15-08-17

Nieuwsoverzicht

De Amerikaans autobouwer Tesla, fabrikant van elektrische wagens, heeft 1,8 miljard dollar opgehaald met het plaatsen van leningen bij investeerders. Het bedrijf wil dat geld vooral gebruiken om de productie van de nieuwe, betaalbaardere Model 3 op te voeren. Vanwege de sterke vraag naar de obligaties met een looptijd van acht jaar kon Tesla 300 miljoen dollar meer ophalen dan eigenlijk was beoogd. Oorspronkelijk was Tesla van plan 1,5 miljard dollar binnen te halen met de leningen. Tesla is recent gestart met de bouw van zijn nieuwe wagen, waarvoor echter al meer dan 450.000 bestellingen zijn geplaatst. Met de nieuwe wagen wil Tesla ook het grote publiek bereiken.

In de Verenigde Staten neemt VF Corporation, het moederbedrijf van de jeansmerken Lee en Wrangler, ook het merk Dickies over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 820 miljoen euro. De transactie moet de omzetgroei van VF Corporation ondersteunen. Dickies is niet alleen fabrikant van jeans, maar brengt onder meer ook werkkleding op de markt. Die activiteit wil VF Corporation aanwenden om een nieuwe groei te kunnen realiseren. Het concern wordt al geruime tijd met een stagnerende verkoop geconfronteerd. VF Corporation is ook nog eigenaar van het jassenmerk North Face en schoenenverkoper Vans. Ook Timberland en Kipling behoren tot de portfolio van het concern, dat een jaaromzet van 11 miljard dollar boekt.

Investeerder Corvex Management heeft een belang opgebouwd in Danone, dat volgens de activistische aandeelhouder ondergewaardeerd zou zijn. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. Het belang van Corvex in Danone zou een waarde hebben van ongeveer 400 miljoen dollar. De investeerder zou echter nog geen directe plannen hebben voor stappen die het bestuur van Danone zouden moeten aanzetten de strategie bij te sturen. Er wordt aan toegevoegd dat Danone ook nog een maatregelen heeft genomen om zich tegen een potentiële inmenging van de investeerder te wapenen. Het belang van Corvex zou voorlopig nog onvoldoende zijn om druk te kunnen genereren.

Het Franse telecomconcern Altice overweegt steun te vragen van investeerders om de overname van het Amerikaanse kabelbedrijf Charter Communications te kunnen realiseren. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg bevestigd. Opgemerkt wordt dat het Canadese pensioenfonds CPP Investment Board en investeringsmaatschappij BC Partners zouden zijn gevraagd de overname te helpen financieren. Beide investeerders zijn al belangrijke aandeelhouders van de Amerikaanse tak van Altice en werkten in het verleden al vaker met de Franse groep samen. De onderhandelingen bevinden zich volgens de bronnen nog in een vroeg stadium. Een overeenkomst is ook niet gegarandeerd.

Mexico wordt mogelijk verplicht avocado’s voor de binnenlandse consumptie in te voeren. Nochtans is Mexico wereldwijd de grootste producent van avocado’s, maar door de vraag op de internationale markt moet bijna de volledige oogst worden uitgevoerd. Daardoor ontstaat op de binnenlandse markt een tekort dat met een hoog prijsniveau gepaard gaat. Dat zal volgens Ildefonso Guajardo Villareal, Mexicaans minister van economie, mogelijk met goedkopere import uit Peru en Chili moeten worden opgevuld. In Mexico wordt per hoofd van de bevolking met 7,5 kilogram avocado per jaar geconsumeerd, tegenover een gemiddelde consumptie van 9 kilogram enkele jaren geleden.

De Amerikaanse supermarktketen Macy’s heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,6 miljard dollar, tegenover 5,9 miljard dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. Daarmee tiende voor het tiende kwartaal op rij een dalende omzet te worden gemeld. De operationele winst liep op van 117 miljoen dollar naar 254 miljoen euro, terwijl bij de nettowinst een toename van 11 miljoen dollar naar 116 miljoen dollar werd gemeld. Jef Gennette, chief executive van Macy’s, benadrukte dat de kwartaalresultaten in lijn waren met de verwachtingen en het bedrijf op koers ligt om de verwachtingen voor het lopende jaar in te lossen. Het bedrijf doet belangrijke investeringen in zijn online winkel.

Tijdens de eerste helft van dit jaar is wereldwijd 2.003,8 ton goud gekocht. Dat betekende een daling met 13,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van de World Gold Council. De terugval moet volgens het rapport vooral worden toegeschreven aan de lagere interesse bij beleggingsfondsen, waar een daling met 71 procent tegenover de eerste helft vorig jaar moest worden gemeld. Ook bij de centrale banken moest een daling met 3 procent worden geregistreerd, al kon tijdens het tweede kwartaal een herstel met 20 procent worden aangegeven. Die heropleving is vooral te danken aan Turkije, dat voor de eerste keer sinds de jaren tachtig gevoelige aankopen deed op de wereldmarkt.

De Amerikaanse handelshuizen Radix Trading en Hard Eight Trading verplaatsen hun Europese hoofdkwartier van Londen naar Amsterdam. Reden voor de beslissing is de naderende brexit. Daarbij wordt opgemerkt dat Amsterdam over ervaren toezichthouders, kwalitatief goede talenten en een uitstekende infrastructuur kan beschikken. Ook wordt gewag gemaakt van financieel aantrekkelijke voorwaarden. Wel was nog niet duidelijk hoeveel personeelsleden door beide beurshuizen naar Amsterdam zouden worden overgeheveld. Ook het Amerikaanse handelshuis Tradeweb Markets en de Japanse groep Mitsubishi UFJ Financial hebben al aangekondigd voor hun effectenhandel mogelijk naar Amsterdam te zullen uitwijken.

De Nederlandse verzekeraar Aegon verkoopt dochter Unirobe Meeus Groep (UMG) aan Aon Groep Nederland. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 295 miljoen euro. Dat heeft Aegon bekend gemaakt. Unirobe Meeus levert advies en verzekeringsproducten aan ongeveer 580.000 particuliere klanten en 75.000 zakelijke partners. De transactie moet de kapitaalratio van Aegon verder verbeteren. De verkoop is nog wel afhankelijke van de goedkeuring van de betrokken ondernemingsraden en de toezichthouders. Aegon verwacht de deal tijdens het vierde kwartaal van dit jaar zal kunnen worden afgerond. Geraamd wordt dat op de verkoop een boekwinst van ongeveer 180 miljoen euro wordt gerealiseerd.

De Amerikaanse winkelketen Kohl’s heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 4,14 miljard dollar. Dat betekende een daling met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg daarentegen van 140 miljoen dollar naar 208 miljoen dollar. Kevin Mansell, chief executive van Kohl’s, zegt tijdens het tweede kwartaal meer trafieken te hebben kunnen melden dan tijdens de eerste drie maanden van het jaar. Om klanten opnieuw te lokken, heeft de winkelketen een aantal nieuwe initiatieven opgestart. Onder meer is er sprake van een partnership met Under Armour voor de verkoop van sportartikelen. Ook wordt gewag gemaakt van efficiënte kostenbesparingen.

Het bedrijf HelloFresh, leverancier van maaltijdboxen, heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van ruim 435 miljoen euro. Dat betekende een stijging met bijna 50 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf - actief in zeven Europese landen, de Verenigde Staten en Canada - werd immers geconfronteerd met een sterke toename van de vraag. Om die uitbreiding te kunnen ondersteunen, moesten echter belangrijke investeringen worden gedaan. Daardoor werd een verlies geleden van 56,9 miljoen euro, tegenover een negatief resultaat van 52,9 miljoen euro de eerste zes maanden vorig jaar. HelloFresh gaat mogelijk nog dit jaar naar de beurs.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 2,53 miljard euro. Dat betekende een daling met ruim 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het spoorbedrijf leed echter een verlies van 14 miljoen euro, tegenover een positief resultaat van 69 miljoen euro de eerste zes maanden vorig jaar. Het tekort wordt toegeschreven aan een boete van ongeveer 41 miljoen euro die de onderneming van de Autoriteit Consument & Markt kreeg opgelegd wegens fraude bij de aanbesteding van het Limburgs openbaar vervoer. De stiptheid daalde van 91,8 procent naar 91,4 procent. De klanttevredenheid steeg echter van 76,2 procent naar 77,8 procent.

De Duitse energiegroep RWE heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 23,3 miljard euro, tegenover 23,9 miljard euro inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. De bedrijfswinst steeg met bijna 7 procent tot 3,2 miljard euro. Rolf Martin Schmitz, chief executive van het bedrijf, benadrukt dat RWE een goede eerste jaarhelft achter de rug heeft, waardoor ook de verwachtingen voor het hele jaar naar boven kunnen bijgesteld. Schmitz voegde er ook aan toe dat de herstructurering van het concern tot dusver goed verloopt. De onderneming droeg begin juli 6,8 miljard euro bij aan het nieuwe Duitse kernenergiefonds voor de financiering van de opslag van radioactive afvalstoffen.

De Amerikaanse schoenenfabrikant Crocs kan voor de productie van rubberklompen geen patent inroepen. Dat heeft het Amerikaanse Patent and Trademark Office (PTO) beslist. Crocs voert over het ontwerp al elf jaar een felle juridische strijd met sectorgenoten zoals Dawgs, die soortgelijke klompen op de markt brengen. Volgens het Amerikaanse patentbureau is het ontwerp van Croc niet origineel, maar werd een gelijkaardig product al geruime tijd eerder door een ander bedrijf op de markt geïntroduceerd. Crocs gaf echter aan tegen de uitspraak bij het Federal Circuit Court of Appeals in hoger beroep te gaan om zijn ontwerp te beschermen. Daar zou wel op een gunstig vonnis worden gerekend.

Euronext heeft de overname van FastMatch afgerond, waarmee het beursbedrijf het terrein van de valutahandel betreedt. Dit maakte het beursbedrijf maandagavond bekend. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 153 miljoen dollar. In ruil daarvoor verwerft Euronext een belang van ongeveer 90 procent in FastMatch. Het resterende belang blijft in handen van het management. Naast de overnameprijs is er een betaling van 10 miljoen dollar, afhankelijk van de resultaten die in de toekomst worden behaald, afgesproken. De overname biedt Euronext de mogelijkheid om zijn omzet verder te diversifiëren en een snellere groei te realiseren. FastMatch verhandelt een dagelijks volume van ongeveer 20,8 miljard dollar.

07:29 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-08-17

Consument is tegelijkertijd loyaal en nieuwsgierig

De consument blijft in het algemeen loyaal tegenover de merken waarmee hij vertrouwd is, maar tegelijkertijd geeft d meerderheid ook toe geïnteresseerd te zijn in een onderzoek naar producten om een optimaal aanbod te kunnen bepalen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Foresight Factory en de Direct Marketing Association (DMA) bij een groep Britse documenten. Daarbij werd vastgesteld dat 55 procent van de consumenten erkent geneigd te zijn steeds opnieuw van dezelfde merken, winkels of platformen gebruik te maken zonder naar alternatieven te kijken. Tegelijkertijd zou echter 81 procent bereid zijn tijd te investeren in onderzoek naar producten om een optimaal aanbod te selecteren.

Lees Verder

 

15:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Parijs preferente culinaire bestemming Amerikaanse toerist

Een meerderheid van de Amerikaanse toeristen houdt bij de keuze van een bestemming rekening met het lokale culinaire aanbod. Dat is de conclusie van een onderzoek van het online restaurantplatform Open Table. Vastgesteld werd dat 66 procent van de ondervraagden toegaf zijn reisbestemming te laten beïnvloeden door het aanbod van de lokale keuken. Bovendien merkte 52 procent op een reis te hebben ondernomen naar het land van origine van zijn favoriete gerecht. Uit het onderzoek bleek nog dat Parijs voor de Amerikaanse reiziger de belangrijkste culinaire bestemming vormt, gevolgd door Firenze, Barcelona, New Orleans en New York.

Lees Verder

 

14:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Werkvloer verkiest email boven instant messaging

Email wordt voor communicaties op de werkvloer efficiënter geacht dan instant messaging. Dat blijkt uit onderzoek van Robert Half Technology bij meer dan vijfentwintighonderd informatica-verantwoordelijken en duizend kantoorbedienden. Opgemerkt wordt dat beide groepen te kennen gaven email voor dagelijkse communicaties efficiënter te achten dan instant messaging. Bij de informatica-verantwoordelijkheden zegt 41 procent email de meest efficiënte communicatiemethode te vinden, gevolgd door persoonlijke contacten (22 procent) en instant messaging (13 procent). Bij de kantoorbedienden staan persoonlijke contacten op de eerste plaats (37 procent), gevolgd door email (27 procent) en instant messaging (19 procent).

Lees Verder

 

13:24 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Millennials kijken meer televisie dan wordt verondersteld

De gemiddelde televisieshow trekt meer millennials aan dan algemeen wordt verondersteld. Dat is de conclusie van een studie van het onderzoeksbureau Nielsen bij consumenten in de Verenigde Staten. Men moet volgens de onderzoekers immers ook rekening houden met shows die door het publiek onderweg op mobiele platformen worden bekeken. Daarbij kon volgens de onderzoekers worden vastgesteld dat 26 procent van dit publiek is samengesteld uit jonge volwassenen tussen achttien en vierendertig jaar. Daardoor neemt het totale televisiegebruik in deze leeftijdsgroep met 8 procent toe. In de andere leeftijdsgroepen brengen de mobiele platformen minder bijkomende kijkers aan.

Lees Verder

 

12:22 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Reisaanbiedingen uit deeleconomie bij toerist steeds beter bekend

Een groot gedeelte van de toeristen is vertrouwd met reisaanbiedingen die door de deeleconomie naar voor worden gebracht. Dat is de conclusie van een onderzoek van Allianz Travel Insurance en het bureau Ipsos bij duizend reizigers in de Verenigde Staten. Daarbij kon worden opgemerkt dat 78 procent van de ondervraagde reizigers te kennen geeft vertrouwd te zijn met aanbiedingen - zoals Uber, Lyft of Airbnb - door de deeleconomie worden geboden. Twee jaar geleden werd daarbij slechts een score van 47 procent opgetekend. Vorig jaar was al een toename tot 66 procent opgetekend. Er wordt aan toegevoegd dat bij nagenoeg alle diensten - ook een aantal minder bekende aanbiedingen - een groei kon worden opgetekend.

Lees Verder

 

11:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Niet elke slaap biedt ruimte voor leerproces

De nachtrust kan voor het menselijk brein een gelegenheid creëren om nieuwe dingen te leren, maar dat geldt alleen voor bepaalde fases van de slaap. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Université Paris Sciences & Lettres, de Université Pierre et Marie Curie en de Université Paris Descartes. Volgens de onderzoekers waren de hersenen in staat om tijdens de REM-slaap nieuwe dingen te leren, maar ook tijdens de N2-fase. Daarentegen bleek de N3-fase bijzonder ongeschikt om het leerproces te stimuleren. Deze resultaten bewijzen volgens de Franse wetenschappers de stelling dat de N3-fase vooral dient om het geheugen op orde te brengen.

Lees Verder

 

09:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |