06-04-18

Ouders bekommerd over gebruik virtuele realiteit door kinderen

Een meerderheid van de ouders is bekommerd voor de negatieve effecten die hun kinderen van het gebruik van virtuele realiteit zouden kunnen ervaren. Dat is de conclusie van een onderzoek van de organisatie Common Sense bij twaalfduizend consumenten in de Verenigde Staten. Daarbij werd vastgesteld dat 68 procent van de ouders zich bezorgd maakt dat hun kinderen teveel tijd aan virtuele realiteit zouden besteden, terwijl 66 procent vreest voor een contact met ongepaste content. Ook wees 58 procent naar mogelijke negatieve effecten op de gezondheid. Een meerderheid ziet in de technologie echter ook voordelen.

Lees Verder

 

10:18 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gin zet West-Europese opmars verder

Gin bleef ook vorig jaar, samen met ambachtelijk bier, zijn populariteit in West-Europa verder uitbreiden. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Iri in Groot-Brittannië, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. In Duitsland liet de verkoop van gin tegenover het jaar voordien een groei met 39 procent optekenen, maar ook in Groot-Brittannië werd een stijging met 24 procent gemeld. In Frankrijk en Italië kon een respectievelijke toename met 17 procent en 10 procent worden gemeld. Ook bier en sterke dranken winnen verder aan populariteit.

Lees Verder

09:40 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Autobouwer Fiat-Chrysler brengt zijn onderdelendivisie Magneti Marelli naar de beurs. De afsplitsing zou begin volgend jaar moeten zijn afgerond. Magneti Marelli is producent van onder meer autolampen, versnellingsbakken, uitlaatsystemen en auto-elektronica - Bij retailer Ahold Delhaize legt chief executive Dick Boer begin juli zijn functie neer. Hij zal worden opgevolgd door Frans Muller, de voormalige topman van Delhaize en eerder gedurende vijftien jaar in dienst van het Duitse concern Metro. De Boer was twintig jaar actief bij Ahold - De werken aan de bouw van de nieuwe luchthaven in Istanbul zit op schema. De eerste vluchten zijn deze herfst voorzien. Dat heeft Ahmet Arslan, Turks minister van transport, gezegd in een reactie op berichten over vertragingen wegens een budgettekort van 1 miljard euro.

Oostende Airport heeft zijn tweede vertrekhal officieel in gebruik genomen. Met de nieuwe infrastructuur was een investering gemoeid van 600.000 euro. Met de investering wil Egis, uitbater van Oostende Airport, de capaciteit uitbreiden en aanpassen aan gezinnen met kinderen - Het modehuis Maison Margiela zal voortaan geen natuurlijk bont meer gebruiken. Dat heeft John Galliano, creatief directeur van Maison Margiela, aangegeven. Galliano wijst erop dat ook de modesector zijn gevoeligheid voor ethiek moet tonen. Hij is ook vegetariër geworden - In Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië, wordt midden april een nieuwe bioscoop in gebruik genomen. De opening vormt een onderdeel van een overeenkomst die Saudi-Arabië, heeft gesloten met het Amerikaanse bedrijf AMC Entertainment om op vijf jaar veertig bioscopen te openen.

De Frans-Italiaanse klokkenluider Hervé Falciani, die aan de oorsprong lag van de Swissleaks, is in Madrid door de politie opgepakt. De arrestatie was het gevolg van een vraag van Zwitserland. Daarbij is ook de uitlevering van Falciani aan Zwitserland gevraagd - Een Japanse walvisvloot heeft op zijn meest recente missie 333 dieren gedood. Een nieuwe vloot van vier vie schepen is inmiddels weer uitgevaren om nog eens tachtig walvissen te vangen. De vangsten gebeuren officieel in het kader van wetenschappelijk onderzoek - De Belgische farmagroep UCB neemt het Amerikaanse bedrijf Element Genomics over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 30 miljoen dollar. Element Genomics is een biotechbedrijf dat drie jaar geleden als een spinoff van de Duke University in North Carolina werd opgericht.

Het modehuis Dolce Gabbana zal niet worden verkocht. Na de dood van zijn oprichters Domenico Dolce en Stefano Gabbana zal het label ook definitief verdwijnen. Dat heeft Gabbana tijdens een gesprek met de Italiaanse krant Il Corriere della Sera benadrukt - In Zuid-Afrika moet gewezen president Jacob Zuma (75) zich voor een rechtbank verdedigen tegen beschuldigingen van fraude, corruptie, afpersing en witwaspraktijken. De klachten hebben te maken met bijna achthonderd betalingen rond wapencontracten - De Bulgaarse groep Energy Market wil zijn elektriciteitscentrale in Vilvoorde uitbreiden. De gasgestookte centrale was ooit eigendom van Electrabel, maar werd nadien verkocht aan Eon en Uniper. Uiteindelijk nam Energy Market de centrale, die al enkele jaren stil ligt, over.

Het Amerikaanse bedrijf Teleflex Medical sluit zijn Europees distributiecentrum in Tongeren. Dat heeft de directie tegenover de vakbonden bevestigd. Door de beslissing zouden een honderdtal arbeidsplaatsen worden geschrapt. De activiteiten worden overgeheveld naar Frankfurt - In Brazilië moet voormalig president Lula da Silva naar de cel. Dat heeft het Braziliaanse hooggerechtshof beslist. Da Silva was eerder wegens corruptie tot een gevangenisstraf van twaalf jaar veroordeeld. Hij had echter gehoopt tijdens de beroepsprocedures in vrijheid te blijven - Het bedrijf Azteq zal in Vlaanderen drie proefinstallaties met zonnespiegels bouwen. Dat heeft Bart Tommelein, Vlaams minister van energie, gemeld. Vlaanderen maakt voor het project een budget van 819.000 euro beschikbaar. De installaties komen in Oostende, Antwerpen en Genk.

08:14 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-04-18

Conservatieven tonen minder emoties dan progressieven

Conservatieven zijn minder geneigd emoties te tonen dan progressieven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Nebraska. De onderzoekers wijzen erop dat het al langer mogelijk bleek om uit de gelaatsuitdrukking de politieke voorkeur af te leiden, zonder daarvoor echter een verklaring te kunnen bieden. Nu blijkt volgens de wetenschappers echter de expressie van emoties daarbij een bepalende rol te spelen.

Lees Verder

 

18:52 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuw exportrecord voor Amerikaanse ambachtelijke bieren

De Amerikaanse ambachtelijke bieren hebben het voorbije jaar 482.309 vaten geëxporteerd. Dat betekende een stijging met 3,6 procent tegenover het jaar voordien. In totaal had de export een waarde van 125,4 miljoen dollar. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse Brewers Association (BA). Opgemerkt wordt dat de export van Amerikaanse ambachtelijke bieren een nieuw record heeft laten optekenen, al blijkt de groei wel een vertraging te tonen.

Lees Verder

 

18:35 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Online levensstijl leidt tot belangrijke energiebesparing

Onder de invloed van ecommerce en telewerk besteedt de mens veel meer tijd op zijn thuisadres dan in het verleden. Dat laat zich echter ook voelen in het gebruik van energie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Texas en het Rochester Institute of Technology. Weliswaar bleek het huishoudelijk energieverbruik toe te nemen, maar dat werd ruimschoots goedgekeurd door besparingen op transport.

Lees Verder

 

17:51 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ook Britse chocolade geniet grotere internationale aandacht

Chocoladefabrikanten uit Groot-Brittannië hebben het voorbije jaar voor 680 miljoen pond producten uitgevoerd. Dat betekende een stijging met 84 procent tegenover het begin van dit decennium. Dat blijkt uit een rapport van de Britse ministeries van voeding en internationale handel. Er wordt aan toegevoegd dat de sector het voorbije jaar een bedrag van 1,1 miljard pond heeft bijgedragen tot de Britse economie.

Lees Verder

17:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |