17-09-17

Expressief schrijven wapen tegen stresserende taken

Expressief schrijven is een ideaal instrument om een stresserende taak efficiënter uit te voeren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Michigan State University. De studie toont volgens de onderzoekers het eerste fysieke bewijs voor de voordelen van expressive schrijven. Vastgesteld werd dat respondenten na een sessie expressief schrijven een taak weliswaar even snel en accuraat konden uitvoeren dan collega’s een uitgeschreven verslag hadden uitgebracht van hun activiteiten de dag voordien, maar volgens hersenscans daarbij minder verstandelijke bronnen dienden aan te spreken.

“Bezorgdheid slorpt belangrijke cognitieve bronnen op,” benadrukt onderzoeksleider Hans Schroder, psycholoog aan de Michigan State University. “Bekommernis kan vergeleken worden met een voortdurende multitasking. Terwijl een taak wordt uitgevoerd, moeten constant bezorgdheden worden onderdrukt. Wanneer men deze bekommernissen door expressief schrijven echter kan wegwerken, worden de cognitieve bronnen vrijgemaakt om de geplande taken beter uit te voeren en efficiënter te worden. Deze groep heeft moet minder middelen om dezelfde resultaten te halen als collega’s die geen uitnodiging tot expressief schrijven hebben gekregen.”

“Eerder onderzoek heeft al aangetoond dat expressief schrijven het individu kan helpen om trauma’s en stresserende gebeurtenissen uit het verleden te verwerken,” benadrukt Hans Schroder. “De nieuwe studie toont echter aan dat dezelfde techniek het individu kan helpen om zich optimaal op stresserende taken in de toekomst voor te bereiden. Dat geldt zeker voor individuen die zich gemakkelijker zorgen maken. Expressief schrijven zorgt ervoor dat het menselijk brein minder hard zal moeten werken aan een stresserende opdracht. Deze bekommernis dreigt tot een snelle mentale opbranding, aangezien verontruste hersenen steeds harder moeten werken en dan ook mogelijk in problemen kunnen raken.”

Lees Verder

12:33 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stress |  Facebook |

Pols wordt belangrijkste groeilocatie voor wearables

Smartwatches domineren de markt van de wearables. Dat is de conclusie van een rapport van International Data Corporation (IDC), waaruit blijkt dat dit jaar wereldwijd 112 miljoen wearables zullen worden verkocht. Dat betekent een stijging met 17 procent tegenover vorig jaar. Daarbij moet worden vastgesteld dat smartwatches met een aandeel van 55 procent dit jaar het belangrijkste product van de wearables-markt vertegenwoordigt, gevolgd door polsbanden (39 procent), kleding (2 procent) en oortoestellen (2 procent). Er wordt echter aan toegevoegd dat de smartwatches, gedreven door Apple en Android, ook minstens de volgende vier jaar alle andere wearables-categorieën zullen domineren.

De onderzoekers merken op dat de volgende vier jaar het marktaandeel van kleding en oortoestellen de volgende jaren aan belang zullen winnen en marktaandeel van de polsbanden zullen wegnemen. Smartwatches zullen volgens de onderzoekers echter een groei blijven kennen. Oorapparaten, met uitzondering van de Bluetooth-hoofdtelefoons, zullen volgens de onderzoekers de volgende vier jaar het snelstgroeiende segment van de wearables-markt te worden. Op dat ogenblik zullen smartwatches een verkoop van 154 miljoen exemplaren halen, waarbij een marktaandeel van 67 procent zal worden gerealiseerd. Daarna volgen polsbanden (51 miljoen), kleding (12 miljoen) en oortoestellen (11 miljoen).

“Smartwatches zullen in de toekomst nog meer toepassingen krijgen, vooral wanneer ze niet meer aan een smartphone zullen moeten worden gelinkt, maar een onafhankelijk geconnecteerd apparaat zullen zijn geworden,” benadrukken de onderzoekers. “De pols wordt de locatie waar de meeste innovatie en ontwikkeling in de wearables-markt zal worden opgetekend. De pols is immers een ideale locatie voor gebruikers om data en toepassingen te verzamelen en te bekijken. Bovendien worden op die plek ook een aantal taken, zoals de reactie of notificaties of de communicatie met andere personen en apparaten. Daarnaast zal de markt ook worden gedreven door variaties in stijl en design.”

Lees Verder

11:38 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wearables |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Over vijf jaar zullen de toeristische bestedingen in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn opgelopen tot 56 miljard dollar. Dat blijkt uit een rapport van de Dubai Chamber of Commerce, waarin wordt gemeld dat die groei zal worden gedreven door nieuwe megaprojecten. Dit jaar wordt een stijging met 4,5 procent tot meer dan 42 miljard dollar in het vooruitzicht gesteld. Onder meer wordt gewezen op projecten zoals Marsa Al Arab, de nieuwe themaparken IMG Worlds of Legends, Formula One en Six Flags en nieuwe shoppingcentra. De Verenigde Arabische Emiraten ontvingen volgens het rapport het voorbije jaar 14,9 miljoen bezoekers. Dat was een stijging met 4,9 procent tegenover het jaar voordien.

Het Duitse industriële concern Siemens bouwt in China een nieuw centrum voor robotonderzoek. Dat heeft Roland Busch, hoofd technologie bij Siemens, bekend gemaakt. Het nieuwe centrum zal worden gebouwd in Peking en wordt een joint-venture met de Tsinghua University. Concrete details over de tewerkstelling werden niet bekendgemaakt, maar het bedrijf voerde wel aan dat het centrum ervaren experts uit de hele wereld zal aantrekken. Op dit ogenblik heeft Siemens in China al ongeveer 4.500 wetenschappers en ingenieurs in dienst. Het nieuwe centrum zal vooral aandacht besteden aan de samenwerking tussen mens en robot en de ontwikkeling van artificiële intelligentie.

Het woord Brexit kan als een Europees merk voor frisdrank, bier en sigaretten worden gedeponeerd. Dat heeft de beroepsraad van de Europese Intellectual Property Organisation (IPO) van de Europese Unie beslist. Eerder had het Europese merkenbureau de deponering nochtans geweigerd omdat de term beledigend zou zijn voor het gedeelte van de Britse bevolking dat zich tegen een scheiding met de Europese Unie verzet. De deponering was aangevraagd door het Britse bedrijf Brexit Drinks. De beroepscommissie bepaalde dat de brexit geen verwerpelijk of beledigend karakter heeft, maar slechts de naam is van een politieke beslissing. Bovendien wordt gewezen op de humoristische invalshoek.

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair zal tot eind oktober dagelijks veertig tot vijftig vluchten schrappen. Dat komt overeen met ongeveer 2 procent van het totale dagelijkse aanbod bij de maatschappij. De ingreep was volgens Ryanair noodzakelijk omdat de stiptheid de voorbije periode onder de grens van 80 procent is teruggevallen. Door de ingreep wil de maatschappij voldoende vliegtuigen in reserve te hebben om de stiptheid opnieuw tot het normale gemiddelde van 90 procent op te voeren. De problemen worden toegeschreven aan een combinatie van stakingen, problemen met luchtverkeersleiding en de weersomstandigheden en de vakantieregeling voor piloten en ander cabinepersoneel.

De Amerikaanse speelgoedketen Toys 'R' Us overweegt één van de volgende weken het faillissement aan te vragen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal gezegd. Het bedrijf wordt met een zware schuldenlast geconfronteerd en zou door zijn leveranciers onder grotere druk worden gezet, zodat bestellingen sneller betaald moeten worden. Gemeld wordt dat Toys ‘R’ Us de zakenbank Lazard heeft ingeschakeld om een oplossing voor de financiële lasten te zoeken. In totaal zou de speelgoedketen met een schuld van 5 miljard dollar worden geconfronteerd. Volgend jaar zou ongeveer 400 miljoen dollar schulden moeten worden afbetaald.

Het internetconcern Google wordt er door het sociale netwerk Gab van beticht de regelgeving voor mededinging overtreden te hebben. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal gemeld. Google had Gab in augustus uit zijn Play Store verwijderd omdat de applicatie van het sociale netwerk zich tot haatzaaierij zou hebben geleend. Gab is vooral een ontmoetingsplek voor extreemrechtse figuren, waaronder neonazi’s geworden. In juni was Gab door Apple ook al uit de App Store geweerd. Gab beticht Google er echter van zich bij de toegang tot zijn applicatie-winkel op discriminatie beroep te doen. Google zegt dat de claim geen enkele grond heeft.

Het Franse magazine Madame Figaro heeft zich op zijn cover met het Amerikaanse model Emily Ratajkowski schuldig gemaakt aan fotoshoppen. Dat heeft Ratajkowski bekend gemaakt. Het model merkte in een boodschap op het sociale netwerk Instagram te betreuren bijzonder teleurgesteld te zijn in de keuze van het Franse magazine om haar lippen en borsten bij te werken. Bij de boodschap plaatste Ratajkowski zowel de originele foto als de bewerkte cover. Het model voegde er aan toe te hopen dat de modewereld snel ophoudt met het verbloemen van elementen die de mens uniek maken. Eerder protesteerden ook al Lena Dunham, Kate Winslet en Kerry Washington tegen het fotoshoppen.

Het album ‘Once Upon a Time in Shaolin’ van de Amerikaanse rapgroep Wu-Tang-Clan is op eBay voor een bedrag van ruim 1,02 miljoen dollar verkocht. Het album, waarvan slechts één exemplaar werd gemaakt, werd door de Amerikaanse zakenman Martin Shkreli te koop aangeboden. Shkreli had het album twee jaar geleden voor 2 miljoen dollar gekocht. Shkreli is een gewezen topman van farmabedrijven, maar is recent wegens fraude veroordeeld omdat hij geld van investeerders voor eigen rekening zou hebben gebruikt. Hij riskeert een celstraf van twintig jaar en zag zijn borgtocht ingetrokken worden wegens bedreigingen aan het adres van voormalig presidentskandidaten Hillary Clinton.

Het farmabedrijf Janssen Pharmaceutica investeert een bedrag van 8,6 miljoen euro in de bouw van een nieuw duurzaam kantoorgebouw op zijn site in Beerse. Het gebouw, dat een oppervlakte van tweeduizend vierkante meter krijgt, wordt onder meer uitgerust met 350 zonnepanelen, terwijl ventilatielucht zal worden gebruikt voor warmterecuperatie. Er wordt tevens opgemerkt dat de verwarmingsinstallatie aangepast wordt voor een toekomstige aansluiting op het geothermie-project dat het bedrijf eerder heeft aangekondigd. De voorbije zomer maakte Janssen Pharmaceutica bekend op aardwarmte beroep te zullen doen voor de verwarming en koeling van de eigen gebouwen.

Het Nederlandse autodeelplatform SnappCar neemt zijn Duitse sectorgenoot Tamyca over. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. De inlijving van Tamyca laat SnappCar toe zijn intrede te maken op de Duitse markt. SnappCar laat zijn leden toe om hun auto op vrije ogenblikken ter beschikking te stellen van andere gebruikers van het platform. SnappCar, dat inmiddels voor 20 procent in handen is van het autoverhuurbedrijf Europcar, wil ervoor zorgen dat de vloot Europese wagens over een half decennium met vijf miljoen exemplaren is afgebouwd. Wanneer een efficiënte verhuurmarkt kan worden georganiseerd, zullen volgens SnappCar minder auto’s worden gekocht.

In Frankfurt is de Duitse architect en stedenbouwkundige Albert Speer Jr. (83) overleden. Speer werd wereldberoemd met onder meer de aanleg van de Europawijk en de hoofdzetel van de Europese Centrale Bank  in zijn woonplaats Frankfurt, maar ook voor grote stedenbouwprojecten in onder meer Peking, Riyad en Caïro. Hij ook ontwierp ook acht stadions die over vijf jaar in Qatar het toneel voor het wereldkampioenschap voetbal moeten vormen. Speer heeft een bureau met ongeveer tweehonderd medewerkers. Hij was de oudste zoon van Albert Speer, voormalig rijksarchitect en minister van bewapening onder Adolf Hitler, die op de processen in Neurenberg tot twintig jaar cel werd veroordeeld.

In België heeft muziekstreaming tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 25,3 miljoen euro. Dat betekende een stijging met meer dan 40 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van de Belgian Entertainment Association (BEA), waar wordt aangegeven dat streaming inmiddels de grootste bron van inkomsten voor de muzieksector is geworden. Met inbegrip van de downloads, die een omzet van bijna 7 miljoen euro lieten optekenen, vertegenwoordigt de digitale verkoop inmiddels 56 procent van de totale inkomsten voor de Belgische muzieksector. De cd-verkoop boekte een omzet van 21 miljoen euro. Vinyl steeg met 26,4 procent tot 3,63 miljoen euro.

Op de site van de voormalige Bijlmerbajes in Amsterdam wordt een nieuwe stadswijk, bestaande uit 1.350 woningen, ingeplant. Dat heeft het bouwconcern BAM Groep, ontwikkelaar van het project, bekend gemaakt. De site van de Bijlmerbajes, een voormalige gevangenis, was eigendom van de Nederlandse overheid en werd voor een bedrag van 84 miljoen euro door de ontwikkelaar gekocht. Onder meer is voorzien dat vijf van de zes gevangenistorens worden gesloopt. Het resterende gebouw zal worden omgevormd tot een verticaal park met mogelijkheden voor stadslandbouw. De Bijlmerbajes werd op het einde van de jaren zeventig in gebruik genomen, maar werd in juni vorig jaar gesloten.

Het restaurant Aux Armes de Bruxelles aan de Beenhouwersstraat wordt met belangrijke moeilijkheden geconfronteerd. Het Brusselse restaurant zou in financiële problemen zijn gekomen en zou daarom negen banen moeten schrappen. Aux Armes de Bruxelles is bijna honderd jaar actief, maar werd tien jaar geleden door de familie Veulemans verkocht aan de Groupe Flo. In juni van dit jaar werd het restaurant verkocht aan zakenman Aldo Vastapane, die het beheer van het complex toevertrouwde aan de groep Beyaz, die ook uitbater is van een aantal andere bekende Brusselse horecazaken. Sindsdien zouden volgens een aantal betrokkenen de arbeidsomstandigheden nog gevoelig zijn verslechterd.

De Amerikaanse kledingketen Nordstrom wordt wellicht van de beurs gehaald. De familie Nordstrom, die nog altijd 31,2 procent van de keten in handen heeft, is al geruime tijd op zoek naar een partner, maar zou volgens een aantal bronnen nu dicht staan bij een akkoord met investeerder Leonard Green & Partners om een bod te doen op het aandelenpakket dat op de beurs is genoteerd. Daarvoor zou bij de banken een krediet van ruim 7 miljard dollar worden gevraagd. Leonard Green zou een investering van 1 miljard dollar inbrengen. Nordstrom, die de grotere concurrentie van online winkels voelt, zou volgens de bronnen hopen de overeenkomst in de loop van de volgende weken te kunnen afronden.

10:53 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-09-17

Sociale mediaberichten spiegel van gezondheid

Gezondheid heeft ook een impact op de inhoud van de communicatie in sociale media. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Pacific Northwest National Laboratory van het Amerikaanse ministerie van energie.

Lees Verder

 

21:04 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Criminaliteit kan jongeren uit wijk verdrijven

Jongeren besteden minder tijd in regio’s waar een hogere vrees voor criminaliteit heerst. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Ohio State University. Dit gegeven kan volgens de onderzoekers belangrijke impact hebben op inspanningen van de overheid om een lokale jeugdwerking te organiseren.

Lees Verder

 

20:03 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mens leidt microben over de hele wereld

Afvalwaters, toerisme en handel zijn belangrijke factoren in de verspreiding van microben over de hele wereld. Dat is de conclusie van een onderzoek onder leiding van wetenschappers aan de Macquarie University. Dit kan volgens de onderzoekers fatale consequenties hebben voor de menselijke gezondheid.

Lees Verder

19:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bedrijven weten te weinig over tewerkstelling bij toeleveranciers

Ondernemingen hebben meestal een goed inzicht in de herkomst van hun grondstoffen, maar het blijkt veel moeilijker om een gelijkaardig beeld te vormen van de tewerkstelling bij de toeleveranciers. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Bath en de University of Sheffield.

Lees Verder

18:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |