07-11-17

Cyber Monday wordt sterkste online shoppingdag

In de Verenigde Staten zullen de online verkopen tijdens de eindejaarsverkoop een omzet van 107,4 miljard dollar laten optekenen. Dat betekent een stijging met 13,8 procent tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van het technologiebedrijf Adobe bij meer dan elfhonderd Amerikaanse consumenten. Opgemerkt wordt dat de online verkoop tijdens de eindejaarsperiode in de Verenigde Staten voor de eerste keer de grens van 100 miljard dollar overschrijdt. Verder wordt benadrukt dat Cyber Monday eind november een verkoop van 6,6 miljard dollar zal laten optekenen. Daarmee zal volgens het rapport de sterkste online shoppingdag uit de geschiedenis worden opgetekend.

De onderzoekers wijzen verder op de voortdurende groei van de mobiele sector, die voor de eerste keer in de geschiedenis een grotere webtrafiek zou laten optekenen dan de traditionele desktop. Verwacht wordt dat 54 procent van de bezoeken aan de websites van retailers afkomstig zal zijn van smartphones en tablets. Tegelijkertijd moet worden vastgesteld dat in de totale online omzetten mobiele trafieken slechts een aandeel van 34 procent zullen hebben. De onderzoekers geven daarbij aan dat mobiele platformen vaak het startpunt zijn van het shoppingproces, maar worden vooral belangrijke aankopen nog vaak op desktop uitgevoerd.

In het rapport wordt opgemerkt dat mobiele trafieken vooral ten goede zullen komen aan kleinere retailers. Grotere handelaars kunnen volgens de onderzoekers vooral rekenen op grotere aankopen en desktop-trafieken, maar kleinere partijen zouden vooral mobiele activiteiten belangrijke opportuniteiten kunnen genereren. Algemeen wordt verwacht dat vooral de online verkoop van speelgoed en kleding zal toenemen. Daarentegen zou bij de online verkoop van onder meer juwelen een achteruitgang moeten worden geregistreerd. Die trend kon ook al de vorige eindejaarsperiode al worden opgemerkt en zal zich volgens de onderzoekers wellicht ook dit jaar verder doorzetten.

Lees Verder

17:08 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cyber monday |  Facebook |

Internationale reisindustrie optimistisch voor volgend jaar

De internationale reisindustrie verwacht ook volgend jaar een verdere groei te kunnen realiseren. Dat blijkt uit een onderzoek van de World Travel Market London bij meer dan zestienhonderd vertegenwoordigers van de reissector. Daarbij kon worden vastgesteld dat 74 procent van de ondervraagden aangeeft volgend jaar een verdere groei te verwachten. Daarbij verwacht 18 procent een significante groei, terwijl 56 procent een lichte vooruitgang van de sector in het vooruitzicht stelt. Slechts 1 procent zou voor een achteruitgang vrezen. Een groep van 14 procent tenslotte zegt met een status-quo rekening te houden.

De onderzoekers stelden ook vast dat 80 procent van de reisagenten volgend jaar een toename van de boekingen verwacht. Dat vertegenwoordigt een significante toename tegenover vorig jaar, toen slechts 67 procent een stijging in het vooruitzicht stelde. “In het algemeen kan in de sector een optimistische stemming worden genoteerd, ondanks bekommernissen over terroristische activiteiten en een onzekere situatie in de eurozone,” aldus Paul Nelson, verantwoordelijke van WTM London. Er wordt ook verwacht dat ook de prijsniveaus volgend jaar een sterke toename zullen kennen.

Uit onderzoek van Euromonitor International blijkt dat de reiswereld gedomineerd blijft door Aziatische steden. Dat is volgens de onderzoekers vooral te danken aan de toenemende groep Chinese toeristen die in buitenlandse bestemmingen interesse koesteren. Vastgesteld werd dat Hongkong ook dit jaar met 26,6 miljoen bezoekers de populairste bestemming van de wereld is, gevolgd door Bangkok (21,2 miljoen), Londen (19,2 miljoen), Singapore (16,6 miljoen) en Macau (15,4 miljoen). De top tien bestaat verder uit Dubai (14,9 miljoen), Parijs (14,4 miljoen), New York (12,7 miljoen), Shenzhen (12,6 miljoen) en Kuala Lumpur (12,3 miljoen).

Euromonitor zegt te verwachten dat Singapore tegen het midden van volgend decennium Londen als derde populairste bestemming van de wereld zal hebben verdrongen. Op dat ogenblik zal het volledige podium Aziatische zijn gekleurd. Verder wordt opgemerkt dat een aantal Europese bestemmingen - zoals Griekenland, Italië en Spanje - hebben kunnen profiteren van de onrust in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Lees Verder

16:30 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toerisme |  Facebook |

Britse bedrijven vrezen voor verlies Europese klanten

De trage vordering van de brexit-onderhandelingen zetten een meerderheid van de Europese bedrijven aan om de bestellingen bij hun Britse leveranciers terug te schroeven. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Chartered Institute of Procurement and Supply (Cips) bij meer dan honderd Europese ondernemingen met Britse leveranciers. Vastgesteld werd dat 63 procent van de ondervraagden toegeeft zijn orders bij Britse leveranciers te hebben afgebouwd, tegenover 44 procent in mei dit jaar. De betrokkenen vrezen dat de moeilijke onderhandelingen uiteindelijk zullen leiden tot een abrupte scheiding zonder overgangsperiode.

“Er moet in het bedrijfsleven een toenemende onrust over de uiteindelijke afloop van de gesprekken rond de brexit worden vastgesteld,” benadrukt Gerry Walsh, chief executive van het Chartered Institute of Procurement and Supply. “Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben wel te kennen geven klaar te zijn om de onderhandelingen te versnellen, maar dat lijkt voor een aantal bedrijven al te laat te zijn. Een belangrijk aantal Britse ondernemingen dreigt een deel van zijn Europese klanten te verliezen. Het is voor de ondernemingen niet mogelijk om hun leveranciers en klanten op een wachtlijst te plaatsen tot de onderhandelingen over de brexit een oplossing hebben gebracht.”

Ook Philip Hammond, Brits minister van financiën, benadrukte eerder al dat de onduidelijkheid rond de onderhandelingen al een impact heeft op de toekomst van de Britse economie. “Die toekomst vervult het bedrijfsleven niet met vertrouwen,” aldus de minister. Uit het onderzoek zou ook blijken dat Britse ondernemingen moeilijkheden ervaren om contracten te sluiten voor meer dan anderhalf jaar, de datum waarop het daadwerkelijke vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie is voorzien, af te sluiten. Door het zwakkere Britse pond zijn de voorraadkosten van bijna twee op drie Britse bedrijven toegenomen.

Lees Verder

15:48 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brexit |  Facebook |

Datatrafiek draagt groei Afrikaanse mobiele telefonie

Eind dit jaar zal Afrika 419 miljoen mobiele internetverbindingen tellen. Over de volgende vijf jaar zal dat aantal echter meer dan een verdubbeling kennen tot 1,07 miljard aansluitingen. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Ovum. Opgemerkt wordt dat de groei vooral wordt gedragen door de verdere introductie van betaalbare smartphones en de aanleg van netwerken met grotere snelheden. Op dit ogenblik heeft Afrika volgens de onderzoekers op het gebied van breedband nog wel een belangrijke achterstand op de rest van de wereld, maar Ovum beklemtoont dat die die kloof de volgende jaren sterk zal worden verkleind.

“De dataconnectiviteit kent in Afrika een bijzonder sterke groei,” benadrukt onderzoeksleider Matthew Reed. “Het continent kan dan ook op bijzonder goede vooruitzichten terugvallen op het gebied van digitale media, mobiele financiële diensten en het internet-of-things.” Volgens Reed zullen mobiele technologieën van de vijfde generatie over een viertal jaar hun debuut op de Afrikaanse markt kunnen maken. Daarbij moet wel met een bescheiden start rekening worden gehouden. Tijdens het eerste jaar na de introductie worden ongeveer één miljoen Afrikaanse abonnees in het vooruitzicht gesteld.

“De fragiele economische situaties in vele Afrikaanse landen de voorbije jaren hebben een belangrijke impact gehad op de telecommarkten en de activiteiten van de operatoren,” waarschuwt Ovum echter. “Bovendien moet ook rekening worden gehouden met onvoorspelbare politieke en regelgevende ontwikkelingen.” De omzet van de Afrikaanse mobiele markt zal volgens Ovum de volgende periode een gemiddelde groei met 4,8 procent laten optekenen. Daardoor zal over vijf jaar een omzet van 69,36 miljard dollar worden bereid. Daarbij zal ook de samenstelling van de mobiele inkomsten een significante verschuiving laten optekenen.

Inkomsten uit tekstberichten zullen volgens het rapport een gemiddelde daling met 4 procent per jaar laten optekenen. Ook de omzet uit telefoongesprekken zal een gemiddelde terugval met 2,9 procent laten optekenen. Daarentegen zullen mobiele data tijdens diezelfde periode een gemiddelde groei met 25,1 procent laten optekenen. Er wordt aan toegevoegd dat datatrafieken vorig jaar 16,4 procent van de totale inkomsten van de Afrikaanse mobiele telefonie vertegenwoordigden, maar over vijf jaar zou dat aandeel tot 47,5 procent zijn opgelopen.

Lees Verder

15:14 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: telefonie |  Facebook |

Grote bedrijven moeten inspanning tegen klimaatverandering opvoeren

Slechts een minderheid van de grote wereldconcerns hebben strikte doelstellingen geïmplementeerd om de klimaatverandering af te remmen. Nochtans is die groep verantwoordelijk voor een belangrijk aandeel in de wereldwijde emissies van koolstofdioxide. Dat blijkt uit een rapport van consulent Thomson Reuters. De onderzoekers stellen dat bij de tweehonderdvijftig grootste beursgenoteerde ondernemingen van de wereld slechts 30 procent strenge klimaatdoelstellingen hanteren. Nochtans vertegenwoordigt deze groep nagenoeg 33 procent van de wereldwijde uitstoot aan koolstofdioxide.

Uit het rapport blijkt bovendien dat de uitstoot van de betrokken bedrijven de voorbije drie jaar een status-quo heeft laten optekenen, terwijl volgens de klimaatakkoorden van Parijs een daling met 3 procent moest worden doorgevoerd. “Zonder een daadwerkelijke inspanning van deze groep bedrijven is een efficiënte aanpak van de risico’s van de klimaatverandering niet mogelijk,” wordt in het rapport aangevoerd. In het rapport wordt opgemerkt dat grote energiegroepen zoals Coal India, Gazprom en ExxonMobil de wereldwijde ranglijst met grootste producenten van koolstofdioxide aanvoeren.

“Concurrenten die strengere milieunormen hanteren om hun ecologische voetafdruk verder terug te schroeven, hebben nochtans geen toegevingen moeten doen op het gebied van dividend, winst of tewerkstelling,” wordt er aangevoerd. “Bedrijven zoals Xcel Energy, Ingersoll Rand of Total - die belangrijke beslissingen op het gebied van duurzame ontwikkeling hebben genomen - zouden daarentegen wel eens belangrijke voordelen uit de klimaatacties kunnen ervaren.” Er wordt echter aangevoerd dat een aantal andere grote ondernemingen actie blijven voeren om de introductie van strengere milieunormen af te remmen.

Lees Verder

14:41 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: klimaatverandering |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In de Verenigde Staten heeft het entertainmentconcern Walt Disney recent gesprekken gevoerd over een overname van de kabeltelevisiezenders, de internationale distributie en de studio’s van 21st Century Fox. Dat hebben bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal gemeld. De overname zou de dominantie van Disney in Hollywood versterken en Fox in staat stellen zich te focussen op sport, actualiteit en televisieshows. Fox zou ook zijn belang van 39 procent in de Britse betaalzender Sky aan Disney verkopen. De transactie zou Disney tussen 20 miljard dollar en 30 miljard dollar kunnen kosten. Er is echter geen zekerheid dat de gevoerde gesprekken tot een overeenkomst leiden.

Supermarktketen Jumbo overweegt op termijn de stap te maken naar de Belgische markt. Dat hebben vertegenwoordigers van het bedrijf tegenover diverse media gemeld. In het meerjarenplan van Jumbo is naar eigen een optie voorzien om eventueel de Belgische markt te betreden. Voor eind volgend jaar moet volgens het bedrijf echter zeker geen beweging worden verwacht. Jumbo wil naar eigen zeggen eerst kijken welke mogelijkheden op de Belgische markt kunnen worden gevonden. Zes jaar geleden startte ook Albert Heijn al activiteiten in België. Sindsdien is moederbedrijf gefuseerd met Delhaize. Dat samengaan zou mogelijk ruimte creëren voor nieuwe partijen.

De Amerikaanse farmagroep Mylan heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 2,99 miljard dollar. Dat betekende een daling met 2,3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De terugval moet naar eigen zeggen onder meer worden toegeschreven aan een lagere verkoop in Noord-Amerika. Het bedrijf boekte een nettowinst van 88,3 miljoen dollar, tegenover een verlies van 119,8 miljoen dollar dezelfde periode vorig jaar. Toen moest wel een eenmalige last van 558 miljoen dollar worden ingeschreven. Het bedrijf wordt geconfronteerd met de inkrimping van de verkopen van zijn allergiemiddel EpiPen. De onderneming kreeg wel toelating voor de verkoop van twee nieuwe middelen.

De Russische overheid heeft geld geïnvesteerd in de sociale netwerken Facebook en Twitter. Daarbij werd de Russische miljardair Yuri Milner ingeschakeld. Dat blijkt uit documenten die door de Duitse krant Süddeutsche Zeitung werden verkregen. Milner zou volgens die documenten van de Russische staatsbank VTB Bank een bedrag van 191 miljoen dollar hebben gekregen. Een gedeelte van dat geld zou Milner hebben gebruikt om in Twitter te investeren. Anderzijds zou Milner geld van het Russische energieconcern Gazprom hebben gebruikt voor een investering in Facebook. Miller had in Facebook en Twitter belangen van respectievelijk 8 procent en 5 procent, maar die zijn weer verkocht.

Jean-Claude Trichet, gewezen voorzitter van de Europese Centrale Bank, vindt cryptomunten eerder gevaarlijk dan bruikbaar. Dat heeft Trichet in een gesprek met het persbureau Bloomberg gemeld. Hij wijst erop dat cryptomunten een essentiële eigenschap van geld ontberen, aangezien ze geen enkele waarde vasthouden. Trichet noemde de cryptomunten, zoals de bitcoin, een speculatief instrument. Daarbij wees hij op de scherpe koersbewegingen die de cryptomunten laten optekenen. Wel toonde Trichet zich positiever over de blockchain, de technologie achter de bitcoin. De blockchain kan volgens Trichet mogelijk uitgroeien tot een nieuw disruptief concept in de financiële wereld en een aantal andere sectoren.

In de Verenigde Staten wil chipfabrikant Marvell Technology zijn sectorgenoot Cavium overnemen. De gesprekken zouden zich in een vergevorderd stadium bevinden. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal gemeld. Het samengaan van Marvell en Cavium zou een bedrijf met een waarde van ongeveer 14 miljard dollar creëren. Op dit ogenblik wordt de waarde van Cavium en Marvell geraamd op respectievelijk 4,5 miljard dollar en 9 miljard dollar. Indien de gesprekken niet op onoverkomelijke problemen stuiten, zou volgens de bronnen in de loop van de volgende weken een akkoord kunnen worden bekend gemaakt.

Het Amerikaanse modehuis Michael Kors Holdings heeft tijdens het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 1,11 miljard dollar. Dat betekent een stijging met 5,6 procent tegenover dezelfde periode vorig boekjaar. De nettowinst steeg van 160,9 miljoen dollar naar 202,9 miljoen dollar. De groei is onder meer te danken aan een afbouw van de fiscale lasten en aan hogere inkomsten uit nieuwe winkels. Er werden 56 nieuwe filialen geopend. Het bedrijf voegde er ook aan toe de overname van schoenenfabrikant Jimmy Choo is afgerond, zodat de nieuwe dochteronderneming nog voor het einde van het boekjaar een bijdrage aan de cijfers van Michael Kors kan bijdragen.

Bij de Federal Reserve Bank of New York gaat voorzitter William Dudley (64) midden volgend jaar met pensioen. Daarmee vertrekt Dudley zes maand vroeger dan eerder was voorzien. Dat heeft de centrale bank van New York bekend gemaakt. Er wordt aan toegevoegd dat onmiddellijk met een zoektocht naar een geschikte opvolger van Dudley wordt gestart. Dudley werd tien jaar geleden, midden in een economische recessie, tot voorzitter van de centrale bank van New York benoemd. Hij was voordien twee decennia actief bij Goldman Sachs, waar hij uiteindelijk tot hoofdeconoom werd aangesteld. Dudley vroeg onder meer de uitbouw van een betere ethische cultuur bij de grootbanken.

De Nederlandse postgroep PostNL heeft tijdens het derde kwartaal een omzet gerealiseerd van 809 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het postbedrijf boekte ook een nettowinst van 19 miljoen euro, tegenover een verlies van 9 miljoen euro het derde kwartaal vorig jaar. PostNL kon naar eigen zeggen vooral profiteren van een aanhoudend sterke groei bij de pakketbezorging, die de dalende postvolumes ruimschoots kon compenseren. De inkomsten van de pakketbezorging liep met meer dan 20 procent op tot 274 miljoen euro. Bij de postbezorging was er een daling met 4 procent tot 395 miljoen euro.

De Amerikaanse chipfabrikant Broadcom heeft een bod van 130 miljard dollar uitgebracht op sectorgenoot Qualcomm. De transactie zou de grootste technologie-fusie uit de geschiedenis kunnen worden. De fusiegroep zou de derde grootste chipfabrikant van de wereld worden. Een aantal partijen zegt dat Broadcom zijn voorstel op een uitgelezen moment lanceert, kijkend naar de problemen die Qualcomm op dit ogenblik met Apple ervaart. Qualcomm heeft in eerste instantie echter afwijzend gereageerd op de toenadering. De overnameprooi zou onder vragen hebben rond de omvang van het bod, maar zou bovendien ook problemen met de concurrentieregulatoren vrezen.

De Franse autoconstructeur PSA Group snijdt in het aantal modellen dat zijn Duitse dochter Opel aanbiedt. Ook moet Opel de kortingen voor klanten beperken. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung gemeld. PSA Group nam de Duitse constructeur Opel en diens Brits zusterbedrijf Vauxhall eerder dit jaar over van het Amerikaanse concern General Motors. De nieuwe eigenaar heeft al aangekondigd om Opel, dat al lange tijd verlieslatend is, op drie jaar tijd weer winstgevend te willen maken. Onder meer zouden in de nieuwe modellen van Opel technologieën van de Franse dochters van PSA Group worden gebruikt.

De Japanse telecomgroep Softbank heeft tijdens het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettowinst van 97,1 miljard yen of 851 miljoen dollar gerealiseerd, tegenover een positief resultaat van 511,4 miljard yen dezelfde periode vorig boekjaar. De achteruitgang wordt onder meer toegeschreven aan een daling van de inkomsten uit de participatie in Alibaba en een aantal andere financiële activiteiten. Het operationeel inkomen steeg met 21 procent tot 396 miljard yen. Anderzijds leverde het investeringsfonds Vision Fund het bedrijf ook 81 miljard yen op. De omzet van het Japanse concern steeg met 3,7 procent tot 2,23 miljard yen, ondanks moeilijke telecomoperaties in Japan en de Verenigde Staten.

De Europese Commissie beslist ten laatste tijdens de eerste week van de maand maart volgend jaar over de aangekondigde fusie tussen Bayer en Monsanto. Dat heeft de Europese Commissie bekend gemaakt. In augustus had de Europese Commissie gemeld een onderzoek te zullen instellen omdat de fusie mogelijk tot een verstoring van de markt voor onder meer pesticiden en zaden zou kunnen leiden. Bayer en Monsanto hebben al verschillende constructies voorgesteld om de geciteerde bezwaren weg te nemen. Bayer wil 66 miljard dollar voor de overname van Monsanto. Door de operatie zou het grootste bedrijf voor de productie van zaden en bestrijdingsmiddelen worden gecreëerd.

Het Amerikaanse televisiebedrijf Nexstar Broadcasting Group heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 611,9 miljoen dollar, tegenover 275,7 miljoen dollar inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. De groei wordt in belangrijke mate toegeschreven aan de overname van het bedrijf Media General, een keten met ongeveer 170 stations in januari van dit jaar. De nettowinst steeg met 64 procent tot 42,1 miljoen dollar. Perry Sook, chief executive van Nexstar, zegt dat het bedrijf ook volgend jaar een sterke groei mag verwachten, dankzij de Olympische Winterspelen, de Superbowl en politieke verkiezingen. Daarnaast wordt ook gewezen op commerciële overeenkomsten.

Drankengroep Coca-Cola wil tegen het midden van volgend decennium al zijn plastic verpakkingen in West-Europa inzamelen. Nieuwe flessen moeten bovendien voor de helft uit herwonnen materiaal bestaan, tegenover 21 procent dit jaar. Dat blijkt uit een nieuw duurzaamheidsplan dat het Amerikaanse bedrijf bekend heeft gemaakt. In de plannen werden ook doelstellingen over verantwoorde voeding en diversiteit opgenomen. Onder meer wil de Coca-Cola West-Europa dat over acht jaar de helft van de verkochte dranken slechts een minimale opname van calorieën veroorzaakt. Bovendien wil het bedrijf in het management een vrouwelijke aanwezigheid van 40 procent.

09:13 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-11-17

Brexit beïnvloedt ook reisgedrag Britse bevolking

De brexit zal ook een impact hebben op het reisgedrag van de Britse bevolking. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse spoorwegonderneming CrossCountry. Uit een enquête bleek immers dat 27 procent van de Britten toegaf dat een scheiding met de Europese Unie een invloed zal hebben op zijn reisgedrag. Daarbij gaf 66 procent van de betrokkenen te denken in het buitenland minder welkom te zullen zijn bij mensen die de Europese Unie ondersteunen. Er werd ook vastgesteld dat 31 procent van de ondervraagden te kennen gaf tijdens zijn vakantie een binnenlandse bestemming boven een reis naar het buitenland te verkiezen. Volgens 50 procent zal de brexit een vakantietrip naar het buitenland ook gevoelig duurder maken.

Lees verder

18:38 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |