13-11-17

Grote ondernemingen hanteren brede waaier sociale media

Ook grote bedrijven maken steeds vaker gebruik van sociale media. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Massachusetts over het gebruik van sociale media door de vijfhonderd grootste beursgenoteerde ondernemingen die in de lijst van het magazine Fortune zijn opgenomen. De onderzoekers stelden daarbij vast dat 98 procent van de onderzochte ondernemingen gebruik maakt van Linkedin, gevolgd door Twitter (88 procent) en Facebook (85 procent). Bij elk van de drie betrokken ondernemingen kon het voorbije jaar nog een lichte toename in het gebruik worden vastgesteld.

Lees Verder

18:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Californische wijnen ontsnappen aan grootste brandschade

De bosbranden in Californië hebben dit jaar geen significante impact op de wijnoogst. Bovendien heeft de productie kunnen profiteren van een regenval die een einde heeft gemaakt aan een lange droogteperiode. Dat blijkt uit een rapport van het Amerikaanse Wine Institute. Opgemerkt wordt dat in totaal 245.000 acres wijngaarden door de branden werden beschadigd. De regio’s Napa, Sonoma en Mendocino werden het zwaarst geraakt. Deze gebieden vertegenwoordigen 12 procent van de totale Californische wijnproductie. Tegen de tijd dat het vuur de wijngaarden in deze regio’s had bereikt, bleek echter al een groot gedeelte van de druivenpluk achter de rug te zijn.

“In Napa en Sonoma bleek al 90 procent van de oogst achter de rug op het ogenblik dat de wijngaarden door de branden werden bereikt,” Robert Koch, voorzitter van het Wine Institute. “Datzelfde bleek ook waar te zijn voor 85 procent van de oogst in Mendocino. Bovendien bleken die oogsten van bijzonder hoge kwaliteit.” Koch verwijst daarbij naar de sterke regenval tijdens de wintermaanden, waardoor de wijngaarden volgens hem in staat bleken om robuuste en gezonde druiven voort te brengen. Wel wordt opgemerkt dat een hittegolf eind augustus bij de witte wijnen een prematuur rijpingsproces heeft veroorzaakt. Aangezien de temperaturen in september weer afkoelden, konden rode wijnen op een normale rijping rekenen.

Volgens het Wine Institute laten de meeste wijnproducenten uit de getroffen regio’s positieve vooruitzichten laten blijken voor de kwaliteit van de nieuwe jaargang. Dat geldt volgens de experts vooral voor de variaties Cabernet Sauvignon, Pinot Noir en Chardonnay. Er wordt nog opgemerkt dat Mendocino, Napa en Sonoma in totaal ongeveer twaalfhonderd producenten tellen. Minder dan tien wijngaarden werden door de branden vernield of zwaar beschadigd. Er wordt nog opgemerkt dat op de meeste locaties ook het traditionele wijnproeven is hervat. Er is voor geïnteresseerden volgens de sector dan ook geen enkele reden om een gepland bezoek te schrappen.

Californië vertegenwoordigt ongeveer 85 procent van de wijnproductie van de Verenigde Staten. De regio is tevens de vierde grootste wijnproducent van de wereld.

Lees Verder

17:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wijn |  Facebook |

Ook slachtoffers klimaatverandering zijn vluchtelingen

De slachtoffers van de klimaatverandering hebben nood aan een vluchtelingenstatus. Dat is de conclusie van een rapport van de organisatie Oxfam. Opgemerkt wordt dat het voorbije decennium jaarlijks ongeveer 26 miljoen mensen over de hele wereld door natuurrampen op de vlucht werden gedreven. Vorig jaar zou er sprake zijn geweest van 23,5 miljoen slachtoffers. Bovendien wordt opgemerkt dat in deze resultaten geen rekening is gehouden met de slachtoffers van trage catastrofes, zoals een progressieve droogte of de stijging van de zeespiegel. In ontwikkelingslanden zou het risico vijf keer hoger liggen dan in ontwikkelde naties, die nochtans een groot aandeel hebben in de klimaatverandering.

Lees Verder

 

16:49 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Namen tonen op werkvloer grote loonverschillen

De voornaam van de werknemer heeft een grote impact op het loon. Dat is de conclusie van een wereldwijd rapport van het bureau Adzuna. Daarbij wordt opgemerkt dat onder meer vrouwennamen of de werkvloer een minder hoog salaris kunnen genereren dan mannennamen. Vastgesteld werd onder meer dat mannelijke voornamen in de wereldwijde loonlijst de hoogste 316 weddes laten optekenen. Op de 317de plaats staat immers pas werknemer Liz met een gemiddeld jaarloon van 38.792 pond. De lijst wordt aangevoerd door werknemer Ed, die op een gemiddeld jaarsalaris van 61.362 pond kan rekenen. Ook regionaal worden echter opmerkelijke verschillen opgetekend.

Lees Verder

 

16:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Amerikaanse miljardair Michael Bloomberg heeft een bedrag van 50 miljoen dollar toegezegd voor investeringen in de vervanging van energieproductie met steenkoolcentrales. De investering betekent de eerste internationale inspanning van Bloomberg, gewezen burgemeester van New York, om de introductie van hernieuwbare energie te stimuleren. Eerder leverde Bloomberg ook al een belangrijke bijdrage tot de campagne Beyond Coal in de Verenigde Staten. Sinds die actie zes jaar werd gelanceerd werden al tot de stopzetting van 265 vervuilende Amerikaanse centrales besloten en werd volgens Bloomberg 85 gigawatt duurzame energie geïnstalleerd.

De Duitse groep Continental, toeleverancier voor de autosector, overweegt zich ook toe te spitsen op de productie van batterijen voor elektrische wagens. Dat heeft Elmar Degenhart, topman van Continental, in een gesprek met het magazine Automobilwoche gezegd. Met de bouw van een batterijfabriek zal volgens Degenhart een investering van ongeveer 3 miljard euro zijn gemoeid. De fabriek zou ongeveer een half miljoen batterijen per jaar moeten opleveren. Om de kosten van de investeringen te kunnen verdelen, denkt Continental volgens de topman aan het aantrekken van een aantal partners. De fabriek komt wellicht niet in Duitsland, waar elektriciteit volgens Degenhart te duur is.

Het telecombedrijf Altice heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,8 miljard euro. Dat betekende een daling met 1,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg echter met 1,8 procent tot 2,4 miljard euro. In Frankrijk en Portugal moest respectievelijk een winstdaling met respectievelijk 3,2 procent en 1,3 procent worden gemeld, maar in de Verenigde Staten kon een groei met 12,8 procent worden gerealiseerd. Het bedrijf heeft verder het vertrek van bestuursvoorzitter Michel Combes gemeld. Hij wordt opgevolgd door Dexter Goei, topman van de Amerikaanse divisie van Altice. Patrick Drahi, oprichter van het bedrijf, wordt opnieuw voorzitter van de raad van bestuur.

De arbeidsrechtbank in Londen heeft het alternatieve taxibedrijf Uber verplicht om zijn chauffeurs te behandelen als werknemers en hen dus het minimumloon van 7,5 pond per uur uit te betalen. Tevens hebben de chauffeurs volgens de uitspraak recht op betaalde vakantie. Daarmee wordt een uitspraak van een rechter in eerste aanleg van oktober vorig jaar bevestigd. Chauffeurs van Uber hadden tot nu toe het statuut van zelfstandige en werden per opdracht betaald. Uber wijst er daarbij op dat de chauffeurs zelf de locatie en de duur van hun inzet voor het bedrijf kunnen kiezen. Uber liet dan ook uitschijnen tegen de uitspraak hoger beroep te zullen aantekenen.

Uitgever Electronic Arts (EA) heeft gamestudio Respawn Entertainment overgenomen. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 315 miljoen dollar. Bovendien zouden de verkopers recht hebben op een bijkomende betaling van 140 miljoen dollar indien het bedrijf een aantal prestatiegebonden doelstellingen kan realiseren. Daarbij zou ook gekeken worden naar de waarderingscijfers voor nieuwe producties. Respawn Entertainment werd begin dit decennium opgericht door Vince Zampella en Jason Ward, die eerder al bij de ontwikkeling van Call of Duty waren betrokken. Respawn ontwikkelde onder meer de franchise Titanfall. Ook Nexon zou een bod op Respawn hebben gedaan.

De bedrijven Solvay en Strata, onderdeel van de groep Mudabala, hebben een definitieve overeenkomst ondertekend voor de oprichting van een joint-venture die vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) aan vliegtuigbouwer geavanceerde composietmaterialen zal leveren. Dat heeft Solvay bekend gemaakt. Financiële details over het akkoord werden niet meegedeeld. De productie zal gebeuren in een hightech-site die in Al Ain zal worden gebouwd. De twee partners hebben elk een belang van 50 procent in de joint-venture. De oprichting van de nieuwe entiteit moet nog wel door de autoriteiten worden goedgekeurd. Onder meer het vliegtuigtype B777X van Boeing wordt een klant van de joint-venture.

Het Belgische postbedrijf Bpost heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 647,6 miljoen euro. Dat betekende een stijging met meer dan 20 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De stijging is gedeeltelijk te danken aan een aantal overnames, maar anderzijds kon ook een sterke toename van de pakketbezorging worden gemeld. Bij de traditionele brievenpost werd een verdere daling met 5,3 procent opgetekend, maar de binnenlandse pakketbezorging kende een stijging met 32,8 procent. Ook bij de internationale pakketbezorgen konden positieve ontwikkelingen, vooral op de Aziatisch markt, worden gemeld. De nettowinst steeg van 110,1 miljoen euro naar 110,3 miljoen euro.

Het Chinese internetbedrijf Alibaba heeft op Singles Day een omzet van 168 miljard yuan of 25,3 miljard dollar gerealiseerd. Dat betekende een groei met 39 procent tegenover de editie van vorig jaar. Dat heeft Alibaba bekend gemaakt. Er wordt aan toegevoegd dat amper twee minuten en één seconder nodig waren om een omzet van 1 miljard dollar te realiseren. Verder werd nog opgemerkt dat ongeveer 90 procent van de omzet met mobiele applicaties werd gegenereerd. In totaal verwerkte Alibaba op Singles Day ruim 1,5 miljard transacties. Singles Day is inmiddels groter dan de opbrengsten die in de Verenigde Staten door Black Friday en Cyber Monday gezamenlijk kunnen worden gemeld.

Het Duitse conglomeraat Siemens heeft tijdens het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 22,3 miljard euro. Dat betekende een stijging met 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep met 10 procent op tot 1,28 miljard euro. In totaal werden 23,7 miljard euro orders geboekt. Dat betekende een stijging met 16 procent tegenover dezelfde periode vorig boekjaar. Over het hele boekjaar werd een omzet gerealiseerd van 83 miljard euro. Dat vertegenwoordigde een toename met 4 procent tegenover het jaar voordien. Bij de identieke omzet werd een groei met 3 procent gemeld. De jaarwinst liep met 11 procent op tot 6,2 miljard euro.

De Asia-Pacific Economic Cooperation (Apec) heeft opgeroepen tot actie tegen oneerlijke handelspraktijken. Daarbij werd aangekondigd dat de lidstaten van de Apec een samenwerking zullen opstarten om een einde te maken aan subsidies die de markt verstoren en aan andere systemen die een eerlijke handel belemmeren. Dat is bekend gemaakt bij de afsluiting van een samenkomst van de Apec in de Vietnamese stad Da Nang. Er werd tevens benadrukt dat de Wereldhandelsorganisatie meer middelen ter beschikking moet krijgen om een efficiënt toezicht op het handelsverkeer te garanderen en economische geschillen tussen landen te helpen oplossen.

In de Verenigde Staten mag Vimpat, een epilepsiemiddel dat door het Belgische farmabedrijf UCB op de markt wordt gebracht, voortaan ook worden toegediend aan kinderen vanaf vier jaar die last hebben van epileptische aanvallen. Dat heeft de Amerikaanse Food & Drugs Administration (FDA) gemeld. De beslissing van de Amerikaanse autoriteiten betekenen volgens UCB een belangrijke mijlpaal. Er wordt daarbij op gewezen dat er op de markt slechts weinig epilepsiemiddelen voor kinderen beschikbaar zijn. In de Verenigde Staten zouden ongeveer 470.000 kinderen onder de leeftijdsgrens van achttien jaar aanvallen van epilepsie lijden. Het middel mag bij kinderen alleen oraal worden toegediend.

Deutsche Post heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 14,6 miljard euro. Dat betekende een stijging met 5,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst steeg met 10,5 procent tot 834 miljoen euro. Opgemerkt wordt dat de vier divisies van de groep aan de groei hebben bijgedragen. Onder meer wordt gewezen op een sterke toename in de levering van online bestellingen. Frank Appel, topman van Deutsche Post, benadrukt dat het bedrijf het beste derde kwartaal uit zijn geschiedenis heeft laten optekenen. Hij stelde daarbij ook een sterke kerstperiode te verwachten. Over het hele jaar wordt een winst van ongeveer 3,75 miljard euro verwacht.

Emirates, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), heeft bij Boeing veertig toestellen van het type B787 10X besteld. Het order heeft een totale waarde van 12,9 miljard euro. De eerste toestellen van de nieuwe vloot zouden over vijf jaar moeten worden geleverd. Verder zou de maatschappij ook nog met Airbus over de aankoop van zesendertig bijkomende exemplaren van het type A380 in onderhandeling zijn. Dat order zou een waarde hebben van 13,7 miljard euro. Door de bestelling van Emirates zou Airbus de productie van de A380 alvast met enkele jaren kunnen verlengen. De A380 is het grootste passagiersvliegtuig van de wereld. De orders blijven echter onder de verwachting.

Het mediaconcern RTL Group heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,37 miljard euro. Dat betekende een stijging met 1,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst liep van 102 miljoen euro op naar 114 miljoen euro. Het bedrijf zegt vooral sterke prestaties te hebben kunnen optekenen op zijn Duitse en Franse activiteiten, die betere resultaten hebben geboekt dan de onderscheiden nationale reclamemarkten. Bert Habets, chief executive van het mediaconcern, wees erop dat RTL Group op het gebied van omzet en operationele winst het beste derde kwartaal uit zijn geschiedenis heeft kunnen laten optekenen. Het bedrijf verwacht dezelfde ontwikkelingen tijdens het vierde kwartaal.

De Britse luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft de Zweed John Lundgren als nieuw chief executive aangesteld. Dat heeft EasyJet bekend gemaakt. Lundgren moet bij EasyJet de opvolger worden van Carolyn McCall, die het bedrijf verlaat om volgend jaar chief executive te worden van het mediaconcern Independent Television (ITV). Lundgren (51) was in het verleden actief bij de toeristische groep TUI Travel, waar hij onder meer een tijdlang als plaatsvervangend chief executive optrad. Hij neemt begin december zijn nieuwe taak bij de luchtvaartmaatschappij op. Carolyn McCall blijft nog tot eind december bij EasyJet om haar opvolger te helpen inwerken. Lundgren heeft meer dan dertig jaar expertise in de reissector.

12:36 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Woning toont grote interesse in intelligente stemtechnologie

Over vijf jaar zullen in de Verenigde Staten ongeveer 55 procent van alle woningen gebruik maken van intelligente stemtechnologie. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Juniper Research. Daarbij wordt aangegeven dat over vijf jaar diensten zoals Amazon Echo en Google Home in 70 miljoen gezinnen operationeel zullen zijn. Daarbij zullen in totaal meer dan 175 miljoen apparaten zijn geïnstalleerd. De onderzoekers voegen er echter aan toe dat de meeste toekomstige interacties met voice assistants op smartphones zullen gebeuren. De voice assistants zullen over vijf jaar in de Verenigde Staten ook een reclamemarkt van 19 miljard dollar vertegenwoordigen.

Lees Verder

 

 

11:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Banken moeten ook technologisch op punt blijven

De consument heeft vertrouwen in zijn bank, maar die relatie kan snel worden ondermijnd indien de instellingen technologisch achterwege blijven. Dat is de conclusie van een onderzoek het bureau Arlington Research en beveiligingsspecialist SQS Group bij tweeduizend Britse bankklanten. De onderzoekers stelden vast dat 85 procent van de ondervraagden zegt te vertrouwen dat de banken met hun persoonlijke informatie en geld zorgvuldig zullen omgaan. Tegelijkertijd werd door meer dan 60 procent van de respondenten gewaarschuwd dat er snel naar een andere aanbieder zou worden uitgekeken indien hun bank met een datalek zou worden geconfronteerd.

Lees Verder

 

 

11:22 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |