16-05-17

Toeristische sector toont slechts beperkt vertrouwen in TripAdvisor

De toeristische sector heeft weinig vertrouwen in TripAdvisor. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Center for Consumer Freedom op basis van een enquête bij een groep bedrijfsleiders uit de toeristische wereld. Uit het onderzoek bleek dat 80 procent van de respondenten van mening was dat het ratingsysteem van TripAdvisor gemakkelijk kan worden misbruikt. Bovendien vraagt 82 procent van de ondervraagden dat TripAdvisor bij een bespreking bewijzen zou vragen dat de auteur daadwerkelijk klant is geweest bij de uitbating die het onderwerp is van zijn evaluatie. Er wordt daarbij op gewezen dat TripAdvisor al werd verplicht om een aantal valse besprekingen te verwijderen.

Lees Verder

11:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dubbele baan van de mompreneurs kost vooral slaap

De komst van kinderen zorgt ervoor dat zakenvrouwen met een dubbele carrière worden geconfronteerd. Om die activiteiten te kunnen blijven combineren, blijkt een groot gedeelte van deze mompreneurs tijd te recupereren door slaap op te offeren. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau 99Designs bij meer dan duizend werkende moeders in de Verenigde Staten, Europa en Australië. De onderzoekers stelden daarbij vast dat de combinatie van beide functies bijna 75 procent van de ondervraagde vrouwen eigenlijk met een tweeploegenstelsel confronteert. Tevens bleek dat zoveel mogelijk wordt getracht om niet aan de tijd voor het gezin te raken.

“De mompreneurs hebben twee belangrijke focuspunten - het gezin en de carrière - op het oog,” benadrukt Pamela Webber, chief marketing officer bij 99designs. “Om tijd vrij te maken zullen vele moeders hun slaap inkorten en hun conditie-training opgeven, maar er wordt niet geraakt aan de tijd met het gezin.” Vastgesteld werd ook dat 88 procent getuigt hobby’s te hebben laten vallen om de verantwoordelijkheden voor het gezin en het bedrijf te kunnen combineren, terwijl 67 procent de fitness-activiteiten heeft opgegeven en 64 procent minder tijd vrijmaakt voor de vriendenkring. Tegelijkertijd bleek dat 44 procent van de mompremeurs erkent zich schuldig te voelen over de tijd die in de carrière wordt geïnvesteerd.

Verder bleek dat 80 procent van de ondervraagden pas met hun bedrijf van start gaan wanneer de kinderen zijn geboren, terwijl 57 procent pas vanaf hun veertigste jaar een carrière als onderneemster start. Tevens bleek dat slechts 20 procent van de mompreneurs vooraf een kapitaal ter beschikking hebben om hun onderneming te lanceren. Tevens kon worden vastgesteld dat 69 procent de flexibiliteit van het mompreneurschap als een belangrijk pluspunt beschouwt. “Deze getuigenis geeft aan dat het ondernemerschap door de grotere flexibiliteit voor werkende moeders mogelijk een betere oplossing zou kunnen zijn dan de traditionele carrière in loondienst,” voert Palema Webber nog aan.

Lees Verder

10:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mompreneurs |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Brouwer AB InBev zal tegen eind dit decennium een bedrag van 2 miljard dollar investeren in zijn Amerikaanse brouwerijen. Dit jaar is een investering van 500 miljoen dollar gepland. Dat heeft Anheuser-Busch, de Amerikaanse divisie van AB InBev, bekend gemaakt. Onder meer zal dit jaar een budget van ruim 200 miljoen dollar worden voorzien voor investeringen in de brouwerijen en distributie, terwijl voor verpakkingen en innovatie nog eens een bedrag van 180 miljoen dollar wordt gereserveerd. De investeringen moeten de groei van de Amerikaanse divisie van AB InBev verder ondersteunen. De voorbije jaren nam Anheuser-Busch daarvoor ook al een reeks ambachtelijke brouwerijen over.

De prijs van cacaobonen dreigt gevoelig op te lopen. Reden is de toenemende onrust in Ivoorkust, de belangrijkste producent van cacao ter wereld. Het land wordt geconfronteerd met muitende militairen, die een hogere soldij eisen. Een overeenkomst werd niet gevonden en gevreesd wordt dat de problemen ook de aanvoer op de wereldwijde cacaomarkt zou kunnen verstoren. Ivoorkust vertegenwoordigt ongeveer 40 procent van de wereldwijde cacaoproductie. Er konden dan al belangrijke prijsstijgingen worden genoteerd. Cacao was de voorbije jaren echter gevoelig goedkoper geworden, waardoor het land problemen kreeg met zijn begroting en militaire budgetten.

Het Duitse energieconcern RWE heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 13,3 miljard euro. Dat betekende een daling met 2,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst viel met 18 procent terug tot 689 miljoen euro. De resultaten van de Duitse groep staan al enkele tijd onder druk van de dalende prijzen op de groothandelsmarkt en verouderende krachtcentrales. Daarom heeft het concern, net zoals een hele reeks andere Europese energiegroepen, diverse centrales gesloten. Eind vorig jaar kon volgens het bedrijf echter een herstel van de marktprijs, dankzij een koude winterperiode en problemen met de Franse kerncentrales, worden opgetekend.

De Italiaanse autoriteiten hebben vier kantoren van de supermarktketen Lidl onder curatele gesteld. Er zouden volgens de Italiaanse politie aanwijzingen zijn dat managers van de keten banden zouden hebben met de maffia. Vermoed wordt dat de betrokken managers opdrachten gunden aan bedrijven die door de georganiseerde misdaad worden gecontroleerd. De geviseerde kantoren werden door de rechtbank van Milaan voor een periode van één jaar onder curatele geplaatst. Ook tegen een aantal andere bedrijven werden gelijkaardige sancties genomen, onder meer bij een onderneming die verantwoordelijk was voor de beveiliging van de rechtbanken in Milaan. Er zijn vijftien mensen gearresteerd.

In de Nederlandse stad Delft wordt een testinfrastructuur gebouwd voor het project hyperloop van de Amerikaanse ondernemer Elon Musk. Dat hebben de Nederlandse bedrijven BAM Groep en Hardt, die de constructie zullen bouwen, aangekondigd. Hyperloop wil een vervoersysteem uitbouwen waarmee passagiers en goederen aan supersonische snelheden door een buizenstelsel kunnen worden getransporteerd. In Delft zouden de belangrijkste systemen van het project op lage snelheid worden uitgetest. De Nederlandse proefopstelling zal ongeveer dertig meter lang worden. Uiteindelijk wil Hardt, een spinoff van de Technische Universiteit Delft, een testinstallatie van verschillende kilometer bouwen.

De Amerikaanse consulent Moody’s neemt het Belgisch-Nederlandse Bureau van Dijk over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 3 miljard euro. Bureau van Dijk is gespecialiseerd in de analyse van bedrijfsinformatie en beschikt over data van bijna 220 miljoen bedrijven. Het Belgisch-Nederlandse bureau werd opgericht door de Belgische zakenman Marcel van Dijk, maar werd door de groep Creyf’s overgenomen. Nadien zou het bureau achtereenvolgens in handen komen van de investeerders Candover, Charterhouse en tenslotte EQT Partners, dat drie jaar geleden eigenaar werd van het Belgisch-Nederlandse bedrijf. Door de overname wil Moody’s zijn expertises verder uitbreiden.

De fabriek van autobouwer Volvo in Gent heeft zijn eerste hybride auto geproduceerd. Dat heeft de directie van de fabriek bekend gemaakt. Volvo Gent wordt daarmee de eerste Belgische autofabriek waar een hybride model wordt gebouwd. Eric Van Landeghem, fabrieksmanager van Volvo Gent, benadrukt dat de toewijzing van de productie niet alleen een positieve impact zal hebben op de volumes, maar de site bovendien ook de nodige expertise bezorgt in de productie van hybride modellen. Dat kan een belangrijke troef worden voor de toekomst. Volvo Cars wil tegen midden volgend decennium één miljoen wagens met een elektrische krachtbron verkopen.

Het Amerikaanse wervingsbedrijf Manpower heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 4,8 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 71,1 miljoen dollar naar 74,4 miljoen dollar. Het bedrijf zegt echter dat de winst werd beperkt door negatieve wisselkoerseffecten en herstructureringskosten, al kon wel gewag worden gemaakt van een fiscale meevaller. Manpower maakt zelf gewag van bemoedigende resultaten. Volgens het bedrijf tonen de resultaten ook aan dat het herstel op de Europese arbeidsmarkt zich geleidelijk aan verder doorzet.

Duitsland moet meer inspanningen doen om zijn economie te stimuleren. Onder meer moet meer worden geïnvesteerd in infrastructuurprojecten, maar tegelijkertijd moeten de lonen worden verhoogd, terwijl de belastingen moeten worden beperkt. Dat staat in een advies van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Indien onvoldoende hervormingen worden doorgevoerd, moet volgens het rapport worden gevreesd voor een hoger armoederisico en grotere inkomensongelijkheid. Ook wordt gevraagd dat zou worden geïnvesteerd in digitalisering, kinderopvang en de integratie van vluchtelingen. Daarnaast wordt aangegeven dat de Duitse handelsoverschotten moeten worden afgebouwd.

Het Amerikaanse mediaconcern Liberty Global heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 3,52 miljard dollar. Dat betekende een daling met 17,9 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De daling moet worden toegeschreven aan een aantal desinvesteringen en ongunstige wisselkoersen. Indien met deze effecten geen rekening wordt gehouden, zou een omzetgroei met 2,1 procent zijn gerealiseerd. De operationele winst daalde met 18,1 procent tot 431 miljoen dollar. Mike Fries, chief executive van Liberty Global, stelde dat de groep in Europa met uitdagende marktomstandigheden werd geconfronteerd, onder meer op de mobiele markt in België en Groot-Brittannië.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft de voorbije drie jaar een bedrag van 14,4 miljoen euro bijgepast op de verliezen die de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) op de Benelux-treinen tussen Brussel en Amsterdam heeft geleden. Dat staat in het jaarverslag van het Belgische spoorbedrijf. De Benelux-trein werd vier jaar geleden opnieuw ingevoerd nadat de hogesnelheidstrein Fyra definitief uit dienst was genomen. Daarbij was afgesproken dat de Nederlandse Spoorwegen compensaties zouden betalen wanneer de verliezen voor het Belgische bedrijf tot meer dan 1,5 miljoen euro per jaar zouden oplopen. Vier jaar geleden was de trein nog winstgevend, maar werd sindsdien verlieslatend.

De financiële groep American Express heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 7,9 miljard dollar. Dat betekende een daling met 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Die daling is vooral te wijten aan de verkoop van een belang in Costco Wholesale, terwijl de groep ook geconfronteerd werd met ongunstige wisselkoersen. Wanneer met die elementen geen rekening wordt gehouden, zou een omzetgroei met 7 procent zijn gerealiseerd. De winst daalde van 1,4 miljard dollar naar 1,2 miljard dollar. De uitgaven van de klanten namen met 8 procent toe. Het volume uitstaand krediet kende een toename met 11 procent.

Het bedrijf Unfily uit Antwerpen, een spinoff van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (Vito), opent een kantoor in Antwerpen. Unifly is een ontwikkelaar van software die het mogelijk maakt om de veiligheid en efficiëntie van onbemande vliegtuigen zoals drones te versterken. Op het platform van Unifly kunnen drone-operatoren informatie vinden over locaties waar veilig en legaal kan worden gevlogen. Daarnaast kunnen overheden en de luchtvaartsector op het platform het droneverkeer opvolgen en beheren. Unifly wijst erop dat de Verenigde Staten een snelgroeiende dronemarkt kent. Het bedrijf werkt al samen met onder meer de Duitse en Deense luchtvaartautoriteiten.

Het Duitse reisconcern TUI Group heeft tijdens de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van bijna 6,4 miljard euro. Dat betekende een stijging met ruim 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies van het bedrijf daalde met 19,2 procent tot 362,2 miljoen euro. Het reisconcern wijst erop dat nog steeds een tanende interesse in reizen naar Turkije en Noord-Afrika moet worden opgetekend, omdat nog steeds vrees zou bestaan voor terreur en politieke onrust. Daartegenover kan een groeiende interesse worden opgemerkt voor vakanties in Spanje en Griekenland, net zoals voor Cyprus, Kaapverdië, de Caraïben en de Canarische eilanden.

Het parfumbedrijf Guerlain opent een nieuwe boetiek aan de Louizalaan in Brussel. Daarmee krijgt België de eerste exclusieve parfumboetiek die Guerlain buiten Frankrijk opent. De opening van de Brusselse boetiek kadert in een wereldwijde campagne van het Franse merk om zijn bekendheid verder te versterken. De volgende tien jaar wil Guerlain wereldwijd een honderdtal exclusieve parfumboetieks openen. Guerlain heeft daarvoor een samenwerkingsakkoord gesloten met actrice Angelina Jolie. In Brussel werd gekozen voor een winkelpand waar eerder parfumeur Annick Goutal was gevestigd. De Franse groep beschikt over een assortiment van 111 verschillende parfums.

Meer Nieuws

09:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-05-17

Vertrouwen in lokale gemeenschap cruciaal voor arme bevolking

Naarmate het vertrouwen in de lokale gemeenschappen toeneemt, verhoogt voor de armere bevolkingsgroep de kans om aan zijn ongunstige levensomstandigheden te kunnen ontsnappen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Princeton University. Uit de studie blijkt dat personen met een laag inkomen betere financiële beslissingen op langere termijn kunnen maken wanneer ze hun gemeenschappen vertrouwen. De resultaten van de studie tonen volgens de onderzoekers het belang van de uitbouw van sterke gemeenschappen. Hulpprogramma’s moeten volgens hen dan ook meer op community’s dan op individuelen toegespitst.

Lees Verder

16:33 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sterkere visualisering toekomst stimuleert impulsief gedrag

De visualisering van de toekomst leidt niet tot een uitgestelde gratificatie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Pennsylvania State University. Volgens de onderzoekers wordt algemeen verondersteld dat een sterke visualisering van de toekomst - onder meer een duidelijk beeld van de voordelen die een goed financieel beheer zou kunnen opleveren - het individu zou kunnen aanzetten om een beloning uit te stellen, maar in werkelijkheid moet een tegenovergesteld fenomeen worden vastgesteld. Naarmate de visualisering toenam, bleek immers ook het impulsief gedrag toe te nemen.

Lees Verder

15:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mengeling nomaden en boeren tekende doodvonnis Romeinse keizerrijk

Op het einde van het West-Romeinse keizerrijk kon op één generatie een verschuiving tussen het nomadenbestaan en de landbouw worden opgetekend. Het fenomeen zou een belangrijke rol hebben gehad in de definitieve teloorgang van het Romeinse keizerrijk. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Cambridge. Volgens de Romeinse elite waren de hunnen, die aan de rand van het keizerrijk leefden, barbaren die nauwelijks als menselijke wezens konden worden bestempeld, maar bleek in werkelijkheid ter plaatse een belangrijke uitwisseling van levensstijl en gewoonten.

Lees Verder

 

14:35 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Homeseksualiteit blokkeert vaak weg naar leiderschap

Homoseksuele mannen en lesbische vrouwen worden door velen minder geschikt geacht voor het leiderschap. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Surrey. Vele ondervraagden bleken zich ook akkoord te kunnen verklaren dat homoseksuele mannen een lager loon zouden ontvangen dan hun heteroseksuele collega’s. Bovendien moest worden vastgesteld dat heteroseksuele mannen onbewust minder snel geneigd bleken een vriendschapsband met een homoseksuele geslachtsgenoot aan te gaan. Lesbische kandidaten werden dan weer vaak in verband gebracht met een gebrek aan vrouwelijkheid.

Lees Verder

 

13:36 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |