20-07-17

Zakentoerisme vertegenwoordigt 3 procent Amerikaanse economie

Het zakentoerisme realiseerde het voorbije jaar in de Verenigde Staten een bedrag van 547 miljard dollar. Daarmee vertegenwoordigde de sector bijna 3 procent van het totale bruto binnenlandse product van de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een onderzoek van de GBTA Foundation en American Express. Er wordt aan toegevoegd voor elke verandering met 1 procent in het Amerikaanse zakentoerisme 74.000 banen worden gecreëerd of geschrapt. Bovendien vertegenwoordigt die verschuiving ook een bedrag van 3,3 miljard dollar aan lonen en 1,3 miljard dollar aan belastingen. In totaal zou de sector 7,4 miljoen banen ondersteunen.

Lees Verder

 

17:13 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Medewerkers in crisisgebied niet gemakkelijk gelocaliseerd

Voor vele bedrijven zou het niet gemakkelijk zijn om bij een crisissituatie in het buitenland zijn medewerkers snel te localiseren. Dat blijkt uit een onderzoek van de GBTA Foundation. Uit het onderzoek bleek dat 50 procent van de bedrijven aangeeft in staat te zijn om bij een crisis de locatie van alle medewerkers in de getroffen zone binnen een periode van maximaal twee uur te kunnen bepalen. Daarentegen erkende 29 procent geen idee te hebben hoe lang het zou duren vooraleer de locatie van alle medewerkers zou zijn kunnen bepaald. Bovendien bleek dat 60 procent vooral aan de medewerkers overlaat zichzelf te melden.

Lees Verder

16:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ontmaskering gemanipuleerde beelden is niet eenvoudig

Slechts in 60 procent van de gevallen lukt het individu erin een namaakbeeld van een reële situatie te geven. Bovendien moet worden vastgesteld dat ook in die groep slechts 45 procent in staat zou zijn om de concrete fout aan te duiden. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Warwick. De onderzoekers merken op dat de resultaten van de studie mogelijk problemen zouden kunnen aangeven voor legale procedures waarbij beeldmateriaal als bewijs zou kunnen worden gebruikt. Daarbij wordt opgemerkt dat gemanipuleerd beeldmateriaal ongewild door een jury of rechters zou kunnen worden aanvaard, wat mogelijk zware consequenties zou kunnen hebben.

Lees Verder

 

15:51 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Toerisme belangrijke hefboom voor handel arme landen

Het toerisme is een belangrijke hefboom om de handel in achtergebleven landen te stimuleren. Dat is de conclusie van een rapport van de World Tourism Organization (WTO), het International Trade Centre (ITC) en het Enhanced Integrated Framework (EIF). Opgemerkt wordt dat de achtergebleven landen ongeveer 14 procent van de wereldwijde bevolking omvatten, maar het voorbije jaar amper 5,6 procent van de wereldwijde bestedingen aan internationaal toerisme ontvingen. Er wordt aan toegevoegd dat het wereldwijd toerisme vooral een economische uitwisseling tussen rijke landen weerspiegelt. Inwoners uit tien landen vertegenwoordigen samen ongeveer de helft van het internationale toerisme.

Lees Verder

 

15:37 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ook positieve ervaringen zullen na verloop van tijd vervagen

Ook positieve ervaringen zullen na verloop van tijd vervagen. De mens is niet geprogrammeerd om de herinnering aan positieve belevenissen vast te houden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Southern California en de New York University. Vaak wordt gedacht dat ervaringen eeuwig zullen kunnen worden onthouden, maar daarbij wordt volgens de onderzoekers geen rekening gehouden met de afleidingen van het dagelijkse leven, waardoor het steeds moeilijker wordt om in het geheugen toegang tot die positieve herinnering te blijven vinden. Wel wordt opgemerkt dat visuele herinneringen daarbij een steun voor het geheugen kunnen vormen.

Lees Verder

14:33 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In de onderlinge strijd over patenten voor zijn iPhone is het technologieconcern Apple in Duitsland door chipfabrikant voor de rechter gedaagd. Qualcomm eist dat de verkoop van de iPhone in Duitsland wordt stopgezet. Er wordt ook een schadevergoeding gevraagd. Apple weigert volgens Qualcomm te betalen voor het gebruik van gepatenteerde technologie. Apple had eerder al gemeld de gevraagde royalties te hoog te vinden. In mei legde Qualcomm ook al klacht neer tegen enkele toeleveranciers van Apple. Ook die partijen zouden geen royalties meer betalen voor het gebruik van de patenten. Anderzijds wordt Qualcomm er door Apple van beticht misbruik te maken van een machtspositie.

Talpa Holding is volledig eigenaar geworden van de televisiegroep SBS Broadcasting. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Talpa had zes jaar geleden al een belang van 33 procent genomen in de televisiegroep, maar heeft nu ook het resterende pakket van 67 procent van de Finse groep overgenomen. Met de transactie was een bedrag gemoeid van 237 miljoen euro. John de Mol, topman van Talpa, noemt de overname van SBS Broadcasting, eigenaar van onder Veronica, een belangrijke stap voor de creatie van een nieuw Nederlands multimediabedrijf. Talpa hoopt ook nog altijd de Nederlandse uitgever Telegraaf Media Group (TMG) overnemen, maar heeft bijzonder weinig kans van slagen.

Truckfabrikant Volvo heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een operationele winst van 8,5 miljard Zweedse kroon of 887 miljoen euro gerealiseerd. Dat betekende een stijging met 39 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet nam met 12 procent toe tot 88,4 miljard kroon. Het bedrijf kon naar eigen zeggen profiteren van een toenemende vraag naar zijn vrachtwagens en ander zwaar materieel. Dat was onder meer te danken aan grotere verkopen in de Verenigde Staten nadat de Amerikaanse president Donald Trump had beloofd om sterk in de Amerikaanse infrastructuur te zullen investeren. Door productiebeperkingen konden na die opstoot van de vraag ook kostenbesparingen worden doorgevoerd.

Het Amerikaanse concern McCormick neemt de levensmiddelendivisie van het Britse bedrijf Reckitt Benckiser (RB) over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 4,2 miljard dollar. Dat hebben beide partijen bekend gemaakt. De transactie heeft onder meer betrekking op de merken French's en Frank's RedHot Sauce. Reckitt Benckiser had in april al aangegeven een verkoop van de divisie te overwegen. De divisie, die een jaaromzet van ongeveer 450 miljoen euro genereert, vertegenwoordigt ongeveer 4 procent van de totale inkomsten van Reckitt Benckiser. Het Britse concern wil zich voortaan verder toespitsen op de productie van consumentenproducten zoals Clearasil, Durex, Nurofen, Cillit Bang en Strepsils.

De Zweedse witgoedfabrikant Electrolux heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een operationele winst van ruim 1,9 miljard kroon of 199 miljoen euro gerealiseerd, tegenover een positief resultaat van bijna 1,6 miljard kroon tijdens dezelfde periode vorig jaar. De winstgroei was te danken aan een optimalisering van de productmix, waardoor vooral de verkoop met grotere winstmarges kon worden opgedreven. Het bedrijf zegt daarnaast ook te profiteren van de heropleving van de Amerikaanse economie. Noord-Amerika is voor het Zweedse concern de belangrijkste afzetmarkt. De omzet steeg met ruim 5 procent tot 31,5 miljard kroon. Zonder overnames en wisselkoerseffecten zou er sprake zijn geweest van een status-quo.

Het Amerikaanse concern International Business Machines (IBM) heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 19,3 miljard dollar. Dat betekent een daling met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde met 7 procent tot 2,3 miljard dollar. De terugval was onder meer te wijten aan de technologische diensten en cloudtoepassingen, waar voor het tweede kwartaal op rij een omzetdaling moest worden gemeld. Het concern kampt al langer met teruglopende omzetcijfers en heeft zich daarom meer op dienstverlening toegelegd. Daarmee kon tot nu toe volgens waarnemers echter nog niet echt een kentering worden gerealiseerd.

Ecuador breekt met de productiebeperkingen die grote olieproducerende landen hebben afgesproken. Het Zuid-Amerikaanse land heeft dringend geld nodig en wil daarom weer grotere voorraden olie oppompen. Dat heeft Carlos Perez, ministerie van olie van Ecuador, bekend gemaakt. Volgens Perez heeft de beslissing van het land slechts weinig impact op de wereldwijde oliewinning. Op de internationale oliemarkt is Ecuador slechts een relatief kleine partij, maar volgens experts zou de beslissing van het land ook andere producenten kunnen aanzetten om uit het akkoord rond de productiebeperkingen, dat eind mei was afgesloten, te stappen. Dat akkoord is normaal van kracht tot eind maart volgend jaar.

De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 9,5 miljard dollar, tegenover 8,9 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde van 1,8 miljard dollar naar 1,6 miljard dollar. De bank zegt onder meer te kunnen profiteren van de herstructureringen die de voorbije jaren bij de obligatiedivisie werden doorgevoerd. De divisie boekte een omzetdaling met 4 procent tot 1,2 miljard dollar, maar die schade blijft beperkt in vergelijking met sectorgenoten, waar verliezen tot 20 procent werden gemeld. Bijna de helft van de omzet werd gerealiseerd door de divisie vermogensbeheer, die 4,2 miljard dollar inkomsten genereerde.

Discovery Communications houdt fusiegesprekken met Scripps Networks Interactive. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal gemeld. Verdere details over de onderhandelingen werden niet bekendgemaakt. De fusie tussen Discovery en Scripps, die een respectievelijke waarde van ongeveer 15 miljard dollar en 8,8 miljard dollar zouden hebben, zou een groot aantal televisiezenders kunnen samenbrengen. Ook eerder hebben beide partijen al over een mogelijke samensmelting gesproken. Onderhandelingen drie jaar geleden werden stopgezet omdat de familiale groep achter Scripps niet aan een verkoop wenste mee te werken.  

Rusland moet aan Nederland een schadevergoeding van 5,4 miljoen euro betalen wegens inbreuken op de internationale maritieme wetgeving. Dat heeft het Permanente Hof van Arbitrage in Den Haag geoordeeld. De uitspraak heeft betrekking op de actie van de Russische autoriteiten, die vier jaar geleden hadden beslist het schip Arctic Sunrise van Greenpeace aan de ketting te leggen. Het schip, dat onder Nederlandse vlag vaart, werd tijdens een protestactie bij een boorplatform van het Russische concern Gazprom geënterd. Dertig opvarenden werden gearresteerd. Het duurde bijna een jaar vooraleer het schip, dat bij de entering werd beschadigd, opnieuw werd vrijgegeven.

Het technologiebedrijf Barco heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 518 miljoen euro. Dat betekende een daling met 2,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 1,1 miljoen euro tot 19,2 miljoen euro. Er werden tijdens de eerste helft van dit jaar voor 561,9 miljoen euro nieuwe orders geregistreerd, tegenover een instroom van 548,3 miljoen euro de laatste zes maanden vorig jaar. In totaal had Barco midden dit jaar voor 349,5 miljoen euro orders open staan, tegenover 320,8 miljoen euro eind vorig jaar. Jan de Witte, chief executive van Barco, benadrukte dat de onderneming zijn mondiale concurrentiepositie tijdens de tweede jaarhelft verder wil versterken.

Het Amerikaanse bedrijf Vertex Pharmaceuticals heeft een aantal positieve resultaten kunnen melden bij de ontwikkeling van enkele potentiële behandelingen voor taaislijmziekte. Vertex wees er daarbij op dat bij klinische resultaten met twee kandidaat-geneesmiddelen bij patiënten met taaislijmziekte een gemiddelde verbetering van 12 procent in de longfunctie kon worden gemeld. Opgemerkt wordt dat wereldwijd ongeveer 68.000 patiënten met de oplossing van Vertex geholpen zouden kunnen worden. Die groep omvat volgens waarnemers ook 24.000 patiënten die op dit ogenblik op geen enkele andere behandeling reageren. Verdere tests zouden in de eerste helft van volgend jaar worden georganiseerd.

Ondernemer Olivier de Spoelberch heeft de Aérodrome de Namur in Temploux gekocht. De Spoelberch nam de site over van de familie Bertrand. De Aérodrome de Namur werd op het einde van de tweede wereld door het Amerikaanse leger aangelegd, maar werd in de eerste helft van de jaren tachtig geprivatiseerd. De site wordt gebruikt door amateur-piloten en parachutisten en telt ook een school voor piloten en helikopters. Ook Olivier de Spoelberch, één van de Belgische aandeelhouders van brouwer AB InBev, is als piloot een gebruiker van de Aérodrome de Namur. Hij wil de activiteiten van de Aérodrome de Namur verder blijven garanderen, maar zou ook nieuwe ontwikkelingen zoeken.

Het bedrijf New Talisman Gold Mines heeft in de Karangahake Gorge in Nieuw-Zeeland een goudader ontdekt. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. De site zou 8.500 kilogram goud omvatten. De vondst heeft een waarde van tientallen miljoen dollar, maar lokale actiegroepen verzetten zich tegen een mogelijke ontginning van de goudader. De Karangahake Gorge, die onder meer de watervallen van Owharoa omvat, wordt immers als een waardevol natuurgebied bestempeld. De inwoners vrezen dat de mijnactiviteiten tot een grote milieuschade zouden leiden. New Talisman zou volgend jaar willen beginnen met een kleinschalige ontginning. Beloofd werd dat ook de lokale gemeenschap van de winst zal kunnen genieten.

Het technologieconcern Alphabet brengt een nieuwe generatie van zijn intelligente bril Google Glass op de markt. Google Glass werd vier jaar geleden al eens een eerste keer gelanceerd, maar bleek destijds op de consumentenmarkt weinig enthousiasme te kunnen losweken. Daarbij werd vooral gewag gemaakt van mogelijke privacy-problemen. De nieuwe versie van de bril richt zich echter vooral op het bedrijfsleven, waar een opmerkelijke interesse was gebleken. Inmiddels zou een aantal grote concerns – waaronder vliegtuigbouwer Boeing, autobouwer Volkswagen, pakketbezorger DHL en het industriële conglomeraat General Electric – al een aantal proefprojecten met het apparaat hebben opgestart.

Meer Nieuws

08:53 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-07-17

Artificiële intelligentie kan retail helpen veranderen

Retailers verwachten veel van artificiële intelligentie. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Forrester Consulting bij meer dan zevenhonderd marketeers van grote retailgroepen uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Australië. De onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat het merendeel van de respondenten ervan overtuigd is dat de technologie de mogelijkheid heeft om de sector helemaal te veranderen. Door 88 procent van de marketeers werd aangegeven dat artificiële intelligentie minstens gedeeltelijk tot een heruitvinding van de sector zou helpen leiden. Bovendien erkende 81 procent dat de technologie ook een fundamentele impact op hun bedrijf zou hebben.

Uit het onderzoek bleek dat 86 procent van mening was dat artificiële intelligentie het marketing-team van het bedrijf efficiënter zou maken, waarbij door 82 procent werd aangegeven dat de technologie het takenpakket kon automatiseren, zodat de marketeer zich meer zou kunnen toeleggen op opdrachten die een grotere meerwaarde zouden opleveren. Bovendien gaf 79 procent aan dat de marketeer door de introductie van artificiële intelligentie de mogelijkheid zou krijgen om zich meer op strategisch werk toe te leggen. Daarnaast voorspelde meer dan 80 procent dat artificiële intelligentie de rol van de marketeer fundamenteel zou veranderen.

De grootste hinderpaal voor een introductie van artificiële intelligentie is volgens de onderzoekers een gebrek een technische vaardigheden bij het personeel. Twee op drie respondenten vreesde dat een gebrek aan expertise een barrière zou kunnen zijn voor de implementering van de technologie. Meer dan één op drie noemde een onvoldoende kennis van de technologie zelfs een bijzonder groot probleem. Er werd wel opgemerkt dat twijfels over de vaardigheden vooral in de hogere directiekaders kunnen worden vastgesteld. Bij de marketeers op de werkvloer daalt de onzekerheid over de vaardigheden immers terug tot 29 procent.

Lees Verder

23:28 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: retail |  Facebook |