17-09-17

Intelligente spiegel stimuleert aankoopgedrag shopper

Shoppers die gebruik maken van een intelligentie spiegel, tonen zich gemakkelijker geneigd het product te kopen, terwijl ze tegelijkertijd minder tijd in de winkel doorbrengen. Dat is de conclusie van een studie van wetenschappers aan de Amity University in India, gebaseerd op een enquête en observatie van vijfenvijftig vrouwelijke consumenten. Intelligente spiegels die consumenten kunnen suggereren welke producten in het pashok best zouden kunnen worden uitgeprobeerd, hebben volgens de onderzoekers dan ook een groot potentieel om het shopping-proces te versnellen en de omzet op te drijven. Beveiliging blijft nog wel een vraagteken.

“Intelligente spiegels combineren camera’s, sensoren en displays met krachtige cognitieve algoritmes om de leeftijd, het geslacht en de actuele kledingstijl van de consument te bepalen en textielsuggesties te formuleren op basis van persoonlijke voorkeuren en actuele trends,” zeggen de onderzoekers Ravi Ramakrishnan en Loveleen Gaur. “Uit het onderzoek kon worden vastgesteld dat de intelligente spiegel met succes het profiel van de consument, zijn actuele voorkeur voor stijl en kleur, kan registreren, samen met leeftijd en geslacht. Ook kon tijd worden bespaard op het zoeken naar alternatieven, door suggesties naar te schuiven en het winkelpersoneel te vragen nieuwe kledingstukken naar het pashok te brengen.”

“In het algemeen bleken de consumenten minder tijd in de winkel door te brengen, maar toch werden meer aankopen verricht,” benadrukken de onderzoekers nog. “Bovendien kon een voordeel worden opgemerkt omdat het personeel minder tijd verliest met het opbergen van ongewenste of ongeschikte kleding. Omdat consumenten efficiënter door de winkel worden geleid, blijken ook meer pashokken vrij te komen voor andere klanten. Door de verzamelde data van onder meer intelligentie getrouwheidskaarten kunnen de retailers bovendien ook nog eens een beter inzicht in de voorkeuren van hun klanten verwerven.”

Ramakrishnan en Gaur benadrukken wel dat nog een aantal uitdagingen blijven. “Daarbij worden vooral vragen gesteld rond de beveiliging van de persoonlijke gegevens die door de intelligente spiegels worden verzameld,” stippen de onderzoekers aan. Verder wordt opgemerkt dat ontwerpers ook nog uitzoeken op welke manier de spiegels voor reclame of displays kunnen worden gehanteerd wanneer ze niet door een klant worden gebruikt.

Lees Verder

16:27 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: shopping |  Facebook |

Klimaatverandering zal uiteindelijk twee derde Europese Unie raken

De opwarming van de aarde zou tegen het einde van deze eeuw in de Europese Unie een impact kunnen hebben op 351 miljoen mensen. Daarmee zou twee derde van de totale Europese populatie met de invloed van de klimaatverandering rekening dienen te houden, tegenover amper 5 procent tussen het begin van de jaren tachtig van de voorbije eeuw en het midden van dit decennium. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers van het Joint Research Centre (JRC) van de Europese Commissie. Er wordt aan toegevoegd dat de opwarming van de aarde in de Europese Unie tegen het eind van deze eeuw jaarlijks ook voor 152.000 overlijdens verantwoordelijk zou kunnen zijn.

“De studie maakt duidelijk dat grote groepen Europeanen tegen het einde van dit decennium jaarlijks aan schadelijke klimaatextremen dreigen te zullen worden blootgesteld, tenzij efficiënte maatregelen worden geïntroduceerd en de opwarming van de aarde alsnog zou kunnen worden afgewenteld,” waarschuwen de onderzoekers. “Indien niet drastisch wordt ingegrepen dreigen klimatologische rampen tegen het einde van deze eeuw ook vijftig keer meer dodelijke slachtoffers te zullen eisen dan op dit ogenblik het geval is.” Daarbij moet volgens de wetenschappers worden vastgesteld dat vooral de meest kwetsbare sectoren van de maatschappij aan de grootste bedreigingen zullen worden blootgesteld.

“Onder meer moet worden verwacht dat ouderen en zieken, die zich vaak minder goed aan wijzigende temperaturen kunnen aanpassen, in problemen zullen raken,” wordt in het rapport opgemerkt. “Bovendien zullen ook de armere bevolkingsgroepen zwaarder worden getroffen, want zij beschikken over minder toegang tot de technologische ontwikkelingen die een aanpassing aan de veranderende situatie gemakkelijker zouden maken.” Er wordt aan toegevoegd dat een verouderende populatie de impact van de klimaatincidenten nog zou kunnen versterken, terwijl technologische ontwikkelingen de invloed zou kunnen afzwakken. De balans tussen beide elementen moet nog worden vastgesteld.

Lees Verder

14:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: klimaatverandering |  Facebook |

Wereldwijde kindersterfte daalt onder symbolische grens

De kindersterfte heeft het voorbije jaar in de moderne geschiedenis een nieuwe mijlpaal laten optekenen. Voor de eerste keer dienden immers bij kinderen onder de leeftijdsgrens van vijf jaar minder dan vijf miljoen overlijdens worden gemeld. Dat blijkt uit een rapport van wetenschappers aan de University of Washington over de gezondheid van de wereldbevolking. De cijfers tonen volgens de onderzoekers aan dat op het gebied van volksgezondheid het voorbije anderhalve decennium belangrijke vorderingen konden worden geboekt. In het begin van de jaren negentig van de voorbije eeuws moesten immers nog elf miljoen kindersterftes per jaar worden gemeld.

“De verbetering kan ongetwijfeld onder meer worden toegeschreven aan de verhoogde opleidingsniveaus van de moeders,” benadrukt onderzoeksleider Christopher Murray, directeur van het Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) aan de University of Washington. “Daarnaast kan echter ook gewezen op de stijging van de inkomens en een daling van de vruchtbaarheid, terwijl anderzijds gewag gemaakt kan worden van een toenemend succes bij diverse vaccinatie-progamma’s en een massale distributie van malaria-netten. Ook verbeterde sanitaire voorzieningen hebben ongetwijfeld een impact gehad, samen met een aantal specifieke gezondheidsprogramma’s die werden opgezet.”

Anderzijds moet volgens de onderzoekers worden vastgesteld dat het aantal slachtoffers door conflicten en terrorisme het voorbije decennium meer dan een verdubbeling heeft gekend. “Recente conflicten - zoals het geval is in Syrië, Jemen, Zuid-Soedan en Libië - vormen grote bedreigingen voor de volksgezondheid, zowel op het gebied van aantal slachtoffers als voor de fysieke en mentale consequenties die op langere termijn moeten worden gevreesd,” benadrukken de onderzoekers nog. Japan heeft met een leeftijd van 86,9 jaar voor vrouwen de grootste levensverwachting van de hele wereld. Bij mannen staat Singapore op de eerste plaats met een leeftijd van 81,3 jaar.

Lees Verder

13:41 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kindersterfte |  Facebook |

Einde sportcarrière roept vaak identiteitscrisis op

Sommige topsporters kunnen zware problemen ervaren om zich na hun carrière aan een ander leven aan te passen. Hun identiteit blijft vaak verder bepaald door hun eerdere carrière. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Anglia Ruskin University, de University of Portsmouth en de St Mary's University, gebaseerd op een reeks interviews met vrouwelijke topturners die zich uit de elite-competitie hadden teruggetrokken. De studie toont volgens de onderzoekers dat sommige atletes problemen hebben om zich na hun pensioen sociaal en psychologisch aan te passen. Eerder onderzoek heeft al uitgewezen dat dergelijke problemen kunnen leiden tot depressies, eetstoornissen en drugsgebruik.

“De aanpassing aan het pensioen is voor veel mensen in de maatschappij een moeilijke opdracht, maar dat geldt vooral voor elitesporters,” benadrukt onderzoeksleider Francesco Cavallerio, docent sportwetenschappen aan de Anglia Ruskin University. "Deze omgevingen worden gekenmerkt door bijzonder duidelijke maatschappelijke en culturele verwachtingen. Om succesvol te zijn, voelen sporters zich gedwongen naar deze normen en verwachtingen te handelen. Wanneer ze echter met pensioen gaan, blijkt het voor vele sporters moeilijk om zich met een ander doel te gaan identificeren. De sport is immers voor vele jaren de belangrijkste focus van hun leven geweest.”

Er kunnen volgens Francesco Cavellerio verschillende reacties op het einde van de sportcarrière worden opgetekend. “In eerste instantie is er de groep sporters die volledig in zijn vorige bestaan verstrikt is geraakt,” merkt de onderzoeker op. “De identiteit van deze groep wordt volledig gedefinieerd door de waarden die tijdens het leven rond de actieve carrière werden gehanteerd. Het blijkt voor deze gepensioneerde sporters bijzonder moeilijk om zich aan het nieuwe leven aan te passen, waarbij vooral een laag vertrouwen en zelfbeeld moet worden vastgesteld en ook een gebrek aan gedrevenheid naar nieuwe doelstellingen en verwachtingen moet worden geregistreerd.”

“Een andere groep blijkt daarentegen wel in staat te zijn verder te gaan en een nieuwe richting in te slaan tegenover de identiteit die tijdens de periode van de topcompetitie werd aangenomen,” zeggen de onderzoekers nog. “Na het einde van zijn sportieve carrières slaagt deze groep erin om het maximale voordeel te halen uit de lessen die tijdens de sportieve carrière waren opgedaan, waardoor aan een toekomstige ontwikkeling kan worden gewerkt. Daartussen bevindt zich nog een groep die onvoldoende zelfvertrouwen heeft om nieuwe wegen in te slaan, maar vecht om in het vroegere leven niet verstrikt te blijven. Toekomstige ervaringen zullen uiteindelijk bepalen in welke richting zij uiteindelijk zullen evolueren.”

De onderzoekers merken nog op dat ervaringen in de eerste stadia van een jonge carrière een grote impact zullen hebben op het aanpassingsvermogen wanneer de sportieve loopbaan wordt afgesloten. Sportorganisaties moeten volgens de onderzoekers dan ook meer inspanningen doen om hun atleten te begeleiden en ervoor zorgen dat ook naast de competitie een andere identiteit met onder meer eigen interesses en vrienden kan worden onderhouden.

Lees Verder

13:17 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sport |  Facebook |

Expressief schrijven wapen tegen stresserende taken

Expressief schrijven is een ideaal instrument om een stresserende taak efficiënter uit te voeren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Michigan State University. De studie toont volgens de onderzoekers het eerste fysieke bewijs voor de voordelen van expressive schrijven. Vastgesteld werd dat respondenten na een sessie expressief schrijven een taak weliswaar even snel en accuraat konden uitvoeren dan collega’s een uitgeschreven verslag hadden uitgebracht van hun activiteiten de dag voordien, maar volgens hersenscans daarbij minder verstandelijke bronnen dienden aan te spreken.

“Bezorgdheid slorpt belangrijke cognitieve bronnen op,” benadrukt onderzoeksleider Hans Schroder, psycholoog aan de Michigan State University. “Bekommernis kan vergeleken worden met een voortdurende multitasking. Terwijl een taak wordt uitgevoerd, moeten constant bezorgdheden worden onderdrukt. Wanneer men deze bekommernissen door expressief schrijven echter kan wegwerken, worden de cognitieve bronnen vrijgemaakt om de geplande taken beter uit te voeren en efficiënter te worden. Deze groep heeft moet minder middelen om dezelfde resultaten te halen als collega’s die geen uitnodiging tot expressief schrijven hebben gekregen.”

“Eerder onderzoek heeft al aangetoond dat expressief schrijven het individu kan helpen om trauma’s en stresserende gebeurtenissen uit het verleden te verwerken,” benadrukt Hans Schroder. “De nieuwe studie toont echter aan dat dezelfde techniek het individu kan helpen om zich optimaal op stresserende taken in de toekomst voor te bereiden. Dat geldt zeker voor individuen die zich gemakkelijker zorgen maken. Expressief schrijven zorgt ervoor dat het menselijk brein minder hard zal moeten werken aan een stresserende opdracht. Deze bekommernis dreigt tot een snelle mentale opbranding, aangezien verontruste hersenen steeds harder moeten werken en dan ook mogelijk in problemen kunnen raken.”

Lees Verder

12:33 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stress |  Facebook |

Pols wordt belangrijkste groeilocatie voor wearables

Smartwatches domineren de markt van de wearables. Dat is de conclusie van een rapport van International Data Corporation (IDC), waaruit blijkt dat dit jaar wereldwijd 112 miljoen wearables zullen worden verkocht. Dat betekent een stijging met 17 procent tegenover vorig jaar. Daarbij moet worden vastgesteld dat smartwatches met een aandeel van 55 procent dit jaar het belangrijkste product van de wearables-markt vertegenwoordigt, gevolgd door polsbanden (39 procent), kleding (2 procent) en oortoestellen (2 procent). Er wordt echter aan toegevoegd dat de smartwatches, gedreven door Apple en Android, ook minstens de volgende vier jaar alle andere wearables-categorieën zullen domineren.

De onderzoekers merken op dat de volgende vier jaar het marktaandeel van kleding en oortoestellen de volgende jaren aan belang zullen winnen en marktaandeel van de polsbanden zullen wegnemen. Smartwatches zullen volgens de onderzoekers echter een groei blijven kennen. Oorapparaten, met uitzondering van de Bluetooth-hoofdtelefoons, zullen volgens de onderzoekers de volgende vier jaar het snelstgroeiende segment van de wearables-markt te worden. Op dat ogenblik zullen smartwatches een verkoop van 154 miljoen exemplaren halen, waarbij een marktaandeel van 67 procent zal worden gerealiseerd. Daarna volgen polsbanden (51 miljoen), kleding (12 miljoen) en oortoestellen (11 miljoen).

“Smartwatches zullen in de toekomst nog meer toepassingen krijgen, vooral wanneer ze niet meer aan een smartphone zullen moeten worden gelinkt, maar een onafhankelijk geconnecteerd apparaat zullen zijn geworden,” benadrukken de onderzoekers. “De pols wordt de locatie waar de meeste innovatie en ontwikkeling in de wearables-markt zal worden opgetekend. De pols is immers een ideale locatie voor gebruikers om data en toepassingen te verzamelen en te bekijken. Bovendien worden op die plek ook een aantal taken, zoals de reactie of notificaties of de communicatie met andere personen en apparaten. Daarnaast zal de markt ook worden gedreven door variaties in stijl en design.”

Lees Verder

11:38 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wearables |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Over vijf jaar zullen de toeristische bestedingen in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn opgelopen tot 56 miljard dollar. Dat blijkt uit een rapport van de Dubai Chamber of Commerce, waarin wordt gemeld dat die groei zal worden gedreven door nieuwe megaprojecten. Dit jaar wordt een stijging met 4,5 procent tot meer dan 42 miljard dollar in het vooruitzicht gesteld. Onder meer wordt gewezen op projecten zoals Marsa Al Arab, de nieuwe themaparken IMG Worlds of Legends, Formula One en Six Flags en nieuwe shoppingcentra. De Verenigde Arabische Emiraten ontvingen volgens het rapport het voorbije jaar 14,9 miljoen bezoekers. Dat was een stijging met 4,9 procent tegenover het jaar voordien.

Het Duitse industriële concern Siemens bouwt in China een nieuw centrum voor robotonderzoek. Dat heeft Roland Busch, hoofd technologie bij Siemens, bekend gemaakt. Het nieuwe centrum zal worden gebouwd in Peking en wordt een joint-venture met de Tsinghua University. Concrete details over de tewerkstelling werden niet bekendgemaakt, maar het bedrijf voerde wel aan dat het centrum ervaren experts uit de hele wereld zal aantrekken. Op dit ogenblik heeft Siemens in China al ongeveer 4.500 wetenschappers en ingenieurs in dienst. Het nieuwe centrum zal vooral aandacht besteden aan de samenwerking tussen mens en robot en de ontwikkeling van artificiële intelligentie.

Het woord Brexit kan als een Europees merk voor frisdrank, bier en sigaretten worden gedeponeerd. Dat heeft de beroepsraad van de Europese Intellectual Property Organisation (IPO) van de Europese Unie beslist. Eerder had het Europese merkenbureau de deponering nochtans geweigerd omdat de term beledigend zou zijn voor het gedeelte van de Britse bevolking dat zich tegen een scheiding met de Europese Unie verzet. De deponering was aangevraagd door het Britse bedrijf Brexit Drinks. De beroepscommissie bepaalde dat de brexit geen verwerpelijk of beledigend karakter heeft, maar slechts de naam is van een politieke beslissing. Bovendien wordt gewezen op de humoristische invalshoek.

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair zal tot eind oktober dagelijks veertig tot vijftig vluchten schrappen. Dat komt overeen met ongeveer 2 procent van het totale dagelijkse aanbod bij de maatschappij. De ingreep was volgens Ryanair noodzakelijk omdat de stiptheid de voorbije periode onder de grens van 80 procent is teruggevallen. Door de ingreep wil de maatschappij voldoende vliegtuigen in reserve te hebben om de stiptheid opnieuw tot het normale gemiddelde van 90 procent op te voeren. De problemen worden toegeschreven aan een combinatie van stakingen, problemen met luchtverkeersleiding en de weersomstandigheden en de vakantieregeling voor piloten en ander cabinepersoneel.

De Amerikaanse speelgoedketen Toys 'R' Us overweegt één van de volgende weken het faillissement aan te vragen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal gezegd. Het bedrijf wordt met een zware schuldenlast geconfronteerd en zou door zijn leveranciers onder grotere druk worden gezet, zodat bestellingen sneller betaald moeten worden. Gemeld wordt dat Toys ‘R’ Us de zakenbank Lazard heeft ingeschakeld om een oplossing voor de financiële lasten te zoeken. In totaal zou de speelgoedketen met een schuld van 5 miljard dollar worden geconfronteerd. Volgend jaar zou ongeveer 400 miljoen dollar schulden moeten worden afbetaald.

Het internetconcern Google wordt er door het sociale netwerk Gab van beticht de regelgeving voor mededinging overtreden te hebben. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal gemeld. Google had Gab in augustus uit zijn Play Store verwijderd omdat de applicatie van het sociale netwerk zich tot haatzaaierij zou hebben geleend. Gab is vooral een ontmoetingsplek voor extreemrechtse figuren, waaronder neonazi’s geworden. In juni was Gab door Apple ook al uit de App Store geweerd. Gab beticht Google er echter van zich bij de toegang tot zijn applicatie-winkel op discriminatie beroep te doen. Google zegt dat de claim geen enkele grond heeft.

Het Franse magazine Madame Figaro heeft zich op zijn cover met het Amerikaanse model Emily Ratajkowski schuldig gemaakt aan fotoshoppen. Dat heeft Ratajkowski bekend gemaakt. Het model merkte in een boodschap op het sociale netwerk Instagram te betreuren bijzonder teleurgesteld te zijn in de keuze van het Franse magazine om haar lippen en borsten bij te werken. Bij de boodschap plaatste Ratajkowski zowel de originele foto als de bewerkte cover. Het model voegde er aan toe te hopen dat de modewereld snel ophoudt met het verbloemen van elementen die de mens uniek maken. Eerder protesteerden ook al Lena Dunham, Kate Winslet en Kerry Washington tegen het fotoshoppen.

Het album ‘Once Upon a Time in Shaolin’ van de Amerikaanse rapgroep Wu-Tang-Clan is op eBay voor een bedrag van ruim 1,02 miljoen dollar verkocht. Het album, waarvan slechts één exemplaar werd gemaakt, werd door de Amerikaanse zakenman Martin Shkreli te koop aangeboden. Shkreli had het album twee jaar geleden voor 2 miljoen dollar gekocht. Shkreli is een gewezen topman van farmabedrijven, maar is recent wegens fraude veroordeeld omdat hij geld van investeerders voor eigen rekening zou hebben gebruikt. Hij riskeert een celstraf van twintig jaar en zag zijn borgtocht ingetrokken worden wegens bedreigingen aan het adres van voormalig presidentskandidaten Hillary Clinton.

Het farmabedrijf Janssen Pharmaceutica investeert een bedrag van 8,6 miljoen euro in de bouw van een nieuw duurzaam kantoorgebouw op zijn site in Beerse. Het gebouw, dat een oppervlakte van tweeduizend vierkante meter krijgt, wordt onder meer uitgerust met 350 zonnepanelen, terwijl ventilatielucht zal worden gebruikt voor warmterecuperatie. Er wordt tevens opgemerkt dat de verwarmingsinstallatie aangepast wordt voor een toekomstige aansluiting op het geothermie-project dat het bedrijf eerder heeft aangekondigd. De voorbije zomer maakte Janssen Pharmaceutica bekend op aardwarmte beroep te zullen doen voor de verwarming en koeling van de eigen gebouwen.

Het Nederlandse autodeelplatform SnappCar neemt zijn Duitse sectorgenoot Tamyca over. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. De inlijving van Tamyca laat SnappCar toe zijn intrede te maken op de Duitse markt. SnappCar laat zijn leden toe om hun auto op vrije ogenblikken ter beschikking te stellen van andere gebruikers van het platform. SnappCar, dat inmiddels voor 20 procent in handen is van het autoverhuurbedrijf Europcar, wil ervoor zorgen dat de vloot Europese wagens over een half decennium met vijf miljoen exemplaren is afgebouwd. Wanneer een efficiënte verhuurmarkt kan worden georganiseerd, zullen volgens SnappCar minder auto’s worden gekocht.

In Frankfurt is de Duitse architect en stedenbouwkundige Albert Speer Jr. (83) overleden. Speer werd wereldberoemd met onder meer de aanleg van de Europawijk en de hoofdzetel van de Europese Centrale Bank  in zijn woonplaats Frankfurt, maar ook voor grote stedenbouwprojecten in onder meer Peking, Riyad en Caïro. Hij ook ontwierp ook acht stadions die over vijf jaar in Qatar het toneel voor het wereldkampioenschap voetbal moeten vormen. Speer heeft een bureau met ongeveer tweehonderd medewerkers. Hij was de oudste zoon van Albert Speer, voormalig rijksarchitect en minister van bewapening onder Adolf Hitler, die op de processen in Neurenberg tot twintig jaar cel werd veroordeeld.

In België heeft muziekstreaming tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 25,3 miljoen euro. Dat betekende een stijging met meer dan 40 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van de Belgian Entertainment Association (BEA), waar wordt aangegeven dat streaming inmiddels de grootste bron van inkomsten voor de muzieksector is geworden. Met inbegrip van de downloads, die een omzet van bijna 7 miljoen euro lieten optekenen, vertegenwoordigt de digitale verkoop inmiddels 56 procent van de totale inkomsten voor de Belgische muzieksector. De cd-verkoop boekte een omzet van 21 miljoen euro. Vinyl steeg met 26,4 procent tot 3,63 miljoen euro.

Op de site van de voormalige Bijlmerbajes in Amsterdam wordt een nieuwe stadswijk, bestaande uit 1.350 woningen, ingeplant. Dat heeft het bouwconcern BAM Groep, ontwikkelaar van het project, bekend gemaakt. De site van de Bijlmerbajes, een voormalige gevangenis, was eigendom van de Nederlandse overheid en werd voor een bedrag van 84 miljoen euro door de ontwikkelaar gekocht. Onder meer is voorzien dat vijf van de zes gevangenistorens worden gesloopt. Het resterende gebouw zal worden omgevormd tot een verticaal park met mogelijkheden voor stadslandbouw. De Bijlmerbajes werd op het einde van de jaren zeventig in gebruik genomen, maar werd in juni vorig jaar gesloten.

Het restaurant Aux Armes de Bruxelles aan de Beenhouwersstraat wordt met belangrijke moeilijkheden geconfronteerd. Het Brusselse restaurant zou in financiële problemen zijn gekomen en zou daarom negen banen moeten schrappen. Aux Armes de Bruxelles is bijna honderd jaar actief, maar werd tien jaar geleden door de familie Veulemans verkocht aan de Groupe Flo. In juni van dit jaar werd het restaurant verkocht aan zakenman Aldo Vastapane, die het beheer van het complex toevertrouwde aan de groep Beyaz, die ook uitbater is van een aantal andere bekende Brusselse horecazaken. Sindsdien zouden volgens een aantal betrokkenen de arbeidsomstandigheden nog gevoelig zijn verslechterd.

De Amerikaanse kledingketen Nordstrom wordt wellicht van de beurs gehaald. De familie Nordstrom, die nog altijd 31,2 procent van de keten in handen heeft, is al geruime tijd op zoek naar een partner, maar zou volgens een aantal bronnen nu dicht staan bij een akkoord met investeerder Leonard Green & Partners om een bod te doen op het aandelenpakket dat op de beurs is genoteerd. Daarvoor zou bij de banken een krediet van ruim 7 miljard dollar worden gevraagd. Leonard Green zou een investering van 1 miljard dollar inbrengen. Nordstrom, die de grotere concurrentie van online winkels voelt, zou volgens de bronnen hopen de overeenkomst in de loop van de volgende weken te kunnen afronden.

10:53 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |