16-08-17

Opnieuw recordcijfers voor Berlijnse toeristische sector

Berlijn heeft tijdens de eerste helft van dit jaar 14,7 miljoen bezoekers ontvangen. Daarmee werd een nieuw record opgetekend. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Dwif Consulting en VisitBerlin. Tegenover de eerste helft vorig jaar is er sprake van een groei met 1,8 procent. De studie toonde onder meer dat Berlijn ook bij de binnenlandse toeristen aan populariteit wint. Toch blijven buitenlandse bezoekers met een aandeel van 56 procent de sterkste pijler van het toerisme in de Duitse hoofdstad. Tevens kon een groeiende interesse worden gemeld bij overzeese toeristen. Bij de bezoekers uit de Verenigde Staten en China kon een groei met respectievelijk 8,7 procent en 17,3 procent worden gemeld.

Lees Verder

11:40 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Amerikaanse koppels investeren meer in huwelijkslocatie

In de Verenigde Staten werd tijdens het tweede kwartaal van dit jaar gemiddeld 3.399 dollar geïnvesteerd in een verlovingsring. Dat betekende een daling met 0,2 procent tegenover de eerste drie maanden van het jaar. Dat blijkt uit een rapport van de organisatie Wedding Report op basis van interviews met vierentwintighonderd Amerikaanse koppels. Opgemerkt wordt dat in het algemeen aan de huwelijksdag gemiddeld 25.960 dollar werd betaald. Dat betekende een achteruitgang met 1 dollar tegenover het eerste kwartaal. Er wordt aan toegevoegd dat vooral bespaard wordt op fotografie, video en plannen, terwijl een groter budget wordt voorzien voor entertainment, invitaties en locatie.

Lees Verder

10:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wereldwijd is kwart jongeren online

Jongeren tussen vijftien en vierentwintig jaar vormen 23,4 procent van de wereldwijde online populatie. Nagenoeg 40 procent van de jonge internetgebruikers is afkomstig uit China en India. Dat is de conclusie van een rapport van de International Telecommunication Union (ITU). Wereldwijd zijn 70,6 procent van de jongeren online. In de ontwikkelde naties loopt dat cijfer op tot 94 procent, tegenover 66 procent in de ontwikkelingslanden. Wereldwijd is 15,9 procent van de bevolking op het internet aangesloten. India is met 730 miljoen gebruikers de grootste online markt van de wereld, gevolgd door India (460 miljoen) en de Verenigde Staten (287 miljoen).

Lees Verder

08:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin heeft het faillissement aangevraagd. Nu zijn Arabische grootaandeelhouder Etihad gezegd heeft geen financiële steun meer te zullen verlenen, ziet het Duitse bedrijf naar eigen zeggen geen toekomstperspectief meer. Alle vluchten kunnen voorlopig doorgaan, mede dankzij een overbruggingskrediet van 150 miljoen van de Duitse overheid. Dat is belangrijk omdat het bedrijf daarmee in staat wordt gesteld kopers te zoeken voor levensvatbare onderdelen. Onder meer sectorgenoot Lufthansa heeft al belangstelling getoond. Daarbij zou al onderhandeld zijn om een aantal onderdelen van Air Berlin over te nemen. Daarbij zou ook naar mogelijke aanwervingen worden gekeken.

De Amerikaanse groep Transocean, exploitant van offshore boorplatformen, neemt zijn Noorse sectorgenoot Songa Offshore over. Met de overname is een bedrag van 1,2 miljard dollar gemoeid. De transactie biedt Transocean de mogelijkheid om zijn vloot gevoelig uit te breiden. De fusiegroep telt 51 offshore boorplatformen en beschikt over een gezamenlijke orderportefeuille van 14,3 miljard dollar. Er wordt aan toegevoegd dat de fusie ook voor synergievoordelen van 40 miljoen dollar per jaar zal zorgen. Songa is actief in noordelijke regio’s van de Atlantische Oceaan en is de belangrijkste onderaannemer voor de booractiviteiten van het Noorse olieconcern Statoil.

Verschillende Chinese groepen hebben hun interesse getoond in de overname van de Amerikaans-Italiaanse autobouwer Fiat Chrysler. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het magazine Automotive News gemeld. Opgemerkt wordt dat een grote Chinese autogroep recent een overnamevoorstel zou hebben gedaan waarbij een kleine premie boven de beurskoers werd aangeboden. De top van Fiat Chrysler zou dat bod echter onvoldoende hebben gevonden en hebben afgewezen. Er wordt echter aan toegevoegd dat een aantal andere grote Chinese autogroepen eveneens een overnamebod zouden bestuderen. Er zouden onder meer al contacten met een aantal Amerikaanse dealers zijn gelegd.

De Amerikaanse doe-het-zelfketen Home Depot heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 28,1 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep van 2,4 miljard dollar op tot 2,7 miljard dollar. Weliswaar worden andere retailers op de Amerikaanse markt met tegenvallende resultaten geconfronteerd, maar dat geldt niet voor de inrichting en renovatie van de woning. Home Depot profiteert al geruime tijd van het aanhoudende herstel op de Amerikaanse woningmarkt. Daardoor tonen veel Amerikaanse gezinnen zich bereid meer geld uit te geven voor verbeteringen aan de woning.

Het Finse bedrijf Rovio Entertainment, ontwikkelaar van het online game Angry Birds, wil nog voor het begin van de herfst een notering op de beurs. Die operatie zou aan het bedrijf een waarde van 2 miljard dollar kunnen bezorgen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. Opgemerkt wordt dat Rovio met een lokale beursgang van ongeveer 400 miljoen dollar zou kunnen ophalen. Er wordt wel opgemerkt dat nog geen definitieve beslissingen zijn genomen en Rovio uiteindelijk toch zou kunnen kiezen om van een beursintroductie af te zien. Rovio boekte vorig jaar een omzet van 190,3 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 34 procent tegenover het jaar voordien.

Het Duitse concern K+S Group heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 742 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 1,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf, producent van kunstmest en minerale grondstoffen, boekte een nettowinst van 18,9 miljoen euro, tegenover een verlies van 0,2 miljoen euro tijdens het tweede kwartaal vorig jaar. De groei moet naar eigen zeggen vooral worden toegeschreven aan betere resultaten in de segmenten voor kaliumcarbonaat en magnesium. Dat kon voldoende compensatie bieden voor de verminderde vraag naar smeltzout in Noord-Amerika, die een relatief milde winter kon melden.

De Amerikaanse ecommerce-concern Amazon kan met de uitgifte van obligaties een bedrag tot 16 miljard dollar ophalen. De bijkomende financiële middelen zullen worden gebruikt om de overname van Whole Foods te financieren. Dat heeft het Amerikaanse concern bekend gemaakt. Met de overname is een bedrag gemoeid van 13,7 miljard dollar. Het saldo zal naar eigen zeggen worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden. Het is de eerste keer in drie jaar dat Amazon zich op de obligatiemarkt manifesteert. Door de overname van Whole Foods versterkt Amazon zijn positie op de fysieke winkelmarkt. De inlijving van Whole Foods zorgt ook voor een grotere omvang.

De overname van het Nederlandse zuivelbedrijf Uniekaas door de groep DOC Dairy Partners is afgerond. Dat heeft DOC Dairy Partners, onderdeel van het Duitse concern DMK Gruppe, gemeld. De overname van Uniekaas, gevestigd in Kaatsheuvel, werd vorige maand al aangekondigd, maar moest nog door de autoriteiten worden goedgekeurd. Opgemerkt wordt dat de overname kadert in de strategie van DOC Dairy Partners om zijn positie op de Europese markt te versterken. Niet alle divisie van Uniekaas worden echter bij de transactie betrokken. Onder meer de merken Tjiezi en Parrano zullen onder de naam Best Cheese Holland verder worden gezet.

Het Amerikaanse farmabedrijf Perrigo heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,24 miljard dollar. Dat betekende een daling met 8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies kon van 534,3 miljoen dollar naar 69,9 miljoen dollar worden teruggeschroefd. De bedrijfswinst viel van 185 miljoen dollar naar 175 miljoen dollar terug. De onderneming liet vooral uitstekende prestaties optekenen in de Verenigde Staten en Mexico. De generische divisie liet een omzetdaling met 13 procent optekenen, gedeeltelijk te wijten aan de inkrimpende verkoopcijfers van Entocort, een geneesmiddel voor de behandeling van de ziekte van Crohn.

Investeerder Berkshire Hathaway van belegger Warren Buffett heeft zijn volledige belang in het industriële conglomeraat General Electric verkocht. Daarentegen werd geïnvesteerd in een aantal banken en financiële dienstverleners. Dat blijkt uit meldingen van Berkshire Hathaway bij de Amerikaanse toezichthouder. Onder meer werd geïnvesteerd in de Bank of New York Mellon en in Synchrony Financial, de verzelfstandigde financiële divisie van General Electric. Buffett had General Electric tijdens de kredietcrisis een financiële steun van 3 miljard dollar, waarvoor hij in ruil een pakket aandelen ontving. Op die transactie zou hij uiteindelijk 1 miljard dollar winst hebben gerealiseerd.

Bill Gates heeft 64 miljoen aandelen van het concern Microsoft geschonken aan een caritatief project. Dat blijkt uit een melding van Gates aan de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC). De schenking heeft een waarde van 4,6 miljard dollar. Daarmee doet Gates, één van de mede-oprichters van Microsoft, de grootste schenking uit de geschiedenis. De naam van de begunstigde werd niet bekendgemaakt, maar wellicht gaat de donatie naar de Bill & Melinda Gates Foundation. Na de donatie houdt Gates nog een belang van 1,3 procent in het concern. Eind vorige eeuw had hij nog een belang van 25 procent in Microsoft, maar dat pakket is grotendeels verkocht of weggeschonken.

Het Amerikaanse mediaconcern News Corp heet tijdens het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 2,08 miljard dollar. Dat betekende een daling met 7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Daarbij wordt gewag gemaakt van lagere inkomsten uit advertenties en dalende oplages. Door een eenmalige afboeking bij zijn Britse activiteiten diende een nettoverlies van 430 miljoen dollar worden genoteerd, tegenover een positief resultaat van 89 miljoen euro het vierde kwartaal vorig boekjaar. De jaaromzet daalde met 2 procent tot 8,14 miljard dollar. Het concern boekte daarbij een verlies van 740 miljoen dollar, tegenover een nettowinst van 177 miljoen dollar het jaar voordien.

De Spaanse financiële groep Banco Popular heeft het meerderheidsbelang in zijn vastgoedportefeuille verkocht aan investeerder Blackstone. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 10 miljard euro. Dat heeft Banco Popular, die inmiddels door sectorgenoot Banco Santander is overgenomen, bekendgemaakt. De verkoopsom komt overeen met de waardering die Santander eerder aan de vastgoedportefeuille heeft gegeven. De verkoop van de activiteiten levert Santander dan ook geen winst of verlies op. Wel wordt de kapitaalratio van de Spaanse bank door de operatie verder versterkt. Er komt een nieuwe entiteit waarin Blackstone een belang van 51 procent krijgt, terwijl Banco Popular een aandeel van 49 procent behoudt.

Het Britse wervingsbedrijf Page Group heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 673,1 miljoen pond, tegenover 575,9 miljoen pond inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De bedrijfswinst steeg van 47,1 miljoen pond naar 56,9 miljoen pond, terwijl de nettowinst van 33,8 miljoen pond naar 40,9 miljoen pond opliep. Volgens Steve Ingham, chief executive van Page Group, kon tijdens de eerste jaarhelft gewag gemaakt worden van verbeterde economische omstandigheden in Azië, Continentaal Europa en Latijns-Amerika. In een aantal andere belangrijke regio’s - waaronder Brazilië, Singapore en Groot-Brittannië - bleven de marktomstandigheden volgens hem echter uitdagend.

De verkoop van de chipdivisie van het Japanse technologieconcern Toshiba aan investeerder Bain Capital is in een impasse geraakt door onenigheid over onder meer de termijnbetalingen. Daardoor komt een snelle afhandeling wellicht in het gedrang. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. Bain wilde Toshiba pas betalen nadat het Japanse bedrijf een juridisch geschil met zijn Amerikaanse partner Western Digital, die een verkoop van de chipdivisie wil beletten, zou wegwerken. Dat is voor Toshiba echter te laat. De verkoop van de chipdivisie moet Toshiba helpen de enorme financiële problemen bij zijn nucleaire tak te overleven. Toshiba zou nu met andere gegadigden over een mogelijke transactie willen praten.

07:48 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-08-17

Vooroordelen duwen arme demografieën naar ongezond dieet

Vooroordelen duwen lage inkomenscategorieën naar een ongezond dieet. Dat zeggen onderzoekers van het Arrell Food Institute aan de University of Guelph in Canada. De wetenschappers merken op dat in de hogere inkomenscategorieën een grotere belangstelling kan worden vastgesteld in alternatieve oplossingen voor de conventionele grootschalige voedingssystemen. Lagere inkomensgroepen hebben daarentegen volgens de onderzoekers vaak geen mogelijkheden om over te schakelen naar dit opkomende voedingssysteem, waarbij opnieuw bevestigd wordt dat arme demografieën meestal negatief worden benaderd.

Lees Verder

 

15:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Complexe factoren achter verkiezing Donald Trump

Vaak wordt opgemerkt dat Donald Trump zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten vooral te danken heeft aan volgelingen die met economische deprivatie werden geconfronteerd, maar de werkelijkheid is veel complexer. Dat zegt Tom Pettigrew, professor psychologie aan de University of California. Volgens hem kunnen vijf verschillende factoren worden onderscheiden die samen met een aantal politieke elementen tot een verkiezing van Trump hebben geleid. Pettigrew wijst daarbij op een streven naar autoritaire leiders, sociale dominantie, vooroordelen, relatieve deprivatie en groepscontacten.

Lees Verder

 

14:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kruidenier boekt met ecommerce slechts beperkte bijval

Hoewel ecommerce in de meeste zakelijke sectoren met veel bijval wordt geïmplementeerd, blijft het voor kruideniers relatief moeilijk om succesvolle online activiteiten te ontplooien. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Gallup bij meer dan duizend consumenten in de Verenigde Staten. Daarbij werd vastgesteld dat slechts 9 procent van de ondervraagden minstens één keer maand online aankopen bij een kruidenier zou doen. Wanneer naar wekelijkse aankopen wordt gekeken, daalt dat cijfer zelfs tot 4 procent, terwijl 83 procent van de ondervraagden toegeeft tijdens diezelfde periode minstens één keer een fysiek bezoek aan de kruidenier te brengen.

Lees Verder

 

13:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |