20-02-17

Driekwart Europeanen bereid om in het buitenland te werken

In Europa zou 74 procent van de werknemers zich niet verzetten tegen een verhuis naar het buitenland voor de ontwikkeling van zijn professionele loopbaan. Dat blijkt uit een onderzoek van ADP Payroll bij nagenoeg tienduizend werknemers, waarbij werd vastgesteld dat Duitsland voor de Europese professionele mobiliteit met een score van 21 procent de meest populaire buitenlandse bestemming is, gevolgd door Groot-Brittannië (15 procent) en Frankrijk (12 procent). De top vijf bestaat verder uit Zwitserland en Oostenrijk. België is bij de Europese grensoverschrijdende arbeid de zesde meest populaire bestemming, gevolgd door Spanje, Noorwegen, Nederland en Italië.

Ondanks hun populariteit tonen Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk zich geen opvallende leiders in een aantal factoren - zoals vaardigheden en ontwikkeling, flexibiliteit of werkstress - die door het onderzoek werden bekeken. “Werknemers zouden zelfs een beter levensevenwicht en grotere opportuniteiten kunnen terugvinden die op dit ogenblik niet in de top van de rangschikking zijn terug te vinden,” stippen de onderzoekers aan. “Daarentegen profiteren de lijstaanvoerders wellicht van een aantal historische percepties, hun economische stabiliteit, geografische nabijheid en hun taalregimes om bij een groter aantal potentiële expats belangstelling te wekken.”

Ondanks de grote interesse in internationale opportuniteiten, moet tevens worden vastgesteld dat 26 procent van de Europese werknemers nooit een buitenlandse opdracht zou overwegen. In Groot-Brittannië loopt dat cijfer op tot 42 procent. Met een score van 46 procent wordt alleen in Frankrijk nog een grotere terughoudendheid tegenover een buitenlandse missie opgetekend. De onderzoekers stelden verder vast dat de interesse in buitenlandse opdrachten in de leeftijdsgroep tussen zestien en vierentwintig jaar oploopt tot 87 procent, maar bij vijfenvijftigplussers valt dat cijfer terug tot 56 procent.

Tevens wordt opgemerkt dat beslissing van Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten, wellicht een impact heeft gehad op de interesse van de Europese werknemers in buitenlandse opdrachten. “In Groot-Brittannië worden minstens evenveel en mogelijk zelfs meer opportuniteiten geboden dan in Duitsland,” wordt er opgemerkt. “Bovendien wordt de Engelse taal op de Europese arbeidsmarkt veel meer beheerst dan het Duits. Toch slaagde Duitsland er uiteindelijk in zich tot meest populaire bestemming van de Europese expat-beweging te kronen.”

Lees Verder

18:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: expats |  Facebook |

Maryland heeft grootste concentratie miljonairs van de Verenigde Staten

De Verenigde Staten telde midden vorig jaar 6,8 miljoen dollarmiljonairs. Dat betekende een stijging met 4 procent tegenover het jaar voordien. Dat is de conclusie van een studie van consulent Phoenix Marketing International. In totaal beschikt de groep over een roerend vermogen van 20 biljoen dollar. De grootste concentratie miljonairs situeert zich volgens het onderzoek in de staat Maryland, die 2,25 miljoen huishoudens omvat en daarbij 170.140 miljonairs telt. Daarmee komt Maryland aan een score van 7,55 procent. Daarna volgen Connecticut, New Jersey, Hawaii, Alaska, Massachusetts, New Hampshire, Virginia, District of Columbia en Delaware.

Lees Verder

https://www.luxurydaily.com/maryland-boasts-greatest-density-of-millionaires-among-us-states/

17:52 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Medicinale marihuana verbetert ook financiële gezondheid Puerto Rico

Medicinale marihuana wordt een belangrijke pijler van de economie van Puerto Rico. Dat heeft Ingrid Schmidt, woordvoerster van de Puerto Rico Medicinal Cannabis Association, gezegd. Volgens haar zal de overheid van het land door de marihuana-industrie op miljoenen dollar belastinginkomsten kunnen rekenen. Verwacht wordt dat de volgende twee jaar in Puerto Rico ongeveer honderdduizend patiënten met medicinale marihuana zullen worden behandeld. Sinds de regulering van de sector ongeveer anderhalf jaar geleden zou de overheid uit heffingen op medicinale marihuana ongeveer 2,7 miljoen dollar belastingen hebben kunnen innen.

De regering van de Portoricaanse gouverneur Ricardo Rossello werkt aan een wetgeving die een regelgevend kader voor de productie en verkoop van medicinale marihuana moet realiseren. De voorbije twee jaar is de sector gereguleerd door een aantal decreten die door de regering van vorig gouverneur Alejandro Garcia Padilla werden uitgevaardigd. Padilla wou met de maatregel een kader creëren waardoor de sector met fiscale bijdragen een bijdrage tot de lokale economie, die met grote problemen wordt geconfronteerd, kon leveren. Ingrid Schmidt benadrukt dat lokale ondernemers miljoenen dollar in de sector hebben geïnvesteerd en daarmee de openbare financiën van het land op orde kunnen helpen stellen.

Sinds voormalig president Padilla een begin gemaakt heeft van de regulering van de sector, zouden meer dan honderd bedrijven een aanvraag voor de verbouwing, verwerking of distributie van marihuana hebben ingediend. “Er zijn daarbij honderden miljoenen dollar geïnvesteerd om de operaties te kunnen opstarten,” wordt er opgemerkt. Het Portoricaanse ministerie van gezondheid heeft aan vijf bedrijven een licentie verstrekt om medicinale cannabis te telen. De betrokken ondernemingen zouden in totaal zeven plantages hebben opgestart, waarbij tot nu toe 400.000 dollar aan belastingen zou zijn betaald. Puerto Rico wordt geconfronteerd met een staatsschuld van 70 miljard dollar.

Lees Verder

16:41 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: puerto rico |  Facebook |

Hogere kaderleden worden altijd aan het werk verwacht

Voor specialisten uit de Britse financiële sector behoort weekendwerk tot de normale agenda. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Britse verzekeraar MetLife bij een groep executives uit de Britse financiële wereld. Vastgesteld werd dat 95 procent van de besluitnemers van financiële instellingen en investeringsbanken verwacht worden steeds ter beschikking te staan van hun werkgever. Gemiddeld bleken respondenten drieëntwintig weekends per jaar te werken. Daarbij gaf 50 procent aan dat hun weekends het voorbije jaar minstens vijfentwintig keer door professionele verplichtingen werden gestoord.

Tegelijkertijd bleek dat slechts 14 procent van de ondervraagden te hebben ervaren dat een klacht over de werkdruk de werkgever heeft aangezet actie te ondernemen. Bovendien moest worden vastgesteld dat slechts 23 procent van de werknemers zich in staat voelde om problemen rond de werkdruk met hun managers te bespreken. Wel getuigde 65 procent de stressgerelateerde moeilijkheden tegenover collega’s te berde kunnen brengen. “Investeringsbankiers gaan weliswaar prat op hun lange werkdagen, maar er moet toch naar een balans worden gestreefd,” benadrukt Tom Gaynor, directeur verloning bij MetLife.

“Het kan alvast nooit worden getolereerd dat bij de werknemers uit vrees voor carrière-beschadiging een terughoudendheid zou groeien om problemen rond stress of mentale gezondheidsproblemen naar voor te brengen,” benadrukt Gaynor. “Bedrijven met een veeleisende managementstijl moeten de nodige voorzieningen treffen om mentale gezondheidsproblemen te kunnen aanpakken en zouden medewerkers moeten aanmoedigen probleemsituaties te melden. Daarmee toont de onderneming niet alleen zorg te willen dragen voor hun werknemers, maar zullen ook de prestaties van het bedrijf worden verbeterd omdat op een geëngageerd en enthousiast personeelsbestand kan worden gerekend.”

Er werd nog opgetekend dat 50 procent van de ondervraagden zijn baan meer stresserend vindt dan vorig jaar. Daarbij maakte 40 procent gewag van extreem stresserende opdrachten. Ook wordt erop gewezen dat 67 procent van plan zou zijn om binnen een periode van twaalf maanden een andere baan te zullen zoeken indien de stressniveaus geen verbetering tonen.

Lees Verder

15:33 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stress |  Facebook |

Financieel centrum Dubai ziet toenemende interesse vanuit groeilanden

Het Dubai International Financial Centre (Difc) kan over zeven jaar mogelijk duizend leden tellen. Het voorbije jaar werd afgesloten met 447 bedrijven, maar er kan een belangrijke interesse vanuit diverse groeimarkten worden opgemerkt. Dat heeft Essa Kazim, voorzitter van de Difc Authority, gezegd. Tegenover het jaar voordien kende het aantal leden van de financiële vrije zone van het emiraat een uitbreiding met 10 procent. Er kan volgens Kazim echter een opmerkelijke interesse worden opgemerkt vanuit groeimarkten zoals het Midden-Oosten, China en India. Het financieel centrum vertegenwoordigt op dit ogenblik 21.611 arbeidsplaatsen.

Lees Verder

http://www.arabianbusiness.com/dubai-s-financial-centre-could-top-2024-targets-exec-664111.html

13:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Luxevastgoed Miami trekt opnieuw Russische kopers aan

Sinds de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten, kan opnieuw een grotere Russische interesse in Amerikaans luxevastgoed worden opgetekend. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse National Association of Realtors (NAR), waar gewag wordt gemaakt van een toename van 35 procent in vragen van Russische kandidaten naar Amerikaans luxevastgoed. Daarbij wordt opnieuw een opmerkelijke interesse in Miami opgetekend. Voor de eerste keer in vier jaar voeren Russische investeerders de lijst met klanten voor luxevastgoed in Miami aan. Twee jaar geleden stond Rusland nog op een vierde plaats, achter Brazilië, Venezuela, Argentinië en Colombia.

Lees Verder

https://www.luxurydaily.com/affluent-russian-buyers-return-to-miami-real-estate-scene/

12:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Amerikaanse levensmiddelenconcern Kraft Heinz heeft zijn bod op zijn Nederlands-Britse sectorgenoot Unilever ingetrokken. Dat hebben de twee groepen in een gezamenlijke verklaring bekend gemaakt. Kraft Heinz had eerder een bod gelanceerd waarbij aan Unilever een waarde van ruim 134 miljard euro werd gekoppeld. Het voorstel werd echter onmiddellijk door Unilever afgewezen. Kraft Heinz zegt nu dat de overnameplannen in een extreem vroege fase zijn uitgelekt. Omdat Unilever duidelijk heeft aangegeven geen interesse te hebben in een overeenkomst, is het volgens Kraft Heinz beter zich meteen terug te trekken, zodat beide bedrijven zich weer op hun eigen activiteiten kunnen focussen.

De overname van het Amerikaanse bedrijf Wolfspeed Power door de Duitse chipfabrikant Infineon is door de Verenigde Staten geweigerd. Volgens de Amerikaanse autoriteiten zou immers de veiligheid van de Verenigde Staten mogelijk in het gedrang komen. Infineon had eerder aangekondigd Wolfspeed Power, onderdeel van de groep Cree, te willen overnemen voor een bedrag van 850 miljoen dollar. Wolfspeed Power Is echter producent van chips die ook voor militaire doeleinden worden gebruikt. Daarom weigeren de Amerikaanse toezichthouders met de overeenkomst in te stemmen. Cree betaalt aan Infineon een compensatie van 12,5 miljoen dollar aan Infineon en heeft aangekondigd zelf weer in Wolfspeed Power te investeren.

In de Verenigde Staten heeft het ministerie van justitie klacht neergelegd tegen het bedrijf UnitedHealth Group omdat het bedrijf de ziekteverzekering zou hebben opgelicht. De verzekeraar zou de ziektegraad van patiënten hebben overdreven, waardoor aan de overheid hogere tarieven konden worden aangerekend. Zes jaar geleden werd door Benjamin Poehling, een gewezen kaderlid van UnitedHealth, tegen de praktijken van de verzekeraar klacht neergelegd. Volgens de klacht zou de Amerikaanse overheid op die manier miljoen dollar hebben verloren. Het Amerikaanse ministerie van justitie heeft zich nu bij die klacht aangesloten. UnitedHealth ontkent echter de aantijgingen. Financiële details over de vorderingen zijn niet bekend.

Het Vlaamse Mediahuis en de Nederlandse investeerder VP Exploitatie hebben hun overnamebod op de Nederlandse uitgeverij Telegraaf Media Groep (TMG) verhoogd. Er wordt een bedrag van 5,90 euro per aandeel geboden, terwijl het oorspronkelijke voorstel gewag maakte van 5,25 euro. De betrokken partijen zeggen nu ook de beschikking te hebben over bijna 60 procent van de aandelen van Telegraaf Media. De bieders gaven aan dat het boekenonderzoek de nieuwe overnameprijs rechtvaardigt, maar dat er geen hoger bod zal worden uitgebracht. Gehoopt wordt dat de transactie met Telegraaf Media nu snel zal kunnen worden afgerond. Ook wil men praten met John De Mol, die eveneens Telegraaf Media wil overnemen.

De olievoorraden van Irak zijn gevoelig groter dan eerder werd gedacht. Volgens de Iraakse olieminister Jabar al-Luaibi blijkt uit nieuwe schattingen dat de voorraden 153 miljard vaten bevatten. Daarmee zouden de voorraden 10 miljard vaten groter zijn dan tot dusver werd geraamd. De nieuwe schattingen zijn gebaseerd op proefboringen die werden gedaan in zeven olievelden in het midden en zuiden van Irak. Het land gaat nu aan de Organisation of Petroleum Exporting Countries (Opec) vragen de nieuwe ramingen in de officiële cijfers te verwerken. Minister Al-Luaibi zegt te verwachten dat mogelijk snel zal blijken dat de olievoorraden van het land nog groter zijn dan uit de huidige berekeningen blijkt.

Het Nederlandse elektronicaconcern Philips mag zijn dochterbedrijf Lumileds verkopen aan een groep investeerders onder leiding van Apollo Global Management. Dat heeft de Europese Commissie bekend gemaakt. Opgemerkt wordt dat de verkoop de concurrentie op de markt niet in het gedrang zal brengen. Philips meldde in december een belang van 80,1 procent in Lumileds aan een consortium rond de Amerikaanse groep Apollo te willen verkopen voor een bedrag van 1,5 miljard dollar. Lumileds is producent van verlichtingscomponenten en past daarmee niet langer in de toekomstplannen van Philips, dat zich meer op gezondheidstechnologie wil toeleggen. Philips behoudt wel een belang van 19,9 procent in Lumileds.

Het Italiaanse parlement heeft definitief instemming gegeven met de lancering van een reddingsfonds voor de bankensector met een omvang van 20 miljard euro. Het bankenfonds moet noodsteun en liquiditeitsgaranties ter beschikking stellen van banken die in financiële problemen terecht zijn gekomen. Monte dei Paschi di Siena heeft al om hulp gevraagd omdat de kapitaalbuffers van de bank met een groot tekort worden geconfronteerd en er moeilijk in lukt om bij private investeerders geld op te halen. De Italiaanse bankensector wordt onder meer geconfronteerd met een massa van 360 miljard euro aan slechte leningen, die de winstgevendheid van de sector heeft uitgehold en het investeerdersvertrouwen heeft ondermijnd.

Het ecommerce-bedrijf Groupon heeft tijdens het vierde kwartaal van het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 934,9 miljoen dollar, tegenover 917,2 miljoen dollar inkomsten tijdens dezelfde periode het jaar voordien. De cijfers tonen volgens waarnemers dat de nieuwe strategie van topman Rich Williams aanslaat. Williams heeft het marketingbudget van Groupon opgetrokken en beperkt de activiteit tegenwoordig tot vijftien landen. Er diende wel een verlies genoteerd te worden van 50,2 miljoen dollar, tegenover een negatief resultaat van 32,6 miljoen dollar tijdens het vierde kwartaal het jaar voordien. Het verlies is te wijten van een afboeking van 40,8 miljoen dollar op de participatie van Groupon in Ticket Monster.

De onderhandelingen over de voorgenomen joint-venture van ArcelorMittal en de Steel Authority of India Limited (Sail) zijn in een impasse beland. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters gezegd. Volgens hen zouden de partijen het op een aantal belangrijke punten met elkaar oneens zijn. ArcelorMittal en Sail meldden eerder samen in India een staalfabriek te willen bouwen. De fabriek zou de automotive-sector moeten bedienen. Bij Sail zou nu echter vrees bestaan dat de geplande gezamenlijke activiteiten verlieslatend worden. ArcelorMittal wenste niet op het bericht te reageren. Volgens een woordvoerder van Sail zijn de onderhandelingen nog steeds gaande.

Het Japanse concern Mitsui Chemicals Agro koopt een belang van 10 procent in het Belgische bedrijf Belchim uit Londerzeel, gespecialiseerd in producten voor gewasbescherming. De Japanners nemen de aandelen van oprichter Dirk Putteman over en worden de tweede Japanse aandeelhouder van het Belgische bedrijf. Mitsui zou Belchim ook willen gebruiken om zijn producten op de Europese en Amerikaanse markt te kunnen introduceren. De familie Putteman blijft ook na de instap van Mitsui meerderheidsaandeelhouder van Belchim. Het Belgische bedrijf realiseert op dit ogenblik een jaaromzet van 500 miljoen euro. Tegen het einde van dit decennium moet dat bedrag tot 700 miljoen euro worden opgevoerd.

De Amerikaanse editie van het magazine Playboy doet voor zijn covers voortaan opnieuw beroep op naaktmodellen. Dat heeft Cooper Hefner, creatief directeur van Playboy en zoon van oprichter Hugh Hefner, bekend gemaakt. Vorig jaar had Playboy een einde gemaakt aan de covers met naaktmodellen. Het magazine verloor onder invloed van het internet op de erotische markt immers aan relevantie. Pamela Anderson was het laatste naaktmodel en begin vorig jaar verscheen een eerste editie van de nieuwe strategie met actrice Nicole Kidman. Volgens Hefner is die koerswijziging echter een vergissing gebleken. Hefner benadrukt dat naakt tot de identiteit van Playboy behoort, maar moet het concept modern worden aangepakt.

De Amerikaanse biotechgroep Gilead heeft tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar een nettowinst gerealiseerd van 3,11 miljard dollar. Dat betekende een daling met 34 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De omzet viel van 32,6 miljard dollar naar 30,4 miljard dollar terug. Het bedrijf boekte de voorbije jaren veel succes met geneesmiddelen tegen hepatitis, maar omdat een groot deel van de patiënten de behandeling achter de rug heeft, is de verkoop van het product afgenomen. Bovendien hebben Merck en AbbVie concurrerende middelen op de amrkt gebracht. Het bedrijf waarschuwde dat de verkoop dit jaar nog verder zal terugvallen en is op zoek naar nieuwe succesproducten.

De rechtbank van koophandel van Boulogne-sur-Mer heeft het overnamevoorstel van de Belgische lingeriegroep Van de Velde en een aantal andere partijen op de Noord-Franse kantfabrikant Noyon aanvaard. Noyon wordt al verscheidene jaren met moeilijkheden geconfronteerd. Een krimpende omzet en een torenhoge schuld hebben het bedrijf dicht bij de ondergang gebracht. In september vorig jaar diende Noyon het gerechtelijk akkoord aan te vragen, maar begin dit jaar werd het bedrijf failliet verklaard. Door de uitspraak van de Franse rechter krijgen Van de Velde, de lingeriefabrikanten Etam en La Perla en MAS Holdings, de Sri Lankaanse partner van Noyon, 80 procent van het Franse bedrijf in handen.

Vastgoedgroep Century21 heeft Isabelle Vermeir als nieuwe chief executive aangesteld. Vermeir (43) moet bij de vastgoedgroep de opvolger worden van Grégory Maquet, die na een veroordeling door een Spaanse rechtbank ontslag diende te nemen. Isabelle Vermeir, die bij Century21 al een kaderfunctie had, werd al langer genoemd als nieuwe chief executive, maar dat proces werd versneld door het ontslag van Maquet, die in Spanje is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van achttien maanden wegens ernstige bedreigingen aan het adres van een Spaanse zakenrelatie die hem voor 5 miljoen euro zou hebben opgelicht. Hij zou daarbij beroep hebben gedaan op de diensten van gangster Basri Bajrami.

De Britse farmagroep GlaxoSmithKline (GSK) heeft tijdens het vierde kwartaal van het voorbije jaar een omzet van 7,6 miljard pond of 8,9 miljard euro gerealiseerd. Dat betekende een stijging met ruim 20 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. Het Britse concern profiteerde vooral van de sterk gedaalde waarde van het Britse pond. Wanneer geen rekening wordt gehouden met valuta-effecten zou de omzetgroei beperkt blijven tot 3 procent. De groep boekte een nettowinst van 257 miljoen pond, tegenover een verlies van 354 miljoen pond het vierde kwartaal het jaar voordien. Over het hele jaar steeg de omzet met 17 procent tot bijna 28 miljard pond. De jaarwinst daalde van 10,53 miljard pond naar 1,94 miljard pond.

Meer Nieuws

08:10 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |