kunnen vormen van de reactie van Rusland op de sancties die het land eerder van de Verenigde Staten kreeg opgelegd - De Britse keten WH Smith heeft tijdens de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 643 miljoen pond. Dat betekende een status-quo tegenover dezelfde periode vorig boekjaar. De nettowinst viel met 1,2 procent terug tot 82 miljoen pond.

10:44 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-04-18

Britse jongeren voelen zich niet meer gelukkig

In Groot-Brittannië moeten bij de jongere generaties een hoog niveau van stress en angstigheid worden opgetekend. Het geluksgevoel van de Britse jongeren tussen zestien en vijfentwintig jaar is tot het laagste niveau in tien jaar teruggevallen. Dat is de conclusie van een rapport van de Prince’s Trust bij nagenoeg tweeëntwintighonderd Britse jongeren. Vastgesteld werd dat 61 procent van de respondenten zich geregeld gestresseerd voelt, terwijl 27 procent moet toegeven herhaaldelijk een gevoel van hopeloosheid te ervaren, terwijl 47 procent erkent met een mentaal gezondheidsprobleem te worstelen.

Lees Verder

 

20:09 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Negatieve ontvangst weegt op levensverwachting migranten

Een populatie die migranten die door hun omgeving met vooroordelen worden bejegend, kunnen een risico op een hogere mortaliteit lopen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California. Opgemerkt wordt dat de negatieve signalen vanuit de omgeving tijdens de adolescentie een negatieve impact kunnen hebben op de mentale gezondheid en op het gezondheidsgedrag, waardoor met een hoger risico op een vroegtijdig overlijden rekening moet worden gehouden. Hechte gemeenschappen van immigranten blijken echter in een aantal gevallen bescherming te kunnen bieden.

Lees Verder

 

19:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Online video snel van betere kwaliteit dan televisie

Een meerderheid van de online videoservice-providers is ervan overtuigd dat de kwaliteit van hun technologie snel de traditionele televisie zal evenaren. Dat is de conclusie van een rapport van Akamai op basis van interviews met meer dan driehonderd managers bij bedrijven in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. De onderzoekers stelden vast dat 94 procent van de ondervraagden ervan overtuigd zijn dat de kwaliteit van de online diensten op een bepaald ogenblik het aanbod van traditionele televisie zal evenaren of overtreffen. Volgens 70 procent zal dat punt ten laatste binnen een jaar zijn gerealiseerd.

Lees Verder

 

18:08 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |