16-03-17

Mexicaanse filmindustrie boekt absoluut recordjaar

De Mexicaanse filmindustrie heeft het voorbije jaar absolute records laten optekenen. Dat blijkt uit een rapport van het Mexican Film Institute. Opgemerkt wordt dat de Mexicaanse films het voorbije jaar voor een recordomzet van 1,3 biljoen pesos of 67 miljoen dollar hebben gezorgd. Ook de verkoop van de Mexicaanse producties liep op tot een recordvolume van 30,5 miljoen tickets. Het vorige record dateert van vier jaar geleden, toen 30,1 miljoen tickets werden verkocht. Ook de filmproductie noteerde een nieuw record. Wel wordt gewaarschuwd voor de plannen van Donald Trump, president van de Verenigde Staten, om internationale handelsakkoorden op te zeggen.

Lees Verder

 

16:38 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Impact reclame-ondersteund internet op economie groeit

De waarde van het reclame-ondersteund internet droeg vorig jaar ruim 1,12 biljoen dollar bij tot de economie van de Verenigde Staten. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover vier jaar voordien. Dat blijkt uit een studie van de Harvard Business School en het Interactive Advertising Bureau (IAB). De onderzoekers berekenden dat het reclame-ondersteund internet vorig jaar 6 procent van het Amerikaanse bruto binnenlandse product vertegenwoordigde. De sector vertoonde de voorbije vier jaar een gemiddelde groei van meer dan 20 procent. Dat niveau ligt vijf keer hoger dan de gemiddelde groei van het totale Amerikaanse bruto binnenlandse product tijdens dezelfde periode.

Lees Verder

16:29 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Online aankopen blijken geregeld incompatibel

Online verkopers moeten meer inspanningen doen om te vermijden dat klanten verkeerde aankopen zouden doen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers van het Joint Research Centre (JRC) van de Europese Commissie. Opgemerkt wordt dat klanten op online platformen geregeld aankopen doen die uiteindelijk niet compatibel blijken. Onder meer oudere consumenten zouden een groter risico lopen online producten te bestellen die ze uiteindelijk technisch niet kunnen gebruiken. Volgens de onderzoekers kan echter een kleine aanpassing aan het design van de website van een online shop een groot deel van de problemen voorkomen.

Lees Verder

 

16:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Brexit is niet de belangrijkste bekommernis van Britse bevolking

De Britse consument ligt niet wakker van de brexit. Hij moet met dringender problemen afrekenen. Dat blijkt uit een enquête van de bank HSBC Holdings bij tweeduizend Britse consumenten. Daarbij moest worden vastgesteld dat slechts 32,1 procent van de ondervraagden toegeeft zich zorgen te maken over het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. In de ranglijst met de grote bekommernissen van de Britse bevolking staat de impact van de brexit pas op een vierde plaats. De toenemende inflatie staat met een score van 49,3 procent helemaal bovenaan, gevolgd door gezondheid (44,5 procent) en terrorisme (35,8 procent).

“Het is opmerkelijk dat de Britse bevolking weinig bezorgdheid tentoon spreidt over de brexit,” zeggen de onderzoekers. “Temeer daar de inflatie als de grootste bekommernis naar voor wordt geschoven. Er moet immers worden gesteld dat de stijgende levenskosten minstens gedeeltelijk een gevolg zijn van de Britse beslissing om zich van de Europese Unie los te maken. Even opmerkelijk is anderzijds dat amper 15,5 procent van ondervraagden zich zorgen maakt over werkzekerheid.” Algemeen moet volgens de onderzoekers worden geconcludeerd dat het Britse publiek nog altijd een robuust consumentenvertrouwen laat optekenen.”

Uit het onderzoek bleek verder dat 26 procent van de Britten verwacht dit jaar meer geld te kunnen sparen, terwijl 38,4 procent ongeveer hetzelfde bedrag als vorig jaar hoopt te kunnen opzij zetten. Indien consumenten aangeven hun bestedingen terug te schroeven, wordt in de eerste plaats gedacht aan een beperking van het restaurantbezoek (30 procent), gevolgd door besparingen op de vakantieplannen (19 procent) en een matiging van het cafébezoek (15 procent). Daarnaast wordt ook nog bespaard op kleding en schoenen (12,9 procent), de woninginrichting (10 procent) en entertainment (9 procent).

“Indien in deze sectoren wordt bespaard, dreigt de economie van Groot-Brittannië in de vicieuze cirkel terecht te komen,” merken de onderzoekers op. Daarbij wordt erop gewezen dat de dienstensector 80 procent van de totale Britse arbeidsmarkt vertegenwoordigt.

Lees Verder

16:02 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brexit |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Vlaamse regering, de stad Antwerpen en de actiegroepen Ringland, Ademloos en Straten-Generaal hebben een akkoord bereikt over de Oosterweelverbinding. De werken zouden nog dit jaar van start gaan. Vermoedelijk zal het nieuwe traject over zeven jaar in gebruik kunnen worden genomen. Er zal een onderscheid worden gemaakt van lokaal en doorgaand verkeer. Het transitverkeer zal een traject door de haven volgen, terwijl voor de lokale bestuurders gebruik zullen kunnen maken van een vereenvoudigde Oosterweelverbinding. Bovendien werd beslist tot een overkapping van de Antwerpse ring, waarvoor door Vlaanderen en Antwerpen een budget van 1,25 miljoen euro wordt voorzien.

In Frankrijk moet het vluchtelingenkamp van Grande-Synthe bij Duinkerke zo vlug mogelijk worden ontruimd. Dat heeft Bruno Le Roux, Frans minister van binnenlandse zaken, tijdens een hoorzitting voor een senaatscommissie in Parijs gezegd. Vijf maanden geleden werd ook al de Jungle van Calais, ruim 30 kilometer zuidelijker, ontmanteld. Het kamp van Grande-Synthe werd één jaar geleden door de hulporganisatie Artsen zonder Grenzen opgericht als alternatief voor de geïmproviseerde tentenkampen. Artsen zonder Grenzen heeft zich inmiddels uit het traject teruggetrokken en het kamp is bijzonder verwaarloosd. In Grande-Synthe verblijven ongeveer vijftienhonderd vluchtelingen.

Het Duitse energieconcern Eon heeft het voorbije jaar een nettoverlies geleden van 16 miljard euro, tegenover een negatief resultaat van 6,3 procent het jaar voordien. De verliezen zijn onder meer te wijten aan 25 miljard euro afschrijvingen op de klassieke centrales en een aantal andere buitengewone kosten. Wanneer echter geen rekening wordt gehouden met eenmalige kosten, zou een winst van 3,1 miljard euro zijn gemeld. Eon wil een jaarlijkse besparing van 400 miljoen euro realiseren, waardoor 1.300 arbeidsplaatsen zullen worden geschrapt. De jaaromzet daalde met 11 procent tot 38,17 miljard euro. Een aantal traditionele activiteiten zijn al in het nieuwe bedrijf Uniper afgesplitst.

In de Verenigde Staten heeft de Federal Reserve (Fed) besloten het belangrijkste rentetarief verder te verhogen. De rente wordt met 0,25 procentpunt verhoogd en komt nu op een niveau tussen 0,75 procent en 1 procent. De verhoging is een signaal dat de Federal Reserve vertrouwen heeft in de Amerikaanse economie. Opgemerkt wordt dat de arbeidsmarkt en de inflatie voldoende dynamiek vertonen om een renteverhoging te kunnen verdedigen. Ook in december vorig jaar werd een verhoging met 0,25 procentpunt doorgevoerd. Eerder al had de Federal Reserve aangegeven dit jaar drie renteverhogingen te verwachten, maar waarschuwt wel voor politieke onzekerheid.

In Luxemburg zijn Antoine Deltour en Raphael Halet, twee gewezen medewerkers van consulent PricewaterhouseCoopers (PwC) en de klokkenluiders in het LuxLeaks-dossier, in hoger beroep veroordeeld. Deltour krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden, terwijl Halet een boete van 1.000 euro kreeg opgelegd. De voorbije zomer waren voorwaardelijke straffen van respectievelijk twaalf en negen maanden uitgesproken, maar het Luxemburgse parket had beroep aangetekend. Deltour en Halet werden beticht van diefstal, illegaal een computersysteem te hebben geopend en het beroepsgeheim te hebben geschonden. Journalist Edouard Perrin werd vrijgesproken.

Het Amerikaanse bedrijf Cisco Systems, producent van netwerkapparatuur, heeft tijdens het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettowinst gerealiseerd van 2,35 miljard dollar, tegenover een positief resultaat van 3,15 miljard dollar tijdens dezelfde periode het jaar voordien. De omzet viel met 2,9 procent terug tot 11,58 miljard dollar. Het bedrijf werd voor het vijfde kwartaal op rij met een omzetdaling geconfronteerd. Het bedrijf merkt op geconfronteerd te zijn met een matige vraag naar nieuwe netwerkapparatuur. Om de dalende vraag naar traditionele netwerken op te vangen, wil Cisco zich vooral toeleggen op veiligheid, het internet-of-things en cloudcomputing.

In Rusland heeft de mededingingsautoriteit het Amerikaanse technologieconcern Apple schuldig bevonden aan prijsafspraken. Daarmee zou Apple de prijs van de iPhone op de Russische markt kunstmatig hoog hebben gehouden. Wanneer verkopers niet met de eis van Apple akkoord gingen, zou het Amerikaanse concern hebben gedreigd de samenwerking stop te zetten. Apple krijgt nu drie maanden tijd om tegen de beslissing van de mededingingsautoriteit in beroep te gaan. De autoriteiten melden wel dat de praktijk inmiddels is gestopt. Mogelijk volgt een boete die zou kunnen oplopen tot 15 procent van de omzet die Apple in Rusland met de verkopen van zijn iPhone realiseert.

Het Europees Parlement heeft zich tegen invoering van de Duitse wegentol gekeerd. Daarbij wordt opgemerkt dat het systeem autobestuurders op basis van nationaliteit discrimineert. De wegentol moet betaald worden met een vignet, waarvan de prijs afhankelijk is van de ecologische voetafdruk van de auto. Duitse weggebruikers kunnen de heffing echter compenseren met een korting op hun verkeersbelasting. In het Europees parlement wordt erop gewezen dat de juridische aspecten in de toekomst mogelijk tot diverse rechtszaken zouden kunnen leiden. Nederland en Duitsland hebben al gedreigd met juridische stappen. Tevens wordt gewag gemaakt van negatieve gevolgen voor de grensregio’s.

De Chinese computer-fabrikant Lenovo heeft tijdens het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 12,2 miljard dollar. Dat betekende een daling met 6 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De winst daalde met 6 procent tot 98 miljoen dollar. Het bedrijf benadrukt dat al zijn divisies het voorbije jaar met belangrijke uitdagingen werden geconfronteerd. Op de computermarkt kon weliswaar nog wel een groei met 2 procent tot 15,7 miljoen exemplaren worden gemeld en een wereldwijd marktaandeel van 22,4 procent uitbouwen, maar bij de smartphoneverkoop moest een omzetdaling worden gemeld. Ook bij de datacenter werd een terugval met 20 procent opgetekend.

Het Franse energiebedrijf Engie neemt het Nederlandse bedrijf EV-Box, leverancier van laadoplossingen voor elektrische wagens, over. Dat heeft Engie bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. EV-Box werd begin dit decennium opgericht en heeft inmiddels in meer dan twintig landen ruim veertigduizend laadstations gebouwd. Engie bestempelt de overname van EV-Box als een strategische stap naar een volledig nieuw energieconcept. Daarbij wordt gewag gemaakt van een gemeenschappelijke visie op elektrische mobiliteit. Er wordt aan toegevoegd dat een combinatie van Engie en EV-Box de opportuniteit creëert om een wereldwijde marktleider uit te bouwen.

Het voedingsconcern Kraft Heinz heeft tijdens het laatste kwartaal van het voorbije jaar een nettowinst gerealiseerd van 944 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 285 miljoen dollar dezelfde periode het jaar voordien. Het concern zegt van een uitgebreid kostenbesparingsprogramma te hebben kunnen profiteren. Er werd een omzet geboekt van 6,9 miljard dollar, tegenover 7,1 miljard dollar tijdens het vierde kwartaal van het jaar voordien, toen echter op één extra werkweek kon worden gerekend. Op vergelijkbare basis kon een omzetgroei met 1,6 procent worden gemeld. Volgens Bernardo Hees, topman van Kraft Heinz, heeft het concern het jaar op een goede manier afgesloten.

Het Nederlandse bedrijf Takeaway.com, gespecialiseerd in maaltijdbezorging, heeft tijdens het voorbije jaar een verlies geleden van 30,9 miljoen euro, tegenover een negatief resultaat van 19,6 miljoen euro het jaar voordien. De terugval moet worden toegeschreven aan een toename van de marketingkosten, de investering in een beursgang, een toenemende kost voor personeel en huisvesting en fiscale lasten. De omzet steeg met 45 procent tot 112 miljoen euro. Het aantal orders kende een toename met 46 procent. Jitse Groen, topman van Takeaway, waarschuwde dat het bedrijf ook dit jaar een negatief resultaat zal boeken. De onderneming moet volgens hem over twee jaar winstgevend worden.

In Duitsland zijn huiszoekingen verricht bij autobouwer Audi. De speurders waren op zoek naar aanwijzingen over de emissiefraude bij Volkswagen, het moederconcern van Audi. De inval gebeurde in het hoofdkantoor van Audi in Ingolstadt, maar ook in verscheidene productievestigingen elders in het land. Audi heeft in een reactie gezegd zijn volledige samenwerking aan het onderzoek te verlenen. Volkswagen wordt ervan beticht in elf miljoen wagens software ingebouwd te hebben om bij tests lagere emissiewaarden te tonen dan de reële uitstoot. Het Duitse gerecht vermoedt echter dat ook Audi mogelijk betrokken zou zijn bij de ontwikkeling van de misleidende software.

Het Duitse automerk Volkswagen heeft het voorbije jaar een winst gerealiseerd van 1,9 miljard euro. Dat betekende een daling met 11,1 procent tegenover het jaar voordien. De jaaromzet daalde met 0,6 procent tot 105,7 miljard euro. De terugval moet volgens Matthias Müller, topman van Volkswagen, worden toegeschreven aan een volumedaling, ongunstige wisselkoersen en promoties om de impact van het emissieschandaal te kunnen opvangen. Daarnaast moesten door het dieselschandaal ook schikkingen en compensaties worden betaald. Het bedrijf heeft volgens hem echter ook de basis voor een nieuwe toekomst gelegd. Volkswagen heeft het voorbije jaar 6 miljoen auto’s verkocht.

De Amerikaanse groep Deere, fabrikant van landbouwmachines, heeft tijdens het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettowinst gerealiseerd van 194 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 254 miljoen dollar dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf maakt daarbij gewag van moeilijke marktomstandigheden in de landbouwsector. De omzet steeg met 2 procent naar 5,28 miljard euro. Het bedrijf kondigde echter ook een aantal kostenbesparingen aan. Onder meer dankzij een vrijwillige vertrekregeling zouden de loonkosten met 70 miljoen dollar moeten kunnen worden teruggebracht. Die maatregelen zouden moeten leiden tot een grotere omzet en winst.

Meer Nieuws

08:31 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-03-17

Wereldwijde reclamesector moet sterke vertraging verwachten

Het voorbije jaar kende de wereldwijde reclamesector nog een groei met 4 procent, maar dit jaar moet voor een sterke vertraging worden gevreesd. Dat blijkt uit een rapport van consulent PQ Media. De reclamesector boekte vorig jaar wereldwijd een omzet van 1 biljard dollar, maar daarbij kon volgens PQ Media wel geprofiteerd worden van belangrijke sportevenementen en de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Dit jaar staan daarentegen geen grote evenementen op de kalender, terwijl bovendien met toenemende wereldwijde economische zorgen moet worden rekening gehouden, zodat volgens het rapport een belangrijke terugval moet worden verwacht.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2017/03/forecast-ad-growth-to-slow-this-year.html

19:00 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Emotionele intelligentie voor arts een cruciale kwaliteit

Emotionele intelligentie is voor artsen een cruciale kwaliteit. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Loyala University Chicago. Opgemerkt wordt dat de emotionele intelligentie bijzonder belangrijk is voor de omgang van de arts met zijn patiënten. De onderzoekers benadrukken dat de eigenschap de patiënten zal aanzetten een groter vertrouwen te hebben in hun arts, waardoor op zijn beurt de relatie tussen de behandelde en de behandelaar zal worden verbeterd. Bovendien zou ook een link kunnen worden gelegd met de tevredenheid en volgzaamheid van de patiënt.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2017/03/170314190224.htm

18:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |