17-05-17

Woonplaats kan belangrijke impact hebben op drinkgedrag

De woonplaats kan een belangrijke impact hebben op de consumptie van alcoholische dranken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Washington. Een omgeving met een hoger niveau van armoede en desorganisatie kan daarbij volgens de onderzoekers een grotere rol hebben dan de aanwezigheid van pubs en winkels waar alcoholische dranken kunnen worden gekocht. De vaststellingen bewijzen volgens de onderzoekers dat een verbetering van de levenskwaliteit in achtergebleven buurten een bredere waaier voordelen kunnen bieden.

Lees Verder

10:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Nederlandse winkelketen Blokker sluit volgend jaar honderd filialen. Zusterketen Marskramer zal een even groot aantal winkels stopzetten. Dat heeft het moederbedrijf Blokker Holding bekend gemaakt. Zowel in Nederland als België zullen winkels verdwijnen. Door de ingreep zullen ongeveer negentienhonderd banen verdwijnen. Daarnaast werd beslist om de ketens Intertoys, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker te verkopen. De Nederlandse groep wil zich in de toekomst naar eigen zeggen op één winkelformule concentreren. Casper Meijer, topman van de Blokker Holding, erkende dat de ingreep een grote impact heeft op de medewerkers, maar noemde de operatie noodzakelijk.

De Amerikaanse autobouwer Ford heeft plannen om wereldwijd duizenden banen te schrappen. Daarmee wil de constructeur zijn rentabiliteit opvoeren. Dat hebben een aantal bronnen tegen de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal gezegd. Mogelijk zou Ford plannen hebben om tot 10 procent van de werknemers te laten afvloeien. Daardoor zouden ongeveer twintigduizend banen kunnen worden bedreigd. Mark Fields, chief executive van Ford, staat onder toenemende druk van de aandeelhouders. Sinds hij drie jaar geleden de leiding over de autobouwer kreeg, heeft het aandeel van Ford immers 36 procent van zijn waarde verloren. Ford zegt geen besparingsmaatregelen te hebben aangekondigd.

De Nederlandse kledingketen Costes opent een winkel aan de Meir in Antwerpen. Daarmee krijgt Costes, een zusterbedrijf van de keten The Sting, een eerste Belgische vestiging. In België is Costes nog relatief onbekend, maar in Nederland heeft de groep snel aan populariteit gewonnen. Op vier jaar tijd werden bijna dertig winkels geopend. De winkel in Antwerpen wordt met drie verdiepingen ook het grootste filiaal van de groep. In totaal wil Costes in België een netwerk van een dertigtal winkels uitbouwen. Daarbij zullen drieëntwintig filialen gereserveerd zijn voor damesmode, terwijl vier andere vestigingen voor mannenkleding zullen worden voorbehouden. Drie winkels krijgen een gemengde collectie.

Het Amerikaanse bedrijf Staples, leverancier van kantoorartikelen, heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een verlies geleden van 815 miljoen dollar, tegenover een winst van 41 miljoen dollar de eerste drie maanden vorig jaar. De omzet daalde met bijna 5 procent tot 4,1 miljard dollar. Het bedrijf wijst voor de negatieve ontwikkelingen op een dalende verkoop, afschrijvingen op verkochte activa en kosten voor de sluiting van winkels. Staples heeft beslist zich volledig op de Noord-Amerikaanse markt te concentreren, waardoor bezittingen in de rest van de wereld worden verkocht. Ook worden een aantal onrendabele winkels gesloten. Dit jaar zouden in Noord-Amerika zeventig filialen worden geschrapt.

Bij het hof van beroep in Parijs hebben een achthonderdtal spoorarbeiders van Marokkaanse afkomst een schadeclaim van 628 miljoen euro ingediend tegen de Société Nationale des Chemins de Fer (SNCF). De betrokken arbeiders werden in de jaren zeventig door het Franse spoorbedrijf gerekruteerd en zijn inmiddels met pensioen. De betrokkenen kregen een contract van onbepaalde duur, maar hadden geen recht op het vaste statuut dat de rest van het spoorwegpersoneel genoot. Het spoorbedrijf was twee jaar geleden al door een Franse rechter veroordeeld, maar ging in beroep tegen de uitspraak. Er wordt op gewezen dat de werknemers ongeschoold waren en dus weinig doorgroeikansen hadden.

De Nederlandse parkinguitbater Q-Park wordt overgenomen door de Amerikaanse investeerder Kohlberg Kravis Roberts (KKR). Dat heeft het persbureau Reuters gemeld. Met de transactie zou een bedrag van ongeveer 2 miljard euro zijn gemoeid. De Amerikaanse investeerder haalde het tijdens een laatste biedingsronde van drie andere geïnteresseerde partijen. Onder meer de Australische groep Macquarie had belangstelling getoond voor de parkinguitbater. Ook werd gewag gemaakt van een aantal Chinese partijen. Q-Park, dat tot nu toe grotendeels in handen was van Nederlandse institutionele beleggers, exploiteert een grote portfolio parkeergelegenheden in tien Europese landen.

De Indiase staalfabrikant Tata Steel heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een verlies van 11,68 miljard roepie of 165 miljoen euro geleden, tegenover een negatief resultaat van 30,42 miljard roepie dezelfde periode vorig jaar. Het negatieve resultaat moet volgens het concern vooral worden toegeschreven aan kosten voor de stopzetting van een Brits pensioenprogramma. De kwartaalomzet van de Indiase groep steeg van 270,71 miljard roepie naar 353,05 miljard roepie. In totaal verkocht Tata Steel tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 6,83 miljoen ton staal, tegenover een volume van 6,32 miljoen ton tijdens dezelfde periode vorig jaar.

De Belgische uitgever Mediahuis neemt een belang in het Nederlandse bedrijf Wayne Parker Kent. De instap van Mediahuis vormt een onderdeel van een kapitaalverhoging die Wayne Parker Kent heeft doorgevoerd. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Wel wordt gewag gemaakt van bijzonder complementaire activiteiten. De kapitaalverhoging moet het Nederlandse bedrijf helpen een positie op de internationale markt uit te bouwen. Wayne Parker Kent werd zeven jaar geleden opgericht en heeft inmiddels een portefeuille met vijftien online magazines - waaronder Culy.nl en Famme.nl - uitgebouwd. Daarmee zouden maandelijks ongeveer acht miljoen gebruikers worden bereikt.

De Nederlandse maritieme groep Boskalis heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzetdaling moeten registreren. De oorzaak moet worden toegeschreven aan de moeilijke omstandigheden om de offshore-energiemarkt. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Financiële details werden echter niet meegedeeld. Boskalis had eerder al gewag gemaakt van een moeilijk jaar, waarbij gewaarschuwd werd voor aanhoudend lagere werkvolumes en een een sterkere druk op de bezetting en marges. Deze prognoses werden volgens Boskalis tijdens het eerste kwartaal bevestigd. Dankzij enkele grote baggeropdrachten kon de Nederlandse groep wel gewag maken van een toename van de orderportefeuille.

De haven van Zeebrugge heeft een eerste containerschip van de alliantie Ocean Alliance ontvangen. Daarmee krijgt Zeebrugge opnieuw toegang tot een diepzee-containerdienst die in verbinding staat met Azië. De voorbije jaren kenden de containertrafieken in Zeebrugge een belangrijke inkrimping, te wijten aan de alliantievorming bij de diepzee-containerdiensten, waarin de Belgische zeehaven niet meer was opgenomen. Er wordt echter gewag gemaakt van een mogelijke ommekeer. In maart ontving Zeebrugge immers ook al een eerste schip van de containerdienst Seatrade Blue. Achter Ocean Alliance gaan Cosco, Evergreen, Orient Overseas Container Line (Oocl) en CMA CGM Group schuil.

De Amerikaanse winkelketen Home Depot heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 23,9 miljard dollar. Dat betekende een stijging met bijna 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 11,7 procent naar 2,01 miljard dollar. Craig Menear, chief executive van Home Depot, wees erop tevreden te zijn met de resultaten, die volgens hem een brede groei in alle verkoopkanalen en regio’s weerspiegelen. Ook voor het tweede kwartaal kunnen volgens Menear positieve resultaten worden vooropgesteld. De aantrekkende woningmarkt zet eigenaars er immers toe aan hun huis op te knappen.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple is niet langer innovatief en wordt overal door de concurrentie ingehaald. Dat heeft Walter Isaacson, de biograaf van wijlen Steve Jobs, gezegd. Isaacson benadrukt dat Apple onder Steve Jobs het meest innovatieve bedrijf van de wereld was, maar zegt dat de onderneming die status al lang niet meer heeft. Onder meer op het gebied van virtuele assistenten komt de innovatie volgens Isaacson immers vooral van Google en Amazon. Volgens de biograaf van Jobs blinkt Apple op dit ogenblik vooral uit door uitvoering. Isaacson benadrukt dat Tim Cook, chief executive van Apple en opvolger van Steve Jobs, het bedrijf moet wakker schudden.

Luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft aangekondigd 450 piloten te zullen aanwerven. De vacatures worden opengesteld voor beginnende piloten, maar ook voor bemanningen die de overstap vanuit andere maatschappijen willen maken. Ook een jaar geleden rekruteerde EasyJet al 426 piloten. Het bedrijf wil bij de aanwervingen ook de nadruk leggen op het aantrekken van vrouwelijke piloten. Tegen het einde van dit decennium moeten vrouwen minstens 20 procent van de piloten in opleiding vormen. Wereldwijd vertegenwoordigen vrouwen ongeveer 3 procent van het wereldwijde pilotenbestand. Bij EasyJet werken op dit ogenblik ongeveer drieduizend piloten.

Voetbalclub OH Leuven wordt definitief overgenomen door de groep King Power uit Thailand. Het overnamebestel van King Power, dat wordt gecontroleerd door de Thaise zakenman Vichai Srivaddhanaprabha, werd door de algemene vergadering van de Belgische voetbalclub unaniem goedgekeurd. King Power is ook eigenaar van de Engelse club Leicester City. De Belgische club merkt op dat King Power uiteindelijk de enige partij was die een duidelijk en coherent voorstel heeft overgemaakt. Opgemerkt wordt dat het project van King Power de meeste garanties - zowel financieel als sportief - biedt voor de toekomst van de club. Ook de lokale verankering zou worden gegarandeerd.

De Britse telecomgroep Vodafone heeft tijdens het voorbije boekjaar, dat eind maart werd afgesloten, een omzet gerealiseerd van 47,6 miljard euro. Dat betekende een daling met 4,4 procent tegenover het jaar voordien. De operationele winst liep van 1,3 miljard euro op naar 3,7 miljard euro. Uiteindelijk boekte het bedrijf echter een nettoverlies van 6,3 miljard euro, tegenover een negatief resultaat van 5,4 miljard euro het jaar voordien. Het verlies wordt toegeschreven aan een zware afboeking op de Indiase activiteiten van de telecomgroep. Daarentegen wijst Vittorio Colao, chief executive van Vodafone, op sterke prestaties op de Europese breedbandmarkt.

Meer Nieuws

09:20 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-05-17

Er dreigt een vergeten generatie van oudere werknemers

Oudere werknemers lopen een groter risico om op de werkvloer gemarginaliseerd te worden. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Peldon Rose bij een groep werknemers van Britse ondernemingen. Vastgesteld werd dat minder dan 25 procent van de vijfenvijftigplussers zich door zijn onderneming gewaardeerd voelt, terwijl 80 procent benadrukt door de werkvloer gestresseerd te raken. De onderzoekers waarschuwen dat het bedrijfsleven het risico loopt een vergeten generatie van oudere werknemers, die ondanks hun kennis en ervaring weinig appreciatie geniet, te creëren.

Lees Verder

 

16:32 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zware gebruiker digitale media meer geïnteresseerd in gerichte reclame

Zware gebruikers van digitale media tonen een grotere interesse in reclame die op hun persoonlijke interesses inhaakt dan het gemiddelde online publiek. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Kantar Media bij meer dan vijfduizend internet-gebruikers in Brazilië, China, Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Uit het onderzoek bleek dat slechts 40 procent van de ondervraagden zich een voorstander van een groter volume gerichte reclame toont, maar bij zware gebruikers van digitale media loopt dat op tot 56 procent. Verder bleek dat 70 procent een grotere controle wenst op de reclame die wordt getoond.

Lees Verder

15:26 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrouwen voelen zich vaak te vroeg tot carrièrekeuze gedwongen

Vrouwen vinden vaak dat ze te vroeg een carrièrekeuze hebben gemaakt. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent YouGov en de Oxford Open Learning Trust bij tweeduizend vrouwen jaar in Groot-Brittannië. Uit het onderzoek bleek ook nog dat meer dan 33 procent van de ondervraagden van mening was dat hun opleiding en training hen niet voor hun huidige functie hebben voorbereid. Ook gaf 18 procent aan de middelbare school zonder enig carrière-advies te hebben verlaten. Bovendien zegt 71 procent in een andere functie terecht te zijn gekomen dan ze bij het verlaten van de school in gedachten hadden gehad.

Lees Verder

14:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrouwelijke millennials voelen minder financiële zekerheid

Bij de millennials voelen vrouwen zich financieel veel minder zeker dan hun mannelijke generatiegenoten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Pensions and Lifetime Savings Association (PLSA) bij meer dan duizend consumenten tussen achttien en vijfendertig jaar in Groot-Brittannië. De resultaten zijn volgens de onderzoekers vooral opmerkelijk omdat deze leeftijdsgroep op de kleinste loonkloof - 5 procent - kan terugvallen en daarom ook het grootste financiële zelfvertrouwen zou moeten hebben ontwikkeld. Verder werd vastgesteld dat vrouwen ook minder optimistisch zijn over hun verdere carrière-ontwikkeling.

Lees Verder

 

13:00 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zoekresultaten retailers leveren niet de informatie die consument wenst

Slechts weinig retailers reageren optimaal op het zoekgedrag van de consument. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent SearchDex bij een groep consumenten in de Verenigde Staten. De onderzoekers stelden vast dat 58 procent van de consumenten zoekmachines gebruiken om gegevens over winkelen te verzamelen, maar er wordt aan toegevoegd dat vele klanten niet informatie krijgen die ze wensen of nodig hebben. Onder meer werd vastgesteld dat 21 procent van de ondervraagden zijn beklag maakte over verouderde en achterhaalde zoekresultaten. Tevens bleek dat 39 procent gefrustreerd raakt door doelgerichte reclames.

Lees Verder

12:06 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |