19-06-17

Publiek verdeeld over rol overheid in energiebeheer

Het publiek is verdeeld over de rol die de overheid heeft in de promotie van hernieuwbare energie. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Center bij duizend consumenten in de Verenigde Staten. Vastgesteld werd dat 54 procent van de ondervraagden van mening is dat de overheid met een specifieke regelgeving moet garanderen dat bedrijven en consumenten meer op hernieuwbare energiebronnen terugvallen, terwijl 38 procent ruimte wil laten voor de vrije marktwerking. Uit het onderzoek bleek verder dat 88 procent van mening is dat zonnekracht een efficiënt instrument is om de luchtvervuiling te verminderen. Windenergie krijgt een score van 84 procent.

Lees Verder

 

13:35 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zelfrijdende auto garandeert vlottere verkeersstroom

De aanwezigheid van enkele zelfrijdende wagens kan al een positieve impact hebben in de verkeersstromen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Illinois. Er hoeven volgens de onderzoekers slechts 5 procent autonome voertuigen in de verkeersstroom gebracht te worden om een vlottere circulatie mogelijk te maken. Die ingreep zou volgens het rapport bovendien niet alleen de filevorming tegengaan, maar ook de brandstofconsumptie met bijna 40 procent kunnen verminderen. Ook het risico op ongevallen zou door de introductie van een aantal zelfrijdende auto’s significant kunnen worden verminderd.

Lees Verder

 

12:34 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mannen en vrouwen eten met ander gevoel

Er kunnen aanwijzingen worden gevonden dat het vrouwelijke brein emotioneler reageert op voeding dan de mannelijke hersenen. Dat zou ook kunnen verklaren waarom vrouwen vaker met gewichtsproblemen worden geconfronteerd. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of California. Opgemerkt wordt dat vrouwen emotioneler reageren op de beleving van de voedselconsumptie, terwijl mannen meer gericht zouden zijn op de manier waarop de voeding de zintuigen voldoet. De wetenschappers wijzen er wel op dat de conclusies van de studie door verder onderzoek moeten worden bevestigd.

Lees Verder

 

10:33 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Marketing moet zich tegenover bedrijfstop blijven bewijzen

Slechts een minderheid van de marketing-departementen wordt door de hogere kaders als een cruciaal werkinstrument bestempeld. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulenten Valid, Hive9 en VidsionEdge Maketing bij meer dan vierhonderd executives. Vastgesteld werd dat 68 procent erkent dat de marketing-divisie onder een toenemende druk staat om zijn waarde te bewijzen. Slechts 23 procent van de ondervraagden merkt op dat de divisie door de bedrijfstop als een onmisbaar element wordt bestempeld voor het bereiken van de doelstellingen van de onderneming. Tevens bleek dat succes niet afhankelijk zou van de beschikbare budgetten.

Lees Verder

 

09:32 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Britse autobouwer Jaguar Land Rover heeft plannen om in eigen land vijfduizend arbeidskrachten aan te werven. De constructeur zou vooral op zoek zijn naar ingenieurs en ander technisch personeel. Dat heeft de Britse krant The Telegraph gemeld. De plannen zouden binnenkort officieel worden aangekondigd. Vanwege een tekort aan ingenieurs in Groot-Brittannië, wordt er ook buiten de landsgrenzen naar geschikt personeel gezocht. Na de Brexit wordt het waarschijnlijk moeilijker voor buitenlands personeel om in het land aan het werk te gaan. Jaguar Land Rover verkocht vorig boekjaar, dat eind maart werd afgesloten, ruim 604.000 wagens. De omzet steeg met bijna 10 procent tot ruim 28 miljard euro.

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) heeft het voorbije jaar 2.100 keer beroep moeten doen op een taxi om gestrande reizigers naar huis te brengen omdat een laatste trein werd afgeschaft of te laat zijn eindbestemming bereikte. Dat heeft het spoorbedrijf een bedrag van 140.000 euro gekost. Dat blijkt uit cijfers van François Bellot, federaal minister van mobiliteit. Ook werd 231.389 euro betaalde voor personeel dat een beroep moest doen om zich naar het vertrekpunt van de eerste trein in ochtend te rijden of om van de eindbestemming laat in de avond opnieuw naar huis te kunnen terugkeren. Voor enkele tientallen passagiers diende ook een hotel geboekt te worden.

Met de aanvang van de gesprekken over de brexit, is de Amerikaanse bank Goldman Sachs gestart met de verhuizing van werknemers van Londen naar het Europese continent. Dat heeft Richard Gnodde, directeur van de Europese divisie van Goldman Sachs, tegenover de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), gezegd. Hij voegt eraan toe dat het aantal werknemers in Frankfurt, het financiële hart van Duitsland, waarschijnlijk zal verdubbelen. Op dit ogenblik heeft de bank in Frankfurt ongeveer tweehonderd medewerkers. Dat de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt gevestigd is, geeft de Duitse stad volgens Gnodde een voordeel boven andere financiële centra in Europa.

Het zal nog zeker enkele tientallen jaren duren voordat Boeing elektrisch aangedreven en hyrbride vliegtuigen, ter grootte van de bestaande modellen, zal ontwikkelen. Dat heeft Dennis Muilenberg, topman van Boeing, tegenover de Duitse krant Die Welt gezegd. In april werd bekend dat Boeing samen met prijsvechter JetBlue investeert in elektrische technologieën. De bedrijven willen startups sponsoren om nieuwe technologieën te ontwikkelen. Ook Airbus hoopt naar eigen zeggen binnen vijftien jaar elektrische vliegtuigen te bouwen die honderd personen kunnen vervoeren. Daarnaast werken meerdere startups aan prototypes van elektrische vliegtuigen. EasyJet toonde eerder al interesse in het concept.

Het online platform Reddit krijgt een investering van 150 miljoen dollar. Het bedrijf wordt gewaardeerd op ongeveer 1,7 miljard dollar. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gezegd. Een woordvoerder van Reddit gaf aan dat de investeringsronde nog niet formeel is afgerond. Reddit werd in het midden van het voorbije decennium opgericht en is één van de populairste websites ter wereld, maar ondervindt grote moeite om een winstgevend zakelijk model te ontwikkelen. Reddit was jarenlang eigendom van tijdschriftenuitgever Condé Nast, maar die splitste de site later weer af. Drie jaar geleden staken verschillende investeerders, waaronder de rapper Snoop Dogg, nog 50 miljoen dollar in Reddit.

Afvalverwerker Renewi, dat vorig jaar ontstond door het samengaan van het Britse Shanks en het Nederlandse Van Gansewinkel, overweegt een beursnotering in Amsterdam. Dat heeft Peter Dilnot, topman van Renewi, tegenover de Nederlandse krant De Telegraaf gemeld. Dilnot voegde er aan toe dat op dit ogenblik wordt onderzocht of met een notering in Amsterdam beleggers zouden kunnen worden aangetrokken die in duurzame bedrijven willen beleggen. Hij voegde er echter aan toe dat er nog geen definitieve beslissing is genomen. Renewi heeft op dit ogenblik een notering aan de beurs van Londen. Die activiteit zou in ieder geval worden behouden. Het bedrijf heeft ongeveer achtduizend medewerkers.

Het Nederlandse chemieconcern DSM gaat samen met zijn Duitse sectorgenoot Evonik een fabriek bouwen in de Amerikaanse staat Nebraska voor de productie van gezonde vetzuren voor gebruik in voeding voor de zalmindustrie en voor huisdieren. DSM en Evonik betalen ieder de helft van dat bedrag over de volgende twee jaar. Met de bouw van de fabriek, waarvoor de joint-venture Veramaris werd opgericht, is een investering gemoeid van 200 miljoen dollar. De fabriek wordt gebouwd in de stad Blair en moet over twee jaar in gebruik genomen kunnen worden. Evonik op de site al een fabriek. Met een productie van vetzuren uit algen willen de bedrijven de afhankelijkheid van visolie uit wilde vissoorten verminderen.

Het Spaanse kledingconcern Inditex heeft tijdens het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 5,6 miljard euro. Dat betekende een stijging met 14 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De groei was onder meer te danken aan de lancering van online verkopen in Maleisië, Thailand, Singapore en Vietnam. De winst nam met 18 procent toe tot 654 miljoen euro. Het concern meldde verder dat de positieve trends zich ook tijdens de eerste weken van het nieuwe tweede kwartaal hebben doorgezet. Daarnaast opende de groep - die onder meer de merken Zara, Mango en Bershka overkoepelt - ook een reeks fysieke winkels. Inditex heeft nu 7.385 winkels in ruim negentig landen.

Het Amerikaanse telecomconcern Verizon Communications verwacht een buitengewone last te moeten nemen van 500 miljoen dollar voor de overname van Yahoo. Het geld gaat naar ontslagregelingen en uitgaven voor de integratie van Yahoo. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Verizon heeft Yahoo overgenomen voor een bedrag van 4,5 miljard dollar. Die overname gaat wel gepaard met het ontslag van ongeveer 2.100 medewerkers van Yahoo. Verizon denkt dat door de overeenkomst uiteindelijk 1 miljard dollar aan kosten zullen kunnen worden bespaard. Door de aankoop versterkt Verizon zijn digitale activiteiten. Om die reden nam het concern ook al het internetbedrijf America Online over.

De Europese Commissie start drie afzonderlijke onderzoeken naar de licensering en distributie van producten van Nike, Sanrio en Universal Studios. Dat heeft Margrethe Vestager, Europees commissaris voor mededinging, bekend gemaakt. Vestager wil uitzoeken of de drie bedrijven door hun exclusieve contracten met licentiehouders de grensoverschrijdende en online verkoop van hun producten in de Europese Unie aan banden leggen. Het gaat onder meer om schoenen, telefoonaccessoires, kleding en speelgoed met de merknamen of afbeeldingen van de bedrijven. Het onderzoek moet uitwijzen of de betrokken bedrijven de concurrentieregels van de Europese Unie naleven.

In China hebben de beursautoriteiten tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar voor 900 miljoen dollar boetes uitgedeeld. Bovendien werden ook al negenentwintig handelaren geschorst. Dat heeft de China Securities Regulatory Commission (CSRC) bekend gemaakt. Vorig jaar werden in totaal 183 transacties bestraft door de autoriteiten. De toezichthouder deelde toen voor 628,52 miljoen dollar boetes uit. Dat betekende een stijging van 288 procent ten opzichte van het jaar voordien. Door sterke koersdalingen diende de toezichthouder vorig jaar op de Chinese financiële markten meerdere keren ingrijpen. Onder meer mogen grote aandeelhouders hun belangen niet meer op een intensieve en chaotische manier verkopen.

Uber heeft een email met excuses naar een klanten in New York verstuurd. Daarin zegt het bedrijf te beseffen zijn gebruikers teleurgesteld te hebben en wordt beterschap beloofd. Volgens bronnen zouden de emails zijn verstuurd aan klanten die de jongste tijd geen gebruik meer hebben gemaakt van de dienst. In de email wordt onder meer toegegeven dat aan de klanten onvoldoende prioriteiten heeft gegeven. Tevens worden een aantal radicale veranderingen aangekondigd. Daarbij wordt tevens de oprichting aangekondigd van een comité voor ethiek en cultuur, dat alle acties van de onderneming en zijn leiders moet overzien. Ook komt er een helpdesk waar onprofessioneel gedrag van worden gemeld.

Karim Baratov, een Canadees die in Kazachstan werd geboren, zal mogelijk een uitleveringsbevel van de Verenigde Staten niet aanvechten. Dat heeft de advocaat van Baratov bekend gemaakt. Baratov zou drie jaar hebben deelgenomen aan een grote aanval op de servers van het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo. Daarbij werden de gegevens van 500 miljoen gebruikers gestolen. De man werd in maart dit jaar in Canada gearresteerd en door de Verenigde Staten aangeklaagd. De man zou de Russische inlichtingendienst hebben geholpen bij het inbreken in e-mailaccounts bij de aanval op Yahoo. Naast Baratov zijn er nog drie andere personen aangeklaagd.

Het Luikse farmabedrijf Mithra Pharmaceuticals heeft voor zijn geneesmiddel Tibelia een leveringsovereenkomst voor Canada gesloten. Dat heeft de ondernerning bekend gemaakt. Financiële details over het akkoord werden niet meegedeeld. Evenmin werd de identiteit vrijgegeven van het Canadees waarmee de overeenkomst werd gesloten. Het Luikse biofarmaceutische bedrijf is van plan om hormoonvervanger Tibelia in zijn eigen fabriek te produceren, zodat de overeenkomst niet alleen mijlpaalbetalingen, maar ook aanvullende omzet met leveringsovereenkomsten kan opleveren. Tibelia is een generische variant van Livial, een hormoonvervanger met een omzet van ongeveer 115 miljoen euro per jaar.

Het biotechbedrijf Biocartis en MRC Technology, een liefdadigheidsinstelling voor medisch onderzoek, hebben de ontwikkeling van een vloeibare biopsietest voor borstkanker gelanceerd. Dat heeft Biocartis bekend gemaakt. De samenwerking heeft betrekking op de ontwikkeling van geselecteerde tests voor moleculaire diagnose op het volledig geautomatiseerde Idylla platform van Biocartis. Voor elke geselecteerde test zal MRC Technology optreden als partner voor de ontwikkeling, terwijl Biocartis verantwoordelijk is voor de commercialisatie van de tests. Financiële details van de samenwerking werden niet bekendgemaakt. Biocartis lanceerde eerder al drie vloeibare biopsietests voor melanoom en darmkanker.

Lees Verder

09:01 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-06-17

Nieuw passagiersrecord voor Europese luchthavens

Europese luchthavens hebben voorbije jaar voor de eerste keer in de geschiedenis meer dan 2 miljard passagiers ontvangen. Daarmee kon voor het derde jaar op rij een groei met meer dan 5 procent worden gemeld. Dat blijkt uit een rapport van sectororganisatie Airports Council International Europe. Er wordt aan toegevoegd dat de Europese luchthavens de voorbije sinds vier jaar geleden meer dan 300 miljoen bijkomende passagiers hebben geregistreerd. Daarmee leveren de luchthavens volgens het rapport een belangrijke bijdrage, samen met andere partners uit de luchtvaart, tot de economische groei.

“Alleen al in de Europese Unie heeft het passagiersvervoer in de luchtvaart sinds de wereldwijde financiële crisis een groei met 22,2 procent laten optekenen,” benadrukt Olivier Jankovec, directeur-generaal van ACI Europe. “Daarmee is de luchtvaart in de regio drie keer sneller gegroeid van het bruto binnenlandse product.” Er kunnen voor die tendens volgens Jankovec een aantal duidelijke oorzaken worden aangegeven. Hij maakt daarbij gewag van een sterke dynamiek in de reissector, gedreven door onder meer digitalisering, de toenemende vraag vanuit opkomende markten, het sterke bestedingsbudget van de babyboomers en de ultra-mobiele Europese millennials.

De directeur-generaal wijst er wel op dat bij de luchtvracht sinds de uitbraak van de financiële crisis negen jaar geleden slechts een groei met 7,7 procent kon worden gemeld. Daarbij moet volgens Jankovec worden gewezen op een vertraging van de internationale handel, een opbouw van protectionistische maatregelen en een herschikking van de bevoorradingsketens. Uit het onderzoek blijkt dat nog op het gebied van directe connectiviteit Schiphol Airport Amsterdam in Nederland het voorbije jaar de belangrijkste luchthaven van Europa is geworden. Voordien werd die positie opgeëist door London Heathrow in Groot-Brittannië. Daarna volgen Frankfurt, Charles-de-Gaulle in Parijs en en Ataturk Istanboel.

Lees Verder

15:55 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: luchthavens |  Facebook |

Verouderde besturingssystemen kunnen bedrijven veel kosten

Niet alleen particulieren, maar ook ondernemingen blijven vaak beroep doen op verouderde en achterhaalde besturingssystemen en browsers. Nochtans loopt de kans op lekken daardoor gevoelig op. Dat is de conclusie van een onderzoek van veiligheidsspecialist BitSight bij vijfendertigduizend bedrijven in twintig verschillende sectoren. Er moest worden vastgesteld dat bij 5,7 procent van de onderzochte bedrijven meer dan de helft van het computerpark met een verouderd besturingssysteem werd opgemerkt. Bovendien bleek dat 24,3 procent van de ondernemingen met een verouderde browser werkt.

“Het onderzoek toont duidelijk aan dat er daadwerkelijk een correlatie bestaat tussen het gebruik van verouderde technologieën en datalekken,” benadrukt Dan Dahlberg, onderzoekswetenschapper bij BitSight. “Er moest immers worden vastgesteld dat bedrijven met verouderde besturingssystemen drie keer meer het risico lopen met een datalek te zullen worden geconfronteerd. Ook wanneer blijkt dat meer dan de helft van de computers met verouderde browsers zijn uitgerust, moet een verdubbeling van de kans op een lek worden vastgesteld. Het verband betekent niet dat het datalek het gevolg is van een verouderd systeem, maar is wel een indicator van het risicoprofiel van het slachtoffer.”

De onderzoekers stelden vast dat bij overheidsinstanties meer dan 25 procent van de computers op verouderde besturingssystemen draaien. Daarbij werd ook opgemerkt dat apparatuur van Apple 80 procent van de achterhaalde infrastructuur vertegenwoordigden. Ook in de financiële diensten, de retail en de gezondheidszorg bleken 15 procent van de computers met achterhaalde software te zijn uitgerust. De resultaten van het onderzoek tonen volgens BitSight aan dat ook het bedrijfsleven en de overheden zich meer bewust moeten zijn van de gevaren die door verouderde software wordt gecreëerd en moet er sneller worden opgetreden om potentiële lekken te dichten.

Lees Verder

14:53 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: besturingssysteem |  Facebook |