09-03-18

Generation X versterkt interesse in duurdere wijncategorieën

De jongste generatie wijnconsumenten verlaat zijn comfortzone en toont interesse in een brede waaier van producten. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Wine Access op basis van een enquête bij achttienhonderd wijnconsumenten in de Verenigde Staten. Opgemerkt wordt dat de millennials, dankzij een gevoel voor avontuur en een drang om nieuwe ervaringen op te doen, een belangrijke klantengroep voor de wijnverkoop worden. maar anderzijds wordt opgemerkt dat Generation X in de nabije toekomst de hogere segmenten van de Amerikaanse wijnmarkt zullen blijven domineren.

"Consumenten uit Generation X beschikken niet alleen over de grootste budgetten voor de aankoop van wijn, maar zijn ook het meest geneigd om geregeld producten uit de hogere prijscategorieën te kopen," aldus de onderzoekers. "Bovendien tonen ze vaak een sterke interesse in wijnclubs." Uit het onderzoek blijkt dat Generation X gemiddeld 5.717 dollar per jaar in wijn investeert, tegenover 4.900 dollar per jaar bij de babyboomers en 4.163 dollar bij de millennials. Anderzijds wordt opgemerkt dat 65 procent van de millennials interesse toont in zeldzame en ongewone wijnen en jaargangen, terwijl 75 procent aangeeft meer in wijnen te willen investeren.

In eerste instantie zal Generation X volgens de onderzoekers de opvolger worden van de babyboomers als de dominante klantengroep in de hogere wijncategorieën. “Deze groep is het meest geneigd om meer dan één keer per maand een bedrag van 70 dollar te betalen voor een fles wijn,” aldus Wine Access. “Generation X toont tevens de grootste interesse in wijnclubs en koestert bovendien vaak ambities om een eigen wijnkelder aan te leggen. Deze populatie neemt meer tijd om de nuances en trends in de wijnproductie te doorgronden, zodat ze ook de meerwaarde van een hogere besteding kent. Bovendien kan Generation X terugvallen op een groter beschikbaar budget dan de millennials."

Lees Verder

10:09 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ook Japanse manga is vooral een online medium geworden

Het voorbije jaar zijn in Japan voor 337,7 miljard yen of 3,14 miljard dollar manga’s verkocht. Dat betekent een daling met 0,9 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een studie van het Japanse Research Institute for Publications. Opmerkelijk is echter vooral dat bij de verkoop van digitale manga’s een omzet van 171,1 miljard yen of ruim 1,59 miljard dollar kon worden gemeld. Tegelijkertijd moesten bij de gedrukte versies dalingen met 14,4 procent tot 166,6 miljard yen of nagenoeg 1,55 miljard dollar worden genoteerd. De cijfers tonen volgens de onderzoekers een duidelijke verschuiving in de gewoontes en voorkeuren van het publiek.

“De lichte daling die het voorbije jaar werd opgetekend in de totale verkoop, moet ongetwijfeld worden toegeschreven aan de verspreiding van illegale online manga’s,” stippen de onderzoekers aan. “Maar ook bij de lage verkoop wordt de impact van de digitale platformen steeds duidelijker. Vorig jaar werden online manga’s voor de allereerste keer in de geschiedenis populairder dan hun gedrukte varianten. Het feit dat het manga-publiek steeds meer naar online content wordt getrokken, is volgens All Japan Magazine onder meer te wijten aan discount-campagnes voor digitale versies van vroegere blockbusters. In de fysieke verkoop zijn diezelfde werken veel moeilijker te vinden.

De dalende interesse in gedrukte manga’s moet volgens de onderzoekers gedeeltelijk worden toegeschreven aan het feit dat een aantal populaire series zijn geëindigd. “Dat verlies kon wegens een gebrek aan nieuwe blockbusters echter niet worden gecompenseerd,” wordt er opgemerkt. De onderzoekers merken anderzijds op nog nooit eerder een dergelijke daling in de verkoop van gedrukte manga’s te hebben moeten registreren. Op de digitale markt vormen de shonen - verhalen die vooral op een jongenspubliek zijn gericht - volgens het Research Institute for Publications het meest populaire genre van de manga-literatuur.

Japan heeft zich lange tijd met succes kunnen verzetten tegen de teloorgang van de gedrukte media. De voorbije jaren diende echter een versnelde groei van de digitale sector worden opgetekend.

Lees Verder

09:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: manga |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Amerikaanse speelgoedverkoper Toys R Us ondervindt grote moeilijkheden om een oplossing te vinden voor zijn activiteiten in de Verenigde Staten. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg bevestigd. De hoop op een overeenkomst met een schuldeisers of een koper zou gevoelig zijn afgenomen. Volgens de bronnen dreigen de activiteiten dan ook mogelijk te zullen verdwijnen. In januari kondigde Toys R Us aan in de Verenigde Staten ongeveer honderdtachtig winkels te sluiten. Die operatie vormde een onderdeel van een reddingsplan dat het bedrijf zou moeten helpen een faillissement te vermijden. Het bedrijf raakte door hoge schulden en dalende verkopen in de problemen.

Het Amerikaanse bedrijf Rent-A-Center, verhuurder van meubels en elektronica, wil op zijn hoofdkantoor in Plano in Texas het personeelsbestand met 25 procent afbouwen. Daardoor zouden ongeveer tweehonderdvijftig arbeidsplaatsen kunnen worden geschrapt. De operatie zou de onderneming moeten helpen een jaarlijkse kostenbesparing tussen 65 miljoen dollar en 85 miljoen dollar te realiseren, zoals in een strategisch plan is voorzien. Het bedrijf stuurde vorige maand ook al zijn chief operating officer weg. Daardoor kwam de onderneming onder rechtstreekse controle van chief executive Mitch Fadel, die in januari was aangesteld. De onderneming bekijkt ook een mogelijke verkoop.

De Duitse autobouwer BMW heeft tijdens het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 98,7 miljard euro. Dat betekende een stijging met 4,8 procent tegenover het jaar voordien. Daarmee boekte de constructeur de sterkste verkoop uit zijn geschiedenis. In volumes werd een recordverkoop van 2,46 miljoen voertuigen gemeld. Tegenover het jaar voordien was er sprake van een toename met 4,1 procent. Bij de elektrische wagens was er een stijging met bijna 66 procent tot 103.080 eenheden. De nettowinst steeg met 26 procent tot 8,7 miljard euro. Dat resultaat was gedeeltelijk te danken aan een eenmalige fiscale bate van 977 miljoen euro in de Verenigde Staten.

De Japanse groep Ricoh, producent van onder meer kantoorelektronica, wil de volgende maanden vierduizend banen schrappen. Dat hebben een aantal bronnen tegen de Japanse zakenkrant Nikkei gezegd. Een groot deel van de banen verdwijnt via de verkoop van de logistieke tak in Japan. In totaal zou Ricoh in zijn thuisland drieduizend banen schrappen. De rest van de ontslagen zou gebeuren in Europa, waarbij vooral zou worden gekeken naar de inkrimping van het aantal managementposities. Door de operatie zou het wereldwijde personeelsbestand van de Japanse onderneming met ongeveer 4 procent worden afgeslankt. Een aantal overnames zouden anderzijds de activiteiten moeten diversifiëren.

Het Spaanse telecomconcern Telefónica overweegt zich terug te trekken uit Duitsland en zijn belang in zijn Duitse dochter Telefónica Deutschland te verkopen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het Duitse zakenblad WirtschaftsWoche gezegd. Telefónica bezit ruim 69 procent van Telefónica Deutschland. De Nederlandse KPN Groep heeft een belang van 8,6 procent in handen. De rest van de aandelen is verdeeld over andere aandeelhouders. Een aantal zakenbanken zouden zijn ingehuurd om de mogelijke opties te bekijken, maar er zouden nog geen directe contacten zijn gelegd met potentiële kopers. Telefónica Deutschland boekte vorig jaar een omzet van 7,3 miljard euro.

Het Chinese ecommerce-concern Alibaba heeft in Singapore een onderzoekscentrum geopend in samenwerking met de Nanyang Technological University (NTU). Het initiatief is het eerste onderzoekscentrum dat Alibaba buiten China opzet en is gericht op de ontwikkeling van nieuwe toepassingen rond artificiële intelligentie. Onder meer wordt gedacht aan oplossingen voor onder meer ouderenzorg en stedelijk transport. Beide partijen brengen in eerste instantie een vijftigtal onderzoekers aan. In eerste instantie krijgt het project een looptijd van vijf jaar. Het initiatief is volgens Jeff Zhang, chief technology officer van Alibaba, een onderdeel is van de Damo Academy, die vorig jaar door het bedrijf is gestart.

Het Amerikaanse mediabedrijf Tronc, uitgever van onder meer de Chicago Tribune en New York Daily News, heeft tijdens het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 1,52 miljard dollar. Dat betekende een daling met 5,1 procent tegenover het jaar voordien. De inkomsten uit reclame vielen met 11,7 procent terug, maar de inkomsten uit de oplages namen met 6,8 procent toe. De nettowinst viel van 6,5 miljoen dollar terug tot 5,5 miljoen dollar. Justin Dearborn, chief executive van Tronc, benadrukte dat de digitale activiteiten een sterke groei lieten optekenen. In die digitale optiek kadert ook de overname van BestReviews, gespecialiseerd in online productbesprekingen. De Los Angeles Times wordt verkocht.

De Amerikaanse groep Harley-Davidson, fabrikant van motorfietsen, investeert in het technologiebedrijf Alta Motors uit Brisbane (Californië), een innovator in lichte elektrische mobiliteit. Dat heeft Harley-Davidson bekendgemaakt. Verdere details over de transactie werden niet bekend. Alta Motors heeft een e-bike ontwikkeld en zou van het netwerk van Harley-Davidson gebruik kunnen maken om een internationaal publiek te bereiken. Anderzijds krijgt Harley-Davidson door de samenwerking met Alta Motors toegang tot gespecialiseerde technologie en expertise op het gebied van elektrische aandrijving. De motorfietsenfabrikant hoopt ook een jonger publiek te kunnen aanspreken.

De Duitse farmagroep Merck heeft tijdens het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 15,3 miljard euro. Dat betekende een stijging met 2 procent tegenover het jaar voordien. Gewag wordt gemaakt van sterke organische verkoop in de divisies healthcare en biologie. De nettowinst liep met 60 procent op tot 2,6 miljard euro. De winstgroei werd echter in grote mate beïnvloed door een eenmalig fiscaal voordeel van 906 miljoen euro in de Verenigde Staten. Stefan Oschmann, chief executive van Merck, zegt dat het bedrijf de doelstellingen voor het voorbije jaar heeft gehaald. Onder meer wordt gewezen op belangrijke strategische successen met de goedkeuring van twee nieuwe geneesmiddelen.

Het Amerikaanse concern eBay neemt de Japanse activiteiten van Giosis over. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld, maar het persbureau Bloomberg maakt gewag van een bedrag van ongeveer 700 miljoen dollar. Onder meer het online shopping-platform Qoo10 komt door de overname in handen van het Amerikaanse concern. Door de overname kan eBay zijn aanwezigheid op de Japanse markt gevoelig versterken. Het Amerikaanse bedrijf had eerder al geïnvesteerd in Giosis, dat in totaal zeven gelocaliseerde online marktplaatsen heeft opgezet in vijf landen. Giosis is onder meer ook in Singapore operationeel. Qoo10 heeft ongeveer twee miljoen shoppers.

Het Nederlandse bierconcern Heineken zal zijn Chinese activiteiten mogelijk van de hand doen. Dat hebben een aantal bronnen bekendgemaakt. Opgemerkt wordt dat Heineken over de verkoop van de divisie gesprekken zou voeren met China Resources Beer (CR Beer). Met de transactie zou een bedrag van meer dan 1 miljard dollar zijn gemoeid. De transactie zou een drietal Chinese brouwerijen van Heineken omvatten, samen met een aantal lokale distributie-activiteiten en dochtermerken. De transactie zou mogelijk met een aandelenruil worden doorgevoerd. CR Beer zou vooral interesse hebben voor de premiumbieren die Heineken in China op de markt brengt.

De Amerikaanse computerbouwer Dell heeft tijdens het voorbije gebroken boekjaar, dat begin februari werd afgesloten, een omzet gerealiseerd van 78,66 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 28 procent tegenover het jaar voordien. Er wordt daarbij onder meer gewezen op de goede prestaties van dochterbedrijf VMWare. Er werd echter een operationeel verlies geleden van ruim 3,33 miljard dollar, tegenover een negatief resultaat van meer dan 3,25 miljard dollar het jaar voordien. Het nettoverlies liep met 3 procent op tot bijna 3,86 miljard dollar. Er is nog geen verdere duidelijkheid over de toekomstplannen van Dell, dat naar de beurs zou kunnen terugkeren of met VMWare zou kunnen fuseren.

Het Brits-Nederlandse energieconcern Shell praat over een langjarige deal om gas te kopen uit twee grote offshore gasvelden in het oosten van de Middellandse Zee. Dat hebben bronnen tegenover het persbureau Bloomberg bevestigd. Gesprekken zouden worden gevoerd over de aankoop van voorraden uit het Leviathan-gasveld in Israël en het Aphrodite-veld in Cyprus. De contracten zouden een looptijd hebben van tien jaar. Met de overeenkomsten zou een bedrag van 25 miljard dollar zijn gemoeid. De voorraden zouden worden gebruikt om de aanvoer van een gasfabriek van Shell in Egypte te garanderen. Eigenaars van de gasvelden zijn onder meer Delek Group en Noble Energy.

De Amerikaanse supermarktketen Kroger heeft tijdens het voorbije gebroken boekjaar, dat begin februari werd afgesloten, een omzet gerealiseerd van 122,7 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 6,4 procent tegenover het jaar voordien. Wanneer naar de identieke omzet wordt gekeken, zou een groei met 0,7 procent zijn gemeld. De nettowinst viel van 2 miljard dollar naar 1,9 miljard dollar terug. Het concern maakte nog bekend voor dit jaar ongeveer 3 miljard dollar investeringen te voorzien. Kroger deelde verder ook mee tegen het einde van dit jaar in vierhonderd winkels een platform te willen starten waardoor klanten hun aankopen rechtstreeks kunnen scannen en niet bij een kassa hoeven af te rekenen.

Het Duitse fintechbedrijf SolarisBank heeft bij investeerders een kapitaal van 56,6 miljoen euro opgehaald. SolarisBank werd twee jaar geleden opgericht en wil ondersteuning bieden aan startups die financiële diensten willen aanbieden. Het geld werd opgehaald bij een consortium van Arvato, SBI Group, Visa, ABN Amro en Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA). Opgemerkt wordt dat slechts één keer in de geschiedenis van de Duitse financiële startups een kapitaalronde met een grotere opbrengst kon worden gemeld. Alleen het bedrijf Kreditech uit Hamburg kon met een kapitaalronde van 110 miljoen euro op een grotere interesse van investeerders rekenen.

08:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-03-18

Sector van privéjets breidt klantenbestand gevoelig uit

Een toename van de populatie miljonairs die zichzelf geen eigen vliegtuig kunnen veroorloven, maar toch van de private luchtvaart gebruik willen maken, zullen de sector van de privéjets een nieuwe groep klanten bezorgen. Dat blijkt uit een onderzoek van Corporate Jet Investor bij meer dan duizend luchtvaart-executives. Vastgesteld werd dat 17 procent verwacht dat er de volgende vier jaar een dramatische verhoging zal kunnen worden opgetekend van reizigers die voor de eerste keer van een privéjet gebruik zullen maken. Daarnaast verwacht 67 procent een lichte toename. Volgens 27 procent van de executive zullen reizigers over tien jaar privéjets boeken met het gebruik van cryptomunten.

Lees Verder

21:12 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ondernemingen besteden meer aandacht aan gezondheid

Steeds meer fabrikanten van consumptiegoederen reiken uit naar de maatschappij om op het gebied van gezondheid betere alternatieven aan te reiken. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Consumer Goods Forum., dat vierhonderd bedrijven uit zeventig landen vertegenwoordigt. Uit het rapport bleek dat op één jaar tijd het aantal bedrijven met een programma's voor goederen met superieure kwaliteiten op het gebied van gezondheid met 26 procent is toegenomen. Vastgesteld werd dat 85 procent van de bedrijven een partnership met community-stakeholders creëren. Bovendien werd vastgesteld dat 58 procent van de ondernemingen heeft deelgenomen aan programma's voor voedselbanken.

Lees Verder

20:11 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wereld vult zich geleidelijk met automatische grenscontroles

Over de hele wereld zijn op dit ogenblik 4.800 elektronische posten voor automatische grenscontroles en paspoortcontroles operationeel, gespreid over drieënzeventig landen, actief. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Acuity Market Intelligence. In totaal zijn op 223 locaties op zes continenten biometrische controles voorzien. In het rapport wordt opgemerkt dat de volgende golf van biometrische grenscontroles, die op dit ogenblik nog in zijn opstartfase zitten, onder meer het inchecken, de inlevering van de bagage en te toegang tot het vliegtuig op een vlotte en automatische manier zullen kunnen laten gebeuren.

“Het tijdperk van het naadloze internationale reizen komt met rasse schreden dichterbij,” zegt Maxine Most, hoofdanalist bij Acuity Market Intelligence. “De wereldwijde voetafdruk van automatische grensformaliteiten op basis van biometrie kent een snelle uitbreiding. Zowel het transport over het land als over zee en door de lucht zal steeds meer op deze bijzonder succesvolle reistechnologieën kunnen terugvallen.” Op dit ogenblik zijn wereldwijd meer dan 2.500 elektronische grensposten actief op 188 locaties in 65 landen. Opgemerkt dat Azië in de introductie van deze toepassingen het verst is gevorderd. De regio heeft een aandeel van meer dan 38 procent in de wereldwijde automatische controles, gevolgd door Europa met 37 procent.

Verwacht wordt dat het netwerk het volgende halve decennium met ongeveer een gemiddelde van 10 procent per jaar zal aangroeien. “Daarnaast moet er echter rekening mee worden gehouden dat een aantal systemen een upgrade zullen krijgen of zullen worden vervangen,” aldus het rapport. “In werkelijkheid zullen de nieuwe installaties dan ook wellicht 20 procent van het wereldwijde netwerk vertegenwoordigen.” Tegelijkertijd wordt opgemerkt dat vorig jaar 2.300 automatische controlepunten voor paspoorten werden geteld. Dat was bijna een verdubbeling tegenover twee jaar voordien, toen 1.243 eenheden waren geregistreerd. Tegen het einde van dit decennium wordt nog eens een verdubbeling verwacht.”

Onder meer kan een sterke groei worden opgetekend in de Verenigde Staten en de Caraïben, terwijl ook in Canada het programma gevoelig wordt uitgebreid. Verder wordt in het rapport ook gewag gemaakt van een opkomst in Europa en het Midden-Oosten.

Lees Verder

19:02 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: transport |  Facebook |

Werkvloer heeft weinig aandacht voor neurodiversiteit

Slechts weinig bedrijven blijken ook aandacht voor neurodiversiteit in hun personeelsbeleid te introduceren. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) bij personeelsverantwoordelijken van ruim driehonderd Britse bedrijven. Daarbij moest worden vastgesteld dat slechts 10 procent van de ondervraagden te kennen geeft bij het personeelsbeleid ook met neurodiversiteit rekening te houden. Terwijl 72 procent van de personeelsverantwoordelijken te kennen geeft het fenomeen niet in zijn beleid te hebben opgenomen, terwijl 17 procent erkent niet te weten waarvoor de term neurodiversiteit staat.

“Algemeen wordt aangenomen dat ongeveer 10 procent van de totale populatie als neurodivers kan worden omschreven,” beklemtoont Jill Miller, adviseur diversiteit en inclusie bij het Chartered Institute of Personnel and Development. “Neurodiversiteit staat voor werknemers met alternatieve denkstijlen, zoals dyslexie, autisme, hyperkinesie of dyspraxia. Eerdere studies hebben al uitgewezen dat neurodiversiteit een unieke waarde aan de arbeidsmarkt kunnen toevoegen. Maar zelfs in een tijd waarin werkgevers onder druk staan om nieuwe talentpools te identificeren om lacunes in de vaardigheden op te vullen, worden, blijken neurodiverse kandidaten en hun unieke vaardigheden slechts zelden in aanmerking te worden genomen.

"In plaats van potentiële werknemers te meten aan de hand van een lange verlanglijst van capaciteiten, moeten meer gekeken worden naar de belangrijkste vaardigheden die elke functie vereist,” aldus de onderzoekers. “Kandidaten die over deze vaardigheden beschikken, moeten hun sterke karakteristieken kunnen tonen. Belangrijk is het bewustzijn van de werkgevers over neurodiversiteit te vergroten en hen te helpen om hun wervingspraktijken en werkplekken aan te passen. Bovendien moeten managers ook over neurodiversiteit worden opgeleid, waarbij men onder meeer moet beseffen dat een open kantoorlandschap voor sommige groepen bijzonder overweldigend kunnen zijn.”

“Sommige aanpassingen aan de werkplek zouden trouwens alle werknemers ten goede kunnen komen,” zeggen de onderzoekers nog. “Iedereen is gediend met een intranet dat gemakkelijker kan worden genavigeerd. Bovendien zal ook iedereen positief reageren om duidelijker communicaties met het management.”

Lees Verder

16:20 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: neurodiversiteit |  Facebook |