17-11-17

Digitale reclame denkt eerst aan return-on-investment

Cyberveiligheid is ook in de digitale reclamesector een belangrijke factor, maar toch wordt in eerste instantie vaak return-on-investment de belangrijkste doelstelling. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulenten Trusted Media Brands en Advertiser Perceptions bij nagenoeg driehonderd aankopers van digitale en mobiele reclame. Wanneer problemen met veiligheid wordt ervaren, blijkt dat 56 procent van de betrokkenen in eerste instantie stappen zal ondernemen om bepaalde websites en kanalen te blokkeren. Daarnaast wordt gewag gemaakt van een opvolging van het aanbod (54 procent) en het vermijden of beperken van politieke platformen of content (54 procent).

Lees Verder

15:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Amerikaanse televisie rondt belangrijk keerpunt

In de Verenigde Staten bekijkt inmiddels 52 procent van de consumenten zijn favoriete televisieshows op een online platform. Nog slechts 48 procent verkiest voor het traditionele analoge aanbod. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Hub Research bij meer dan tweeëntwintighonderd Amerikaanse consumenten die minstens vijf uur per week naar televisie keken. De onderzoekers maken gewag van een keerpunt. Er wordt daarbij gesproken van een grote evolutie tegenover vier jaar geleden, toen slechts 31 procent voor digitale opties koos. Televisie blijft nog wel het populairste kanaal (31 procent), gevolgd door Netflix (29 procent). Vier jaar geleden koo nog 45 procent voor televisie en 14 procent voor Netflix.

Lees Verder

14:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrienden ergere vorm van pesterijen dan vijanden

Op het gebied van pesterijen vormen vrienden vaak een groter probleem dan vijanden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Hertfordshire. De onderzoekers merken immers op dat pesterijen door vrienden de grootste bedreiging voor de mentale gezondheid vormen. Bovendien wordt opgemerkt dat vooral meisjes het slachtoffer van deze relationele pesterijen blijken te worden. Er wordt aan toegevoegd dat relationele pesterijen leiden tot een systematische manipulatie en destructie van vriendschapsbanden en sociale status. Tevens wordt betoogd dat relationele pesterijen meer schade kunnen aanrichten dan verbale of fysieke agressie.

Lees Verder

 

13:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Werkethiek wordt ook door de ouders gestuurd

Werknemers zijn minder individueel dan vaak wordt gedacht. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Essec Business School. Er kan volgens de onderzoekers immers worden vastgesteld dat de arbeidsethiek van de werknemer in belangrijke mate moet worden toegeschreven aan het model dat men als kind van de ouders heeft opgepikt. Algemeen kan volgens de onderzoekers worden opgemerkt dat mannen meestal het arbeidsmodel van hun vader hebben opgevangen, terwijl vrouwen zich vooral aan hun moeders zouden spiegelen. Vaak wordt volgens de onderzoekers op die manier echter ook compulsief werkgedrag gerationaliseerd.

Lees Verder

 

12:52 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Mark Karpeles, voormalig directeur van bitcoinbeurs Mt. Gox, wil het platform opnieuw activeren. Om die ambities te kunnen realiseren, is volgens hem een bedrag van 245 miljoen dollar noodzakelijk. Vier jaar geleden vertegenwoordigde Mt. Gox nog 76 procent van alle transacties in bitcoin, maar één jaar later raakte de beurs 850.000 munten - voor een waarde van ruim 300 miljoen euro - kwijt. Karpeles wordt in Japan aangeklaagd voor verduistering. Hij ontkent echter de aantijgingen en maakte tegenover het persbureau Reuters bekend Mt. Gox opnieuw te willen activeren. Om de nodige financiële middelen te verzamelen zou mogelijk een verkoop van het platform of een online sponsoractie worden overwogen.

Het Duitse concern Siemens gaat wereldwijd 6.900 banen schrappen. De helft van de ontslagen valt in Duitsland. Dat heeft de top van het concern bekend gemaakt. De afslanking zal vooral gebeuren in de divisie elektriciteit en gas. Daar zouden 6.100 banen worden geschrapt. De afdeling zou bovendien ook alvast zijn vestigingen in Görlitz en Leipzig sluiten. Siemens benadrukt wel zoveel mogelijk getroffen werknemers binnen het eigen bedrijf een andere functie aanbieden. Daarbij wordt gewezen naar de 3.200 vacatures die Siemens op dit ogenblik heeft lopen. Siemens heeft ook in België en Luxemburg bijna 1.800 medewerkers. Daar zou de tewerkstelling echter niet in het gedrang komen.

De Amerikaanse supermarktgroep Walmart heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 123,2 miljard dollar. Dat betekende een stijging met meer dan 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Daarbij wordt gewag gemaakt van uitstekende verkopen in de Amerikaanse winkels en de online handel. De identieke verkopen op de Amerikaanse markt kenden een stijging met 2,7 procent. Walmart zegt meer klanten te hebben aangetrokken. De online verkoop liep met 50 procent op. Ook internationaal konden hogere verkopen worden gemeld. De nettowinst liep echter van 3 miljard dollar naar 1,75 miljard dollar terug. Daarbij wordt gewag gemaakt van de invloed van eenmalige posten.

In de Verenigde Staten heeft speelgoedfabrikant Mattel een overnamebod van sectorgenoot Hasbro afgewezen. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. Daarbij zou zijn aangegeven dat het bod onder de reële waarde van Mattel blijft. Bovendien wordt aangevoerd dat de samensmelting mogelijk toch niet zou kunnen worden doorgevoerd. Omwille van concurrentieproblemen zou een fusie volgens Mattel mogelijk door de overheid kunnen worden verboden. Nadat een aantal analisten in oktober Mattel als een potentiële overnameprooi omschreven, zijn al herhaaldelijk speculaties over de interesse van andere fabrikanten naar buiten gekomen. Mattel heeft belangrijke kostenbesparingen aangekondigd.

Noorwegen moet bedrijven uit de sector van de fossiele brandstoffen uit de beleggingsportefeuille van het Government Pension Fund Global (GPFG) verwijderen. Die beslissing zou Noorwegen minder kwetsbaar worden voor een permanente daling van de prijzen voor olie en gas. Dat heeft Norges Bank aangevoerd in een brief aan het Noorse ministerie van financiën. Norges Bank merkt op dat het aandeel van olie en gas in de beleggingsportefeuille van het pensioenfonds te groot is geworden. Daardoor wordt de portfolio teveel blootgesteld aan risico’s op prijsschommelingen. Egil Matsen, vicevoorzitter van Norges Bank, benadrukt dat het advies louter op financiële gronden is opgesteld.

De Duitse autobouwer Volkswagen wil de volgende jaren in China een bedrag van bijna 12 miljard euro investeren. De middelen zullen onder meer worden gebruikt voor de ontwikkeling van duurzaam aangedreven wagens. De Duitse automaker heeft naar eigen zeggen de intentie om minstens veertig modellen lokaal te produceren. Er wordt aan toegevoegd dat de volgende maanden met behulp van samenwerkingspartner JAC Motors al met de productie van elektrische aangedreven auto’s van start zal worden gegaan. China wil autobouwers verplichten met de productie van elektrische auto’s bepaalde quota halen. Eerder kondigden ook Renault, Nissan en Ford al een lokale Chinese samenwerking aan voor elektrische auto’s.

Het technologiebedrijf EVS Broadcast Equipment uit Luik heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 26,3 miljoen euro. Dat betekende een daling met 29 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er wordt daarbij gewezen op het cyclische karakter van de sector. Tijdens oneven jaren worden immers minder grote internationale sportevenementen georganiseerd. Maar ook wanneer met de impact van die grote contracten rekening wordt gehouden, zou nog altijd een omzetdaling met 11 procent worden gemeld. Ook de nettowinst viel met 64 procent tot 3,8 miljoen euro. Het bedrijf meent echter ook dat een groot aantal klanten hun orders naar het laatste kwartaal van het jaar hebben verschoven.

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing kan 175 toestellen van het type B737-Max leveren aan de Arabische budgetmaatschappij FlyDubai. Er is ook een optie voor nog eens vijftig toestellen voorzien. Dat is op de luchtvaartshow van Dubai bekend gemaakt. Met het order, opties inbegrepen, is een bedrag gemoeid van 27 miljard dollar. De Boeing B737 is bedoeld voor vluchten op middellange afstanden. Het model is het meest populaire toestel uit de portfolio van de Amerikaanse constructeur. De B737-Max vormt de gemoderniseerde versie van het originele ontwerp. Het toestel is de grote concurrent van het type A320 van de Europese vliegtuigbouwer Airbus.

Het Waalse farmabedrijf Ion Beam Application (IBA) heeft tijdens de eerste negen maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 217,3 miljoen euro. Dat betekende een daling met 3,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Opgemerkt wordt dat de verkoop van apparatuur een terugval met 7,8 procent tot 175,9 miljoen euro liet optekenen, maar bij de diensten kon een sterke groei van 20 procent tot 41,3 miljoen euro worden gemeld. Het bedrijf maakte verder gewag van een orderboek ter waarde van 76,7 miljoen euro. Het bedrijf moest anderzijds een nettoverlies boeken van 2,5 miljoen euro, tegenover een positief resultaat van 36,1 miljoen euro dezelfde periode vorig jaar.

Het schilderij Salvator Mundi van Leonardo Da Vinci is bij het veilinghuis Christie’s in New York geveild voor een bedrag van 450,3 miljoen dollar. Daarmee is een nieuw record gevestigd. Gerekend was op een opbrengst van 100 miljoen dollar. Salvator Mundi dateert van het begin van de zestiende eeuw en is het laatste bekende werk van Da Vinci. Het werk werd op het einde van de jaren vijftig door erfgenamen van kunstverzamelaar Francis Cooke verkocht voor een bedrag van 45 pond. Het werk werd toen nog toegeschreven aan Giovanni Antonio Boltraffio, een leerling van Da Vinci. Het werk werd midden vorig decennium opnieuw ontdekt op een regional veiling in de Verenigde Staten. Het werd volledig gerestaureerd.

De Nederlandse drankengroep Lucas Bols, producent van likeuren en sterke dranken, heeft tijdens de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 48,8 miljoen euro. Dat betekent een stijging met 24 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het grootste gedeelte van de omzetgroei was te danken aan de integratie van het likeurmerk Passoa, dat van de groep Rémy Cointreau werd overgenomen. Passoa wordt in ruim veertig landen verkocht. Bij de identieke omzet kon daarentegen slechts een groei met 0,5 procent worden gemeld. In Azië moest met een omzetdaling rekening worden gehouden. De nettowinst steeg met 23,5 procent tot 8,7 miljoen euro.

Fifth Avenue in New York is opnieuw de duurste winkelstraat van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van vastgoedconsulent Cushman & Wakefield. Aangevoerd wordt dat aan Fifth Avenue voor de huur van een winkelpand jaarlijks een gemiddeld budget van 28.262 euro per vierkante meter moet worden voorzien. Op de tweede plaats staat Causeway Bay in Hongkong met een bedrag van 25.673 euro. De derde plaats wordt nu ingenomen door New Bond Street in Londen (16.200 euro), gevolgd door de Via Montenapoleone in Milaan (13.500 euro). De Champs Elysées in Parijs is met een bedrag van 13.255 euro van een derde naar een vijfde plaats teruggevallen.

Bioscoopgroep Kinepolis heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar in totaal 5,8 miljoen bezoekers ontvangen. Dat betekende een stijging met 7,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Over de eerste negen maanden van het jaar is er sprake van een stijging met 5,8 procent tot 17,5 miljoen bezoekers. Kinepolis zegt op al zijn geografische markten een groei te hebben kunnen melden. Er kon daarbij naar eigen zeggen ook geprofiteerd worden van een sterk filmaanbod. De bioscoopbezoekers beschikten bovendien ook over grotere bestedingsbudgetten. Daarnaast kon volgens het bedrijf ook gerekend worden op hogere inkomsten uit reclame en vastgoed. Er werden geen concrete financiële cijfers gemeld.

Vrachtwagenbouwer Daf Trucks heeft in zijn fabriek in Westerlo een nieuwe lakstraat is gebruik genomen. Met het project was een investering gemoeid van 100 miljoen euro. Dat Trucks beschikt naar eigen zeggen nu over de modernste en milieuvriendelijkste lakstraat van de wereld. De lakstraat - met een oppervlakte van 25.000 vierkante meter - werd twee jaar geleden aangekondigd. Door de start kan de productie tot driehonderd cabines per dag worden opgevoerd. Dat is een stijging met 50 procent tegenover de vroegere capaciteit. Het bedrijf wel met de investering inspelen op de toenemende vraag naar trucks die in Europa in het vooruitzicht gesteld.

Het technologiebedrijf Melexis, fabrikant van chips en sensoren voor de autosector, gaat zijn fabriek in Ieper gevoelig uitbreiden. Met het project is een investering gemoeid van 1 miljoen euro. Dat heeft de onderneming aangekondigd. De onderneming beschikte in Ieper over een oppervlakte van 7.000 vierkante meter. Die capaciteit wordt nu nog eens met 1.300 vierkante meter verhoogd. De investering zal ook een vijftigtal bijkomende banen creëren. Het bedrijf zegt onder meer op zoek te zijn naar nieuwe operatoren, technici en ingenieurs. Verder wordt opgemerkt dat de nieuwe investering een duidelijke aanwijzing is van een verdere verankering van Melexis in de regio.

11:11 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-11-17

Reiziger wil ook in vliegtuig gratis mobiele communicatie

In de Verenigde Staten willen reizigers ook aan boord van vliegtuigen een gratis online communicatie kunnen behouden. Tegelijkertijd wordt het gebruik van online platformen door medereizigers als één van de grootste ergernissen aan boord bestempeld. Dat is de conclusie van een onderzoek van Allianz Global Assistance. Indien de betrokken technologieën gratis zouden worden aangeboden, zou 76,2 procent van de ondervraagden aan boord gebruik maken van wifi, terwijl 55,5 procent mobiele telefoongesprekken zou willen voeren. Tevens zou 44,7 procent tekstberichten verzenden. Er moet dan ook vastgesteld worden dat 14 procent in het verleden al stiekem tijdens de vlucht een bericht heeft gestuurd of een telefoongesprek heeft gevoerd.

Lees Verder

20:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Europese luchthavens boeken verdere passagiersgroei

De passagierstrafieken op de Europese luchthavens blijft een verdere groei tonnen. Dat is de conclusie van een rapport van de vakorganisatie Airports Council International Europe (ACI). Vastgesteld dat van begin juni tot eind september de trafiek op de Europese luchthavens een gemiddelde groei met 9 procent liet optekenen, nadat ook al tijdens het kwartaal voordien een stijging met 10,6 procent kon worden gemeld. Opgemerkt wordt dat de sterkste groei opnieuw kon worden opgetekend in de regio’s buiten de Europese Unie. Deze luchthavens lieten een gemiddelde groei met 15 procent optekenen, tegenover een stijging met 13,2 procent het kwartaal voordien. Vooral wordt gewezen op het herstel in Turkije.

Lees Verder

19:44 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |