21-11-17

Geboorteplaats neemt afscheid van de parkeermeter

De Amerikaanse stad Oklahoma City is gestart met het verwijderen van de laatste parkeermeters uit het straatbeeld. Die beslissing weerspiegelt een belangrijke mijlpaal. Oklahoma City was immers in het midden van de jaren dertig van de voorbije eeuw de eerste stad van de wereld om parkeermeters, een uitvinding van Carl Magee, te introduceren. Het stadsbestuur van Oklahoma City heeft nu echter beslist om de parkeermeters, die met muntstukken moesten worden gevoed, door een digitaal systeem te veranderen. De allereerste Park-O-Meter wordt trouwens nog steeds door de Oklahoma Historical Society bewaard.

De huidige parkeermeters in Oklahoma City dateren nog van de jaren zestig en zeventig van de voorbije eeuw. “Een groot aantal bedrijven die instonden voor het beheer van de apparaten, zijn meestal al geruime tijd verdwenen,” betoogt Cory Hubert, de manager van de parkeerdienst van Oklahoma City. “Het nieuwe systeem doet beroep op kiosken die door zonnekracht worden gevoed.” Bob Blackburn, directeur van het Oklahoma Historical Society, wijst erop dat de parkeermeter de voorbije decennia een bepalende invloed heeft gehad op het leven en het concept van de moderne binnenstad.

“De parkeermeter werd geïntroduceerd in een reactie op klachten van de stedelijke middenstand,” verduidelijkt Blackburn. “Naarmate de auto aan populariteit won, bleken immers steeds meer arbeidskrachten van het voertuig gebruik te maken om zich van hun woonplaats naar de werkplek te begeven. De auto’s bleven de hele dag langs de stoep geparkeerd. Lokale handelaars begonnen te klagen dat de geparkeerde wagens potentiële klanten zouden weghouden.” Waarnemers merken echter op dat de parkeermeters ook al snel een instrument werden, samen met de bijhorende boetes, om de overheden een grotere financiële armslag te geven.

Lees Verder

08:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: parkeermeter |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Brits-Nederlandse concern Unilever, producent van wasproducten en levensmiddelen, is in Wageningen gestart met de bouw van zijn innovatiecentrum. Het complex heeft een oppervlakte van 18.000 vierkante meter en moet over ruim anderhalf jaar in gebruik genomen kunnen worden. Het centrum biedt onderdak aan laboratoria en een mini-fabriek voor de proefproductie van nieuwe ontwikkelingen. Paul Polman, topman van Unilever, wijst erop dat de wereld tegen het midden van deze eeuw ruim 9 miljard inwoners zal tellen. Daarvoor zal 70 procent meer voedsel nodig zijn dan op dit ogenblik wordt geproduceerd. Dat zal volgens Polman een fundamentele aanpassing van het huidige voedingssysteem vergen.

De Amerikaanse autobouwer Tesla heeft een nieuwe sportwagen voorgesteld. Elon Musk, topman van Tesla, benadrukte daarbij dat de nieuwe Roadster van de onderneming de snelste productiewagen uit de geschiedenis wordt. De wagen is uitgerust met een die elektromotoren en een batterij van 200 kilowattuur die de auto in principe een actieradius van 1.000 kilometer zouden moeten bezorgen. Tesla maakte bij zijn debuut op de automarkt ook al gebruik van een Roadster, maar die wagen was vooral een elektrische versie van een Lotus Elise. Musk heeft sindsdien altijd beloofd een nieuwe Roadster te zullen bouwen. Voor de nieuwe elektrische sportwagen moet minstens 200.000 dollar worden betaald.

Afvalverwerker Renewi, een fusie van de Nederlandse groep Van Gansewinkel en zijn Britse sectorgenoot Shanks, heeft tijdens de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 782,9 miljoen pond. Dat betekende een stijging met 11 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat nam met 33 procent toe tot 43,6 miljoen pond. Een belangrijk deel van die groei moet wel worden verklaard door gunstige wisselkoerseffecten. Wanneer met die elementen geen rekening wordt gehouden, zou een omzetgroei met 4 procent zijn toegenomen. Het bedrijfsresultaat zou in dat geval met 21 procent zijn gestegen. Verder wordt gewezen op de vlotte integratie van Shanks en Van Gansewinkel.

Het Brits-Nederlandse energieconcern Shell is gestart met een systeem dat het mogelijk maakt de koolstofdioxide-emissies van zijn Nederlandse vloot leasingwagens te compenseren. Dat heeft het concern bekend gemaakt. Shell beschikt in Nederland over 650 leasingwagens, die jaarlijks een gezamenlijke uitstoot van 2,6 miljoen kilogram koolstofdioxide veroorzaken. Ook biedt het bedrijf zakelijke klanten van de Shell Card, een kaart waarmee leaserijders op rekening van hun werkgever kunnen tanken, de mogelijkheid om hun uitstoot te laten compenseren. De compensatie kan in projecten over de hele wereld zijn gesitueerd. De maatregel biedt Shell de mogelijkheid zijn ecologische voetafdruk te verminderen.

De jongste versie van het game Call of Duty heeft bij zijn lancering op drie dagen tijd een verkoop van meer dan 500 miljoen dollar laten optekenen. In volumes was er sprake van een verdubbeling tegenover het debuut van de vorige editie vorig jaar. Dat heeft Activision Blizzard, uitgever van het game, bekend gemaakt. Eric Hirshberg, chief executive van Activison Blizzard, wijst erop dat Call of Duty met de nieuwe versie van het game naar zijn origines terugkeert. De jongste editie van het game grijpt immers terug naar de tweede wereldoorlog. Hirshberg zou aan Sledgehammer Games, ontwikkelaar van Call of Duty, express hebben gevraagd om terug te gaan in de geschiedenis en weer aan te knopen met de roots van de serie.

De Amerikaanse International Trade Commission (ITC) is een onderzoek gestart naar mogelijke patentschending door Apple. Dat heeft de handelscommissie bevestigd. Bij dat onderzoek zou worden gekeken of apparatuur van Apple de patenten van het software Aqua Content zou hebben geschonden. Er werd niet gemeld welke patenten concreet zouden worden onderzocht. Aqua Connect zou in oktober klacht hebben neergelegd om Apple twee patenten zou hebben geschonden. Aqua Connect is een fabrikant van software waarmee gebruikers hun computers vanop afstand kunnen gebruiken. Apple Connect zou hebben aangevoerd dat Apple zonder toelating de achterliggende technologie zou hebben gebruikt.

De Deense groep Vestas, wereldwijd de grootste fabrikant van windturbines, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 2,74 miljard euro. Dat betekende een daling met 6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst viel met 18 procent terug tot 355 miljoen euro. De achteruitgang moet worden toegeschreven aan de toegenomen concurrentie op de markt voor windenergie. Naast General Electric en Siemens Gamesa zijn immers ook een aantal Chinese fabrikanten op de markt actief. Het Deense bedrijf wijst ook naar een toenemende onzekerheid op de markt, verwijzend naar Amerikaanse plannen om projecten voor hernieuwbare energie fiscaal minder aantrekkelijk te maken.

Er zijn een aantal geldige redenen waarom Google niet altijd kan ingaan op vragen van gebruikers om uit de zoekresultaten van het bedrijf verwijderd te worden. Dat heeft Kent Walker, advocaat van Google, gezegd naar aanleiding van twee juridische procedures tegen het bedrijf voor het Europese hof van justitie. De Europese Unie biedt sinds drie jaar aan gebruikers de kans te eisen dat hun gegevens uit online zoekresultaten zouden worden verwijderd. Op die vraag kan volgens Walker echter niet altijd worden ingegaan. De advocaat voert aan dat in een aantal gevallen informatie van publiek belang zou kunnen worden gewist. Ook zegt hij dat onmogelijk kan worden geëist ook buiten de Europese Unie te zoekresultaten te saneren.

De Britse farmagroep AstraZeneca heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 6,2 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 9,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf zegt te hebben kunnen profiteren van een overeenkomst met zijn Amerikaanse sectorgenoot Merck, waarmee de rechten op een veelbelovend geneesmiddel voor de behandeling van kanker, wordt gedeeld. Die activiteiten leverden AstraZeneca bijna 1 miljard dollar opbrengsten op. Het bedrijf voegt eraan toe voor de eerste keer in zes kwartalen opnieuw een omzetgroei te hebben kunnen melden. De verkoop van een aantal vroegere succesproducten, zoals Crestor, neemt echter verder af.

In Groot-Brittannië zijn media, telefoonverbindingen en elektronica het voorbije jaar het mikpunt geweest van aanvallen van Russische hackers. Dat heeft Ciaran Martin, hoofd van het Britse National Cyber Security Centre (NSCS), gezegd. Martin betoogde dat het voorbije jaar verschillende signalen van Russische inmenging zouden zijn geïdentificeerd. De aanvallen zouden volgens Martin zijn bedoeld om het internationale systeem te ondermijnen. De Russische activiteit is volgens Martin dan ook een reden voor bezorgdheid. Ook de Britse premier Theresa May heeft onlangs nog gezegd te weten dat Rusland pogingen ondernam om virtuele aanvallen op haar land te lanceren.

In de Verenigde Staten is Ronald Wheeler (24) voor de rechtbank gedaagd op verdenking de woordvoerder te zijn geweest van de illegale marktplaats AlphaBay, die in juli dit jaar door een gezamenlijk actie van politiediensten in de Verenigde Staten, Canada en Thailand offline werd gehaald. AlphaBay was de grootste handelsplaats op het darkweb, waar onder meer drugs en gestolen kredietkaarten te koop worden geboden. Wheeler wordt ervan beticht te hebben samengewerkt met Alexander Cazes, de veronderstelde beheerder van Alphabay. Hij zou in mei door AlphaBay als verantwoordelijke voor public relations zijn ingehuurd. Zijn salaris zou in bitcoin zijn uitbetaald. Wheeler ontkent elke betrokkenheid.

Deutsche Bank heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 6,8 miljard euro. Dat betekende een daling met 10 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Daarbij wordt onder meer gewezen op de impact van ongunstige wisselkoersen, maar anderzijds wordt ook gewag gemaakt van het lage renteklimaat en een beperkte activiteit bij de klanten. Onder meer wordt opgemerkt dat de omzet van de investeringsbank zelfs met 23 procent tot 3,5 procent terugviel. Anderzijds kon bij de nettowinst een stijging van 278 miljoen euro naar 649 miljoen euro worden opgetekend. De winstgroei was naar eigen zeggen in belangrijke mate te danken aan kostenbesparingen.

De evenementapplicatie Appic heeft het online platform Partyflock overgenomen. Door de transactie is het grootste online festivalplatform van de Benelux gecreëerd, Dat heeft de onderneming 2xpr BV, het moederbedrijf van Appic, bekend gemaakt. Partyflock en Appic bereiken samen meer dan een miljoen jongeren per maand. Appic zegt al enkele tijd op zoek te zijn naar mogelijkheden om de groei van zijn platform te versnellen. Partyflock was volgens Appic dan ook een natuurlijke partner. Door de overname kunnen bovendien een aantal synergieën op het gebied van sales, contentbeheer en ontwikkeling worden doorgevoerd. Ook kan een sterkere positie op de reclamemarkt worden uitgebouwd.

De steunprogramma's voor Griekenland hebben blijkbaar slechts een beperkte bijdrage hebben geleverd voor het economische herstel van het land. Dat staat in een rapport van de Europese Rekenkamer over de Griekse financiële crisis. Griekenland blijft volgens het rapport moeilijkheden ervaren om zich volledig op de markten te financieren. Er wordt ook opgemerkt dat de Europese Commissie weinig ervaring heeft met het beheer van een begeleidingsstrategie voor economisch herstel. Onder meer wordt opgemerkt dat bij een aantal belangrijke maatregelen, zoals de verhoging van fiscale tarieven, onvoldoende onderbouwing heeft voorzien. Tevens wordt gewezen op een gebrek aan transparantie.

Het technologiebedrijf Keyware uit Brussel, leverancier van oplossingen voor elektronische betalingen heeft tijdens de eerste negen maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 13,8 miljoen euro, tegenover 13,2 miljoen euro inkomsten dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat viel van 3,7 miljoen euro naar 2,9 miljoen euro terug. Ook de nettowinst kende een daling van 2,4 miljoen euro naar 1,4 miljoen euro. Opgemerkt wordt dat vooral het eerste semester van dit jaar op de resultaten hebben gewogen. Tijdens het derde kwartaal kon wel een verbetering worden opgetekend. Ook is er de impact van de integratie van Magellan, dat sinds begin juli dit jaar voor 100 procent eigendom van Keyware is.

06:38 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-11-17

Vertrouwen consument komt pas na minstens vier online besprekingen

De meeste consumenten hebben meer dan drie online besprekingen nodig om een merk te kunnen vertrouwen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent BrightLocal bij een groep consumenten in de Verenigde Staten. De onderzoekers stelden vast dat 93 procent van de respondenten erkent van online besprekingen gebruik te maken om zich een oordeel over een product of merk te vormen. Tegelijkertijd kon worden vastgesteld dat 68 procent minstens vier besprekingen nodig heeft om een definitief vertrouwen te kunnen opbouwen. Voor 12,5 procent zal een vertrouwen pas na minstens tien besprekingen mogelijk zijn.

Lees Verder


17:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sociale media belangrijk platform voor ontdekking producten

Een grote meerderheid van de consumenten kopen producten die op sociale media worden ontdekt. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Curalate bij een groep consumenten in de Verenigde Staten. Vastgesteld werd immers dat 76 procent van de respondenten erkent producten te hebben gekocht die eerder in een boodschap van het merk werden gevonden. Vastgesteld werd verder dat 40 procent van de Amerikaanse consumenten minstens één keer per week online shopt. In de leeftijdsgroep tussen achttien en vierendertig jaar loopt dat cijfer op tot 52 procent. Er wordt aan toegevoegd dat producten op alle mogelijke sociale mediakanalen worden ontdekt.

Lees Verder

16:01 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Diploma Caltech levert meeste kans op werkgelegenheid

Werknemers die tegenover een potentiële werkgever een diploma van het California Institute of Technology (Caltech) kunnen voorleggen, hebben de grootste kans aangeworven te worden. Dat blijkt uit een studie van consulent Emerging over honderdvijftig universiteiten uit drieëndertig landen. Uit het onderzoek blijkt dat de top tien grotendeels door instellingen uit de Verenigde Staten wordt gedomineerd. Op de tweede plaats staat immers de Harvard University, gevolgd door de Columbia University en het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Pas op de vijfde plaats volgt met de Britse Cambridge University een instelling uit een ander land.

Lees Verder


15:04 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Londen en South East productiefste Britse regio’s

Indien de productiviteit van de Britse arbeidsmarkt op nationaal vlak een niveau zou halen dat in Londen en het South East wordt geregistreerd, zou de economie van Groot-Brittannië een jaarlijkse injectie van 203 miljoen pond kunnen rekenen. Dat blijkt uit een rapport van van het Centre for Cities. Opgemerkt wordt dat de productie per werknemer in gebieden zoals Londen, Slough, Reading, Milton Keynes en Aldershot bijna het dubbele bedraagt van de prestaties die elders in het land worden geleverd. De hoogste score wordt opgetekend in Slough, waar de gemiddelde werknemer een jaarlijkse productie van 82.100 pond laat optekenen. Onderaan de rangschikking staan Stoke en Blackburn met 41.500 pond.

Lees Verder

14:21 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dagelijkse muziekconsumptie blijft verder toenemen

In de Verenigde Staten luistert de gemiddelde consument vierenhalf uur per dag naar muziek. Dat komt uit op een wekelijkse muziekconsumptie van 32,1 uur. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Nielsen. Opgemerkt wordt dat op één jaar een sterke toename van de muziekconsumptie kan worden opgetekend. Vorig jaar werd immers per dag nog iets minder dan vier uur naar muziek geluisterd. De toename moet volgens Nielsen vooral worden toegeschreven aan de impact van de rol van technologische apparatuur op de muziekconsumptie. Gemiddeld worden tijdens een week 3,4 apparaten gebruikt om muziek te beluisteren.

Lees Verder

 

12:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |