10-05-18

Angstniveaus bij Amerikaanse bevolking nog verder toegenomen

In de Verenigde Staten zijn de angstniveaus van de burgers het voorbije jaar nog sterk gestegen. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers van de American Psychiatric Association (APA). De respondenten bleken gemiddeld een angstniveau van 51 procent te moeten melden. Dat betekende een stijging met 5 procentpunt tegenover het jaar voordien. De onderzoekers merken op dat hogere angstscores konden worden opgemerkt bij alle leeftijdsgroepen, in de verschillende etnische groepen en zowel bij mannen als vrouwen. Vastgesteld werd dat de millannials nog steeds meer met angstgevoelens moeten afrekenen dan Generation X of de babyboomers.

Lees Verder

 

18:53 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: angst |  Facebook |

Amerikaanse woningen Airbnb voldoen vaak niet aan veiligheidsnormen

In de Verenigde Staten missen veel adressen in het aanbod van Airbnb fundamentele veiligheidsmaatregelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Johns Hopkins University, gebaseerd op een analyse van 120.691 locaties in zestien Amerikaanse steden. De onderzoekers ontdekten dat slechts 56 procent van de panden is uitgerust met koolmonoxide-detectoren, terwijl amper 42 procent brandblussers heeft geïnstalleerd. In slechts 36 procent van de panden was materiaal voor eerste hulp bij ongevallen aanwezig. Daarentegen bleek 80 procent van de panden rookdetectoren te hebben voorzien.

Lees Verder

17:51 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: airbnb |  Facebook |

Cryptojacking wint aan populariteit bij online criminelen

Cryptojacking is één van de grote bedreigingen waarmee het online publiek momenteel wordt bedreigd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Michigan State University. Aangegeven wordt dat steeds meer criminelen proberen om de computerkracht van andere gebruikers onder controle te krijgen om naar cryptovaluta te kunnen mijnen. Om die operaties met succes te kunnen opzetten, is immers een grote computerkracht nodig. De criminelen maken daarbij echter ook gebruik van elektriciteit, waardoor de slachtoffers ook financiële schade kunnen leiden.

Lees Verder

16:49 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cryptojacking |  Facebook |

Financiën wegen zwaar door bij beslissingen over gezondheidszorg

Financiële druk is de factor die bij mensen met een laag inkomen het zwaarst doorweegt bij beslissingen over de gezondheidszorg. Bij gebrek aan middelen moet immers vaak een voorkeur worden gegeven aan basisbehoeften zoals voeding en huur. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Texas. Bovendien moet volgens de onderzoekers worden vastgesteld dat patiënten met een laag inkomen vaak te terughoudend of beschaamd zijn om hun financiële problemen en beperkingen met medische zorgverstrekkers te bespreken. Op die lijkt vaak onterecht dat de patiënten de voorgeschreven therapie met opzet niet willen volgen.

Lees Verder

15:47 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezondheidszorg |  Facebook |

Jonge Arabieren wonen het liefst in de emiraten

Volgens jonge Arabieren zijn de Verenigde Arabische Emiraten de beste plaats om te leven. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Burson-Marsteller bij vijfendertighonderd mannen en vrouwen tussen achttien en vierentwintig jaar in zestien Arabische landen. Daarbij kon worden vastgesteld dat 35 procent de Verenigde Arabische Emiraten als beste plaats om te leven naar voor schuiven. Daarmee blijven de emiraten voor Arabieren veruit de meest ideale woonplaats op de wereld. De tweede plaats wordt gedeeld door de Verenigde Staten en Canada, die elk een score van 18 procent halen.

Lees Verder

14:31 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: emiraten |  Facebook |

Britse retail verloor vorig jaar bijna zesduizend winkels

Het voorbije jaar hebben in Groot-Brittannië 5.855 winkels hun deuren definitief gesloten. Dat is het hoogste aantal sinds het begin van dit decennium. Dat is de conclusie van een rapport van Local Data Company (LDC) en PricewaterhouseCoopers over het winkelbestand in de vijfhonderd grootste Britse steden. Het fenomeen moet volgens de onderzoekers worden toegeschreven aan het succes van het online shoppen, de verzwakking van het Britse pond en de dalende lonen. In totaal werd het Britse winkelbestand met 1.700 filialen gesloten. Per dag werden weliswaar elf nieuwe winkels geopend, maar tegelijkertijd werden zestien vestigingen opgedoekt.

Lees Verder

13:02 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: retail |  Facebook |

Indiase expats leveren thuisfront meeste geld op

Expats hebben het voorbije jaar bijna 500 miljard dollar overgemaakt naar hun familieleden of andere begunstigden in landen met een lager inkomen. Dat blijkt uit een rapport van de World Bank. Daarbij moet worden vastgesteld dat het belangrijkste gedeelte van die geldstromen in India terecht komt. In totaal werd door expats het voorbije 466 miljard dollar naar het thuisfront overgemaakt. India ontving daarvan een bedrag van 69 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 9,9 procent tegenover het jaar voordien. Op de tweede plaats staat China met een bedrag van 64 miljard dollar, gevolgd door de Filipijnen (33 miljard dollar), Mexico (31 miljard dollar) en Nigeria (22 miljard dollar).

Lees Verder

12:08 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: expats |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Europol en het Centre for Climate Crime Analysis (CCCA) gaan samenwerken om de strijd tegen ecologische misdrijven te kunnen opvoeren. Speciale inspanningen zullen worden gedaan voor de beteugeling van illegale activiteiten die een impact hebben op de klimaatverandering. Daarover hebben beide partijen op het hoofdkwartier van Europol in Den Haag een akkoord ondertekend. Volgens Jari Liukku, hoofd van het Serious and Organized Crime Centre bij Europol, zullen onder meer acties worden ondernomen tegen criminele activiteiten die tot luchtverontreiniging en ontbossing zouden kunnen leiden. De strijd tegen milieumisdrijven is één van de prioriteiten van Europol.

De Amerikaanse supermarktketen Walmart verwerft een meerderheidsbelang van 77 procent in het Indiase ecommerce-bedrijf Flipkart over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 16 miljard dollar. Flipkart is het grootste ecommerce-bedrijf van India – Het Japanse uitzendconcern Recruit Holdings neemt het online rekruteringsplatform Glassdoor over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1,2 miljard dollar. De overname moet Recruit de mogelijkheid bieden om zijn positie in de Verenigde Staten verder te versterken – Bierproducent AB InBev boekte tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 13,1 miljard dollar. Dat was 4,7 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde van 1,46 miljard dollar naar 1,44 miljard dollar. De verkoop daalde met 0,2 procent tot 134,8 miljoen hectoliter.

Het Duitse staalconcern Salzgitter is geïnteresseerd in een overname van een aantal activiteiten die sectorgenoot ArcelorMittal in Luik heeft, maar op last van de Europese autoriteiten moet verkopen om toestemming te krijgen voor de inlijving van het Italiaanse staalbedrijf Ilva – Het Britse telecomconcern Vodafone neemt een groot deel van de Europese kabelactiviteiten van zijn Amerikaanse sectorgenoot Liberty Global over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 19 miljard euro. Vodafone wordt hierdoor onder meer eigenaar van het Duitse Unitymedia – In Californië wordt vanaf begin volgend decennium bij de bouw van nieuwe woningen ook de installatie van zonnepanelen verplicht. Californië is in de Verenigde Staten de eerste regio die tot een dergelijke ingreep overgaat. De jaarlijkse energiekost zou hierdoor met 80 dollar dalen.

Supermarktketen Ahold Delhaize heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 14,9 miljard euro. Dat betekende een daling met 5,9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst steeg met 7,1 procent naar 1 miljard euro – De Belgische investeringsmaatschappij Core Equity Holding neemt winkelketen Hema over van de Britse groep Lion Capital. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. Met de transactie zou een bedrag van ongeveer 1 miljard euro zijn gemoeid – Het Duitse technologieconcern Siemens heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 20,1 miljard euro. Dat betekende een status-quo tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 39 procent tot 2 miljard euro. Vooral de divisie Digital Factory liet sterke resultaten optekenen.

Een Chinese fabrikant van elektrische wagens is geïnteresseerd om de site van Caterpillar in Gosselies geheel of gedeeltelijk over te nemen. Dat heeft Pierre-Yves Jeholet, Waals minister van economie, gezegd. De site is eigendom van het Waalse gewest – Luchtvaartmaatschappij Emirates Group uit Dubai heeft het voorbije boekjaar een omzet gerealiseerd van 23,4 miljard euro. Dat betekende een stijging met 8 procent tegenover het jaar voordien. De nettowinst nam met ruim 67 procent toe tot 942 miljoen euro – Uitgever Springer Nature heeft zijn geplande beursgang voorlopig opgeschort. Dat heeft Springer Nature, eigendom van Holtzbrick Publishing Group en BC Partners, gemeld. Benadrukt wordt dat de marktomstandigen op dit ogenblik niet optimaal zijn voor beursintroductie.

De Belgische holding Texaf overweegt om in Congo een aantal technologische activiteiten op te starten. Dat heeft Philippe Croonenberghs, voorzitter van Texaf, gemeld. De holding is in Congo al actief met zandwinning en vastgoedontwikkeling – Het Finse bedrijf Nokia heeft de software-ontwikkelaar SpaceTime Insight overgenomen. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. SpaceTime ontwikkelt analyseprogramma’s om grote hoeveelheden online geconnecteerde apparaten te beheren – De Japanse autobouwer Toyota Motor heeft tijdens het voorbije boekjaar een omzet gerealiseerd van 29,4 biljoen yen. Dat is een stijging met 6,5 procent tegenover het jaar voordien. De winst steeg met 36,2 procent tot 2,49 biljoen yen. Het concern verkocht 10,4 miljoen voertuigen.

11:40 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-05-18

Toerisme Midden-Oosten toont tekenen van herstel

Hoewel online reservaties in de regio een sterke groei kennen, blijken in het Midden-Oosten reizigers toch nog altijd een grote voorkeur voor boekingen bij reisbureaus of touroperatoren te tonen. Dat is de conclusie van een onderzoek van HospitalityUnited.Club, RateTiger en Liveos over de toeristische trends in het Midden-Oosten. Daarbij wordt opgemerkt dat de regio, ondanks de aanhoudende onrust, op toeristisch gebied tekenen van herstel vertoont. Die trend wordt geleid door de lidstaten van de Gulf Cooperation Council (GCC), waar Dubai zijn leidende positie als toeristische en zakelijke bestemming vasthoudt.

Lees Verder

 

18:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: midden-oosten |  Facebook |

Europese landen tonen grote verschillen in weesgeneesmiddelen

De Europese landen tellen een groot verschil in hun beleid tegenover weesgeneesmiddelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Eastern Finland, gebaseerd in de verspreiding van tien weesgeneesmiddelen in vierentwintig Europese landen. Gemiddeld bleken in de landen gemiddeld de helft van de geselecteerde middelen beschikbaar te zijn. Daarbij moesten tussen de nationale markten echter grote verschillen worden opgetekend. Alleen in Nederland, Malta en Polen bleken alle middelen beschikbaar. Daarentegen was geen enkel product beschikbaar in Letland, Litouwen, Turkije en Wit-Rusland.

Lees Verder

 

18:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezondheid |  Facebook |

Twitter is wel degelijk een echokamer

Gebruikers van Twitter worden grotendeels blootgesteld aan politieke opinies die met hun eigen overtuigingen overeenstemmen. Er kan een sterke correlatie worden gevonden in de inhoud van de content die gebruikers produceren en consumeren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Aalto University in Finland, gebaseerd op een analyse van 2,7 miljard tweets tussen het einde van het voorbije decennium en twee jaar geleden. De conclusies van het onderzoek tonen volgens de Finse wetenschappers aan dat er op Twitter wel degelijk sprake is van een echokamer.

Lees Verder

 

17:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: twitter |  Facebook |

Overstappen naar zelfstandig statuut in crisisperiode niet altijd opportuun

De financiële crisis ging in Griekenland gepaard met massale ontslagen, maar een aantal slachtoffers besliste daarop om de stap naar de zelfstandigheid te zetten. Dat volgens de Griekse krant Kathimerini echter niet altijd een groot succes gebleken. Gewag wordt gemaakt van een moeilijke en riskante keuze. Uit cijfers van het Griekse commercieel register blijkt volgens de krant dat de voorbije zes jaar in totaal 39.432 bedrijven zijn opgericht en weer verdwenen. Daarmee vertegenwoordigen deze beginnende ondernemingen ongeveer 20 procent van de totale stopzettingen die tijdens die periode moesten worden genoteerd.

Lees Verder

 

17:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: griekenland |  Facebook |

Congressen moeten meer vrouwelijke wetenschappers rekruteren

Vrouwelijke wetenschappers zouden een eerlijker platform moeten krijgen om hun werk te presenteren. Bovendien moet de mannelijke meerderheid ervoor zorgen dat deze vrouwelijke stemmen aan bod kunnen komen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Cambridge, die een analyse maakten van de aanwezigheden en de gastsprekers op de jaarvergaderingen van de American Geophysical Union (AGC). Daarbij kwamen de onderzoekers tot de vaststelling dat vrouwelijke wetenschappers minder kansen krijgen om hun onderzoek voor te stellen dan mannelijke collega’s. Geofysica is één van de minst diverse aardwetenschappen.

Lees Verder

 

16:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wetenschap |  Facebook |

Ook voor Chinese reiziger komt kwaliteit op eerste plaats

Chinese reizigers worden minder gevoelig voor prijzen in het buitenland, terwijl goede kwaliteit en authenticiteit aan belangrijkheid winnen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Counter Intelligence Retail. Het rapport toont dat het belang van goedkopere prijzen als aankoop-intentie naar 34 procent zijn gedaald, tegenover 41 procent vorig jaar. Daarmee zijn lagere prijzen als intentie voor de aankopen van reizen op één jaar tijd van een eerste naar een derde plaats teruggevallen. Kwaliteit staat nu met een score van 40 procent op de eerste plaats. Dat betekende een stijging met 2 procentpunt tegenover vorig jaar, waaruit blijkt dat Chinese consumenten steeds meer naar kwaliteit kijken.

Lees Verder

 

16:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: china |  Facebook |

Waarde ecologische labels wordt in vraag gesteld

De ecologische certificatie heeft een groot deel van zijn geloofwaardigheid verloren. Dat is de conclusie van een rapport van de Changing Markets Foundation, waarin gewag wordt gemaakt van een gebrek aan transparantie en controle en een algehele verwarring. Vooral zeeproducten, textiel en palmolie zouden met certificatie-problemen worden geconfronteerd. Het rapport suggereert dat certificatiesystemen een valse belofte van duurzaamheid bieden. Als certificeringen een onderdeel willen zijn van de overgang naar een duurzame economie, zullen deze initiatieven volgens Changing Markets een aantal ernstige hervormingen moeten ondergaan.

Lees Verder

15:52 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: leefmilieu |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Australië reserveert een budget van 34 miljoen Amerikaanse dollar voor het herstel van de koala-populatie. De voorbije vijftien tot twintig jaar is het aantal koala’s in New South Wales met 26 procent gedaald. Volgens de Australian Koala Foundation kunnen er in het land nog amper 43.000 exemplaren worden geteld. Op het ogenblik dat de eerste Europese kolonisten in Australië aankwamen tijdens het laatste kwart van de achttiende eeuw, zouden er meer dan tien miljoen koala’s zijn geteld. Gladys Berejiklian, premier van New South Wales, wijst erop dat de koala’s nationaal erfgoed zijn. De dieren worden bedreigd door een verlies aan habitat, aanvallen van honden, aanrijdingen, klimaatverandering en ziektes.

De Duitse autobouwer Volkswagen voert gesprekken met de Chinese alternatieve taxidienst Didi Chuxing voor de vorming van een joint-venture. Die samenwerking zou uiteindelijk moeten uitmonden in de productie en het beheer van een vloot zelfrijdende wagens – De Verenigde Staten trekken zich terug uit het nucleaire akkoord met Iran. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump aangekondigd. Tegelijkertijd maakte Trump bekend dat er tegen Iran tevens economische sancties zullen worden getroffen – Het Amerikaanse entertainmentconcern Walt Disney heeft tijdens het tweede kwartaal van zijn boekjaar een omzet geboekt van ruim 14,5 miljard dollar. Dat was een stijging met 9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met bijna 25 procent tot 2,9 miljard dollar.

Een ondeugdelijk detectiesysteem van het Duitse technologieconcern Siemens heeft ervoor gezorgd dat de Belgische treinen tijdens het eerste kwartaal van dit jaar ongeveer negenduizend uur vertraging hebben laten registreren. Dat heeft spoorwegbeheerder Infrabel gemeld – In de Verenigde Staten wil Comcast de entertainment-televisie, de filmstudio en de internationale activiteiten van 21st Century Fox overnemen. Daarvoor heeft het bedrijf volgens het persbureau Reuters bij de banken een overbruggingskrediet van 60 miljard dollar gevraagd – De Japanse farmagroep Takeda heeft zich akkoord verklaard om zijn Iers-Amerikaanse sectorgenoot Shire over te nemen voor een bedrag van ruim 52 miljard euro. Daarmee zou Takeda de grootste buitenlandse overname in de Japanse economische geschiedenis realiseren.

De Duitse groep Deutsche Post heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 14,7 miljard euro. Dat betekende een daling met bijna 1 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De nettowinst daalde met ruim 5 procent tot 600 miljoen euro – De Duitse financiële groep Deutsche Bank wil zijn personeelsbestand in de Verenigde Staten met ongeveer 20 procent afslanken. Daardoor zouden meer dan tweeduizend banen worden geschrapt. Eerder was een afslanking van minstens 10 procent aangekondigd – De Zwitserse uitzendgroep Adecco heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van bijna 5,7 miljard euro. Dat betekende een daling met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst viel met bijna 30 procent terug tot 130 miljoen euro.

Het Brits-Nederlandse energieconcern Shell verkoopt zijn volledige belang in het Canadese bedrijf Canadian Natural Resources, producent van teerzandolie. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 3,3 miljard dollar, die Shell onder meer voor schuldaflossing wil gebruiken – De Spaanse financiële groep Banco de Sabadell moet wegens onrechtmatige transacties een boete van 1,6 miljoen euro betalen. Dat heeft de Europese Centrale Bank beslist. Bij een aantal aankopen zou Sabadell hebben nagelaten de goedkeuring van de toezichthouder te vragen – De online schoenenverkoper Zalando heeft tijdens het eerste kwartaal dit jaar een omzet geboekt van bijna 1,2 miljard euro. Dat is een stijging met 22 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er werd echter 15 miljoen euro verlies geleden, tegenover 5 miljoen winst het eerste kwartaal vorig jaar.

In China is voormalig politicus Sun Zhengcai (54) wegens corruptie veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De rechtbank in Tianjin achtte het bewezen dat Sun tijdens zijn politieke carrière in totaal voor bijna 22,5 miljoen euro steekpenningen had aangenomen – De autonome wagen van Uber die midden maart in Tempe in de Amerikaanse staat Arizona bij een dodelijk ongeval was betrokken, zou het slachtoffer nochtans vooraf hebben opgemerkt. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de nieuwssite The Information gemeld – Cementfabrikant LafargeHolcim heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 5,8 miljard Zwitserse frank. Dat betekende nagenoeg een status-quo tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst viel van 808 miljoen frank naar 700 miljoen frank terug.

15:32 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-05-18

Mannelijke millennial is altruïstischer ingesteld dan zijn voorgangers

In tegenstelling tot populaire stereotypen, tonen de mannelijke millennials een sterke neiging tot onbaatzuchtigheid, sociaal engagement en gezond gedrag. Dat is de conclusie van een studie van van wetenschappers aan de University of British Columbia en marktonderzoeker Intensions Consulting in Vancouver, gebaseerd op een enquête bij zeshonderddertig jonge mannen tussen vijftien en negenentwintig jaar. Daarbij kon worden vastgesteld dat onbaatzuchtigheid als meest geciteerde eigenschap naar voor komt. Volgens 91 procent van de ondervraagden moest een man andere mensen diende te helpen. Bovendien stelde 80 procent dat een man aan de maatschappij moest teruggeven.

Lees Verder

 

21:41 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: millennial |  Facebook |

Migraine weegt ook zwaar op de productiviteit van de economie

Migraine kost de economie van Groot-Brittannië 86 miljoen verloren werkdagen. Bovendien moet rekening worden gehouden met een kost van nagenoeg 1 miljard pond aan uitgaven voor gezondheidszorgen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Work Foundation en wetenschappers aan de Lancaster University. De onderzoekers merken op dat meer dan 23 procent van de volwassen in Groot-Brittannië aan migraine lijdt. Er wordt aan toegevoegd dat in het land bijna tweehonderdduizend aanvallen van migraine worden opgetekend. De aandoening is een belangrijke factor achter zowel absenteïsme en presenteïsme.

Lees Verder

 

20:40 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: migraine |  Facebook |

Gezond gedrag kan leven met minstens tien jaar verlengen

Personen die vijf gezonde gewoonten – een gezond dieet, regelmatig sporten, een gezond lichaamsgewicht, een beperkte consumptie van alcohol en een beslissing om niet te roken – handhaven, kunnen als volwassene aan hun levensverwachting een periode van meer dan een decennium toevoegen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Harvard University, gebaseerd op een analyse van bijna honderddertigduizend vijftigjarigen in de Verenigde Staten. De onderzoekers ontdekten ook dat Amerikanen met de gezondste levensstijl 82 procent minder kans hadden om te overlijden aan hartaandoeningen en 65 procent minder kans liepen te sterven aan kanker.

Lees Verder

 

19:39 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezondheid |  Facebook |

Kiezer selecteert vaak niet de meest efficiënte politicus

Kiezers hebben het bij het verkeerde eind wanneer ze denken dat ze op basis van het uiterlijk de beste politicus kunnen kiezen. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de University of Kent en de University of Exeter, gebaseerd op interviews met bijna negenhonderd lokale politici en meer dan vijfhonderd kiezers in Groot-Brittannië. Daarbij moet volgens de onderzoekers worden vastgesteld dat deze gewoonte ertoe leidt dat minder efficiënte mensen worden verkozen. Deze benadering blijkt volgens de wetenschappers dan ook een verkeerde keuze, aangezien kandidaten worden geselecteerd die het publiek niet optimaal kunnen dienen.

Lees Verder

 

18:38 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: politiek |  Facebook |

Craigslist heeft Amerikaanse seksindustrie helpen verspreiden

Naarmate Craigslist, een platform voor kleine online advertenties, zich over de Verenigde Staten heeft uitgebreid, werd ook een hefboom gecreëerd voor de seksindustrie. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Carlson School of Management van de University of Minnesota en de Stern School of Business van de New York University. Uit het onderzoek zou gebleken zijn dat de opstart van Craigslist in een county tot een gemiddelde verhoging van de prostitutie met 17,58 procent heeft geleid. De wetenschappers merken daarbij op dat hun inschatting wellicht nog op conservatieve cijfers is gebeurd.

Lees Verder

 

17:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: seksindustrie |  Facebook |

Dubai wil een fietsvriendelijke stad worden

Dubai wil een fietsvriendelijke stad worden. Tegen het einde van het volgend decennium moet het fietsnetwerk van het emiraat daarom tot een totale lengte van 850 kilometer worden uitgebreid. Dat heeft de Dubai Roads and Transport Authority (RTA) bekendgemaakt. Op dit ogenblik beschikt Dubai over een netwerk van 316 kilometer fietspaden. Daarbij wordt eraan herinnerd dat het emiraat de voorbije jaren al een belangrijke afstand heeft afgelegd. Twaalf jaar geleden telde Dubai immers amper tien kilometer fietspaden. Concrete details over de geplande trajecten konden nog niet worden gegeven.

Lees Verder

16:38 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dubai |  Facebook |

Vele Madrilenen richten commerciële panden in als woning

In de Spaanse hoofdstad Madrid worden een groot aantal zakelijke panden tot woningen omgebouwd. Die operaties gebeuren niet altijd legaal, maar vormen voor vele inwoners de enige mogelijkheid om in Madrid nog een betaalbare woning te vinden. Dat hebben diverse Spaanse vastgoedspecialisten tegenover de krant El Pais bevestigd. Er wordt op gewezen dat de huurprijzen in Madrid de jongste vier jaar met bijna 40 procent zijn gestegen, terwijl de tarieven voor de verkoop van woningen tijdens diezelfde periode een toename met 27 procent liet optekenen. Daardoor moet worden vastgesteld dat steeds meer commerciële ruimtes tot woningen worden omgebouwd.

Lees Verder

16:11 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: madrid |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Een groep autoconstructeurs – waaronder Ford, General Motors, BMW en Renault – hebben samen met een aantal technologiebedrijven het Mobility Open Blockchain Initiative (Mobi) opgericht. Het nieuwe initiatief moet onderzoeken op welke manier de blockchain kan worden gebruikt in een nieuw digitaal ecosysteem voor mobiliteit om het transport veiliger te maken. Ook Bosch, IBM en Accenture behoren tot de oprichters van het initiatief. Mobi wordt geleid door Chris Ballinger, die voordien directeur mobiliteitsdiensten was bij het Toyota Research Institute. Blockchain wordt volgens Ballinger één van de technologieën die een grote impact zal hebben op de toekomst van de autosector.

De Amerikaanse groep International Flavors & Fragrances (IFF), producent van aroma’s, neemt zijn Israëlische concurrent Frutarom over. Met de transactie is een bedrag van ongeveer 7,1 miljard dollar gemoeid. Door de overname vergroot de Amerikaanse groep zijn afzetgebied – Het moet mogelijk zijn om een ijsberg van de Zuidpool naar Zuid-Afrika te slepen. Daardoor zou het watertekort in Kaapstad, dat met een zware droogte wordt geconfronteerd, kunnen worden aangepakt. Dat heeft bergingsspecialist Nick Sloane gezegd – De Amerikaanse pakketbezorger United Parcel Service (UPS) heeft tijdens het eerste kwartaal dit jaar een omzet geboekt van ruim 17 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 10 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 15 procent tot 1,3 miljard dollar.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft start een samenwerking met de Chinese groep Da-Jiang Innovations (DJI), ontwikkelaars van drones. De samenwerking moet uitmonden in de realisatie van softwarepakketten voor drones die door computers worden gestuurd – De toekomst van de luchtvaartcombinatie Air France-KLM is in gevaar. Dat heeft Bruno Le Maire, Frans minister van economische zaken, gezegd. De stakingen van het personeel van Air France zijn volgens de minister onverantwoord. Hij noemt de vakbondseisen ongerechtvaardigd – De Zwitserse voedingsgroep Nestlé heeft de rechten gekocht om een reeks producten van koffieketen Starbucks te kunnen verkopen. Starbucks ontvangt voor de samenwerking een bedrag van 7,1 miljard dollar. De samenwerking moet Nescafé en Nespresso van Nestlé versterken.

Maaltijdbezorger Just Eat heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 177,4 miljoen pond. Dat betekende een stijging met 50 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er werden 51,6 miljoen orders ontvangen. Dat betekende een toename met 33 procent – Na de fusie van zijn bedrijf met Bayer zal Hugh Grant, topman van Monsanto, de fusiegroep verlaten. Dat heeft Monsanto bekendgemaakt. Ook wetenschappelijk directeur Robb Fraley, wereldspecialist in genetisch gemodificeerde gewassen, verlaat de onderneming – Het Zweedse autobedrijf Volvo Cars, dochter van de Chinese groep Geely, heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 56,8 miljard kroon. Dat was een stijging met bijna 19 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 3,6 procent tot 3,6 miljard kroon.

De Europese Commissie heeft de voorgenomen overname van het Italiaanse staalbedrijf Ilva door staalproducent ArcelorMittal definitief goedgekeurd. Wel moet Arcelor flink desinvesteren in een aantal activiteiten zodat de concurrentie op de staalmarkt niet wordt verstoord – Luchtvaartmaatschappij American Airlines heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 10,4 miljard dollar. Dat betekent een stijging met bijna 6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst viel van 340 miljoen dollar tot 186 miljoen dollar terug – Het bedrijf Punch Powertrain uit Sint-Truiden, producent van transmissiesystemen, heeft een belangrijk order ontvangen van de Franse autobouwer PSA Peugeot-Citroën voor de levering van transmissies voor hybride wagens. Financiële details werden niet meegedeeld.

Bij supermarktgroep Mestdagh zijn 450 banen bedreigd. Dat heeft de directie aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Door de beslissing zou het personeelsbestand met 20 procent worden afgebouwd. Winkelsluitingen zouden niet zijn gepland – Het Amerikaanse energieconcern ConocoPhillips heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een gemiddeld productievolume van 1,22 miljoen vaten per dag geboekt. Dat is een daling met 360.000 vaten tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 586 miljoen dollar naar 888 miljoen dollar – Investeringsmaatschappij Gimv neemt 75 procent van het Duitse bedrijf Laser 2000 over. Het resterende pakket blijft in handen van Armin Luft, topman van de Duitse groep, die zich specialiseert in een brede waaier laser-technieken. Financiële details over de aankoop zijn niet bekend.

13:12 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nieuwsoverzicht |  Facebook |

07-05-18

Oliewinsten van Daech werden sterk overschat

Inkomsten uit de petroleumwinning waren voor de terreurgroep Daech niet cruciaal om zijn activiteiten te financieren. Dat is de conclusie van een onderzoek van economen aan de World Bank en de Princeton University. Algemeen wordt aangenomen dat Daech een groot deel van zijn inkomsten haalde uit de ontginning en verkoop van olie die in de bezette gebieden werden gewonnen, maar die bijdrage bleef volgens het nieuwe rapport relatief beperkt. Daarbij wordt opgemerkt dat vele oliebronnen in het gebied al inactief waren vooral Daech de regio bezette. Bronnen die daarentegen nog wel operationeel waren, bleken bovendien al vlug een belangrijk capaciteitsverlies te kennen.

Lees Verder

 

18:50 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: daesh, terrorisme, olie |  Facebook |

Een dubbele baan heeft vooral negatieve impact op het gezin

Werknemers die twee jobs uitoefenen blijken even goed te functioneren als collega’s die slechts één baan hebben. Tegelijkertijd moet rekening gehouden worden met een groter risico op conflicten tussen het werk en het gezin. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Ball State University. Onder meer werd vastgesteld dat de werknemers met een dubbele baan tegenover de twee werkgevers een even groot engagement bieden. De dubbele baan heeft volgens de onderzoekers dan ook voor de betrokken werkgevers geen enkel nadeel. Daarentegen moet worden vastgesteld dat de tijd voor het gezin gevoelig wordt beperkt.

Lees Verder

 

18:26 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: arbeid |  Facebook |

Robots kunnen mogelijk ook superieur adviseur worden

Robots kunnen mogelijk ook als adviseur worden ingezet. Er is immers aangetoond dat een sociale robot in staat is om een nuttig en aangenaam motiverings-interview af te handelen. Dat blijkt uit een rapport van wetenschappers aan de University of Plymouth naar de opstelling van werknemers tegenover een interactie met de humanoïde robot Nao. Een aantal proefpersonen gaf daarbij te kennen in de toekomst liever met een humanoïde robot te spreken dan met een menselijke adviseur. De onderzoekers stellen verder dat Nao ook in praktijk een belangrijke meerwaarde kan betekenen, aangezien het advies van de robot vaker werd opgevolgd.

Lees Verder

 

18:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: robots |  Facebook |

Europese en Canadese vrouwen worden steeds progressiever

In West-Europa en Canada tonen jonge vrouwen zich progressiever dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Manchester op basis van gegevens van veertigduizend personen. Uit de gegevens, die verzameld werden tussen het einde van de jaren tachtig van de voorbije eeuw en het midden van dit decennium, kan volgens de onderzoekers echter ook een groot generatieverschil worden opgetekend. In de oudere generaties blijken vrouwen immers vaker voor rechtse partijen te stammen dan hun mannelijke leeftijdsgenoten.

Lees Verder

 

17:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrouwen, politiek |  Facebook |

Open kantoorlandschap beïnvloedt gedrag personeelsbestand

Een open kantoorlandschap heeft een duidelijke impact op het personeelsbestand. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Anglia Ruskin University en de University of Bedfordshire over een periode van drie jaar bij een duizendtal werknemers in Groot-Brittannië. De onderzoekers zeggen daarbij vastgesteld te hebben dat een verhuis van een traditioneler naar een open kantoorlandschap vele werknemers aanzet om hun gedrag aan te passen een een situatie van voortdurende zichtbaarheid. Vooral vrouwen zouden onder impact van de nieuwe omgeving van houding veranderen omdat ze zich voortdurend bespied zouden voelen.

Lees Verder

 

17:24 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kantoor |  Facebook |

Oudere werknemers tonen hoogste arbeidstevredenheid

Oudere werknemers tonen vaak de grootste arbeidstevredenheid van de hele werkvloer. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Duitse Statistische Bundesamt over de tevredenheid op de werkvloer van de Duitse ondernemingen. Daarbij werd een algemene tevredenheid van 90 procent opgetekend, maar in de leeftijdscategorie tussen vijfenzestig en vierenzeventig jaar loopt dat cijfer zelfs op tot 96 procent. Daarnaast werd vastgesteld dat in het westen van het land een gemiddelde score van 90,3 procent werd opgetekend, maar in de Ostländer valt dat cijfer terug tot 87,5 procent. Tevens bleken zelfstandigen (90,4 procent) een grotere tevredenheid te tonen dan werknemers (88,9 procent).

Lees Verder

 

16:50 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: werknemer |  Facebook |